בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  קניית סט ז'ירז'ור בן 5 שנים
עמודים: 1 2 3 [4] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: קניית סט ז'ירז'ור בן 5 שנים  (נקרא 7943 פעמים) הדפסה
אופק ביטון
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: קניית סט ז'ירז'ור בן 5 שנים
« הגיב #45 ב- : נובמבר 24, 2015, 19:10:04 PM »
נפגשתי עם דני במרינה בהרצליה, כאשר קודם לפגישה, ביקש שאביא את ההתכתבות בנושא ביני לבין אחרים וגם את תשובות רפי וגאיצ'וק.

הבאתי לו את כל השירשור וגם את ההודעות הפרטיות כפי שביקש.
קרא בעיון, שתה את הקפה ואמר לי: תקשיב טוב, אתה פגעת ביהירות, באדנות ובחוצפה בשניים מיקירי הדייג בישראל. ברפי ובגאיצ'וק שתרצה או לא תרצה - הם גם חברים שלי.

אני לא אושיט לך יד ואתה צריך להבין שדייג עושים עם נשמה, מי שאין לו נשמה - שילך לצוד לא לדוג. ואתה, אתה צריך ללכת לצוד, לא לדוג. מקומך באמת לא בין הדייגים אלא בין הציידים שעטים על טרפם.

לך חסרה נשמה, לא השכלת להבין שאם החזרתי את הסרגוס לים, היה זה בשביל הנשמה וכדי לתת לו לגדול ואילו הערותי בקשר לרוחות, זרמים וגלים וכל היתר, רק נועדו להרחיב את הידע שלך בכניסתך לתחום חדש, ולא כדי לעשות עליך פלברה ואם בנוסף לזה אתה, שעדיין לא יודע דבר וחצי דבר בדייג, מעיז לפגוע בשני אנשים יקרים אלה, בעלי ידע ונסיון רב שנים, שעולם הדייג חייב להם כה הרבה, שעושים בהתנדבות ימים ולילות רק כדי לקדם, לתרום ולפתח את הדייג הספורטיבי, אזי גם נשמה אין לך  וגם שכל אין בך. אולי בעתיד תהיה דייג גדול, אבל...תהיה דייג חסר נשמה שלא מתאים לדייג ספורטיבי.

לקח נשימה והמשיך...

לו אני במקומם של גאיצ'וק ורפי – כבר מזמן מזמן, הייתי מעיף אותך מהפורום כמו טיל.
(מזל שהוא לא חבר בהנהלת הפורום, כי נפגעתי מאוד מדבריו אותם לא ציפיתי שאשמע ממנו בעוצמה כזו, ברהיטות ובנחישות נחרצת .) יודע לדבר האיש.

עוד הוסיף ואמר שהוא מסכים לגמרי עם ההתבטאויות והמסרים של רפי וגאיצ'וק ודעתם מקובלת עליו לחלוטין. אך עתה, משראה לאן גילגלתי את הדברים, הוא לא רוצה להיות קשור עימי או מזוהה עימי ואפילו לא במכירת החכות. לדעתו, אינני ראוי לכך מסיבות שונות ולכן, הוא לא ימכור לי אף אחת מהחכות וביקש שלא אנסה ליצור עימו קשר, גם לא בעקיפין דרך החבר המשותף.מה?

הסביר לי שב 5 השנים האחרונות אומנם לקח חופש במודע ממרוץ החיים ובמכוון התנתק מכל העולם, כי רצה רק שקט ושלווה, אבל עדיין נשאר דייג בנשמתו, עם אהבה גדולה לים, לדייג ולחבריו הדייגים, אליהם הוא מקווה לחזור בקרוב.

מסר ד"ש חם לרפי וגאיצ'וק וגעגועים ליצחק וליציאות הדיג המשותפות וביקש למסור להם שיתכוננו, כי בקרוב הוא חוזר ואז, אם הם יקבלו אותו לפורום...הוא כבר יראה להם מאיפה הדג משתין... (לא נאמר בשוויץ אלא נאמר בהרבה אהבה, חיבה, בהומור ובצחוק) ואם יורשה לי ..ניכר שגם בהרבה געגועים.

הוסיף ואמר כי את עיקר ההנאה בז'ירז'ור הוא דווקא מפיק מחכת האולטרה לייט בכל עונות השנה והוא מעדיף להסתובב איתה בשל משקלה ובשל הדגים שהוא מצליח להוציא שבדרך כלל מוציאים בחכות פאסט הווי דיוטי. מעודו לא נתקל בבעיה עקב משקלי החכה והדמויים.

הוציא שטר של חמישים שקל עבור הקפה של שנינו, הניח על השולחן, קרא למלצרית והלך. כן כן פשוט קם והלך, רק אמר שלום ואפילו לא אמר להתראות. טיפוס מיוחד הייתי אומר.

אני מודה שזו קלאסה והתנהלות שאני לא מכיר. מעבר לכך שאני לא מסכים עם התנהגות שכזו, אך זה רק  אומר כי אם פגעתי ברפי , בגאיצ'וק או ביצחק, או בשאר חברי הפורום כדבריו של דני – אני מבקש סליחה מעומק הלב. לא היה בכוונתי, באמת שלא, מה עוד שלא ידעתי שתרומתם כה רבה.

זהו חברים, מעבר לכך ומשירדה האפשרות לקנות ממנו חכה, אבקש מכם המלצות לקניית חכת לייט ישנה אך איכותית - מהחברים, או חדשה טובה אחרת ורולר מתאים - בחנות והיכן, כדי שגם אני אוכל להתחיל לז'רז'ר ולתפוס דגים וגם להצטרף לחברה שמז'רז'רים באזור הרצליה - ת"א.

ולבסוף בקשה...לתת לי צ'אנס כי אני חדש בעסק, אבל באמת לא בחור רע כל כך, כפי שזה מצטייר או כפי שאתם עוד עלולים לחשוב.

תודה לכולם,
אסף

אל תקנה ממנו אפילו אם יחזור בו.
בנאדם כזה לא שווה יחס בכלל.
אתה עוד עדין שלא הגבת, אחרים היו מתפוצצים עליו.
לא פגעת באף אחד, שכח ממנו ותקנה מחנות.

אופק תרגיע ,אתה לא מכיר את הבן אדם בכלל ,ואתה קובע שהוא לא שווה יחס בכלל?
אולי יש דברים שאותו אדם שמע מאסף ואסף לא כתב אותם כאן?
הבן אדם היה סופר אחלה בא עם כל הציוד הדגים נתן טיפים רצה לעזור ,לא מכיר עוד אנשים שהיו עושים את זה.
זכותו לא לרצות למכור בסופו של דבר,צריך לכבד את זה.
גם אני לא הייתי מוכר למישהו שלא מבין ציוד איכותי שיש לי זכרונות ממנו כמו שכתב .

להרגיע? לפי מה שהוא כותב הוא התעצבן על מה שנכתב כאן בפורום.
הוא חדש, הוא ביקש עזרה,עצות,דעות .
לא התאים לו העניין כנראה אז הוא בחר להתייחס בצורה הכי מגעילה שקיימת.
לא אכפת לי מי הבנאדם, לדעתי הוא לא שווה יחס בכלל.
לא משנה איזה דייג גדול הוא או איזה ציוד יש לו.
בא בן אדם רוצה להתחדש, אתה מוכר את הציוד? תמכור, אל תעשה ריגשי על החכות פתאום שיש זכרונות ורק בגלל שהוא לא יודע עדיין לדוג אז אתה לא נותן לו לדוג עם ה"זכרונות שלך".

לא מאמין בזה, זכרונות ורגישות יתר לחכות.

בכ"א, הדיון מיצא את עצמו.
לך לחנות קנה ציוד, אם תציין מאיפה אתה גם נוכל לכוון אותך לחנות.
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
asaf
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #46 ב- : נובמבר 25, 2015, 08:09:47 AM »
שלום חברים,
אני חייב הבהרה והגם שקשה לי לכתוב אותה , אני מרגיש צורך לומר אותם ולו כדי להבהיר כי אני הוא זה שלא הייתי בסדר וכך היה :
דני לא התחייב למכור לי את הציוד ואף לא האיץ בי לקנותו וגם לא ניסה להשפיע עלי, לקנות חכה זו או אחרת.
חמתו בערה בו רק כאשר ראה את ההתכתבות במסר האישי, שהיתה ביני לבין גאיצ'וק וביני לבין רפי ושאיננה מופיעה בשרשורים שהיו פתוחים לכל החברים. נקודה.

רק על זה הוא התעצבן ומאוד, לכן הלך לדרכו.

לדעתו פגעתי קשות ללא כל סיבה וללא כל צורך, בשני חברים יקרים שלו, אשר עשו ועושים רבות כדי לקדם את הדייג הספורטיבי בארץ ובמקום להודות להם וללמוד מהם, התלהמתי וירדתי עליהם, או כמו שהוא אמר "התנהגתי כמו  פיל בחנות חרסינה", ולמען האמת , בראיה לאחור – הוא צדק.

היום כשאני מסתכל על הדברים, אכן אני רואה ומבין שהתנהגתי כלפי רפי וגאיצ'וק מאוד לא בסדר ולכן דני התעצבן עלי, שכך נהגתי עם חבריו ו...העניש אותי.

הוא הוסיף כי הוא רואה את הפגיעה בגאיצ'וק ורפי גם כפגיעה בחברים בפורום מכיוון שכולם מכירים את כולם והחברים הם לא אהבלים, כי לבסוף הדברים שהטחתי בהם ושבאמת לא היו במקום – יתגלו לשאר החברים ואז החברים הם הם שיפגעו, ולדעתי בראיה לעתיד, סביר מאוד שגם בכך הוא צדק.

שוב, הבחור נראה לי מקצוען רציני ואמין ביותר והלוואי עלי כאלה חברים . מבין עניין מהר ולצערי – חתך בעינייני עוד יותר מהר. אך בפרוש לא התכוון לעשות לי כל רע, רק פשוט בדרכו שלו - העמיד אותי במקום, אחרי שגאיצ'וק ורפי ניסו להסביר לי זאת יפה, כמה פעמים ולרוע מזלי לא הצליחו - בגללי.

לכן, מי שכתב שהוא לא בסדר והציע שלא לקנות ממנו ציוד, כנראה שהוא לא מכיר את הבחור ואת הדיגניטי שלו. פשוט הוא לא מבין או לא יודע את הפרטים שהוחלפו ביני ובין גאיצ'וק ורפי שם בפרוש התלהמתי עליהם יתר על המידה ופגעתי בהם, התנהגות עליה אני באמת מצטער ולפיכך ביקשתי את סליחת האנשים.

והערה אחרונה שחשוב להביא לידיעת כל החברים לגבי דייג האולטרה לייט:

דני ציין בפני שהוא היה אחד המז'רז'רים הראשונים שאימץ את דייג האולטרה לייט כסגנון עיקרי שלו בז'ירז'ור. זאת אחרי שרכש נסיון בכל סוגי וסגנונות הז'ירז'ור והדייג האחרים. לבסוף התקבע על אולטרה לייט. שם לדעתו בסגנון זה, מקבל המז'רז'ר הספורטיבי את מירב הסיפוק וההנאה. אמר ולא פירט.

זו דעתו, אך מכיוון שזה סגנון שמחייב קודם נסיון רב בז'ירז'ור רגיל, ומתוך קיבעון וסטיגמה שמי שמז'רז'ר באולטרה זה לא רציני, אז אין הרבה דייגים בתחום וחבל. ציין שהוא כבר הוציא כמעט את כל סוגי הדגים בגדלים מכובדים באולטרה לייט, כמובן תוך התאמת החכה לתנאי הים.

לדעתו, זה דייג מהנה ואתגרי ביותר ומביא סיפוק אדיר למי שעוסק בו למטרה ספורטיבית ולא למטרה מסחרית. אמר שלאחרונה שהה ביפן למעלה משנה ושם להנאתו עסק רק, אבל רק... במדיטציה ובדייג אולטרה לייט, שהביאו לו שקט ורגיעה אבסולוטיים, להם היה זקוק.

בחזרתו ארצה, הביא משם מספר חכות אולטרה לייט טובות טובות, גם למתוקים וגם למלוחים באורכים שונים ולכל עונות השנה, אותם הוא מייעד לים שונה, או לתנאים קיצוניים, אך בפירוש רוב הזמן הוא מעדיף דייג באולטרה לייט בכל עונות השנה, חורף קיץ וכו' .

ועכשיו, לסיום, לאחר שהבהרתי את הדברים והכאתי על חטא, רק שוב אבקש - גם לסלוח וגם לשכוח . אם תיתנו לי צ'אנס , מבטיח להיות תלמיד טוב ולא אאכזב שוב.

רק תביאו כבר חכה ורולר. את השאר הזמן יעשה.
אסף   

gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #47 ב- : נובמבר 25, 2015, 15:06:42 PM »
אסף,
את דני אולי פיספסת אבל הזדמנות נוספת, לפחות מבחינתי, אתה מקבל בגדול 

מציע להעביר את הדיון הטכני לדיון חדש...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #48 ב- : נובמבר 29, 2015, 02:09:53 AM »
אסף,
תנוח דעתך - לא "פגעת" בי "קשות" וגם לא קלות, ממש לא "נעלבתי" וגם לא "נפגעתי",,,
ממילא לא ראיתי בדברים שהוחלפו בינינו שום "פגיעה אישית"... ראיתי בדברים שכתבת בהם היו טרוניות וטענות - משום חוסר טקט ומשום התנהלות שגויה וגישה שגויה בבסיסה... כך ותו לא...
במסר האחרון ששלחתי אליך הגבתי כמדומני בחריפות ואמרתי את שהיה לי לומר - ממילא בצורה לא פחות בוטה מאשר תוכן המסרים ששלחת, ומה שכתבתי נכתב כדי להבהיר ולא כדי לפגוע. מבחינתי בכך הסתיים העניין...
תוכל להודיע לדני שלא נפגענו - ולגישתנו לא היתה גם כל סיבה "להעיף אותך מהפורום"....
ואם דני יחזור לפעילות בפורום - נרוויח כולנו הרבה איכות ומקצוענות...

בכל אופן, ובזיקה לתגובתך האחרונה בשרשור ובמיוחד לדברים אלו -
ועכשיו, לסיום, לאחר שהבהרתי את הדברים והכאתי על חטא, רק שוב אבקש - גם לסלוח וגם לשכוח . אם תיתנו לי צ'אנס , מבטיח להיות תלמיד טוב ולא אאכזב שוב.
מבחינתי שכחתי ובוודאי סלחתי - על גישה שגויה ותו לא, וכמו שכתב גיאצוק =
את דני אולי פיספסת אבל הזדמנות נוספת, לפחות מבחינתי, אתה מקבל בגדול  .

המשך גלישה מהנה ובחירה מוצלחת בציוד מתאים, מצפים לדוח הראשון שלך ביומן דוחות הדיג אתה בסדר
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 3 [4] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!