בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  המלצות על חוט בד חזק מאד לגרירת רשתות
עמודים: 1 2 [3] 4 5 6 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: המלצות על חוט בד חזק מאד לגרירת רשתות  (נקרא 12760 פעמים) הדפסה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: המלצות על חוט בד חזק מאד לגרירת רשתות
« הגיב #30 ב- : אוקטובר 22, 2015, 12:07:34 PM »
היי סאמח יא תותח אני חולק עליך פה.   הרשתות הללו החריבו לי הרבה יציאות ובובות.  פרנסה יופי,  אבל שיחשבו על אחרים.  זכותי להשיב לפחות בובה שנתקעה זה המינימום.  רשתות הם התסכול הכי גדול של מזרזרי המזחים והריפים.

אז אני הלכתי רחוק..חשבתי שאתה רוצה להביא רשת בשביל להרוס אותה, לא בשביל לחלץ דמוי-בזה אני מסכים בהחלט...
איתך הסליחה סמיילי
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
ינשוף דייג ירושלמי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #31 ב- : אוקטובר 22, 2015, 12:41:31 PM »
היי סאמח יא תותח אני חולק עליך פה.   הרשתות הללו החריבו לי הרבה יציאות ובובות.  פרנסה יופי,  אבל שיחשבו על אחרים.  זכותי להשיב לפחות בובה שנתקעה זה המינימום.  רשתות הם התסכול הכי גדול של מזרזרי המזחים והריפים.

אז אני הלכתי רחוק..חשבתי שאתה רוצה להביא רשת בשביל להרוס אותה, לא בשביל לחלץ דמוי-בזה אני מסכים בהחלט...
איתך הסליחה סמיילי
בירה
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
אליהו בנימין

"תן לי דג- ואוכל היום. למד אותי לדוג- ואוכל אותה כל ימי חיי"
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #32 ב- : אוקטובר 22, 2015, 16:04:40 PM »
דעתי האישית היא, כפי שכתב יפה מאוד בנצי, כל עוד אין מניעה מצד בעלי הרשתות לפרוס אותן במרחק נורמלי מהמזח/חוף של 150 מ' ומעלה, אך בכל זאת הם בוחרים לשים פס עלינו הספורטיביים - אנחנו נשים פס חזרה לא עם עט נובע, עם לורד שחור.

והמבין יבין  גילגול עיניים

אם יש מניעה כזו- אז פליפר ודקל אתם מוזמנים לפרט לנמק ולהסביר אותה.

הדיון הזה אגב מאוד במקום, למרות (ודווקא אולי בגלל) חילוקי הדעות.
עריכה אחרונה: אוקטובר 22, 2015, 16:04:58 PM על ידי אליהו בנימין
פליפר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #33 ב- : אוקטובר 23, 2015, 02:41:43 AM »
שלום לכולם

קראתי אתמול בבוקר את התגובות של חלק מכם וחיכיתי בתקוה שמי מהכותבים יתעשת או שמישהו מההנהלה יוכיח אותו במקומו אך לצערי הרב לא כך הדבר  
אני מרגיש חייב הן בתור דייג,אבל קודם כל בתור אדם לנסות להסביר ואולי להשפיע נגד מחול השדים שקורה פה
בנצי\אליהו:נוכחות סירות דייג קרוב לחוף\מזח\שובר ,מתבצעת ע"י א)דייגים שמחפשים להקות דגים של בורי,מרמיר,אראס,כחלה וכ"ו ומקיפים רשת עליהם,ב)דייגים שמעמידים רשת למשך הלילה ומוציאים אותם בבוקר
כך או כך(וזה לשאלתך אליהו)דגי המטרה הנ"ל נמצאים בימים שקטים קרוב לשוברים,סלעים,מזחים וכל שאר האזורים החוליים ריקים כמעט לחלוטין מכיוון שהסלעים נותנים מגן ומזון לרוב הדגים שציינתי
יחד עם זאת רוב הדייגים נמנעים מלהעמיד\להקיף קרוב לסלעים מהסיבה שבמידה והים יעלה במשך הלילה לא תהיה אפשרות להוציא את הרשת וגורלה נחרץ,כמו כן להפליג קרוב לשוברים, א:יפריע לדייגי החכות,ב)חוט מונופיל או גרוע מזה חוט בד שייכנס בין ציר המדחף לריטיינר(מחזיר שמן)יפגע מיידית באטימות ,מים ייכנסו לגיר,ומשם הדרך קצרה לנזק
רוב הדייגים נמנעים מהסיבות שהזכרתי לעשות זאת
ינשוף ירושלמי:ליבי איתך לגבי איבוד דמויים,עוגמת נפש הן כלכלית והן לגבי חוסר האונים שאתה נתקל בהם,אבל צריך להסתכל על כל התמונה ולהבין שרוב הדייגים מתפרנסים בדוחק מהים אם בכלל,רוב הדייגים לא מחפשים לתפוש דמויים מפלאסתיק,אלה דגים עם קסקסים,ומעמידים את הרשתות איפה שהדגים אמורים להיות ולא איפה שנוח להם להעמיד,יחד עם זאת אני בטוח שיש ציבור מצומצם של דייגים שיתקרב במהירות ובהתרסה לחוטים של דייגי החכות בכדי לקרוע,והדרך היחידה היא לצלם ולהגיש תלונה,אל תשכחו שהם מיעוט בתוך אוכלוסיה שבדרך כלל עושה נזקים גם לדייגים אחרים(עולה על רשתות בהפלגה לא אחראית ולפעמים מכוונת,גונבים רשתות מהמים(זה הסיבה לאי סימון הרשתות של חלק מהדייגים) ועוד שאר מעשים "טובים".
עד כאן לגבי הסיבה להתקרבות הסירות למזחים\שוברים
לגבי הצעות "הייעול, של התמודדות עם אותם דייגים,הלכתם רחוק מידיי מכל הבחינות
סאמח:ראשית כל ברכות לתפקיד החדש בירה גרירת רשת לשובר(וזה לשחרר דמוי) מזיקה לרשת בתהליך ההוצאה ומשאירה אותה על המזח בלי שום אפשרות לדייג להוציא אותה למחרת(יש כאלו שהגדילו לעשות וקרעו,חתכו בכדי "ללמד לקח רשתנים"
פה אתם פוגעים ברוב המקרים בדייגים שכל פשעם הוא רצון להתפרנס
רק ליידע כללי,מחיר רשת הוא אלפי שקלים !
לפתח רעיונות איך למשוך רשת לסלעים,להניח "מלכודת למנועים של סירות" נראה מסית ולא אחראי
מי יודע מי יאבד שליטה במנוע והיגוי הסירה ,מה יקרה לאנשים שנמצאים בה כשזה קורה?
וחוץ מזה ,לסכן חיים בשביל דמוי.או ריג של אינטיאס זה נראה לכם הגיוני ?
לגבי הפורום בכלל והאינטרנט בפרט,הם יכולים להיות מועילים והרסניים כאחד,וצריך להבין שאסור לגלות אצבע קלה על המקלדת ,כי מילים יכולות להסית ולפגוע בלי דרך חזרה,אני ועוד הרבה שכמותי,מנסים להעביר את המסר של דו קיום בין החובבים למקצועיים מקבלים הערות "פוגעות בלשון המעטה"
יואל היקר,אתה לא מכיר אותי ולא כהוא זה!,איך אתה מעז "לברך" אותי ואת דקל(שדרך אגב אני לא מכיר) בביטוי של "חבורת חולרות שצריך לפגוע בהם"
מזל שקראתי את זה בבוקר מוקדם לפני שילדיי קראו את זה  
איך ההנהלה של הפורום לא מגנה\עוצרת תופעות כאלו,לנהל להנהיג זה לא רק דרגות של דגי חרב על הכתף,או מספר ההודעות שחבר שלח,אלא גם אחריות לקום לעשות ולהעיר,גם נגד חברים מכובדים שטועים ומטעים, ,צריך לעשות את המעשה הנכון
בהסתה למעשים שחלק מכם הציעו לעשות,ואף הודו שיעשו,אתם מחזקים את המיעוט שפוגע בכולנו ומחלישים את הרוב שמתנגד לכך
שימו לב שאני גם בשעת כעס יודע לכבד ,והתאפקתי ככל שיכולתי בניסוח,ואם פגעתי זה לא בכוונה להרוס ,אלא ברצון לבנות .
וזה אמור להיות הקו המנחה של כולנו,דייגים חובבים ומקצועיים כאחד

שבת שלום לכולם
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #34 ב- : אוקטובר 23, 2015, 07:58:03 AM »
כמו שרשמתי בתגובה הקודמת שלי יש מה לעשות
אם דגי המטרה שלך הם בורי כחלות מרמירים סרגוסים וכו' למה שלא תפרוס את הרשת ממזרח למערב?
למה לסגור את כל האזור כשאתה פורס מדרום לצפון?
ודרך אגב
חוץ מבורי כל שאר הדגים נמצאים גם במקומות עמוקים יותר ואת זה אני כותב מנסיון ואני בטוח שגם אתה יודע את זה
לגבי הנזקים למנוע
אני מודיע שאני אשלח חוט עם בלון למרחק 50 מטר מהשובר שאם בכל זאת יהיה דיג זבל שיבוא דווקא כדי לעלות על החוטים שידע שיהיה לו נזק במנוע!!!
דע לך שאם אתה רואה בלון במים כדאי לך מאוד לעקוף אותו מכיוון מערב כי אתה מסתכן במלכודת מנועים
אני לפחות מסמן את המלכודות שלי ומי שבכל זאת ישים קצוץ ישא בנזקים
אני מכונאי ואני יודע טוב מאוד איזה נזק יכולים לעשות החוטים והנזק הוא לא מידי כך שאני לא הולך לפגוע בחיי אדם אבל אני הולך לפגוע בכיס של אותו דיג שיעלה לי על החוטים
אתה בתור דיג עם סירה יודע שהתקרבות כזאת לשובר היא מסוכנת בכל מקרה
כי במקרה של כיבוי מנוע אתה עלול להסחף אל הסלעים תוך 2 דקות וזה לא נעים
זה שאתה מתפרנס מהים לא נותן לך את הזכות אוטומטית לסגור את כל האזור עם רשת
אם תהיה התחשבות הדדית כולם ירוויחו
היה לי בעבר הרחוק גם מקרה שסירה שטה 10 מטר מהשובר לקחה לי את החוט וכתוצאה מכך נשברה החכה ובהמשך היא גם עפה למים כי לא הספקתי להגיע אליה
אז מה אתה רוצה עוד שאני יעשה?
אולי אני אזרוק לכיוון החוף?
10 מטר מהשובר!!!
ולי לא היה נזק?
חכה+רולר+חוט הלך יותר מ-1000 ש"ח
כרגע עולה מהדברים שרשמת שהים הוא של דיגי הסירות כי אתם מתפרנסים מזה וזה לא מקובל עלי כמו שנהגי אוטובוסים משאיות ומוניות לא יכולים לומר שהם מתפרנסים מהכביש ושאף אחד לא יסע בכביש
צר לי לומר לך שההתחשבות צריכה לבוא קודם כל ממכם בעלי הסירות
ברגע שתהיה התחשבות מצדכם אוטומטית תהיה התחשבות גם מהדיגים הספורטיביים
תפרסו רשתות ממזרח למערב עם סימון ההתחלה של הרשת ובא לציון גואל
אתה גם רשמת שרוב בעלי הסירות נמנעים מלשוט קרוב לשוברים
אז ידידי הנכבד אתה מוזמן לבוא לחוף הילטון בת"א לרידינג או למזבלה ביפו או כל שובר או מזח אחר באזור המרכז לשבת איתי על כוס קפה ולספור כמה סירות נמנעים משייט קרוב למזחים
אני מודיע פה ליד כולם שאני מוכן להפסיד 1000 ש"ח על כל 100 שאתה תשים אם זה נכון כי ההיפך המוחלט הוא הנכון
בוא תשב איתי ותראה גם את הצד שלנו ואת התסכול שאנחנו חווים כל יציאה לים
אני לא בא אלייך בטענות כי יכול מאוד להיות שאתה בסדר ואחרים לא
אבל תנסה להעביר את המסר לשאר דיגי הסירות ומי שבכל זאת ישים קצוץ שישא בתוצאות כגון רשתות קרועות ונזקים במנוע
כשאין חוקים בים או כשלא אוכפים את החוקים מה שקורה זה שחוקי הג'ונגל משתלטים והחזק שורד ומי שנפגע הכי הרבה כספית מפסיד
ינשוף דייג ירושלמי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #35 ב- : אוקטובר 23, 2015, 14:06:40 PM »
+1  בנצי
מסכים עם כל מילה 
בירה
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #36 ב- : אוקטובר 23, 2015, 17:51:57 PM »
שלום לכולם

קראתי אתמול בבוקר את התגובות של חלק מכם וחיכיתי בתקוה שמי מהכותבים יתעשת או שמישהו מההנהלה יוכיח אותו במקומו אך לצערי הרב לא כך הדבר  
אני מרגיש חייב הן בתור דייג,אבל קודם כל בתור אדם לנסות להסביר ואולי להשפיע נגד מחול השדים שקורה פה
בנצי\אליהו:נוכחות סירות דייג קרוב לחוף\מזח\שובר ,מתבצעת ע"י א)דייגים שמחפשים להקות דגים של בורי,מרמיר,אראס,כחלה וכ"ו ומקיפים רשת עליהם,ב)דייגים שמעמידים רשת למשך הלילה ומוציאים אותם בבוקר
כך או כך(וזה לשאלתך אליהו)דגי המטרה הנ"ל נמצאים בימים שקטים קרוב לשוברים,סלעים,מזחים וכל שאר האזורים החוליים ריקים כמעט לחלוטין מכיוון שהסלעים נותנים מגן ומזון לרוב הדגים שציינתי
יחד עם זאת רוב הדייגים נמנעים מלהעמיד\להקיף קרוב לסלעים מהסיבה שבמידה והים יעלה במשך הלילה לא תהיה אפשרות להוציא את הרשת וגורלה נחרץ,כמו כן להפליג קרוב לשוברים, א:יפריע לדייגי החכות,ב)חוט מונופיל או גרוע מזה חוט בד שייכנס בין ציר המדחף לריטיינר(מחזיר שמן)יפגע מיידית באטימות ,מים ייכנסו לגיר,ומשם הדרך קצרה לנזק
רוב הדייגים נמנעים מהסיבות שהזכרתי לעשות זאת
ינשוף ירושלמי:ליבי איתך לגבי איבוד דמויים,עוגמת נפש הן כלכלית והן לגבי חוסר האונים שאתה נתקל בהם,אבל צריך להסתכל על כל התמונה ולהבין שרוב הדייגים מתפרנסים בדוחק מהים אם בכלל,רוב הדייגים לא מחפשים לתפוש דמויים מפלאסתיק,אלה דגים עם קסקסים,ומעמידים את הרשתות איפה שהדגים אמורים להיות ולא איפה שנוח להם להעמיד,יחד עם זאת אני בטוח שיש ציבור מצומצם של דייגים שיתקרב במהירות ובהתרסה לחוטים של דייגי החכות בכדי לקרוע,והדרך היחידה היא לצלם ולהגיש תלונה,אל תשכחו שהם מיעוט בתוך אוכלוסיה שבדרך כלל עושה נזקים גם לדייגים אחרים(עולה על רשתות בהפלגה לא אחראית ולפעמים מכוונת,גונבים רשתות מהמים(זה הסיבה לאי סימון הרשתות של חלק מהדייגים) ועוד שאר מעשים "טובים".
עד כאן לגבי הסיבה להתקרבות הסירות למזחים\שוברים
לגבי הצעות "הייעול, של התמודדות עם אותם דייגים,הלכתם רחוק מידיי מכל הבחינות
סאמח:ראשית כל ברכות לתפקיד החדש בירה גרירת רשת לשובר(וזה לשחרר דמוי) מזיקה לרשת בתהליך ההוצאה ומשאירה אותה על המזח בלי שום אפשרות לדייג להוציא אותה למחרת(יש כאלו שהגדילו לעשות וקרעו,חתכו בכדי "ללמד לקח רשתנים"
פה אתם פוגעים ברוב המקרים בדייגים שכל פשעם הוא רצון להתפרנס
רק ליידע כללי,מחיר רשת הוא אלפי שקלים !
לפתח רעיונות איך למשוך רשת לסלעים,להניח "מלכודת למנועים של סירות" נראה מסית ולא אחראי
מי יודע מי יאבד שליטה במנוע והיגוי הסירה ,מה יקרה לאנשים שנמצאים בה כשזה קורה?
וחוץ מזה ,לסכן חיים בשביל דמוי.או ריג של אינטיאס זה נראה לכם הגיוני ?
לגבי הפורום בכלל והאינטרנט בפרט,הם יכולים להיות מועילים והרסניים כאחד,וצריך להבין שאסור לגלות אצבע קלה על המקלדת ,כי מילים יכולות להסית ולפגוע בלי דרך חזרה,אני ועוד הרבה שכמותי,מנסים להעביר את המסר של דו קיום בין החובבים למקצועיים מקבלים הערות "פוגעות בלשון המעטה"
יואל היקר,אתה לא מכיר אותי ולא כהוא זה!,איך אתה מעז "לברך" אותי ואת דקל(שדרך אגב אני לא מכיר) בביטוי של "חבורת חולרות שצריך לפגוע בהם"
מזל שקראתי את זה בבוקר מוקדם לפני שילדיי קראו את זה  
איך ההנהלה של הפורום לא מגנה\עוצרת תופעות כאלו,לנהל להנהיג זה לא רק דרגות של דגי חרב על הכתף,או מספר ההודעות שחבר שלח,אלא גם אחריות לקום לעשות ולהעיר,גם נגד חברים מכובדים שטועים ומטעים, ,צריך לעשות את המעשה הנכון
בהסתה למעשים שחלק מכם הציעו לעשות,ואף הודו שיעשו,אתם מחזקים את המיעוט שפוגע בכולנו ומחלישים את הרוב שמתנגד לכך
שימו לב שאני גם בשעת כעס יודע לכבד ,והתאפקתי ככל שיכולתי בניסוח,ואם פגעתי זה לא בכוונה להרוס ,אלא ברצון לבנות .
וזה אמור להיות הקו המנחה של כולנו,דייגים חובבים ומקצועיים כאחד

שבת שלום לכולם

כרגע ראיתי וקראתי ברפרוף ולא הכל, נמצא בדרך למפגש משפחתי, עד יום ראשון תהיה תגובה מסודרת.
עד אז חומר למחשבה:
הים הוא של כולם ועם כל הכבוד לפרנבת המסחריים - זכותם בים אינה גדולה מזכותנו הספורטיביים.
אם המשאב של כולם - כל אחד צריך לכבד את זכותו של האחר לגבי השימוש במשאב, כמו בכביש -
אם למשל נהגי מוניות מתפרנסים מזה אז זכותם לחתוך אותך ולגנוב נתיבים - ואתה תחויב לתת להם קדימות?!
בפועל, הדייגים המסחריים בחלקם, לא מכבדים אותנו ואת זכותנו בים, לשיטתם -
*אם אנחנו במקום והוא ירצה לעבור שם - יעבור לנו על החוטים ויזרוק לנו רשת "על הראש" בלי למצמץ..
*אם הוא יפרוס רשת ואנחנו איכשהו נגיע אחריו ונפגע לו ברשת (כפי שהם פוגעים לנו בחכות) או נדפוק לו את הדיג (דמיין איך שהוא מתחיל לפרוס רשת מגיעים 20 קיאקיסטים ונכנסים לו למסלול עם ג'יגים - והוא לא יכול לסגור פריסה וסגירת הלהקה).

בפועל, רוב המסחריים לא מכבדים אותנו, את זכותנו בים ואת הציוד שלנו -
אז לדעתי האישית אין שום סיבה שבעולם שהספורטיביים יכבדו אותם או את הציוד שלהם.
נכון שלא כולם כך וכמו בכל דבר אין מקום להכללות, אך ברמה הכללית ואם מישהו שם רשת "על הפרצוף" בידיעה שהוא פוגע בציבור דייגים ספורטיביים - מעניין מה הוא היה עושה אילו בכל בוקר היה רואה מי מאתנו פורס 10 מקלות במקום בו הוא עובר כל יום ומטיל רשת והוא יודע שהספורטיבי יודע שהוא פורס שם כל יום - כמה מסחריים היו עוברים מקום וכמה מהם היו עולים עם הסירה על החוטים?!...

סורי ידידי, אך אני לא מאמין בגישת "תן את הלחי השניה",
לגישתי מי שלא מכבד אותך אין מקום לכבד אותו...
מי שפוגע ביודעין בציוד שלך - מבחינה מוסרית זה בסדר גמור לפגוע בציוד שלו...
לדעתי, אם מישהו פורץ לי לבית - זכותי המלאה לפגוע בו פיסית וגם לחסל אותו...
זו דעתי האישית ולטעמי גם ממקום של הנהלת פורום - היכן שמבחינה מוסרית יש מחלוקת לגיטימית (למשל בנושא של "חוק דרומי") אין מקום להתערבות "ניהולית" בדברים שנכתבים - כל מנהל פורום הוא לפני הכל חבר פורום ומביע דעתו ככל חבר פורום.

עד כאן לבינתיים..
לא קראתי הרבה תגובות קודמות,
בתחילת השבוע אכנס לעומקו של השרשור...
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #37 ב- : אוקטובר 24, 2015, 10:45:26 AM »
לכל חברי הפורום

ראשית כל גילוי נאות: הנני דייג בעל רשיון דייג מקצועי על פי חוק שהתחיל את דרכו כחובב ועדיין ממשיך מאהבת הים !
מגלה כבוד לייצורים מתחת למים ומעליהם
דייגי רשתות (רובם) מעמידים רשתות למשך הלילה ומרימים אותם בבוקר,כמה שידוע לי אין חוק שקובע איפה מותר ואסור להעמיד רשתות,לבד משמורות טבע מוכרזות,ומכיוון שאנו לא יודעים האם בעל הרשת מחזיק ברשיון חוקי או לא,אין ואסור לקחת את החוק לידיים,נראה לכם שזה לא חוקי,מוסרי,או מסכן שחיינים ,לצלם את הסירה ולהגיש תלונה לגופים מתאימים,אל תשכחו שחלק מהדייגים הללו מתפרנסים מהים ובטח לא יכולים לספוג נזק של רשת(שאחרי שהגיעה לסלע,אין מצב שסירה תוכל להגיע אליו),אני קורא בפורום הזה והתרשמתי שרובו אנשים אוהבי ים בלי הבדל גזע מין ולאום,אנשים שהם מלח הארץ,וזו הסיבה שחורה לי שיש עליהום לא מוצדק על ציבור מסוים,שאם תרצו או לא חולקים איתכם את אותו הים בין אם לתחביב ובין אם לפרנסה
דרך אגב,הסיבה לאי סימון הרשת לדעתי בגלל החשש מגניבות ולא במטרה להטביע שחיינים
לכשעצמי אני דג בשיטת שארק בעומק,ורשתות עמידה,מסמן תמיד את הרשתות ולעולם לא מעמיד רשתות גבוהות מעומק המים!
בכל מקרה אתם צריכים להבין שהמעשה לא חוקי ,ומעבר לכך אתם מבינים שאותו דייג שיראה מישהו גורר,קורע לו את הרשתות לא יישב בשקט(תחשבו לרגע איך אתם הייתם מרגישים?)

בכבוד רב
אוהב ים מודאג   

שלום גם לך ונעים להכיר - הצגת את עצמך כמו שצריך

פתח דבר, אי אפשר שלא להתרשם מאיכות הכתיבה והגישה העניינית והמכובדת...
יחד עם זאת אני חולק גם חולק על כמה מהדברים שכתבת ואסביר:

כתבת:
אל תשכחו שחלק מהדייגים הללו מתפרנסים מהים ובטח לא יכולים לספוג נזק של רשת(שאחרי שהגיעה לסלע,אין מצב שסירה תוכל להגיע אליו),אני קורא בפורום הזה והתרשמתי שרובו אנשים אוהבי ים בלי הבדל גזע מין ולאום,אנשים שהם מלח הארץ,וזו הסיבה שחורה לי שיש עליהום לא מוצדק על ציבור מסוים,שאם תרצו או לא חולקים איתכם את אותו הים בין אם לתחביב ובין אם לפרנסה

בכל מקרה אתם צריכים להבין שהמעשה לא חוקי ,ומעבר לכך אתם מבינים שאותו דייג שיראה מישהו גורר,קורע לו את הרשתות לא יישב בשקט(תחשבו לרגע איך אתם הייתם מרגישים?)   

בוא גם לא נשכח כי חלק מהדייגים הספורטיביים אינם אנשים עשירים,
יש בהם מי שאוספים שקל לשקל כדי לרכוש ציוד דיג ולא בקלות יספגו נזק לסט דיג שקנו..
ואכן אותו ציבור מסוים של דייגי רשתות אם ירצו או לא - חולקים אתנו את אותו ים...

אגב, חולק עליך לעניין אהבת ים, חלק גדות מהדייגים המסחריים אינם אוהבי ים אלא אנשים נבזים ובזויים מבחינת גישתם לים, מכוון כרגע למשל אל דייגי הג'ארפים שדגים עם עין קטנטנה ואת אלפי הדגיגים שנגרפים ברשת הם לא שמים בקערה עם מי ים ומחזירים לים - אלא מותירים לפרפר ולמות על החוף...

ולעצם הדברים שכתבת...
בל נשכח כי הים הוא של כולם במידה שווה, זכותם של המסחריים איננה גוברת על זכות הספורטיביים בים.
האם לדעתך כשהם עוברים עם סירותיהם על החוטים שלנו ביודעים ובמכוון, לעיתים גורמים נזק טוטאלוס למקל או למכונה, זה מעשה יותר חוקי מאשר לגרור את הרשת שלהם לסלעים או לגזור אותה?! זו אותה אי חוקיות - גרימת נזק לרכוש הזולת בין במזיד ובין ברשלנות. גילוי נאות: אני לא דג מהחוף ואישית לא ניזוקתי - קראתי ושמעתי מאחרים אך בהחלט מתחבר אל תחושות הכעס והתסכול של חברים שנפגעו.
לגבי נזק לציוד, מה אתנו כשאנחנו רואים שהם קורעים לנו חוטים וריגים וגוררים את הציוד שלנו לים?! אז אנחנו יודעים מצוין איך היינו מרגישים כי הרגשנו, מבחינת לשבת בשקט או לא - אז כל אחד בקטע הזה עושה את הבחירות שלו, גם המזיקים וגם הניזוקים. בשני המצבים תמיד יש אפשרות שמישהו מהצד הנפגע לא ישב בשקט - על המזיק לקחת זאת בחשבון.
לדעתי, אלו שזורקים את הרשת מרחק 20 מ' מהחוף במקומות שהם יודעים שיש דייגים ספורטיביים, הם אלו ש"מצפצפים" ועוברים במודע ואף במכוון על החוטים שלנו בידיעה ואף בכוונה לגרימת נזק! אגב, הים גדול אז הם עם הניידות שהסירה מאפשרת - שיחפשו לזרוק קצת יותר רחוק מהחוף או שלא מול מקומות ריכוז של ספורטיביים...

נכון, לא כל המסחריים "חולירות" ויש דייגים מסחריים שהם אנשים נהדרים (למשל דקל שלנו), יש ביניהם הרבה אנשים עם לב זהב שלעולם לא יפגעו בציוד של הזולת ואף יעזרו לכל דייג ספורטיבי - ואני מכיר אישית הרבה דייגים מסחריים כמה מהם ברמה של יחסים חבריים, אך יש ביניהם גם הרבה חולירות וחלאות במלוא מובן המילה.

שמחתי לשמוע שאתה מקפיד על סימון רשתותיך - אם כך לא הרשת שלך היא שגזרתי... קריצה
בעת טרולינג בים אם נתפסתי עם הדמויים ברשת שהיתה מסומנת היטב - פשלה שלנו בסירה והדמויים יחולצו ללא פגיעה ברשת או שמוותרים עליהם, אך קרה שנתפסו ברשתות שלא סומנו או בקושי סומנו באופן שקשה לראות - מודה ומתוודה כי גזרתי ללא רחם כולל חבל עליון של המצופים, לא בגלל הדמויים אלא בשל העקרון כי רשתות כאלו מסכנות גם מדחפים, מנועים וסירות, מי שלא מסמן היטב ו"מחרבן" על הזולת בים כלומר מסכן ציוד של אחרים - לא ראוי לכל התחשבות בציוד שלו.

זו גישתי וזו דעתי כל עוד לא אשוכנע כי פני הדברים שונים...

raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #38 ב- : אוקטובר 25, 2015, 18:22:02 PM »
מרוב שקראתי אין לי כוח להגיד את דעתי    מוציא לשון
כמו שנאמרו פה כמה וכמה דעות שהם אותו דבר חלקם
אם היו פורסים רשת קרוב לשובר וזה היה גורם לי לנזק כמו דמויים שהתקיים ברשת הייתי מחפש משהו כדי לגרור את הרשת ולהוציא את הדמוי ועל הדרך מעצבים גם להרוס את הרשת
עם יש חוק ומקווה שיש שיהיה מרחק מינימום מחוף ומשובר להצבת רשת ושזה יהיה בסביבות 100 מטר מינימום
לא הגיוני שכל כמה זמן נסתבך ברשת ויילך לנו מלא ציוד וזמן וימי דייג בגלל זה
צריך להתחשב בשני הצדדים, אם אחד הצדדים לא מתחשב אז גם לא להתחשב בצד השני
ברור שאני לא אשמח להרוס רשתות ולפגוע באחרים אבל אם זה פוגע בי וילמד לקח את השני אז אם אוכל אעשה את זה ככה אולי בפעם הבאה לפחות זה לא יקרה

אגב עוד לא קרה לי שנתפסתי ברשת (לא דג הרבה והרבה זמן בים) ומקווה שלא יקרה לי
עריכה אחרונה: אוקטובר 25, 2015, 18:24:58 PM על ידי raz_p
 IP: [ מחובר ] WWW
מרום משה
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #39 ב- : אוקטובר 25, 2015, 19:23:38 PM »
חברים שלום ברצוני לברר מספר דברים א. אם ברישיון הדיג יש הגבלה לדיג איזה מרחק מהחוף מותר לדיג לפרוס רשתות ב. לפני כל העצות שהחברים מנדבים עם הרשת היתה קודם מה הבעיה לזרוק חכה לצד הנגדי או לעבור למקום אחר ג. אני לא חושב שכידאי להיכנס למים ולמשוך את הרשת כי זה מסוכן מאוד ואפשר לטבוע אלא לשחות לקצה הרשת ומשם ורק משם אפשר להוציא את הרשת ד. חוט 100 נילון ובקצה משולשת גדולה כאשר החוט פרוש לזריקה למרחק המשואר של הרשת ושוב עדיף לזרוק לכיוון קצה הרשת ואם אין כפפות כל סמרטות יעשה את זה
raz_p

דייג זרזור בעיקר
חבר פורום

מנותק מנותק

דג באשדוד

« הגיב #40 ב- : אוקטובר 26, 2015, 00:17:23 AM »
חברים שלום ברצוני לברר מספר דברים א. אם ברישיון הדיג יש הגבלה לדיג איזה מרחק מהחוף מותר לדיג לפרוס רשתות ב. לפני כל העצות שהחברים מנדבים עם הרשת היתה קודם מה הבעיה לזרוק חכה לצד הנגדי או לעבור למקום אחר ג. אני לא חושב שכידאי להיכנס למים ולמשוך את הרשת כי זה מסוכן מאוד ואפשר לטבוע אלא לשחות לקצה הרשת ומשם ורק משם אפשר להוציא את הרשת ד. חוט 100 נילון ובקצה משולשת גדולה כאשר החוט פרוש לזריקה למרחק המשואר של הרשת ושוב עדיף לזרוק לכיוון קצה הרשת ואם אין כפפות כל סמרטות יעשה את זה
זאת הבעיה שאתה לא יודע עם היית רשת כי אין מצופי סימון
אם היו והייתי יודע שיש רשת אז מה לעשות הייתי עובר מקום ודג איפה שאין רשת
אבל בכל זאת לא צריך לשים רשת 50 מטר משובר לאורך חלק מהשובר ובכלל לכולו
אני לא הייתי נכנס למים גם עם הים פלטה אלא עם כן זה היה ברדוד איפה שאפשר לעמוד, מסוכן להתעסק עם רשת במים כי אשר להיסתבך בה וגם במים פלטה יכולות להיות צרות וחוץ מזה אני לא טיפוס של להיות במים מעל מטר חח
 אם יש חוק אז גם חמור שלא אוכפים אותו ובכלל ששמים עליו פס..
 IP: [ מחובר ] WWW
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #41 ב- : אוקטובר 26, 2015, 12:11:50 PM »
הגבתי לפני שהספקתי לקרוא את התגובה של בנצי - ומסכים עם כל מילה שכתב,
מסתבר כי מבלי לקרוא - כתבנו למעשה בגדול את אותם דברים...
אין שום סיבה שבעולם כי רק הספורטיביים יבלו בים תוך חשש מתמיד מפני הסירה או הרשת שתפגע בציודם,
לא יזיק אם גם הדייגים המסחריים שמשליכים רשתותיהם וחולפים עם הסירות "על הפרצוף" (והציוד) שלנו -
יתחילו לחשוש אף הם לגורל הציוד שלהם...

אגב, אלו שמשליכים רשתות וזאראק ללא סימון ראוי ובמקומות מועדים כגון פתח נמל ונתיבי שייט,
מסכנים לא רק דמויים ומנועים שלנו אלא גם את חיינו - תחשבו על סירה שנתפס לה במדחף שאראק או רשת (שזה "אין מנוע ואין היגוי" לאותו רגע) בים גבוה ורוח חזקה ונוסיף שזה קורה ליד שובר גלים... אז לטעמי יש גם יש מקום להרוס רשת כזו על מנת שידי משליך הרשת לעתיד כי לא משליכים רשת ללא סימון ראוי ובמקומות מועדים כאלו...

ואגב אלי חן ידידי, מה דעתך על אותם נהגי אגד שנהגו לצאת מ"מפרץ" התחנה אל נתיבי הנסיעה "מבלי לספור" אף מכונית שנוסעת בנתיב?!! האם זה בסדר כי "זו פרנסתם"?!!

משה,
א. למיטב ידיעתי, בחוף שאיננו חוף רחצה מוכרז - אין לצערנו מגבלה של מרחק. 
ב. הבעיה היא שלעיתים הרשת נפרסת לאורך כל האזור מקביל לחוף ואין צד נגדי אלא אם זה לדוג בחולות..
   לעבור לא פשוט, לעיתים "המקום האחר" נמצא מרחק קילומטרים רבים, במיוחד אם אתה על שובר גלים.
ג. מסכים אתך, ממליץ בחום לא לנסות להכנס למים כי זה מסכן חיים. עשיתי זאת כנער צעיר ופזיז - שטות!

ינשוף דייג ירושלמי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #42 ב- : אוקטובר 26, 2015, 13:07:55 PM »
רפי, יפה מאד כתבת ואני מסכים  לחלוטין. 
בנוסף לכך נמאס לי להיות פראייר שנאלץ להיפרד מבובות יקרות  בגלל הרשתות הללו
וגם להיאלץ לעבור לנקודת דייג אחרת  שלא תמיד ניתן לעבור  אליה בזמן סביר
ושאף אחד לא יבלבל לי במוח שזה ניתן, לרוב לא!
הדייגים המסחריים הללו [ שהים של אמא שלהם כמובן ] חייבים לכבד את שאר הדייגים אם לא כן, זה יהיה הדדי.

רכשתי חוט בד 150LB
 ברשותי  שפולה של גלגלת ישנה  עליה אגלגל את החוט בד
כפפות או סמרטוט יש בנמצא
נותר רק לרכוש קרס אינטיאסים גדולה, או אנקול אחר,  מתלבט בנתיים 

dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #43 ב- : אוקטובר 26, 2015, 18:06:01 PM »
רפי, יפה מאד כתבת ואני מסכים  לחלוטין. 
בנוסף לכך נמאס לי להיות פראייר שנאלץ להיפרד מבובות יקרות  בגלל הרשתות הללו
וגם להיאלץ לעבור לנקודת דייג אחרת  שלא תמיד ניתן לעבור  אליה בזמן סביר
ושאף אחד לא יבלבל לי במוח שזה ניתן, לרוב לא!
הדייגים המסחריים הללו [ שהים של אמא שלהם כמובן ] חייבים לכבד את שאר הדייגים אם לא כן, זה יהיה הדדי.

רכשתי חוט בד 150LB
 ברשותי  שפולה של גלגלת ישנה  עליה אגלגל את החוט בד
כפפות או סמרטוט יש בנמצא
נותר רק לרכוש קרס אינטיאסים גדולה, או אנקול אחר,  מתלבט בנתיים 

אתחיל בציתות של אדם חכם
" קשה לנצח בנאדם חכם בוויכוח אבל זה ממש בלתי אפשרי לנצח וויכוח עם בנאדם טיפש "
עכשיו לעינין  נועם ידידי קח בחשבון שביצוע המעשה הוא עבירה פלילית ועם אתה בוחר להיות עבריין סבבה אבל יש גם השלכות ותכין  כסף לעורך דין  ולפיצויים לניפגע

בהצלחה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #44 ב- : אוקטובר 26, 2015, 18:16:23 PM »
רפי לקחת את החוק לידיים אף פעם לא טוב בסופו של יום הדייגים הספורטיבים רק יפסידו מכך
אני אשאל אותך שאלה אך אתה חושב שבית המשפט יסתכל על העובדה שדייגים ספורטיבי פוגעים בפרנסה של דייגים מסחריים מה?  לדעתי בעין לא יפה וחבל
כרגע החוק הוא בפירוש עם המיסחריים ואין שום הגבלה על מרחק מהחוף לא טוב לכם תיפעלו לשינוי החוק  אבל להיות עבריינים מה??זה לא הפתרון

ועוד שאלה אתה מגיע לחוף והוא מלא בחכות ואין מקום לדוג מה אז מה?
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 2 [3] 4 5 6 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!