הרחפן משדר בתדר מותר בארץ אבל לא המצלמה המצלמה משדרת בתדר 5646-5965 התייעצתי בעבר עם בחור שמתפרנס מרחפנים (מכירה ותיקונים) והוא עשה לי את הבדיקה הזאת ובגלל שאני לא מבין גדול אני סמכתי על ההמלצה שלו
בס"ד
תשמע, אתה צודק ואכן לא שמתי לב לזה. הנתון הזה נמצא בתוך קובץ תמונה שמכילה את הפרטים הללו, ולכן בחיפוש טקסט רגיל זה לא העלה את התוצאה.
אז תודה רבה על ההערה החשובה הזו. אברר את העניין ואעדכן
לדעתי אתה ממש לא צודק, הפאנטום אכן לא מיועד לדייג, אבל בהרבה יותר איכותי מכל רחפן אחר בשוק, לא סתם יש לו קהל רחב מאוד בחוץ. זה שהסוול פרו עמיד למים זה מעולה, אבל תחשוב על זה שאתה לוקח את הפיתיון 300 מטר קדימה והרחפן נופל, גלים לא גלים, צף לא צף, הסיכוי שתצליח להחזיר אותו אפסי ממרחק כזה. אני אומר לך בתור אחד שגם חורש את הרשת, יש סרטון שלו בבדיקות בים, ברגע של התהפכות אכלתה אותה, אמנם הרחפן יעבוד אבל לא יוכל לעשות כלום מעבר.
הסוול פרו אחלה רחפן לדייג, זהו, המייצבים וכל האבזור של הdji בהרבה יותר איכותיים , חיישנים וכל דבר אפשרי יותר איכותי.
עכשיו בוא אני יספר לך למה חיפשתי את הרחפן האידיאלי לדייג והסוול פרו לא התאים לי.
לפני חודש וקצת הלכתי עם אחי עם רחפן פאנטום 3 עם מתקן לדייג והכל, זה היה הפעם השניה ששלחנו איתו פיתיון, ותמיד הייתה לי ההרגשה שיקרה משהו. התחלנו בשליחת הפיתיון, וקשר קטן בשפולה גרם לעצירה פתאומית של החוט והרחפן פשוט איבד את היציבות שלו וצלל למים. מפה לשם אין רחפן יותר.
זה נכון שעשו את הסוול פרו עמיד למים וזה מעולה, ומגניב שיש לו מתקן ייעודי זה פצצה, ואפילו מצלמת 4K נניח (למרות שעדיף gopro אם אתה הולך על צילום איכותי באמת) אבל ברגע שקורה מקרה כמו שלי אכלתה אותה. אנחנו החזרנו את הרחפן באותו היום כי לא שיחררנו את הפיתיון אז פשוט גררנו אותו חזרה לחוף. אבל נגיד חס וחלילה דבר כזה קורה לך אחרי ששיחררת את הפיתיון, אכלת אותה, 300 מטר קדימה אתה לא תראה כלום בלילה, ואולי גם ביום..
בגלל זה אני אומר שהרחפן הזה מיועד לדייג, צילום מקצועי לא מתאים לו בכלל לדעתי. כל עוד אין אפשרות להפוך את הרחפן חזרה ולהעלות אותו מעל פני המים, לא עשינו פה כלום.. כי זה כבר לא ישנה אם יילך רחפן סוול פרו או dji בסוף הולך סכום גדול של כסף וזה ממש לא שווה את זה.
לדעתי אתה ממש לא צודק, הפאנטום אכן לא מיועד לדייג, אבל בהרבה יותר איכותי מכל רחפן אחר בשוק, לא סתם יש לו קהל רחב מאוד בחוץ.
בזה אתה צודק, יש לו קהל יעד גדול. DJI שולטת ב- 80% משוק הרחפנים העולמי. הוא ללא ספק רחפן איכותי ואני כלל לא ניסיתי לומר שהוא לא. אבל גם SwellPro רחפן טוב לפי הביקורות והסרטונים שראיתי עליו.
זה שהסוול פרו עמיד למים זה מעולה, אבל תחשוב על זה שאתה לוקח את הפיתיון 300 מטר קדימה והרחפן נופל, גלים לא גלים, צף לא צף, הסיכוי שתצליח להחזיר אותו אפסי ממרחק כזה.
לשם כך אבקש ממך לצפות בסרטון הבא (פשוט תעבור לדקה מספר 08:45). שם גל הפך את הרחפן והכניס אותו למים הפוך - דבר שבמקרה שלך אמרת שהלך הרחפן. אז תצפה בסרטון ותגיד לי מה אתה אומר: https://www.youtube.com/embed/EbNZ4_7CyQg
אני אומר לך בתור אחד שגם חורש את הרשת, יש סרטון שלו בבדיקות בים, ברגע של התהפכות אכלתה אותה, אמנם הרחפן יעבוד אבל לא יוכל לעשות כלום מעבר.
אני לא מתיימר להגיד שאני חורש את האינטרנט יותר ממישהו אחר כאן. ועובדה שמתן האיר לי נקודה מאד מאד חשובה שלא הצלחתי לשים לב אליה. אבל כן אשמח אם תתן לי קישור לסרטון כזה שאמרת.
עכשיו בוא אני יספר לך למה חיפשתי את הרחפן האידיאלי לדייג והסוול פרו לא התאים לי.
לפני חודש וקצת הלכתי עם אחי עם רחפן פאנטום 3 עם מתקן לדייג והכל, זה היה הפעם השניה ששלחנו איתו פיתיון, ותמיד הייתה לי ההרגשה שיקרה משהו. התחלנו בשליחת הפיתיון, וקשר קטן בשפולה גרם לעצירה פתאומית של החוט והרחפן פשוט איבד את היציבות שלו וצלל למים. מפה לשם אין רחפן יותר.
אז לא הבנתי למה בגלל תקלה של קשר בשפולה שהפילה לך את הפנטום, ה- SwellPro לא התאים לך, אשמח אם תחדד את העניין
זה נכון שעשו את הסוול פרו עמיד למים וזה מעולה, ומגניב שיש לו מתקן ייעודי זה פצצה, ואפילו מצלמת 4K נניח (למרות שעדיף gopro אם אתה הולך על צילום איכותי באמת)
הפכנו להיות ממש מפונקים שמצלמת 4K לא מתאימה לנו והיא לא איכותית מספיק....?!?!?!?! YouTube מלא בסרטונים VLOG של אנשים שעושים את זה מקצועי ביותר והם משתמשים ב- MAVIC PRO של DJI, ולרחפן הזה יש גם מצלמת 4K. והסרטונים הם מעולים. יותר מזה, המצלמת סטילס של SwellPro היא 14MP לעומת 12 של MAVIC. אז נכון, אני לא מתכוון להשתמש בזה בשביל צילום חתונות, אבל בחייאת, בשביל צילומים משפחתיים איכותיים זה ממש די והותר, ואפילו מעבר לזה.
אבל ברגע שקורה מקרה כמו שלי אכלתה אותה. אנחנו החזרנו את הרחפן באותו היום כי לא שיחררנו את הפיתיון אז פשוט גררנו אותו חזרה לחוף. אבל נגיד חס וחלילה דבר כזה קורה לך אחרי ששיחררת את הפיתיון, אכלת אותה, 300 מטר קדימה אתה לא תראה כלום בלילה, ואולי גם ביום..
גם אם נניח שהרחפן לא מתהפך בחזרה בשביל שאוכל להטיס אותו שוב, אז גם כאן היה אפשר למשוך אותו בחזרה עם החוט אל החוף, כמו שאתה עשית. ודווקא כאן הוא היה חוזר ללא נזק כי הוא מוגן מפני מים.
בגלל זה אני אומר שהרחפן הזה מיועד לדייג, צילום מקצועי לא מתאים לו בכלל לדעתי. כל עוד אין אפשרות להפוך את הרחפן חזרה ולהעלות אותו מעל פני המים, לא עשינו פה כלום..
כי זה כבר לא ישנה אם יילך רחפן סוול פרו או dji בסוף הולך סכום גדול של כסף וזה ממש לא שווה את זה.
כשרחפן הולך, אז הכסף שהושקע הולך איתו (וגם הרבה באסה) וזה לא באמת משנה באותו רגע של איזו חברה זו אלא כמה כסף איבדנו באותו רגע. במקרה הזה SwellPro יותר זול. הוא עדיין עולה מספיק בשביל להתבאס לא מעט זמן. אבל עדיף להתבאס על 5000 ש"ח ולא על 7500 ש"ח שהייתי מוציא על פנטום. לא רוצה להיות בסרט הזה, ומקווה גם שבע"ה לא אהיה.
לסיכום אני רוצה להבהיר לך משהו, אני לא אומר ש- SwellPro כרחפן הוא יותר טוב מ- DJI Phantom. אל תטעה , מה שאני כן אומר זה שבהתחשב כל הנתונים אני מוצא את ה- SwellPro עדיף יותר. אחרי הכל אם חברה אחת הייתה עדיפה באופן גורף על השני היית רואה רק חברה אחת של מכוניות על הכביש. כל אחד בוחר את מה שנח לו על פי יכולות ביצוע, תקציב, צבע וכו'... זה מה שיפה בתחרות שוק. היה חשוב לי לענות לך על כל דבר ודבר לא למטרת ויכוח חס ושלום, אלא משתדל לענות עינינית על פי דעתי בלבד.
אשמח מאד מאד מאד אם תענה על הדברים במקומות שאני טועה או לא צודק או לא מספיק מדייק. בסך הכל כולנו לומדים מכך.
ושוב תודה רבה על התשובה המפורטת שכתבת
עריכה אחרונה: נובמבר 30, 2017, 01:43:24 AM על ידי אברהם כהן
יש לי קצת בעיה לענות לך על הכל כי אני דרך הפלאפון, אני ישתדל כשאני יחזור הביתה לענות לך יותר במפורט .
אז ככה. אני לא חסיד של שום רחפן בשוק, אני אומר לך פשוט מצפיות ברחפנים אחרים, הפנטום מצוייד בפיצ׳רים שלדעתי נחוצים ואין אותם בכל רחפן.
בכל אופן. הסוול פרו שאתה מראה לי בסרטון הוא הדגם הקודם, יש כבר דגם חדש splash drone 3.0 שזה הגירסא הכי אחרונה שלו. צפיתי בסרטון הזה שהבאתה לי בעבר, ואכן הוא הצליח להפוך אותו.
הדגם הקודם מצליח להתהפך במים לעומת הדגם החדש יותר. אני יצרף לך פה סרטון של אותו המסקר על הגרסא החדשה יותר של הרחפן.. ותראה שהוא אומר שם איפשהו בסרטון שבדגם הקודם הוא הצליח להפוך אותו בים ובדגם הזה הרחפן פשוט נכבה. https://youtu.be/FQEFpsp8FuI תעבור פשוט לדקה 40 ותראה שהוא בודק את הרחפן בבריכה שלו (זאת לאחר שהוא התהפך לו בים והוא שחה אל הרחפן כדי להוציא אותו מהמים)
התכוונתי שהסוול פרו לא התאים לי כי ברגע שהוא מתהפך הוא לא חוזר ואם לא היה חוט על הרחפן הייתי מאבד אותו.
לגבי המצלמה, כמו תמיד אנחנו תמיד אוהבים לשדרג, אתה תראה מצלמה יותר טובה בעתיד אולי תרצה להחליף ולהוציא עוד כסף, רחפן זה סוג של עוד תחביב לא רק עזר לדייג .
יכול להיות שלא עניתי על הכל אבל כשאני יחזור הביתה אני יתייחס להכל פה כמו שצריך.
וזה דיון לא וויכוח הכל בסדר חח עדיף שנשחרר אחד לשני מהידע שיש לנו כדי לא לעשות טעויות.
בכל אופן. הסוול פרו שאתה מראה לי בסרטון הוא הדגם הקודם, יש כבר דגם חדש splash drone 3.0 שזה הגירסא הכי אחרונה שלו. צפיתי בסרטון הזה שהבאתה לי בעבר, ואכן הוא הצליח להפוך אותו.
הדגם הקודם מצליח להתהפך במים לעומת הדגם החדש יותר. אני יצרף לך פה סרטון של אותו המסקר על הגרסא החדשה יותר של הרחפן.. ותראה שהוא אומר שם איפשהו בסרטון שבדגם הקודם הוא הצליח להפוך אותו בים ובדגם הזה הרחפן פשוט נכבה. https://youtu.be/FQEFpsp8FuI תעבור פשוט לדקה 40 ותראה שהוא בודק את הרחפן בבריכה שלו (זאת לאחר שהוא התהפך לו בים והוא שחה אל הרחפן כדי להוציא אותו מהמים) התכוונתי שהסוול פרו לא התאים לי כי ברגע שהוא מתהפך הוא לא חוזר ואם לא היה חוט על הרחפן הייתי מאבד אותו.
נקודה חשובה ביותר . אני בודק אם זאת לא תקלה ספציפית של הרחפן. כי ראיתי את הרחפן הזה מתפקד הפוך במים. אני רוצה לוודא את הפרטים האלו. אשלח שאלה לחברה ואעדכן על כך.
לגבי המצלמה, כמו תמיד אנחנו תמיד אוהבים לשדרג, אתה תראה מצלמה יותר טובה בעתיד אולי תרצה להחליף ולהוציא עוד כסף, רחפן זה סוג של עוד תחביב לא רק עזר לדייג .
כאן נכנס שיקול דעת האם להוציא כסף על דבר שאתה רוצה רק בגלל שיצא דגם חדש יותר לשוק - אישית זה לא דבר שמניע אותי כלל וכלל. אני לא קונה כל חצי שנה מוצר חדש בגלל שיצא לו דגם חדש יותר. אם המוצר טוב לי, אין סיבה להוציא עוד כסף.
אני פשוט מאלה שאם קונים משהו קונים את הדגם החדש ביותר, אולי שריטה אצלי. אבל לפחות כאן הבנתה שיש הבדל בדגמים וצריך לבדוק טוב טוב מה לוקחים.
הנה תשובה שקיבלתי על השאלה מה קורה אם הוא מתהפך (לקח להם איזה שבוע לענות לי על השאלה הזאת) Hello אופק ביטון,
The drone might flip down when you operate operate it in extreme way. But normally it won't. When it flip down, pls try best to bring it back in 20-30min. Before flying on water, pls make sure the top cover is strongly tighten.
The test max flight distance in ATTI mode is 1.8KM to 2KM. But in GPS mode, the default limit range is 500meter, you can remove the GEO fence with our assistant software.
אם לא הצלחתה להפוך אותו תוך 20-30 דקות, הלכה הסוללה והלך הרחפן. הם לא ממש אמרו שיש דרך להחזיר אותו, אלא רק לנסות להפוך אותו לפני שתיגמר הסוללה. בניגוד לדגם הקודם שלפי מה שנראה בסרטון זה היה ממש פשוט להפוך אותו. Sent from my iPhone using Tapatalk
הנה תשובה שקיבלתי על השאלה מה קורה אם הוא מתהפך (לקח להם איזה שבוע לענות לי על השאלה הזאת) Hello אופק ביטון,
The drone might flip down when you operate operate it in extreme way. But normally it won't. When it flip down, pls try best to bring it back in 20-30min. Before flying on water, pls make sure the top cover is strongly tighten.
The test max flight distance in ATTI mode is 1.8KM to 2KM. But in GPS mode, the default limit range is 500meter, you can remove the GEO fence with our assistant software.
דיברתי אתם גם כן כבר בעבר, האנגלית שלהם ממש לא משהו. לא בטוח כי אחרי 20-30 דקות הסוללה הלכה. הם גם לא אומרים את זה. זאת הסקת מסקנה שלך. מה שכן אחרי 20 דקות נגמרת הסוללה ואז פשוט הניסיונות להפוך אותו בתוך המים יפסקו. אתה תראה בסרטון שצירפת שכשהוא מנסה להדליק אותו הרחפן כן מנסה לקפץ חזרה - אבל ללא הצלחה. יכול להיות שבעזרת גל קטנטן הוא יצליח להתהפך חזרה אבל צריך בשביל זה תזמון מטורף של הגל ושל הטייס להחזיר לו פיקוד, דבר שלא בטוח שיעבוד בכלל. ללא ספק הנקודה הזו חשובה. שים לב שאת שני הסרטונים שאתה ואני צירפנו הם של אותו אדם ב- YouTube ובהפרש זמנים יחסית קטן. כל הכבוד שהצלחת להבחין בהפרשי הגרסאות. אני שלחתי להם שאלה עם קישור לסרטון בשביל הסבר. מעניין מה הם ישיבו לי.
אם לא הצלחתה להפוך אותו תוך 20-30 דקות, הלכה הסוללה והלך הרחפן. הם לא ממש אמרו שיש דרך להחזיר אותו, אלא רק לנסות להפוך אותו לפני שתיגמר הסוללה. בניגוד לדגם הקודם שלפי מה שנראה בסרטון זה היה ממש פשוט להפוך אותו. Sent from my iPhone using Tapatalk
שוב, זאת מסקנה שצריכה בירור. בכל אופן בהתחשב בנקודה הזו, צריך לדעת אם הנקודה הזו לבדה מפילה את כל הרעיון שעומד מאחורי רחפן שמוגן למים. שלא תבין אותי לא נכון, זאת נקודה חשובה מאד... רק שאני גם יודע שלמצוא משהו שהוא מושלם זה גם לא אפשרי. אז השאלה מה כדאי בהתחשב בכל הפרמטרים הללו.
קח בחשבון שרחפן שנפל למים לא משנה רחפן מוגן מים רחפן שנפל למים יש לזה סיבה ... לרוב חוט שהתלפף סביב הפרופים או שגמר הסוללה . בקיצור היום רחפן DJI PHANTOM 3 ביד שנייה תוכל למצא ב 2000 שח או פאנטום4 ב3200 שח כך שאני לא רואה סיבה לקנות משהו כל כך יקר
יש לך בעיה ברחפן מה אתה עושה? שולח אותו חזרה לוקח חודשיים וכו רחפן של DJI יש כמו לחמניות כך שכל בעיה יש בארץ פיתרון
עריכה אחרונה: נובמבר 30, 2017, 20:12:08 PM על ידי הלל-ירושלים
ואם החוט שהתלפף היה קרוב אליך או שנגמרה לו הסוללה קרוב אליך, אז אתה פשוט לוקח את הרחפן בחזרה ולא קרה לו כלום. לעומת רחפן שאינו מוגן ממים ואינו צף על המים, ששם הלך הרחפן גם אם הוא קרוב אליך. הלו, אני רוצה להבהיר נקודה חשובה! רחפן SwellPro לא מוגן מ- 100% מהמקרים של מים אבל הוא בטח ובטח שעוזר לך בהרבה מצבים שברחפנים אחרים כן היית זורק את הרחפן לפח.
יש לך בעיה ברחפן מה אתה עושה? שולח אותו חזרה לוקח חודשיים וכו רחפן של DJI יש כמו לחמניות כך שכל בעיה יש בארץ פיתרון
לוקח חודשיים?! ממש לא. השירות של החברה הוא עם שילוח אקספרסס שהוא תוך 72 שעות אצלך בבית. ולגבי חלקים מקולקלים, במדינות בהם אין להם שירות תיקונים הם דורשים הוכחה לקלקול כגון צילום וידאו ואז שולחים לך חדש. אתה יכול לראות מסרטונים של אנשים ב- YouTube שהיה להם בעיה, והחברה שלחה להם את החלק - והיה גם אחד ששלחו לו רחפן חדש בדואר. וזה מבלי שהוא צריך לשלוח חזרה את החלק.
דבר חשוב, חברת SwellPro היא חברה שמייצרת בסטנדרטים גבוהים מאד - לא אני אומר את זה. אני לא מכון התקנים. זאת חברה שדי מצליחה בשנים האחרונות ויותר ויותר אנשים רוכשים ממנה והתגובות עליהם ממש טובות.
חברת DJI שולטת בשוק היום בצורה כמעט מוחלטת. לצערי הרב, כאן במדינה אין אישור להכניס המון חברות אחרות של רחפנים. וחבל!!! בסך הכל בעולם קיימים המון סוגים של רחפנים שכאן לא מכירים, בגלל שמשרד התקשורת לא מאשר. אז בגלל שזה בערך הרחפן העיקרי שניתן למכירה כאן בארץ לא הופך אותו אוטומטית לרחפן הכי טוב. אלא לחברה שיש לה הרבה יכולות פרסום וגם פיתוח לרחפנים שלה. ושלא יובן לא נכון, הרחפנים שלה מעולים אבל אני אישית לא יקנה אותם כי יש להם באגים שאישית אני לא מוכן לסכן את הכסף שלי עליהם. ולמי שלא מבין יכול להכנס ל- YouTube ולראות כמה אנשים אבדו את הרחפן שלהם לתמיד!
אגב, למי שמתפשר על הדרישות ומחפש לסירה רחפן שיכול רק לצלם ברדיוס קרוב לסירה בלי הטלת פתיוינות וכו', האם מספיק משהו אחר יותר זול? יש הצעות?
תודה
בס"ד
אני יכול רק להמליץ לך על רחפן מוגן ממים ושגם צף על המים. ישנן תקלות קטנות שיכולות פשוט להשבית את הרחפן בשנייה אחת. ראיתי סרטון של אחד שאיך שהעלה את הרחפן בסירה, רוח קטנה הזיזה אותו טיפה הצידה, דבר שפגע באחד החוטים שבסירה, ומשם הרחפן ישירות שקע למצולות. וישנן עוד הרבה סרטים שכאלו של נחיתות הרחפן למים, גם של אנשים יחסית מנוסים.
ישנן מספר רחפנים מוגני מים, אבל לצערי עוד לא נתקלתי באחד זול מדי.
אגב, למי שמתפשר על הדרישות ומחפש לסירה רחפן שיכול רק לצלם ברדיוס קרוב לסירה בלי הטלת פתיוינות וכו', האם מספיק משהו אחר יותר זול? יש הצעות?
תודה
בס"ד
אני יכול רק להמליץ לך על רחפן מוגן ממים ושגם צף על המים. ישנן תקלות קטנות שיכולות פשוט להשבית את הרחפן בשנייה אחת. ראיתי סרטון של אחד שאיך שהעלה את הרחפן בסירה, רוח קטנה הזיזה אותו טיפה הצידה, דבר שפגע באחד החוטים שבסירה, ומשם הרחפן ישירות שקע למצולות. וישנן עוד הרבה סרטים שכאלו של נחיתות הרחפן למים, גם של אנשים יחסית מנוסים.
תודה אברהם "בל לצערי עוד לא נתקלתי באחד זול מדי": אז אני מוריד מהסדר יום שלי
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
תודה
בס"ד
תודה אברהם "בל לצערי עוד לא נתקלתי באחד זול מדי": אז אני מוריד מהסדר יום שלי
בס"ד
בשמחה ובכיף תמיד. אני מצרף סרטון דוגמא להתרסקות שבמקרה הזה הרחפן נפל לתוך הסירה חזרה ולא למים. יש איזה סרטון שמשום מה אני לא מוצא שכן ראיתי אותו של מקרה דומה רק שנפל למצולות. לרחפן הזה (DJI MAVIC) שמו בתחתית שלו מצופים שיחזיקו אותו מעל המים - אבל זה לא מתאים לים אלא לאגם. בגלל זה אני אומר גם מוגן למים וגם צף על המים. רק אחד מהמאפיינים לבד לא יספיק כאן לצערי. https://www.youtube.com/embed/IRJHPOWhF6U
עוד לא התייאשתי מלמצוא את הסרטון הספציפי שאני מחפש ...