בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  לידיעת הדייגים שמתלוננים על קירבת סירות דייג לחוף
עמודים: [1] 2 3 ... 6 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: לידיעת הדייגים שמתלוננים על קירבת סירות דייג לחוף  (נקרא 15241 פעמים) הדפסה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

זה מה אומר החוק לפי מינהל הספנות
"פרק תשיעי: הגבלות השיט במקומות רחצה, בנמלים וליד צוללנים
.68 )א( לא ישיט אדם כלי שיט במקום שהוכרז כמקום רחצה מוכרז בצו הסדרת
מקומות רחצה (מקומות רחצה מוכרזים ואסורים בחופי הים התיכון , ) תשמ -ב" 1982, צו
הסדרת מקומות רחצה (מקומות רחצה מוכרזים ואסורים בים סוף , ) תשמ -א" 1981, וצו
הסדרת מקומות רחצה מוכרזים ואסורים בחופי ים כנרת ובנהר הירדן , ) תשל -ח" 1978,
וכן באיזור של 50 מטרים לאורך החוף מקצה כל גבול של מקום כאמור, בתחום של 300
מטרים מנקודת שפל המים .
 )ב( בכל מקום אחר מן האמור בתקנת משנה א( ) לא ישיט אדם כלי שיט המונע
בכוח מנוע בתחום של 300 מטרים מנקודת שפל המים, זולת לצורך מעבר אל מעבר
לתחום האמור, ובלבד שמהירות כלי השיט במעבר כאמור לא תעלה על חמישה קשרים;
הוראה זו לא תחול על –
)1( כלי שיט שעוצמת מנועיו אינה עולה על 4.4 קילוואט ;
)2( כלי שיט המורשה לעסוק בדיג, בעת עיסוקו בדיג ;
)3( כלי שיט שאישר לצורך כך מנהל הרשות .
 )ג( ההגבלות שבתקנות משנה א( ב(-ו) ) לא יחולו על כלי שיט המשמש
 לפעולות הצלה או פיקוח על הרחצה ."

עכשיו כל מי שרוצה לנהל דיון  מה הכוונה מוזמן
 IP: [ מחובר ]
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

וזה תקנות של משרד התחבורה אגף לכלי שייט ולא קשור בכלל למשרד החקלאות אגף הדייג
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אין על מה לדון בכלל אף אחד כמעט שלא אוכף כלום. רק בעונת הרחצה ראיתי פעם אחת שיטור שטיפלו וקיפלו דייגים עם רשת מול חוף רחצה מוכרז. איפה שלא מוכרז עושים מה שרוצים ומגיעים גם 20 צטר צקו החוף שטים בין מתרחצים.
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה

פשוט עבריינות ( 15 מטר מהחוף )
אם אם כל כך בסדר למה הם מסתירים את המספר שלהם???
-------------------------------
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

אין על מה לדון בכלל אף אחד כמעט שלא אוכף כלום. רק בעונת הרחצה ראיתי פעם אחת שיטור שטיפלו וקיפלו דייגים עם רשת מול חוף רחצה מוכרז. איפה שלא מוכרז עושים מה שרוצים ומגיעים גם 20 צטר צקו החוף שטים בין מתרחצים.
קודם כל האכיפה היא בכלל של שיטור ימי ואם כתוב במפורש בתקנה שכלי שייט שעוסק בדייג יכול גם 5 מטר מקו החוף לשוט בתנאי שזה חוף לא מוכרז אז אין שום עבירה על החוק ואין מה לאכוף 
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

פשוט עבריינות ( 15 מטר מהחוף )
אם אם כל כך בסדר למה הם מסתירים את המספר שלהם???

עבריינות  זה לא הכל במסגרת החוק
והסיבה שהם מסתירים את המספר היא שהם בדיוק כמוכם מיתנגדים  לרפורמה שנעשתה על בסיס נתונים מופרכים ואפילו הזוים וכל זה מבלי להתיעץ או לדון איתם בתנאים או פיצוי ורק עכשיו אחרי שאוסרים עליהם לדוג שניה לפני חג הפסח  מתחילים לחשוב על דרכים לפיצוי ולכן הדייגים ממשיכים לדוג פשוט אם מספר מכוסה
               אחים אנחנו ישראל ויש פה מישהו שחושב שלדייגים לא מגיע לחגוג את חג הפסח?
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש לי סרטון משבת עבר 10 פעמיים מולי מחפש להקה הבריח כל מה שהיה זרק לנו רשת בפנים
15 מטר ממני ( יכולתי לקפוץ לו לסירה ועושה לנו אצבע משולשת שאנחנו צועקים לו

יש דרך לעשות כל דבר ( נכון שלא כולם ככה אך אחוז לא מבוטל של האוכלוסיה הזאת הם המיץ של הזבל )
יש כאלו שעוברים וחותכים את הכל ויש עוד הרבה שטיות

( ואני מדבר על יום שבת גם מי שעובד לפני החגים והכל יום שבת זה יום של חובבים תנו לנו שעובדים כל השבוע  את הים ליום אחד כל השבוע הוא שלכם )
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

דקל תעשה טובה ותתחיל להעריך קצת יותר את החברים פה
משום מה נראה לי שאתה חושב שכולם אהבלים
עם כל הכבוד לחוקים שהעלת הים שיך לכולם כולל לדיגים הספורטיבים/חובבנים
כשיש דייג בשטח אני מצפה שיכבדו אותו ולא יפריעו לו לא בעבודה ולא בתחביב
כשאני מגיע לנקודה ויש בה דייגים אני לא נדחף בינהם ומפריע להם
אני מצפה שכך ינהגו כלפי
בסרטון שהעלה ארז רואים בברור איך אותה סירה תופרת את קו הריף מרחק מטרים ספורים מימנו מבלי להתחשב לרגע באותם דייגים שקמו מקדם ובסך הכול בקשו לזכות בכמה שעות של שלווה ורוגע
חוסר ההתחשבות שלהם הוא כזה גדול שגם לא מעניין אותם לנזק שהם גורמים לציוד יקר שאותם דייגים רכשו במיטב כספם
אותה סירה שעמדה בצד ימין של התמונה ופתחה בשייט מהיר מיד לאחר שארז זרק בקלות היתה יכולה לשבור ימיני כמה מטרים לפני ולהימנע מעליה על החוט וגרימת נזק של 300 ש''ח
אבל למה להתחשב ?
מילה הם היו עסוקים בדייג אבל אחרי שלקחו לארז את החוט הם המשיכו לעומק
אם זה לא איה במכוון אז מה זה?
לגבי המספרים המכוסים נראה לי ששוב אתה מתמם וחושב שאנכנו אהבלים
איסור הדייג נכנס לפני שבועיים שלושה
את עניין הסתרת המספרים אני וחברי רואים כבר מספר שנים כך שאין לכך שום קשר לאיסור והסיבה היחידה לכך זה שהם בצורה שיטתית ועקבית מצפצפים על החוקים ומבצעים עברות על בסיס יום יומי ובכדי שלא יכלו לתעד אותם מהחוף הם מסתירים את המספרים
ואם כל הכבוד לרצון והצורך להתפרנס לעשות את זה בדרך של עברה זה פסול
שלושה שבועות לפני החג הבוס שלי יוציא אותי לחופשה ללא תשלום של חודשיים אז אני ילך לגנוב או לשדוד?
יש דרך להתמודד עם דברים
בטוח שלא על ידי עברה על החוק
בקיצור דייגי הסירות חושבים שבגלל שהים הוא מקור פרנסתם יש להם בעלות על הים והם יכולים לעשות בו כרצונם כולל למנוע מאנשים אחרים להנות ממשאב ששיך לכולם

עריכה אחרונה: אפריל 19, 2016, 21:56:54 PM על ידי צור.
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ובכלליות אני מתכנן לשמור תמונות של סירות מצולמות עוברות על החוק ואני ידע להשיג את המספרים בסופו של דבר ונעשה דיווח מסודר ונדאג להוריד אותם מהים לצמיתות
כמו שנאמר לכל שבת יש מוצאי שבת ...
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אין ספק שלא כולם בקיאים בחוק ויש לא מעט שולפים מהמותן מתוך מרות לראות סירה קרובה לחוף העוסקת בדיג ולא מבינים שמותר לה לפי חוק (כל עוד לא חוף רחצה או עם מגבלה כלשהיא). מצד שני, להוריד רשתות בכניסה למזחים ושמורות טבע וכו זה עבריינות..

אני בגישה של לא להקצין ולא ליצור פלגים ברמה האישית. אפשר להתנגד לחוק זה או אחר ולבקש רפורמה נגד צד כלשהו אבל לא להסתכסך בים גורם נגד האחר..

פעם נתקעתי בים בלי דלק ודייג רשתות בא אלי במיוחד מהחוף עם דלק..מאז אותו איש יקר הוא חבר יקר..כך זה צריך להיות..
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

אין ספק שלא כולם בקיאים בחוק ויש לא מעט שולפים מהמותן מתוך מרות לראות סירה קרובה לחוף העוסקת בדיג ולא מבינים שמותר לה לפי חוק (כל עוד לא חוף רחצה או עם מגבלה כלשהיא). מצד שני, להוריד רשתות בכניסה למזחים ושמורות טבע וכו זה עבריינות..

אני בגישה של לא להקצין ולא ליצור פלגים ברמה האישית. אפשר להתנגד לחוק זה או אחר ולבקש רפורמה נגד צד כלשהו אבל לא להסתכסך בים גורם נגד האחר..

פעם נתקעתי בים בלי דלק ודייג רשתות בא אלי במיוחד מהחוף עם דלק..מאז אותו איש יקר הוא חבר יקר..כך זה צריך להיות..
מה שאתה אומר זה לכבד אחד את השני
אבל מה שרואים בשטח זה חוסר כבוד מצד דייגי הסירות
לשוט 15 מ' מריף שעומדים עליו דיגים חובבנים להפריע להם ולגרום להם נזק זה חוסר כבוד
לצאת מהמרינה בעכו ולשבור מיד ימינה 10 מ' מהשובר ולהרוס לעשרות דייגים את הקצת הנאה שהם בקשו להסיג לעצמם באותו יום זה חוסר כבוד
ויש עוד דוגמאות רבות אחרות
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גם לי לקחת חוט  פלדה של 20 מטר לחבר כל קצה לבקבוק ריק ולהמתין שהסירה תעבור מולי  והכל יסתבך לה במנוע זה חוקי לגמריי
נמאס להיות ילדים טובים נתחיל להחזיר להם בכיס
יחס גורר יחס
עריכה אחרונה: אפריל 19, 2016, 22:53:25 PM על ידי xRoronoax(רן)
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ובכלליות אני מתכנן לשמור תמונות של סירות מצולמות עוברות על החוק ואני ידע להשיג את המספרים בסופו של דבר ונעשה דיווח מסודר ונדאג להוריד אותם מהים לצמיתות
כמו שנאמר לכל שבת יש מוצאי שבת ...

בס"ד

רן,
לאיש מחשבים שהוא מיומן יכול ללא ספק לגלות את המספרים שמנסים להסתיר...
זה בכלל לא קשה וגם לא לוקח הרבה זמן לביצוע.
השאלה מה יקרה אם יהיה את המספר... מגישים תלונה, ואז מה?
יש מי שבאמת יגיב לזה ברצינות???

כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

גילוי נאות לפני שאני יענה (ואני יענה לכולם )
לאחרונה הצתרפתי  "לארגון דייגי ישראל" שבקרוב יהפוך לעמותה בארגון חברים הרוב המוחלט של הדייגים החופיים המיסחריים  לארגון אין שום קשר למכמורתנים  אלה רק לדייג החופי בכל מעגן מרינה ונמל בארץ יש חברים וכמובן שלכולם יש נציגים ואני הנציג של נהריה
כל מה שאני כותב פה בפורום אני כותב על דעת עצמי ולא קשור בשום אופן לארגון
הסיבה היחידה שאני כותב פה היא ללמד את החברה הצעירים מה הם החוקים ולנסות לקרב בין הצדדים ולהגיע להבנות וכבוד הדדי
בנימה אישית יותר אני מבקש לכבד ולהשתמש בשפה לא פוגענית ובלי קללות

תודה  
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

יש לי סרטון משבת עבר 10 פעמיים מולי מחפש להקה הבריח כל מה שהיה זרק לנו רשת בפנים
15 מטר ממני ( יכולתי לקפוץ לו לסירה ועושה לנו אצבע משולשת שאנחנו צועקים לו

יש דרך לעשות כל דבר ( נכון שלא כולם ככה אך אחוז לא מבוטל של האוכלוסיה הזאת הם המיץ של הזבל )
יש כאלו שעוברים וחותכים את הכל ויש עוד הרבה שטיות

( ואני מדבר על יום שבת גם מי שעובד לפני החגים והכל יום שבת זה יום של חובבים תנו לנו שעובדים כל השבוע  את הים ליום אחד כל השבוע הוא שלכם )

יפה שעבר 10 פעמים הרי בסופו של יום זה העבודה שלו ואם ישאר במקום הדגים לא יקפצו לו לסירה נכון ?
גם על נהגי מוניות אתה בטוח אומר אותו הדבר ומכנה אותם בשמות  ואם אתה חושב שרואים את החוט ניילון אתה טועה
כמו שאמרתי כבר בעבר עם אתה רואה סירה שמתקדמת לכיוון שלך הכי פשוט זה להרים את החוט ולחכות שתחלוף
ואם אתה מדבר על יום שבת את רק לידיעה אצל הנוצרים והמוסלמים זה יוצא בראשון וזכותם המלאה לעבוד בשבת
כולנו דייגים וכולנו אחים וצריך תמיד להתחשב בצד בשני בלי שום הבדל של דת מין וצבע
ואם אתה חושב שבמשך כל השבוע יש ים טוב שאפשר לעבוד יש לי חדשות בשבילך ממש לא הדייגים עובדים סביב 150-200 ימים בשנה ורוב הזמן גם הם לא תופסים כמויות או בכלל ויש גם מעט ימים טובים שמחזיקים אותם באוויר
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 ... 6 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!