פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
   ייעוץ בעניין רכישת חכה לג'ירגו'ר |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: ייעוץ בעניין רכישת חכה לג'ירגו'ר (נקרא 6939 פעמים) |
הדפסה |
|
טלקו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
46
|
|
שלום לכולם, אני חושב להתחיל לדוג בג'ירג'ור, וראיתי מספר חכות מעניינות בעלי אקספרס. העניין שאני לא מבין כ"כ מה ההבדל בין חכה שנקראת spining לבין חכה שנקראת casting. ראיתי שיש כמה הבדלים בניהם בצורה, בטבעות, בידית אחיזה, אבל מה ההבדל בניהם בדייג למשל? דבר נוסף, כיוון שאני חדש מאוד בתחום של הג'ירגו'ר, הייתי שמח מאוד לקבל המלצות על מקלות לא יקרות. ראיתי למשל את זה, מה אתם אומרים? https://he.aliexpress.com/item/32985696613.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.698627d7pyanLj&algo_pvid=13eecf94-8cb4-426c-8b75-b80137a05078&algo_expid=13eecf94-8cb4-426c-8b75-b80137a05078-14&btsid=65f4ae31-130c-4078-a82b-ee5153609db0&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_6,searchweb201603_55
|
|
|
|
|
היי, לזרזור אתה צריך מקל ספינינג.
חכות של אבו גרסיה הן בסדר ולא יותר מזה ויכולות להיות פתרון טוב למתחיל. אם היית מפרט יותר היינו יכולים לעזור יותר. תן תקציב ומה שיטת הדיג (ריפים/חוף/שוברים) בזרזור? איזה רולר יש לך? מעדיף קניה בחול או מהארץ?
|
|
|
|
טלקו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
46
|
|
אוקי, כמו שאמרתי, אני מתחיל, ואין לי עדיין הרבה מושג...
אני רוצה משהו שיהיה יחסית (אם יש דבר כזה) דיי אוניברלסלי, כדי שאוכל לדעת למה אני מתחבר יותר. אין לי עדיין רולר, אני מאמין שאמצא משהו שמתאים למקל...
התקציב לא משנה לי כ"כ כרגע. אני יודע שיש חכות זולות מאוד, אבל ככה הן גם נראות, ויש חכות סבירות שמתחילות סביב 500 שקל ומעלה. נגיד שהתקציב הזה בסדר בשבילי כעת.
לגבי העדפות קניה. לא משנה לי מאיפה לקנות. אם יש בחו"ל חכות ורולרים טובים במחירים טובים יותר ממה שאמצא בארץ אז וודאי שעדיף.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
תמיד קשה לי לענות על שאלות כאלה, שלכאורה שואלות משהו שטחי, אבל בעצם צריכות התעמקות כדי לענות תשובה נכונה. במשך השנים נפתחו כאן בפורום עשרות דיונים עם אותה השאלה, ומומלץ לחזור קצת אחורה ולחפש, כי יש בהם המון תובנות ודברים ללמוד, ובמקביל תמצא בהם המון טעויות שאנשים עשו (או חשבו לעשות), וגם מהם כדאי ללמוד... אולי בכלל יש מקום למדריך כניסה לעולם הז'ירז'ור, כדי לעזור לאנשים לקבל החלטות בנושא, ביום מן הימים אשב לכתוב מדריך כזה... העצה הראשונה שלי בתור התחלה היא- עצור! כשאתה אפילו לא יודע מה ההבדל בין spinning ל-casting, אתה אפילו עוד לא יודע מה עוד אתה לא יודע, ואתה עומד לעשות טעויות... עכשיו שב ותגדיר מה אתה רוצה, משקלי זריקה, דגי מטרה, מקומות הדיג, רולר יש/אין, כמה שתוסיף יותר מידע ככה נוכל לכוון אותך יותר טוב.... יאללה, תכין שיעורי בית, ניפגש בשיעור הבא!
|
|
|
|
טלקו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
46
|
|
אוקי, קיבלתי. אתחיל ללמוד יותר לעומק את הנושא. תודה תמיד קשה לי לענות על שאלות כאלה, שלכאורה שואלות משהו שטחי, אבל בעצם צריכות התעמקות כדי לענות תשובה נכונה. במשך השנים נפתחו כאן בפורום עשרות דיונים עם אותה השאלה, ומומלץ לחזור קצת אחורה ולחפש, כי יש בהם המון תובנות ודברים ללמוד, ובמקביל תמצא בהם המון טעויות שאנשים עשו (או חשבו לעשות), וגם מהם כדאי ללמוד... אולי בכלל יש מקום למדריך כניסה לעולם הז'ירז'ור, כדי לעזור לאנשים לקבל החלטות בנושא, ביום מן הימים אשב לכתוב מדריך כזה... העצה הראשונה שלי בתור התחלה היא- עצור! כשאתה אפילו לא יודע מה ההבדל בין spinning ל-casting, אתה אפילו עוד לא יודע מה עוד אתה לא יודע, ואתה עומד לעשות טעויות... עכשיו שב ותגדיר מה אתה רוצה, משקלי זריקה, דגי מטרה, מקומות הדיג, רולר יש/אין, כמה שתוסיף יותר מידע ככה נוכל לכוון אותך יותר טוב.... יאללה, תכין שיעורי בית, ניפגש בשיעור הבא!
|
|
|
|
GilH99
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אוקי, קיבלתי. אתחיל ללמוד יותר לעומק את הנושא. תודה
כדאי להתחיל מפינת המאמרים (מופיעה בסרגל למעלה)... יש שם את המאמרים של מאמון "אומנות הג`רג`ור..." שאומנם קצת ישנים, אבל עדיין נותנים פתיחה מעולה לנושא. כמו שקובי כתב, ענו על השאלה הזו הרבה פעמים בפורום, תדפדף קצת אחורה או תשתמש בחיפוש. רצוי להגדיר תקציב מראש, כי קל להיסחף. ובאופן עקרוני, אם אתה מחפש חכות באינטרנט, לא כל מה שמתאים למדינות אחרות יתאים לדייג מהחוף בישראל (בהנחה שאתה לא דג רק ממזחים/שוברי גלים). סט מדיום (10-30, 7-35...) - עדיף שיהיה באורך של 2.7 עד 3 מטר. ומשקל של 150 עד 180 גרם סט לייט (1-15, 5-20...) - עדיף באורך של סביב 2.5 מטר פלוס/מינוס (יש לכל אחד העדפה משלו, אבל זה הממוצע)., משקל, עד 120 גרם. ויש עוד הרבה פרמטרים לחכות, אבל אם אתה רוצה המלצות ספציפיות, חייבים לדעת מה התקציב. גיל
|
|
|
|
טלקו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
46
|
|
תודה רבה! lgt:  אוקי, קיבלתי. אתחיל ללמוד יותר לעומק את הנושא. תודה
כדאי להתחיל מפינת המאמרים (מופיעה בסרגל למעלה)... יש שם את המאמרים של מאמון "אומנות הג`רג`ור..." שאומנם קצת ישנים, אבל עדיין נותנים פתיחה מעולה לנושא. כמו שקובי כתב, ענו על השאלה הזו הרבה פעמים בפורום, תדפדף קצת אחורה או תשתמש בחיפוש. רצוי להגדיר תקציב מראש, כי קל להיסחף. ובאופן עקרוני, אם אתה מחפש חכות באינטרנט, לא כל מה שמתאים למדינות אחרות יתאים לדייג מהחוף בישראל (בהנחה שאתה לא דג רק ממזחים/שוברי גלים). סט מדיום (10-30, 7-35...) - עדיף שיהיה באורך של 2.7 עד 3 מטר. ומשקל של 150 עד 180 גרם סט לייט (1-15, 5-20...) - עדיף באורך של סביב 2.5 מטר פלוס/מינוס (יש לכל אחד העדפה משלו, אבל זה הממוצע)., משקל, עד 120 גרם. ויש עוד הרבה פרמטרים לחכות, אבל אם אתה רוצה המלצות ספציפיות, חייבים לדעת מה התקציב. גיל
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
בוא נתחיל, טל. אתה מתכוון לדוג מהחוף או ממזחים? מה דגי המטרה המיועדים? מכוון לאינטיאסים של 10+ או סרגוסים של 300 גרם? אתה בחור צנום וקטן או שני מטר על 100 קילו? יש לך היכרות או העדפה, לג'יגים, סיליקונים או פלסטיקים? ותקציב, תקציב, תקציב.... ולא ענית, גם רולר צריך להיכנס לחבילה? ציוד נלווה?
|
|
|
|
טלקו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
46
|
|
רוב הדייג שלי מהחוף, דגי מטרה, לצערי לא יצא לי לתפוס הרבה סוגים של דגים... במרכז יצא לי להוציא בעיקר סרגוסים, טלויזיות, פעם אחת לוקוס (עם פתיון כמובן), ולברק. אני כמובן מכוון לתפוס דגים גדולים, זה הרצון... אני בנוי דיי טוב, 17.4 גובה. יש לי הכרות דלה מאוד עם דמויים, אבל יש לי אוסף של ג'יגים, סיליקונים ופלסטיקים. קניתי אותם בכדי להתנסות. לגבי התקציב, יש לי תקציב של 500-700 שקל למקל + 300 בערך לרולר. נגיד 1000 שקל יחד. וכן, אני צריך מקל ורולר כמובן. תודה! בוא נתחיל, טל. אתה מתכוון לדוג מהחוף או ממזחים? מה דגי המטרה המיועדים? מכוון לאינטיאסים של 10+ או סרגוסים של 300 גרם? אתה בחור צנום וקטן או שני מטר על 100 קילו? יש לך היכרות או העדפה, לג'יגים, סיליקונים או פלסטיקים? ותקציב, תקציב, תקציב.... ולא ענית, גם רולר צריך להיכנס לחבילה? ציוד נלווה?
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
 |
|
|
בדרך כלל, בפוזיציה שאתה נמצא בה, הייתי ממליץ על סט מדיום, משרלי זריקה עד 28 או גג 35. לעבודה מהחוף לפחות מקל באורך 2.70 ועדיפות ליותר מזה, אקשן רגולר- פאסט, רולר במידה 3000 (או אם זה דאיווה "גדול" אז 2500), חוט נניח 20 ליברה. שאיפה לדגים "גדולים" זה נהדר, אבל בפועל, רוב מה שנתפס בחופים הם דגים בינוניים, עד 2 קילו נניח, ועוד קצת דגים של עד 3 קילו. לכוון מעבר לזה, ידרוש ממך ציוד ייעודי, ויאלץ אותך לוותר על הדגים הבינוניים והבינוניים מינוס, מה שאומר- לתפוס מעט מאוד דגים. סט טוב בטווחים שציינתי יוכל להתמודד יפה עם הדגים הנ"ל, ובידיים הנכונות ישלוף גם דגים במשקל כפול ויותר, אבל גם יהיה יעיל לדגים קטנים יותר, ואני בטוח שאתה מעדיף לתפוס דגים של חצי קילו או 700 גרם מאשר לא לתפוס כלום.... על כל אלה נתנו כבר המלצות בעבר, הפונקציה של התקציב היא משמעותית. אני לא ממליץ לחפש הרפתקאות זולות, מקלות סינים בגרוש וחצי מאלי אקספרס, רולרים 14 מיסבים ב-50 שקלים מהונג-קונג, לך על היצרנים המוכרים והמוכחים, ותכוון הכי גבוה שהתקציב יאפשר לך. תיקצבת את המקל בכמעט פעמיים מהרולר, לדעתי זו טעות, הרולר הוא לב הסט, הוא גם לפעמים עובר איתך ממקל למקל, והוא צריך לדעתי לעלות לפחות חצי מהתקציב הכללי. בחבילה של 1000 שקלים, חד וחלק, תקבל סט יותר מוצלח אם תשים 500 שקלים על רולר ו-500 על מקל, לעומת 300 על רולר ו-700 על מקל. אם פתאום תחליט שהתקציב יכול להימתח עוד קצת- הכיוון הוא גם פה לכיוון הרולר. לא לשכוח, שמכונה ומקל זה לא הכל... צריך לקנות גם חוט, לידר, דמויים, סיכות, טבעות, אסיסטים, קופסאות, תיק, גריפר, פנס ראש, פלאייר ועוד.... כל אלה ממשיכים לעלות כסף, אבל את חלקם אפשר לדרג ולא חייבים לקנות הכל ביום הראשון.
|
|
עריכה אחרונה: דצמבר 26, 2019, 16:21:01 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
אבי חכם
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
47
חפשו אותי בגוגל : דיו חכם בע"מ
|
|
מתחיל ? לא ממליץ לך על קניה אינטרנטית..
כנס לאחת מחנויות הדייג המובילות באיזור מגוריך , קבל המלצות מבעל העסק ומחברים.
תחזיק את הסט ביד , תרגיש אותו , תתלבט , תבדוק ואז תרכוש.
בהצלחה.
|
-------------------------------
יאלללה בשמחות  וכן , אני "חכם" "יפה" ו "מבריק" .. ואישתי בחיים לא תירשם לפה 
|
|
|
טלקו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
46
|
|
 |
|
|
תודה רבה על הייעוץ. אני מעריך שאלך באמת על מקל של דאיווה, ורולר של אחת החברות המוכרות. לאחר שעברתי קצת על החומר, הבנתי שכדאי באמת ללכת על המדיום, ולא על אולטרה במשקלים קלים, כי צריך מקצועיות שעדיין אין לי, אז מבחינתי זה בסדר. לפני שארכוש מקל ומכונה, אני רוצה לברר ולסרוק אזורים טובים באזור המרכז שמתאימים לג'ירג'ור, כי אולי באמת עדיף כאן מקלות מסוגים אחרים. ממש תודה על ההמלצות. אני אמשיך ללמוד את הנושא עוד קצת... בדרך כלל, בפוזיציה שאתה נמצא בה, הייתי ממליץ על סט מדיום, משרלי זריקה עד 28 או גג 35. לעבודה מהחוף לפחות מקל באורך 2.70 ועדיפות ליותר מזה, אקשן רגולר- פאסט, רולר במידה 3000 (או אם זה דאיווה "גדול" אז 2500), חוט נניח 20 ליברה. שאיפה לדגים "גדולים" זה נהדר, אבל בפועל, רוב מה שנתפס בחופים הם דגים בינוניים, עד 2 קילו נניח, ועוד קצת דגים של עד 3 קילו. לכוון מעבר לזה, ידרוש ממך ציוד ייעודי, ויאלץ אותך לוותר על הדגים הבינוניים והבינוניים מינוס, מה שאומר- לתפוס מעט מאוד דגים. סט טוב בטווחים שציינתי יוכל להתמודד יפה עם הדגים הנ"ל, ובידיים הנכונות ישלוף גם דגים במשקל כפול ויותר, אבל גם יהיה יעיל לדגים קטנים יותר, ואני בטוח שאתה מעדיף לתפוס דגים של חצי קילו או 700 גרם מאשר לא לתפוס כלום.... על כל אלה נתנו כבר המלצות בעבר, הפונקציה של התקציב היא משמעותית. אני לא ממליץ לחפש הרפתקאות זולות, מקלות סינים בגרוש וחצי מאלי אקספרס, רולרים 14 מיסבים ב-50 שקלים מהונג-קונג, לך על היצרנים המוכרים והמוכחים, ותכוון הכי גבוה שהתקציב יאפשר לך. תיקצבת את המקל בכמעט פעמיים מהרולר, לדעתי זו טעות, הרולר הוא לב הסט, הוא גם לפעמים עובר איתך ממקל למקל, והוא צריך לדעתי לעלות לפחות חצי מהתקציב הכללי. בחבילה של 1000 שקלים, חד וחלק, תקבל סט יותר מוצלח אם תשים 500 שקלים על רולר ו-500 על מקל, לעומת 300 על רולר ו-700 על מקל. אם פתאום תחליט שהתקציב יכול להימתח עוד קצת- הכיוון הוא גם פה לכיוון הרולר. לא לשכוח, שמכונה ומקל זה לא הכל... צריך לקנות גם חוט, לידר, דמויים, סיכות, טבעות, אסיסטים, קופסאות, תיק, גריפר, פנס ראש, פלאייר ועוד.... כל אלה ממשיכים לעלות כסף, אבל את חלקם אפשר לדרג ולא חייבים לקנות הכל ביום הראשון.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אין לך שום דרך לסרוק הגיונית את החופים לפני הקניה ומזה להסיק איזההסט אתה צריך  ההמלצה שלי בנויה לפי התרחישים ההגיוניים. אם היית מנוסה יותר סביר להניח שמקל ul היה יותר וורסטילי מבחינתך, אבל כמו שהוא ורסטילי, כך הוא פחות סלחני, ומצריך מיומנות גבוהה יותר, בתפעול ובעיקר בעבודה מול הדגים.... אני דווקא לא הולך להמליץ לך על מקל של דאיווה (וזה למרות שאני איש של דאיווה), כי בטווח המחירים שציינת לא יכנסו המקלות הראויים של דאיווה. יש מקל מעולה של אבו גרסיה שהמלצנו עליו מס' פעמים, כל מי שקנה אותו מאוד מרוצה... אופציה נוספת תהיה מקלות של מייג'ור קראפט, או בלאק הול נגיע לזה...
|
|
|
|
טלקו
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
46
|
|
אוקי, ויש הבדלים במחירים של המקלות האלה בין הארץ למה שמוכרים בעלי אקספרס למשל? כלומר, ראיתי בעלי אקסלפר מקלות של אבו גרסיה, השאלה אם לפי מיטב ידיעתך הם זולים יותר מהארץ, או שבכל אופן עדיף לרכוש דווקא כאן? אין לך שום דרך לסרוק הגיונית את החופים לפני הקניה ומזה להסיק איזההסט אתה צריך  ההמלצה שלי בנויה לפי התרחישים ההגיוניים. אם היית מנוסה יותר סביר להניח שמקל ul היה יותר וורסטילי מבחינתך, אבל כמו שהוא ורסטילי, כך הוא פחות סלחני, ומצריך מיומנות גבוהה יותר, בתפעול ובעיקר בעבודה מול הדגים.... אני דווקא לא הולך להמליץ לך על מקל של דאיווה (וזה למרות שאני איש של דאיווה), כי בטווח המחירים שציינת לא יכנסו המקלות הראויים של דאיווה. יש מקל מעולה של אבו גרסיה שהמלצנו עליו מס' פעמים, כל מי שקנה אותו מאוד מרוצה... אופציה נוספת תהיה מקלות של מייג'ור קראפט, או בלאק הול נגיע לזה...
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
הדגם המדובר לא נמכר באלי אקספרס. אני מניח שאתה מבין שלא קונים "סתם מקל של....", אם לא רוצים להתבאס ולהיתקע עם מקל מחורבן, אלא קונים לפי בחינה מדוקדקת של המפרט, ורצוי ללכת על דגם שהומלץ ולא סתם למצוא מקל עם שם המותג המתאים. אני לא אשלח אותך לקנות בארץ, לטעמי זה יהיה בזבוז כסף, כי אותו מרל יעלה לך מאות שקלים נוספים בארץ. אני בכוונה לא מיד שולח לינקים ושמות דגמים, כדי לתת לעוד אנשים לתת טיפים מניסיונם, ופה בפורום לא חסרים לנו חבר'ה מנוסים!
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|