פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   לידיעת הדייגים שמתלוננים על קירבת סירות דייג לחוף |
עמודים: 1 ... 4 5 [6]
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: לידיעת הדייגים שמתלוננים על קירבת סירות דייג לחוף (נקרא 15229 פעמים) |
הדפסה |
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
חברי פורום יקרים לשאלתכם מה אני רוצה שייצא מהדיון הזה,ולמה הגבתי,אז ככה: אני נמצא בפורום הזה כי אני אוהב ים,והתחלתי את דרכי עם חכה,כמו רובכם היום עד היום זו האהבה וההנאה האמיתית שלי,דייג מסחרי הוא עבודה לכל דבר,ולמרות שאני אוהב את העבודה הזו,אין ספק שהיא קשה ומתישה,אבל זה מה שאני יודע לעשות,וזו דרכי לשים את הלחם על השולחן. ולמי שהציע למסחריים שיחליפו עבודה אני אומר,שתנסו להיכנס לנעליים האמיתיות של הדייג שלפעמים דור שלישי לדייגים,לפעמים לא יודעי קרוא וכתוב,לפעמים אנשים שפשוט הלכו לאיבוד והיום משוקמים בעזרת הים למי בדיוק יש זכות לבוא ולאמר לאותם אנשים תחפשו עבודה אחרת,או אל תאכלו חודשיים ! מה שתמיד אמרתי לכולם ,גם לאנשים אצלנו,חייה ותן לחיות,תכבד ומכובד זו דרכי וכך אני מחנך את ילדיי,ואל תשכחו שאתם משתלחים באנשים שחלקם כפולים בגיל שלהם מכם,ואם לכל אלו שדיברו בגנות הדייגים האלו היה חבר או קרוב משפחה דייג מסחרי,אני בטוח שהיה מדבר אחרת הסיבה היחידה שהתערבתי בדיון היא אמירה של אחד מכם ואני מצטט,להטביע ושימותו הדייגים האלו האם אני לא צריך להגן על אותם דייגים שאפילו לא יודעים מה כותבים עליהם יתרה מכך,הייתי מצפה שאתם תוקיעו את המעשה ולא תיתנו יד להתטאויות האלו ,במיוחד שזה נאמר בפורום שהרבה עיניים רואות,לא הייתה לי שום כוונה לפגוע באף אחד,רק להעביר מסר שזו טעות ,ושמישהו מהצד השני יבין שטעה וייתנצל כך או כך אני רואה את התגובות של חלק מהמנהלים והחברים פה ויודע שיש עוד כמוני,שכן מכבדים וכן מאמינים בהידברות וגם מבהירים שהם נגד אלימות מכל סוג,גם בכתב,ועל זה שאפו ! אני לא מנסה לחנך אף אחד,אבל גם בחוג חבריי המצומצם אני אוקיע,ודווקא אתעקש יותר אם אדע על מעשה לא מוסרי שנעשה יש בני אדם שמתנהגים בחוצפה, גם אצלנו וגם אצלכם,יש נשיאים שסרחו,שוטרים,שרים,רבנים ומה לא בן אדם הוא בנאדם,ולא משנה איזה כובע יש לו, המעשים שלו יכולים להיות מכוערים,או אציליים . ולסיום אני אומר שאנחנו נהיה חייבים לשתף פעולה עתידית בכדי לשמור על הים האחד שיש לנו ורק ליידע כללי אני עונה לחלק מהמגיבים,שאנו להבדיל מה מכמורתנים,דרשנו מזמן להגביל את גודל העין(כן אתם שומעים נכון) של הרשתות,להגביל דייג בעונת רבייה,ולעשות סדר בבלאגן,אלא מה ,לתמוך מדעית בחוקים הללו ע״י מחקרים אמיתיים ובלתי תלויים. לגבי חיתוך חוטים,אני מבטיח פה בפורום הזה קבל עם ועדה שכל מי שיחתך לו חוט,או יאבד דמוי באזור נמל הדייג שלי גבעת אולגה (אני יכול לנסות לעזור במגרש שלי)ע״י אחד הדייגים שלנו ,וזה יוכח שנעשה בכוונה שאני אלי חן((פליפר למי ששאל)אישית אדאג לפצות את אותו דייג ספורטיבי כולי תקוה שתקבלו את המסחריים בהבנה ,סבלנות ,וסובלנות ואם הצלחנו למנוע,ולו עוגמת נפש או פגיעה באדם אחד ,אני מרוצה  לבסוף אומר שכל אחד מאיתנו שרואה מעשה או אמירה לא מוסרית,חייב להגיב ולנסות לשנות,גם לעמוד מהצד גרוע לא פחות מהמעשה! לצדק יש רק צבע אחד! סוף שבוע טוב וחג פסח שמח לכולנו  אלי ידידי בעקבות תגובתך שבחלקה נגעה לדברים שאני אמרתי שלחתי לך שני מסרים אישיים עם בקשה לקבלת מספר הטלפון שלך לצורך שיחה אישית להבהרת כמה מהדברים שנאמרו על ידי ועליהם הגבת משום מה לא קיבלתי התיחסות למסרים אילו או שלא ראית אותם או שאתה מתעלם מהם אשמח להתיחסות תודה
|
|
|
|
|
|
פליפר
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
צור שלום שלחתי לך בפרטי מספר נייד תעדכן אותי אם קיבלת וגם אם לא . עושה את זה בפעם הראשונה דרך הודעה פרטית ויכול להיות שטעיתי  שבוע טוב
|
|
|
|
|
|
סאמח הצפר
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
צור שלום שלחתי לך בפרטי מספר נייד תעדכן אותי אם קיבלת וגם אם לא . עושה את זה בפעם הראשונה דרך הודעה פרטית ויכול להיות שטעיתי  שבוע טוב גם אני ביקשתי 
|
|
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
חברי פורום יקרים לשאלתכם מה אני רוצה שייצא מהדיון הזה,ולמה הגבתי,אז ככה: אני נמצא בפורום הזה כי אני אוהב ים,והתחלתי את דרכי עם חכה,כמו רובכם היום עד היום זו האהבה וההנאה האמיתית שלי,דייג מסחרי הוא עבודה לכל דבר,ולמרות שאני אוהב את העבודה הזו,אין ספק שהיא קשה ומתישה,אבל זה מה שאני יודע לעשות,וזו דרכי לשים את הלחם על השולחן. ולמי שהציע למסחריים שיחליפו עבודה אני אומר,שתנסו להיכנס לנעליים האמיתיות של הדייג שלפעמים דור שלישי לדייגים,לפעמים לא יודעי קרוא וכתוב,לפעמים אנשים שפשוט הלכו לאיבוד והיום משוקמים בעזרת הים למי בדיוק יש זכות לבוא ולאמר לאותם אנשים תחפשו עבודה אחרת,או אל תאכלו חודשיים ! מה שתמיד אמרתי לכולם ,גם לאנשים אצלנו,חייה ותן לחיות,תכבד ומכובד זו דרכי וכך אני מחנך את ילדיי,ואל תשכחו שאתם משתלחים באנשים שחלקם כפולים בגיל שלהם מכם,ואם לכל אלו שדיברו בגנות הדייגים האלו היה חבר או קרוב משפחה דייג מסחרי,אני בטוח שהיה מדבר אחרת הסיבה היחידה שהתערבתי בדיון היא אמירה של אחד מכם ואני מצטט,להטביע ושימותו הדייגים האלו האם אני לא צריך להגן על אותם דייגים שאפילו לא יודעים מה כותבים עליהם יתרה מכך,הייתי מצפה שאתם תוקיעו את המעשה ולא תיתנו יד להתטאויות האלו ,במיוחד שזה נאמר בפורום שהרבה עיניים רואות,לא הייתה לי שום כוונה לפגוע באף אחד,רק להעביר מסר שזו טעות ,ושמישהו מהצד השני יבין שטעה וייתנצל כך או כך אני רואה את התגובות של חלק מהמנהלים והחברים פה ויודע שיש עוד כמוני,שכן מכבדים וכן מאמינים בהידברות וגם מבהירים שהם נגד אלימות מכל סוג,גם בכתב,ועל זה שאפו ! אני לא מנסה לחנך אף אחד,אבל גם בחוג חבריי המצומצם אני אוקיע,ודווקא אתעקש יותר אם אדע על מעשה לא מוסרי שנעשה יש בני אדם שמתנהגים בחוצפה, גם אצלנו וגם אצלכם,יש נשיאים שסרחו,שוטרים,שרים,רבנים ומה לא בן אדם הוא בנאדם,ולא משנה איזה כובע יש לו, המעשים שלו יכולים להיות מכוערים,או אציליים . ולסיום אני אומר שאנחנו נהיה חייבים לשתף פעולה עתידית בכדי לשמור על הים האחד שיש לנו ורק ליידע כללי אני עונה לחלק מהמגיבים,שאנו להבדיל מה מכמורתנים,דרשנו מזמן להגביל את גודל העין(כן אתם שומעים נכון) של הרשתות,להגביל דייג בעונת רבייה,ולעשות סדר בבלאגן,אלא מה ,לתמוך מדעית בחוקים הללו ע״י מחקרים אמיתיים ובלתי תלויים. לגבי חיתוך חוטים,אני מבטיח פה בפורום הזה קבל עם ועדה שכל מי שיחתך לו חוט,או יאבד דמוי באזור נמל הדייג שלי גבעת אולגה (אני יכול לנסות לעזור במגרש שלי)ע״י אחד הדייגים שלנו ,וזה יוכח שנעשה בכוונה שאני אלי חן((פליפר למי ששאל)אישית אדאג לפצות את אותו דייג ספורטיבי כולי תקוה שתקבלו את המסחריים בהבנה ,סבלנות ,וסובלנות ואם הצלחנו למנוע,ולו עוגמת נפש או פגיעה באדם אחד ,אני מרוצה  לבסוף אומר שכל אחד מאיתנו שרואה מעשה או אמירה לא מוסרית,חייב להגיב ולנסות לשנות,גם לעמוד מהצד גרוע לא פחות מהמעשה! לצדק יש רק צבע אחד! סוף שבוע טוב וחג פסח שמח לכולנו  סופסוף הגעתי לקרוא כאן קצת... חייב לומר לך, הרשמת ומאוד... לא דווקא בגלל הכתיבה הרהוטה והאיכותית - אלא בעיקר בגלל דברים הרבה יותר חשובים שראיתי: כנות, יושרה לצד ישירות, דרך ארץ וסובלנות... תכל'ס, קשה שלא להסכים עם מה שכתבת... אשמח לשוחח אתך טלפונית... יכול לומר לך כאן ועכשיו: עם כזו גישה, הספורטיביים והדייגים המסחריים-החופיים, יכולים להתאחד לצורך מטרה משותפת: להכתיב אסדרה (רגולציה) נכונה של הדיג בישראל... בין לבין, נוכל ללמוד לכבד זה את הנוכחות של זה בים... יש לי עוד מה להרחיב בנושא הזה, זה עוד יגיע... הולך מהסוף להתחלה ונעצרתי בתגובה המצוטטת... טרם הגעתי לתגובה בה נכתב "להטביע ושימותו הדייגים האלו", מבלי לראות מי כתב אותה - מוקיע ומגנה אותה ואין כאן מקום לתגובות מסוג זה!!! לא מאחלים מוות לאף אחד גם אם הוא עבריין דיג.... אם האמירה היא על דרך ההכללה - היא פסולה מיסודה וחמורה... אם כוונה אל אותם דייגים חלאות אשר במכוון חותכים חוטים לספורטיביים - לא מאחל להם מוות אך אשמח לשמוע על כל אחד כזה ש"הלך לו המנוע" ושאר צרות כלכליות... מסכים אתך פליפר כי בכל סקטור יש חלאות ויש אנשים מצוינים... מסכים אתך כי השפויים והנורמטיביים בכל סקטור אמורים ליצור את הגשר ואת הדרך להדברת והבנה.. נ.ב. מכיר אישית כמה וכמה דייגי חסקות (רשתות ושאראקים) שהם אנשים מצוינים...
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
היי  , נמנעתי מלכתוב בדיון הזה עד כה, כי עם ההתנצחויות והשפה הפרובוקטיבית של דקל זה היה נראה לי חסר טעם, עד שדבר אחד הפריע לי; כשדקל אמר:"טבעונים מחבקי עצים שחושבים שצריך להוציא את כולכם מהחוק"(מצטער על הניסוח הלא מדויק, לא היה לי כוח לחפש רחוק את התגובה). חייב לציין, אני צמחוני על גבול הטבעוני, איני אוכל בשר, ביצים, ומוצרי חלב, המניעים שלי הם קודם כל כי אני בחור ספורטיבי, רץ לריצות ארוכות אז הבריאות שלי מאוד חשובה לי, אז קודם כל זה הסיבה הבריאותית, וגם כמובן כדי לשמור יותר על הסביבה ועל בעלי החיים.. אבל זה לא האישיו... בנוסף לכך שאני צמחוני אני גם דייג ספורטיבי שאוכל את מה שאני תופס, איני מתנגד לדיג הספורטיבי/חובבני, בדיוק כמו שאיני מתנגד לציד(כן כן, מה ששמעתם), אני מתנגד להשמדה המונית של דגים ובעלי חיים, דבר אשר מנוגד לטבע. ציד לא מנוגד לטבע(אריה, שימפנזה ודובים הולכים וצדים), גם דיג חובבני לא מנוגד לטבע(כמו שניתן לראות ברבה יצורים בנוסף לאדם). אבל! גידול בעלי חיים בכמויות המוניות/השמדה שלהם בכמויות המוניות(דיג מסחרי) מהווה ניגוד לכל מה שהטבע התכוון לו...להשמיד מאות דגים רק בשביל דג אחד(כמו בדיג המסחרי) מנוגד לחלוטין לטבע. אז כן אני צמחוני, אני דיג ספורטיבי, אני בעד שמירה על הסביבה, אני לא בטוח מה דקל עישן כשהוא אמר שהמצב של הים טוב, ושאין למצב הים קשר למסחריים, ואני בעד להוריד את המסחריים מהים, כחלק מעמדותיי כצמחוני, וכחלק מאהבתי לים ולסביבה. אגב דקל, כשאתה מתייחס בכזה בוז לטבעונים "מחבקי עצים", זכור דבר פשוט, בסופו של יום הם(וגם אני) רוצים שגם ילדינו ונכדינו ייהנו מהים הזה שגם אנחנו נהנים ממנו(בגלל הדיג המסחרי נהנים פחות אבל בכל זאת)... ועוד דבר, רק רוצה לציין, כי יש אנשים שיקבלו את הרושם המוטעה הזה עליי, אני לא שמאלני.
|
|
|
|
עריכה אחרונה: מאי 16, 2016, 14:07:04 PM על ידי דייג מתחיל11
|
|
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
|
|
 |
|
|
דקל - פליפר היום יציאה לדייג בבוקר יש לי כמה שעות שאני יכול לצאת לדייג חופי , להיות מול הים הגדול חכות קפה , ים נמוך מאוד זורק חכה ראשונה חכה שניה ויושב משום מקום מגיע סירה לוקחת לי את כל החוטים ברולרים , מזל שאני עובד קלאץ פתוח עד הסוף ,אחרת כל החכות שלי בים כולל רולרים , אומר להם למה קיבלתי תשובה יפה אצבע אמצעית , אתם רוצים שאנחנו נתייחס לדייגי סירות או כבוד בגלל שאתם מפרנסים , מצטער ככה זה לא עובד , יותר מעצבן שאני צריך לקפל את כל הציוד שלי כי כבר לא היה לי חשק לדוג חזרתי הביתה אחרי שעה , זה נראה לכם הגיוני כל מה שרציתי זה לצאת לדוג בכיף , כך נגמר יום דייג , אז למה ....... אתם באים לכאן לכתוב ולבלבל לנו את המוח שאתם בסדר , מי משלם לי על הנזק אתה דקל או אולי פליפר הגדול ...... מצטער פליפר בכל מקום בעולם רוצים להוריד אותכם מהים על מה אתה מדבר יש מקומות בעולם שמפוצצים לכם את הסירות לידע כללי , אתם בדיחה כאן באתר ,ועוד באים וכותבים לנו אנחנו יש לנו עורך דין , הייתי שולח אותכם למקום רחוק ,רק לא נעים לכתוב את זה באתר . לגבי אמירות שדייגים ימותו וייטבעו,דע לך שלארגון דייגי ישראל יש ייצוג משפטי ועורך דין שמלווה אותנו על כל צעד ושעל וכל אמירה כזו בפורום של קהילה מהווה הסתה וייגרור איתו התייחסות בכל הכוח שעומד לרשותנו אנו ממך,קח צעד אחורה תהיה חכם ,תבלע את הרוק ותתנצל על האמירה הזו ! להתנצל כשטועים זו זכות וכבוד בסופו של דבר לא רואה שיהיה לי שיחה כאן , אז אתם מוזמנים להמשיך לבלבל את המוח ........  רק אגיד לך כך בפעם הבאה תפסיק לנסות לאכול את כל הים קח חכה אחת ותחסוך את עוגמת הנפש וזה שבכל העולם מנסים לעצור אותנו זה שטויות של מחבקי עצים גם את גידול הפרות ותרנגולים וכל מוצרי הבשר מנסים לעצור אותה קבוצה של טיבעונים מחבקי עצים ומיבחינתם גם אותכם ה"ספורטיבים " צריך לעצור דייג מתחיל 11 הנה עשיתי את העבודה בשבילך פה כתבתי מחבקי עצים ממליץ לך לקרוא באיזה הקשר כתבתי את זה ושוב אגיד לפני שכולם באים בטענות הכוונה של הדיון לא הייתה מתוך כוונה להתסיס אלה להעשיר את הידע שלכם בקשר לחוקים בים ובכל אופן אני מגנה פגיעה מכוונת בציוד
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
היי  , נמנעתי מלכתוב בדיון הזה עד כה, כי עם ההתנצחויות והשפה הפרובוקטיבית של דקל זה היה נראה לי חסר טעם, עד שדבר אחד הפריע לי; כשדקל אמר:"טבעונים מחבקי עצים שחושבים שצריך להוציא את כולכם מהחוק"(מצטער על הניסוח הלא מדויק, לא היה לי כוח לחפש רחוק את התגובה). חייב לציין, אני צמחוני על גבול הטבעוני, איני אוכל בשר, ביצים, ומוצרי חלב, המניעים שלי הם קודם כל כי אני בחור ספורטיבי, רץ לריצות ארוכות אז הבריאות שלי מאוד חשובה לי, אז קודם כל זה הסיבה הבריאותית, וגם כמובן כדי לשמור יותר על הסביבה ועל בעלי החיים.. אבל זה לא האישיו... בנוסף לכך שאני צמחוני אני גם דייג ספורטיבי שאוכל את מה שאני תופס, איני מתנגד לדיג הספורטיבי/חובבני, בדיוק כמו שאיני מתנגד לציד(כן כן, מה ששמעתם), אני מתנגד להשמדה המונית של דגים ובעלי חיים, דבר אשר מנוגד לטבע. ציד לא מנוגד לטבע(אריה, שימפנזה ודובים הולכים וצדים), גם דיג חובבני לא מנוגד לטבע(כמו שניתן לראות ברבה יצורים בנוסף לאדם). אבל! גידול בעלי חיים בכמויות המוניות/השמדה שלהם בכמויות המוניות(דיג מסחרי) מהווה ניגוד לכל מה שהטבע התכוון לו...להשמיד מאות דגים רק בשביל דג אחד(כמו בדיג המסחרי) מנוגד לחלוטין לטבע. אז כן אני צמחוני, אני דיג ספורטיבי, אני בעד שמירה על הסביבה, אני לא בטוח מה דקל עישן כשהוא אמר שהמצב של הים טוב, ושאין למצב הים קשר למסחריים, ואני בעד להוריד את המסחריים מהים, כחלק מעמדותיי כצמחוני, וכחלק מאהבתי לים ולסביבה. אגב דקל, כשאתה מתייחס בכזה בוז לטבעונים "מחבקי עצים", זכור דבר פשוט, בסופו של יום הם(וגם אני) רוצים שגם ילדינו ונכדינו ייהנו מהים הזה שגם אנחנו נהנים ממנו(בגלל הדיג המסחרי נהנים פחות אבל בכל זאת)... ועוד דבר, רק רוצה לציין, כי יש אנשים שיקבלו את הרושם המוטעה הזה עליי, אני לא שמאלני. עכשיו ידידי בוא נעשה הפרדה הדייג החופי זה לרוב דייגים שדגים עם רשתות עמידה ו99 % מהדגים שלהם (שגם הוא לא גדול במיוחד) נימכרים וברוב המיקרים אפילו דג אחד לא ניזרק עכשיו הדייג שאתה מדבר עליו זה דייג מכמורת שזה רשת שספינה (לא סירה קטנה) גוררת על קרקעית הים וכן הנזק שרשתות אלו גורמות הוא עצום וכן רשתות אלו זורקות לפעמים אפילו מעל מחצית השלל עכשיו בקשר למה עישנתי לפני שאמרתי שמצב הים טוב ושאנחנו (הדייגים ) לא הגורם להידלדלות הדגה קודם כל זה L&M ארוך ושתיים זה המחקרים (שגם נימצאים פה בפורום לכל מי שרוצה ללמוד ) והנה קטע קטן "כל דיון על הדיג בישראל יהא עקר ללא התייחסות לתהליך שמשנה באופן הדרמטי ביותר את פני החי בלבנט ולכן גם את הרכב שלל הדיג - הגירה לֶ סֶ פְּ סִ ית ]13 ,21 .]הגירה לספסית היא השם הניתן לתופעה של מעבר והתבססות של מינים מים סוף לים התיכון דרך תעלת סואץ. בעוד הדיג משפיע על המערכת האקולוגית בעיקר בטווח הזמן הקצר והבינוני, הפלישה היא תהליך בלתי הפיך, שמשנה את הים גם בטווח הארוך. לדוגמה, אף על פי שהתאוששות המצע הרך והדגה באזורים סגורים לדיג מכמורת מתרחשת בתוך שנים בודדות ]18 ,]אף אזור על מדף היבשת הישראלי, ולא משנה עד כמה ינסו להגן עליו, לעולם לא יחזור להיות כשהיה לפני פתיחת תעלת סואץ. תהליך הפיכת מזרח הים התיכון מִ ים תת– טרופי לטרופי מבחינת החי והצומח )וכפי שמסתמן, גם בתנאים הסביבתיים בשל שינוי האקלים( רחוק מסיומו, ועל ניהול ממשק הדיג להשכיל ולהתמודד גם עם שינויים אלה" באשר לטיבעוניים אני מכבד כל אחד ובתנאי שלא ינסה לכפות עלי את דעותיו
|
|
|
|
|
|
xRoronoax(רן)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
38
חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה
|
|
דקל אני לא חושב שאתה עוזר .... אתה רק גורם לעוד אנשים להרגיש כעס כלפיי דייגי הסירות אני מציע לך בשביל לשרת את המטרה שלך בצורה הטובה ביותר .. לתת לאנשים שיודעים להגיב בצורה מכובדת לענות
הצורך שלך להסביר שרק אתה צודק וכל השאר לא מבינים כלום גורם רק לכעס ועצבים
דיברו פה על כמה גורמים שמעצבנים דייגים בנושא דייגי הסירות 1) יחס מזלזל שלהם כלפיי דייגי החכות ( ולזרוק רשת בפנים ולחתוך חוטים זה רק קצה המזלג ) 2) הצורה המזלזלת שלהם כלפיי החוק ( הסתרת מספרים דייג במקומות אסורים להם ) 3)פגיעה שלהם בים ... לא מזמן פירסמו מתכונים של גומבים 360 גרם דייגי הסירות מוכרים הכל אני מסכים איתך השאלה אם מה שהם מוכרים נחשב דג או תינוק
כדייג ותיק תמיד היה בעיה עם דייגי הסירות וזה לא קשור לפרנסה ולא קשור מצב הים ודגה זה קשור לאנשים ובין אדם לחברו קל לזלזל ולזרוק על מישהו שהוא רחוק ממך בחוף והכוח אצלך...(לא כולם ככה יש הרבה דייגי סירות נחמדים ואנשים טובים אבל מספיק כמה בודדים בשביל לעשות נזק עצום לסיכום : אני לא חושב שאתה בן אדם רע ... אבל אני חושב שאתה באמת לא מבין אותנו
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
דקל, אין ספק שההגירה הלספסית משפיעה על מזרח הים התיכון; לטוב ולרע. אבל דגים מהים האדום מגיעים רק למזרח הים התיכון, ולמרות זאת בכל רחבי הים התיכון, 65% מכלל המינים נמצאים בסכנת הכחדה... כמות הטונה כחולת הסנפיר בים התיכון ירדה ביותר מ-90% בעשורים האחרונים, וכשאני אומר שעל כל דג נזרקים מאות אחרים: אני מתכוון לזה; בדיג המכמורת זה קורה בקנה מידה גדול יותר אבל זה קורה בכל דיג רשתות, אין ספק שהמכמורתנים עשו את רוב הנזק, אבל הרבה ממנו בגלל שאר דייגי הרשתות במיוחד דייגי רשתות ההקפה שהם מהווים את האחראיים העיקריים להתדלדלות הטונה בים התיכון. ואלו רק דוגמאות מהים התיכון, המגמה היא זהה ברוב המוחלט של חלקי העולם, ואם נראה לך שהעולם מקבל באהבה ואהדה את נזקי הדיג המסחרי, טעות בידך: האיחוד האירופאי אסר באופן כמעט מוחלט דיג טונה כחולת סנפיר ברשתות הקפה כבר לפני 8 שנים. ברחבי העולם יש כמה חודשים בשנה(עונת הרבייה) בהם דיג מסחרי נאסר כליל, ובמזרח ארה"ב דיג טונה מסחרי אסור במשך רוב חודשי השנה... והדוגמאות עוד רבות ומבורכות, כמו עוד הרבה דברים, זה רק עניין של זמן עד שגם בארץ יתעוררו ויגבילו את הדיג המסחרי...
|
|
"תן לאדם דג והוא יאכל כל היום, למד אדם לדוג והוא יאכל כל החיים" שפמנון 3.5 ק"ג,אמור לבן 2.8 ק"ג, טורפן ירבועי: 0.8 ק"ג, קרפיון 0.5 ק"ג, מושט 130 גרם, אבו נפחא בערך 3 ק"ג(חתיכת מפלצת אילתית...)
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
 |
|
|
דקל אני לא חושב שאתה עוזר .... אתה רק גורם לעוד אנשים להרגיש כעס כלפיי דייגי הסירות אני מציע לך בשביל לשרת את המטרה שלך בצורה הטובה ביותר .. לתת לאנשים שיודעים להגיב בצורה מכובדת לענות
לסיכום : אני לא חושב שאתה בן אדם רע ... אבל אני חושב שאתה באמת לא מבין אותנו
מקריאה חוזרת של הדיון אני לא מאמין שדקל מנסה "לעצבן" או " להוכיח שהוא צודק". אני חושב שלדקל מאוד אכפת , ומרוב שהוא רוצה שנבין אותו ואת התשוקה שלו הדברים מתברברים. זה יכול לקרות לכל אחד , מצב בו אתה מאוד רוצה שיבינו את הצד שלך, הצד הזה שאצלך בראש הוא כל כך ברור , שאתה פשוט נהיה מתוסכל מזה שלא מבינים אותך. לכן, אני בעצם הייתי מעדיף שדקל ימשיך לנסות , הייתי מעדיף שכאשר מי שקורא ( במידה ואני אכן הבנתי ) לא ייקח את זה למקומות לא טובים אלא ינסה אולי לקרוא בין השורות , להבין את הכוונה , גם אם הכתיבה לא בדיוק עוזרת. ועכשיו לדיון עצמו. מקריאה של יותר מידי חומר ( לטעמי ) , דקל לא טועה כל כך , דייג חופי עם רשתות עמידה לא אחראי לאותו נזק כמו רשתות הקפה ומכמורות, שיטות אלו אסורות בחלק מן המדינות לגמרי , ובחלק מרחיקים ( ואוכפים ) אותם הרבה מקו החוף. מה שדקל , רפורמה כלשהיא ואף אחד כאן, לא יוכל לשנות זה את מה שקורה בין אדם לחברו , וכאן נראה לי יש את נקודת החיכוך. כי כל אחד רואה את הצד שלו , וכל אחד רואה רק את המקרים הרעים. שיהיה המשך שבוע טוב לכולם זוהר
|
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
 |
|
|
מקריאה חוזרת של הדיון אני לא מאמין שדקל מנסה "לעצבן" או " להוכיח שהוא צודק". אני חושב שלדקל מאוד אכפת , ומרוב שהוא רוצה שנבין אותו ואת התשוקה שלו הדברים מתברברים. זה יכול לקרות לכל אחד , מצב בו אתה מאוד רוצה שיבינו את הצד שלך, הצד הזה שאצלך בראש הוא כל כך ברור , שאתה פשוט נהיה מתוסכל מזה שלא מבינים אותך. לכן, אני בעצם הייתי מעדיף שדקל ימשיך לנסות , הייתי מעדיף שכאשר מי שקורא ( במידה ואני אכן הבנתי ) לא ייקח את זה למקומות לא טובים אלא ינסה אולי לקרוא בין השורות , להבין את הכוונה , גם אם הכתיבה לא בדיוק עוזרת. ועכשיו לדיון עצמו. מקריאה של יותר מידי חומר ( לטעמי ) , דקל לא טועה כל כך , דייג חופי עם רשתות עמידה לא אחראי לאותו נזק כמו רשתות הקפה ומכמורות, שיטות אלו אסורות בחלק מן המדינות לגמרי , ובחלק מרחיקים ( ואוכפים ) אותם הרבה מקו החוף. מה שדקל , רפורמה כלשהיא ואף אחד כאן, לא יוכל לשנות זה את מה שקורה בין אדם לחברו , וכאן נראה לי יש את נקודת החיכוך. כי כל אחד רואה את הצד שלו , וכל אחד רואה רק את המקרים הרעים. שיהיה המשך שבוע טוב לכולם זוהר מחזק 
|
|
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
מקריאה חוזרת של הדיון אני לא מאמין שדקל מנסה "לעצבן" או " להוכיח שהוא צודק". אני חושב שלדקל מאוד אכפת , ומרוב שהוא רוצה שנבין אותו ואת התשוקה שלו הדברים מתברברים. זה יכול לקרות לכל אחד , מצב בו אתה מאוד רוצה שיבינו את הצד שלך, הצד הזה שאצלך בראש הוא כל כך ברור , שאתה פשוט נהיה מתוסכל מזה שלא מבינים אותך. לכן, אני בעצם הייתי מעדיף שדקל ימשיך לנסות , הייתי מעדיף שכאשר מי שקורא ( במידה ואני אכן הבנתי ) לא ייקח את זה למקומות לא טובים אלא ינסה אולי לקרוא בין השורות , להבין את הכוונה , גם אם הכתיבה לא בדיוק עוזרת. ועכשיו לדיון עצמו. מקריאה של יותר מידי חומר ( לטעמי ) , דקל לא טועה כל כך , דייג חופי עם רשתות עמידה לא אחראי לאותו נזק כמו רשתות הקפה ומכמורות, שיטות אלו אסורות בחלק מן המדינות לגמרי , ובחלק מרחיקים ( ואוכפים ) אותם הרבה מקו החוף. מה שדקל , רפורמה כלשהיא ואף אחד כאן, לא יוכל לשנות זה את מה שקורה בין אדם לחברו , וכאן נראה לי יש את נקודת החיכוך. כי כל אחד רואה את הצד שלו , וכל אחד רואה רק את המקרים הרעים. שיהיה המשך שבוע טוב לכולם זוהר בס"ד זוהר כל הכבוד על התגובה. רק בדרך שכזו אפשר לפתור בעיות.
|
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|