בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מתחדש ברחפן דייג - SwellPro Splash 3 - Fisherman
עמודים: 1 2 [3] 4 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מתחדש ברחפן דייג - SwellPro Splash 3 - Fisherman  (נקרא 20524 פעמים) הדפסה
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: מתחדש ברחפן דייג - SwellPro Splash 3 - Fisherman
« הגיב #30 ב- : דצמבר 03, 2017, 23:45:26 PM »
בס"ד

ולרצף הסרטונים... קבלו רחפן של 3000$ שנפל למים.
כאן הבעיה היא הרוחות, אבל לא רק בגלל זה.
<a href="https://www.youtube.com/embed/UOAYTy44uIE" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/UOAYTy44uIE</a>

לא מאחל לאף אחד מצב כזה.

לא רוח ולא נעליים אישה שלא יודעת להטיס רחפן .
להטיס ממקום בתנועה דורש מיומנות מיוחדת . הבעיה שאנשים מטיסים ואז לומדים
 IP: [ מחובר ]
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #31 ב- : דצמבר 04, 2017, 00:26:12 AM »
בס"ד

<a href="https://www.youtube.com/embed/UOAYTy44uIE" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/UOAYTy44uIE</a>

לא מאחל לאף אחד מצב כזה.

בס"ד

כמו שכבר רשמתי "רוחות אבל לא רק בגלל זה"  
ותסתכל על החולצה של הבחור איך היא זזה מרוח, והסירה לא נראית לי בתנועה רצינית - כך זה נראה לי לפחות.
אבל אין ספק שהדברים הללו חייבים אימונים ולמידה לפני כן  אתה בסדר.

אני כן חושב שיש כאלו שמאד מזלזלים בעניין של הרחפן. ולוקחים חלק מהטייס שלו כמובן מאליו, ו/או לא מתאמנים מספיק לפני שיוצאים למשימות עם הרחפן.
מה שמוזר לי בסרטון הזה הוא שכאן מדובר ברחפן רציני יותר לצילום - ויותר יקר - אז כאן היו חייבים למידה רצינית לפני כן, כי הרחפן הספציפי הזה הוא לא קל לטיסה - בהשוואה  אליו הפנטום יותר קל לטיסה.

יש מצב בכלל שאחת הבעיות במקרה הזה היו החיישנים. ראיתי כבר מספר סרטונים של אנשים שלא מצליחים להנחית את הרחפן חזרה בסירה בגלל זה - כי לרחפן יש חיישן שאמור למנוע ממנו להתנגש במכשולים בדרך. ואז חלקם החזירו את הרחפן ברוורס (החיישנים לא עובדים ברוורס) והיותר מיומנים פשוט הסבירו שהם מנטרלים את החיישנים במצב הזה.

עריכה אחרונה: דצמבר 04, 2017, 00:29:13 AM על ידי אברהם כהן
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #32 ב- : דצמבר 12, 2017, 18:30:59 PM »
בס"ד

לא מאחל לאף אחד מצב כזה.
כבוד על ההשקעה. אתה מתעמק במשהו זה כבר דוקטורט אצלך אתה בסדר

בס"ד

כמו שכבר רשמתי "רוחות אבל לא רק בגלל זה"  
ותסתכל על החולצה של הבחור איך היא זזה מרוח, והסירה לא נראית לי בתנועה רצינית - כך זה נראה לי לפחות.
אבל אין ספק שהדברים הללו חייבים אימונים ולמידה לפני כן  אתה בסדר.

אני כן חושב שיש כאלו שמאד מזלזלים בעניין של הרחפן. ולוקחים חלק מהטייס שלו כמובן מאליו, ו/או לא מתאמנים מספיק לפני שיוצאים למשימות עם הרחפן.
מה שמוזר לי בסרטון הזה הוא שכאן מדובר ברחפן רציני יותר לצילום - ויותר יקר - אז כאן היו חייבים למידה רצינית לפני כן, כי הרחפן הספציפי הזה הוא לא קל לטיסה - בהשוואה  אליו הפנטום יותר קל לטיסה.

יש מצב בכלל שאחת הבעיות במקרה הזה היו החיישנים. ראיתי כבר מספר סרטונים של אנשים שלא מצליחים להנחית את הרחפן חזרה בסירה בגלל זה - כי לרחפן יש חיישן שאמור למנוע ממנו להתנגש במכשולים בדרך. ואז חלקם החזירו את הרחפן ברוורס (החיישנים לא עובדים ברוורס) והיותר מיומנים פשוט הסבירו שהם מנטרלים את החיישנים במצב הזה.

בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #33 ב- : דצמבר 18, 2017, 18:08:36 PM »
לדעתי זה לא נותן שום יתרון והופך את הדיג למסורבל ולא יעיל. עדיף לדוג קרוב למזחים. רוב הדגים בריפים הקרובים עומק 3-7 מטר. אחרי זה קילומטרים חול בלי כלום

לא מדויק גארי, מאוד תלוי באזור...
יש אכן אזורים בהם המצב כפי שתיארת - בעיקר היכן שיש מזחים ושוברי גלים..
אך יש אזורים ולמשל בצפון - בהם יש לך ריפים מקו החוף ולעומק קילומטרים ברצף..

תלוי גם בדג המטרה ובעומק..
יש מקומות בהם המים בגובה עד 50ס"מ למרחק 100מ' מקו החוף ויותר -
ו"השבירה" ותחילת העומק זה אחרי 100 מטר ויותר, מה שמתאים למטרגטי גומברים ובעיקר טרחונים

לעיתים ובהרבה מקומות, 3-7 מטר תגיע רק לאחר 100 וגם 200 או 300 מטר...

לדעתי,
רחפן מאפשר להגיע בהרבה אזורים, למקומות ואופציות שאין בהטלה..
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #34 ב- : דצמבר 18, 2017, 18:12:14 PM »
ראשית אברהם, תתחדש על הצעצוע החדש  אתה בסדר
כמו שהכרתי אותך, אין לי ספק כי בחרת לאחר שבדקת מצוין את כל ההיבטים -
מה שאומר מוצר איכותי במחיר טוב יחסית למוצר.
על הדרך, למדנו מדבריך על עוד כמה היבטים ושיקולים...

תהנה ממנו ואני מניח שנראה דיווחים מצולמים מרתקים...
יפה שהצעת לחברי הפורום עזרה ע"י נידוב הרחפן..
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #35 ב- : דצמבר 19, 2017, 00:11:10 AM »
ראשית אברהם, תתחדש על הצעצוע החדש  אתה בסדר
כמו שהכרתי אותך, אין לי ספק כי בחרת לאחר שבדקת מצוין את כל ההיבטים -
מה שאומר מוצר איכותי במחיר טוב יחסית למוצר.
על הדרך, למדנו מדבריך על עוד כמה היבטים ושיקולים...

תהנה ממנו ואני מניח שנראה דיווחים מצולמים מרתקים...
יפה שהצעת לחברי הפורום עזרה ע"י נידוב הרחפן..

בס"ד

תודה רבה רפי,
כרגע ההזמנה נדחתה כי פניתי למכס והסבירו לי שרחפן שכזה אם יגיע לא יעבור בגלל התדר שלו.
אז בזכות העלאת הדיון הזה, ושאמרו לי שיש לו תדר אסור, ניצלתי מאיבוד כסף.
הוכחה טובה מאד ליתרונות הגדולים בשיתוף. זה עזר לי מאד.

בנוגע לרחפן. פניתי לחברה עם הבעיה.
הודיעו לי שבקרוב יוצאת סידרה חדשה של הרחפנים הללו עם הרבה יותר שיפורים גם לדייג.
וגם עידכונים בנושא התדר שאולי בע"ה זה יאושר כאן בארץ.

בע"ה אעדכן שיהיו לי יותר פרטים.
ואני יותר מאשמח לצאת עם אנשים מכאן לשליחת פתיונות וצילום.
מבחינתי זה נופך חדש לתחביב
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #36 ב- : אוקטובר 17, 2018, 23:03:35 PM »
בס"ד

אז אתמול החברה הזו הוציאה דגם חדש לשוק... הוסיפו את הסימן פלוס לשם של המודל - SplashDrone 3+.
בדגם הזה יש לא מעט שיפורים, כשהרלוונטי לדיון הזה היה נושא ההתהפכות של הרחפן במידה ונפל למים הפוך.
אז עכשיו אם זה קורה, אפשר להפוך את הרחפן ולהמריא איתו שוב מהמים - ובכך מקטינים עוד את הסיכוי לאבד את הרחפן.

מה גם שהוסיפו לו מצלמה יותר איכותית עם יותר זרועות, זמן סוללה ארוך יותר... ועוד כמה דברים חשובים בנוגע לשליטה של הרחפן במהלך צילום.

הבעיה המרכזית היא, שהתדר שהרחפן משתמש בו לצילום הוא 5.8 - שזה אומר שאסור לו להכנס לארץ.
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #37 ב- : אוקטובר 19, 2018, 08:53:41 AM »
דיון ארוך אבל מעניין.
בתור מישהו שבנה לא מעט רחפנים בבנייה עצמית, אני יכול להגיד לך שבבניה אישית אתה יכול לקבל רחפן העולה בתכונותיו על כל רחפן הקיים בשוק ובמחיר של שליש פחות או יותר (תלוי בדגם כמובן).
גם לנושא האטימות למים יש פתרון פשוט לבנייה אישית. מצפים את הרחפן באיזולירבנד נוזלי. לציפה מוסיפים ספוגים צפים. יש פתרון לכל דבר, כמה הפתרון יהיה אלגנטי זה כבר תלוי במי שבונה.
היתרון הגדול בבניה אישית הוא שאתה יכול לקנות משדר וידאו 5.8 ג’יגה הרץ בנפרד ללא בעיות מכס ולהרכיב את הרחפן בארץ. כשאתה קונה רחפן בנוי עם משדר וידאו בתדר אסור, סיכוי גבוה שהרחפן ייעצר במכס. דרך אגב, אתה לא חייב להתקבע על 5.8. אם אתה רוצה להטיס למרחקים אתה צריך תדרים שונים לחלוטין (גם לשלט וגם לוידאו).
אם אתה פחות נהנה מהבנייה עצמה,ממליץ לך לפנות למישהו בארץ ולקבל הצעת מחיר לבניית רחפן שיענה על הדרישות שלך. המחיר יהיה כנראה זהה אבל לפחות תהיה בטוח שיהיה לך רחפן. יש חוקים חדשים כיום בארץ לגבי רישיון הטסה ותדרים אך מכיוון שאני לא גר בארץ אני לא כל כך מתמצא בחוקים. אם תתעמק בנושא בנייה עצמית ותמצא אדם שבונה רחפנים למחייתו, הוא כבר יעדכן אותך בכל.
כנס לפורום e-fly הישראלי ושם תוכל לקבל את כל המידע.
בהצלחה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #38 ב- : אוקטובר 19, 2018, 11:02:27 AM »
דיון ארוך אבל מעניין.
בתור מישהו שבנה לא מעט רחפנים בבנייה עצמית, אני יכול להגיד לך שבבניה אישית אתה יכול לקבל רחפן העולה בתכונותיו על כל רחפן הקיים בשוק ובמחיר של שליש פחות או יותר (תלוי בדגם כמובן).
גם לנושא האטימות למים יש פתרון פשוט לבנייה אישית. מצפים את הרחפן באיזולירבנד נוזלי. לציפה מוסיפים ספוגים צפים. יש פתרון לכל דבר, כמה הפתרון יהיה אלגנטי זה כבר תלוי במי שבונה.
היתרון הגדול בבניה אישית הוא שאתה יכול לקנות משדר וידאו 5.8 ג’יגה הרץ בנפרד ללא בעיות מכס ולהרכיב את הרחפן בארץ. כשאתה קונה רחפן בנוי עם משדר וידאו בתדר אסור, סיכוי גבוה שהרחפן ייעצר במכס. דרך אגב, אתה לא חייב להתקבע על 5.8. אם אתה רוצה להטיס למרחקים אתה צריך תדרים שונים לחלוטין (גם לשלט וגם לוידאו).
אם אתה פחות נהנה מהבנייה עצמה,ממליץ לך לפנות למישהו בארץ ולקבל הצעת מחיר לבניית רחפן שיענה על הדרישות שלך. המחיר יהיה כנראה זהה אבל לפחות תהיה בטוח שיהיה לך רחפן. יש חוקים חדשים כיום בארץ לגבי רישיון הטסה ותדרים אך מכיוון שאני לא גר בארץ אני לא כל כך מתמצא בחוקים. אם תתעמק בנושא בנייה עצמית ותמצא אדם שבונה רחפנים למחייתו, הוא כבר יעדכן אותך בכל.
כנס לפורום e-fly הישראלי ושם תוכל לקבל את כל המידע.
בהצלחה.

בס"ד

ואו, לגבי בנייה עצמית של רחפנים אני מודע, וגם יודע לעשות את זה אבל יודע לבנות כאלו ברמה חובבנית ולא יותר מזה.
ובאמת שאם כבר בנייה עצמית אז לא רואה סיבה לרכוש משדר של 5.8 ג'יגהרץ אלא להביא משהו אחר שלא תהיה איתו בעיה.
אני אישית מאד אוהב לעשות את הדברים בעצמי, אבל כשכתבת:
אני יכול להגיד לך שבבניה אישית אתה יכול לקבל רחפן העולה בתכונותיו על כל רחפן הקיים בשוק ובמחיר של שליש פחות או יותר (תלוי בדגם כמובן).
בזה אני חייב לומר שאני ממש מופתע, אני לא יכול לומר שאתה טועה מאחר ואין לי ניסיון ממשי בבניית רחפנים בצורה מקצועית. אבל מתוך מחשבה שברחפנים יש שימוש בחיישנים שעוזרים לו לעשות המון דברים, כגון שימוש ביציבות המקום והגובה. עדכון על מצב הסוללה, חזרה הביתה וכו'... כל אלו פונקציות שאני בטוח שאפשר לעשות אך לא בטוח שזה יהיה בקלות ו/או במהירות.

לגבי האטימות למים, עד כמה שאני יודע, אין די בחומר אטום וזהו, אלא מאחר והחלקים מתחממים בתוך הרחפן חייב להיות אפשרות לשחרור החום. ובזה משתמשים בחומר שאינו אטום לגמרי, אלא בחומרים שיודעים לפלוט אויר מצד אחד ומונעים כניסת מים מצד שני. יש מכנסיים כאלו לטיפוסי הרים ומחנאות, אבל כחומר חזק ועמיד בפלסטיקה שאפשר יהיה לשים ברחפן אני אישית לא ראיתי למכירה.

הייתי שמח מאד להיפגש איתך וללמוד ממך כמה דברים בעניין, אך מאחר ואתה בחו"ל אז לצערי זה לא רלוונטי.
תודה רבה על תשובה מפורטת ומעניינת  אתה בסדר
nuny
חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #39 ב- : אוקטובר 19, 2018, 16:56:15 PM »
זה נשמע כמו -לנסות לחסל יתוש עם תותח:  לדעתי  עלויות מוגזמות: אבל; כל אחד והשיגעון שלו:
אחד ירכוש סובארו והשני יעדיף מרצדס. קח בחשבון את החוק בארץ- חייב רשיון מטיס, חייב תדר מאושר ע״י משרד התקשורת. והכי חשוב- ידע ונסיון בהטסה. הכלי הזה יכול גם להרוג!
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #40 ב- : אוקטובר 19, 2018, 22:39:54 PM »
את הרחפן הגדול האחרון שלי בניתי ב 300 דולר בערך. היה לו ג׳י פי אס, ברומטר, טלמטריה, משדר 5.8 וזמן טיסה של רבע שעה בערך. זה בשנת 2014, מאז בניתי כמה מיקרו רחפנים וכבר שנתיים שאני לגמרי מחוץ לתחום. יכול להיות שהמחירים השתנו אבל מאמין שלא עד כדי כך.
לגבי קירור רכיבים אלקטרונים. אז מה שמתחמם בעיקר זה משדר הוידאו ובקרי המהירות של מנועי הבראשלס. האיזולירבנד לא מפריע יותר מידי לקירור ואתה לא חייב לשים איזולירבנד על כל הרכיב. ניתן להשאיר את פלטת הקירור ללא אטימה בחלקה העליון. בנוסף, ניתן למקם את הרכיבים במקום בו הם יקבלו רוח מהפרופלורים.

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #41 ב- : אוקטובר 20, 2018, 21:15:10 PM »
זה נשמע כמו -לנסות לחסל יתוש עם תותח:  לדעתי  עלויות מוגזמות: אבל; כל אחד והשיגעון שלו:
אחד ירכוש סובארו והשני יעדיף מרצדס. קח בחשבון את החוק בארץ- חייב רשיון מטיס, חייב תדר מאושר ע״י משרד התקשורת. והכי חשוב- ידע ונסיון בהטסה. הכלי הזה יכול גם להרוג!

בס"ד

ממש לא צריך רשיון מטיס.
החוק בארץ מתיר להטיס רחפנים ללא רישיון עד גובה של 50 מטרים. ולא להטיס במרחק של פחות מ-250 מטר משכונת מגורים, בנין ציבורי כגון בית ספר, בית חולים, קולנוע וכיוצא באלה או מקום של התקהלות בני אדם.
אם תרצה להטיס מעל 50 מטר או בתוך 250 מטרים מהמקומות שציינתי, לזה אתה צריך כבר רישיון.

הנה קישור:
http://www.isradrone.co.il/%D7%97%D7%95%D7%A7%D7%99-%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%A2%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%94%D7%90%D7%96%D7%A8%D7%97%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%95%D7%92%D7%A2-%D7%9C%D7%94%D7%98%D7%A1%D7%AA-%D7%A8/

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #42 ב- : אוקטובר 20, 2018, 21:17:23 PM »
את הרחפן הגדול האחרון שלי בניתי ב 300 דולר בערך. היה לו ג׳י פי אס, ברומטר, טלמטריה, משדר 5.8 וזמן טיסה של רבע שעה בערך. זה בשנת 2014, מאז בניתי כמה מיקרו רחפנים וכבר שנתיים שאני לגמרי מחוץ לתחום. יכול להיות שהמחירים השתנו אבל מאמין שלא עד כדי כך.
לגבי קירור רכיבים אלקטרונים. אז מה שמתחמם בעיקר זה משדר הוידאו ובקרי המהירות של מנועי הבראשלס. האיזולירבנד לא מפריע יותר מידי לקירור ואתה לא חייב לשים איזולירבנד על כל הרכיב. ניתן להשאיר את פלטת הקירור ללא אטימה בחלקה העליון. בנוסף, ניתן למקם את הרכיבים במקום בו הם יקבלו רוח מהפרופלורים.

בס"ד

יפתח, את זה אני כבר ממש לא יודע לבנות.
דברים פשוטים יותר כן... אבל עם כל שאר הדברים שציינת ממש לא.
מה לגבי Flight Controller? אתה משתמש באלו הפשוטים מ- AliExpress?
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

מתחדש ברחפן דייג - SwellPro Splash 3 - Fisherman
« הגיב #43 ב- : אוקטובר 20, 2018, 21:59:08 PM »
בקרי הטיסה היום כל הזמן משתדרגים ומשתפרים. השתמשתי בהרבה סוגים ועדיין זרוקים לי כמה בקרי טיסה ישנים במגירה (כולל כמה ג׳יירויים וחיישני תאוצה ישנים שהשגתי בעיקר משלטים של המשחק ווי).
המחירים בהתאם כל הזמן יורדים וכיום אתה יכול לקנות בקר מעולה בעשרים דולר, לחבר לו את כל החיישנים שתחשוב עליהם ולצרוב לו תוכנה חדשה כדי להתאים אותו לשימוש שלך.
אם ממש תתעקש תמצא גם בקר גנרי בעשר דולר אבל לא הייתי סומך על האמינות שלו.
כמובן שקיימים הבקרים הוותיקים והאמינים יותר כמו נאזה, ארדו פיילוט ועוד כמה ששכחתי את שמם אבל אז המחיר של הבקר קופץ משמעותית וגם, לפי דעתי אתה מאבד מחווית הבנייה העצמית. בבקרים היקרים אתה לא צריך להלחים כלום וכמעט לא לתכנת שום דבר. רק לחבר רכיבים ולהטיס.
זה טוב למי שמחפש רק להטיס, אני אישית תמיד חיפשתי את האתגר והכיף שבבנייה ולכן אף פעם לא שילמתי יותר משלושים דולר לבקר טיסה.
למחיר הזה תצטרך להוסיף גם ג׳י פי אס, ברומטר ומצפן אם הם לא קיימים כבר בבקר או בג׳י פי אס.
כל זה באמת לא בשמיים והיום כל אחד עם ידיים טובות ומעט הבנה באלקטרוניקה יכול לבנות רחפן בסיסי.
מה שיותר מורכב, וזה הכיוון של עולם הרחפנים היום, זה זיהוי עצמים במצלמה והנחיית הבקר אחרי עיבוד התמונה. כשעזבתי את התחום עדיין לא היו בקרים לבנייה עצמית שהיו מסוגלים לעשות את זה. מאמין שהיום כבר יש.

אופק ביטון
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #44 ב- : אוקטובר 29, 2018, 22:44:08 PM »
טוב אז עברה שנה מאז שהדיון נפתח..
החכמתי יותר מאז...

קוגם כל חשוב להגיד שיש מישהו בארץ עם הרחפן הזה, מת להשיג אותו ולראות איך הצליח להכניס אותו לארץ ( זיהיתי לפי סרטון ביוטיוב)

דבר שני יצא דגם חדש לא מזמן עם שיפורים נחמדים מאוד כולל ההתהפכות חזרה שזה ממש חשוב לדעתי.

עכשיו בעניין התדרים
המצלמה של הרחפן משדרת ב5.8ghz בעוד שהתדר החוקי בארץ אומר 2.4ghz

לכן,
דיברתי עם החברה שיוציאו את המשדר 5.8
והם הסכימו ואמרו שישלחו לי אותו בנפרד ואני ארכיב אותו בבית.

אבל זה עדיין לא הפתרון הסופי.

כי בסופו של דבר אם המוצר מגיע למכס, אתה צריך להציג להם נתונים מהחברה ובדף של הנתונים כתוב שיש משדר 5.8 בפנים, עכשיו לך תתווכח עם המכס שאין והוציאו את המשדר הלא חוקי מבפנים.

עדיין מברר על זה ומקווה שאוכל לחזור עם עוד פרטים משמחים בקרוב.

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] 4 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!