בס"ד
אני גם רציתי לקנות אותו..
אבל אחרי שבוע שלם של בדיקות עליו מכל מקום, הבנתי שקודם כל הוא יקר , הDji בעל ממשק יותר נוח ואפשר לייעד אותו לעוד דברים חוץ מצילום.
גם הרחפן הזה מיועד לעוד דברים נוספים למעט צילום (ודייג - מה ש DJI לא)- יש לו פונקציות עיקריות בדיוק כמו של DJI - עקוב אחרי, חזור הביתה וכו'...
השלט שלו נראה נח מאד, מה גם שמאפשר לך להטיס אותו ללא סמארטפון. מה שברחפנים של DJI ללא סמארטפון אתה ממש אבל ממש מוגבל בטיסה. עכשיו בים להוציא סמארטפון זה סיכון בפני עצמו.
הרחפן הזה הוא נטו לדייג ולא שווה כל כך את הכסף.
כמו שאמרתי הוא ממש לא רק לדייג. בתור אחד שדי חורש לפני שקונה משהו, אתה מוזמן לדבר איתי חופשי גם בפרטי וגם בטלפון (אם לא בא לך דרך הדיון) ותגיד לי מה אתה צריך עוד מהרחפן.
לגבי שווה את הכסף - זה עניין אישי לכל אחד. אני לדוגמא לא חושב שלהביא פנטום 4 ב- 7000 ש"ח זה שווה.
אבל להביא רחפן עם אותם פונקציות עיקריות וכל זה עוד מוגן מים ואני יכול לעשות איתו דברים שאני לא יכול בפנטום כמו דייג, או להעביר דברים בין אחד לשני... מנגנון השחרור שלו הוא ממש לא רק לדייג. תחשוב מחוץ לקופסא. וכל זה ביותר מ- 1000 ש"ח פחות אז לדעתי זה לחלוטין שווה את הכסף.
כמובן שיש לו עוד יתרונות אחרים של- DJI אין. כמו משקל נשיאה טבעי של 1 ק"ג. DJI לא נושא משקל באופן טבעי - אין לו מנגנון כזה. וגם אם תחבר לו מתקן שיתאים לזה, אז מעבר למאות דולרים שתשלם עבור זה, עדיין המשקל יהיה 500 גרם. חצי משל SwellPro.
אבל עם כל זה יש גם מי שיגיד שלא זה ולא זה שווים את הכסף. וזה בסדר כי "שווה או לא" זה עניין אישי כמו שכבר אמרתי.
עוד דבר זה שברגע שהרחפן נופל למים ונגיד מתהפך, אי אפשר להפוך אותו בחזרה כי ברגע של הנעה אוטומטית הפרופלורים דוחפים אותו למטה ואיזשהו מנגנון ברחפן מכבה את הפרופלורים אוטומטית..
ככה שאם הוא התהפך לך ברחוק הוא די הלך.
אתחיל מהסוף.
אם הוא נפל למים ואם הוא נפל הפוך ואם הוא נפל רחוק.... אז.......
עם כל זה, אם הוא נפל מול הגלים אז הוא יחזור אלי בדיוק כמו שדמויים צפים חזרו אלי עם הגלים - הרחפן הזה צף על המים.
דבר שני, בהתחשב בעובדה שרחפנים אחרים מספיק שפגשו במים וכאן הסתיים הסיפור שלהם- אז כבר אני מוגן מפני הפסד רחפן.
אם הוא נפל למים, אז חלוקת המשקל שלו היא כזו שהחלק התחתון שלו יפגע במים קודם כל. כך שלפול הפוך באופן רגיל זה לא יקרה. מה שאומר שהרחפן נפל למים ומשם אני מרים אותו שוב.
אחרי כל זה, בוא ונשאל למה בכלל שיפול למים? ואני לא תמים כשאני שואל את השאלה הזו. בוא ותבין. אם זה בגלל סוללה אז יש לו פונקציה של "חזור הביתה" אוטומטית, כשהסוללה חלשה. וזוהי פונקציה שקיימת בכל הרחפנים הטובים. כאן הם לא חידשו משהו.
אם הוא התנגש במשהו באוויר אז זה אומר שהוא התרסק - וזה ביי ביי לרחפן לא משנה של איזו חברה ולא משנה אם זה גם היה חצי מטר ממני ולא מעל המים. ואין שום רחפן שעמיד לזה - תקן אותי אם אני טועה.
אני יצרתי קשר אגב עם החברה עצמה, אם אתה קונה תקנה מהם, יצא לך יותר זול.
צר לי אבל אתה לא צודק בזה. גם אני דיברתי עם החברה ישירות

. ישנם מוכרים מורשים שלהם, אז אם תרצה לקנות דבר איתי ישירות ואכוון אותך למוכר מורשה שלהם שימכור לך בכמה אחוזים פחות

. שלא לדבר על עוד כמה פרטים חשובים שיחסכו לך ולא כאן המקום לפרט.
בהצלחה בכל אופן ותתחדש
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה רבה

לסיכום אני רוצה להגיד משהו לחברים כאן,
בודדים האנשים שיודעים עד כמה אני חופר לפני שאני קונה משהו, בטח ובטח בסכומים שכאלו.
אני איש מחשבים במקצוע, ולפני שאני קונה מחשב אני בודק, חוקר ומברר בערך חודש ימים. והתוצאה היא שגם מוכרי המחשבים יוצאים נפעמים מהתוצר הסופי.
לגבי הרחפן, אני מתעניין בזה תקופה לא קצרה, והדיונים בפורום הזה לבד יעידו על כך.
ל- DJI יש גם בעיות לא פשוטות באיבוד רחפנים, במצבים מסוימים ובמצבי טיסה מסוימים הרחפנים שלהם מאבדים קשר עם השלט ו..... הלך הרחפן.
אישית אני חושב (ולא בגלל שקניתי אותו) שאחרי בירורים ארוכים זה הדבר הכי משתלם שיש. אשמח לשמוע דעות של כל מי שחושב אחרת. ואני לא מתכוון רק לשימוש דייג. אבל אני גם לא מתכוון גם רק לצילום.
ההגנה שלו מפני מים, מנגנון שחרור, נשיאת 1ק"ג, הפעלה בכל מזג אוויר וכו'... מוסיפים כאן עוד הרבה אפשרויות שאנשים לא העזו לפני כן.
בכל אופן, לכל מי שמתלבט אעלה דיון בנפרד לגבי איבוד רחפנים של DJI, ואשמח אם משהו יראה לי איבוד רחפן של SwellPro. ושלא תחשבו, אנשים רוכשים אותו ברחבי העולם.