בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי?
עמודים: 1 ... 9 10 [11] 12 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי?  (נקרא 30764 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי?
« הגיב #150 ב- : ספטמבר 06, 2015, 17:26:19 PM »
שתי נקודות שאני לא ממש סגור עליהן.

1. אם אני אוהב לעבוד עם ברזל (מסגרות/רתכות/פירזול) ולא בתור עבודה כי יש לי עבודה אלא רק בשביל ה-FUN והנפש.
גם אם אני עוסק בזה בזמני החופשי, החומרים יקרים רצח .
אם אני דואג לוודא שסך ההוצאות שלי על התחביב יכוסו מההכנסות שלי ממכירת יצירות, אני אולי לא מרוויח וגם לא מתכוון להרוויח כי זו לא היתה המטרה שלי מלכתחילה אבל אני עדיין מחוייב בתיק (מס הכנסה או עוסק זעיר, לפי המצב והבחירה) וזה כבר עלול להוציא את הרוח בפני עצמו.
ההחלטה אם להחזיק תיק כזה או לא, יכולה להיות ההבדל הגדול בין הסתבכות עם מס הכנסה או מע"מ או מישזהלאיהיה...

2. אם אני יוצא מהבית כעוס מאד והולך לבית של מישהו אחר ואיכשהו זה מתפתח לכיוון לא חיובי ובסוף אני שובר לו את הראש והוא נופח את נשתמתו, אני מניח שהקו שיוחלט ללכת עליו זו הריגה (על כול אחת מסעיפיה) אבל אם יצאתי מהבית עם אקדח והלכתי אליו וזה נגמר באותה צורה, אני בספק גדול אם אצליח להוכיח שלא היתה כוונה מראש ואז זה כבר אישום ברצח...
הכוונה, אולי משנה. אולי...
התוצאה, זהה.
שורה תחתונה, אולי לא אשב מאסר עולם אבל ישיבה בטוחה, תהיה...

לסעיף 1  מתבייש

אם האפשרות שלך להמשיך לממן את החומרים היקרים ולהנות מהעיסוק ביצירות ברזל -
היא רק ע"י מכירת יצירה פה ושם באופן שיכסה חלק מהוצאות רכישת חמרי הגלם היקרים,
הייתי אומר לך "תמכור פה ושם ותמשיך להנות, עדיף על פני ויתור מהמשך עיסוק במה שאתה אוהב".

לגבי "מחויב בתיק" זו שאלה פרשנית מורכבת...
לדעתי, בסיטואציה הזו אינך מחויב כי מראש ההגדרה איננה עיסוק לשם רווח וגם בפועל זה המצב...
לדעתי, גם בדוגמה שנתת אם תיגש ותבקש לפתוח תיק - מן הסתם יפטרו אותך מזה...
אין ולא תהיה כל הסתבכות עם רשויות המס - לא לך בדוגמה שנתת ולא למי שמכר פה ושם דג....
ברגע שמפקח מס מבין שאין כאן רווח משמע אין כאן מצב למס - הוא עובר הלאה...

לסעיף 2  מתבייש

אתה צודק לחלוטין גיאצוק והפגנת בקיאות מרשימה...  אתה בסדר מה שכתבת מדויק אתה בסדר
אגב, הדוגמה הזו תהיה נכונה אם דייג ספורטיבי ימכור דגים מידי שבוע או יותר מפעם בשבוע, דרך קבע,
יגיע לפדיון חודשי של 3,000 שקל לחודש ומעלה וכו' - שאז אכן יהיה עליו כבר לפתוח תיק...
כמו ברוב הדברים - הכמות עושה את המהות....
אם מישהו מחר פעם בשנה אינטיאס של 5ק"ג ב-200 שקל אז זה לא יעניין אף אחד....
אם ימכור בכל שבוע דגים בשווי 500-2000 והיקף חודשי של 5,000 שקל שקל זה יצרום וגם יחייב פתיחת תיק -
כי זה כבר לא כיסוי חלק מההוצאות לעבר ולעתיד אלא כיוון לרווח...

לגבי הדוגמה?  אם הרגת אכן הרגת...
אם אכן מכירת הדגים העבירה אותך לפסים של עשיית רווח (רווח: הכנסות עולות על הוצאות) -
אז גם אם לא התכוונת להרוויח ומסתבר שהרווחת אז אתה אכן צריך לדווח לרשויות המס....
אך בפועל לא קיים דייג ספורטיבי אחד שמוכר דגים שהכנסותיו עלו על הוצאותיו....
לדוגמה שלך - בין אם התכוונת או לא אז הבנאדם לא מת ולא נפצע, לכן לא "תשב"... קריצה
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין:
« הגיב #151 ב- : ספטמבר 06, 2015, 17:48:00 PM »
משום מה נראה שהדיון פונה כבר לדיני מיסים וחוות הצהרת הכנסה.

קראתי כול תגובה ומכול מלמדי ניסתי ללמוד. רק שכאן זה כבר לדעתי הלך רחוק מדי אם רק נזכור שכול זה התחיל ממכירת דג בודד.

כולנו שואפים לשיפור הים והדגה אבל מכאן ועד להיכן שהדיון הזה הולך, המרחק הוא רב ביותר.

כמה דייגים ספורטיביים התמודדו באמת עם הדילמה של תפיסת דג במשקל של מעל 30 קילו ובשאלה מה עושים איתו - אני לא מכיר.

את המסר של עדיפות לשחרור הבנו ועדיין אני מעדיף שכול אחד יחליט לעצמו מה הוא עושה. ולא בגלל "לחץ חברתי" לשחרר כדי שיגידו כול הכבוד.

אני תקווה שכול אחד יעשה עם עצמו את החשבונות שלו, ויכבד גם את רצונו של האחר.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #152 ב- : ספטמבר 06, 2015, 20:54:30 PM »
משום מה נראה שהדיון פונה כבר לדיני מיסים וחוות הצהרת הכנסה.

קראתי כול תגובה ומכול מלמדי ניסתי ללמוד. רק שכאן זה כבר לדעתי הלך רחוק מדי אם רק נזכור שכול זה התחיל ממכירת דג בודד.

כולנו שואפים לשיפור הים והדגה אבל מכאן ועד להיכן שהדיון הזה הולך, המרחק הוא רב ביותר.

כמה דייגים ספורטיביים התמודדו באמת עם הדילמה של תפיסת דג במשקל של מעל 30 קילו ובשאלה מה עושים איתו - אני לא מכיר.

את המסר של עדיפות לשחרור הבנו ועדיין אני מעדיף שכול אחד יחליט לעצמו מה הוא עושה. ולא בגלל "לחץ חברתי" לשחרר כדי שיגידו כול הכבוד.

אני תקווה שכול אחד יעשה עם עצמו את החשבונות שלו, ויכבד גם את רצונו של האחר.

אתה יודע משהו יוסי?!
גרמת לי לכתוב את התגובה הכי קצרה שכתבתי בשרשור הזה ובשתי מילים:
אני מסכים! 
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין: בעניין:
« הגיב #153 ב- : ספטמבר 07, 2015, 01:54:39 AM »

אתה יודע משהו יוסי?!
גרמת לי לכתוב את התגובה הכי קצרה שכתבתי בשרשור הזה ובשתי מילים:
אני מסכים! 
[/quote]

זה היה באמת קצר. ואני עוד הכנתי קפה לקראת הקריאה:סמיילי

yosi asuline

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אחרי טיפול במכות חשמל עדיין חייב לזרזר

« הגיב #154 ב- : ספטמבר 07, 2015, 07:38:50 AM »
הנה דייג ספורטיבי מסחרי
https://youtu.be/ign0Y89FmsY
מאחורי כל דייג מצליח יש אישה רעבה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #155 ב- : ספטמבר 16, 2015, 12:42:24 PM »
וברשותך דקל, לשאלת השאלות ותענה עם יד על הלב:
מה בדיוק מפריע לך בתור דייג מסחרי - בכך שדייג ספורטיבי מוכר דג שתפס במקום לשחררו?!!!
להערכתי ולדעתי, אינך מדבר ממקום של "אכפתיות לעתיד הים" אלא ממקום אחר - ואנמק:
1. אם נכנסים עוד דגים לשוק הדגים - מחיר הדגים שאתה מכניס יורד.
2. יש את המחשבה שאולי עוד כמה דגים שתפסו הספורטיביים ולא שחררו - היו נלכדים ברשתותיך....

במילים אחרות:
1. מבחינתך כל מכירה של דגים נוספים בשוק הדגים - זו פגיעה בפרנסתך
2. אילו מבחינתך העיקר היה "אכפתיות מעתיד הים" - היית דג עם עין גדולה יותר ונמנע מדיג בעונת רביה,
    וכנראה לא אטעה אם אנחש שאינך דג עם עין רשת גדולה במיוחד ואינך נמנע מדיג בעונת רביה...
    מן הסתם גם אינך משחרר למים דגים קטנים שנלכדו ברשתך...

לא ברור לי הכיצד אתה, בתור דייג מסחרי, מדבר על הדיג הספורטיבי באותה נשימה עם שמירת הים...
הרי הפגיעה בדגים שגורמים הדייגים המסחריים עולה עשרת מונים ופי כמה וכמה על זו של הדיג הספורטיבי,
אתם המסחריים עטים על כל הזדמנות להוציא כמה שיותר דגים "בלי לראות ממטר" כפי שאומרים בסלנג..
גודל עין מינימלי כדי לתפוס כמה שיותר וכל דג שיכול להכניס עוד כמה שקלים......
עונת רביה לא ממש מעניינת אתכם...
מנסרים בשיטתיות את הענף עליו אתם יושבים...
אין שום קוד והקוד האתי היחיד שלכם הוא "תפוס כפי יכולתך היום כי מחר האחרים יתפסו"...
אם תראה להקה של 500 בייבי אינטיאס במשקלי 500-800 גרם - לא תזרוק עליהם רשת?!
אז על מה אתה מלין?!

ואם טעיתי במשהו אז תקן אותי - ואתנצל בכייפ...

מה שמפריע לי תכלס הכי הרבה זה שאתם לא מבינים שדייג הוא דייג ומשמיצים דייגים מיסחרים למרות שכולנו כאלה איפה שהו שם
והמדינה מצליחה בשיטת הפרד ומשול לגרום לכלל הדייגים להילחם אחד בשני במקום ליפתור את הבעיות האמיתיות (מינים פולשים גידולי דגים והמכמורתנים)
בקשר לנימוקייך
1 אני מוכר לסוחר במחיר קבוע כל השנה (יש דגים אין דגים ) וזה לא באמת נוגע לי
2 הדגים שמשוחררים קודם כל לא ניתפסים שוב לפחות לא באזורינו מאחר והם חוזרים פצועים בפה לים ולא תוקפים יותר לפחות עד שיחלימו וזה כבר יהיה במדינה אחרת (מדובר בדגים נודדים)
בקשר לגודל העין אני דג אם עין ביחס לגודל הדגים שאני רוצה לתפוס  וכל דייג מיקצועי יודע בדיוק איזה גודל עין צריך לאיזה סוג דג על מנת שיהיה סחיר (לא מיתעסקים בשטויות או כמו שאתה אומר שקלים ) וכן עם בטעות ניתפס דג קטן אני משחרר אותו חי לים גם במחיר של ביזבוז זמן עוצר הכל ומשחרר
וכן אים אני אראה להקת אינטיאסים של 250 -300 קג אני יזרוק אליהם רשת בלי לחשוב פעמיים
בסופו של יום אני דייג

לדבריך מפריע לך שאנחנו לא מבינים - לי מפריע שאתה לא מבין וגם לא מבין מה מפריע לנו סמיילי

*ראשית "לא כולנו כאלה מסחריים פה ושם" כפי שכתבת, יש בינינו הספורטיביים מאות אשר מעולם לא מכרו ולא ימכרו דג ומתנגדים לכך עקרונית, לרוב גם משחררים רוב מה שתפסו. לכן אין מקום להכללה.

*הרבה מאתנו מבינים כי דייג הוא דייג ומכבדים את זכותו לדוג, אם אנחנו "משמיצים" כדבריך - אני הייתי מגדיר זאת בתור "כעוסים ומלאי ביקורת" וזאת משום ההתנהגות המכוערת והמקוממת של רוב המסחריים שלט מכבדים לא את הים, לא את הזולת ולא את פרנסתם, מדבר על הרוב ולא על כולם..... וכמה דוגמאות מדוע לדעתנו רוב המסחריים חולירות:
--ראשית, כשהם עוברים צמוד לחוף ולריפים ורואים את החכות של הספורטיביים - אך עוברים לספורטיביים "על הראש" ועל החוטים, כאילו הים של אמא שלהם ושלהם בלבד, שמים קצוץ ולעיתים פוגעים בכוונה... למה אנחנו כציבור אמורים לכבד מי שלא מכבד אותנו?!
--החזירות מול הים והדגים, עם הרשתותת בעלות עיניים קטנות והקטע של "נטבח כפי יכולתנו היום ומחר אלוהים גדול", כולל תפיסת המוני דגיגים שנזרקים (שלל מושלך), אז סקטור שלא מכבד את הים ואת מקור הכנסתו קצת קשה לכבד אותו..

*אגב, אתה מציע להלחם במכמורתנים, מה יש לך נגד המכמורתנים?! הם גם רק משמידים לפרנסתם...

1. לסעיף 1 שכתבת - לא נראה לי שיש כזו חיה בשוק הדגים "מחיר קבוע"!!!!
    אם אתה מוכר לו היום טונית ב-8 שקלים לקילו וביוני תהיה הצפה ובחנויות המחיר לצרכן יהיה 8 לקילו -
    הסוחר שלך יקנה ממך כמויות טוניות ב-8 וימכור לחנויות ב-6 שקל לקילו?! לא נראה לי...
2. דגים שמשוחררים לא נתפסים שוב?! טעות גדולה בידך דקל ואני מתפלא....
    ראשית, הם נתפסים שוב ברשתות כי הם לא ממהרים לברוח לחו"ל ואין קשר בין פציעה להתפסות ברשת.
    שנית, כבר תפסתי וגם אחרים, דגים עם קרס ואפילו ריג בפה....
    שלישית, פעם בבולוס אינטיאס חטף לי דג עם הריג, מישהו הוריד דג חי והעלה את האינטיאס עם הריג והדג.

אולי אתה מקפיד על גודל עין, אך ראיתי מספיק איך דייגי הג'ארפים ממלאים ארגז ומותירים על החוף אלפי דגיגונים לפרפר למוות.. כך עוד דייגי רשתות ושלא לדבר על המכמורתנים...
בכל אופן, מה שכתבת לגבי זה שאתה משחרר קטנים גם במחיר בזבוז זמן - ראוי להערכה דקל, רק שאתה מציג גישה נדירה ורוב המסחריים הם חולירות שלא יבזבזו שניה כדי לשחרר דג קטן, מכאן גם הסיבה העיקרית לתרועמת והכעס שלנו כלפיהם...

כתבת בהגינות רבה כי תטיל רשת על להקת אינטיאסים בגדלי 200-300 גרם, מה שמסביר מה שכתבתי קודם ומסביר לך חלק מהזעם שלנו כלפי המסחריים: יש בינינו הרבה חבר'ה שמשחררים 2-3 אינטיאסים שתפסו ושוקלים פחות מקילו, מה אתה מצפה שירגישו אם הם יראו אותך מוציא להקה כזו?!!! אילו היה לדייגיםם המסחריים מעט כבוד לים, הייתם נמנעים כולכם מלדוג להקות קטנים שזה עתיד הים וגם עתיד פרנסתכם... אך אתם תופסים היום כל מה שתוכלו לתפוס היום - ולא חושבים על המחר: לא על המחר של הים ולא על המחר של פרנסתכם, על הדרך המסחריים משמידים את הים לא רק לעצמם אלא לכולם וגם לנו... לכן אנחנו כועסים... ואגב - אנחנו כועסים לא פחות מאשר על המסחריים - גם על ספורטיביים אשר טובחים בדגיגים לא פעם כאלו שפרסמו תמונה עם 10 לוקוסונים של 300 גרם חטפו ביקורת קשה וזעם רב...

קודם כל לפי כמות התגובות והזעם שבהם מסתמן רוב מוחלט של אנשים שמוכרים דגים (אני מכבד את כולם )
אני גם מבין את הכעס על עברינים וסתם אנשים קקות שפוגעים בציוד ובים של כולם   אבל עדיין הם עבריינים ואנשים קקות      כבוד זה מילת המפתח
החזירות שאתה מדבר ועניים קטנות לא מגיע מדייגי הסירות  (שם יודעים בדיוק איזה עין צריך בשביל איזה דג ויודעים גם איזה דג מחפשים ובאיזה עונה )החיזירות מגיעה מדייגי המכמורת ושם לגודל העין יש השפעה עצומה מאחר והם לא מכוונים לסוג דג מסוים אלה לגודל דג  
וזה גם בערך מה שיש לי נגד המכמורתנים  
דייגי הגרפים שאתה מזכיר (תופעה נירחבת בקריות ) הם עברינים שגומרים להרס הים וגם הדייגים המיסחריים מתלוננים
והיחידים שאפשר לבוא בטענות הם משרד החקלאות שלא אוכף (מבחירה או חוסר יכולת)
1 לגבי המחיר אני מדבר בעיקר על הלוקוס וכן המחיר הוא קבוע (כן כן אפילו עכשיו בחג) אבל שווה חוסך זמן ותמיד יש מי שיקח את הדגים גם באינטיאסים המצב דיי דומה
2 למה קוראים להם דגים פילגיים  מה???

כתבתי שהייתי זורק רשת על להקה של 250-300 קילוגרם  בגדלים של 500-800 גרם  ולא יפה לצייר אותי בתור רוצח דגיגים  וכן בגודל של 500-800 גרם זה דג סחיר ויפה לרשת בדייג גיג גם דג של קילו אפשר וצריך לשחרר
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #156 ב- : ספטמבר 16, 2015, 13:01:34 PM »
עדיין לא ענית על שאלת השאלות (כי אין בפיך תשובה?!) ואתה מוזמן לענות:
1. האם שמעת אי פעם על מישהו שמתחיל לעסוק בעסק מסחרי כשהוא יודע מראש שלא ירוויח -
אלא לכל היותר יחזיר חלק מההוצאות (מה שאומר: ידיעה ודאית מראש שהתוצאה היא הפסד/גרעון)?!!!
2. אילו ידעת כי במסגרת עיסוקך בדיג לא תרוויח אלא רק תכסה חלק מההוצאות (הפסד!) -
האם היית פונה לעסוק בדיג בקטע מסחרי או שהיית נמנע מעיסוק מסחרי בדיג?!!
3. ספורטיבי שמוכר מעת לעת חכה או רולר וגם קונה לעיתים ציוד יד-2,
    האם לשיטתך הוא "עוסק מסחרית בציוד דיג" שחייב גם בדיווח למס הכנסה?!!

במקום סיסמאות ומנטרות סתמיות, תענה לשלוש השאלות האלו...

1 כן והרבה כך עסק שמתחיל מתחביב (במגביל לעבודה מסודרת) ולאט לאט מתחיל ליצר רווחים  וגם הפסד חלקי מתקבל שכן עדיין מדובר בתחביב
2  דייג זה דרך חיים תאמין לי יש הרבה ימים שאני חוזר ריק  ושום דבר לא ימנע ממני להיות דייג גם לא הימים והתקופות הקשות
3 אין מה להשוות ציוד יד שניה לבעל חיים  ובעל חיים לא צריך לשלם את מחיר חזירות היבואנים והמדינה
ציון295
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #157 ב- : ספטמבר 16, 2015, 13:53:19 PM »
אתה לוקח 250-300 קילו דגים 500-עד 800 גרם אבל באותה נשימה מצפה שמי שתפס בגיג דג של קילו ישחרר אותו
ואני רק מצטט אותך...
תקשיב ... משהוא לא בסדר בבצורת החשיבה  שלך!(אני פולטיקליקורקט כי בא לי . מקיאים)
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #158 ב- : ספטמבר 16, 2015, 14:04:14 PM »
אתה לוקח 250-300 קילו דגים 500-עד 800 גרם אבל באותה נשימה מצפה שמי שתפס בגיג דג של קילו ישחרר אותו
ואני רק מצטט אותך...
תקשיב ... משהוא לא בסדר בבצורת החשיבה  שלך!(אני פולטיקליקורקט כי בא לי . מקיאים)

כתבתי מה אני עושה  לא מה אני מצפה 
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #159 ב- : ספטמבר 16, 2015, 15:14:54 PM »
קודם כל לפי כמות התגובות והזעם שבהם מסתמן רוב מוחלט של אנשים שמוכרים דגים (אני מכבד את כולם )
טעות קשה שלך דקל בהבנת הדברים:
1. כמות התגובות היא כי הנושא מעניין וכשאתה מציג גישה שמכעיסה ואנשים רואים אותה שגויה -
אז גובר היצר והחשק להגיב.
2. "הזעם" מגיע בעיקר כשחושבים שמישהו כותב דברים מופרכים - והסקת המסקנות שלך לוקה ממשית..
מהכרות אישית, כמה מהאנשים שהגיבו לדבריך "בזעם" בודאות לא מכרו  מימיהם דג וגם לא קשקש של דג,
חלק מבין חברי הפורום שהגיבו "בזעם" לדבריך - הם דייגי חוף שמעולם גם לא תפסו "שלל" שאפשר למכור,
למעשה ולפי דעתי ומיטב ידיעתי - כל מי שהגיב כאן ככלל איננו מוכר דגים.
חייב לומר לך שהאמירה הזו שלך בהחלט מרגיזה ואני מנסה להבין:
האם אתה באמת לא מבין מה כתבו לך ומדוע - או שמא אתה מבין היטב אך מעלה במודע משהו מופרך ?!
3. בהמשך תראה דוגמא מוחשית - מדוע אנשים מגיבים ומדוע בכעס: בגלל דבריך ולא כי מישהו מוכר דגים.

כתבתי שהייתי זורק רשת על להקה של 250-300 קילוגרם  בגדלים של 500-800 גרם  ולא יפה לצייר אותי בתור רוצח דגיגים  וכן בגודל של 500-800 גרם זה דג סחיר ויפה לרשת בדייג גיג גם דג של קילו אפשר וצריך לשחרר
והנה הדוגמא מדוע שפע תגובות ומדוע הזעם - כי קשה לא להגיב ובכעס כשאתה כותב דברים מקוממים:
לא כתבתי על טרחונים בגדלים הללו אלא על אינטיאסים שזה העתיד של דג שהולך ונעלם בגלל דיג יתר.
ואם אתה מנסה לצייר דייגים ספורטיביים בתור "סוחרים" ולהסיק יש מאין כי "הרוב מוכרים דגים" -
שזו שטות מוחלטת וגם אתה יודע זאת היטב, אז לצייר אותך בתור "רוצח דגיגים" זה דווקא יותר קרוב למציאות.
לא שהיתה כוונה כזו לצייר אותך כך, אך לפי "הלוגיקה" שלך ("אם כועסים על דברי סימן שהם מוכרים דגים")-
אפשר לבוא ולומר שאתה גרוע יותר לים מאשר המכמורתנים. למה?! כי אם כותבים שטויות אפשר לכתוב הכל.
ברשותך נחזור למציאות ולא לאמירות חסרות שחר והגיון מהסוג שהתחלת להעלות כאן...
אתה כותב כי לתפוס 500 אינטיאסים בגדלי 500-800 גרם זה סחיר ויפה לרשת -
אך מי שתפס בגיג אינטיאס אחד של קילו צריך לשחרר?!!! תגיד דקל - אתה אמיתי?!!!

אם אני אתפוס אינטיאס של קילו בג'יג אני אמור לשיטתך לשחררו כשאתה ננעל ומוציא במכה 500 ברשת?!
אולי תסביר לנו את ההגיון שלך בקטע הזה?!!! ומה בדיוק הרעיון?!!!
*להציל את הים ולדאוג לעתיד האינטיאסים?! זה פאטתי - איך שחרור האחד יסייע כשאתה מוציא בחדווה 500?!
*אולי לשיטתך אני אמור לשחרר את הבודד שתפסתי ורציתי לשמור בקרח כדי לנקות ולאכול דג טרי -
כדי לבוא לחנות ולקנות אחד מבין ה-500 שתפסת וטרגטת במכוון, ושהתבשל בשמש בסירתך ללא קרח
ובהמשך נותר עוד שעות על הדוכן בחנות הדגים?! או אולי כדי שהוא ייתפס ברשתך בעוד שבוע ותמכור אותו?!
באמת נשגב מבינתי מדוע זה טוב שאתה תתפוס 500 ברשת ומי שתופס אחד בגיג צריך לשחררו -
תשכיל אותנו כדי שנבין: לפי הלך מחשבתך איזו מטרה משרתת התנהלות כזו ומה פשר ההגיון הזה?!

אני גם מבין את הכעס על עברינים וסתם אנשים קקות שפוגעים בציוד ובים של כולם   אבל עדיין הם עבריינים ואנשים קקות      כבוד זה מילת המפתח
החזירות שאתה מדבר ועניים קטנות לא מגיע מדייגי הסירות  (שם יודעים בדיוק איזה עין צריך בשביל איזה דג ויודעים גם איזה דג מחפשים ובאיזה עונה )החיזירות מגיעה מדייגי המכמורת ושם לגודל העין יש השפעה עצומה מאחר והם לא מכוונים לסוג דג מסוים אלה לגודל דג  
וזה גם בערך מה שיש לי נגד המכמורתנים  
דייגי הגרפים שאתה מזכיר (תופעה נירחבת בקריות ) הם עברינים שגומרים להרס הים וגם הדייגים המיסחריים מתלוננים
והיחידים שאפשר לבוא בטענות הם משרד החקלאות שלא אוכף (מבחירה או חוסר יכולת)
לגבי המכמורתנים ובמיוחד החולירות מהג'ארפים שמותירים אלפי דגיגים למות על החוף - מסכים אתך!
עוד יותר מסכים אתך שהבעיה היא אגף הדיג ומשרד החקלאות עם האימפוטנציה הפושעת שלהם...
הנה, יש דברים שאנחנו מסכימים עליהם...
לא מסכים אתך כי אין חזירות ועבריינות בקרב דייגי הסירות המסחריים:
יש את אלו שפורסים רשתות בשמורה ולא פחות גרוע - במעגן הדיג קישון...
ולגישתי: טרגוט להקות אינטיאסים בגודל של 500 גרם זו כן חזירות - זה בדיוק להשמיד את הים...
אם אתה מטיף לשחרר אינטיאס של קילו שנתפס בגיג - אל תסגור רשת על להקה של 500 כאלו!

1 לגבי המחיר אני מדבר בעיקר על הלוקוס וכן המחיר הוא קבוע (כן כן אפילו עכשיו בחג) אבל שווה חוסך זמן ותמיד יש מי שיקח את הדגים גם באינטיאסים המצב דיי דומה
2 למה קוראים להם דגים פילגיים  מה???
1. שנינו יודעים כי מה שאתה כותב איננו נכון - המחיר נקבע וכמו בכל התחומים לפי הצע וביקוש.
בעונת הטוניות במאי-יוני כשהצינצולות מביאות ערימות, המחיר במכרז יורד עד 5 ואפילו 3ש"ח לקילו,
בחורף הן נמכרות במכרז במחיר של 12-15 לקילו...
המחיר שתקבל על קילו אינטיאס כשאין אינטיאסים בשוק - ירד פלאים אם בזמן נתון ייתפסו טונות רבות מהם.
בלוקוס המחיר די קבוע כי בשנים האחרונות קצב התפיסות די אחיד וקשה לעלות ממחירו הגבוה גם כך...
2. לא מובנת השאלה, למה קוראים "ספרוסים" או "דקרים"?!
אין לי תשובה - אם אתה יודע את התשובה אשמח לדעת למה קוראים להם פילאגיים...
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #160 ב- : ספטמבר 16, 2015, 15:26:32 PM »
עדיין לא ענית על שאלת השאלות (כי אין בפיך תשובה?!) ואתה מוזמן לענות:
1. האם שמעת אי פעם על מישהו שמתחיל לעסוק בעסק מסחרי כשהוא יודע מראש שלא ירוויח -
אלא לכל היותר יחזיר חלק מההוצאות (מה שאומר: ידיעה ודאית מראש שהתוצאה היא הפסד/גרעון)?!!!
2. אילו ידעת כי במסגרת עיסוקך בדיג לא תרוויח אלא רק תכסה חלק מההוצאות (הפסד!) -
האם היית פונה לעסוק בדיג בקטע מסחרי או שהיית נמנע מעיסוק מסחרי בדיג?!!
3. ספורטיבי שמוכר מעת לעת חכה או רולר וגם קונה לעיתים ציוד יד-2,
    האם לשיטתך הוא "עוסק מסחרית בציוד דיג" שחייב גם בדיווח למס הכנסה?!!

במקום סיסמאות ומנטרות סתמיות, תענה לשלוש השאלות האלו...

1 כן והרבה כך עסק שמתחיל מתחביב (במגביל לעבודה מסודרת) ולאט לאט מתחיל ליצר רווחים  וגם הפסד חלקי מתקבל שכן עדיין מדובר בתחביב
*תשובה שגויה דקל, לא קשורה למציאות ולא עונה לשאלה: מה שכתבת לוקה בכשל לוגי מובנה,
השאלה היתה אם מישהו מראש יפתח עסק למטרה מסחרית בידיעה שהעסק בודאות יפסיד?!
התשובה היא - לא!!! אתה מוזמן לספר לי על מקרה אחד בו מישהו פתח עסק בידיעה שיפסיד.

2  דייג זה דרך חיים תאמין לי יש הרבה ימים שאני חוזר ריק  ושום דבר לא ימנע ממני להיות דייג גם לא הימים והתקופות הקשות
*גם כאן לא ענית לשאלה: אם בודאות תפסיד והוצאותויך יעלו על הכנסותיך - תמשיך בזה כעסק?!!
אם תדע בודאות כי בכל יציאה שלך עלות הדלק תהיה גבוהה ממה שתקבל על הדגים שתתפוס -
האם גם אז תמשיך לזרוק רשתות בתור עסק?!

3 אין מה להשוות ציוד יד שניה לבעל חיים  ובעל חיים לא צריך לשלם את מחיר חזירות היבואנים והמדינה
אם כך, מדוע בעל חיים צריך לשלם את המחיר של חמדנות הדייג המסחרי?!
מדוע 500 אינטיאסים של 500 גרם צריכים לשלם את המחיר של רצונך לסגור עליהם רשת ולמכרם?!
למה שלא תאפשר ללהקה כזו שנתקלת בה - להמשיך כדי שיגדלו ויביאו דורות של צאצאים?!

עניתי בכחול בגוף הטקסט...
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין:
« הגיב #161 ב- : ספטמבר 16, 2015, 18:15:05 PM »
דקל נראה לי שכאשר משעמם לך אתה מחפש ללבות אש. או סתם להיות מהילדים האלה שהטבע ייצר אותם קקרציות שאוהבות למצוץ דם.

אם אני נגד דעתך, זה אומר שאני מוכר דגים?

אז אגלה לך סוד קטן, בגלל אנשים כמוך ושכמותך אני קונה דגים פי 30 מהכמות שאני תופס, אם לא יותר.

ייצר ההרס הנטוע בקרב דייגי הרשתות בה לביטוי במספר אספקטים,
1. צרות העין שגורמת לדייגי רשתות לעבור בכוונה תחילה כדי להרוס לנו את הציוד ולקרוע לנו חוטים ולו רק שלא נדוג בכלל.
2. כול חלקה טובה בים הרסתם עד כלות.
3. מתעב את דייגי הרשתות בצורה שלא ניתן לתאר בגלל החזירות והגרגרנות האין סופית שלהם.

אל תנסה לצאת צדיק, כי אתה רחוק מזה

dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #162 ב- : ספטמבר 17, 2015, 10:30:04 AM »
דקל נראה לי שכאשר משעמם לך אתה מחפש ללבות אש. או סתם להיות מהילדים האלה שהטבע ייצר אותם קקרציות שאוהבות למצוץ דם.

אם אני נגד דעתך, זה אומר שאני מוכר דגים?

אז אגלה לך סוד קטן, בגלל אנשים כמוך ושכמותך אני קונה דגים פי 30 מהכמות שאני תופס, אם לא יותר.

ייצר ההרס הנטוע בקרב דייגי הרשתות בה לביטוי במספר אספקטים,
1. צרות העין שגורמת לדייגי רשתות לעבור בכוונה תחילה כדי להרוס לנו את הציוד ולקרוע לנו חוטים ולו רק שלא נדוג בכלל.
2. כול חלקה טובה בים הרסתם עד כלות.
3. מתעב את דייגי הרשתות בצורה שלא ניתן לתאר בגלל החזירות והגרגרנות האין סופית שלהם.

אל תנסה לצאת צדיק, כי אתה רחוק מזה

יוסי אתה טועה ובגדול  קודם כל ממש לא משעמם לי אבל עדיין אני רואה חשיבות ליכתוב פה בפורום (רק לידיעה אני בן 37  ממש לא ילד ובדיון הזה כתבתי במחשב יותר ממה שכתבתי כל החיים במחשב  )
אם אתה נגד הדעה שלי זה בסדר מקובל לחלוטין אבל אני בטוח שחלק מהחברים מבין בדיוק על מה אני מדבר
גם אני יגלה לך סוד עם אתה קונה פי 30 דגים ממה שאתה תופס אז או שאתה צריך להחליף מקום או שאתה צריך להחליף שיטת דייג או גם וגם וזה ממש לא קשור לאנשים כמוני או לי אישית
אתה מדבר על יצר הרס  ואני חושב שמדובר ביצר הישרדות
1 אם כל קח הרבה פעמים עלו לך על החוטים ועשו לך נזקים חשבתה אולי שהמיקום שלך עובר בדיוק על נתיב שייט דייג של בעלי הסירות ??  חשבתה אולי אתה צריך לשנות מיקום ??  ולא שאני מצדיק את דייגי הסירות אבל לפעמים עדיף להיות חכם ולא צודק
אני בטוח שאף אחד מדייגי הסירות לא באמת רוצה שתפסיק לדוג אולי פשוט יש יותר דייגים מי ים וכולם סובלים מזה
תאמין לי שלא כייף לפרק מדחף בים ולשחרר חוט ועוד יותר לא נעים עם לא משחררים אותו אז גם צריך להחליף מחזיר שמן  ואם גם בזה לא טיפלת אז הלך הגיר וזה כבר המון כסף
2 להאשים שהרסנו כל חלקה בים זה שטות מוחלטת  ולא הגיב על זה (כי זה יהיה ארוך ומקום לדיון שלם)
3 חבל שאתה מחזיק כזו שינאה זה לא עושה טוב ללב
אתה מדבר על חזירות אז יש לי שאלה ואני מצפה לתשובה כנה    פגשת פעם דייג עשיר מה?מה?

אני לא מנסה להיות צדיק ואני רחוק מזה  בזה אנחנו מסכימים אבל אני חושב שאין פה אפילו צדיק אחד וכל אחד חושב
שעם יש כל כך הרבה שעושים משהו שהוא לא בסדר (וכולם יודעים את זה ) אז גם הם יכולים ואת זה צריך לשנות
שחר נ

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ההוק4 נו זה היה פעם :)

« הגיב #163 ב- : ספטמבר 17, 2015, 18:19:08 PM »
דקל
ראשית אני עדיין משוכנע שאתה רוצה בטובת הים לפני הכל
אבל יש דבר מה בתגובתך האחרונה שלא פחות מהעביר אותי על דעתי !
אני צריך לזוז מחוף הבית שלי כי איזה דיג חצוף!! מגרד חופים קובר שארקים מרצף רשתות מקטין עיינים מזהם בנזין ומטנף ים  החליט כי השטח הציבורי הנל הוא נתיב הדיג שלו וכל מי יעמוד בדרך הוא מוריד וזה נראה לך טיבעי ??
אין עוד להגיד חוץ מהלוואי ודיג יוריד לי חוטים ויבוא לחוף להסביר לי שזה הנתיב שלו ושאני יכול להזי@@ן ...
ומצידי שתתפרק לו הסירה לא הגיר
ח ו צ פ ה     ש א י ו   כ ד ו ג מ ת ה !!!!

נראה לך באמת שאין עניים חזירים ?? ( ואני מצפה לתשובה כנה )

לי נראה שאתה כל כך עסוק בכמה רפורמה תשפיע עליינו התנהגותית שלא שמת לב כמה היא תשפיע עלייכם ....

ההתנהגות הביריונית הזאת על החופים לא תתפוס בשום מקום מתוקן ותגרור עונשים קשים
גם לעניין הזיהום תצתרכו לשם לב אולי לאבטח עופרות  טוב יותר אולי אי אילו אטמים למנוע אולי שינויים בציוד שיעלו כסף כמו תחליפים ידידותים לטבע ועוד
במידה ובאמת תהיה דגה חלוקה לשטחים וסבבים של דיג מכסות (בהצלחה להסתדר עם החיות שפגשתי בים )
תקבלו סוף סוף!!!!!!! קנסות על כל הזבל שאתם משליכים למים קבוע יום יום (אין טעם להכחיש הייתי על לא מעט  סירות דיג ראיתי בדיוק כמה הפחים מלאים..)
תשלמו מיסים בצורה הרבה יותר סדירה מהיום.....
ועוד דברים שקשה לי לחזות אחרי הכל אני חובב ולא דיג סירה ....

חשוב לציין יש גם דייגי סירה ישרים וטובים ששומרים על הים ככל שיכולים או לפחות מבינים וכן פתוחים לשינוי
ועדיין כל אחד מהם חזיר דגים ענק (פרנסה לא? )    
עריכה אחרונה: ספטמבר 17, 2015, 23:23:42 PM על ידי שחר נ
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #164 ב- : ספטמבר 17, 2015, 20:39:58 PM »
דקל
ראשית אני עדיין משוכנע שאתה רוצה בטובת הים לפני הכל
אבל דבר מה בתגובתך האחרונה שלא פחות מהעביר אותי על דעתי !
אני צריך לזוז מחוף הבית שלי כי איזה דיג חצוף!! מגרד חופים קובר שארקים מרצף רשתות מקטין עיינים מזהם בנזין ומטנף ים  החליט כי השטח הציבורי הנל הוא נתיב הדיג שלו וכל מי יעמוד בדרך הוא מוריד וזה נראה לך טיבעי ??
אין עוד להגיד חוץ מהלוואי ודיג יוריד לי חוטים ויבוא לחוף להסביר לי שזה הנתיב שלו ושאני יכול להזי@@ן ...
ומצידי שתתפרק לו הסירה לא הגיר
ח ו צ פ ה     ש א י ו   כ ד ו ג מ ת ה !!!!

נראה לך באמת שאין עניים חזירים ?? ( ואני מצפה לתשובה כנה )

לי נראה שאתה כל כך עסוק בכמה רפורמה תשפיע עליינו התנהגותית שלא שמת לב כמה היא תשפיע כמה היא עלייכם ....

ההתנהגות הביריונית הזאת על החופים לא תתפוס בשום מקום מתוקן ותגרור עונשים קשים
גם לעניין הזיהום תצתרכו לשם לב אולי לאבטח עופרות  טוב יותר אולי אי אילו אטמים למנוע אולי שינויים בציוד שיעלו כסף כמו תחליפים ידידותים לטבע ועוד
במידה ובאמת תהיה דגה חלוקה לשטחים וסבבים של דיג מכסות (בהצלחה להסתדר עם החיות שפגשתי בים )
תקבלו סוף סוף!!!!!!! קנסות על כל הזבל שאתם משליכים למים קבוע יום יום (אין טעם להכחיש הייתי על לא מעט  סירות דיג ראיתי בדיוק כמה הפחים מלאים..)
תשלמו מיסים בצורה הרבה יותר סדירה מהיום.....
ועוד דברים שקשה לי לחזות אחרי הכל אני חובב ולא דיג סירה ....

חשוב לציין יש גם דייגי סירה ישרים וטובים ששומרים על הים ככל שיכולים או לפחות מבינים וכן פתוחים לשינוי
ועדיין כל אחד מהם חזיר דגים ענק (פרנסה לא? )     

כאן אני מצדיק את מה ששחר רשם וזה נכון מאוד , ואני יכול לרשום על מקרה שהיה לי

כמובן יציאה אחת לדייג מהחוף שטח חולי ,הסירה עוברת 50 מטר מהחוף לוקחת לי את

החכה והרולר באותו רגע הייתי עם קלאץ סגור לגמרי , אבל מי יכול לחשוב

שסירה תגיע למרחק כזה המזל שלי שהייתי עובד בחוט בד 40 ליברה ,וכל

החוט כנראה הסתובב לו במנוע , נעצר קפץ למים לשחרר את הבלגן , ואני כמובן  עצבן עצבן

אומר לו למה אתה עובר ב- 50 מטר איזה דגים אתה מקווה לתפוס ,כמובן שתשובה

היה לעניין  כועס למה אתה  דג כאן ,זה היה כל כך מעצבן לפחות את הציוד קיבלתי בחזרה

רק הטיפול לרולר לקח לי כל הרבה זמן מכמות החול שהיה , השאלה שאני תמיד שואל

איפה הכבוד לדייג אחר , כמה דגים אני כבר תופס ,אנחנו דייגי החוף שמחים מלתפוס סרדין

זה הכיף שלנו , אני לא מתפרנס מדייג אני יוצא בשביל הכיף שלי ,ובסוף איזה דייג רשתות

הורס לי את כל הדייג זה בסדר ?

מה קורה לי הציוד לא עולה כסף אני פחות טוב ממנו , יש עוד הרבה סיפורים שאני יכול לכתוב

על דייגי סירות אבל זה יהיה דיון אחר .
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 ... 9 10 [11] 12 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!