בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  1 -0 לגומברים מול הסירקל
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: 1 -0 לגומברים מול הסירקל  (נקרא 7297 פעמים) הדפסה
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: 1 -0 לגומברים מול הסירקל
« הגיב #15 ב- : אוקטובר 24, 2015, 19:50:57 PM »
אכן חברים קיבלתי תשובות מכולם וגם מהטובים ביותר  ממש תודה  אתה בסדר
מוטי אין עליך  בהשקעה תודה 
גיאצ׳וק   בהחלט אנסה בלולאה
גורן תודה על התגובה  ובאמת הארת לי בא׳.  על נפולי ריג
רק לא הבנתי למה סירקל 6/0 ויותר  חשבתי ללכת על פחות מ4/0  שיהיה פחות בולט לגומבר ?
בכל אופן. בדקתי את החומר  לעומקו  יש עוד דבר מאוד מאוד חשוב  בעבודה עם סירקלים
אני מעדיף לדבר עליוו  בדוח המשך  גיחוך ויש לי עוד פיתרון מעניין עם עבודה בסירקלים  מבטיח
לשתף  בהמשך 
 IP: [ מחובר ]
misha____1985

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : אוקטובר 24, 2015, 20:16:38 PM »
תודה על הדוח החביב.

מחזק את המלצותיו של גורן.
2 אגורות שלי... למעט מה שנכתב בפורום בנושא הריגים, המתאימים ביותר הם אכן ריגי הפולי(סוגי הריגים...זה לא ריג אחד) שנועלים עבורך את הדג, ואיתם נהוג לעבוד עם קלץ משוחרר.

קלאץ' פתוח? מה זה נותן??
אם הריג נועל את הדג, למה צריך קלאץ' פתוח?
בשימוש בסירקל מקובל להשאיר פתוח, זאת על מנת לתת לקרס לצאת מהגרון ולמצוא את "המקום" בזוית הפה.
ובשילוב בריג: על מנת למנוע פליטת פיתיון(אחד המאפינים של ריג) ניתן להשתמש בריגי פולי(למיניהם) אשר נועלים את הדג כבר אחרי ריצה קטנה של 1-1.5 מטר(עקב אורך/מבנה ריג), ואז רק נראה אינדיקציה של אכילה על מקל/מכונה...ובזמן שמתעסקים בלגרד את הפדחת (האם היתה אכילה או גל גדול?), להוציא מקל מסטנד, למתוח קצת חוט...הגופ כבר נעול, ונעול טוב.
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : אוקטובר 24, 2015, 20:28:31 PM »
היי מישה  בירה 
התגעגעתי לתגובות  שלך. גם אני כמו גיאצ׳וק. שאלתי למה פתוח
עכשיוו כשהבהרת בשילוב עם פולי  ריג. מתקבל על הדעת. וגם נראה רעיון טוב  אתה בסדר
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #18 ב- : אוקטובר 25, 2015, 22:34:31 PM »
תודה על הדוח החביב.

מחזק את המלצותיו של גורן.
2 אגורות שלי... למעט מה שנכתב בפורום בנושא הריגים, המתאימים ביותר הם אכן ריגי הפולי(סוגי הריגים...זה לא ריג אחד) שנועלים עבורך את הדג, ואיתם נהוג לעבוד עם קלץ משוחרר.

קלאץ' פתוח? מה זה נותן??
אם הריג נועל את הדג, למה צריך קלאץ' פתוח?
בשימוש בסירקל מקובל להשאיר פתוח, זאת על מנת לתת לקרס לצאת מהגרון ולמצוא את "המקום" בזוית הפה.
ובשילוב בריג: על מנת למנוע פליטת פיתיון(אחד המאפינים של ריג) ניתן להשתמש בריגי פולי(למיניהם) אשר נועלים את הדג כבר אחרי ריצה קטנה של 1-1.5 מטר(עקב אורך/מבנה ריג), ואז רק נראה אינדיקציה של אכילה על מקל/מכונה...ובזמן שמתעסקים בלגרד את הפדחת (האם היתה אכילה או גל גדול?), להוציא מקל מסטנד, למתוח קצת חוט...הגופ כבר נעול, ונעול טוב.

סליחה שאני מקשה אבל בעבודה עם סירקל הקלאץ' סגור והמתיחה של החוט על ידי הדג גורמת להישלפות של הקרס מהלוע אל השפתיים ושם בדרך החוצה מבין השפתיים הוא ננעץ וננעל.
אם הקלאץ' פתוח, הקרס לא יצא מהגרון אלא ייבלע או פשוט ישב בלוע ויחכה שהדג יבלע או יפלוט תוך כדי שהוא מתרחק.
הדבר היחיד שאולי יש לגביו הסכמה גורפת זה שלא נותנים הוק סט עם סירקל  דופק את הראש
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : אוקטובר 25, 2015, 22:55:50 PM »
חברים תודה רבה על התגובות   בירה
Raz.  אחי  אתה בסדר צודק לגמרי  בישבילי דייג זה אתגר  במיוחד בפורום  הדייג הספורטיבי כשמו כן הוא
ספורט  מאתגר  אחד קטן  פחות מ700 גרם נתפס בזימים בתוך הלוע ונפצע קשה מאוד בישביל להשתחרר
אז אמרתי דיי  הפקתי לקחים מאז 
גם הפעם הפקתי לקחים. הרבה  אחד מהם שהקלאטצ. יהיה סגור. ברגע שהוא פתוח זה לא יעיל עם קרס סירקל
כי היא לא ננעלת בפה וזה מה שאמרתם   ונשמע לי הגיוני
תודה  אתה בסדר
יופי של דוח ותובנות במקום
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : אוקטובר 26, 2015, 00:01:29 AM »
טוב אני רואה שהדיון ממשיך  ואני לא יוצא בזמן הקרוב  ברקים גשם  
בעיקר לחץ מה wife  אבל גם   כי אני מחכה לתנאים אופטימליים  ( שימו לב שעכשיו  הירח מלא בסביבות 22:00  אבל לקראת 2:00 או לפני
כבר הירח שוקע ויש חודשים  שהירח שוקע בסמיכות לזריחה. - או שאני טועה ואם מישהוא  יבהר את העיניין אז בכיף  אתה בסדר)
בכל מיקרה הרבה דיברו כאן על ריגים ואף נתנו רעיונות ממש טובים
אך אף אחד לא דיבר  על המשהוא החשוב שרציתי לכתוב בדוח הבא אבל אכתוב עכשיוו
אחד הדברים החשובים ביותר  בדייג עם קרס סירקל הוא ..... החכה  או יותר נכון האקשן של החכה ( הקשיחות )  חכה קשיחה מאוד
תגרום לדג לרוץ עם הפיתיון החוט ימתח והופפ הקרס עם הפיתיון תישלף במהירות מפה הדג
חכה עם קצה גמיש--הדג יקח את הפיתיון יבלע אותו ובתנועה שלו החכה תמשוך את הפיתיון לאט עד שהקרס תתלבש בשפה של הדג  
נכון יש ריגים שנועלים את הדג והמון פעמים בחירת חכת חוף  חשוב שיהיה בה גמישות הגמישות הזאת היא פועלת קמו קפיץ ועוזרת המון לנעול את הדג
לגבי הוקסט  עם סירקל  נכון לא נותנים  הוקסט רגיל כמו עם קרסים מהסוג j  אלא הוקסט מסוג אחר - ההוקסט יהיה ( אם נלך לפי השעון ) משעה
10 לשעה 2. בתנועה איטית אך אסרטיבית  זה  באופן כללי  לגבי גומבר אופן האכילה שלו  שונה כמו שאמרו מאוד אגרסיבי ואל זה אדבר בדוח אחר
לגבי הקלאטץ. פתוח או סגור אז באופן כמעט מוחלט כמו שגיאצוק צודק  בהחלט נהוג סגור או 70% סגור
הסיבה שהגומבר ברח לי זה הקלאץ הפתוח  הגומבר לקח את הפיתיון  הרגיש משהוא לא נעים בפה , והרגיש שהוא משך חוט  ופלט את הפיתיון  
או שעכשיו שאני כותב שורות אלה  נזכרתי שהקרס חזרה ריקה ויכול להיות שהוא פשוט חטף את הפיתיון מהקרס עצבן ( הסירקל ננעצה ממש בקצה של הפילה )האכילה היתה ממש אגרסיבית ומהירה  שאני נזכר  בכל אופן קלאטץ סגור  ולקשור את החכה כמו שהרבה המליצוו  גיחוך
למרות שיש דרך גם עם קלאטץ פתוח עם הפולי ריג  שבעצם הקלאטץ פתוח הדג מושך את החוט עד שהמשקולת נותנת  את הברקס לדג והוא ננעל
גם דרך  אישית  כרגע אני מעדיף קלאטץ 70%  
בדוח הבא. בעזרת ה׳  אשתף בעוד כמה רעיונות ואשמח לשיתוף של החברים בראוו  
כיום הרבה דייגים ספורטיביים  בעולם משתמשים בקרסי סירקל  ולדעתי יש מה לפתח בארצנו ביחס לקרסים המוזרות   דופק את הראש קריצה האלה
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #21 ב- : אוקטובר 26, 2015, 08:29:58 AM »

אני לא בטוח שהחכה כול כך משנה או בכול מקרה אני לא חושב שניתן יהיה להחליט על סמך תוצאות.
חכה קשיחה, חכה גמישה, מה זה משנה??
יש לך את עניין החוט (בד או ניילון) ?
יש לך את עניין הכיוון שהדג הולך אליו (הישר ממך או הצידה) ?
יש את עניין המשקולת (קלה או כבדה) ?
יש את עניין סוג המשקולת (רצה או קבועה) ?
יש את עניין הגודל של הדג מול הקרס ?
יש את עניין גודל הפיתיון והסוג שלו (רצועת קלמארי, פילה בורי או דג חי) ?
יש את עניין הריג (כבל קשיח, קשור ישירות והדוק לקרס או ניילון עם לולאה חופשית) ?
יש את עניין המצב רוח של הדג (אוכל בעמידה ולוקח את הזמן או שבא בטיל וחוטף את הפיתיון) ?
יש את העניין של איך הוא אוכל (בולע ישר, נושך ובולע, נושך ושוב פעם נושך עד הריסוק) ?
יש את עניין אורך הריג (קצר מאד לאפקט משיכה מיידי מתוך הלוע או ארוך שמאפשר לו לבלוע עד התחת לפעמים גם אם זה סירקל) ?

אם הייתי צריך לשלב את התשובות לכול השאלות בכדי להתאים את עצמי לדיג עם סירקל ובהסתמך על הניסיון שלי עם הגומברים, הייתי הולך על קרס סירקל קשור לריג ניילון 0.60 באורך שלא עולה על 40 ס"מ, הפיתיון יהיה רצועת קלמארי או פילה בורי מהחלק האחורי ללא העצם, משקולת קבועה (הפוך ממה שאני אוהב ומעדיף!) וחכה רגילה לדיג חופי שאני עובד איתה ביום יום.
הרעיון הוא שברגע שהגומבר לוקח את הפיתיון וזז אפילו קצת, המשקולת הקבועה תמנע ריצה של הריג והחוט ראשי וישר תביא למשיכה של הקרס מתוך הלוע.
אם הוא ננעץ, מתחיל הבלאגן. אם לא, הוא יעוף מהפה ביחד עם הפיתיון והגומבר יחזור לסיבוב שני, סביר להניח שיותר עצבני וחסר סבלנות.
ברגע שהריג נמתח, הקרס מתמקם ליד השפה, ננעץ וחודר לשפה.
הנגיחה הראשונית של הגומבר תוודא נעיצה ואם לאחר מכן עדיין צריך תוספת מתיחה לקיבוע, החכה כבר תשלים את העבודה.

תראה לאן הבאת אותי 
אני עובד עם משקולת מקובעת במקום רצה...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : אוקטובר 26, 2015, 11:14:23 AM »
ציטוט ״ תראה לאן הבאת אותי ״  חחחחחחחחח..... גיחוך
גיאצ׳וק  אחי חולה עליך  בירה   דווקא שמקשים מגיעים לתובנות מעולות  ומי שמרוויח זה החברים
בכל אופן   אני שואל למנהלים אם אפשר להעביר את הנושא לפורום פיתיונות להמשך הדיון אני רוצה להעלות סירטונים ולהמשיך בדיון
בערב אמשיך תודה יום טוב  ג׳קי.
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : אוקטובר 26, 2015, 21:03:13 PM »
ציטוט ״ תראה לאן הבאת אותי ״  חחחחחחחחח..... גיחוך
גיאצ׳וק  אחי חולה עליך  בירה   דווקא שמקשים מגיעים לתובנות מעולות  ומי שמרוויח זה החברים
בכל אופן   אני שואל למנהלים אם אפשר להעביר את הנושא לפורום פיתיונות להמשך הדיון אני רוצה להעלות סירטונים ולהמשיך בדיון
בערב אמשיך תודה יום טוב  ג׳קי.

אחלה של דיון יש כאן , אבל בדיוק כמו שגיא אומר ,לי אישית יש בעיה לעבוד לדוגמה קלאץ סגור

בגלל החוטים שאני עובד שזה בעיה , אומנם הגומבר הכי גדול שיצא לי להוציא הוא קילו ולא יותר  בדייג

חופי , אבל המטרה שלי החורף הזה הוא לנסות להוציא כל דג במשקל מעל קילו בחוט 0.16

ניילון גם במידה והדג יגיד לי להתראות  , כרגע זה המטרה שלי  paddle

הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : אוקטובר 27, 2015, 02:34:45 AM »
הצפת הפיתיון הוא הפתרון עם סירקל .

הסיבה העיקרית לעבודה עם פולי ריג עם קלאץ משוחרר זה המכה החזקה  שאתה מקבל בחכה
אני לא ממליץ לאף אחד לסגור קלאץ זה התאבדות.

Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : אוקטובר 27, 2015, 02:41:10 AM »
תודה למנהלים שהעבירו את  הנושא לכאן  אתה בסדר
מוטי  אחי בהצלחה עם האתגר גם לי יש  את האתגרים  שלי  האתגרים הם אלה שמעלים את הרמה המיקצועית  שלנו לשיאים  
בכל אופן  אפשר לדוג עם  סירקל  עם קלאטץ פתוח עם עובדים  עם הפולי ריג  מה שנועל את הדג זה המישקולת  ולא החכה כלומר המישקולת
נותנת את הברקס והסיר קל נתפסת בשפה של הדג   ועדיין נראה יציאת חוט
בכל אופן אני לא אוהב לדוג בשיטה הזאת אלא עם מישקולת רצה  ולכן הקלאטץ יהיה סגור אז גיאצ׳וק  אפשר לשכוח. ממשקולת  קבועה  קריצה
לגבי החכה  אני חושב שהיא  משחקת תפקיד חשוב  ואסביר
עם קרס סירקל לא ניתן הוקסט  כמו  עם קרס מסוג j  כיוון  שהפיתיון עם הקרס יפלטו  בידיוק כך אם בא דג במהירות ותוקף תפיתיון  והוא נתקל
בחכה  קשיחה  לחלוטין ( ניקח זאת בצורה קיצונית ) הפיתיון פשוט יפלט עם הקרס  זה בידיוק כמו שעשינו הוקסט  רגיל  אבל בעצם הדג בעצמו עשה זאת
עם סירקל ההוקסט יהיה איטי מתון ורחב  ( לא קופצני כמו עם קרס j)  לכן עם הדג תוקף בחכה שהיא גמישה החכה מתקופפת , הפיתיון לא נשלף
 אבל הפיתיון יוצא באיטיות מהפה עד שהקרס מוצאת את המקום בשפה של הדג  ואז החכה  מתפקדת כקפיץ
יש סירטון חביב שמסביר זאת אין לי מושג איך מעלים
אשמח אם מישהוא יעלה  לחברה כאן ״how to fish for catfish using circle hooks "
הלל-ירושלים
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : אוקטובר 27, 2015, 02:47:56 AM »

הקשר בין החכה לבין הסירקל הוא זניח ביותר ,תאמץ את מה שגורן אמר לך ותוסיף הצפת פיתיון ותראה את התוצאות בהקדם כל מה שאני אומר לך זה מניסיון אישי עם קרסי סירקל  וגומברים
עריכה אחרונה: אוקטובר 27, 2015, 02:48:24 AM על ידי הלל-ירושלים
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : אוקטובר 27, 2015, 02:58:50 AM »
היי הלל אני ממש שמח שאתה משתתף בדיון  אתה בסדר
אני זוכר  שאתה תופס גומברים עם סירקל 
הייתי שמח אם תרחיב  את ההסבר שלך לגבי ההצפה של הפיתיון  איך זה בידיוק תורם
ואם יש לך עוד מה להרחיב על הנושא שפוך אחי  אני ממש מתעניין  ואני בטוח שעוד כמה
בסופו של דבר העבודה עם בסירקלים  זה הדייג הכי ספורטיבי שיש ויכול לתרום רבות  לחברים כאן
גם בנושא הc r
תודה ג׳קי
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #28 ב- : אוקטובר 27, 2015, 05:40:48 AM »
<a href="https://www.youtube.com/embed/8GM_a5jyYAo" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/8GM_a5jyYAo</a>
Longcast
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #29 ב- : אוקטובר 27, 2015, 10:30:48 AM »
מוטי  תודה על העלאת הסירטון  אתה בסדר 
בסירטון הדייג מסביר את חשיבות החכה  שלא נרצה חכה קשיחה מידי כי אז זה כמו לתת הוקסט רגיל
הוא דג עם משקולת רצה  וקלאטצ סגור  וזה נכון לסוג הדייג שלו של השפמנונים   גיחוך   שזה דג  שכנראה יושב ולא תוקף בפראות כמו הגומבר
לכן מה שאני מבין מהלל ומישה  שלגומבר צריך טיפול שונה  לסיכום החברים
1 פולי ריג
2קלאטץ פתוח  ואז בשיטה הזו באמת אין חשיבות  לחכה  ובזה  מסכים
לגבי ההצפה שהציע  הלל  מקצת חפירות בפורום  הבנתי  שכאשר מציפים. זה משפר את היכולת של הגומבר לבלוע את הפיתיון בשלמותו
דבר שנרצה  עם קרס סירקל 
אחלה דיון  אחלה חומר נשאר רק  ליישם את כל מה שהחברים הציעו   המון תודה  אתה בסדר
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!