בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  המלצות על חוט בד חזק מאד לגרירת רשתות
עמודים: 1 ... 3 4 [5] 6 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: המלצות על חוט בד חזק מאד לגרירת רשתות  (נקרא 12775 פעמים) הדפסה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: המלצות על חוט בד חזק מאד לגרירת רשתות
« הגיב #60 ב- : אוקטובר 27, 2015, 13:59:00 PM »
"אם אתה דואג לכולם ואם אתה מעביר מסרים מכאן לשם, אז תתחיל לנהוג כמי שבאמת דואג לכולם!
ניסית להרגיע כאן את הרוחות כפי שכתבת?! ומה ניסית לעשות מול המסחריים עבור הספורטיביים?!!!
תעלה בקבוצת הווטסאפ של הדייגים המסחריים את הבעיה של עליה על חוטים שגורמת נזקים לספורטיביים - בוא נראה אם תשמע שם אמירה פה אחד שהמסחריים החליטו לכבד אותנו ואת ציודנו כפי שהם מצפים שנכבד אותם ואת הציוד שלהם... תעלה שם שלא חייבים לשים את הרשת בלילה בצמוד לחוף דווקא היכן שיש ריכוזי דייגים ספורטיביים מול שוברי גלים... בכל אופן בו נתחיל עם הדבר הראשון: נשמח לדיווח מה עמדת המסחריים לגבי המנעות מעלייה על חוטים שלנו והקפדה בעת הפלגתם קרוב לחוף להימנע מעלייה על חוטים של הספורטיביים. מה דעתך?!  "

כבר אמרתי אני לא מיצג את המיסחריים אלה את דעתי האישית ואך שאני רואה את המצב
ועדיין אם תרצה תכתוב פה תגובה \מכתב  לא ארוך מידי שאני יוכל לצלם אותו ואני בכייף יעביר אותו  אולי זה יעזור
 IP: [ מחובר ]
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #61 ב- : אוקטובר 27, 2015, 14:19:56 PM »
רפי לקחת את החוק לידיים אף פעם לא טוב בסופו של יום הדייגים הספורטיבים רק יפסידו מכך
אני אשאל אותך שאלה אך אתה חושב שבית המשפט יסתכל על העובדה שדייגים ספורטיבי פוגעים בפרנסה של דייגים מסחריים מה?  לדעתי בעין לא יפה וחבל
כרגע החוק הוא בפירוש עם המיסחריים ואין שום הגבלה על מרחק מהחוף לא טוב לכם תיפעלו לשינוי החוק  אבל להיות עבריינים מה??זה לא הפתרון

אני מגיע לחוף רואה מלא חכות אני עושה פרסה ועובר מקום
אני מגיע לחוף ולא רואה כלום זורק ונתקע ברשת
עכשיו הבנת מה ההבדל?
או שאולי אתה צריך תרגום מילולי לכל מילה?

כרגע מהמילים שלך עולה כזה דבר ותקן אותי אם אני טועה
הים הוא שלנו ואנחנו קודמים לכם כי אנחנו מתפרנסים מהים והחוק לצידנו
מצידי שיקפצו לי כל הספורטיביים ואני יעשה מה שאני רוצה כי החוק לצידי
ועד שהחוק לא ישתנה אני משתין עלייכם בקשת בחסות החוק

אני כתבתי את זה בכוונה בצורה בוטה אבל אין שום הבדל בתוכן בין מה שאתה כתבת למה שאני כתבתי
במהלך הדיון הזה כתבתי מספר פעמים על התחשבות הדדית מה שכנראה לא קראת או לא הפנמת וחבל
אני דווקא אהבתי לראות שיש קבוצת ווטס אפ למסחריים ושהם מודעים לדיון הזה
אולי כמה מהם יבינו את הצד שלנו ויעשו צעד ויפסיקו לעשות דווקא או ראש בראש עם הספורטיביים
ואם לא יעשו לפחות ידעו שישאו בנזקים כמונו
במלחמה אין מנצחים
יש מפסידים יותר ויש מפסידים פחות
וכרגע עושה רושם שאתם תפסידו יותר כי רשת עולה כמה אלפי שקלים!!!
כשמדברים איתי בצורה כוחנית אני עונה בצורה יותר כוחנית וסליחה על ההתבטאויות המוחצנות

ההצעה הכי טובה שיכולה לצאת מהדיון הזה שישבו נציגים מהספורטיביים ומהמסחריים וימצאו פתרון שיתאים לכולם
עד שלא יקרה כזה דבר שתי הצדדים יעשו דווקא ושתי הצדדים יפסידו. מי יותר ומי פחות

קודם כל  הרשת תמיד מסומנת גם אם אתה לא רואה
עכשיו יש הבדל בין להגיע למקום  ולגלות פעם באאא שיש רשת לבין להכין ציוד מיוחד ולהגיע על מנת לעשות נזק
אני באופן אישי מאוד משתדל שלא לפגוע בספורטיבים אבל מצד שני אני לא יתן לספורטיבים  לפגוע לי בפרנסה
אני לא משתין אלכם ולא מזלזל חס וחלילה אבל אומר לכם שהפתרון הוא לא בלהיות עברינים  אלה בשינוי החוק
ולא יעזור שום דיון אם נציגים כי בסופו של יום הם מיצגים את עצמם ואולי עוד קבוצה קטנה  
הרפורמה בעיצומה ואתם חושבים שאם נתעלם זה יעבור  אז יש לי חדשות בישבלכם אם לא יהיו לכם דרישות אז לא תקבלו כלום והמצב ישאר כמו היום ותמשיכו להיות עברינים להתלונן

מסכים אתך דקל שלקחת את החוק לידיים זה לא רעיון טוב,
מאידך - כשאין ברירה זה לגיטימי להתגונן וגם אם ההגנה היא לעיתים התקפה...
הנה בעקבות אקט של החקלאי דרומי שלקח את החוק לידיים וירה בפורצים - אפילו שונה החוק...
אישית לא אמליץ לאיש לקחת את החוק לידיים - אך מה שנכתב כאן איננו לקיחת החוק לידיים...
שאלה לי אליך דקל ותענה בכנות:
מישהו יחטוף ממך את הסלולארי או הארנק, או תראה מישהו גוזר לך את הרשת, מה תעשה?!

נניח שלא תוכל לזהותו בעתיד ולכן תלונה למשטרה לא תהיה אפקטיבית, מה תעשה ברגע שזה קורה?!

לגבי מי שיפסיד מזה - כפי שכתב אלון: שני הצדדים יפסידו!!!
אגב אלון - בתגובה שכתבת כל מילה בסלע

לשאלתך דקל "איך בימ"ש יסתכל על זה שספורטיביים פוגעים בפרנסת מסחריים" - לא יעניין אותו!!!
בימ"ש לא יתעניין ב"פרנסה" ויבדוק אם היתה עבירה של גרימת נזק לרכוש או עבירת אלימות. בהקשר זה:
אם תתקבל הטענה כי הרשת נגררה למטרת שחרור דמוי - יתכן שיהיה זיכוי (ויתכן שלא)....

מאיפה הבאת את הטענה כי "כרגע החוק הוא בפירוש עם המיסחריים"?!
זו שטות מוחלטת כי החוק איננו עם אף אחד: אכן אין הגבלת מרחק מהחוף למסחריים (לצערנו!) למעט המגבלה בחופי רחצה מוכרזים, מאידך אין הגבלה על הספורטיביים - והחוק לא נותן שום קדימות ושום העדפה למסחריים ביחס לספורטיביים!!! מכאן שהים הוא של כולם באותה מידה!!! אם אתה מצפה שלא אגרור לחוף רשת שפרסת לפני שהגעתי למקום ואבד את נוכחותך הקודמת במקום - אז אם אתה רואה אותי בחוף דג עם רולר אז אל תפרוס רשת מול המקום בו אני דג עד מרחק הטלה של 150 מטר. זה נקרא כיבוד הדדי. מקובל עליך העקרון?!! או שמא לשיטתך, זכות המסחריים בים גוברת על זכות הספורטיביים בים?!!!

צינתה את חוק דרומי יפה אכשיו הדייג עם הרשת במים הוא החקלאי שפועל ברשיון ולפי החוק בעוד הדייג מהחוף מגיע לאחר פריסת הציוד (ותפיסת המקום למעשה) וגורם נזק לציוד שכבר במים 
אז אך בדיוק הוא מתגונן מה?מה?
יענה לך בכנות אני יתנהג כמו כל אחד אחר וינסה לתפוס את הגנב יזמין משטרה ויתבע אותו אזרחית
ובכנות אם הוא יתנגד לעיכוב עד הגעה של משטרה  אז אני יפעל כמו דייג טוב ויקשור אותו
אבל פה זה לא המצב שכן נועם מדבר על רשת שכבר במים לפני הגעתו ופרושו שמישהו כבר תפס את המקום
כן אני יודע זה מבאס לזוז מקום אבל אין ברירה גם אני לפעמים מתכנן על מקום מפליג 4-5 קמ ומגלה שהמקום כבר תפוס עם כל הצער שבדבר מפליג לנקודה אחרת
עיקרון הכיבוד הדדי לא רק מקובל עלי הוא גם דרך החיים שלי  אבל כמו שצינתי הרשת כבר במים המקום תפוס
וצריך לכבד גם את זה 
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #62 ב- : אוקטובר 27, 2015, 14:30:07 PM »
ועוד דבר אני מוכן לענות לכל השאלות אבל אני דיסלקט אם תוכלו בבקשה לשים לפני השאלה 1  2   3  4   אן א  ב  ג  ד
יעזור לי מאוד  תודה  אתה בסדר
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

« הגיב #63 ב- : אוקטובר 27, 2015, 14:34:17 PM »
מר דקל אם אתה קורא  לי  "עבריין"  בכך שאני משיב את הציוד שלי - תמשיך לצטט ציטוטים.
לי אין מה להפסיד פרט לציוד שאעשה ככל האפשר להשיב אותו, הרקע הסוציו-אקונומי שאני בא ממנו לא סלחני לאיבוד שכזה. מטרת האשכול שפתחתי לא נועדה מבחינתי לויכוחים או דיונים לכן סלח לי אם אסיים כאן.
נועם ידידי לפי מה שאתה רושם אתה אכן עבריין וזה רק לפי מה שאתה רושם
כנראה שבגלל המצב הסוציו אקונומי שלך לא יזיק לך קצת עבודות שירות  אולי תלמד משהו בחיים

דקל, תעשה לי טובה ואל תדבר על עבריינים....

אם נועם הוא עבריין כי הוא "פוגע ברכוש" (רשתות) -
אז חבריך המסחריים שעולים על החוטים של הספורטיביים הם ה-עבריינים בהא הידיעה...
ודווקא נועם אשר מגן על קניינו מפני מי שפוגע בקניינו - הוא לא עבריין...

ואם כבר עבריינות, שנחזור לבדוק כמה עבירות מבצעים המסחריים על הוראות פקודת ותקנות הדיג?!!!
במדינה מתוקנת, הרבה מאוד מבין המסחריים היו יושבים בכלא עם שלילה לצמיתות של רשיונות הדיג..

דבר אחרון, מה פשר השטות המכוערת שכתבת במשפט האחרון - ואני בוטה כי חצית את הגבול!!!
אולי תסביר לנו מבחינה לוגית, מה הקשר בין רקע סוציו-אקונומי לבין עבודות שירות?! אני רואה כשל לוגי!
יתרה מזו, לפחות תדייק ואל תעוות: נועם כתב "רקע סוציו-אקונומי" ולא "מצב סוציו-אקונומי" -
צא ולמד כי מדובר בלשון עבר ולא בלשון הווה, אם תבחן את איכות ורמת הכתיבה של נועם -
תגלה כי נכון להיום יש לך לאן לשאוף להגיע...
ואם לשיטתך מי שגדל בשכונת מוסררה בירושלים או בשכונת התקווה - זקוק לעבודות שירות,
אז אולי אתה זקוק לכמה חודשים בכלא כדי ללמוד משהו בחיים?!!!

נ.ב.
*המשפט האחרון ו"ההקנטה" שקדמה לו, נועדו להמחיש לך איך הזולת חש כשאתה כותב מה שכתבת...
הוא אמור להרגיש מה שאתה הרגשת כשקראת את המשפט האחרון שכתבתי...
מאחר ואני מכיר אותך כאדם חיובי - אתה וכלא שני דברים רחוקים וחלילה לי לאחל או לחשוב שמקומך שם.
מאידך, לא יאה ולא נאה לך להטיל דופי באופן שכזה...

כן רפי לפי ההגדרה נועם הוא עבריין (צר לי שכך אבל אני לא קובע את ההגדרה)
באשר לחברי המיסחריים כבר אמרתי שאני באופן אישי לא מכיר אפילו אחד שמחפש לעשות רע לדייג אחר וגם אתה אמרתה שאתה לא מכיר והבעיה כנראה היא בכלל באזור יפו
באשר לרקע או מצב סוציואקונומי יתכן טעות שלי כפי שציינתי אני דיסלקט ומאוד קשה לי הכתיבה ואני כותב רק על דברים שחשובים לי  וכן אני חושב שכל מי שיודע מה זה מצב סוציואקונומי קשה ועדיין הולך וגורם נזק בכוונת תחילה
צריך לרענן את זיכרונו

דקל הבעיה של סירות שמורידות חוטים בזדון היא גם   באזור הצפון ,  לי אישית ביום חמישי האחרון על הבוקר

סירה של דייגים מסחריים הורידה חוטים  , בטיילת של נהריה וזה לא פעם ראשונה

לטענתכם אני צריח לצלם, ואיך בדיוק אני גם מחזיר חוטים בכדי לצמצם את הנזק ושלמור על החכות שלא יסחבו למים      

או ישברו וגם להספיק לצלם

כשאותה סירה מגיע במהירות , שלא משאירה יותר מידי סיקוי לעשות את שתי הפעולות האלו

עריכה אחרונה: אוקטובר 27, 2015, 14:34:57 PM על ידי yoelsh
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #64 ב- : אוקטובר 27, 2015, 14:40:21 PM »
מר דקל אם אתה קורא  לי  "עבריין"  בכך שאני משיב את הציוד שלי - תמשיך לצטט ציטוטים.
לי אין מה להפסיד פרט לציוד שאעשה ככל האפשר להשיב אותו, הרקע הסוציו-אקונומי שאני בא ממנו לא סלחני לאיבוד שכזה. מטרת האשכול שפתחתי לא נועדה מבחינתי לויכוחים או דיונים לכן סלח לי אם אסיים כאן.
כנראה שבגלל המצב הסוציו אקונומי שלך לא יזיק לך קצת עבודות שירות  אולי תלמד משהו בחיים

ואם כבר עבריינות, שנחזור לבדוק כמה עבירות מבצעים המסחריים על הוראות פקודת ותקנות הדיג?!!!
במדינה מתוקנת, הרבה מאוד מבין המסחריים היו יושבים בכלא עם שלילה לצמיתות של רשיונות הדיג..

דבר אחרון, מה פשר השטות המכוערת שכתבת במשפט האחרון - ואני בוטה כי חצית את הגבול!!!
אולי תסביר לנו מבחינה לוגית, מה הקשר בין רקע סוציו-אקונומי לבין עבודות שירות?! אני רואה כשל לוגי!
יתרה מזו, לפחות תדייק ואל תעוות: נועם כתב "רקע סוציו-אקונומי" ולא "מצב סוציו-אקונומי" -
צא ולמד כי מדובר בלשון עבר ולא בלשון הווה, אם תבחן את איכות ורמת הכתיבה של נועם -
ואם לשיטתך מי שגדל בשכונת מוסררה בירושלים או בשכונת התקווה - זקוק לעבודות שירות,

נ.ב.
*המשפט האחרון ו"ההקנטה" שקדמה לו, נועדו להמחיש לך איך הזולת חש כשאתה כותב מה שכתבת...
מאחר ואני מכיר אותך כאדם חיובי - אתה וכלא שני דברים רחוקים וחלילה לי לאחל או לחשוב שמקומך שם.

באשר לחברי המיסחריים כבר אמרתי שאני באופן אישי לא מכיר אפילו אחד שמחפש לעשות רע לדייג אחר וגם אתה אמרתה שאתה לא מכיר והבעיה כנראה היא בכלל באזור יפו
באשר לרקע או מצב סוציואקונומי יתכן טעות שלי כפי שציינתי אני דיסלקט ומאוד קשה לי הכתיבה ואני כותב רק על דברים שחשובים לי  וכן אני חושב שכל מי שיודע מה זה מצב סוציואקונומי קשה ועדיין הולך וגורם נזק בכוונת תחילה
צריך לרענן את זיכרונו

אם אתה דסלקט אז זה לא מורגש - אתה מתבטא מצוין דקל...

לגבי "רקע או מצב סוציואקונומי" - אולי אינך מבין אז קבל הסבר בחינם:
1. מגיע מרקע כזה - משמע הייתי שם בעבר, נמצא במצב כזה - משמע בהווה.
2. הביטוי אין משמעו עבריינות, הביטוי משמעו "אינני ילד שמנת ולא גדלתי עם כפית זהב בפה,
   הגעתי משכונה שם המצב הכלכלי והחברתי לא היה מזהיר והיה צריך להלחם על שלך, גם לריב מכות..
   מטבע הדברים להגיע מרקע כזה משמע שהיתה בשכונה גם עבריינות - ולא שהייתי בעצמי עבריין..
   וזה בעיקר אומר: לא גדלתי וביליתי בצפון ת"א אלא ברחובות קשים ואלימים, מכיר את זה מקרוב...

לעצם העניין דקל, למה אתה מתחמק מתשובות לשאלות החשובות?!!!
אם הבעיה בדיסלקציה אז אעשה לך סדר שיהיה לך קל - אלו השאלות החשובות ונשמח לתשובתך,
תענה בבקשה ספציפית לכל שאלה מ-1 עד 4 כדי שנבין אחת ולתמיד מה הראש שלך
:

1. שאלה לי אליך דקל ותענה בכנות:
נניח שלא תוכל לזהותו בעתיד ולכן תלונה למשטרה אינה אפקטיבית, מה תעשה ברגע שזה קורה?!

2. האם מקובל עליך כי הים הוא של כולם באותה מידה וכי למסחריים ולספורטיביים אותה זכות בים?!!! זה אומר כי מי שהגיע ראשון למקום ופרס חכה או רשת - האחר לא מפריע לו, מקובל עליך העקרון?!! או שמא לשיטתך, זכות המסחריים בים גוברת על זכות הספורטיביים בים?!!!

3. מה דעתך על דייג מסחרי שעובר עם הסירה במקום בו הוא רואה דייגי חוף ספורטיביים, ואז במכוון או באדישות או חוסר התחשבות או חוסר זהירות, חותך עם הסירה את החוטים של דייגי החוף. האם הוא עבריין שצריך לעמוד לדין?!!!

4. כתבת כך -
אבל פה זה לא המצב שכן נועם מדבר על רשת שכבר במים לפני הגעתו ופרושו שמישהו כבר תפס את המקום
כן אני יודע זה מבאס לזוז מקום אבל אין ברירה גם אני לפעמים מתכנן על מקום מפליג 4-5 קמ ומגלה שהמקום כבר תפוס עם כל הצער שבדבר מפליג לנקודה אחרת
עיקרון הכיבוד הדדי לא רק מקובל עלי הוא גם דרך החיים שלי  אבל כמו שצינתי הרשת כבר במים המקום תפוס
וצריך לכבד גם את זה  
אז תענה בבקשה דקל אם מקובל עליך מה שאכתוב כעת -
אם דייג מסחרי מגיע למקום בו הוא רואה דייגים ספורטיביים על החוף, משמע תפסו את המקום, האם מקובל עליך כי לא יעבור עם הסירה בטווח של 150 מ' (מרחק הטלה) ולא ישליך רשת את ממול לדייגי החוף עם החכות?! אנא תתחיל תשובתך ב"כן" או "לא" ומשם תמשיך...
-------------------------------
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #65 ב- : אוקטובר 27, 2015, 15:03:46 PM »

נ.ב.

באשר לרקע או מצב סוציואקונומי יתכן טעות שלי כפי שציינתי אני דיסלקט ומאוד קשה לי הכתיבה ואני כותב רק על דברים שחשובים לי  וכן אני חושב שכל מי שיודע מה זה מצב סוציואקונומי קשה ועדיין הולך וגורם נזק בכוונת תחילה
צריך לרענן את זיכרונו

אם אתה דסלקט אז זה לא מורגש - אתה מתבטא מצוין דקל...

לגבי "רקע או מצב סוציואקונומי" - אולי אינך מבין אז קבל הסבר בחינם:
1. מגיע מרקע כזה - משמע הייתי שם בעבר, נמצא במצב כזה - משמע בהווה.
2. הביטוי אין משמעו עבריינות, הביטוי משמעו "אינני ילד שמנת ולא גדלתי עם כפית זהב בפה,
   הגעתי משכונה שם המצב הכלכלי והחברתי לא היה מזהיר והיה צריך להלחם על שלך, גם לריב מכות..
   מטבע הדברים להגיע מרקע כזה משמע שהיתה בשכונה גם עבריינות - ולא שהייתי בעצמי עבריין..
   וזה בעיקר אומר: לא גדלתי וביליתי בצפון ת"א אלא ברחובות קשים ואלימים, מכיר את זה מקרוב...

לעצם העניין דקל, למה אתה מתחמק מתשובות לשאלות החשובות?!!!
אם הבעיה בדיסלקציה אז אעשה לך סדר שיהיה לך קל - אלו השאלות החשובות ונשמח לתשובתך,
תענה בבקשה ספציפית לכל שאלה מ-1 עד 4 כדי שנבין אחת ולתמיד מה הראש שלך
:

1. שאלה לי אליך דקל ותענה בכנות:
נניח שלא תוכל לזהותו בעתיד ולכן תלונה למשטרה אינה אפקטיבית, מה תעשה ברגע שזה קורה?!

2. האם מקובל עליך כי הים הוא של כולם באותה מידה וכי למסחריים ולספורטיביים אותה זכות בים?!!! זה אומר כי מי שהגיע ראשון למקום ופרס חכה או רשת - האחר לא מפריע לו, מקובל עליך העקרון?!! או שמא לשיטתך, זכות המסחריים בים גוברת על זכות הספורטיביים בים?!!!

3. מה דעתך על דייג מסחרי שעובר עם הסירה במקום בו הוא רואה דייגי חוף ספורטיביים, ואז במכוון או באדישות או חוסר התחשבות או חוסר זהירות, חותך עם הסירה את החוטים של דייגי החוף. האם הוא עבריין שצריך לעמוד לדין?!!!

4. כתבת כך -
עיקרון הכיבוד הדדי לא רק מקובל עלי הוא גם דרך החיים שלי  אבל כמו שצינתי הרשת כבר במים המקום תפוס
וצריך לכבד גם את זה  
אז תענה בבקשה דקל אם מקובל עליך מה שאכתוב כעת -
אם דייג מסחרי מגיע למקום בו הוא רואה דייגים ספורטיביים על החוף, משמע תפסו את המקום, האם מקובל עליך כי לא יעבור עם הסירה בטווח של 150 מ' (מרחק הטלה) ולא ישליך רשת את ממול לדייגי החוף עם החכות?! אנא תתחיל תשובתך ב"כן" או "לא" ומשם תמשיך...

1  כבר עניתי עליו ני יתנהג כמו כל אחד אחר וינסה לתפוס את הגנב יזמין משטרה ויתבע אותו אזרחית
ובכנות אם הוא יתנגד לעיכוב עד הגעה של משטרה  אז אני יפעל כמו דייג טוב ויקשור אותו

2 מקובל לחלוטין כל מי שיכבד אותי יקבל רק כבוד חזרה

3  תלוי במצב העניין דינמי לחלוטין אבל בשום פנים לא מסכים לבכוונה  (יש נתיבי שייט שעליהם כל הדייגים מחפשים להקות ולמען האמת אני לא רואה אף אחד שיכול להזיז אותם מנתיבים אלה בלי להשבית אותם ולשלם להם פיצוים )

4 150 הוא לא מרחק הטלה (אולי מרחק זיהום הסביבה עם בלונים ושקיות זבל ) 50 ניראה לי יותר סביר
ולא אין סיבה להשליך רשת על הדייגים ברוב המקרים (אלה עם טובת הכלל גוברת על טובת הדייג)
לרגע אסור לשכוח שבסופו של יום דייגים מספקים אוכל לכלל ישראל
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #66 ב- : אוקטובר 27, 2015, 15:05:46 PM »

נ.ב.

באשר לרקע או מצב סוציואקונומי יתכן טעות שלי כפי שציינתי אני דיסלקט ומאוד קשה לי הכתיבה ואני כותב רק על דברים שחשובים לי  וכן אני חושב שכל מי שיודע מה זה מצב סוציואקונומי קשה ועדיין הולך וגורם נזק בכוונת תחילה
צריך לרענן את זיכרונו

דקל הבעיה של סירות שמורידות חוטים בזדון היא גם   באזור הצפון ,  לי אישית ביום חמישי האחרון על הבוקר

סירה של דייגים מסחריים הורידה חוטים  , בטיילת של נהריה וזה לא פעם ראשונה

לטענתכם אני צריח לצלם, ואיך בדיוק אני גם מחזיר חוטים בכדי לצמצם את הנזק ושלמור על החכות שלא יסחבו למים      

או ישברו וגם להספיק לצלם

כשאותה סירה מגיע במהירות , שלא משאירה יותר מידי סיקוי לעשות את שתי הפעולות האלו

אתה מדבר ברבים חוטים חכות 
בכמה חכות אנחנו מדברים?
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #67 ב- : אוקטובר 27, 2015, 16:01:08 PM »
עכשיו רפי אם אפשר אני ישמח גם לשאול כמה שאלות

1   אם כמה חכות דייג מגרגר ?

2 העם ראוי שדייג יממן את תחביבו ממכירת דגים ?

3  האם זכותו של מי שלא חבר של דייג לאכול דגי ים ?
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #68 ב- : אוקטובר 27, 2015, 16:24:31 PM »
4 150 הוא לא מרחק הטלה (אולי מרחק זיהום הסביבה עם בלונים ושקיות זבל ) 50 ניראה לי יותר סביר
ולא אין סיבה להשליך רשת על הדייגים ברוב המקרים (אלה עם טובת הכלל גוברת על טובת הדייג)
לרגע אסור לשכוח שבסופו של יום דייגים מספקים אוכל לכלל ישראל
50 מטר זה לא מספיק בכלל, עם ג'יג של 30 גרם וחכה של 3 מטר וחוט בד אפשר גם להגיע ל 60-70 מטר לפי מה שאני חושב (צריך גם תנאים בלי רוח וזה משתנה וכו')
צריך לא לעבור את הקו מינימום של 100 מטר, זה יספיק לדעתי
 IP: [ מחובר ] WWW
yoelsh

חבר פורום
*

מנותק מנותק

החיים הם כמו גלידה, עם לא מנצלים אותם הם נמסים

« הגיב #69 ב- : אוקטובר 27, 2015, 17:04:53 PM »

א :  דקל לצורך העינין מדובר בשלוש חכות חוף עם חוטי בד יקרים כשהסטים ללא החוט הם שווי ערך ל3500 שח

לא מטעים לי לעבד ציוד שרכשתי ממיטב כספי  , בגלל נבזות של דייג מסחרי

ב : רשת 50 מטר מהחוף במקום של ריכוז דייגי חובבני  זה קרוב מידי , בהיתחשב שיש גם דייג חופי

וגם זרזור כבד שבהטלה עוברים את ה100 מטר

ג : ראוי מאוד שדייג ספורטיבי יממן אל ידי דגים את הציוד שהוא רוכש

מאותה סיבה שבאנפי ספורט אחרים הציוד ממומן מאותו ענף

להבדיל מתחביב ( דייג חובבני ) לדעתי לא ראוי לממן  על ידי תפיסות את הציוד

זו דעתי האישית

ד : דקל דייג מסחרי צריח להיתפרנס בכבוד , אין שום סיבה בעולם שזה היתנגש עם הדייג החובבני

יש מספיק מקומות שהדייג החובב אינו יכול להגיע  והדייג המסחרי יכול להגיע ולהניח את הרשת

לצורח פרנסתו

ובטח שלא להשחית בכוונה תחילה ציודים של הדייג החובב

סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #70 ב- : נובמבר 05, 2015, 10:30:28 AM »
שלום לכולם

קראתי אתמול בבוקר את התגובות של חלק מכם וחיכיתי בתקוה שמי מהכותבים יתעשת או שמישהו מההנהלה יוכיח אותו במקומו אך לצערי הרב לא כך הדבר  
אני מרגיש חייב הן בתור דייג,אבל קודם כל בתור אדם לנסות להסביר ואולי להשפיע נגד מחול השדים שקורה פה
בנצי\אליהו:נוכחות סירות דייג קרוב לחוף\מזח\שובר ,מתבצעת ע"י א)דייגים שמחפשים להקות דגים של בורי,מרמיר,אראס,כחלה וכ"ו ומקיפים רשת עליהם,ב)דייגים שמעמידים רשת למשך הלילה ומוציאים אותם בבוקר
כך או כך(וזה לשאלתך אליהו)דגי המטרה הנ"ל נמצאים בימים שקטים קרוב לשוברים,סלעים,מזחים וכל שאר האזורים החוליים ריקים כמעט לחלוטין מכיוון שהסלעים נותנים מגן ומזון לרוב הדגים שציינתי
יחד עם זאת רוב הדייגים נמנעים מלהעמיד\להקיף קרוב לסלעים מהסיבה שבמידה והים יעלה במשך הלילה לא תהיה אפשרות להוציא את הרשת וגורלה נחרץ,כמו כן להפליג קרוב לשוברים, א:יפריע לדייגי החכות,ב)חוט מונופיל או גרוע מזה חוט בד שייכנס בין ציר המדחף לריטיינר(מחזיר שמן)יפגע מיידית באטימות ,מים ייכנסו לגיר,ומשם הדרך קצרה לנזק
רוב הדייגים נמנעים מהסיבות שהזכרתי לעשות זאת
ינשוף ירושלמי:ליבי איתך לגבי איבוד דמויים,עוגמת נפש הן כלכלית והן לגבי חוסר האונים שאתה נתקל בהם,אבל צריך להסתכל על כל התמונה ולהבין שרוב הדייגים מתפרנסים בדוחק מהים אם בכלל,רוב הדייגים לא מחפשים לתפוש דמויים מפלאסתיק,אלה דגים עם קסקסים,ומעמידים את הרשתות איפה שהדגים אמורים להיות ולא איפה שנוח להם להעמיד,יחד עם זאת אני בטוח שיש ציבור מצומצם של דייגים שיתקרב במהירות ובהתרסה לחוטים של דייגי החכות בכדי לקרוע,והדרך היחידה היא לצלם ולהגיש תלונה,אל תשכחו שהם מיעוט בתוך אוכלוסיה שבדרך כלל עושה נזקים גם לדייגים אחרים(עולה על רשתות בהפלגה לא אחראית ולפעמים מכוונת,גונבים רשתות מהמים(זה הסיבה לאי סימון הרשתות של חלק מהדייגים) ועוד שאר מעשים "טובים".
עד כאן לגבי הסיבה להתקרבות הסירות למזחים\שוברים
לגבי הצעות "הייעול, של התמודדות עם אותם דייגים,הלכתם רחוק מידיי מכל הבחינות
סאמח:ראשית כל ברכות לתפקיד החדש בירה גרירת רשת לשובר(וזה לשחרר דמוי) מזיקה לרשת בתהליך ההוצאה ומשאירה אותה על המזח בלי שום אפשרות לדייג להוציא אותה למחרת(יש כאלו שהגדילו לעשות וקרעו,חתכו בכדי "ללמד לקח רשתנים"
פה אתם פוגעים ברוב המקרים בדייגים שכל פשעם הוא רצון להתפרנס
רק ליידע כללי,מחיר רשת הוא אלפי שקלים !
לפתח רעיונות איך למשוך רשת לסלעים,להניח "מלכודת למנועים של סירות" נראה מסית ולא אחראי
מי יודע מי יאבד שליטה במנוע והיגוי הסירה ,מה יקרה לאנשים שנמצאים בה כשזה קורה?
וחוץ מזה ,לסכן חיים בשביל דמוי.או ריג של אינטיאס זה נראה לכם הגיוני ?
לגבי הפורום בכלל והאינטרנט בפרט,הם יכולים להיות מועילים והרסניים כאחד,וצריך להבין שאסור לגלות אצבע קלה על המקלדת ,כי מילים יכולות להסית ולפגוע בלי דרך חזרה,אני ועוד הרבה שכמותי,מנסים להעביר את המסר של דו קיום בין החובבים למקצועיים מקבלים הערות "פוגעות בלשון המעטה"
יואל היקר,אתה לא מכיר אותי ולא כהוא זה!,איך אתה מעז "לברך" אותי ואת דקל(שדרך אגב אני לא מכיר) בביטוי של "חבורת חולרות שצריך לפגוע בהם"
מזל שקראתי את זה בבוקר מוקדם לפני שילדיי קראו את זה  
איך ההנהלה של הפורום לא מגנה\עוצרת תופעות כאלו,לנהל להנהיג זה לא רק דרגות של דגי חרב על הכתף,או מספר ההודעות שחבר שלח,אלא גם אחריות לקום לעשות ולהעיר,גם נגד חברים מכובדים שטועים ומטעים, ,צריך לעשות את המעשה הנכון
בהסתה למעשים שחלק מכם הציעו לעשות,ואף הודו שיעשו,אתם מחזקים את המיעוט שפוגע בכולנו ומחלישים את הרוב שמתנגד לכך
שימו לב שאני גם בשעת כעס יודע לכבד ,והתאפקתי ככל שיכולתי בניסוח,ואם פגעתי זה לא בכוונה להרוס ,אלא ברצון לבנות .
וזה אמור להיות הקו המנחה של כולנו,דייגים חובבים ומקצועיים כאחד

שבת שלום לכולם

פליפר, כתבת שורות מזהב
אני מסכים איתך ומחזק את דבריך. תודה על הברכות בשבילי ולגבי ההערה שלך למה שכתבתי בזה שמשיכת רשת לסלעים תגרום לנזק, למרות שאני לא יודע אם יש דרך אחרת לחלץ דמוי אבל הנזק שייגרם לרשת הוא כבד ויש להתיחס לזה גם כן..לא שיש פה פתח בעניין אלא לוותר על הדמוי.

אגב, חיזוק לדבריך, יצא לי לחלץ דמויים בגרירה מסירה שהסתבכו עם רשתות ופעם כתבתי איך עשיתי את זה, ובעיקרון שם אפשרי לחלץ בזהירות ומבלי לפגוע ברשת כלל...צריך קצת להבין איך זה עובד...
תמיד צריך לבוא עם גישה מתחשבת ולא הרסנית ולא נקמנית (זה הורס את החברה שלנו כל הנקמנות שיש בעולם),
אישית, יוצא מחוף ג'יסר, שם יש מלא רשתות, אבל יש מלא חברים שזה פרנסתם (אם אפשר לקרוא לזה פרנסה) ולבי איתם ועם כל אחד שחי בקושי!
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #71 ב- : נובמבר 05, 2015, 10:39:30 AM »
רפי, יפה מאד כתבת ואני מסכים  לחלוטין.  
בנוסף לכך נמאס לי להיות פראייר שנאלץ להיפרד מבובות יקרות  בגלל הרשתות הללו
וגם להיאלץ לעבור לנקודת דייג אחרת  שלא תמיד ניתן לעבור  אליה בזמן סביר
ושאף אחד לא יבלבל לי במוח שזה ניתן, לרוב לא!
הדייגים המסחריים הללו [ שהים של אמא שלהם כמובן ] חייבים לכבד את שאר הדייגים אם לא כן, זה יהיה הדדי.

רכשתי חוט בד 150LB
 ברשותי  שפולה של גלגלת ישנה  עליה אגלגל את החוט בד
כפפות או סמרטוט יש בנמצא
נותר רק לרכוש קרס אינטיאסים גדולה, או אנקול אחר,  מתלבט בנתיים  

נועם יא ראש קשה אבל לב זהב ואיש יקר, תשמור על עצמך, אני עוד מקווה לפגוש אותך מתישהו..אז לפחות בשביל זה תשמור על עצמך קריצה
עריכה אחרונה: נובמבר 05, 2015, 10:49:15 AM על ידי סאמח הצפר
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #72 ב- : נובמבר 05, 2015, 10:58:58 AM »
היי סאמח יא תותח אני חולק עליך פה.   הרשתות הללו החריבו לי הרבה יציאות ובובות.  פרנסה יופי,  אבל שיחשבו על אחרים.  זכותי להשיב לפחות בובה שנתקעה זה המינימום.  רשתות הם התסכול הכי גדול של מזרזרי המזחים והריפים.

אז אני הלכתי רחוק..חשבתי שאתה רוצה להביא רשת בשביל להרוס אותה, לא בשביל לחלץ דמוי-בזה אני מסכים בהחלט...
איתך הסליחה סמיילי

סאמח ידידי
הבנתה נכון בהתחלה את מהות הדיון כל הכוונה בדיון זה היא גרמת נזק לאחר ולא משנה הסיבה אלה התוצאה

דקל יקירי
אני רוצה להתיחס לעניין בכללותו מבלי להיכנס לפרטים

1. מהיכרות איתך ממקום אחר ראיתי שאתה איש נחמד, משתף במידע, אוהב ים ודג גם בשיטות ספורטיביות ועם צוותים ספורטיביים (כמו הדוקטור שמחרר כל אנטיאס)..שמח שאתה איתנו בפורום ואשמח להכיר אישית. כמוך יש לי עוד הרבה חברים דייגים "מסחריים" שאני מוריד להם כובע.

2. יש פה הרבה חילוקי דעות שאולי ברמה הכללית אם כל אחד ינסה להתחשב בשני, לנשוך שפתיים לפעמים במקרה שהיה לו נזק, לא להכליל ולפלג (ז"א לא לעשות חלוקה של דייג ספורטיבי-דייג מסחרי) יהיה דו קיום טוב יותר ויותר נוח לכולם. בעיניי זה שהגענו לרמה הזו של ספורטיביים נגד מסחריים אנחנו בבעיה, ואישית למרות שאני דייג ספורטיבי אני לא נגד מסחריים ברמה האישית ומסרב להיכנס למערכה הזו! אין מצב! אחד החברים הכי יקרים לי זה דייג מסחרי שחילץ אותי פעם אחרי שנתקעתי בים ואז התחילה החברות שלנו...זה אומר הרבה...

3. בהיעדר חוקים, ובהעדר יישום החוקים המועטים הקיימים, ובהעדר אכיפה, אין דיין ונוצר תוהו ובוהו...מקווה שגם זה יוסדר ויהיה קצת יותר גבולות ברורוים של מה מותר לכל אחד..וזה יקטין את הלחץ.

בגדול, אנחנו כולנו באותו ים-צריך אומץ ופתיחות לחשוב כך,אבל כך אנחנו צריכים לחשוב ברמת העל.

נתראה בים.
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #73 ב- : נובמבר 05, 2015, 22:28:17 PM »
היי סאמח יא תותח אני חולק עליך פה.   הרשתות הללו החריבו לי הרבה יציאות ובובות.  פרנסה יופי,  אבל שיחשבו על אחרים.  זכותי להשיב לפחות בובה שנתקעה זה המינימום.  רשתות הם התסכול הכי גדול של מזרזרי המזחים והריפים.

אז אני הלכתי רחוק..חשבתי שאתה רוצה להביא רשת בשביל להרוס אותה, לא בשביל לחלץ דמוי-בזה אני מסכים בהחלט...
איתך הסליחה סמיילי

סאמח ידידי
הבנתה נכון בהתחלה את מהות הדיון כל הכוונה בדיון זה היא גרמת נזק לאחר ולא משנה הסיבה אלה התוצאה

דקל יקירי

1. מהיכרות איתך ממקום אחר ראיתי שאתה איש נחמד, משתף במידע, אוהב ים ודג גם בשיטות ספורטיביות ועם צוותים ספורטיביים (כמו הדוקטור שמחרר כל אנטיאס)..שמח שאתה איתנו בפורום ואשמח להכיר אישית. כמוך יש לי עוד הרבה חברים דייגים "מסחריים" שאני מוריד להם כובע.

2. יש פה הרבה חילוקי דעות שאולי ברמה הכללית אם כל אחד ינסה להתחשב בשני, לנשוך שפתיים לפעמים במקרה שהיה לו נזק, לא להכליל ולפלג (ז"א לא לעשות חלוקה של דייג ספורטיבי-דייג מסחרי) יהיה דו קיום טוב יותר ויותר נוח לכולם. בעיניי זה שהגענו לרמה הזו של ספורטיביים נגד מסחריים אנחנו בבעיה, ואישית למרות שאני דייג ספורטיבי אני לא נגד מסחריים ברמה האישית ומסרב להיכנס למערכה הזו! אין מצב! אחד החברים הכי יקרים לי זה דייג מסחרי שחילץ אותי פעם אחרי שנתקעתי בים ואז התחילה החברות שלנו...זה אומר הרבה...

3. בהיעדר חוקים, ובהעדר יישום החוקים המועטים הקיימים, ובהעדר אכיפה, אין דיין ונוצר תוהו ובוהו...מקווה שגם זה יוסדר ויהיה קצת יותר גבולות ברורוים של מה מותר לכל אחד..וזה יקטין את הלחץ.

בגדול, אנחנו כולנו באותו ים-צריך אומץ ופתיחות לחשוב כך,אבל כך אנחנו צריכים לחשוב ברמת העל.

נתראה בים.

סאמח ידידי אני מסכים עם כל מילה  וחושב שכך צריך לסיים דיון זה 
ובעתיד פשוט למנוע דיונים שמעודדים נזק לדייג זה או אחר אחרי הכל אנחנו כולנו 
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #74 ב- : נובמבר 05, 2015, 23:00:32 PM »

איתך הסליחה סמיילי

סאמח ידידי

דקל יקירי

נתראה בים.

סאמח ידידי אני מסכים עם כל מילה  וחושב שכך צריך לסיים דיון זה 
ובעתיד פשוט למנוע דיונים שמעודדים נזק לדייג זה או אחר אחרי הכל אנחנו כולנו 
  אתה בסדר אמן
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 ... 3 4 [5] 6 למעלה  
« הקודם הבא »