בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  חשיבות המיקום על החוף - סרף לייט 2
עמודים: 1 2 [3] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: חשיבות המיקום על החוף - סרף לייט 2  (נקרא 5319 פעמים) הדפסה
adamfished
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: חשיבות המיקום על החוף - סרף לייט 2
« הגיב #30 ב- : ספטמבר 24, 2012, 20:39:55 PM »
אייל והלל, תודה לשניכם, שני תותחים בתחום שתמיד פותחים את הראש לעוד רעיונות.

אייל, לדעתי יש לי את הדארט בום הזה עוד מסטוקים ששמורים אצלי מאנגליה. אנסה אותו בהקדם ואעדכן.

הלל, תודה על ההמלצות ועל ההוראות בנוגע למולים. אני לא בטוח שלגמרי הבנתי את הריג עם משקולות הלחיצה. אשמח לאיור\סרטון אם קיים ברשת.
 IP: [ מחובר ]
שחר נ

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ההוק4 נו זה היה פעם :)

בעניין: חשיבות המיקום על החוף - סרף לייט 2
« הגיב #31 ב- : ספטמבר 27, 2012, 13:30:47 PM »
כהרגלך דוח סוכר עם הרבה מאוד מידע   
ודגים יפים אתה בסדר
תודה על השיתוף הרחב והכנה לא דבר של מה בכך 
מה גם שאתה מקיים בעשייה ואהבה גדולה שיטה שקרובה אלי מאוד וסיפקה ימים נפלאים בים
אפילו התגנבה לה מחשבה של איפה השתגעת לאן הלכת מה היה רע בחוף עם החכה הקטנה והמגוון
אבל אז התגנב לו זיכרון האנטיאס.  . .  גיחוך 
אהבתי איש  אתה בסדר
ברשותך מעניין אותי אם עלית על למה נתפסת כל כך הרבה בסלע?
עבדת עם ה50 גרם?
על שובר אל מול שבירת הגלים? 
כעיקרון עם משקל גבוהה (מעל 5 גרם )  מעדיף לא להזיז את המשקולת בכלל ולא לתת לה לשבת יותר מ10-20 שניות
מגיש שומר על מתח בחוט אוכל יופי לא אוכל אוסף ותוקף מכיוון אחר סוג של פיץ אנד פליפ גרסת הפתיון

יופי של דוח  אתה בסדר

יכול להיות שהתפיסות בסלעים קשורות לשפל או לזרמים, או לזה שפשוט לא אכל על הסלע, ולכן נתפסתי. יש מקרים בהם אתה זורק ויודע שאם לא יאכל לך, תיתפס. זה סיכון שלוקחים - יש דגים ששווה לקחת את הסיכון הזה בשבילם.

עבדתי עם ה-50 גרם.

אני עובד על החוף, מול הגלים, משתדל לזרוק בקו ישר למקום שאני עומד בו, מקסימום חריגה של 20-30 מעלות לכל צד.

לגבי הזזת המשקולת - לפעמים כשממש לא אוכל אני בסרטים שהתלאי לא מתוח מספיק, שהמשקולת לא יושבת טוב או שיש כבר משהו תפוס, לכן מתפתה להזיז. בהחלט פחות מומלץ כשדגים על סלע, אלא אם כן יש חשק לקשור המון. לגבי זמן ההמתנה, ציינת 10-20 שניות, אז פה זה קצת אחרת. לפעמים 10 דקות או אפילו יותר עד שנוגע משהו. אני מבין ממך שאתה דג בדרום, אולי שם זה אחרת מבחינת כמויות הדגים ומהירות האכילות.

זה מאוד מפתה להרים אחרי זמן קצר, אבל הניסיון לימד אותי שכל עוד לא נגע, עדיין יש פיתיון במים, וזה רק עניין של זמן עד שיעבור משהו, ואז מתחילה מלחמה אמיתית של סבלנות: מצד אחד אתה יודע שלא נגע כמה דקות ומתחיל לחשוב שאולי הבור נמצא 5 מטרים ימינה, או שמאלה, או בכלל קצת אחורה או קדימה. בדרך כלל כשאני נכנס למחשבות האלה אני מקבל מכה על המקל :-)

לגבי שילוב שיטות דיג - זה שאתה דג עכשיו אינטיאסים לא אומר שאתה לא יכול להנות עם חכה קטנה על החוף מדי פעם. חשוב להיות מודע למלוא רוחב היריעה ולדעת להתאים את עצמך למה שקורה כרגע. אגב אתה מוזמן לחוף במרכז בכל עת.

איך אתה דג אינטיאסים? ג'יג מסירה או חי מהחוף בעונה?

נתחיל בהתנצלות   shake2;על התגובה המאוד מאוחרת לעיתים הרצון להגיב בהרחבה וחוסר זמן לשבת באמת ,
גורמים לי לא להגיב בכלל בסוף או באיחור . דופק את הראש
בהחלט משהו לעבוד עליו  

לדעתי יש קשר ישיר בין הזרמים הכיוון שהם מכים בריף ומיקום המשקולת לאחוז התפיסה בסלע
משקולת חמישיןם גרם שנדחפת מתחת למדף שפתחו הפוך אליך עם הזרם או נגררת עם השפל בהפוך  סביר שזה ביתה החדש מעטות הפעמים שתוכל להחזיר אותה
אני הייתי יורד ל 2 או שלוש גרם במידה וטווח הזריקה מאפשר,
עם קצת סבלנות משקלים כאלה נוטים להשתחרר גם אחרי שנתפסו וגם אם הבור בו תפוסים הוא מול הזרם ,
מספיק תזוזה קלה מהזרם  משיכה קטנהשלך ואתה בחוץ מה שמאפשר לך לטייל עם המשקולת ביתר קלות  כמובן שגם כך תשאיר ציוד על הסלע רק הרבה פחות לדעתי

דגים נראה לי שיש שחופים שלנו אותו הדבר כנ"ל לגבי זמני אכילות לא חושב שיש לאשקלון יתרון משמעותי מול חוף אחר אולי רק ברמת הימצאות הבן גוריון
עם משקלים גבוהים (50-60 גרם זה הכי גבוהה מבחינתי לסוג זה של דייג ) אני מעדיף לנחות מסביב לנקודה המון פעמים קצרות בכל מיני נקודות סביבה עד שנופל על הבור
במידה ומרגיש שהמשקולת בטוחה ולא זזה (לא יודע להסביר את זה עם הזמן לומדים להרגיש אם אתה תפוס או סתם יושב ) רק אז נותן לה לשבת ארוכות וגם ברגע שמרגיש תזוזה חוזרת אלי או לשטח חולי במיידי . מן משחק כזה של לפעמים הים נותן וכשרוצה לקחת להיות זריז יותר  קריצה גיחוך
 מהצלילות אני יודע שאוכלוסיות סלע הם טריטוריליות ונוטים לבדוק או לפחות להציץ על כל שינוי או רעש סמוך
אני בטוח שלא פעם דווקה רעש הנפילה המחודשת של המשקולת זה מה שמושך אותם להציץ ומשם לתקוף
גם גרירה על הסלע תסיג את אפקט "הרעש שווה בדיקה" רק שוב ממליץ בחום לרדת משמעותית במשקל

נכון שיהיה הכי נכון לקיים בכל עונה את הדייג שמתאים לה ביותר יתרה מכך אם הגעת לים ולא מאפשר את השיטה שרצית לממש באותו יום הגדולה היא לא להתעקש וולפתוח את הראש והבג"ז לציוד אחר אין ספק שעם קצת יותר זמן הייתי עושה הרבה יותר דברים (ציוד יש יותר מידי )
את מעט הזמן שיש לי לדייג מעדיף להקדיש כרגע להתמקצעות עם הקיאק שבינתיים לא מניב כלום חוץ מכושר מידי פעם. . .  
לא יודע אם אני דג אינטאסים יותר רודף אותם כי בינתיים הם מובילים עלי 5 :1   גיחוך  
בכל מקרה מהחוף בעונה
תודה על ההזמנה   יש לך מסר באישי
-------------------------------
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!