פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
   מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי? |
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
|
נושא: מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי? (נקרא 30762 פעמים) |
הדפסה |
|
|
yosi asuline
|
חבר פורום
מנותקגיל:
47
אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר
|
|
 |
|
|
אז לסיכום דיג שיוצא לדוג להנאתו ואשר מתפרנס מעבודה שלא קשורה בדיג ותופס דגים ומשחרר אותם או לוקח לביתו ומחלק לשכינו ומאכיל את משפחתו זה דיג ספורטיבי דיג אשר קם בבוקר ויוצא לדוג במטרה לתפוס דגים ואז למכור אותם ומצהיר למס הכנסה או שלא מצהיר למס הכנסה הוא דיג מסחרי דיג ספורטיבי אשר מוכר דג אחד אפילו פעם בשנה מאבד את התואר דיג ספורטיבי והופך לדיג מסחרי במיידי דיג מסחרי אשר לא תופס דגים וכמובן לא מוכר דגים הופך להיות ספורטיבי
חחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחייייייח סלחו לי רגע חחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחח הרגתם אותי כולנו דיגים וכולנו צריכים לדאוג לדגה בים גם אם זה לשם ההנאה שלנו וגם אם זה לפרנסה שלנו כל השאר קישקוש בלבוש אני דיג לא ספורטיבי ולא מסחרי ולא חובבן דיג וזהו לא רוצה להיות תחת שום הגדרה אחרת אנחנו כולנו אותו דבר כאשר אנחנו דואגים לים ולהמשכיות הדגים ומי שמשמיד את הים ואת הדגה שיש בו הוא הבעייה והאוייב של כולנו מסחריים חובבנים ספורטיבים וכמוני סתם דיגים אוהב אותכם באמת כולנו אוהבים את הים וזמננו בכוכב הזה קצוב אז כדאי שנתעשת ונמצא מהר דרך להציל את מה שנשאר
פספסת משהו קטן אבל מהותי יוסי. לא סתם יש הימנעות מהגדרת הספורטיביות שיש לה קשת רחבה כול כך שלפעמים נדמה שאין סיכוי להגדיר אותה אבל מצד שני למסחרי יש הגדרה מאד מאד פשוטה. ולכן (שים לב לתיקון באדום): "דיג שיוצא לדוג להנאתו ואשר מתפרנס מעבודה שלא קשורה בדיג ותופס דגים ומשחרר אותם או לוקח לביתו ומחלק לשכינו ומאכיל את משפחתו זה דיג לא מסחרי " 
|
|
-------------------------------
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
|
|
|
|
|
 |
|
|
רפי אשמח לענות על כל השאלות גם הקשות אבל אבקש שאלה שאלה פשוט הכל מתערבב לי בראש וקשה לענות על כולם ברצף ותמיד נישכחות השאלות הקשות ושוב הפירוש שלי למיסחרי הוא אדם שמוכר דגים בלי קשר לשיטת הדייג
בבקשה דקל, והפעם בצורה מתומצתת, התיחסותך לנקודות המצוטטות בעיקרן מתוך תגובה קודמת שלי: *כתבת קודם "מס הכנסה" - אז בוא נוריד מהפרק את מס הכנסה אחת ולתמיד:לגבי מס הכנסה, בלי לפגוע חלילה - אך כתבת שטות מוחלטת, ובתחום הזה אני מבין מצוין. מס הכנסה אינך משלם על מחזור "הכנסות" אלא על רווח - על "הכנסה חייבת" שזה הכנסות פחות הוצאות, אם יש לך הפסד מעיסוק מסוים - אתה רשאי לקזזו כנגד הכנסה חייבת ממקור אחר, במילים אחרות: כל דייג ספורטיבי של סופ"שים ובמיוחד בעל סירה - אם יש לו שכל יפתח תיק על "עיסוק בדיג", מבטיחך כי כולם יקזזו הפסדים כנגד הכנסות ממקור אחר: ביטוח, טיפולים, עגינה, דלק, ירידת ערך ובלאי... ולא דיברנו על חכות וציודים מתכלים כמו חוטים וקרסים וג'יגים: גם מי שמכור כל מה שתפס בסופ"ש - מפסיד! 2 . מי שמוכר פה ושם דג זה דיג מסחרי?!! הצחקת אותי..... מה פירוש "מסחרי" דקל?!!הרי מי שיפנה לעסוק בעיסוק מסחרי, קרי עסק, באופן מובנה עושה זאת במטרה להרוויח, להרוויח משמע גם להתפרנס - וזה ממש לא להחזיר חלק מההוצאות!!! אם אינך פונה לעסוק במשהו למטרת רווח - זה לא עסק מסחרי!!! האם שמעת פעם על מי שפותח עסק מסחרי שלא במטרה להרוויח אלא במטרה "לכסות חלק מההוצאות"?! אין חיה כזו של "פתיחת עיסוק מסחרי בידיעה ובציפייה להפסיד ורק לכסות חלק מההוצאות!! אתה מכיר דייג ספורטיבי שמבחינתו תפיסת דגים ומכירתם בסופ"שים - זהו עסק למטרת רווח?! מבטיחך שלא - כי מראש ברור לכל אחד שאין כאן רווח וגם לא איזון - אלא הפסד ודאי... אף אחד בעולם לא הולך מראש לעשות עסק או לעסוק בעיסוק מסחרי - אם הצפי הוא הפסד או איזון!!! לכל זה, תוסיף שאותו דייג ספורטיבי מפסיד את עשרות השעות בחודש סביב העיסוק בדיג - מהיציאה לים עד החזרה הביתה פלוס זמן הצטיידות והכנת הציוד וכו', אילו עבד אותן שעות חודשיות - בין בעבודתו ובין בשכר מינימום אז היה לו עוד סכום יפה ובטוח ביד..... *אם מישהו יוצא לדוג 4-6 פעמים בשבוע במטרה להרוויח ומוכר את הדגים, זה מסחרי ללא קשר לשיטה, אך זה לא קשור לדייגי סופ"שים ש"פעם ב.." מוכרים דג וחלק מהפעמים בכלל לוקחים הביתה מה שתפסו... *ולהשלמת התמונה: אתה מעיד על עצמך דקל שאתה דייג מסחרי - והנה כמה הבדלים בינך לבין דייג ספורטיבי שדג מהסירה מוכר פה ושם דגים לכיסוי חלק מהוצאותיו:א. אתה תצא לים כמעט בכל הזדמנות כי מבחינתך זו פרנסה - דייג ספורטיבי יצא לים בממוצע פעם גג פעמיים בשבוע, ב. אתה קנית ומחזיק סירה וציוד במטרה להתפרנס ולהרוויח גם אחרי ההוצאות - דייג ספורטיבי שקנה ומחזיק סירה זה במטרה להנות ואין לו כל תכנון להתפרנס ולהרוויח אחרי ההוצאות. ג. אם שלל הדיג שלך לא יכסה את הוצאותיך + רווח לפרנסתך, תחפש עיסוק אחר ואולי תמכור, אם שלל הדיג שימכור הספורטיבי לא יכסה הוצאותיו ויהיה הפסד - ימשיך להחזיק סירה ולצאת לים. לסיכום:בקיצור, מכירת הדג שמכסה חלק מההוצאות איננה הופכת את העיסוק בתחביב ל"מסחרי". המסחריות כלומר עסק מסחרי - זה קיים אם מטרת העיסוק היא להרוויח, ומקום בו אין רווח ואין ציפייה לרווח - אין מסחריות וממילא אין ענייני מס הכנסה כי לא משלמים מס הכנסה על הפסדים... לכן אי אפשר ליצור יש מאין, לטעון על עניין כזה "מסחריות" - זה פשוט מלאכותי ולא נכון. יש נקודה נוספת, לגביה בתגובה נפרדת... [/quote] רפי צא תעניין מס ההכנסה שכן אין לך שום ידע בעניין חלק ב' של פקודת מס הכנסה מיועד למיסוי הכנסות פירותיות, שהופקו או נצמחו בישראל, או הופקו בחו"ל על ידי תושב ישראל. הכנסה מעסק או ממשלח יד של אדם (סעיף 2(1) לפקודה). הכנסה ממשכורת (סעיף 2(2) לפקודה), בכסף ובשווה כסף (שווי רכב, שווי טלפון וכו'). הכנסות מריבית, דיבידנד, הפרשי הצמדה ודמי נכיון (סעיף 2(4) לפקודה). הכנסות מקצבה, מלוג ואנונה (סעיף 2(5) לפקודה). הכנסות מדמי שכירות, תמלוגים, דמי מפתח, פרמיות ורווחים אחרים הנובעים מנכסים (סעיף 2(6) לפקודה). הכנסות מנכס שאינו אחוזת בית או קרקע או בניין תעשייתי (סעיף 2(7) לפקודה). הכנסות מחקלאות (סעיף 2(  לפקודה). כולל ייעור וגידולי קרקע והתוצרת ממנה והנכסים בין בזרעים וחיות בית ואחרים ששימשו להפקת הכנסה. הכנסות ממכירת פטנט או מדגם על ידי ממציא, או זכויות יוצרים על ידי יוצר (סעיף 2(9) לפקודה). הכנסות מהימורים, הגרלות או פרסים (סעיף 2א לפקודה). זה לא כולל פרסים שניתנו באופן אישי. על הכנסות אלה (מעל סכום מסוים, נכון ל-2015, חמישים אלף שקלים חדשים) מוטל מס של 30% ללא אפשרות של קיזוז הוצאות. הכנסות מביטוח מפני אובדן כושר עבודה או אובדן כושר השתכרות (סעיף 3(א) לפקודה). הכנסה ממחילת חוב למס הכנסה או מחילת הלוואה (סעיף 3(ב)לפקודה). הכנסות מפדיון מניות יהיה חייב בשיעור מס של 35% על חלק מהסכום ועל חלק בשיעור 25% (סעיף 3(ג) לפקודה). הכנסות מרבית רעיונית - על פי סעיפים 3(ט) ו3(י) לפקודת מס הכנסה. https://he.wikipedia.org/wiki/פקודת_מס_הכנסה אם תקרא קצת תראה שהוצאות אפשר לקזז רק מהרווח שאלה כולם מדברים על הוצאות אשמח לדעת על מה אתם מדברים??? 2 עם תקרא טוב תראה שכל משלח יד חייב בדיווח ופתיחת תיק א אני יוצא לים משתדל לפחות פעמיים או שלוש וליפעמים גם זה לא ב אני קניתי סירה במחיר של שלוש סטים לגיג ומצמצם הוצאות על מנת להיות ריווחי (ולא מצפה ליותר משכר מינימום) דייג ספורטיבי שמרשה לעצמו להתפנק במיטב הציוד לא יכול לצפות לצמצם הוצאות על חשבון דגים (הוצאות תמיד אפשר לנפח ) ג לעולם לא אמכור את סירתי אולי אשדרג בעוד הרבה שנים הדייג הוא מקצוע לכל דבר ודרך חיים וכן אני רואה לא מאת דייגים "ספורטיבים" שלאחר תקופה ללא דגים לא עומדים בהוצאות ומוכרים בקיצור כל מכירת דג היא משלח יד ופרושה מיסחריות ואין הפסדים ללא רווח
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
וברשותך דקל, לשאלת השאלות ותענה עם יד על הלב: מה בדיוק מפריע לך בתור דייג מסחרי - בכך שדייג ספורטיבי מוכר דג שתפס במקום לשחררו?!!! להערכתי ולדעתי, אינך מדבר ממקום של "אכפתיות לעתיד הים" אלא ממקום אחר - ואנמק: 1. אם נכנסים עוד דגים לשוק הדגים - מחיר הדגים שאתה מכניס יורד. 2. יש את המחשבה שאולי עוד כמה דגים שתפסו הספורטיביים ולא שחררו - היו נלכדים ברשתותיך.... במילים אחרות: 1. מבחינתך כל מכירה של דגים נוספים בשוק הדגים - זו פגיעה בפרנסתך 2. אילו מבחינתך העיקר היה "אכפתיות מעתיד הים" - היית דג עם עין גדולה יותר ונמנע מדיג בעונת רביה, וכנראה לא אטעה אם אנחש שאינך דג עם עין רשת גדולה במיוחד ואינך נמנע מדיג בעונת רביה... מן הסתם גם אינך משחרר למים דגים קטנים שנלכדו ברשתך... לא ברור לי הכיצד אתה, בתור דייג מסחרי, מדבר על הדיג הספורטיבי באותה נשימה עם שמירת הים... הרי הפגיעה בדגים שגורמים הדייגים המסחריים עולה עשרת מונים ופי כמה וכמה על זו של הדיג הספורטיבי, אתם המסחריים עטים על כל הזדמנות להוציא כמה שיותר דגים "בלי לראות ממטר" כפי שאומרים בסלנג.. גודל עין מינימלי כדי לתפוס כמה שיותר וכל דג שיכול להכניס עוד כמה שקלים...... עונת רביה לא ממש מעניינת אתכם... מנסרים בשיטתיות את הענף עליו אתם יושבים... אין שום קוד והקוד האתי היחיד שלכם הוא "תפוס כפי יכולתך היום כי מחר האחרים יתפסו"... אם תראה להקה של 500 בייבי אינטיאס במשקלי 500-800 גרם - לא תזרוק עליהם רשת?! אז על מה אתה מלין?! ואם טעיתי במשהו אז תקן אותי - ואתנצל בכייפ... מה שמפריע לי תכלס הכי הרבה זה שאתם לא מבינים שדייג הוא דייג ומשמיצים דייגים מיסחרים למרות שכולנו כאלה איפה שהו שם והמדינה מצליחה בשיטת הפרד ומשול לגרום לכלל הדייגים להילחם אחד בשני במקום ליפתור את הבעיות האמיתיות (מינים פולשים גידולי דגים והמכמורתנים) בקשר לנימוקייך 1 אני מוכר לסוחר במחיר קבוע כל השנה (יש דגים אין דגים ) וזה לא באמת נוגע לי 2 הדגים שמשוחררים קודם כל לא ניתפסים שוב לפחות לא באזורינו מאחר והם חוזרים פצועים בפה לים ולא תוקפים יותר לפחות עד שיחלימו וזה כבר יהיה במדינה אחרת (מדובר בדגים נודדים) בקשר לגודל העין אני דג אם עין ביחס לגודל הדגים שאני רוצה לתפוס וכל דייג מיקצועי יודע בדיוק איזה גודל עין צריך לאיזה סוג דג על מנת שיהיה סחיר (לא מיתעסקים בשטויות או כמו שאתה אומר שקלים ) וכן עם בטעות ניתפס דג קטן אני משחרר אותו חי לים גם במחיר של ביזבוז זמן עוצר הכל ומשחרר וכן אים אני אראה להקת אינטיאסים של 250 -300 קג אני יזרוק אליהם רשת בלי לחשוב פעמיים בסופו של יום אני דייג
|
|
|
|
|
|
|
גיא תודה על הדאגה אני לא דואג בסוף הכל יהיה בסדר הוא כמו שנאמר אללה אכבר הים תמיד יספק פרנסה בדרך זו או אחרת
מסחרי הוא אדם שמרוויח ממשהו, או אפילו רק מנסה להרוויח ממשהו. כל עוד הוא רק מנסה לכסות את הוצאותיו (וקל וחומר מתי שברור לו שלא יצליח לעולם אפילו להתקרב למטרה הזו)- איננו מסחרי בשום צורה ואופן, מסחרי משמעו שמתקבל כסף. הרווחיות אינה פרמטר... אם מכמורת שמצויידת בצמיטב מערכות וצוות גדול של אנשים הולכת ושוחטת את הים אבל "רק" מכסה הוצאות, היא לא מסחרית??  גיא י'מצחוק, זה בדיוק ההבדל. אותה מכמורת יוצאת לכתחילה במטרה יותר מכל- להרוויח כסף. לא כן אנחנו. אנו יוצאים כדי להנות, אם נתפסים דגים קטנים מובן שאנו משחררים, אם יוצאים גדולים- או לוקחים או מוכרים בכדי לכסות חלק מזערי מההוצאות על הדרך. לעולם לא נגיע לרווחים, מה שמכמורת מגיעה בקלות וגם אם נניח שאיננה תמיד מגיעה- לזה היא מכוונת מראש.יפה המשפט לעולם לא נגיע לרווחים (ועוד השוואה למכמורתן) מי שמגדיל הוצאות לעולם לא יגיע לרווחים
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
רפי צא תעניין מס ההכנסה שכן אין לך שום ידע בעניין חלק ב' של פקודת מס הכנסה מיועד למיסוי הכנסות פירותיות, [/quote]  דקל, תסלח לי שגרמת לי להתפקע מצחוק... מה שכתבת זה כמו שתפגוש דייג אראסים בחוף ויגיד לך שאין לך שום ידע בדיג... ואולי זו הבעיה אצלך - אתה חושב שאתה יודע הכל ומדבר כמי שיודע הכל, ומה לעשות שזה לא כך.... לצאת ממס הכנסה כי אין לי ידע בעניין?!!!  דקל היקר, נשכח לרגע שבאוניברסיטה סיימתי את קורס דיני מיסים בהצטיינות על ציון 93 ונניח בצד 100 בכלכלה... בשנים 1989-1993 הייתי פרקליט בפרקליטות הפיסקאלית וייצגתי את כל פקידי השומה בצפון - מה שאומר את כל משרדי מס הכנסה בחדרה, עפולה, צפת, נצרת, חיפה, עכו ונהריה (אגב אז פ"ש נהריה היה נפרד ומאוחר יותר אוחד עם פ"ש עכו), בהיותך נהרייני תשאל את רו"ח פרץ אביטן ממשרד פרץ את זגגי או את רו"ח אבי עמר ממשרד עמר ובויאנג'ו מה אני מבין במס הכנסה... אין לך נכון להיום את הידע שיש לי על קצה הציפורן במס הכנסה - וקרוב לוודאי שאני מבין במס הכנסה יותר ממה שאתה מבין בדיג למרות שאתה מבין היטב בדיג... את סעיפי פקודת מס הכנסה שציטטת כבר מזמן דקלמתי בעל פה... בקיצור פספסת בגדול - אילו היית מכיר אותי היית יודע שלא הייתי כותב בבטחון על מס הכנסה אלמלא הייתי בקיא בעניין... וכעת נמשיך.... כי כתבת: אם תקרא קצת תראה שהוצאות אפשר לקזז רק מהרווח
כמו שכתבתי לך דקל, אני לא צריך לקרוא כי הכל כבר בראש..... אז אם ביקשת נלמד אותך מעט מיסים ונתקן את שגיאותיך: 1. אם תקרא אז אין חיה כזו כפי שכתבת לפיה "הוצאות ניתן לקזז מרווח".... הוצאות - אפשר לנכות (ולא לקזז) ממחזור ההכנסות, שאז יש הכנסה חייבת - ועליה משלמים את המס (יש כמובן גם זיכויים שונים ולא נכנסתי לזה, המס ישולם מההכנסה החייבת לאחר כל הניכויים והזיכויים). 2. קיזוז הפסדים מוסדר בסעיף 28 לפקודת מס הכנסה (לא פותח כדי לצטט - אתה מוזמן להציץ), מה שאומר: *אם יש לך הפסד ממקור הכנסה מסוים תוכל לקזזו כנגד הכנסות בשנים הבאות אם הן מאותו מקור, *אם יש לך הפסד ממקור הכנסה מסוים תוכל לקזזו כנגד הכנסות ממקור שונה - רק באותה שנה, *במילים אחרות: אם אתה מחזיק קיוסק או אפילו שכיר ויש לך הכנסה חייבת במס, ובמקביל עוסק בדיג ויש לך הפסדים מהעיסוק בדיג, את ההפסד מדיג אתה רשאי לקזז כנגד הכנסות ממקור אחר... עוד כתבת ושאלת: שאלה כולם מדברים על הוצאות אשמח לדעת על מה אתם מדברים??? 2 עם תקרא טוב תראה שכל משלח יד חייב בדיווח ופתיחת תיק
אם לא ידעת דקל, נישום רשאי לנכות כל הכנסה שהוצאה בייצור הכנסה כולל פחת, אז דייג ספורטיבי בעל סירה שפותח תיק על עיסוק בדיג ספורטיבי בתור עסק מסחרי יכניס כהוצאות: *ניכוי פחת על סירה לפי עלות הסירה... *הוצאות ביטוח, טסט, עגינה, טיפולים בסירה, חלקים... *דלק לסירה, דלק של המכונית לצורך הגעה לדיג וחזרה.. *חכות, חוטים, דמויים, ג'יגים, פתיונות... מאידך יוציא חשבוניות על הדגים שמכר, ותהיה בטוח כי כולם יציגו הפסד.... לגבי פתיחת תיק, אז צריך לפתוח תיק על עסק או משלח יד ... במקרה הזה של יציאה לדשיג פעם-פעמיים בשבוע ומכירת דג/ים 1-4 פעמים בחודש - ואלו ככלל לא כמויות שמביאה סירה, זה בפירוש לא עסק או משלח יד שיצריכו פתיחת תיק.. אם דייג ספורטיבי בעל סירה ייגש לפקיד השומה לפתוח תיק ויסביר במשרדי מה"כ מדוע זה מבוקשו - תוך ציון היקף משוער של המכירות וההוצאות, קרוב לוודאי שיגידו לו להסתלק ולא לבלבל את המוח... אז עכשיו ולפני שתכתוב דברים חסרי שחר, אנא ממך - גש לשוחח עם רוה"ח או יועץ המס שלך או עם מי במשרדי פ"ש עכו, שאל אותם על מה שכתבתי כאן - ואנא תימנע מלכתוב בנושא שאינך מבין בו טרם התיעצות מתאימה, כי אז אנו במצב בו אתה כותב דברים חברי שחר ואני נאלץ להסביר מדוע אתה כותב דברים חסרי כל בסיס.. נאלץ לפרוש אז המשך התיחסות לשאר הדברים שכתבת יגיע מחר...
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 02, 2015, 23:00:32 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
|
|
"אם דייג ספורטיבי בעל סירה ייגש לפקיד השומה לפתוח תיק ויסביר במשרדי מה"כ מדוע זה מבוקשו - תוך ציון היקף משוער של המכירות וההוצאות, קרוב לוודאי שיגידו לו להסתלק ולא לבלבל את המוח..." יש פה מישהו שמוכן לנסות  ?? 
|
|
|
|
|
|
|
ועוד דבר עם כבר פתחתה תיק אז סימן שאתה מיסחרי
רפי לא תשכנע אותי בעיניין כי זה ברור לכולם ואתה סתם מנסה להציג דברים בצורה לא מדויקת וחבל
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
דקל, המשך התיחסות לדברים שכתבת אתמול... מכבד אותך ואת זכותך להביע דעתך - ולכן אכבד גם בהתיחסות מלאה...  א אני יוצא לים משתדל לפחות פעמיים או שלוש וליפעמים גם זה לא ב אני קניתי סירה במחיר של שלוש סטים לגיג ומצמצם הוצאות על מנת להיות ריווחי (ולא מצפה ליותר משכר מינימום) דייג ספורטיבי שמרשה לעצמו להתפנק במיטב הציוד לא יכול לצפות לצמצם הוצאות על חשבון דגים (הוצאות תמיד אפשר לנפח ) ג לעולם לא אמכור את סירתי אולי אשדרג בעוד הרבה שנים הדייג הוא מקצוע לכל דבר ודרך חיים וכן אני רואה לא מאת דייגים "ספורטיבים" שלאחר תקופה ללא דגים לא עומדים בהוצאות ומוכרים
בקיצור כל מכירת דג היא משלח יד ופרושה מיסחריות ואין הפסדים ללא רווח
א - זכותך לצאת לים כמה שאתה רוצה, הים שלך לא פחות מאשר של כל אחד אחר כאן. ב- לפי מה שכתבת בסעיף ב' אתה עושה נכון וגם נתת את התשובה שמחזקת כל מה שכתבתי ושוללת את מה שכתבת: אתה מסחרי ולכן אתה מצמצם הוצאות ומנסה להיות רווחי כי זו עבורך פרנסה, הספורטיבי אכן רואה בדיג תחביב ולכן לא חוסך בהוצאות על מיטב הציוד, הוא גם לא מצפה לצמצם הוצאות אך אם הזדמן לו לצמצם והוא צמצם - אז מה?!! זה בטוח לא הופך אותו למסחרי... ג- גם בסעיף ג' חיזקת מה שטענתי ושללת מה שכתבת - כי מבחינתך הסירה היא עסק ומקור הכנסתך, יחד עם זאת, אם לא תרוויח ורק תפסיד משך שנה מעיסוק בדיג - מן הסתם תחפש מקצוע אחר ואולי תמכור. הספורטיביים מוכרים לא בגלל אי עמידה בהוצאות אלא כי בגלל מיעוט הדגים מאבדים עניין בשדרוג ציוד - בקטע של "בשביל מה לשדרג ולהחזיק ים של ציוד יקר כשאין דיג?!", אם אם מה שכתבת נכון אז זו ההצדקה הכי גדולה למכירת דגים פה ושם בידי הספורטיביים ומכוון במיוחד אל דייגי סירות: נניח שיש דייג סירות ספורטיבי שמרוויח 6,000 שקל לחודש, משלם על יציאה 200-250 שקל ומבחינת ציוד זה עוד מאות שקלים רק על ציוד מתכלה, אם מכירת דג פה ושם זה מה שיאפשר לו את מימון היציאה הבאה- עם כל הכבוד אז מי אתה ומי הוא זה שרשאי להגיד לו תשחרר את הדג ואל תצא לדוג בחודש הקרוב?!!! אז כן, אני מכיר מי שאם לא ימכור פה ושם דג שתפס אז לא יוכל לקנות ציוד שהוא רוצה ולצאת בסירה - למי יש הזכות לומר לו לוותר על התחביב ולא למכור פה ושם דג אם זה מה שמאפשר לו את התחביב?!! כנ"ל דייג ספורטיבי שמחזיק סירה - אם פה ושם מכירת דגים במקום לחלק אותם זה מה שמאפשר לו להמשיך להחזיק סירה כדי לצאת פעם בשבוע ולהנות מהתחביב שלו - למי יש הזכות לומר לו לוותר על הסירה?! אם לדייג מסחרי יש זכות למכור דגים - גם לדייג ספורטיבי יש את אותה זכות בדיוק כל עוד אין איסור בחוק!!! כמובן גם כאן וכמו כל דבר בחיים יש מידתיות: אם מכר 3 לוקוסים של 400 גרם ב-100 שקל זה ירתיח, אך אינטיאס או פלמוד דו-ספרתי שייתן לו "חמצון" של 500-1,000 שקלים להמשך מימון התחביב - לבריאות. זו דעתי, ומשפט הסיכום שלך הוא שגוי ומופרך מיסודו: אגב ולגבי השטות שכתבת לפיה "כל מכירת דג היא משלח יד מסחרי" - תבין מדוע זו שטות:אם אתה מפרסם ב"יד-2" ומוכר רהיטים ישנים כדי להוסיף ולקנות סלון חדש - אז אתה נהיה סוחר רהיטים מסחרי?!! כי לפי שיטתך - זה ממש להיות סוחר רהיטים מסחרי, כי אתה יכול הרי לתרום לנזקקים מה שאינך רוצה להמשיך להחזיק בבית אז מדוע אתה מפרסם למכירה ואינך מדווח למס הכנסה על מה שאתה מוכר ב"יד-2"?!!! ולפי שיטתך, כל מי שמוכר ב"יד-2" הוא סוחר, מי מהספורטיביים שמוכר ציוד דיג יד-2 במקום לתרום אותו הוא סוחר במוצרי דיג ולכן אולי תציע תכף לכל חברי הפורום שמפרסמים ב"שוק פתוח" לפתוח תיק במס-הכנסה... ובעצם לא צריך למכור דג כדי להיות מסחרי כי לפי שיטתך גם כל דייג ספורטיבי שמוכר ציוד דיג פה ושם הוא דייג מסחרי!!!! עכשיו הבנת איזו שטות כתבת?!! כי אם לא - אז תסביר לנו מדוע "כל מכירת דג זה מסחרי" אם לפי אותו הגיון אז גם "כל מכחרת רולר או חכה זה מסחרי"?!!!
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
וברשותך דקל, לשאלת השאלות ותענה עם יד על הלב: מה בדיוק מפריע לך בתור דייג מסחרי - בכך שדייג ספורטיבי מוכר דג שתפס במקום לשחררו?!!! להערכתי ולדעתי, אינך מדבר ממקום של "אכפתיות לעתיד הים" אלא ממקום אחר - ואנמק: 1. אם נכנסים עוד דגים לשוק הדגים - מחיר הדגים שאתה מכניס יורד. 2. יש את המחשבה שאולי עוד כמה דגים שתפסו הספורטיביים ולא שחררו - היו נלכדים ברשתותיך.... במילים אחרות: 1. מבחינתך כל מכירה של דגים נוספים בשוק הדגים - זו פגיעה בפרנסתך 2. אילו מבחינתך העיקר היה "אכפתיות מעתיד הים" - היית דג עם עין גדולה יותר ונמנע מדיג בעונת רביה, וכנראה לא אטעה אם אנחש שאינך דג עם עין רשת גדולה במיוחד ואינך נמנע מדיג בעונת רביה... מן הסתם גם אינך משחרר למים דגים קטנים שנלכדו ברשתך... לא ברור לי הכיצד אתה, בתור דייג מסחרי, מדבר על הדיג הספורטיבי באותה נשימה עם שמירת הים... הרי הפגיעה בדגים שגורמים הדייגים המסחריים עולה עשרת מונים ופי כמה וכמה על זו של הדיג הספורטיבי, אתם המסחריים עטים על כל הזדמנות להוציא כמה שיותר דגים "בלי לראות ממטר" כפי שאומרים בסלנג.. גודל עין מינימלי כדי לתפוס כמה שיותר וכל דג שיכול להכניס עוד כמה שקלים...... עונת רביה לא ממש מעניינת אתכם... מנסרים בשיטתיות את הענף עליו אתם יושבים... אין שום קוד והקוד האתי היחיד שלכם הוא "תפוס כפי יכולתך היום כי מחר האחרים יתפסו"... אם תראה להקה של 500 בייבי אינטיאס במשקלי 500-800 גרם - לא תזרוק עליהם רשת?! אז על מה אתה מלין?! ואם טעיתי במשהו אז תקן אותי - ואתנצל בכייפ... מה שמפריע לי תכלס הכי הרבה זה שאתם לא מבינים שדייג הוא דייג ומשמיצים דייגים מיסחרים למרות שכולנו כאלה איפה שהו שם והמדינה מצליחה בשיטת הפרד ומשול לגרום לכלל הדייגים להילחם אחד בשני במקום ליפתור את הבעיות האמיתיות (מינים פולשים גידולי דגים והמכמורתנים) בקשר לנימוקייך 1 אני מוכר לסוחר במחיר קבוע כל השנה (יש דגים אין דגים ) וזה לא באמת נוגע לי 2 הדגים שמשוחררים קודם כל לא ניתפסים שוב לפחות לא באזורינו מאחר והם חוזרים פצועים בפה לים ולא תוקפים יותר לפחות עד שיחלימו וזה כבר יהיה במדינה אחרת (מדובר בדגים נודדים) בקשר לגודל העין אני דג אם עין ביחס לגודל הדגים שאני רוצה לתפוס וכל דייג מיקצועי יודע בדיוק איזה גודל עין צריך לאיזה סוג דג על מנת שיהיה סחיר (לא מיתעסקים בשטויות או כמו שאתה אומר שקלים ) וכן עם בטעות ניתפס דג קטן אני משחרר אותו חי לים גם במחיר של ביזבוז זמן עוצר הכל ומשחרר וכן אים אני אראה להקת אינטיאסים של 250 -300 קג אני יזרוק אליהם רשת בלי לחשוב פעמיים בסופו של יום אני דייג לדבריך מפריע לך שאנחנו לא מבינים - לי מפריע שאתה לא מבין וגם לא מבין מה מפריע לנו  *ראשית "לא כולנו כאלה מסחריים פה ושם" כפי שכתבת, יש בינינו הספורטיביים מאות אשר מעולם לא מכרו ולא ימכרו דג ומתנגדים לכך עקרונית, לרוב גם משחררים רוב מה שתפסו. לכן אין מקום להכללה. *הרבה מאתנו מבינים כי דייג הוא דייג ומכבדים את זכותו לדוג, אם אנחנו "משמיצים" כדבריך - אני הייתי מגדיר זאת בתור "כעוסים ומלאי ביקורת" וזאת משום ההתנהגות המכוערת והמקוממת של רוב המסחריים שלט מכבדים לא את הים, לא את הזולת ולא את פרנסתם, מדבר על הרוב ולא על כולם..... וכמה דוגמאות מדוע לדעתנו רוב המסחריים חולירות: --ראשית, כשהם עוברים צמוד לחוף ולריפים ורואים את החכות של הספורטיביים - אך עוברים לספורטיביים "על הראש" ועל החוטים, כאילו הים של אמא שלהם ושלהם בלבד, שמים קצוץ ולעיתים פוגעים בכוונה... למה אנחנו כציבור אמורים לכבד מי שלא מכבד אותנו?! --החזירות מול הים והדגים, עם הרשתותת בעלות עיניים קטנות והקטע של "נטבח כפי יכולתנו היום ומחר אלוהים גדול", כולל תפיסת המוני דגיגים שנזרקים (שלל מושלך), אז סקטור שלא מכבד את הים ואת מקור הכנסתו קצת קשה לכבד אותו.. *אגב, אתה מציע להלחם במכמורתנים, מה יש לך נגד המכמורתנים?! הם גם רק משמידים לפרנסתם... 1. לסעיף 1 שכתבת - לא נראה לי שיש כזו חיה בשוק הדגים "מחיר קבוע"!!!! אם אתה מוכר לו היום טונית ב-8 שקלים לקילו וביוני תהיה הצפה ובחנויות המחיר לצרכן יהיה 8 לקילו - הסוחר שלך יקנה ממך כמויות טוניות ב-8 וימכור לחנויות ב-6 שקל לקילו?! לא נראה לי... 2. דגים שמשוחררים לא נתפסים שוב?! טעות גדולה בידך דקל ואני מתפלא.... ראשית, הם נתפסים שוב ברשתות כי הם לא ממהרים לברוח לחו"ל ואין קשר בין פציעה להתפסות ברשת. שנית, כבר תפסתי וגם אחרים, דגים עם קרס ואפילו ריג בפה.... שלישית, פעם בבולוס אינטיאס חטף לי דג עם הריג, מישהו הוריד דג חי והעלה את האינטיאס עם הריג והדג. אולי אתה מקפיד על גודל עין, אך ראיתי מספיק איך דייגי הג'ארפים ממלאים ארגז ומותירים על החוף אלפי דגיגונים לפרפר למוות.. כך עוד דייגי רשתות ושלא לדבר על המכמורתנים... בכל אופן, מה שכתבת לגבי זה שאתה משחרר קטנים גם במחיר בזבוז זמן - ראוי להערכה דקל, רק שאתה מציג גישה נדירה ורוב המסחריים הם חולירות שלא יבזבזו שניה כדי לשחרר דג קטן, מכאן גם הסיבה העיקרית לתרועמת והכעס שלנו כלפיהם... כתבת בהגינות רבה כי תטיל רשת על להקת אינטיאסים בגדלי 200-300 גרם, מה שמסביר מה שכתבתי קודם ומסביר לך חלק מהזעם שלנו כלפי המסחריים: יש בינינו הרבה חבר'ה שמשחררים 2-3 אינטיאסים שתפסו ושוקלים פחות מקילו, מה אתה מצפה שירגישו אם הם יראו אותך מוציא להקה כזו?!!! אילו היה לדייגיםם המסחריים מעט כבוד לים, הייתם נמנעים כולכם מלדוג להקות קטנים שזה עתיד הים וגם עתיד פרנסתכם... אך אתם תופסים היום כל מה שתוכלו לתפוס היום - ולא חושבים על המחר: לא על המחר של הים ולא על המחר של פרנסתכם, על הדרך המסחריים משמידים את הים לא רק לעצמם אלא לכולם וגם לנו... לכן אנחנו כועסים... ואגב - אנחנו כועסים לא פחות מאשר על המסחריים - גם על ספורטיביים אשר טובחים בדגיגים לא פעם כאלו שפרסמו תמונה עם 10 לוקוסונים של 300 גרם חטפו ביקורת קשה וזעם רב...
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לכל מי שתוהה ושואל - אז לא להתבלבל: הויכוח שלי עם דקל הוא ענייני ולעצם העניין, ברמה האישית דקל הוא אחלה בנאדם ואני מאוד מסמפט אותו, אין קשר למחלוקת שהיא כאמור לגבי נושא. ולעצם העניין.... "אם דייג ספורטיבי בעל סירה ייגש לפקיד השומה לפתוח תיק ויסביר במשרדי מה"כ מדוע זה מבוקשו - תוך ציון היקף משוער של המכירות וההוצאות, קרוב לוודאי שיגידו לו להסתלק ולא לבלבל את המוח..." יש פה מישהו שמוכן לנסות  ??  מי שינסה ירוויח, אלא אם כן פקיד השומה יפעיל את סמכותו לפי 86 לפקודת מס הכנסה - ויודיע כי הוא מתעלם מהנושא הואיל והוא רואה בכך עסקה מלאכותית ופשוט מתעלם מכל הדיווח, הואיל ומדובר במי שזה תחביבו ולא עושה זאת לשם הפקת הכנסה. לכן גם כתבתי כי במס הכנסה ישלחו כל ספורטיבי כזה ויגידו לו שלא לפתוח תיק על דיג אם זה תחביב ואיננו צופה או מתכנן רווחים (להזכירך, רווח זה הכנסות פחות הוצאות בתנאי שההכנסות עולות על ההוצאות). ועוד דבר עם כבר פתחתה תיק אז סימן שאתה מיסחרי
ממש לא מדויק: *אם פתחת תיק במה"כ על עיסוק בדיג במטרה להרוויח - סימן שאתה מסחרי, *אם פתחת תיק ללא מטרה להרוויח אלא במטרה לקזז כנגד הכנסותיך את הוצאותיך על התחביב - סימן שאתה מתוחכם וחכם. רפי לא תשכנע אותי בעיניין כי זה ברור לכולם ואתה סתם מנסה להציג דברים בצורה לא מדויקת וחבל
דקל אולי לא אשכנע אותך ואולי שכנעתי אותך אך לא תודה ששוכנעת... תמיד יש לך הברירה: להקשיב בפתיחות או להאטם... וזה שאתה כותב כי "זה ברור לכולם" השאלה היא מה ברור לכולם - כי בינתיים נראה שברור לרוב המוחלט של האנשים כי הם חולקים על דעתך כפי שהובעה כאן... אגב אני ממש מתפלא עליך - אתה כותב במנותק מהמציאות: כותב "ברור לכולם" כאילו ברור בכיוון דעתך - והרי רק אתמול ציטטת את אליהו שכתב לך: "מסחרי הוא אדם שמרוויח ממשהו, או אפילו רק מנסה להרוויח ממשהו. כל עוד הוא רק מנסה לכסות את הוצאותיו (וקל וחומר מתי שברור לו שלא יצליח לעולם אפילו להתקרב למטרה הזו)- איננו מסחרי בשום צורה ואופן". אז בינתיים דקל, אתה הוא זה שכותב בצורה מאוד לא מדויקת ובסתירה מוחלטת לנתונים שבידיעתך - מה שמחליש מאוד את עמדתך בכללותה... בינתיים דווקא אני מציג את הדברים בצורה מאוד מדויקת ובמקום משפט סתמי כפי שכתבת - אולי תראה לי היכן בדיוק כתבתי משהו שאיננו מדויק?!!! הצעתי לך בתגובה קודמת להציג בפני רוה"ח או יועץ המס שלך את מה שכתבתי אתמול ולשאול לדעתו - עשית זאת?!! אז במקום לעשות זאת ולהיווכח כי כל מה שכתבתי מדויק אתה ממשיך לדקלם מנטרות סתמיות, וחבל שכך... אגב, הגיוני ביותר שפתחת תיק במס הכנסה, כי הרי שנינו יודעים שאין סיכוי שתשלם מס: בידך להרוויח ואחרי ניכוי כל ההוצאות - פחת על סירה והוצאות על ציוד ודלק וכו', גם 9,000 ש"ח נטו לחודש ויותר - ולא תשלם מס נוכח הזיכוי שיש לך כתושב נהריה, מה גם שבתחום הדיג הרי תמיד אפשר להצהיר על חלק וקל מאוד שלא להצהיר על חלק... ואגב שיהיה לך לבריאות - בהחלט מכבד את זכותך להתפרנס בכבוד מדיג.... עדיין לא ענית על שאלת השאלות (כי אין בפיך תשובה?!) ואתה מוזמן לענות:1. האם שמעת אי פעם על מישהו שמתחיל לעסוק בעסק מסחרי כשהוא יודע מראש שלא ירוויח - אלא לכל היותר יחזיר חלק מההוצאות (מה שאומר: ידיעה ודאית מראש שהתוצאה היא הפסד/גרעון)?!!! 2. אילו ידעת כי במסגרת עיסוקך בדיג לא תרוויח אלא רק תכסה חלק מההוצאות (הפסד!) - האם היית פונה לעסוק בדיג בקטע מסחרי או שהיית נמנע מעיסוק מסחרי בדיג?!!3. ספורטיבי שמוכר מעת לעת חכה או רולר וגם קונה לעיתים ציוד יד-2, האם לשיטתך הוא "עוסק מסחרית בציוד דיג" שחייב גם בדיווח למס הכנסה?!!במקום סיסמאות ומנטרות סתמיות, תענה לשלוש השאלות האלו... 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 05, 2015, 16:14:18 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
|
|
רפי יש תשובות לכל השאלות שלך אבל סופש ואין לי זמן מבטיח לענות בהמשך
|
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
רפי יש תשובות לכל השאלות שלך אבל סופש ואין לי זמן מבטיח לענות בהמשך
אתה לא חייב דקל - לי גם לקח כמה ימים, אך ככל שמתחשק לך אז בכייפ... 
|
|
|
|
עריכה אחרונה: ספטמבר 05, 2015, 16:14:39 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
עדיין לא ענית על שאלת השאלות (כי אין בפיך תשובה?!) ואתה מוזמן לענות:1. האם שמעת אי פעם על מישהו שמתחיל לעסוק בעסק מסחרי כשהוא יודע מראש שלא ירוויח - אלא לכל היותר יחזיר חלק מההוצאות (מה שאומר: ידיעה ודאית מראש שהתוצאה היא הפסד/גרעון)?!!! 2. אילו ידעת כי במסגרת עיסוקך בדיג לא תרוויח אלא רק תכסה חלק מההוצאות (הפסד!) - האם היית פונה לעסוק בדיג בקטע מסחרי או שהיית נמנע מעיסוק מסחרי בדיג?!!3. ספורטיבי שמוכר מעת לעת חכה או רולר וגם קונה לעיתים ציוד יד-2, האם לשיטתך הוא "עוסק מסחרית בציוד דיג" שחייב גם בדיווח למס הכנסה?!!במקום סיסמאות ומנטרות סתמיות, תענה לשלוש השאלות האלו...  אני לא מכיר אף אחד שפתח עסק במטרה להפסיד או עם כוונות או אפילו ידיעה מראש שיפסיד אבל אני מכיר לא מעט שהקימו עסק במחשבה שירוויחו וזה לא קרה... המיסוי עובד על עקרון פשוט שתופס ב-99.99% מהמקרים. כמה שאתה מרוויח יותר, המיסוי יותר גבוה. אם זה היה תלוי בי, הייתי לוקח מסים גם על אינטיאס בודד בשנה במשקל של 40 קילו. נכון שהסכום שייגבה בגינו הוא אפסי אבל התיק במס הכנסה וכול הכאב ראש שכרוך בשביל להיות מוסדר, יכול להניא מלהיכנס לזה ... מכירת חכה יד שניה זה דבר אחד אבל מכירת ציוד "יד שניה" על בסיס קבוע כשמטרתו למכור על מנת להכניס כסף, זה כבר עסק. אתה יכול להיכנס לדקויות והתחכמויות אבל ההבדל ברור גם לך...
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
עדיין לא ענית על שאלת השאלות (כי אין בפיך תשובה?!) ואתה מוזמן לענות: 1. האם שמעת אי פעם על מישהו שמתחיל לעסוק בעסק מסחרי כשהוא יודע מראש שלא ירוויח - אלא לכל היותר יחזיר חלק מההוצאות (מה שאומר: ידיעה ודאית מראש שהתוצאה היא הפסד/גרעון)?!!! 2. אילו ידעת כי במסגרת עיסוקך בדיג לא תרוויח אלא רק תכסה חלק מההוצאות (הפסד!) - האם היית פונה לעסוק בדיג בקטע מסחרי או שהיית נמנע מעיסוק מסחרי בדיג?!! 3. ספורטיבי שמוכר מעת לעת חכה או רולר וגם קונה לעיתים ציוד יד-2, האם לשיטתך הוא "עוסק מסחרית בציוד דיג" שחייב גם בדיווח למס הכנסה?!!
אני לא מכיר אף אחד שפתח עסק במטרה להפסיד או עם כוונות או אפילו ידיעה מראש שיפסיד אבל אני מכיר לא מעט שהקימו עסק במחשבה שירוויחו וזה לא קרה... נכון מאוד, כמוני כמוך... וכולם יודעים מצוין כי מי שיוצא לדוג בסופ"שים בסגנון דיג ספורטיבי - גם אם ירצה "להרוויח ממכירת דגים" אז הוא לא ירוויח אלא יפסיד, במיוחד אם הוא מחזיק סירה... אין דייג ספורטיבי אחד ומבין אלו שמכרו/מוכרים דגים - שחשב כי ירוויח כסף מדיג ספורטיבי... אגב, ככל שמדובר באנשים עובדים - שכירים או עצמאיים, אם אילו ימכרו כל מה שיתפסו, אז 10-12 שעות במקום העבודה שלהם שווים בודאות יותר ממה שיוכלו להרוויח מתפיסת ומכירת דגים... מאחר שיש כאן מראש ידיעה על הפסד ודאי והעדר סיכוי להרוויח - ביטוי לכך יש גם בעובדה שיוצאים פעם וגג פעמיים בשבוע (מי שירצה להרוויח יצא 4-6 פעמים בשבוע), אז מכאן ברור כי אף דייג ספורטיבי מבין מי שמוכר דג/ים - לא משקיע בציוד ויציאות דיג במטרה להרוויח. עדיין לא ענית על שאלת השאלות (כי אין בפיך תשובה?!) ואתה מוזמן לענות: 1. האם שמעת אי פעם על מישהו שמתחיל לעסוק בעסק מסחרי כשהוא יודע מראש שלא ירוויח - אלא לכל היותר יחזיר חלק מההוצאות (מה שאומר: ידיעה ודאית מראש שהתוצאה היא הפסד/גרעון)?!!! 2. אילו ידעת כי במסגרת עיסוקך בדיג לא תרוויח אלא רק תכסה חלק מההוצאות (הפסד!) - האם היית פונה לעסוק בדיג בקטע מסחרי או שהיית נמנע מעיסוק מסחרי בדיג?!! 3. ספורטיבי שמוכר מעת לעת חכה או רולר וגם קונה לעיתים ציוד יד-2, האם לשיטתך הוא "עוסק מסחרית בציוד דיג" שחייב גם בדיווח למס הכנסה?!!
המיסוי עובד על עקרון פשוט שתופס ב-99.99% מהמקרים. כמה שאתה מרוויח יותר, המיסוי יותר גבוה. אם זה היה תלוי בי, הייתי לוקח מסים גם על אינטיאס בודד בשנה במשקל של 40 קילו. נכון שהסכום שייגבה בגינו הוא אפסי אבל התיק במס הכנסה וכול הכאב ראש שכרוך בשביל להיות מוסדר, יכול להניא מלהיכנס לזה ... נכון כתבת לגבי המיסוי, רק שוב תזכורת: מס הכנסה איננו מוטל על "מכירה" או על "פדיון" - אלא על הכנסה חייבת ולפני הכל על "רווח" - הכנסות בניכוי כל ההוצאות שהוצאו בקשר לייצור אותה הכנסה. כידוע, אם חנות דיג מכרה ציוד במליון שקל לשנה והוצאותיה היו מליון שקל לשנה - כמה יהיה המס?! אפס!!! אין דבר כזה מס על מחזור ההכנסות בהתעלם מההוצאות, ולכן בדיוק כפי שהסברתי לדקל: תרצה לקחת מס על מכירת האינטיאס ובכלל מכירת דג ע"י ספורטיביים - תצטרך להכיר בניכוי ההוצאות, חכות ורולרים באלפי שקלים, דמויים וג'יגים קרסים וחוטים של "הביוקר", לבעלי סירה על ביטוח ועגינה ודלק - וגם על טיפולים ושיפוצים וסטנדים, למי שאין סירה דמי ההשתתפות בסך 100-250 ש"ח ליציאה.. בקיצור: מס הכנסה יעבדו קשה ולא יגבו שקל אחד מס על מכירת דגים - האוצר רק יחזיר כסף למי שיחזיר דוח. ואם מחפשים פתרון שיצריך השקעת אנרגיה אז מזכיר שכדאי לזהות את הבעיה העיקרית והשקיע בה: במקום שרשויות המס ישקיעו אנרגיות ומשאבים יקרים על שום-כלום שלא יניב הכנסות ממס ולא ממש יפתור את הבעיה בים (מפקח מס מקבל משכורת ויש לו זמן עבודה מוגבל - גם כך אין כ"אלבדיקת כל התיקים), הגיע הזמן שיטפלו ויטפלו תחילה במזיקים הגדולים לים שהם במקרה גם ברובם המכריע עברייני מס שחלקם עובדים ללא תיק והאחרים ברובם המכריע מעלימים מיסים בלי הכרה בענף בו רוב המסחר מתנהל ב"שחור", אז אם רוצים לסייע לים וגם להרוויח משהו ממיסים אז בל נתבלבל - היעד הנכון הוא הדייגים המסחריים ואת המשאבים לפתיחת תיקים מוטב להשקיע בהם!!! אגב גיאצוק, הפתרון שאני מצדד בו ויסגור את כל הנושא הוא שונה לגמרי: מכירת דגים רק בידי בעל רשיון למכירת דגים וכנ"ל קניית דגים רק מול תע' משלוח מסוחר מורשה למכירת דגים, עם סנקציות כבדות על המוכר ללא רשיון והקונה ממי שאין לו רשיון... על הדרך כמובן גם מגבלת גודל (ללמד את המסחריים להקפיד על גודל עין ברשתות) וכמובן גם לשלול רשיון מכירה מדייגים מסחריים שמבצעים עבירות על דיני הדיג או דגים במקומות מזוהמים או לא שומרים על הדגים שנתפסו בתנאי תברואה בסיסיים... *או אז תעצור מכירה בידי ספורטיביים אך בעיקר בידי דייגים מסחרים עבריינים ומשמידנים שזה הדבר החשוב, *עד אז וכל עוד דבר לא קורה מבחינת הרשויות - מוטב לזכור מה ובעיקר מי הבעיה האמיתית של הים והדגים, ומבחינתי מי מהספורטיביים שבוחר למכור איזה דג גדול שתפס לממן חלק קטן מהוצאותיו ובעיקר העתידיות- שיהיה לו לבריאות... מכירת חכה יד שניה זה דבר אחד אבל מכירת ציוד "יד שניה" על בסיס קבוע כשמטרתו למכור על מנת להכניס כסף, זה כבר עסק. אתה יכול להיכנס לדקויות והתחכמויות אבל ההבדל ברור גם לך...
ההבדל?! ההבדל היחד שאני רואה הוא בין חי (דג) לבין דומם (ציוד דיג), כי ללא דקויות והתחכמויות אין שמץ של הבדל! יפה כתבת בפיסקה הראשונה אז הבה ונבדוק: יש הרבה חבר'ה אשר על בסיס קבוע יחסית קונים ומוכרים ציוד, בין חדש ובין יד שניה, מקיאקים ועד דמויים, לא במטרה להכניס כסף אלא במטרה לשדרג ציוד, מוכרים סטים, רולרים, חכות ודמויים כדי לממן חדש, ובין אם לעיתים קונים בהזדמנות... ואם מישהו מכר 7 פעמים בשנה וקנה סט חדש ויקר - מה ההבדל אם מכר 7 רולרים וחכות או 7 פרידות/אינטיאסים כדי לממן את הסט החדש?! הרי גם ההוא שמכר ציודים וגם ההוא שמכר דגים - יכלו לחלק בחינם לחברים ומכרים ואלי בהבדל אחד: כשאתה מחלק דג גדול זה גם להסריח את המכונית.... בצדק כתבת גיאצוק " על בסיס קבוע כשמטרתו למכור על מנת להכניס כסף, זה כבר עסק " - ואכן, מסכים אתך לגמרי כי המבחן הקובע הוא מבחן המטרה!!! כך בציוד יד-2, מי שמטרתו איננה להרוויח אלא לשדרג לעצמו ציוד - איננו "מסחרי" ונותר ספורטיבי לגמרי, כך גם בדיג ספורטיבי מי שיוצא לדיג ספורטיבי במטרה להרוויח כסף זה אכן מסחרי - אך מי שיוצא לדיג במטרה להנות מדיג ועל הדרך אם תפס דג גדול והחליט למכרו לטובת שדרוג ציוד, זה נותר דיג ספורטיבי ולא נעשה יש מאין ל"מסחרי", ממש ממש לא...
|
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
50
יש אכילות ???
|
|
שתי נקודות שאני לא ממש סגור עליהן.
1. אם אני אוהב לעבוד עם ברזל (מסגרות/רתכות/פירזול) ולא בתור עבודה כי יש לי עבודה אלא רק בשביל ה-FUN והנפש. גם אם אני עוסק בזה בזמני החופשי, החומרים יקרים רצח . אם אני דואג לוודא שסך ההוצאות שלי על התחביב יכוסו מההכנסות שלי ממכירת יצירות, אני אולי לא מרוויח וגם לא מתכוון להרוויח כי זו לא היתה המטרה שלי מלכתחילה אבל אני עדיין מחוייב בתיק (מס הכנסה או עוסק זעיר, לפי המצב והבחירה) וזה כבר עלול להוציא את הרוח בפני עצמו. ההחלטה אם להחזיק תיק כזה או לא, יכולה להיות ההבדל הגדול בין הסתבכות עם מס הכנסה או מע"מ או מישזהלאיהיה...
2. אם אני יוצא מהבית כעוס מאד והולך לבית של מישהו אחר ואיכשהו זה מתפתח לכיוון לא חיובי ובסוף אני שובר לו את הראש והוא נופח את נשתמתו, אני מניח שהקו שיוחלט ללכת עליו זו הריגה (על כול אחת מסעיפיה) אבל אם יצאתי מהבית עם אקדח והלכתי אליו וזה נגמר באותה צורה, אני בספק גדול אם אצליח להוכיח שלא היתה כוונה מראש ואז זה כבר אישום ברצח... הכוונה, אולי משנה. אולי... התוצאה, זהה. שורה תחתונה, אולי לא אשב מאסר עולם אבל ישיבה בטוחה, תהיה...
|
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
| 0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
| « הקודם הבא »
|
| הדפסה
|
|
|