פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   לידיעת ציבור הדייגים - הגדלת שטח שמורת אכזיב |
עמודים: [1] 2 3 4
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: לידיעת ציבור הדייגים - הגדלת שטח שמורת אכזיב (נקרא 224704 פעמים) |
הדפסה |
|
|
בימים אלו הגישה רשות שמורות הטבע בקשה להרחבת השמורה (ראש הנקרה) השמורה החדשה תגיע מראש הנקרה עד מלון סול מרין ולעומק 20 מייל מהלך זה יפגע קשות בכל סגנונות הדייג באזור ובהמשך בכל הארץ  זה הזמן שלנו להתנגד  בנתיים היחיד שידוע לי שמגיש התנגדות ומחתים אנשים זה אלון עדני מנהריה 0522811070 לפרטים והצטרפות אשמח לשמוע מה יש למנהלי וחברי הפורום לומר בנושא ======================================================= *נערכה הכותרת בלבד בכדי שיהיה ברור במה מדובר
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 05, 2015, 15:47:06 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
yoelsh
|
חבר פורום
מנותקגיל:
53
החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים
|
|
נכון להיום אפשר לדוג עם חכות מהחוף בראש הנקרה לא מבין איפו יש בעיה בלהרחיב את השמורה אגב הפיכוך כל כך טוב שגם דייגי רשתות פורסים רשתות בשמורת ראש הנקרה 
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 18, 2015, 13:30:08 PM על ידי yoelsh
|
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
מה הבעיה עם זה לא הבנתי
|
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
נכון להיום אפשר לדוג אם חכות אבל אם ההרחבה תעבור לפי הפקח גם על תחום זה יהיה אכיפה (האיסור כבר קיים)
|
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
 |
בעניין:
« הגיב #4 ב- : מרץ 18, 2015, 14:04:01 PM » |
|
אני לא מבין איפה יש בעיה בלהרחיב שמורה ,הבעיה היא אחרת במידה ולא יהיה אפשרי לדוג בחכות אז כאן יש בעיה ? וכמו שאמר יואל יש פיקוח מעולה בראש הנקרה ,שאין יום שלא עוברת סירה בשמורה .
Sent from my Uniden Prime 500 using Tapatalk
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
להתנגד?  אתה בטוח שאתה לא חושב קרוב מדי? אין מקום בעולם שמכבד את עצמו ושיכול להשיג שמירה על טבע בלי להכריז על שמורות טבע. יהיה עלינו יותר הגבלות זה ברור אבל אין מנוס מהגבלות מסוימות בשביל לאושש את המגוון והחי בים, וזה יבוא עלינו בחזרה ברווחאין לי שום בעיה לא לתפוס דגים באזור מסוים כי הוא מוכרז שמורה\ בעונה מסוימת\להחזיר דגים בגודל מסוים וכו' כמו שעושים בחו"ל, כאשר אני יודע שאני אתחיל לתפוס דגים כמו בחו"ל או כמו שהיה פעם פה לפני הרבה שנים... הכרזה כזו לא תהיה סלקטיבית בסופו של דבר והיא תחול לא רק על דייגים ספורטיביים אלא על כולם... החששות שזה יפול רק על גב הספורטיבי זה חששות סרק של כל אכלסיה בעלת נטיה להתגונן במקום להיפתח. אנחנו דווקא צריכים לעמוד יחד איתם על מנת שהתכנית תצא לפועל, נגד כל מיני גופים שמעוניינים ההפך. אחרת, הים יהיה מזבלה אחת גדולה ופרוצה לכל היזמים, הדייגים, ועוד בעלי עניין.
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 18, 2015, 15:33:41 PM על ידי סאמח הצפר
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
על פניו נשמע כמו יוזמה מבורכת. מקווה שתהיה אכיפה ראויה לנושא. אולי לינק לבקשה יהיה טוב...אחרי הכול זה מידע שאמור להיות זמין לציבור (לא מצאתי בגוגל אזכור לנושא...אני לא יודע מה לחפש  )
|
|
עריכה אחרונה: מרץ 18, 2015, 16:44:54 PM על ידי misha____1985
|
|
|
|
|
|
בהחלט מאמץ את הגישה של סאמח שמורה היא מקום גידול מוגן מצויין לדגים אם אכן יהיה פיקוח ראוי לשמו... מה שיקרה זה שבעוד שנה שנתיים הריבוי של הדגים יפרוץ מחוץ לגבולות השמורה ואז נוכל להנות מדיג מצויין כי השמורה תהווה בית גידול וכל האזור מסביב יהיה אזור מחייה לפריטים שיחפשו מקום חדש בגלל צפיפות.
זה בדיוק מה שעושים הכל העולם עם שמורות ימיות .
לא מבין על מה צריך להתנגד ... רק צריך פיקוח ואכיפה רציניים.
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
UZIK
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
בהחלט מאמץ את הגישה של סאמח שמורה היא מקום גידול מוגן מצויין לדגים אם אכן יהיה פיקוח ראוי לשמו... מה שיקרה זה שבעוד שנה שנתיים הריבוי של הדגים יפרוץ מחוץ לגבולות השמורה ואז נוכל להנות מדיג מצויין כי השמורה תהווה בית גידול וכל האזור מסביב יהיה אזור מחייה לפריטים שיחפשו מקום חדש בגלל צפיפות.
זה בדיוק מה שעושים הכל העולם עם שמורות ימיות .
לא מבין על מה צריך להתנגד ... רק צריך פיקוח ואכיפה רציניים.
מסכים לחלוטיו אני מקוה שיבנו שמורות ימיות בעומק הים באזורים אחרים בארץ. כל שליד החוף נוכל לדוג. ובעומק יהיה לדגים מקום להתרבות. עוזי
|
|
|
|
ilan62
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לפי מה שכתבו פה בפורום עד היום זה ייתן קדחת  גם ככה יש היום שמורה והדייגים של עכו עים הרשתות ניכנסים שם כול יום ולא נוגעים בהם  אז מה זה נותן חוץ מעוד הגבלות על הדייגים החובבים ? 
|
|
|
|
|
אני בספק אם מישהו מהמגיבים פה מהצפון לפי התגובות אבל רק שתדעו הרחבת השמורה היא רק חלק מהרפורמה המדוברת ובקרוב כל רשימת השמורות המוצעות (ויש הרבה) יעברו וכדי לדוג אתם תטוסו לחול וכאן עדיין לא יהיו דגים רק להשכלה בשמורות אסור לדוג בשום צורה שהיא (פגיע בערך טבע מוגן) בשמורה אסור יהיה להפליג אם סירות ועוד שלל איסורים מנגלים רחצה וכו
לגבי הטענה ש "מה שיקרה זה שבעוד שנה שנתיים הריבוי של הדגים יפרוץ מחוץ לגבולות השמורה ואז נוכל להנות מדיג מצויין " כבר מעל 20 שנה שיש אכיפה יעילה (למעט מספר סירות שאפשר למנות על יד אחת ובהם יש לטפל בכל הכוח ) ואני לא רואה שום שינוי בנקודות הקרובות לשמורה נהפוך הוא המצב הפוך ככל שהולכים דרומה יותר טוב (וזה ככל הנראה בגלל נדידת הדגים מדרום לצפון ) כך שבסופו של יום כולם יפסידו בגלל חוסר אכיפה של מספר דייגים וחבל
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
עמדתי ידועה - זה לא יעשה שום דבר מלבד עוד מגבלות על הדייגים הספורטיביים. הדייגים המסחריים גם היום נכנסים מידי יום לדוג בשמורה ורשויות האכיפה עוצמות עיניים במודע... אז שטח השמורה יגדל - עברייני הדיג המסחריים ימשיכו לדוג בשטח המוגדל...
|
|
|
|
|
עמדתי ידועה - זה לא יעשה שום דבר מלבד עוד מגבלות על הדייגים הספורטיביים. הדייגים המסחריים גם היום נכנסים מידי יום לדוג בשמורה ורשויות האכיפה עוצמות עיניים במודע... אז שטח השמורה יגדל - עברייני הדיג המסחריים ימשיכו לדוג בשטח המוגדל...
ולכן צריך להתנגד להרחבת השמורה ומצד שני להגדלת האכיפה על עבריני דייג
|
|
|
|
|
ולכן צריך להתנגד להרחבת השמורה ומצד שני להגדלת האכיפה על עבריני דייג כן- לאכיפה מוגברת כנגד דייגים מסחריים ועברייני דייג אבל זה לא אומר ששמורות ימיות הן דבר רע , נהפוך הוא. מסכים כי אם האכיפה היא רק כנגד דייגים ספורטיביים , לא הרווחנו כלום בנושא שיקום הדגה. דרך אגב שמורה ימית זה לא אומר שאסור לסירות להכנס לתוכה, יש מגבלה על גודל הסירה המנוע וכו... זה לא גורף. בחו"ל נושא השמורות הימיות עובד מצויין ועדיין שטים בהם בסירות , אני אישית הפלגתי לדייג של טונות ומפרשנים בחו"ל ובאזור מסויים עצרנו קיפלנו ציוד והמשכנו בשייט נקי כי עברנו בשמורה ימית , לאחר מכן שיצאנו מגבולות השמורה הורדנו חזרה את הדמויים למיים.
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 01, 2015, 21:46:44 PM על ידי Shahar Cohen
|
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
לדעתי מבלבלים פה בין יישום לעקרון העקרון של שמורה ימית הוא הכרחי
בארץ יש פחות מ2% משטח המים בישראל שהוא שמורות טבע ימיות. בעולם מקובל מעל 20% (ואולי אף 40% אבל לא זוכר את הנתון במדויק ולכן נצמד לערך הבטוח של 20%).
הגישה הסקפטית של "שום דבר לא ישתנה" תמיד תהיה, ותמיד יהיו אנשים שיאמצו אותה. לדעתי, אם מריחים שינוי אז כדאי לשנות סקפטיות ולנסות לדחוף במקום להיות סקפטי..
בארץ יש לחצים גדולים לשינוי...וכן יש שינוי בתחום שמירת טבע בכלל למרות שלים יגיעו אחרון אחרי יבשה-הדוגמאות רבות...
כן יש דייגם מסחריים שמקבלים כנסים על כניסה לתחום שמורת טבע למרות שכן יש בעיה לא קטנה של אכיפה.
אם לרט"ג יהיה יכולת לאכוף בים כמו ביבשה אז מצב הים יהיה הרבה הרבה יותר טוב...כמובן, אם הפיצוח של משרד החקלאות יתן עוד יד אז בכלל המצב יהיה פי כמה טוב יותר.
רבותיי, מי שרוצה שינוי כדאי לבוא בגישה חיובית ולא שלילית..כמה שההישג הוא רחוק בעינינו.
"נדידת דגים מדרום לצפון", סליחה אבל זה משפט מצחיק! כדאי לעיין קצת במידע אקוליגי, לדוגמת שמורות איים, sink and source וכו'. סליחה שאני לועג, לא מנהגי אבל לא יכול להתאפק...
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 04, 2015, 19:32:10 PM על ידי סאמח הצפר
|
|
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »