בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  קניית סט ז'ירז'ור בן 5 שנים
עמודים: 1 [2] 3 4 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: קניית סט ז'ירז'ור בן 5 שנים  (נקרא 7948 פעמים) הדפסה
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

בעניין: קניית סט ז'ירז'ור בן 5 שנים
« הגיב #15 ב- : נובמבר 21, 2015, 18:47:16 PM »
 חם חם חם
ותודה על התמונה של הדמוי
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
 IP: [ מחובר ]
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #16 ב- : נובמבר 21, 2015, 19:41:16 PM »
סליחה צור,
רק עכשיו ראיתי את שאלותיך.
לעינייננו, תשעים אחוז מזמן הז'ירז'ור  יעשה בים.
לעיתים רחוקות בכינרת (סופ"ש , חגים וכד')
אני חושש מאוד מז'ירז'ור באולטרה לייט בעיקר מפני שגם לא הרגשתי את החכה, כלומר הייתי בחוסר תחושה בגלל משקלה הנמוך וגם בגלל שדני הזהיר אותי ואינני יודע איך להתייחס לאזהרתו ואמר לי שבדייג זה הולך הפוך. קודם כל יודעים לדוג על אולטה ומדיום ורק אחרי שמבינים את הפרציפ אפשר לעבוד באולטרה לייט כי אולטר לייט זה הרבה יותר מקצועי מאשר שאר המשקלים.
אינני מבין מדוע, אך זו היית המלצתו.
מבחינתי מה שראיתי אותו, הוא לא התאמץ בכלל לא על האולטרה ולא על הארג'נטו. למסתכל מהצד היה נדמה כאילו הדגים נדבקים אליו. פשוט בקלות ובחן הוא הוציא אותם.
מאחר ואינני מכיר את כל הגימיקים ואינני יודע מתי ואיך ובאיזה צורה ולמה, אני מאוד מתלבט איזה חכה לבחור.
ניסיתי לשכנע אותו שיתיר לי להצטרף אליו אבל הוא דחה בנימוס ואמר שרק בתחילת השנה כלומר בעוד כחודש יתחיל. לא לפני ועד אז שאני ארכוש נסיון לבד או עם מז'רז'רים אחרים כי הוא מעדיף אינקוגניטו.
זה למעשה כל המידע. אפשרי חכה אחת או כמה שאני רוצה,
רוב הזמן הזירזור יהיה בים.
אין לי תחושה ביד עם מקל אולטרה אך אני לוקח בחשבון כי יתכן ובהמשך תגיע גם התחושה וכדאי יותר ללכת על אולטרה, אך אני מתלבט.
אני מעדיף מקל שאוכל לזרזר גם בכינרת.
אני מעדיף מקל שאפשר לזרזר איתו רוב ימי השנה.
אני מעדיף מקל איכותי במחיר סביר ולא מקל יקר חדש.
וזהו...פחות או יותר.
אגב, למקל האולטרה שלו היה רולר סטלה כמו שכתבתי, אבל רולר קטן קטנצ'יק בקושי שוקל ועליו חוט תפירה (בצחוק) ולא כל כך הסתדרתי איתו אבל דני הסתדר איתו נהדר , זרק החזיר ושוב, כך שאני מניח שזה רק עניין של נסיון ותירגול. ויכול להיות שהרולר הזה לא מתאים לאולטרה וצריך גדול יותר. לא ברור לי.

לדעתי כל הסבריו המלומדים על כוון רוח, וגלים, ופני הים, וזרמים, ועומקים, ובהירות השמיים, ובהירות המים, רק מסבכים את הדייג ואני לא חושב שזה תורם לחווית הדייג אלא רק מסבך אבל כל אחד ושיטותיו.

הבחור ממעיט לדבר, לא הילל את מרכולתו וגם לא ניסה להשפיע על כוון החלטתי, אך הסבריו באשר לתנאים לכל סוג ז'ירז'ור רק הפחידו אותי ואני חוזר שוב, הוא דג את 2 הדגים בחן ובקלילות ללא כל מאמץ ובלי פלברות.

ןלכן... אני מתלבט מה לקחת.

אז עכשיו הסברתי את עצמי ואם אתה מכיר אותו אז לבטח אתה יודע על מידת מיקצועיותו ומבין על מה הוא מדבר ותוכל להמליץ לי על חכה, שתתאים לי לרוב השנה ולרוב סוגי הדייג ולא רק לים גלי, או לים עכור או גבוה או נמוך או שמיים בהירים וכו' וכו' כי הוא עשה מזה תורה שלמה.ואף הוסיף כי תמיד תמיד הוא יורד עם כל 4 החכות לים ורק בים כשהוא רואה את התנאים, הוא מחליט באיזה חכה להשתמש. לי זה לא נשמע מקצועי ואפילו נשמע מוגזם . אך לך תדע. אני לא רוצה 4 חכות אלא אחת שתשמש אותי להכל. מה, אי אפשר ?
זהו, תודה מראש על המלצתך.

כל הרעיון של זרזור זה כמה שפחות ציוד והליכה ממקום למקום לסרוק כמה אזורים ולחפש להקות ורתיחות
אני מאמין שאתה אומר שהוא יורד לים הכוונה זה שהוא עם אוטו ושהוא מגיע לים ורואה בדיוק את מזג האוויר ומצב הים אז הוא לוקח סט אחד שיתאים לאותו מצב וגם מה שהוא מתכנן ללכת עליו באותו יום
אצלנו (אם זה מה שהוא עושה) לא רעיון טוב להשאיר ציוד די יקר באוטו באזור הים שלא יבוא איזה מישהו ויפרוץ לאוטו וייקח את אותו ציוד
אני לא מזמן בתקופה של תחילת התנסותי בזרזור בים לא ידעתי עם איזה סט לצאת לדוג ככה שתמיד הייתי עם חכת אולטרה לייט ולייט כי אמרתי ננסה ללכת על סרגוסים עם דמויים קטנים וגם על טלוויזיות ואם יהיו רתיחות ברחוק של גומברים או טרכונים אז אדוג עם הלייט, בגלל הדבר הזה לא זזתי מהמקום כל כך ומהות כל העניין בזרזור זה לסרוק אזורים למציאת נקודת דייג טובה שבה גם צריכים להיות /יש דגים
גם מסבך ללכת עם עוד חכה, אני הייתי יוצא עם חבר שלי, מניח אותה בצד ודג איתו עם אחת החכות וכל הזמן מציץ שלא יגנבו לי את החכה (באותו זמן גם הייתי הולך עם תיק גב שהייתי מניח גם בצד וגם זה לא כזה טוב שלא יבוא מישהו ויגנוב אותו בריצה)
עכשיו אני עם ווסט וכרגע בחורף במילא אולטרה לייט לא מתאים כל כך אז אני הולך עם החכת לייט וכל הציוד יהיה עליי

אני הייתי ממליץ לך לקחת חכת לייט שכרגע תשמש אותך לחורף בעונה שכבר מתחילה
אם אתה חושב שמתאים לך התחום דייג הזה אז אם המחירים טובים לכל סט אז תיקח גם סט אולטרה לייט שיותר מתאים לקיץ
אחרי שתהיה מנוסה בסט לייט תעבור לסט אולטרה לייט
אני אישית התחלתי את דרכי עם חכת לייט אומנם 2-14 (משקלים די נמוכים שקרובים לאולטרה לייט) ודגתי עם דמויים עד 7 גרם אם זכור לי נכון (לרוב ציקדה של סטרייק פרו 4.5 או 6.6 גרם)
ודגתי עם רולר 2500 וחוט ניילון 0.3, כמו כל מי שמתחיל היו לי סיבוכים וכמה זמן דייג שנזרק על פתירת הקשר בחוט.
אחרי די הרבה זמן של התנסויות בחופשות דייג בכינרת עברתי לאולטרה לייט 1-5, 1-10 וגם לרולר יותר קטן, 750-1000 וחוט בד דק וחזק, לא היית לי בעיה כלשהי במעבר והיה די בקלילות
עכשיו אחרי המעבר למרות שלפעמים יש בעיות ומסתבך והולך חוט (שחוט בד די יקר ומבאס שהולכים כמה מטרים כל כמה זמן) הרבה יותר כיף לדוג, הרולר קטן וקל, עם החוט בד אפשר לדוג עם רולר קטן כזה ויש קיבולת טובה, בגלל שהחוט דק הדמויים עפים יותר רחוק, התחושה עם עבודה עם חוט בד יותר נוחה ויש הבדל גדול

אז בקיצור כבר די חפרתי, סיפרתי איך אני דג ואיך התחלתי לדוג כדי לתת לך אינפורמציה למה שאתה לדעתי צריך לעשות
אז תיקח (לדעתי..) סט לייט ואם אתה רוצה אז גם אולטרה לייט
תתחיל בינתיים עם חוט ניילון ותשמור את החוט בד (אם תקנה מאותו בחור שכבר הרולרים באים עם חוט בד) עד שתתנסה כמה זמן עם הניילון 

עריכה אחרונה: נובמבר 21, 2015, 19:46:14 PM על ידי raz_p
 IP: [ מחובר ] WWW
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #17 ב- : נובמבר 21, 2015, 20:55:44 PM »
אסף,
ראשית אני רוצה להביע את הערכתי על התגובות המאופקות והסבלניות גם כשנדמה שמנסים לעקוץ  אתה בסדר
יש גם צד אחר ואני מקווה שלא נראה אותו על גבי הפורום  קריצה
שנית, אני חושב שמצאת אדם עם המון ידע (וגם קבלות!) וכול מה שאתה יכול לספוג ממנו, גם אם לא תיישם, זה בונוס!
לגבי החכות, הייתי הולך על השניה והשלישית (חכת לייט של זאלץ משקלים : 3 – 10 גרם והחכה של גרפיט לידר 5-24 גרם) שיאפשרו לך לכסות 90% מפעילות הז'ירז'ור בחופי הארץ להערכתי.
את ה-10% הנותרים ששייכים לז'ירז'ור בינוי עד כבד, אני מציע שתדחה עד שתראה על מה מדובר ותחליט אם מתאים לך סט נוסף, כבד, עם ייעוד מאד ספציפי .

את מה שפרס בפניך דני מבחינת "כוון רוח, וגלים, ופני הים, וזרמים, ועומקים, ובהירות השמיים, ובהירות המים", אני מציע לשמור לעתיד.
אנשים מבלים חודשים ארוכים ואפילו שנים בצבירת ידע מהסוג הזה וברוב המקרים זה מה שיעשה את ההבדל בין לחזור עם דג או לא...
לתשומת ליבך  
לגבי לקיחת מספר סטים לים ובחירה במקום במה להשתמש, אני רק יכול להגיד שאם היו לי מספר סטים כמו לדני, הייתי לוקח את כולם...
לפעמים התחזית לא מדייקת, לפעמים המקום שחשבתי לבקר בו לא מתאים ואני רוצה לעבור, לפעמים את המגיע עם סט אחד ומגלה שיש פוטנציאל לתפוס משהו עם סט מסוג אחר...
עריכה אחרונה: נובמבר 21, 2015, 21:06:37 PM על ידי gaichuk
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
IZHAK

חבר פורום
*

מנותק מנותק

לא מתיחסים אליך משמע אתה לא קיים

« הגיב #18 ב- : נובמבר 21, 2015, 20:59:36 PM »
אסף שמח על המידע שדני חוזר לדוג .

ולך בהצלחה בקניה ובדייג
אתה ואנחנו ====זה כולם=====נכון?
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #19 ב- : נובמבר 21, 2015, 21:09:32 PM »
אסף,
ראשית אני רוצה להביע את הערכתי על התגובות המאופקות והסבלניות גם כשנדמה שמנסים לעקוץ  אתה בסדר
שנית, אני חושב שמצאת אדם עם המון ידע (וגם קבלות!) וכול מה שאתה יכול לספוג ממנו, גם אם לא תיישם, זה בונוס!
לגבי החכות, הייתי הולך על שתי הראשונות שיאפשרו לך לכסות 90% מפעילות הז'ירז'ור בחופי הארץ להערכתי.
את ה-10% הנותרים ששייכים לז'ירז'ור בינוי עד כבד, אני מציע שתדחה עד שתראה על מה מדובר ותחליט אם מתאים לך סט נוסף, כבד, עם ייעוד מאד ספציפי .

את מה שפרס בפניך דני מבחינת "כוון רוח, וגלים, ופני הים, וזרמים, ועומקים, ובהירות השמיים, ובהירות המים", אני מציע לשמור לעתיד.
אנשים מבלים חודשים ארוכים ואפילו שנים בצבירת ידע מהסוג הזה וברוב המקרים זה מה שיעשה את ההבדל בין לחזור עם דג או לא...
לתשומת ליבך  
לגבי לקיחת מספר סטים לים ובחירה במקום במה להשתמש, אני רק יכול להגיד שאם היו לי מספר סטים כמו לדני, הייתי לוקח את כולם...
לפעמים התחזית לא מדייקת, לפעמים המקום שחשבתי לבקר בו לא מתאים ואני רוצה לעבור, לפעמים את המגיע עם סט אחד ומגלה שיש פוטנציאל לתפוס משהו עם סט מסוג אחר...

קצת סוטים מהנושא (אני לפחות שתגובה זו) אבל מה רע כל עוד זה קשור להמשך של אותו נושא
אם הייתי עם רשיון ורכב אחרי מה שאמרת באמת הייתי לוקח כמה סטים למרות שכמו שאמרתי בחורף ללכת אם אולטרה לייט לא כזה רלוונטי לעומת לייט
לקיץ טוב כי לפעמים אולטרה לייט לא יתאים לזריקות רחוקות לרתיחות כו' בעומק שמאמין שקרה כבר לכמה אנשים כמה פעמים שהיו רתיחות ברחוק והם היו רק עם אולטרה לייט והתבאסו כי לא יכלו להגיע לאותם רתיחות או להתקרב אליהם אפילו עם דמוי 8-10 גרם וחכה 2.4 (לדוגמה..)
אחרי שקניתי ווסט וכל הציוד נוח ומחולק על כל הגוף חשבתי אולי בקיץ לקנות חכת לייט טלסקופית ואליה יהיה רולר קטן וקל (כמה שאפשר) ככה אוכל לארגן לה מקום שתהיה אולי תלוי על הווסט או משהו כזה וככה שאם יהיו רתיחות או ארצה לנסות לזרוק דמויים יותר כבדים לרחוק ולחפש דגים אחרים אז אני אוכל לעשות זאת (את החכת אולטרה לייט אשים על הסטנד שמורכב לי את הווסט או שאמצא מקום אחר אם לא יהיה נוח (תלוי או שאולי בסוף תהיה מונחת בצד אם זה יהיה אפשרי (בריפים למשל לא אפשרי..))
עריכה אחרונה: נובמבר 21, 2015, 21:10:20 PM על ידי raz_p
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #20 ב- : נובמבר 21, 2015, 21:19:31 PM »
אסף,
לגבי החכות, הייתי הולך על שתי הראשונות שיאפשרו לך לכסות 90% מפעילות הז'ירז'ור בחופי הארץ להערכתי.

לתשומת ליבך  

קצת סוטים מהנושא (אני לפחות שתגובה זו) אבל מה רע כל עוד זה קשור להמשך של אותו נושא
אם הייתי עם רשיון ורכב אחרי מה שאמרת באמת הייתי לוקח כמה סטים למרות שכמו שאמרתי בחורף ללכת אם אולטרה לייט לא כזה רלוונטי לעומת לייט
לקיץ טוב כי לפעמים אולטרה לייט לא יתאים לזריקות רחוקות לרתיחות כו' בעומק שמאמין שקרה כבר לכמה אנשים כמה פעמים שהיו רתיחות ברחוק והם היו רק עם אולטרה לייט והתבאסו כי לא יכלו להגיע לאותם רתיחות או להתקרב אליהם אפילו עם דמוי 8-10 גרם וחכה 2.4 (לדוגמה..)
אחרי שקניתי ווסט וכל הציוד נוח ומחולק על כל הגוף חשבתי אולי בקיץ לקנות חכת לייט טלסקופית ואליה יהיה רולר קטן וקל (כמה שאפשר) ככה אוכל לארגן לה מקום שתהיה אולי תלוי על הווסט או משהו כזה וככה שאם יהיו רתיחות או ארצה לנסות לזרוק דמויים יותר כבדים לרחוק ולחפש דגים אחרים אז אני אוכל לעשות זאת (את החכת אולטרה לייט אשים על הסטנד שמורכב לי את הווסט או שאמצא מקום אחר אם לא יהיה נוח (תלוי או שאולי בסוף תהיה מונחת בצד אם זה יהיה אפשרי (בריפים למשל לא אפשרי..))

שוב פעם אתה קצת ממהר לקבוע "עובדות"...
למה בחורף אולטרה לא רלוונטי??
אני מכיר חברים שדגים רק באולטרה. לא לייט, לא בינוני ולא כבד.
הם דגים מסביב לשעון, בוקר וערב, קיץ וחורף ורק עם אולטרה...
בסופו של דבר אתה צריך לקבל החלטה אם אתה הולך עם ציוד קל ומכסה מנעד רחב יותר של דגים או שאתה הולך עם ציוד מדיום או כבד ומטרגט רק את מה שרותח במרחק...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #21 ב- : נובמבר 21, 2015, 22:07:05 PM »
אסף,

לתשומת ליבך  

שוב פעם אתה קצת ממהר לקבוע "עובדות"...
למה בחורף אולטרה לא רלוונטי??
אני מכיר חברים שדגים רק באולטרה. לא לייט, לא בינוני ולא כבד.
הם דגים מסביב לשעון, בוקר וערב, קיץ וחורף ורק עם אולטרה...
בסופו של דבר אתה צריך לקבל החלטה אם אתה הולך עם ציוד קל ומכסה מנעד רחב יותר של דגים או שאתה הולך עם ציוד מדיום או כבד ומטרגט רק את מה שרותח במרחק...

רשמתי פחות רלוונטי או לא כל כך רלוונטי
ככה הבנתי מכמה אנשים שאמרו לי זאת (בציון קשר למזג אוויר עם רוחות שמפריעות לזריקת דמויים קלים ושלרוב אי אפשר להגיע למרחק ולכסות טווח זריקה די גדול ככה שלא ניתן להגיע לדגים שלרוב שוחים בעומק די רחוק), עדיף גם לדוג עם לייט כי ככה מכסים טווח זריקה גדול שבו נמצאים רוב הדגים שלעומת זאת באולטרה לייט אפשר לדוג לרוב רק בקרוב (עד 30-40 בערך) למרות שדם זה בחלק מהקומות די ויותר
בכל מקרה לרוב בחורף יש יותר רוחות מאשר בקיץ בגלל סופות שבאות עם החורף (למרות שלפעמים יש ימים ממש שקטים בכל עונות השנה) ככה שכמעט לא אפשרי לדוג עם דמוי 3 גרם לדומה לעומת 10 גרם ויותר
אני אישית לא אלך עם ציוד מדיום וכבד כי זה פונה רק לחלק קטן מהדגים בים (טורפים גדולים) ודורש כוח פיזי בזרזור שזה לא נוח וגם לרוב יש פחות תפיסות מאשר לייט ואולטרה לייט שמה שאני מחפש זה תפיסות ואחוזי תפיסות יותר גדולים
בכל מקרה אפשר לדוג אולטרה לייט כמו שאמרת בחורף וגם אפשר לדוג לייט בקיץ וכו' אבל לייט בעניין זרזור סרגוסים ודגים קטנים שלא יתקפו דמויים גדולים יחסית לא יתאים לכך, לבסוף אולטרה לייט מכסה את רוב סוגי הדגים שאפשר להוציא בזרזור ואם מישהו רוצה רק סט אחד אז הייתי ממליץ על אולטרה לייט
החלוקה לרוב (לפי מה שהבנתי) זה אולטרה לייט לקיץ ולייט לחורף, היותר גדולה זה בקיץ אולטרה לייט-לייט ובחורף לייט-כבד

שמח אבל שמעמידים אותי במקום ומתקנים אותי ומעשירים אותי בידע שאני הייתי חושב עד עכשיו שהוא לא כל כך נכון אתה בסדר
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : נובמבר 21, 2015, 22:38:13 PM »
מכיר את דני,
לא הופתעתי שאת התמורה הכספית הוא מייעד לתמורה...
הבחור לארג' ומאוד רחוק מלהיות חומרני או חמדן...
ככלל, דני הוא אחד הדייגים הספורטיביים בהא-הידיעה, בז'רז'ור ומקיאק בכל אופן...
מבחינת הציוד אז כפי שכתב גיאצוק -
אני לא יודע מה מצב החכות אבל כן יודע שדני קנאי לציוד שלו ושומר עליו כמו על הילדים שלו.

מכיר את דני כמי שתמיד הקפיד להצטייד בסטים איכותיים וקנה ציוד דיג בכמויות...

מבחינת "ציוד ששכב" הרבה זמן-
לדעתי השאלה היחידה היא באיזה מצב נשמר לפני ובמהלך ה"אפסון הארוך".
אם ככלל נשמר ונשטף, ואוכסן בצורה מוקפדת, ממש לא משנה אם "שכב" חודשיים או 4 שנים או עשר שנים.
במקלות אין בלאי "בגלל עמידה", אם עמד שנה או 8 שנים זה אותו דבר.
צריך לבדוק את הציוד, לראות אם אין סימני קורוזיה וכיוצ"ב על המקלות והטבעות ועל הרולרים...
רואים איך המקל נראה ואיך נראות הטבעות..
אם יש מצב להטיל - בודקים שהחוט חוזר שלם ללא שריטות וזה סימן שאין טבעת פגומה...

לגבי ז'רז'ור חופי, כבר ציינתי שזה לא התחום שלי...
חן חן לדני על המחמאות אך "המקצועיות" שלי בדיג ספורטיבי היא בתחום דיג מסירה...
לא שוחחתי עם דני מעל 4 שנים - אשמח אם תמסור לו ד"ש חמה...
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #23 ב- : נובמבר 22, 2015, 01:31:05 AM »
אסף,
לגבי החכות, הייתי הולך על השניה והשלישית (חכת לייט של זאלץ משקלים : 3 – 10 גרם והחכה של גרפיט לידר 5-24 גרם) שיאפשרו לך לכסות 90% מפעילות הז'ירז'ור בחופי הארץ להערכתי.

לתשומת ליבך  

גיא אם התכוונת אלי בנוגע לניסיון לעקוץ אתה מפספס בגדול
לא היה שום ניסיון לעקוץ אם שמת לב הייתי בין הראשונים לענות ואפילו שאלתי שאלות בכדי לחדד כמה דברים
אני לא מתיימר להיות מומחה אבל כן יש לי ניסיון בשימוש בחכות בטווחים שבין אולטרה לייט ללייט אבל ברגע שמפקפקים ולא סומכים על מה שאני כותב אני לא מוצא לנכון להמשיך לכתוב
חבל על המילים והזמן שאני ישקיע ומעדיף להשאיר את הבמה לאותם חברים שאסף קיבל עליהם המלצות
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #24 ב- : נובמבר 22, 2015, 10:18:29 AM »
אסף,

לתשומת ליבך  

גיא אם התכוונת אלי בנוגע לניסיון לעקוץ אתה מפספס בגדול
לא היה שום ניסיון לעקוץ אם שמת לב הייתי בין הראשונים לענות ואפילו שאלתי שאלות בכדי לחדד כמה דברים
אני לא מתיימר להיות מומחה אבל כן יש לי ניסיון בשימוש בחכות בטווחים שבין אולטרה לייט ללייט אבל ברגע שמפקפקים ולא סומכים על מה שאני כותב אני לא מוצא לנכון להמשיך לכתוב
חבל על המילים והזמן שאני ישקיע ומעדיף להשאיר את הבמה לאותם חברים שאסף קיבל עליהם המלצות

לא. דווקא לא התכוונתי אליך אבל נזכרתי עכשיו במשפט "חמור קופץ בראש" 
אסף יודע למה התכוונתי.
תמשיך להגיב לעניין כמו שאתה יודע ושחרר מהריגשי 
yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

« הגיב #25 ב- : נובמבר 22, 2015, 13:48:00 PM »
בעניין של איזו חכה ואם את כל החכות ראיתי שרשמו לך שעדיף להתמקצע על סגנון אחד ושכדאי לך לקנות רק סט אחד
אז ככה אחרי שראתי את המפרט של משקלי הזריקה אני חושב שכמה מהחכות נותנות פחות או יותר את אותו הטווח הלייט היא בשבילי בכלל אולטרה לייט והמדיום היא בכלל לייט
לי  יש כמה חכות שכל אחת נמצאת בגבול יכולת הזריקה של האחרת ככה שאני יכול לזרוק יותר מגוון של משקלים
ברשותי אולטרה לייט 1 עד 7
לייט 7 עד 28 עד לפה כיסיתי את כל החכות שיש לו מבחינת משקלים בשתי מקלות
מדיום 14 עד 40 ו20 עד 50 פה אני מדגיש יש חשיבות בעונת החורף
והכבדה אני בכלל מחזיק חכה שיודעת לזרוק 200 עד 400 ככה שאין גבול ליכולת שלי להטיל משקלים כבדים זה כבר לימים שממש קשה לעבוד מול הרוח
חלק מהחכ6ת שציינת בכלל מיותרות לדעתי כדאי לך לקנות לפי יכולת הזריקה ובלבד שתכסה טווחים
חד משמעית קשה עם חכה אחת לדוג בזרזור כל השנה
עריכה אחרונה: נובמבר 22, 2015, 13:52:49 PM על ידי yosi asuline
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
cargo plan

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : נובמבר 22, 2015, 13:53:40 PM »
הייתי נותן לך המלצה אבל מכיוון שגם המוכר וגם אתה לא מכירים אותי אז חבל על מה שאכתוב
תמתין לרפי ולגיאצ'וק שיענו לך כי עד עכשיו כל מי שענה כנראה סתם כתב בלי שום ידע והבנה בתחום
דרך אגב שניהם עדיין לא הגיבו לפוסט הזה
בהצלחה

לדעתי שיכנס לחנות ויקח סט אחד של מתחיל ...

תפסת מרובה לא תפסת , ממה שנכתב זה ציוד טוב וגם יחטפו אותו ביד שנייה , עדיף שמזרזר מנוסה שבדיוק כיוון

למקל ספציפי , יקנה ויהייה מרוצה מאשר אחד שלא מנוסה אפילו בהטלות  וואלה לא יודע

לגביי הפקק זה לא חדש ויש עוד חברה שאלופים בהכנת דמויים בכל מיניי רמות , זה תמיד יפה ומעניין .

תרמיל של כדור שימש לדיג בכנרת , חוט חשמל , אני זוכר חניתני שתפסתי בנמל עם ברזלית לניקוי כלים ...

בזמנו שמעתי גם על בדליי סיגריות וכו'  , יצירתיות היא חלק מהדיג בטח בזירזור .
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #27 ב- : נובמבר 22, 2015, 17:56:47 PM »
טוב זו המלצתי
אישית הייתי לוקח כרגע רק חכה אחת ומתוך המבחר הייתי בוחר החכה מ'ס 3
לאחר שתתמקצע ותראה שאתה מתחבר לתחום תוסיף חכה נוספת ופה הייתי הולך על חכת אולטרה לייט
בטווחים של 1-7 ג'ר לדייג בכינרת והנאה מדגים קטנים בים כמו סרגוסים ,טלוויזיות,מרמירים,דניסים , ועוד...
ניתן למצוא חכות אולטרה לייט טובות וחדשות בעלות של לא יותר מ 400 ש''ח
לגבי רולר הייתי מעדיף חדש במידה 2500 ובעל שתי שפולות
אמנם לאולטרה לייט זה טיפה גדול אבל לא נורא אישית זה מה שאני מעדיף במיוחד בגלל העובדה שבכינרת על אולטרה לייט עולים דגים שרולר 1000 קצת יתקשה איתם
דוגמה לרולרים בסיסיים וטובים במחיר סביר ובעלי שתי שפולת יש את השימנו קטנה ושימנו נקסייב
הסיבה שאני מדגיש שתי שפולות היא שתוכל ברולר אחד לכסות את שתי החכות אולטרה לייט ו לייט
על שפולה אחת חוט 6-10 lb לאולטרה לייט
על שפולה שנייה חוט 15 lb ללייט
ברגע שתתמקצע תוכל לשדרג לרולר איכותי יותר ואת הראשון לשמור כרולר גיבוי
Shahar Cohen

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #28 ב- : נובמבר 22, 2015, 22:10:52 PM »
אסף שלום
אתה מה שנקרא מזרזר מתחיל
אישית מציע לך לא לקפוץ על כל ה"עוגה" , לקנות עכשיו 3 או 4 סטים פשוט מיותר ויכניס אותך לבלבול כל פעם שתרצה לצאת לים.
כמו כן תחום האולטרה לייט והכבד - הם לטעמי זירזור ברמות אחרות ואתה לא שם ( אל תעלב)
אתה גם לא ממש יודע אם התחום הזה אכן יתפוס אותך ותמשיך איתו ...לכן.......
ממליץ לך לקנות סט אחד מדיום שרוב השנה יתן לך מענה לזירזור בים ( שאותו הגדרת כמרכזי מבחינתך)

כל הסטים שציינת מקלות ורולרים הם ברמה גבוהה ואם אכן נשמרו בקפידה השגת דיל מצויין.

נשמח לשמוע מה החלטת ובהצלחה בהמשך  אתה בסדר
עריכה אחרונה: נובמבר 22, 2015, 22:11:44 PM על ידי Shahar Cohen
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה
אופק ביטון
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #29 ב- : נובמבר 22, 2015, 23:02:27 PM »
לדעתי עשיתם סלט, הוא מז'רז'ר מתחיל, אין בכלל סיבה לקחת מספר חכות.
כמו שהוא אמר לכם הוא בעצמו הסתבך בהטלות.
תחשבו על עצמיכם בהתחלה איך הייתם.
אני בהתחלה בכלל הלכתי לחנות של מוצרי בית ומצאתי שם ציוד הציוד על הפרצוף וכל הסט היה לא מאוזן..
היה לי חכת אולטרה לייט ששידכו לי רולר אוקומה 3000 עם חוט 25 ליברות (אמנם לא עצר ממני לתפוס עליו בפעם ראשונה דג אבל בכל זאת רק סבלתי ממנו).

קח את הארגנטו של גרפיט לידר, חכה מעולה ותספיק לך להתחלה.
תתאים לה רולר Shimano stradic או אם לא בא לך להגזים יש לך את ה-Shimano Aernos XT .
חוט בד 16 ליברות וסגרת עניין.

אני ממש לא ממליץ לרכוש כמה, אתה בהתחלה אתה לא יודע עדיין מה אתה עושה, איך אתה עושה ולמה אתה עושה.
תתחיל להיכנס לתחום, לדעת לחרוש את החוף, את התוואים של המים ותתחיל להתקדם.
אני לא מכיר מישהו שהתחיל עם סט יקר או עם כמה סטים והתקדם משם.
קח את זה באיזי, תתחיל מקטן תעבור לגדול.
החכה שיש לך פה של גרפיט לידר מעולה, חכה יקרה בתור חכה חדשה ולא תאכזב אותך עם דג.

עכשיו לגבי האולטרה לייט בקיץ\חורף\סתיו\אביב ומה שמסביב חח
אולטרה לייט מתאימה לכל ימות השנה!
אפשר לתפוס איתה את כל סוגי הדגים אבל צריך מיומנות.
מי שרוצה הוכחה, יש לכם פה את איתמר שלנו, אני מכיר אותו מתחילת הדרך עוד שהיה משתמש באקסיוסימה וחכה מוזרה לא זוכר את השם שלה.
הבנאדם היום שפיץ בדייג, מלא בידע, אני מתייעץ איתו אישית והוא אוהב מאוד לדוג עם אולטרה לייט וזה לא עוצר אותו מלהביא דגים הביתה.

לגבי חכות באוטו.
לי אין בעיה להשאיר חכות באוטו, אני לא רואה סיבה שיפרצו לאוטו.
לגבי הסתובבות עם 2 חכות זה סיוט, עדיף להחליט בדייג על סט אחד וללכת איתו עד הסוף בלי להחליף.

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 4 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!