מוטי, אתה מנסה לעשות הכללות אבל זה לא תופס בכול פעם.
דיג עם רשת, איך שאני לא מסתכל עליו, הוא לא ספורטיבי.
דיג בג'יג, אם הוא נעשה במידה, מתחשב במצב הדגה, בעונה, במיקום, בגדלים ובכמות, הוא יכול להיות סופר-ספורטיבי.
אם הולכים לדוג בג'יג והדגים הולכים למכירה, מבחינתי זה לא ספורטיבי.
מצד אחד יש דייגים שיוצאים, דגים, תופסים ולפעמים משחררים...
ומצד שני יש כאלו שיוצאים ומוציאים כול דג אפשרי בשביל לצלם פריסה על המזח לשם השופוני ואז הולכים ומוכרים את הכול...
אני מכיר מקרה שבו חבר פורום יצא לג'יג עם מישהו שמוציא צ'רטרים, שילם על היציאה ותוך זמן קצר הוציא אינטיאס של 30 קילו פלוס.
אחרי זה הוא היה מרוצה מספיק והחליט לסיים את הדיג.
בעל הסירה היה מאד לא מרוצה וטען כנגד שהוא ציפה לעוד דגים ואז להתחלק במכירה שלהם חצי-חצי...
כנראה שהתשלום על היציאה לא הספיק לו...
היה סיפור לא קטן אבל בסוף הדיג הסתיים...
מבחינתי זה ההיפך הגמור מספורטיבי מבחינת בעל הסירה וסופר-ספורטיבי מצד הדייג.
שניים על הסירה ומייצגים את ההפכים המנוגדים
דיג עם רשת, איך שאני לא מסתכל עליו, הוא לא ספורטיבי.
דיג בג'יג, אם הוא נעשה במידה, מתחשב במצב הדגה, בעונה, במיקום, בגדלים ובכמות, הוא יכול להיות סופר-ספורטיבי.
אם הולכים לדוג בג'יג והדגים הולכים למכירה, מבחינתי זה לא ספורטיבי.
מצד אחד יש דייגים שיוצאים, דגים, תופסים ולפעמים משחררים...
ומצד שני יש כאלו שיוצאים ומוציאים כול דג אפשרי בשביל לצלם פריסה על המזח לשם השופוני ואז הולכים ומוכרים את הכול...
אני מכיר מקרה שבו חבר פורום יצא לג'יג עם מישהו שמוציא צ'רטרים, שילם על היציאה ותוך זמן קצר הוציא אינטיאס של 30 קילו פלוס.
אחרי זה הוא היה מרוצה מספיק והחליט לסיים את הדיג.
בעל הסירה היה מאד לא מרוצה וטען כנגד שהוא ציפה לעוד דגים ואז להתחלק במכירה שלהם חצי-חצי...
כנראה שהתשלום על היציאה לא הספיק לו...
היה סיפור לא קטן אבל בסוף הדיג הסתיים...
מבחינתי זה ההיפך הגמור מספורטיבי מבחינת בעל הסירה וסופר-ספורטיבי מצד הדייג.
שניים על הסירה ומייצגים את ההפכים המנוגדים

גיאצוק הכל טוב ויפה אבל מה ההבדל בין דייג פיתיונות שמוציא 30 -40 קג דניסים ומוכר אותם עוד בחוף או לסוחר או דייג גירגור שמוציא 5-6 לוקוסים יפים של 2 -5 קג יחידה ומוכר אותם לדייג גיג שאנחנו יודעים מה קורה שם (עשרות ואפילו מאות קג )לבין דייג רשתות או שרק
ואם דייג רוצה להוריד 50 מטר רשת להוציא 2-3 קג דגים לבית או שרק עם 10-15 קרסים בישביל דג לבית העים הוא מיסחרי רק בשל שיטות הדייג? או שברגע שדייג מוכר דגים הוא מיסחרי בלי שום קשר לשיטות הדייג?
מבחינתי אין הבדל.
מי שהולך לים ומוציא דניסים אפילו בידיים ואז מוכר אותם, זה מסחרי.
לך תדוג כמה שאתה צריך להנאתך ובני משפחתך ואפילו לשכנה שעושה לך עיניים אבל לא מעבר לזה.
מה שהלך אחרי בריחת הדניסים היה פשוט מגעיל ברמות על...
מה יש לבן אדם לעשות עם 30 קילו?? לחלק? יאללה. לאכול? יאללה. להקפיא לימים קשים? יאללה...
למכור? מסחרי.
דיג עם רשת לדעתי הוא דיג מסחרי ואין לו שום אספקט חובבני או ספורטיבי.
דיג ברשת מחייב רישיון ולמי שאין עסק דיג שמקיים אותו , לא צריך לתת רישיון. נקודה.