בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי?
עמודים: [1] 2 3 ... 12 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי?  (נקרא 30757 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי?
« ב- : אוגוסט 17, 2015, 14:51:29 PM »
בעקבות הדוח היפיפה שעלה ביומן דוחות הדיג בקישור הזה -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=22942.0

אחרי שבועות של השקעה ויציאות עקרות בסירתו החדשה, תפס מישל אינטיאס במשקל 34ק"ג,
וכך הוא כתב בדוח - בגלוי ובלי להתיפיף:
יש לי צדנית מטר עשרים והדג מטר שמונים מה עושים? נוסעים לעכו מוכרים וחוזרים לראש לדוג.

דקל טען שזה מבטא "דיג מסחרי" והתחילו לעלות תגובות בנושא,
הבהרתי מה שהבהרנו מזמן בהקשרים דומים:
"דקל, מזמן הוחלט כאן שלא פותחים דיונים מהסוג הזה בדוחות,
שלא לוקחים דוח דיג של חבר ומעקרים אותו ע"י הסטת הנושא לדיון בסוגיות שחרורים או מכירה וכיוצ"ב...
אם תרצה אתה מוזמן בכייפ לפתוח דיון בפורום על החוף עם קישור לדוח וציטוטים -
אם רק תבקש אני מוכן לפתוח על זה דיון ספציפי ובכייפ"

דקל ביקש שייפתח דיון נפרד, אז אנחנו הרי מדברים בפורום על הכל ובפתיחות,
הנושא בהחלט מעניין וממשיכים כאן...

בתגובות הבאות יצוטט כל מה שנכתב בדוח בהקשר זה...
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מה דעתכם - זה דיג ספורטיבי או דיג מסחרי?
« הגיב #1 ב- : אוגוסט 17, 2015, 14:55:25 PM »
הדיון בנושא התחיל בתגובות של דקל, קבלו ציטוט:
קודם כל חייב לפרגן דג יפיפה עבודה מיקצועית   ובאמת כל הכבוד
אבל חייב לשאול משהו שמציק לי בלב
"ש לי צדנית מטר עשרים והדג מטר שמונים מה עושים? נוסעים לעכו מוכרים וחוזרים לראש לדוג."ב
האם זה דייג ספורטיבי מה??

ועוד תגובה של דקל:
מישל זה לא משהו אישי באמת מפרגן   השאלה נוגעת לכל מי שקורה לעצמו דייג ספורטיבי

אחרי דקל כתב שרון-
דג יפיפה ועצום בגודלו,התחלת עונה מדהימה
עם תפיסה לפנטאון.  אתה בסדר
המשך להצליח ולהנות.  הגזעי
לגביי מכירת הדג זו זכותך המלאה כמובן,
רק את הפרט הזה לא הייתי מציין על גבי המסך
בשל היותו של פורום  זה בעל אופי ספורטיבי חובבני
ששונה מפורום מקצועי פרנסתי,הדבר עלול לתת
רוח גבית למכירת דגים,ואז אנו כבר לא פורום ספורטיבי.

עם היית משחרר את הדג היית זוכה  בתחרות השחרורים.
כן,היית לוקח את cargo על קו הסיום,וזוכה בפרס
ששוה בערך כמו הדג הנמכר . זקן
אני אישית לא משחרר דגים ,כי אנחנו אוכלים אותם(לברקים או לוקוסים
קטנים מחזיר למים לגדול).

מיד בהמשך - תגובות נוספות.....
עריכה אחרונה: אוגוסט 17, 2015, 15:02:25 PM על ידי rafi
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אוגוסט 17, 2015, 14:58:17 PM »
אחרי שרון הגיב ציון295 -
בלי להתייפיף!! כולם היו מוכרים ואף אחד לא היה מחזיר!! אנחנו לא באוסטרליה ואחד כזה מגיע לעיתים כ"כ נדירות שגם אם הוא היה ישן איתו במיטה זה היה מעולה
מישל סחטיין עליך!!!

דקל הגיב על הדברים שכתב ציון -
בלי להתייפיף!! כולם היו מוכרים ואף אחד לא היה מחזיר!! אנחנו לא באוסטרליה ואחד כזה מגיע לעיתים כ"כ נדירות שגם אם הוא היה ישן איתו במיטה זה היה מעולה
מישל סחטיין עליך!!!

בלי להיתייפיף  לפי תפיסתך אז כולם דייגים מיסחריים  ולפי תפיסתי כל דייג שמוכר דגים הוא דייג מיסחרי ולא משנה גודל הדגים הוא הכמות אלה העובדה שהוא מוכר דגים  (  וזה עוד בלי לדבר על מס הכנסה )
בדבר אחד אתה צודק  מישל סחטיין עליך!!!  

אחריהם כתב אבי חכם:
שאפו על התפיסה המרשימה  yahoo
לי ממש לא משנה אם נמכר או לא , זו זכותך  אתה בסדר
(כמובן בגלל גודלו של הדג ובגלל היותו דג יחיד ולא כמות גדולה)  זקן

עריכה אחרונה: אוגוסט 17, 2015, 15:02:03 PM על ידי rafi
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : אוגוסט 17, 2015, 15:03:12 PM »
על הדברים של דקל הגבתי וזה הציטוט:

קודם כל חייב לפרגן דג יפיפה עבודה מיקצועית   ובאמת כל הכבוד
"ש לי צדנית מטר עשרים והדג מטר שמונים מה עושים? נוסעים לעכו מוכרים וחוזרים לראש לדוג."ב

דקל, מזמן הוחלט כאן שלא פותחים דיונים מהסוג הזה בדוחות,
שלא לוקחים דוח דיג של חבר ומעקרים אותו ע"י הסטת הנושא לדיון בסוגיות שחרורים או מכירה וכיוצ"ב...
אם רק תבקש אני מוכן לפתוח על זה דיון ספציפי ובכייפ
מאחר ובכל זאת כבר העלית פוסטים בנושא אז לצורך האיזון - דעתי בקצרה:
1. שאפו למישל על שכתב בגילוי לב ובלי חארטות מה שעושים מעל 50% מדייגי הסירות
2. הדיג הוא ספורטיבי לחלוטין כי השיטה ספורטיבית ובעיקר כי מישל לא עושה זאת לפרנסתו.
3. זה לא מסחרי ולא דומה למסחרי - כי אף אחד לא עוסק בעיסוק מסחרי כדי להפסיד כסף מראש!
    יש לו עבודה מסודרת, ברגע שפיזר עשרות אלפי שקלים על ציוד וכרגע עוד סכום כבד על סירה -
    לרגע לא התכוון ולא חשב כי יחזיר מתישהוא גם לא מחצית ממה שהוציא, ממילא הוא יוצא לדיג כדי לדוג!
    כדי לדוג ולא כדי להרוויח כסף! אם תפס אינטיאס כזה והחליט למכור ולכסות חלק קטן ממה שהוציא -
    זה ממש ממש לא עושה אותו למסחרי! בטח לא עם יציאה בסופ"ש ואמצ"ש ללא ים.
4. אין זה מעניינו של איש אם בחר למכור אינטיאס כזה של פעם בשנה ב-1,200 שקל או לחתוך לסטקים
    ולחלק לכל העולם או להזמין למנגל את כל העולם.
5. זכותו למכור דג גדול שתפס אינה פוחתת מזכותו של כל דייג מסחרי לתפוס ולמכור מכל הבא ליד....
    כך מישל וכך אחרים, ואגב מישל מחזיר למים לוקוסים קטנים בלי למצמץ - וממש לא מחפש למכור אותם...
6. במקרה את מישל שנינו מכירים: הוא לא יוצא לים בשביל לתפוס ולמכור אלא כדי לדוג וכסף לא מעניין אותו,
    אך אם קרה ובא דג כזה, אין לו עניין לקחת הביתה גודל כזה, נשאר בין לשחרר ובין למכור -
   בחירתו למכור כדי לכסות חלק זעום מההשקעות העצומות שממשיכות כידוע בכל חודש על הציוד ועל הסירה-
    לא עושה אותו למסחרי או לדייג פחות ספורטיבי...

זו דעתי, הסוביקטיבית כמובן, אפשר כמובן גם להחזיק בדעה שונה,
אין כאן "נכון אבסולוטי" ויתכן בהחלט שתהיינה השקפות שונות,
או שמישהו ישכנע את האחר או שלא.... סמיילי

===============================================================

מבקש מכולם שלא להמשיך לדון בנושא מכירת הדג במסגרת הדוח,
זהו יומן דוחות הדיג והנושא כאן הוא הדוח ותפיסת הדג...
כפי שהצעתי לדקל - כל אחד רשאי ובכייפ לפתוח דיון בפורום על החוף,
להביע עמדתו תוך מתן קישור לדוח הזה והבאת ציטוטים מהדוח או מהתגובות...
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : אוגוסט 17, 2015, 15:06:11 PM »
על הדברים של דקל הגבתי וזה הציטוט:

קודם כל חייב לפרגן דג יפיפה עבודה מיקצועית   ובאמת כל הכבוד

דקל, מזמן הוחלט כאן שלא פותחים דיונים מהסוג הזה בדוחות,
אם רק תבקש אני מוכן לפתוח על זה דיון ספציפי ובכייפ
מאחר ובכל זאת כבר העלית פוסטים בנושא אז לצורך האיזון - דעתי בקצרה:
1. שאפו למישל על שכתב בגילוי לב ובלי חארטות מה שעושים מעל 50% מדייגי הסירות
2. הדיג הוא ספורטיבי לחלוטין כי השיטה ספורטיבית ובעיקר כי מישל לא עושה זאת לפרנסתו.
3. זה לא מסחרי ולא דומה למסחרי - כי אף אחד לא עוסק בעיסוק מסחרי כדי להפסיד כסף מראש!
    יש לו עבודה מסודרת, ברגע שפיזר עשרות אלפי שקלים על ציוד וכרגע עוד סכום כבד על סירה -
    לרגע לא התכוון ולא חשב כי יחזיר מתישהוא גם לא מחצית ממה שהוציא, ממילא הוא יוצא לדיג כדי לדוג!
    כדי לדוג ולא כדי להרוויח כסף! אם תפס אינטיאס כזה והחליט למכור ולכסות חלק קטן ממה שהוציא -
    זה ממש ממש לא עושה אותו למסחרי! בטח לא עם יציאה בסופ"ש ואמצ"ש ללא ים.
4. אין זה מעניינו של איש אם בחר למכור אינטיאס כזה של פעם בשנה ב-1,200 שקל או לחתוך לסטקים
    ולחלק לכל העולם או להזמין למנגל את כל העולם.
5. זכותו למכור דג גדול שתפס אינה פוחתת מזכותו של כל דייג מסחרי לתפוס ולמכור מכל הבא ליד....
    כך מישל וכך אחרים, ואגב מישל מחזיר למים לוקוסים קטנים בלי למצמץ - וממש לא מחפש למכור אותם...
6. במקרה את מישל שנינו מכירים: הוא לא יוצא לים בשביל לתפוס ולמכור אלא כדי לדוג וכסף לא מעניין אותו,
    אך אם קרה ובא דג כזה, אין לו עניין לקחת הביתה גודל כזה, נשאר בין לשחרר ובין למכור -
   בחירתו למכור כדי לכסות חלק זעום מההשקעות העצומות שממשיכות כידוע בכל חודש על הציוד ועל הסירה-
    לא עושה אותו למסחרי או לדייג פחות ספורטיבי...

זו דעתי, הסוביקטיבית כמובן, אפשר כמובן גם להחזיק בדעה שונה,
אין כאן "נכון אבסולוטי" ויתכן בהחלט שתהיינה השקפות שונות,
או שמישהו ישכנע את האחר או שלא.... סמיילי

===============================================================

מבקש מכולם שלא להמשיך לדון בנושא מכירת הדג במסגרת הדוח,
זהו יומן דוחות הדיג והנושא כאן הוא הדוח ותפיסת הדג...
כפי שהצעתי לדקל - כל אחד רשאי ובכייפ לפתוח דיון בפורום על החוף,
להביע עמדתו תוך מתן קישור לדוח הזה והבאת ציטוטים מהדוח או מהתגובות...

דקל הגיב וביקש שאפתח דיון נפרד - ומכאן הדיון הזה סמיילי

זה מה שכתב דקל -
מישל קודם כל אני רוצה להתנצל על הדיון שבא על חשבון הדוח היפיפיה שלך עם כזו תפיסה זו לא הייתה הכוונה שוב סליחה
 רפי אשמח עם תפתח דיון בפורום על החוף
כי לפי שיטתך מעל 50% מדיגי הסירות הם מיסחריים  חפרים (שעובדים בלי רשיונות  ובלי מס הכנסה )
רק אשאל אותך מה מבדיל בין רוכב אופניים ספורטיבי לרוכב מיקצועי (מסחרי) הוא למטפסי הרים (סנפלינג) הוא לכול סוגי הספורט  למינהם  אגיד לך מה ההבדל לכולם יש תחביב יקר והרבה הוצאות  ואלה שבוחרים לחסות הוצאות הופכים למסחריים  
לפי תפיסתי דג שנתפס בחכה ברשת בשרק או בכל צורה שהיא הוא עדיין דג מת השאלה היחידה היא עם הוא מת למטרת רווח הוא סיפוק
רפי עם תוכל אשמח עם תמחוק מהדוח היפיפה של מישל (באמת כל הכבוד) את כל מה שלא צריך להיות פה ותעביר לעל החוף

דקל, חולק עליך והגדול.... תגובתי המפורטת תגיע קריצה

הבמה לרשותכם חברים, בהחלט מעניין לשמוע מה דעתכם..
עריכה אחרונה: אוגוסט 17, 2015, 15:07:11 PM על ידי rafi
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : אוגוסט 17, 2015, 15:08:13 PM »
דקל, חולק עליך והגדול.... תגובתי המפורטת תגיע קריצה

הבמה לרשותכם חברים, בהחלט מעניין לשמוע מה דעתכם..
ציון295
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : אוגוסט 17, 2015, 15:52:26 PM »
כבעל סירה(שלמען ההגינות, מעולם!!!! לא הוצאתי אנשים בתשלום ולא מכרתי  שום דג שתפסתי.)אני מבין אותו שהוא מוכר דגים לפעמים ובייחוד דג בגודל הזה שאם אין לך משפחה של 50 אנשים אין לך באמת מה לעשות עם הדבר הזה.
ולהחזיר למים אינטיאס של 34 קילו זה ברמה של פשע!! (מה גם שהמחיר בקושי מכסה את עלות החוט שעל הרולר שלו)
לכן לסיכום,
דקל זה אכבר דיג ספורטיבי וכנראה שאם היית תופס דג במשקל ובכוח של הדג הזה היית מבין שהדופק והנשימה מגיעים למקסימום ואחרי שהוא בחוץ השרירים כואבים יותר מאימון בחדר כושר לכן זה ספורטיבי, וזה לא מסחרי  מכיוון שאם הוא יחכה להתפרנס מדיג בחכה הוא והמשפחה שלו כנראה יגבעו ברעב.
מה שכן הכי קל ופשוט להיות שיפוטי כלפי האחר ולפרגן זה תמיד יותר קשה.
שוב פעם!! מישל יצאת מלך לאף אחד אין זכות לשפוט אותך כי כולם היו עושים כמוך!!
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #7 ב- : אוגוסט 17, 2015, 16:12:24 PM »
אני אישית יש לי בעיה עם דייגים שמוכרים דגים , אבל כדי להיות אמיתי לא יודע מה הייתי עושה במצב כזה ......
לכן לא יכול לשפוט את מישל ,לשחרר זה אפשרי אבל באמת לא יודע מה לעשות במצב כזה עד שהייתי חושב מה לעשות הדג היה מת ,ואז לא צריך להחזיר, דג של 34 קילו לי אין מה לעשות איתו אולי היה נמכר אולי היה משוחרר אולי ואולי ואולי ...
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #8 ב- : אוגוסט 17, 2015, 16:26:00 PM »
הדרך ממכירת הדג הזה ספציפית ועד לדיג מסחרי היא ארוכה מאד...
אבל זה בהחלט הכיוון  מהסס

באופן אישי אני חושב שהייתי שמח יותר לראות איך אחרי המפלצת הזו מישל היה חוזר איתו הביתה כמנצח ומפנק את משפחתו הקרובה, המורחבת, החברים והשכנים וכול מי שהסתלבט עליו אי פעם שהוא הולך לדוג ואף פעם לא ראו ממנו קשקש...
וזה רק בגלל שאני יודע שיש מעטים שהיו מסוגלים לשחרר אותו 
אני מכיר לא מעט שהיו מודים למי הם חושבים שצריך על החוויה המטורפת וסוגרים את הדיג לאותו היום...

ולהחזיר למים אינטיאס של 34 קילו זה ברמה של פשע!!

דקל זה אכבר דיג ספורטיבי וכנראה שאם היית תופס דג במשקל ובכוח של הדג הזה היית מבין שהדופק והנשימה מגיעים למקסימום ואחרי שהוא בחוץ השרירים כואבים יותר מאימון בחדר כושר לכן זה ספורטיבי, וזה לא מסחרי  מכיוון שאם הוא יחכה להתפרנס מדיג בחכה הוא והמשפחה שלו כנראה יגבעו ברעב.

להחזיר למים אינטיאס של 34 קילו זה ברמה של פשע??!
חוששני שהתבלבלת ובגדול ציון.
לשחרר כזה דג זו גדולה ונדרשות תעצומות נפש לא מבוטלות לקבל החלטה כזו וללכת עם זה עד הסוף!!
אני מחכה ומצפה ומייחל ליום שנראה כאן כזה דבר וידוע לי על מקרים כאלו שקרו וחבל מאד (מאד מאד מאד!) שלא רואים אותם יותר...

רמת הכאב בשרירים או צריכת החמצן שלך בזמן המאבק עם הדג ממש לא רלוונטית לכך אם זה ספורט או לא.
אני מבטיח לך שגם אם תדוג לוויתן עם צלצל ותגרור אותו לחוף ותשחט אותו אתה תתנשף כמו אחרי חדר כושר.
אז מה? זה ספורט??  מהסס

אף אחד לא שופט כאן אף אחד אחר.
מביעים דעה ושומעים אחרת...
וגם יודעים לפרגן אפילו שחושבים שהיה אפשר לסיים אחרת.
לראיה, גם אני וגם דקל יודעים לפרגן על התפיסה המיוחדת ועל היכולת של הדיג כי מגיע לו, אפילו שאנחנו חושבים שלדג הזה היה יכול להיות שימוש טוב יותר במים או על השולחן המשפחתי מאשר מכירה מהירה בשוק...
אם ההתלבטות באמת היתה בגלל שלא היתה צידנית מספיק גדולה, אני חושב שהיה בהחלט מקום לשקול שחרור...
אולי לא הפעם ואולי לא בפעם הבאה אבל יום אחד, מתישהו, המחשבה הזו תעלה...
אני מקווה... חמסה חמסה
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : אוגוסט 17, 2015, 16:28:42 PM »
רפי אשמח עם תפתח דיון בפורום על החוף
כי לפי שיטתך מעל 50% מדיגי הסירות הם מיסחריים  חפרים (שעובדים בלי רשיונות  ובלי מס הכנסה )
רק אשאל אותך מה מבדיל בין רוכב אופניים ספורטיבי לרוכב מיקצועי (מסחרי) הוא למטפסי הרים (סנפלינג) הוא לכול סוגי הספורט  למינהם  אגיד לך מה ההבדל לכולם יש תחביב יקר והרבה הוצאות  ואלה שבוחרים לחסות הוצאות הופכים למסחריים  
לפי תפיסתי דג שנתפס בחכה ברשת בשרק או בכל צורה שהיא הוא עדיין דג מת השאלה היחידה היא עם הוא מת למטרת רווח הוא סיפוק

דקל, ממש לא הבנת את שיטתי שהיא בעצם גישתי, אנסה לחדד ומהקל אל הכבד:

1. לגבי מס הכנסה, בלי לפגוע חלילה - אך כתבת שטות מוחלטת, ובתחום הזה אני מבין מצוין.
מס הכנסה אינך משלם על מחזור "הכנסות" אלא על רווח - על "הכנסה חייבת" שזה הכנסות פחות הוצאות,
אם יש לך הפסד מעיסוק מסוים - אתה רשאי לקזזו כנגד הכנסה חייבת ממקור אחר, במילים אחרות:
כל דייג ספורטיבי של סופ"שים ובמיוחד בעל סירה - אם יש לו שכל יפתח תיק על "עיסוק בדיג",
מבטיחך כי כולם יקזזו הפסדים כנגד הכנסות ממקור אחר: ביטוח, טיפולים, עגינה, דלק, ירידת ערך ובלאי...
ולא דיברנו על חכות וציודים מתכלים כמו חוטים וקרסים וג'יגים: גם מי שמכור כל מה שתפס בסופ"ש - מפסיד!

2. מסחרי?!! הצחקת אותי..... מה פירוש "מסחרי" דקל?!!
להבנתי, מי שיפנה לעסוק בעיסוק מסחרי, קרי עסק, באופן מובנה עושה זאת כדי להרוויח,
להרוויח - זה ממש לא להחזיר חלק מההוצאות!!! אם אינך עוסק במשהו למטרת רווח - זה לא עסק מסחרי!!!
אתה מכיר דייג ספורטיבי שמבחינתו תפיסת דגים ומכירתם בסופ"שים - זהו עסק למרת רווח?!
מבטיחך שלא - כי מראש ברור לכל אחד שאין כאן רווח וגם לא איזון - אלא הפסד ודאי...
אף אחד בעולם לא הולך מראש לעשות עסק או לעסוק בעיסוק מסחרי - אם הצפי הוא הפסד או איזון!!!
לכל זה, תוסיף שאותו דייג ספורטיבי מפסיד את עשרות השעות בחודש סביב העיסוק בדיג -
מהיציאה לים עד החזרה הביתה פלוס זמן הצטיידות והכנת הציוד וכו', אילו עבד אותן שעות חודשיות
בין בעבודתו ובין בשכר מינימום אז היה לו עוד סכום יפה ובטוח ביד.....
*אם מישהו יוצא לדוג 4-6 פעמים בשבוע ותמיד מוכר את הדגים, זה מסחרי ללא קשר לשיטה,
לא קשור לדייגי סופ"שים ש"פעם ב.." מוכרים דג וחלק מהפעמים בכלל לוקחים הביתה מה שתפסו...

3. בקיצור, מכירת הדג שמכסה חלק מההוצאות איננה הופכת את העיסוק בתחביב ל"מסחרי".
המסחריות כלומר עסק מסחרי - זה קיים אם מטרת העיסוק היא להרוויח, וכשזה לא קיים -
אין מסחריות וממילא אין ענייני מס הכנסה כי לא משלמים מב הכנסה על הפסדים...

4. דיברת על סוגי ספורט למיניהם, אז שחיינים ואתלטים שמקבלים איזו קצבה קטנה ממשרד הספורט -
שלא מכסה את הוצאותיהם, הם "מסחריים"?! ואגב, כדורגלנים או טניסאים הם אכן מסחריים, אם כבר...

5. בקיצור, אי אפשר ליצור יש מאין, לטעון על עניין כזה "מסחריות" - זה פשוט מלאכותי ולא נכון.

נ.ב.
גילוי נאות: ככלל אינני מוכר דגים, תמיד לקחתי לעצמי ולמשפחה וחברים...
במקרים נדירים שלא היו ב-3 השנים האחרונות אלא לפני, היו מקרים בודדים בהם רוב מי שיצאנו יחד
רצו למכור, כשהתעקשו כיבדתי את רצון הרוב או של בעל הסירה, במיוחד אם היה דג גדול שכבר לא היה
כוח לחתוך לסטקים בשל השעה המאוחרת והרצון להגיע הביתה, אז קרה במקרים מאוד חריגים...
בשנים האחרונות מי שאני יוצא עמם לשמחתי לא בענייני מכירות - אז לוקחים את הדגים,
או שיש מקרים שהתארחתי והשארתי לבעל הסירה את כל הדגים שיעשה בהם כרצונו...
ציון295
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוגוסט 17, 2015, 16:56:02 PM »
דקל וגיאצוק היקרים
הרי הדגים שאתם מרשים לעצמכם לקחת עוד לא הטילו או השריצו אפילו לא פעם אחת לעומת אינטיאס של 34 קילו שעבר מזמן את הבגרות המינית שלו ולכן אין פה שום שאלה האם לשמור או להחזיר.
להיות כנה ומפרגן זו לא רק מעלה אלה גם חובה בייחוד שכולנו באותה "סירה"
גיא ודקל אתם חייבים לזכור שאם הוא היה חותך ומחלק או שהוא מכר התוצאה היא אותה תוצאה ...דג מת. לכן אחרי שתפס זה אך ורק עיניינו מה הוא עושה עם הדג!!

ובונסף אני רוצה לציין שאם הבחור ששמו הוא ארז(שבאמת מגיע לו שאפו ענקי על ההיתנהגות שלו עם הדגים שהוא תופס) שכל הזמן מעלה סירטונים שהוא משחרר דגים שהוא תופס ולא משנה גודל צורה או סוג הייתי מוכן לקבל את הביקורת אבל כדי שכל אחד יסצכל בקנקן שלו לפני שהו מעביר ביקורת כי מישל היה כנה ואני בטוח שביאסתם לו את הדוח עם כל ה"עצות" שלכם שאתם בטוחחחחחח לא הייתם ממשים אם החייתם במקומו
(גילוי נאות: אני לא מכיר אותו אישית סתם מפריע לי שבן אדם שהגשים את החלום שלו ושל כולנו כנראה מקבל פידבק רע, במקום שכל הפורום ישמח בשבילו)
עריכה אחרונה: אוגוסט 17, 2015, 16:57:06 PM על ידי ציון295
רועי כהן

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוגוסט 17, 2015, 17:26:30 PM »
התגובה שלי לא תהיה ארוכה כמו שלכם אבל בסדר קריצה

לא חושב שזה דייג מסחרי הכל בדייג זה הנאה ואם הוא היה עושה את זה בשביל כסף הוא היה גם עושה הפלגות דייג מוכר דגים קטנים כפיתיונות וכו' 

כשתופסים דג כזה גדול ומעלים אותו לסירה גם אם זה בלי גאנץ הדג כבר מותש עייף והסיכויים שלו לשרוד לאחר מכן נמוכים (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה, ואני מקווה שאני טועה)

אני בטוח שאף אחד פה לא היה משחרר את הדג הזה וכמוכם כמוני 

בקיצור זה לא דייד מסחרי הדייג הוא תחביב אז לפעמים יוצא גם להרוויח מזה כסף אז מה ?
Daiwa lateo 86ml 7-35
Shimano stradic fl3000c xg
Major craft dangan x8 0.8pe
Ygk fluorocarbon shock leader 16lb
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : אוגוסט 17, 2015, 20:08:21 PM »
כבעל סירה(שלמען ההגינות, מעולם!!!! לא הוצאתי אנשים בתשלום ולא מכרתי  שום דג שתפסתי.)אני מבין אותו שהוא מוכר דגים לפעמים ובייחוד דג בגודל הזה שאם אין לך משפחה של 50 אנשים אין לך באמת מה לעשות עם הדבר הזה.
ולהחזיר למים אינטיאס של 34 קילו זה ברמה של פשע!! (מה גם שהמחיר בקושי מכסה את עלות החוט שעל הרולר שלו)
לכן לסיכום,

כבעל סירה לבעל סירה ( שלמען ההגינות אני יספר לך שאני דייג שמתפרנס מדייג  ובסופי שבוע מוציא חברים לגיג ןלפעמים לבולוס  עובד בחורף עם רשתות ושאראקים ובעיקר צלילה חופשית בשנים האחרונות לאחר האיסור לשימוש במיכלים  וכן  אני מוכר דגים וגם מצהיר למס ההכנסה ) וגם אני כדייג מיסחרי  חושב שלהחזיר דג כזה זה ברמה של פשע (מה גם שצריך לשלם לביטוח לאומי להחזקת סירה וציוד ועוד ועד ועד והדג בקושי משלם את המכולת
לכן לסיכום
ציון זה עכבר דייג להרים רשתות בחורף בגשם ובגלים ורשת בכלל לא קלה סביב חצי טון והדופק עולה והשרירים כואבים והנשימה ניגמרת  ולכן זה גם דייג ספורטיבי
צר לי לאכזב אותך לא אני ולא מישפחתי גוועים ברעב נכון אין לי אוטו חדש אבל אני לא רעב
ואם יש מישהו שמגיע לו שיפרגנו לו זה מישל על הדג עלה מיקצועיות ועל שאמר דוגרי מה עשה עם הדג (זכותו המלאה)
ועל זה אני מכבד אותו
רותם.ב
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #13 ב- : אוגוסט 17, 2015, 20:41:57 PM »
לכן לסיכום,

כבעל סירה לבעל סירה ( שלמען ההגינות אני יספר לך שאני דייג שמתפרנס מדייג  ובסופי שבוע מוציא חברים לגיג ןלפעמים לבולוס  עובד בחורף עם רשתות ושאראקים ובעיקר צלילה חופשית בשנים האחרונות לאחר האיסור לשימוש במיכלים  וכן  אני מוכר דגים וגם מצהיר למס ההכנסה ) וגם אני כדייג מיסחרי  חושב שלהחזיר דג כזה זה ברמה של פשע (מה גם שצריך לשלם לביטוח לאומי להחזקת סירה וציוד ועוד ועד ועד והדג בקושי משלם את המכולת
לכן לסיכום
ציון זה עכבר דייג להרים רשתות בחורף בגשם ובגלים ורשת בכלל לא קלה סביב חצי טון והדופק עולה והשרירים כואבים והנשימה ניגמרת  ולכן זה גם דייג ספורטיבי
צר לי לאכזב אותך לא אני ולא מישפחתי גוועים ברעב נכון אין לי אוטו חדש אבל אני לא רעב
ואם יש מישהו שמגיע לו שיפרגנו לו זה מישל על הדג עלה מיקצועיות ועל שאמר דוגרי מה עשה עם הדג (זכותו המלאה)
ועל זה אני מכבד אותו
יש לי שאלה אליך אם אתה בעצמך דייג מסחרי מה כל כך חורה לך במכירת הדג?
yossid

הים הוא המרגוע האמתי שלי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

דייג חוף ומז'רז'ר

בעניין:
« הגיב #14 ב- : אוגוסט 17, 2015, 20:59:51 PM »
אני קורא ומנסה להבין מה הפסול שמישל היה אמיתי וכתב מה הוא עשה עם הדג.
לגבי שיחרור הדג, לפחות מכול אלה שאני מכיר כאן אף אחד לא היה משחרר דג כזה חזרה למים.
ולגבי דג בגודל כזה שנמכר, הלו כאן ובכלל יש המון שעושים זאת כך או אחרת ולא רושמים זאת.
ובאמת ובתמים מה יש לעשות עם דג בגודל הזה. להיות נדיב ולחלק לחצי מקרית אתא רק כדי שיגידו שהמעשה אצילי ונכון?
מישל מכבד אותך על הדרך וההתמקצעות שלך. ומעדיף שייכתבו את האמת מאשר להעניק תואר אצולה עקב הפחד מזעם העם.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
תמיד תזכרו... שהדג שיושב אצלכם בצלחת, נמצא שם רק כי הוא פתח את פיו לאכול!!!
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 ... 12 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!