גם אני לא אוהב את השיטה הזאות ,צריך קצת כבוד לתת גם למוכרים בארץ
שמנסים לעשות כל מה שהם יכולים כדי לתת לנו שירות כמו שצריך וכמה שהם יכולים .
אצלי הכסף הגדול במוצרי דייג הכל מהארץ .
ההבדל בין מוכר באיביי למוכר בארץ זה שבארץ המוכר קונה את אותו מוצר יקר יותר לעומת עמיתו בחו"ל וחלים עליו מיסי יבוא, מעמ ועלויות עמילות מכס. כל מי שניסה להביא חבילה גדולה יודע על מה אני מדבר.
אבל לצורך הדיון אם הבאת חבילה של ציוד בשווי 3000 שח תשלם כ 40% מיסים ( מעמ + מס ייבוא) עוד כ 600 שח עלויות שחרור מהמכס... תגיע לזה שהמוצר שעמיתך בחו"ל קונה ב3000 בעל החנות קונה בקרוב ל 5000 שח ועוד לא דיברנו על מחיר המשלוח...
כשאתה קונה באיביי למשל אתה לרוב לא משלם מעמ ומיסים והמוכר לפעמים סופג את עלות המשלוח כי עלות המחיה בסין כל כך נמוכה שגם אם ירוויח שלוש שקל ממכירה ומכר עשרה מוצרים הוא כבר עשה את היומית שלו
זה עיוות בחוק שמאפשר ייבוא בזול וגורם לסגירה של חנויות בתחומים רבים וחיסולם- לקונה זה מצויין. שכיר אולי לא יבין על מה אני מדבר אבל העצמאיים שקוראים פוסט זה יבינו היטב.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
נכון מאוד אייל , אני יכול לתת דוגמה רוב הציוד שאני רוצה נמצא בספרד
לי אישית לא שווה להזמין מוצרים מספרד בגלל המשלוח הוא יקר מאוד , באיביי אני לא מוצא את המוצרים
והמחיר בשמיים גם שם ,אז לי יותר קל שהזמנה של המוצרים יהיה כאן בארץ ,ולשלם קצת יותר
גם אני מרוויח וגם החנות , אנחנו רוצים שינוי בציוד שיש בארץ אז רק אנחנו יכולים לקדם את הציוד בארץ
ולעזור לעסקים כך גם יהיה לנו ציוד ברמה יותר גבוהה, שזה גם הפחד של היבואן אני יביא ציוד יקר
ולא יהיה לי מכירה ,אז עדיף להביא ציוד שאני יכול למכור ברמה אחת פחות זה דרך החשיבה ,
אבל לא תמיד זה נכון ,אני בטוח שכולנו יכולים לקנות יותר זול , אבל גם רכב שרוצים לקנות בארץ עולה יותר
יקר מאשר בחול , רציתי להזמין משקולות בספרד כי אין בארץ המוכר הספרדי שלח לי הודעה
חבל לך לקנות כי המחיר משלוח עולה פי 5 מהמוצר שאתה רוצה לקנות ,הוא מה זה משנה לו
אני משלם טוב שהוא אמר לי כי הייתי משלם באמת פי 5 ,אבל כאן המוצר היה עולה לי יותר זול
כי אני מזמין כמות קטנה ,אבל יבואן מזמין כמות גדולה אז המשלוח משתלם לו בסופו של דבר
וגם לי יהיה מה שאני רוצה ,אנחנו כולנו יודעים שבמדינה ישראל הכל עובד בצורה הזאות מה
אפשר לעשות אנחנו רוצים חנויות דייג בארץ ,ואני אישית גם רוצה ציוד שאין בארץ
אני מאמין שאנחנו לא מפסידים ,וגם המוכר רוצה רווח , עוד דוגמה קטנה חנות בנצרת עילית
המוכר אומר לי מוטי אני לא מוכר ציוד דייג בקושי ,אז הוא יחליט שהוא צריך לשנות את החנות ולהביא
מוצרים אחרים כדי שיהיה לו מכירה כי עם לא הוא סוגר את החנות ,נקודה למחשבה .