פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   המלצות על חוט בד חזק מאד לגרירת רשתות |
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: המלצות על חוט בד חזק מאד לגרירת רשתות (נקרא 12788 פעמים) |
הדפסה |
|
|
|
היי סאמח יא תותח אני חולק עליך פה. הרשתות הללו החריבו לי הרבה יציאות ובובות. פרנסה יופי, אבל שיחשבו על אחרים. זכותי להשיב לפחות בובה שנתקעה זה המינימום. רשתות הם התסכול הכי גדול של מזרזרי המזחים והריפים.
אז אני הלכתי רחוק..חשבתי שאתה רוצה להביא רשת בשביל להרוס אותה, לא בשביל לחלץ דמוי-בזה אני מסכים בהחלט... איתך הסליחה  סאמח ידידי הבנתה נכון בהתחלה את מהות הדיון כל הכוונה בדיון זה היא גרמת נזק לאחר ולא משנה הסיבה אלה התוצאה
|
|
|
|
|
|
|
מר דקל אם אתה קורא לי "עבריין" בכך שאני משיב את הציוד שלי - תמשיך לצטט ציטוטים. לי אין מה להפסיד פרט לציוד שאעשה ככל האפשר להשיב אותו, הרקע הסוציו-אקונומי שאני בא ממנו לא סלחני לאיבוד שכזה. מטרת האשכול שפתחתי לא נועדה מבחינתי לויכוחים או דיונים לכן סלח לי אם אסיים כאן.
|
|
-------------------------------
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
|
|
|
|
|
מר דקל אם אתה קורא לי "עבריין" בכך שאני משיב את הציוד שלי - תמשיך לצטט ציטוטים. לי אין מה להפסיד פרט לציוד שאעשה ככל האפשר להשיב אותו, הרקע הסוציו-אקונומי שאני בא ממנו לא סלחני לאיבוד שכזה. מטרת האשכול שפתחתי לא נועדה מבחינתי לויכוחים או דיונים לכן סלח לי אם אסיים כאן.
נועם ידידי לפי מה שאתה רושם אתה אכן עבריין וזה רק לפי מה שאתה רושם כנראה שבגלל המצב הסוציו אקונומי שלך לא יזיק לך קצת עבודות שירות אולי תלמד משהו בחיים
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
חברים שלום ברצוני לברר מספר דברים א. אם ברישיון הדיג יש הגבלה לדיג איזה מרחק מהחוף מותר לדיג לפרוס רשתות ב. לפני כל העצות שהחברים מנדבים עם הרשת היתה קודם מה הבעיה לזרוק חכה לצד הנגדי או לעבור למקום אחר ג. אני לא חושב שכידאי להיכנס למים ולמשוך את הרשת כי זה מסוכן מאוד ואפשר לטבוע אלא לשחות לקצה הרשת ומשם ורק משם אפשר להוציא את הרשת ד. חוט 100 נילון ובקצה משולשת גדולה כאשר החוט פרוש לזריקה למרחק המשואר של הרשת ושוב עדיף לזרוק לכיוון קצה הרשת ואם אין כפפות כל סמרטות יעשה את זה
כתבתה כל כך יפה (חוץ מהסוף) שאני יענה א< אין ברשיון הדייג שום הגבלה על מרחק אבל וזה אבל חשוב הדייג ניקרא "דייג חופי" ואפילו הרפורמה החדשה מעודדת שיטה זו ב< עצלנות נטו עצלנות אם המקום היה מלא בחכות בטוח היו עוברים מקום ג< אפשר להרים גג 5-10 מטר בלי אמצעי ציפה וגם זה בסיכון חיים לא מומלץ לאף אחד ד< חוט 100 נילון יעשה את העבודה יופי אבל הבעיה ברגע שהמשקולות יגיעו לסלע הרשת תיתפס ואז לא יהיה אפשר להזיז אתה (סתם מלכודת מוות לדגים) ואז גם החוט ישאר על הרשת וישאיר סימנים סתם לידיעה לדייגים המיסחריים בארץ יש קבוצת וואטסאפ ושם הם כבר שמעו על הכוונות ולא רוצה לחשוב מה יקרה למי שיתפס
|
|
|
|
|
|
raz_p
|
דייג זרזור בעיקר חבר פורום    
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
 |
|
|
חברים שלום ברצוני לברר מספר דברים א. אם ברישיון הדיג יש הגבלה לדיג איזה מרחק מהחוף מותר לדיג לפרוס רשתות ב. לפני כל העצות שהחברים מנדבים עם הרשת היתה קודם מה הבעיה לזרוק חכה לצד הנגדי או לעבור למקום אחר ג. אני לא חושב שכידאי להיכנס למים ולמשוך את הרשת כי זה מסוכן מאוד ואפשר לטבוע אלא לשחות לקצה הרשת ומשם ורק משם אפשר להוציא את הרשת ד. חוט 100 נילון ובקצה משולשת גדולה כאשר החוט פרוש לזריקה למרחק המשואר של הרשת ושוב עדיף לזרוק לכיוון קצה הרשת ואם אין כפפות כל סמרטות יעשה את זה
כתבתה כל כך יפה (חוץ מהסוף) שאני יענה א< אין ברשיון הדייג שום הגבלה על מרחק אבל וזה אבל חשוב הדייג ניקרא "דייג חופי" ואפילו הרפורמה החדשה מעודדת שיטה זו ב< עצלנות נטו עצלנות אם המקום היה מלא בחכות בטוח היו עוברים מקום ג< אפשר להרים גג 5-10 מטר בלי אמצעי ציפה וגם זה בסיכון חיים לא מומלץ לאף אחד ד< חוט 100 נילון יעשה את העבודה יופי אבל הבעיה ברגע שהמשקולות יגיעו לסלע הרשת תיתפס ואז לא יהיה אפשר להזיז אתה (סתם מלכודת מוות לדגים) ואז גם החוט ישאר על הרשת וישאיר סימנים סתם לידיעה לדייגים המיסחריים בארץ יש קבוצת וואטסאפ ושם הם כבר שמעו על הכוונות ולא רוצה לחשוב מה יקרה למי שיתפס אז אם הם רואים את זה מקווה שיינסו לחשוב עלינו גם ולפחות להציב את הרשתות קצת יותר רחוק או ממזרח למערב או לפחות לסמן איפה מתחילה ואיפה נגמרת ע''י 2 מצופים 
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
(אלון)
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
|
|
 |
|
|
רפי לקחת את החוק לידיים אף פעם לא טוב בסופו של יום הדייגים הספורטיבים רק יפסידו מכך אני אשאל אותך שאלה אך אתה חושב שבית המשפט יסתכל על העובדה שדייגים ספורטיבי פוגעים בפרנסה של דייגים מסחריים  לדעתי בעין לא יפה וחבל כרגע החוק הוא בפירוש עם המיסחריים ואין שום הגבלה על מרחק מהחוף לא טוב לכם תיפעלו לשינוי החוק אבל להיות עבריינים  ?זה לא הפתרון ועוד שאלה אתה מגיע לחוף והוא מלא בחכות ואין מקום לדוג מה אז  אני מגיע לחוף רואה מלא חכות אני עושה פרסה ועובר מקום אני מגיע לחוף ולא רואה כלום זורק ונתקע ברשת עכשיו הבנת מה ההבדל? או שאולי אתה צריך תרגום מילולי לכל מילה? כרגע מהמילים שלך עולה כזה דבר ותקן אותי אם אני טועה הים הוא שלנו ואנחנו קודמים לכם כי אנחנו מתפרנסים מהים והחוק לצידנו מצידי שיקפצו לי כל הספורטיביים ואני יעשה מה שאני רוצה כי החוק לצידי ועד שהחוק לא ישתנה אני משתין עלייכם בקשת בחסות החוק אני כתבתי את זה בכוונה בצורה בוטה אבל אין שום הבדל בתוכן בין מה שאתה כתבת למה שאני כתבתי במהלך הדיון הזה כתבתי מספר פעמים על התחשבות הדדית מה שכנראה לא קראת או לא הפנמת וחבל אני דווקא אהבתי לראות שיש קבוצת ווטס אפ למסחריים ושהם מודעים לדיון הזה אולי כמה מהם יבינו את הצד שלנו ויעשו צעד ויפסיקו לעשות דווקא או ראש בראש עם הספורטיביים ואם לא יעשו לפחות ידעו שישאו בנזקים כמונו במלחמה אין מנצחים יש מפסידים יותר ויש מפסידים פחות וכרגע עושה רושם שאתם תפסידו יותר כי רשת עולה כמה אלפי שקלים!!! כשמדברים איתי בצורה כוחנית אני עונה בצורה יותר כוחנית וסליחה על ההתבטאויות המוחצנות ההצעה הכי טובה שיכולה לצאת מהדיון הזה שישבו נציגים מהספורטיביים ומהמסחריים וימצאו פתרון שיתאים לכולם עד שלא יקרה כזה דבר שתי הצדדים יעשו דווקא ושתי הצדדים יפסידו. מי יותר ומי פחות
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 26, 2015, 20:18:42 PM על ידי בנצי (אלון )
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
סתם לידיעה לדייגים המיסחריים בארץ יש קבוצת וואטסאפ ושם הם כבר שמעו על הכוונות ולא רוצה לחשוב מה יקרה למי שיתפס
דקל, שאבין, אתה מפזר כאן איומים מטעם הדייגים המסחריים?!!! ואגב, מהיכן בדיוק הם "שמעו על הכוונות"?!!! אחרי שהם חושבים שיש להם מונופול על הים כפי שהדבר בא לביטוי בהתנהלות הבריונית (של חלקם) - אז עכשיו הם (הדייגים המסחריים) גם חושבים שיש להם גם מונופול על האלימות?!!!  עכשיו זה בכלל מעניין: הם המסחריים יכולים לעבור עם הסירה במכוון על החוטים של הספורטיביים, לחתוך ולגרום טוטאלוס לרולרים וחכות - מבלי להיות מוטרדים "אם ייתפסו" שהרי הם עושים זאת בפרצוף, ואתה מספר שאינך רוצה לחשב על מי מהספורטיביים שייתפס בידי דייג מסחרי?!! אגב, יש להניח כי מי מהספורטיביים "שייתפס" גם לוקח בחשבון עימות אפשרי - מה לעשות שיש גם בין הספורטיביים כמה שיכולים "לתפוס" את המסחרי במקרה של עימות?!! אתה מוזמן להודיע בשמי לכל חבריך הדייגים המסחריים עם הרשתות, תוך ציון שמי המלא וצירוף תמונתי, כי כל דייג מסחרי שעובר עם סירתו במכוון על חוטים של דייגים ספורטיביים - יהיה נהדר אם בפעם הבאה יקשרו לחוט 120 גדר תיל בכל צד ואשמח אם התיל ישבית לאותו חוכמולוג בריון את המנוע, שילמד! אינני דג מהחוף אך אילו הייתי דג מהחוף הייתי עושה זאת בלי למצמץ וגם בלי להתחבא מיד אחרי שהיו חותכים לי את החוט במכוון, ואם דייג מסחרי היה פורס לי מידי יום רשת מול הפרצוף לאורך שובר הגלים שאני דג בו בקביעות - יתכן מאוד שהייתי עושה מה שחושב "הינשוף" לעשות, ואם הדמויים שלי בטרולינג ייתפסו ברשת שלא סומנה כראוי - אגזור את הרשת כפי שעשו כמה מהחברים שלי ועשיתי בעבר (כפי שכתבתי - אם הרשת מסומנת היטב והטעות שלי אז לא אפגע באף חוט בודד של הרשת), ואם סירה כלשהיא תעבור במכוון על החוטים שלי כשאני בטרולינג - אדע למצוא את הסירה הזו ומבטיחך שאדאג כי בעל אותה סירה ישלם על כך בריבית גדולה, ועוד מבטיחך - הדייג המסחרי שיעז להפעיל אלימות מול חבר פורום מבטיחך שאעשה כל מאמץ אפשרי על מנת שאותו מתבריין ישלם ביוקר גם בפלילים וגם מכיסו. אתה גם יכול לצלם ולהעלות את מה שכתבתי כאן בקבוצת הווטסאפ "האימתנית" של הדייגים המסחריים - ואני גם מוכן לפגוש במעגן הדיג קישון כל דייג מסחרי מקבוצת הווטסאפ שיש לו בעיה עם מה שכתבתי (ולא, זו לא הזמנה "ללכת מכות" - עם זה סיימתי לפני 30 שנה...). אגב, לפחות בקרב דייגי מעגן הדיג קישון, יש ככלל הרמוניה ומערכת יחסים מצוינת בין הרבה ספורטיביים להרבה מסחריים, כפי שציינתי בתגובה קודמת בשרשור -- אני ביחסים טובים ואף חבריים עם לא מעט דייגים מסחריים, אלו שאני מכיר - לעולם יעברו במזיד ובמכוון על חוט של דייגים ספורטיביים ולא רק זאת אלא שיסייעו ואף סייעו לדייגים ספורטיביים (לי ביניהם) גם ביעוץ וגם בים.... מאידך יש בקרב המסחריים גם לא מעט חולירות וזאת לפי מה שאני שומע מעת לעת מדייגים ספורטיביים, אם כי באופן אישי לא יצא לי להתקל בהם.... לסיום דקל, אם אתה משמש כאן בתור "שליח הדייגים המסחריים בקרב הדייגים הספורטיביים" - אז במקום להסתפק בעדכונם בקבוצת הווטסאפ "על הכוונות" עליהן קראת בשרשור, אולי וכמי שהוא גם דייג ספורטיבי - תנסה להכניס לראשיהם מעט בינה ותבונה וגם ערכיות, תסביר להם לפני הכל שכאשר הם עוברים בקרבת החוף - שיקפידו לא לעלות על חוטים של הספורטיביים, תסביר להם כי הרולר והמקל שהם גורמים לו נזק הפיך - זו אותה תחושה למצב בו מישהו מזיק למנוע סירתם, וכאשר הם חותכים חוטים של ספורטיביים במכוון ומחייכים - זה כמו שמישהו גוזר רשתותיהם ומחייך... ואולי דקל, כפי שאתה מתקומם ומתריס כאן, תנסה לבדוק מול חבריך הדייגים המסחריים, מה הקטע של לעלות במכוון על החוטים של הספורטיביים...
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
רפי לקחת את החוק לידיים אף פעם לא טוב בסופו של יום הדייגים הספורטיבים רק יפסידו מכך אני אשאל אותך שאלה אך אתה חושב שבית המשפט יסתכל על העובדה שדייגים ספורטיבי פוגעים בפרנסה של דייגים מסחריים  לדעתי בעין לא יפה וחבל כרגע החוק הוא בפירוש עם המיסחריים ואין שום הגבלה על מרחק מהחוף לא טוב לכם תיפעלו לשינוי החוק אבל להיות עבריינים  ?זה לא הפתרון ועוד שאלה אתה מגיע לחוף והוא מלא בחכות ואין מקום לדוג מה אז  אני מגיע לחוף רואה מלא חכות אני עושה פרסה ועובר מקום אני מגיע לחוף ולא רואה כלום זורק ונתקע ברשת עכשיו הבנת מה ההבדל? או שאולי אתה צריך תרגום מילולי לכל מילה? כרגע מהמילים שלך עולה כזה דבר ותקן אותי אם אני טועה הים הוא שלנו ואנחנו קודמים לכם כי אנחנו מתפרנסים מהים והחוק לצידנו מצידי שיקפצו לי כל הספורטיביים ואני יעשה מה שאני רוצה כי החוק לצידי ועד שהחוק לא ישתנה אני משתין עלייכם בקשת בחסות החוק אני כתבתי את זה בכוונה בצורה בוטה אבל אין שום הבדל בתוכן בין מה שאתה כתבת למה שאני כתבתי במהלך הדיון הזה כתבתי מספר פעמים על התחשבות הדדית מה שכנראה לא קראת או לא הפנמת וחבל אני דווקא אהבתי לראות שיש קבוצת ווטס אפ למסחריים ושהם מודעים לדיון הזה אולי כמה מהם יבינו את הצד שלנו ויעשו צעד ויפסיקו לעשות דווקא או ראש בראש עם הספורטיביים ואם לא יעשו לפחות ידעו שישאו בנזקים כמונו במלחמה אין מנצחים יש מפסידים יותר ויש מפסידים פחות וכרגע עושה רושם שאתם תפסידו יותר כי רשת עולה כמה אלפי שקלים!!! כשמדברים איתי בצורה כוחנית אני עונה בצורה יותר כוחנית וסליחה על ההתבטאויות המוחצנות ההצעה הכי טובה שיכולה לצאת מהדיון הזה שישבו נציגים מהספורטיביים ומהמסחריים וימצאו פתרון שיתאים לכולם עד שלא יקרה כזה דבר שתי הצדדים יעשו דווקא ושתי הצדדים יפסידו. מי יותר ומי פחות קודם כל הרשת תמיד מסומנת גם אם אתה לא רואה עכשיו יש הבדל בין להגיע למקום ולגלות פעם באאא שיש רשת לבין להכין ציוד מיוחד ולהגיע על מנת לעשות נזק אני באופן אישי מאוד משתדל שלא לפגוע בספורטיבים אבל מצד שני אני לא יתן לספורטיבים לפגוע לי בפרנסה אני לא משתין אלכם ולא מזלזל חס וחלילה אבל אומר לכם שהפתרון הוא לא בלהיות עברינים אלה בשינוי החוק ולא יעזור שום דיון אם נציגים כי בסופו של יום הם מיצגים את עצמם ואולי עוד קבוצה קטנה הרפורמה בעיצומה ואתם חושבים שאם נתעלם זה יעבור אז יש לי חדשות בישבלכם אם לא יהיו לכם דרישות אז לא תקבלו כלום והמצב ישאר כמו היום ותמשיכו להיות עברינים להתלונן
|
|
|
|
|
|
רועי כהן
|
חבר פורום
מנותקגיל:
23
|
|
ביציאה מבין הראשונות שלי לים בתור ילד בקושי בן 10 אחי הטיל את החכה מסחרי שראה את זה פשוט בכוונה עלה לו על החוט ! ובתור התחלה לקחנו ציוד טוב ואת החוטים הטובחם ביותר שיש זה היה פשוט מגעיל לרוקן רולר שלא היה פעמיים בים לילד ! כאילו בשביל מה זה עוזר לך בכלל ?! דעתי היא כזו, אולי החוק לטובתם אבל הם לא יכולים לבוא לבית המשפט ולהגיד הוא דג עם חוט בד עבה, הדייג יכול לספר שהיה לו שימוש בכך או שאדם הוציא רשת בכוונה, הוא רצה לחלץ דמוי שעלה לו במקרה הטוב 50 ובמקרה הרע גם 150 ! זכותו לקחת את הדבר שהוא שילם עליו כסף !
|
|
Daiwa lateo 86ml 7-35 Shimano stradic fl3000c xg Major craft dangan x8 0.8pe Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
|
|
|
|
|
 |
|
|
סתם לידיעה לדייגים המיסחריים בארץ יש קבוצת וואטסאפ ושם הם כבר שמעו על הכוונות ולא רוצה לחשוב מה יקרה למי שיתפס
דקל, שאבין, אתה מפזר כאן איומים מטעם הדייגים המסחריים?!!! ואגב, מהיכן בדיוק הם "שמעו על הכוונות"?!!! אחרי שהם חושבים שיש להם מונופול על הים כפי שהדבר בא לביטוי בהתנהלות הבריונית (של חלקם) - אז עכשיו הם (הדייגים המסחריים) גם חושבים שיש להם גם מונופול על האלימות?!!!  עכשיו זה בכלל מעניין: הם המסחריים יכולים לעבור עם הסירה במכוון על החוטים של הספורטיביים, לחתוך ולגרום טוטאלוס לרולרים וחכות - מבלי להיות מוטרדים "אם ייתפסו" שהרי הם עושים זאת בפרצוף, ואתה מספר שאינך רוצה לחשב על מי מהספורטיביים שייתפס בידי דייג מסחרי?!! אגב, יש להניח כי מי מהספורטיביים "שייתפס" גם לוקח בחשבון עימות אפשרי - מה לעשות שיש גם בין הספורטיביים כמה שיכולים "לתפוס" את המסחרי במקרה של עימות?!! אתה מוזמן להודיע בשמי לכל חבריך הדייגים המסחריים עם הרשתות, תוך ציון שמי המלא וצירוף תמונתי, כי כל דייג מסחרי שעובר עם סירתו במכוון על חוטים של דייגים ספורטיביים - יהיה נהדר אם בפעם הבאה יקשרו לחוט 120 גדר תיל בכל צד ואשמח אם התיל ישבית לאותו חוכמולוג בריון את המנוע, שילמד! אינני דג מהחוף אך אילו הייתי דג מהחוף הייתי עושה זאת בלי למצמץ וגם בלי להתחבא מיד אחרי שהיו חותכים לי את החוט במכוון, ואם דייג מסחרי היה פורס לי מידי יום רשת מול הפרצוף לאורך שובר הגלים שאני דג בו בקביעות - יתכן מאוד שהייתי עושה מה שחושב "הינשוף" לעשות, ואם הדמויים שלי בטרולינג ייתפסו ברשת שלא סומנה כראוי - אגזור את הרשת כפי שעשו כמה מהחברים שלי ועשיתי בעבר (כפי שכתבתי - אם הרשת מסומנת היטב והטעות שלי אז לא אפגע באף חוט בודד של הרשת), ואם סירה כלשהיא תעבור במכוון על החוטים שלי כשאני בטרולינג - אדע למצוא את הסירה הזו ומבטיחך שאדאג כי בעל אותה סירה ישלם על כך בריבית גדולה, ועוד מבטיחך - הדייג המסחרי שיעז להפעיל אלימות מול חבר פורום מבטיחך שאעשה כל מאמץ אפשרי על מנת שאותו מתבריין ישלם ביוקר גם בפלילים וגם מכיסו. אתה גם יכול לצלם ולהעלות את מה שכתבתי כאן בקבוצת הווטסאפ "האימתנית" של הדייגים המסחריים - ואני גם מוכן לפגוש במעגן הדיג קישון כל דייג מסחרי מקבוצת הווטסאפ שיש לו בעיה עם מה שכתבתי (ולא, זו לא הזמנה "ללכת מכות" - עם זה סיימתי לפני 30 שנה...). אגב, לפחות בקרב דייגי מעגן הדיג קישון, יש ככלל הרמוניה ומערכת יחסים מצוינת בין הרבה ספורטיביים להרבה מסחריים, כפי שציינתי בתגובה קודמת בשרשור -- אני ביחסים טובים ואף חבריים עם לא מעט דייגים מסחריים, אלו שאני מכיר - לעולם יעברו במזיד ובמכוון על חוט של דייגים ספורטיביים ולא רק זאת אלא שיסייעו ואף סייעו לדייגים ספורטיביים (לי ביניהם) גם ביעוץ וגם בים.... מאידך יש בקרב המסחריים גם לא מעט חולירות וזאת לפי מה שאני שומע מעת לעת מדייגים ספורטיביים, אם כי באופן אישי לא יצא לי להתקל בהם.... לסיום דקל, אם אתה משמש כאן בתור "שליח הדייגים המסחריים בקרב הדייגים הספורטיביים" - אז במקום להסתפק בעדכונם בקבוצת הווטסאפ "על הכוונות" עליהן קראת בשרשור, אולי וכמי שהוא גם דייג ספורטיבי - תנסה להכניס לראשיהם מעט בינה ותבונה וגם ערכיות, תסביר להם לפני הכל שכאשר הם עוברים בקרבת החוף - שיקפידו לא לעלות על חוטים של הספורטיביים, תסביר להם כי הרולר והמקל שהם גורמים לו נזק הפיך - זו אותה תחושה למצב בו מישהו מזיק למנוע סירתם, וכאשר הם חותכים חוטים של ספורטיביים במכוון ומחייכים - זה כמו שמישהו גוזר רשתותיהם ומחייך... ואולי דקל, כפי שאתה מתקומם ומתריס כאן, תנסה לבדוק מול חבריך הדייגים המסחריים, מה הקטע של לעלות במכוון על החוטים של הספורטיביים... רפי קודם כל חס וחלילה איומים פשוט דואג שלא יהיו נפגעים וזה כולל את שתי הצדדים אני לא מיצג את הדיגים המיסחרים ולא רוצה אפילו לנסות אבל יש לי לא מעט חברים מסחריים והרבה ספורטיבים את הדיון אני העברתי לקבוצת הוואטאפ לאחר שניסיתי להרגיע את הרוחות וגם פליפר (שאיניני מכיר ) ניסה ללא הצלחה לאף אחד אין מונופול על הים (חוץ משר החקלאות) ומוזר אבל גם אצלנו בנהריה יש הרמוניה ניפלאה בין הספורטיבים למיסחריים ואני באופן אישי לא מכיר חרות שעולים על חוטים בכוונה ויותר מזה אני גם דיי בטוח שאולי יש מספר מאוד קטן של דייגים כאלה ואותם צריך לצלם רצוי את כל האירוע ולהתלונן במשטרה ואחרי זה לתבוע אזרחית על הנזק שניגרם לסטלה ושפינוזה ולא ללכת וליפגוע בציבור שלם בגלל כמה אנשים שאף אחד לא מכיר חוששני שכל הדיון הזה בכלל קשור לירושלמים וליפואים ולמצב מסביב וחבל סתם להרוס את ההרמוניה ושוב רפי אני לא שליח של אף אחד אבל דואג לכולם
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
נועם ידידי לפי מה שאתה רושם אתה אכן עבריין וזה רק לפי מה שאתה רושם כנראה שבגלל המצב הסוציו אקונומי שלך לא יזיק לך קצת עבודות שירות אולי תלמד משהו בחיים דקל, תעשה לי טובה ואל תדבר על עבריינים.... אם נועם הוא עבריין כי הוא "פוגע ברכוש" (רשתות) - אז חבריך המסחריים שעולים על החוטים של הספורטיביים הם ה-עבריינים בהא הידיעה... ודווקא נועם אשר מגן על קניינו מפני מי שפוגע בקניינו - הוא לא עבריין... ואם כבר עבריינות, שנחזור לבדוק כמה עבירות מבצעים המסחריים על הוראות פקודת ותקנות הדיג?!!! במדינה מתוקנת, הרבה מאוד מבין המסחריים היו יושבים בכלא עם שלילה לצמיתות של רשיונות הדיג.. דבר אחרון, מה פשר השטות המכוערת שכתבת במשפט האחרון - ואני בוטה כי חצית את הגבול!!! אולי תסביר לנו מבחינה לוגית, מה הקשר בין רקע סוציו-אקונומי לבין עבודות שירות?! אני רואה כשל לוגי! יתרה מזו, לפחות תדייק ואל תעוות: נועם כתב "רקע סוציו-אקונומי" ולא "מצב סוציו-אקונומי" - צא ולמד כי מדובר בלשון עבר ולא בלשון הווה, אם תבחן את איכות ורמת הכתיבה של נועם - תגלה כי נכון להיום יש לך לאן לשאוף להגיע... ואם לשיטתך מי שגדל בשכונת מוסררה בירושלים או בשכונת התקווה - זקוק לעבודות שירות, אז אולי אתה זקוק לכמה חודשים בכלא כדי ללמוד משהו בחיים?!!! נ.ב. *המשפט האחרון ו"ההקנטה" שקדמה לו, נועדו להמחיש לך איך הזולת חש כשאתה כותב מה שכתבת... הוא אמור להרגיש מה שאתה הרגשת כשקראת את המשפט האחרון שכתבתי... מאחר ואני מכיר אותך כאדם חיובי - אתה וכלא שני דברים רחוקים וחלילה לי לאחל או לחשוב שמקומך שם. מאידך, לא יאה ולא נאה לך להטיל דופי באופן שכזה...
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 27, 2015, 00:35:59 AM על ידי rafi
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
דקל, שאבין, אתה מפזר כאן איומים מטעם הדייגים המסחריים?!!! ואגב, מהיכן בדיוק הם "שמעו על הכוונות"?!!! אחרי שהם חושבים שיש להם מונופול על הים כפי שהדבר בא לביטוי בהתנהלות הבריונית (של חלקם) - אז עכשיו הם (הדייגים המסחריים) גם חושבים שיש להם גם מונופול על האלימות?!!!  עכשיו זה בכלל מעניין: הם המסחריים יכולים לעבור עם הסירה במכוון על החוטים של הספורטיביים, לחתוך ולגרום טוטאלוס לרולרים וחכות - מבלי להיות מוטרדים "אם ייתפסו" שהרי הם עושים זאת בפרצוף, ואתה מספר שאינך רוצה לחשב על מי מהספורטיביים שייתפס בידי דייג מסחרי?!! אגב, יש להניח כי מי מהספורטיביים "שייתפס" גם לוקח בחשבון עימות אפשרי - מה לעשות שיש גם בין הספורטיביים כמה שיכולים "לתפוס" את המסחרי במקרה של עימות?!! אתה מוזמן להודיע בשמי לכל חבריך הדייגים המסחריים עם הרשתות, תוך ציון שמי המלא וצירוף תמונתי, כי כל דייג מסחרי שעובר עם סירתו במכוון על חוטים של דייגים ספורטיביים - יהיה נהדר אם בפעם הבאה יקשרו לחוט 120 גדר תיל בכל צד ואשמח אם התיל ישבית לאותו חוכמולוג בריון את המנוע, שילמד! אינני דג מהחוף אך אילו הייתי דג מהחוף הייתי עושה זאת בלי למצמץ וגם בלי להתחבא מיד אחרי שהיו חותכים לי את החוט במכוון, ואם דייג מסחרי היה פורס לי מידי יום רשת מול הפרצוף לאורך שובר הגלים שאני דג בו בקביעות - יתכן מאוד שהייתי עושה מה שחושב "הינשוף" לעשות, ואם הדמויים שלי בטרולינג ייתפסו ברשת שלא סומנה כראוי - אגזור את הרשת כפי שעשו כמה מהחברים שלי ועשיתי בעבר (כפי שכתבתי - אם הרשת מסומנת היטב והטעות שלי אז לא אפגע באף חוט בודד של הרשת), ואם סירה כלשהיא תעבור במכוון על החוטים שלי כשאני בטרולינג - אדע למצוא את הסירה הזו ומבטיחך שאדאג כי בעל אותה סירה ישלם על כך בריבית גדולה, ועוד מבטיחך - הדייג המסחרי שיעז להפעיל אלימות מול חבר פורום מבטיחך שאעשה כל מאמץ אפשרי על מנת שאותו מתבריין ישלם ביוקר גם בפלילים וגם מכיסו. אתה גם יכול לצלם ולהעלות את מה שכתבתי כאן בקבוצת הווטסאפ "האימתנית" של הדייגים המסחריים - ואני גם מוכן לפגוש במעגן הדיג קישון כל דייג מסחרי מקבוצת הווטסאפ שיש לו בעיה עם מה שכתבתי (ולא, זו לא הזמנה "ללכת מכות" - עם זה סיימתי לפני 30 שנה...). אגב, לפחות בקרב דייגי מעגן הדיג קישון, יש ככלל הרמוניה ומערכת יחסים מצוינת בין הרבה ספורטיביים להרבה מסחריים, כפי שציינתי בתגובה קודמת בשרשור -- אני ביחסים טובים ואף חבריים עם לא מעט דייגים מסחריים, אלו שאני מכיר - לעולם יעברו במזיד ובמכוון על חוט של דייגים ספורטיביים ולא רק זאת אלא שיסייעו ואף סייעו לדייגים ספורטיביים (לי ביניהם) גם ביעוץ וגם בים.... מאידך יש בקרב המסחריים גם לא מעט חולירות וזאת לפי מה שאני שומע מעת לעת מדייגים ספורטיביים, אם כי באופן אישי לא יצא לי להתקל בהם.... לסיום דקל, אם אתה משמש כאן בתור "שליח הדייגים המסחריים בקרב הדייגים הספורטיביים" - אז במקום להסתפק בעדכונם בקבוצת הווטסאפ "על הכוונות" עליהן קראת בשרשור, אולי וכמי שהוא גם דייג ספורטיבי - תנסה להכניס לראשיהם מעט בינה ותבונה וגם ערכיות, תסביר להם לפני הכל שכאשר הם עוברים בקרבת החוף - שיקפידו לא לעלות על חוטים של הספורטיביים, תסביר להם כי הרולר והמקל שהם גורמים לו נזק הפיך - זו אותה תחושה למצב בו מישהו מזיק למנוע סירתם, וכאשר הם חותכים חוטים של ספורטיביים במכוון ומחייכים - זה כמו שמישהו גוזר רשתותיהם ומחייך... ואולי דקל, כפי שאתה מתקומם ומתריס כאן, תנסה לבדוק מול חבריך הדייגים המסחריים, מה הקטע של לעלות במכוון על החוטים של הספורטיביים... רפי קודם כל חס וחלילה איומים פשוט דואג שלא יהיו נפגעים וזה כולל את שתי הצדדים אני לא מיצג את הדיגים המיסחרים ולא רוצה אפילו לנסות אבל יש לי לא מעט חברים מסחריים והרבה ספורטיבים את הדיון אני העברתי לקבוצת הוואטאפ לאחר שניסיתי להרגיע את הרוחות וגם פליפר (שאיניני מכיר ) ניסה ללא הצלחה לאף אחד אין מונופול על הים (חוץ משר החקלאות) ומוזר אבל גם אצלנו בנהריה יש הרמוניה ניפלאה בין הספורטיבים למיסחריים ואני באופן אישי לא מכיר חרות שעולים על חוטים בכוונה ויותר מזה אני גם דיי בטוח שאולי יש מספר מאוד קטן של דייגים כאלה ואותם צריך לצלם רצוי את כל האירוע ולהתלונן במשטרה ואחרי זה לתבוע אזרחית על הנזק שניגרם לסטלה ושפינוזה ולא ללכת וליפגוע בציבור שלם בגלל כמה אנשים שאף אחד לא מכיר חוששני שכל הדיון הזה בכלל קשור לירושלמים וליפואים ולמצב מסביב וחבל סתם להרוס את ההרמוניה ושוב רפי אני לא שליח של אף אחד אבל דואג לכולם זה כבר נשמע טוב יותר מדברים קודמים שכתבת... מאחר ואנחנו מכירים וגם שמעתי ממי שמכיר אותך אישית - יודע שאתה בחור טוב "עם לב זהב" וכי כוונותיך טובות...  יחד עם זאת, לדעתי אתה רואה לעיתים את המציאות בצורה שגויה - וממש לא בצורה אוביקטיבית אלא ממקום של דייג מסחרי... לגבי ההרמוניה, שמח לשמוע כי המצב טוב גם בנהריה, לפי ידיעתי גם בעכו, חייב להודות כי בהפלגות טרולינג ותמיד כשסימנתי לדייגים מסחריים וכך שמעתי גם חברים - הם שינו כיוון ונמנעו מעלייה על החוטים שלנו, לזכותם של המסחריים הצפוניים... מאידך, אולי זה עניין של "כבוד בין סירות" - כי לפי מה ששמעתי עלו בכוונה על חוטים של דייגי חוף בצפון, ואכן כפי שכתבת - בעיקר יש תלונות קשות לגבי הדייגים היפואיים.... בכל אופן, בדבר אחד מסכים אתך: אין מקום להכללות, באף עניין, גם לא לגבי המסחריים... אם אתה דואג לכולם ואם אתה מעביר מסרים מכאן לשם, אז תתחיל לנהוג כמי שבאמת דואג לכולם! ניסית להרגיע כאן את הרוחות כפי שכתבת?! ומה ניסית לעשות מול המסחריים עבור הספורטיביים?!!! תעלה בקבוצת הווטסאפ של הדייגים המסחריים את הבעיה של עליה על חוטים שגורמת נזקים לספורטיביים - בוא נראה אם תשמע שם אמירה פה אחד שהמסחריים החליטו לכבד אותנו ואת ציודנו כפי שהם מצפים שנכבד אותם ואת הציוד שלהם... תעלה שם שלא חייבים לשים את הרשת בלילה בצמוד לחוף דווקא היכן שיש ריכוזי דייגים ספורטיביים מול שוברי גלים... בכל אופן בו נתחיל עם הדבר הראשון: נשמח לדיווח מה עמדת המסחריים לגבי המנעות מעלייה על חוטים שלנו והקפדה בעת הפלגתם קרוב לחוף להימנע מעלייה על חוטים של הספורטיביים. מה דעתך?!
|
|
|
|
עריכה אחרונה: אוקטובר 27, 2015, 00:37:11 AM על ידי rafi
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
רפי לקחת את החוק לידיים אף פעם לא טוב בסופו של יום הדייגים הספורטיבים רק יפסידו מכך אני אשאל אותך שאלה אך אתה חושב שבית המשפט יסתכל על העובדה שדייגים ספורטיבי פוגעים בפרנסה של דייגים מסחריים  לדעתי בעין לא יפה וחבל כרגע החוק הוא בפירוש עם המיסחריים ואין שום הגבלה על מרחק מהחוף לא טוב לכם תיפעלו לשינוי החוק אבל להיות עבריינים  ?זה לא הפתרון אני מגיע לחוף רואה מלא חכות אני עושה פרסה ועובר מקום אני מגיע לחוף ולא רואה כלום זורק ונתקע ברשת עכשיו הבנת מה ההבדל? או שאולי אתה צריך תרגום מילולי לכל מילה? כרגע מהמילים שלך עולה כזה דבר ותקן אותי אם אני טועה הים הוא שלנו ואנחנו קודמים לכם כי אנחנו מתפרנסים מהים והחוק לצידנו מצידי שיקפצו לי כל הספורטיביים ואני יעשה מה שאני רוצה כי החוק לצידי ועד שהחוק לא ישתנה אני משתין עלייכם בקשת בחסות החוק אני כתבתי את זה בכוונה בצורה בוטה אבל אין שום הבדל בתוכן בין מה שאתה כתבת למה שאני כתבתי במהלך הדיון הזה כתבתי מספר פעמים על התחשבות הדדית מה שכנראה לא קראת או לא הפנמת וחבל אני דווקא אהבתי לראות שיש קבוצת ווטס אפ למסחריים ושהם מודעים לדיון הזה אולי כמה מהם יבינו את הצד שלנו ויעשו צעד ויפסיקו לעשות דווקא או ראש בראש עם הספורטיביים ואם לא יעשו לפחות ידעו שישאו בנזקים כמונו במלחמה אין מנצחים יש מפסידים יותר ויש מפסידים פחות וכרגע עושה רושם שאתם תפסידו יותר כי רשת עולה כמה אלפי שקלים!!! כשמדברים איתי בצורה כוחנית אני עונה בצורה יותר כוחנית וסליחה על ההתבטאויות המוחצנות ההצעה הכי טובה שיכולה לצאת מהדיון הזה שישבו נציגים מהספורטיביים ומהמסחריים וימצאו פתרון שיתאים לכולם עד שלא יקרה כזה דבר שתי הצדדים יעשו דווקא ושתי הצדדים יפסידו. מי יותר ומי פחות קודם כל הרשת תמיד מסומנת גם אם אתה לא רואה עכשיו יש הבדל בין להגיע למקום ולגלות פעם באאא שיש רשת לבין להכין ציוד מיוחד ולהגיע על מנת לעשות נזק אני באופן אישי מאוד משתדל שלא לפגוע בספורטיבים אבל מצד שני אני לא יתן לספורטיבים לפגוע לי בפרנסה אני לא משתין אלכם ולא מזלזל חס וחלילה אבל אומר לכם שהפתרון הוא לא בלהיות עברינים אלה בשינוי החוק ולא יעזור שום דיון אם נציגים כי בסופו של יום הם מיצגים את עצמם ואולי עוד קבוצה קטנה הרפורמה בעיצומה ואתם חושבים שאם נתעלם זה יעבור אז יש לי חדשות בישבלכם אם לא יהיו לכם דרישות אז לא תקבלו כלום והמצב ישאר כמו היום ותמשיכו להיות עברינים להתלונן מסכים אתך דקל שלקחת את החוק לידיים זה לא רעיון טוב, מאידך - כשאין ברירה זה לגיטימי להתגונן וגם אם ההגנה היא לעיתים התקפה... הנה בעקבות אקט של החקלאי דרומי שלקח את החוק לידיים וירה בפורצים - אפילו שונה החוק... אישית לא אמליץ לאיש לקחת את החוק לידיים - אך מה שנכתב כאן איננו לקיחת החוק לידיים... שאלה לי אליך דקל ותענה בכנות: מישהו יחטוף ממך את הסלולארי או הארנק, או תראה מישהו גוזר לך את הרשת, מה תעשה?! נניח שלא תוכל לזהותו בעתיד ולכן תלונה למשטרה לא תהיה אפקטיבית, מה תעשה ברגע שזה קורה?! לגבי מי שיפסיד מזה - כפי שכתב אלון: שני הצדדים יפסידו!!! אגב אלון - בתגובה שכתבת כל מילה בסלע  לשאלתך דקל "איך בימ"ש יסתכל על זה שספורטיביים פוגעים בפרנסת מסחריים" - לא יעניין אותו!!! בימ"ש לא יתעניין ב"פרנסה" ויבדוק אם היתה עבירה של גרימת נזק לרכוש או עבירת אלימות. בהקשר זה: אם תתקבל הטענה כי הרשת נגררה למטרת שחרור דמוי - יתכן שיהיה זיכוי (ויתכן שלא).... מאיפה הבאת את הטענה כי "כרגע החוק הוא בפירוש עם המיסחריים"?! זו שטות מוחלטת כי החוק איננו עם אף אחד: אכן אין הגבלת מרחק מהחוף למסחריים (לצערנו!) למעט המגבלה בחופי רחצה מוכרזים, מאידך אין הגבלה על הספורטיביים - והחוק לא נותן שום קדימות ושום העדפה למסחריים ביחס לספורטיביים!!! מכאן שהים הוא של כולם באותה מידה!!! אם אתה מצפה שלא אגרור לחוף רשת שפרסת לפני שהגעתי למקום ואבד את נוכחותך הקודמת במקום - אז אם אתה רואה אותי בחוף דג עם רולר אז אל תפרוס רשת מול המקום בו אני דג עד מרחק הטלה של 150 מטר. זה נקרא כיבוד הדדי. מקובל עליך העקרון?!! או שמא לשיטתך, זכות המסחריים בים גוברת על זכות הספורטיביים בים?!!!
|
|
|
|
|
|
raz_p
|
דייג זרזור בעיקר חבר פורום    
מנותקגיל:
25
דג באשדוד
|
|
 |
|
|
טוב כבר קראתי והגבתי בנושא בכל מקרה ממליץ לבינתיים לאלה שמזרזרים בהתחלה לזרוק דמוי כבד וזול וככה להגיע הכי רחוק וגם שירד לעומק ככה עם יש רשת באזור ולא רואים אותם לפחות עם יתקע בהתחלה שיילך דמוי זול, ממליץ כם לזרוק לכמה כיוונים בהתחלה כי יכול להיות שדווקא 5 מטר הצידה תהיה רשת שבזריקה הראשונה לא נתקלתם בה ככה לדוג איפה שאין רשת ובמרחק ממנה רם הרשת מסומנת אז בכלל ברור שצריך ללכת למקום שאין רשת או למקו אחר מה לעשות.. ככה לפחות לא נגרם נזק (כספי) כל כך לא למזרזר (ולמסחרי בכלל לא..) ולא צריך להסתכן בשום עימות או משפט ברור שזה לא הפתרון אבל זאת המלצה למי שלא מעוניין לקחת את החוק לידיים ולא לצאת בהפסד כספי גדול יחסית מקווה שיהיה חוק לקביעת מרחק מינימום מחוף ושובר גלים בסביבות ה 100-150 מטר מינימום וגם יהיה טוב לפחות עם לא תהיה הגבלת מרחק לפחות שתהיה הגבלת אורך הרשת ככה שכיסוי של 20 מטר רשת לא כל כך נורא ואפשק ללכת לדוג איפה שהא נגמרת אבל לשים רשת באורך 100 מטר או על כל השובר זה בכלל מעצבן (צריך גם לעשות משהו שלא יציבו רשת קצרה יחסית ואחריה צמוד עוד רשת וכו' וככה בסוף גם לחסום את כל השובר וכמובן שהרשת תהיה מסומנת במצופים איפה היא מתחילה ואיפה היא נגמרת מקווה שבעתיד הקרוב לא יקרו כל מיני מקרים בנושא ושהכל ייפתר ואלה שעדיין פוגעים בדייגים הספורטיביים בכוונה ימצו איתם את הדין!  (בין אם זה לקחת את החוק לידיים ובין אם זה חוק)
|
|
|
|
| IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
|
 |
|
|
נועם ידידי לפי מה שאתה רושם אתה אכן עבריין וזה רק לפי מה שאתה רושם כנראה שבגלל המצב הסוציו אקונומי שלך לא יזיק לך קצת עבודות שירות אולי תלמד משהו בחיים דקל, תעשה לי טובה ואל תדבר על עבריינים.... אם נועם הוא עבריין כי הוא "פוגע ברכוש" (רשתות) - אז חבריך המסחריים שעולים על החוטים של הספורטיביים הם ה-עבריינים בהא הידיעה... ודווקא נועם אשר מגן על קניינו מפני מי שפוגע בקניינו - הוא לא עבריין... ואם כבר עבריינות, שנחזור לבדוק כמה עבירות מבצעים המסחריים על הוראות פקודת ותקנות הדיג?!!! במדינה מתוקנת, הרבה מאוד מבין המסחריים היו יושבים בכלא עם שלילה לצמיתות של רשיונות הדיג.. דבר אחרון, מה פשר השטות המכוערת שכתבת במשפט האחרון - ואני בוטה כי חצית את הגבול!!! אולי תסביר לנו מבחינה לוגית, מה הקשר בין רקע סוציו-אקונומי לבין עבודות שירות?! אני רואה כשל לוגי! יתרה מזו, לפחות תדייק ואל תעוות: נועם כתב "רקע סוציו-אקונומי" ולא "מצב סוציו-אקונומי" - צא ולמד כי מדובר בלשון עבר ולא בלשון הווה, אם תבחן את איכות ורמת הכתיבה של נועם - תגלה כי נכון להיום יש לך לאן לשאוף להגיע... ואם לשיטתך מי שגדל בשכונת מוסררה בירושלים או בשכונת התקווה - זקוק לעבודות שירות, אז אולי אתה זקוק לכמה חודשים בכלא כדי ללמוד משהו בחיים?!!! נ.ב. *המשפט האחרון ו"ההקנטה" שקדמה לו, נועדו להמחיש לך איך הזולת חש כשאתה כותב מה שכתבת... הוא אמור להרגיש מה שאתה הרגשת כשקראת את המשפט האחרון שכתבתי... מאחר ואני מכיר אותך כאדם חיובי - אתה וכלא שני דברים רחוקים וחלילה לי לאחל או לחשוב שמקומך שם. מאידך, לא יאה ולא נאה לך להטיל דופי באופן שכזה... כן רפי לפי ההגדרה נועם הוא עבריין (צר לי שכך אבל אני לא קובע את ההגדרה) באשר לחברי המיסחריים כבר אמרתי שאני באופן אישי לא מכיר אפילו אחד שמחפש לעשות רע לדייג אחר וגם אתה אמרתה שאתה לא מכיר והבעיה כנראה היא בכלל באזור יפו באשר לרקע או מצב סוציואקונומי יתכן טעות שלי כפי שציינתי אני דיסלקט ומאוד קשה לי הכתיבה ואני כותב רק על דברים שחשובים לי וכן אני חושב שכל מי שיודע מה זה מצב סוציואקונומי קשה ועדיין הולך וגורם נזק בכוונת תחילה צריך לרענן את זיכרונו
|
|
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
|