בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג בז'ירז'ור - מים מלוחים (אחראי: Kobiarava)
| | |-+  מבקש עזרה בקניית חכה
עמודים: 1 ... 4 5 [6] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: מבקש עזרה בקניית חכה  (נקרא 14569 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: מבקש עזרה בקניית חכה
« הגיב #75 ב- : מרץ 09, 2014, 22:03:45 PM »
רפי במה פשענו  וואלה לא יודע אין שום כוס קפה שתספיק לי לכל זה, נצטרך להשאיר את זה לבוקר
לקפה הכפול אם הקוראסון אולי זה יספיק. מתבייש

פשעת אנדריי בזה שהאמנת לי שצריך להכין כוס קפה -
היית צריך להבין שהיה עליך להכין תרמוס קפה וחפיסת סיגריות... אביל

אנדרי אני ניסיתי לכתוב גם הרבה נגמר לי הדיו באמצע

ככה ככה מוטי, חובר לאנדריי להסתלבט על הזקן.... זקן
חכה חכה.... paddle

רפי הדיון הזה כבודו במקומו מונח גם לכותב אנחנו מזקני השבט  זקן

דיברתי על כך שממרום 50 שנותי - אז כרונולוגית אני זקן ליד שניכם... מתבייש
והאלה נשלפה "בצחוק" - לא להיות מתרגשת מוטי....
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #76 ב- : מרץ 09, 2014, 22:06:50 PM »
רפי במה פשענו  וואלה לא יודע אין שום כוס קפה שתספיק לי לכל זה, נצטרך להשאיר את זה לבוקר
לקפה הכפול אם הקוראסון אולי זה יספיק. מתבייש

פשעת אנדריי בזה שהאמנת לי שצריך להכין כוס קפה -
היית צריך להבין שהיה עליך להכין תרמוס קפה וחפיסת סיגריות... אביל

אנדרי אני ניסיתי לכתוב גם הרבה נגמר לי הדיו באמצע

ככה ככה מוטי, חובר לאנדריי להסתלבט על הזקן.... זקן
חכה חכה.... paddle

רפי הדיון הזה כבודו במקומו מונח גם לכותב אנחנו מזקני השבט  זקן

דיברתי על כך שממרום 50 שנותי - אז כרונולוגית אני זקן ליד שניכם... מתבייש
והאלה נשלפה "בצחוק" - לא להיות מתרגשת מוטי....

רפי הכל בהומור איש יקר - 

המזל שלי שזה ככה  paddle ולא  wife
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #77 ב- : מרץ 09, 2014, 22:55:36 PM »
ועוד מילה אחת בעניין.

אף, אבל אף מוכר באיביי, גם בין הגדולים ביותר לא נותן חסות לאתר ולא פרסים, לא הנחות לחברי פורום, לא מכסה את עלות האחסנה של הפורום, לא תורם פרסים, לא עושה הגרלות, לא עושה מפגשים עם הרצאות ולא, ולא... להמשיך?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #78 ב- : מרץ 10, 2014, 00:21:09 AM »
ועוד מילה אחת בעניין.

אף, אבל אף מוכר באיביי, גם בין הגדולים ביותר לא נותן חסות לאתר ולא פרסים, לא הנחות לחברי פורום, לא מכסה את עלות האחסנה של הפורום, לא תורם פרסים, לא עושה הגרלות, לא עושה מפגשים עם הרצאות ולא, ולא... להמשיך?

אתה בסדר
Tomeri
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #79 ב- : מרץ 10, 2014, 13:59:02 PM »
לכן, זה שמוצר עולה בארץ לעיתים כפול מאשר באיביי -
ממש לא אומר כי המחירים כאן הם נסיון לעושק וכו'...
הרי גם מכוניות ומוצרי חשמל עולים בארץ הרבה יותר יקר מחו"ל - לא רק מוצרי דיג...
הרי אין כאן "קרטלים" כמו שעושים לנו הבנקים עם העמלות - יבואני הדיג בארץ הרי אינם מתאמים מחירים...

1. אף אחד לא ביקש שימכרו פה במחיר של חו"ל, מובן שצריכים להרוויח, אבל יש להרוויח ויש להרוויח
פי 2.
2. האם אתה בטוח שהיבואנים לא מתאמים מחירים?

רפי, תפוס לך בעל חנות שעובד עם היבואנים הגדולים ושאל אותו שלא לפרוטוקול על מעללי היבואנים בארץ בנושא הדייג. אני בטוח שאתה תראה עולם שלא הכרת.

אני אצטט לך בעל חנות ששאלתי אותו למה הוא לא עובד עם יבואן X.
"אני מוכר זול מאוד ולכן הם לא רוצים למכור לי כי אני שובר להם את השוק ומוריד את מחיר המוצר שלהם"

רוצה דוגמה קטנה? למה בכל החנויות רולר X נמכר באותו מחיר? שים לב שאצל כולם הרולר יעלה באופן רשמי אותו המחיר, ואז אם תבוא בשקט לבעל החנות הוא יעשה לך הנחה קטנה (כזאת שלא תשבור את השוק כדי שהיבואן לא יתעצבן).
זה נגרם כי היבואנים בארץ תופסים לעצמם בלעדיות על מותג מסויים. בדיוק כמו בתחום הרכב.
עריכה אחרונה: מרץ 10, 2014, 14:24:36 PM על ידי Tomeri
shmuel b

חבר פורום

מנותק מנותק

פלא- 0503800055

« הגיב #80 ב- : מרץ 10, 2014, 15:43:00 PM »
היי ,אני מסכים אם כל מילה של מוטי מ,ורוצה להוסיף כי אין שום הצדקה למחירים בארץ .
חנויות עובדים על נתך רווחים של מאות אחוזים אין  ממש תחרות ואפילו קיים מונופול של יבואנים.
דוגמה -מחיר של מוצר מסויים  יהיה זהה בכול החנויות ,ורק אם בעל החנות יתרצה יעשה לך הנחה
אבל ישביעה אותך לא לספר  שמעה יגיעה לאוזנו של היבואן.
לשאלתך בנוגע למקל גי"רגו"ר אני מייעץ לך להתמקד קודם במקל איכותי  ואת את לרכוש את היתר.

צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #81 ב- : מרץ 10, 2014, 15:47:11 PM »
הרי אין כאן "קרטלים" כמו שעושים לנו הבנקים עם העמלות - יבואני הדיג בארץ הרי אינם מתאמים מחירים...

1. אף אחד לא ביקש שימכרו פה במחיר של חו"ל, מובן שצריכים להרוויח, אבל יש להרוויח ויש להרוויח
פי 2.

רפי, תפוס לך בעל חנות שעובד עם היבואנים הגדולים ושאל אותו שלא לפרוטוקול על מעללי היבואנים בארץ בנושא הדייג. אני בטוח שאתה תראה עולם שלא הכרת.

"אני מוכר זול מאוד ולכן הם לא רוצים למכור לי כי אני שובר להם את השוק ומוריד את מחיר המוצר שלהם"

רוצה דוגמה קטנה? למה בכל החנויות רולר X נמכר באותו מחיר? שים לב שאצל כולם הרולר יעלה באופן רשמי אותו המחיר, ואז אם תבוא בשקט לבעל החנות הוא יעשה לך הנחה קטנה (כזאת שלא תשבור את השוק כדי שהיבואן לא יתעצבן).
זה נגרם כי היבואנים בארץ תופסים לעצמם בלעדיות על מותג מסויים. בדיוק כמו בתחום הרכב.
צודק ידידי
1.דמויים של סטרייקפרו נמכרים בכל החנויות באותו מחיר אם יהיה שינוי הוא יהיה כלפי מעלה ולא להפך
יותר מזה בחנות האינטרנט של היבואן המחיר זהה לחנויות
לדוגמה
דמוי eg-73 נמכר בחנויות ב 45-48 ש''ח היבואן מוכר באותו מכיר 48 ש''ח רשת ריקושט מוכרת אותו ביותר מ 50 ש''ח

2. אם אני זוכר נכון לפני כשנתיים יבואן ערך בשיתוף פורום דייג אחר מבצע לסטים של אנטיאס
המחיר היה מופקע ואפילו התברר שחנות אחת מוכרת את אותם סטים ללא מבצע במחיר נמוך יותר
אני מצרף תגובה שמסר היבואן בדיון שנארך בעניין

ציטוט
ביום חמישי בבוקר לאחר שפנה אלי מנהל פורום דיג חופי דודי בקשר עם תלונת חבר על התנהלות לא תקינה לכאורה בקשר עם מחירי המבצע לציוד דיג לאינטיאס שפורסם בפורום הדיג הישראלי ועל כך שניתן להשיג חלק מהציוד האמור במחירים זולים יותר מאשר נקובים בהודעת המבצע בדקנו את העניין ואכן התברר כי אחת החנויות שמוכרת את ציוד הדיג שאנו מייבאים מפרסמת חלק מהציוד שבמבצע במחירם נמוכים יותר ולא בהתאם למחירי המבצע המיוחדים.
עוד באותו הבוקר פעלנו מול אותה חנות וזאת כדי להסדיר את העניין והדבר אכן טופל והוסדר וזאת כדי להמשיך ולעמוד בתנאי המבצע שנערך בשיתוף פורום הדיג הישראלי ובשיתוף כל המפיצים שלנו  אשר מחזיקים ומוכרים את ציוד הדיג שלנו ,  מהצפון ועד הדרום .

אז מי שחושב שאין הפקעת מחירים על ידי היבואנים והחנויות ומי שחושב שאן הכתבת מחירים על ידי היבואנים ומי שחושב שאין תאום מחירים בין היבואנים תועה
MOTI-M

איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: Re: בעניין: מבקש עזרה בקניית חכה
« הגיב #82 ב- : מרץ 10, 2014, 16:35:39 PM »

פי 2.

צודק ידידי
1.דמויים של סטרייקפרו נמכרים בכל החנויות באותו מחיר אם יהיה שינוי הוא יהיה כלפי מעלה ולא להפך
יותר מזה בחנות האינטרנט של היבואן המחיר זהה לחנויות
לדוגמה
דמוי eg-73 נמכר בחנויות ב 45-48 ש''ח היבואן מוכר באותו מכיר 48 ש''ח רשת ריקושט מוכרת אותו ביותר מ 50 ש''ח

2. אם אני זוכר נכון לפני כשנתיים יבואן ערך בשיתוף פורום דייג אחר מבצע לסטים של אנטיאס
המחיר היה מופקע ואפילו התברר שחנות אחת מוכרת את אותם סטים ללא מבצע במחיר נמוך יותר
אני מצרף תגובה שמסר היבואן בדיון שנארך בעניין

ציטוט
ביום חמישי בבוקר לאחר שפנה אלי מנהל פורום דיג חופי דודי בקשר עם תלונת חבר על התנהלות לא תקינה לכאורה בקשר עם מחירי המבצע לציוד דיג לאינטיאס שפורסם בפורום הדיג הישראלי ועל כך שניתן להשיג חלק מהציוד האמור במחירים זולים יותר מאשר נקובים בהודעת המבצע בדקנו את העניין ואכן התברר כי אחת החנויות שמוכרת את ציוד הדיג שאנו מייבאים מפרסמת חלק מהציוד שבמבצע במחירם נמוכים יותר ולא בהתאם למחירי המבצע המיוחדים.
עוד באותו הבוקר פעלנו מול אותה חנות וזאת כדי להסדיר את העניין והדבר אכן טופל והוסדר וזאת כדי להמשיך ולעמוד בתנאי המבצע שנערך בשיתוף פורום הדיג הישראלי ובשיתוף כל המפיצים שלנו  אשר מחזיקים ומוכרים את ציוד הדיג שלנו ,  מהצפון ועד הדרום .

אז מי שחושב שאין הפקעת מחירים על ידי היבואנים והחנויות ומי שחושב שאן הכתבת מחירים על ידי היבואנים ומי שחושב שאין תאום מחירים בין היבואנים תועה

צור בוא לא נשכח שמי שעשה את הבלגן בקשר לחכות אינטיאס זה אני ,וגם בגלל זה אני חסום באתר .עשו לי טובה גדולה מאוד
לא כל היבואנים הם לא בסדר וזה ממש לא לעניין ,להגיד הכל בגלל היבואנים .

Dragon79

רק דגים מתים שוחים עם הזרם
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #83 ב- : מרץ 10, 2014, 16:39:05 PM »
שלום לכולם .
ברשותכם , ברצוני להביאה דעה אישית בנושא :

ניסיתי להימנע מלהגיב אבל כל פעם שאני קורא את השרשור הזה עם תגובות  שנוספו אני מבין שמישהו צריך לענות בשם עובדי הענף .
בענף הדייג הישראלי יש דרמות , פוליטיקות ומזימות כמו בכל ענף . אבל מכאן ולתיאום מחירים הדרך עוד ארוכה .
הרווחים משתנים ממוצר למוצר . רולר יוקרתי יכול להניב רווח כמו מכונה שעולה שליש ממנו . המחירים שהחנות קונה תלוים לרוב בהיקפי הפעילות . למשל : במשך כמה עונות אני קונה את רוב הסטוקים של קאסטמאסטר לאולטרה לייט . עסקה אחת כזו היא ממוצע קניה שנתי של חנות אחרת . בוודאי שלא אסכים לשל מחיר רגיל , אבל מה לעסוק עם ההנחה - החלטה נטו שלי כל עוד אני לא פוגע באף אחד אחר שעובד בענף . ציקדות של סטרייק פרו גם הן נרכשו כמעט במלואן על ידי ואני יכול להרשות לעצמי למכור 5 יח' ב200 ש"ח , כנ"ל גם תולעי אקו-גיר . מסתבר שזה אחד המחירים האטרקטיביים בשוק המקומי שלנו אבל זו לא הייתה הכוונה שלי כשיצרתי את המבצעים  , רציתי לפנק את הקבועים .
לגבי ההשוואה בינינו לעולם הגדול . כדי שיהיה מושג לגבי היקף המכירות בארץ הנה נתון מעניין - ארה"ב מוכרת ביום יותר ממה שאנחנו נמכור פה בכל השנה . אנחנו וקפריסין הקנייני הכי קטנים בעולם אצל החברות הגדולות והן לא סוחרות עם הארץ ישירות . מחיר התחלתי גבוה ותוסיפו ידיים ומשלוחים למוצר וככה מקבלים את ההפרש . סוחר פרטי באסיה קונה יותר מישראל לכן מקבל מחיר הרבה יותר טוב מהייצרן ( חוץ ממוצרי פרימיום ששם המע"מ משווה את המחיר לזה שפה בארץ ) .
המירוץ למחיר הכי זול נתון לשיקולו של כל סוחר . אני למשל נמנע מלהשתתף במרוצי הצעת מחיר הכי זולה בארץ . אם יש מחיר הכי טוב אחייך אבל אם מישהו מוכר יותר זול ממני - לבריאות , ושהלקוח יחליט איפה לבזבז את הכסף .
לא פעם אנשי איביי נכנסו לחנות ויצאו עם מוצרים למרות שלא התכוונו לקנות כלום . שרות , אמינות ושוב שרות . לטפל ברולר שנקנה בחו"ל או להמליץ ללקוח איזה מקל אח שלו יביא לו מחו"ל זה עניין שבשגרה אצלי בחנות .  כל רולר שנקנה אצלי עובר טיפול מונע . לא פעם אנשים שבאו רק להתעניין , ראו טיפול שמקבלת מכונה שנרכשה בנוכחותם ואז חזרו לקנות בעצמם  ( אחרי שהדגישו שיש לה את אותו המוצר בהצעת מחיר יותר נמוכה סמיילי  ) .
לא פעם ויתרתי על עסקה כי גם אני צריך לחייך בסוף היום . לא עקרוני איפה הלקוח ירכוש בסוף את המוצר , הדרך חשובה יותר . אם מישהו מבקש בנימוס לבחון מקל ומודיע שזה רק בדיקה לפני הזמנה מאינטרנט - לא אתנגד . אבל אם לקוח מתנהג שלא בתום לב זה כבר סיפור אחר בעיני .

אגב - תודה לכל המפרגנים שהזכירו אותי ואת החנות פה בשרשור  בירה .

*** לבחור שמתעניין ברכישת ציוד ופתח את השרשור : אתה מוזמן לעבור אצלי בעסק , להתרשם , לקבל הצעת מחיר , להשוות ולהחליט ....    .

דייג מהנה לכולם
"אם אין לך שום דבר נחמד להגיד עדיף שלא תגיד את זה במילים אחרות"
MOTI-M

חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין:
« הגיב #84 ב- : מרץ 10, 2014, 16:58:09 PM »
דני כמה אתה צודק ,כנראה בגלל זה שם שלך זה דני כוכב הים ,בקשר לחול
זה נכון מאוד חברים אני באתר שאני
רשום בספרד כמות הודעות ליום הוא
כ 750 הודעות ,כמות הדייגים מדובר על 780 אלף איש ליום זה לא נורמלי
זה אומר שכמות הקונים בחול היא גדולה מאוד,לא ניתן להשוות בכלל
נקודה גם למחשבה

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #85 ב- : מרץ 11, 2014, 16:23:47 PM »

פי 2.

תומר,

תן לי את הקרדיט שגם אם אינני יודע הכל - אני יודע המון...
את "העולם שלא הכרתי" - אני מכיר מצויין...
אני בקשר עם הרבה מאוד דייגים ספורטיביים, בעלי חנויות ויבואנים...
שמעתי כל מה שציינת וקצת יותר....
תן לי גם את הקרדיט שאני לא בדיוק הטיפוס הנאיבי...

אבל...
ראשית אני נגד הכללות...
כמו בכל סקטור - יש ויש, יש נהדרים ויש הרחוקים מלהיות "טלית שכולה תכלת"....
יש יבואנים ובעלי חנויות שהם נהדרים - ויש כאלו שהתנהגותם לא בסדר,
אגב, כך גם בקרב הדייגים הספורטיביים - אולי הרוב כן אך לא כולם צדיקים גמורים ושיא ההגינות...

יובהר,
לרגע  אין ולא היתה לי כוונה לחבוש כובע של "מגן היבואנים והחנויות" - אני רחוק מזה...
תמיד הבהרנו זאת כאן:
פורום הדיג הספורטיבי הוא בראש ובראשונה פורום של חברים ודייגים ספורטיביים!!!
לכן - וזאת גם הבהרנו ליבואנים ובעלי חנויות שנתנו חסויות לפעילויות,
אין ולא תהיה כאן חסינות מפני ביקורת עניינית לאף חנות ואף יבואן -
לא על מוצר או שירות ולבטח שלא לגבי דרך ההתבטאות....
מצד שני ולגישתנו, ברמת העקרון - היבואנים ובעלי החנויות ממש אינם "אויבים"...
גישת ISF היא שאנחנו בעד שתוף פעולה הוגן ומירבי בין כלל הגורמים -
כך שכולם יצאו "מורווחים" ומכל הבחינות, החל מאיכות שירות ועד לתחושה הפנימית...
אם דייג ספורטיבי נכנס לחנות ושיצא גם הוא וגם בעל החנות חייכו - זה הדבר הנכון...
לכן גם עודדנו ונמשיך לעודד שתוף שמתייחס לחוויות שלנו מול חנויות ויבואנים -
הן פרגון כשמגיע והן ביקורת שלילית כשמגיע...

אזכיר שאין לשכוח כי חלק מהיבואנים ובעלי החנויות הם דייגים ספורטיביים בעצמם -
וחברי פורום פעילים ככל חבר פורום שאיננו בעל חנות או יבואן. עיסוקם איננו אמור להיות להם לרועץ -
הם לא יזכו לשום "עדיפות" מפאת היותם יבואנים או בעלי חנויות, אך גם לא "חברים סוג ב'"....
הם יימדדו - בין כיבואנים או בעלי חנויות ובין כחברי פורום - לפי עשייתם והתנהלותם, כמו כל חבר פורום.

בסופו של דבר,
מי שקורא היטב את כל הכתוב יבין שבגדול - yanes ואני די קרובים בהשקפותינו הכלליות.
כך לדעתי ואני מניח שכך גם לדעתו...
גם בהתנהלותנו: שנינו קונים גם מחו"ל - אך לא מוותרים על קנייה בחנות בה קיבלנו שירות טוב...

אם היה צורך להבין אל מה כיוונתי בחלקים מתגובתי הארוכה - יש לקרוא כאן:
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=15349.0
אז הנה דוגמה טובה לשירות נהדר של חנות לדייגים ספורטיביים מהפורום:
הנכונות של בעל החנות למתן שירות "בשביל תולעים" הסתיימה בקנייה גדולה יותר,
בכך שהחבר'ה היו מרוצים ויחזרו לשם לקנות (לידיעתך, גיאצוק שציין שקנה שם עוד -
שולט מצויין בקניות מהאיביי), הם מחויכים ובתחושה טובה, הוא בתחושה טובה, כולם מרוצים סמיילי
את השירות הזה האיביי לעולם לא יספק וזה ההסבר מדוע אנחנו רוצים שלא ייסגרו חנויות...

לשאלותיך תומר:

*"לא מתאמים מחירים" - הכוונה לא מתאמים מחירים ביניהם כמו בנקים, למשל לג'יגים או דמויים.
ברור שאני מודע לעניין שהם דורשים מחנויות לשמור על מחיר מסוים,  זה דבר אחר -
זה "הכתבת מחיר מינימום למוצר" וזה קיים בהרבה תחומים לא רק בדיג.
הרי לכאורה, יבואן צריך לשמוח שהחנויות ימכרו ב:10% רווח וכמה שיותר מהמוצר שלו,
להבנתי יש שיקולים אחרים בהכתבת מחיר מינימום - וממש לא ממקום של "לדפוק את הצרכן",
משהו של "לא להזנות את המוצר".

*אין בנמצא "רווח פי 2" ואם תרצה - קבל קצת מידע:
לרוב מקובל לתמחר "כפול מהמחיר לפני מעמ" (יש כמובן סטיות וחריגות לכאן ולכאן, תלוי במוצר),
משמע החנות קונה ב:100+מעמ ומוכרת ב-200 כולל מעמ,
אם אתה לקוח קבוע ומוערך - תקבל 10-15% הנחה,
אז שילמת נניח 175 (12.5% הנחה) ומזה תוריד מעמ -
נותר לבעל החנות 150 שזה רווח 50% (בלי לתת הנחה, בהפחתת מעמ זה 172 משמע 72% רווח).
אם הוא מכר כל יום ב:1,000 שקלים אז הרוויח לאחר מעמ 500 שקלים, לפי 26 ימים זה 13,000 לחודש.
תוריד שכירות ושאר הוצאות שציינתי בהרחבה, עוד קצת ביטוח לאומי ומס הכנסה על היתרה...
זה אם הוא עובד לבד כי על מחזור כזה לא ניתן להעסיק עובד, יביא בקושי 6,000 לחודש ואולי פחות....
ואם יש לו עובד שמקבל 5,000 לחודש (עלות מעביד של כ:7,500 לפחות כולל מיסים, הפרשות וכו'),
הוא חייב לייצר עוד הרבה מחזור....

*לא הזכרנו את כל המלאי שלא נמכר ועם הזמן נתקע כאבן שאין לה הופכין,
גם אצל החנויות וגם אצל היבואנים - שזה כסף מת......

*אין "בלעדיות על מוצר מסוים", יש הרבה סוגי רולרים והרבה סוגי מכוניות -
עם בלעדיות על יבוא מיצרן מסוים כי כך נהוג בכל התחומים...
גם קולה ובירות וגבינות וחלב - יש יבואנים או יצרנים מסוימים...
גם "רד-בול" או "בלו" זה יבואן ספציפי...
התחרות היא בין מוצרים מקבילים של יצרנים שונים...

*יש תופעה אחת אשר עליה שמעתי בזמנו לפני שנים והרתיחה אותי:
מוצר מסוים התגלה כמוצלח מאוד והיבואן הכפיל את מחירו לחנויות עקב הביקוש,
זה לדעתי חמור ביותר - ואילו ידעתי על זה בזמן יתכן שהיינו נוקטים מהלך...
אך שוב, לא צריך לעשות הכללות - מותר לנו כצרכנים להביע עמדתנו לגבי שירות ומחיר,
עלינו גם לעשות זאת וזכותנו המלאה - רק לשים לב למכלול ולאילוצים של זולתנו,
ובעיקר - לא לעשות הכללות!!! כל אחד על פי מעשיו, עשייתו והתנהלותו....

היי ,אני מסכים אם כל מילה של מוטי מ,ורוצה להוסיף כי אין שום הצדקה למחירים בארץ .
חנויות עובדים על נתך רווחים של מאות אחוזים אין  ממש תחרות ואפילו קיים מונופול של יבואנים.
דוגמה -מחיר של מוצר מסויים  יהיה זהה בכול החנויות ,ורק אם בעל החנות יתרצה יעשה לך הנחה
אבל ישביעה אותך לא לספר  שמעה יגיעה לאוזנו של היבואן.
לשאלתך בנוגע למקל גי"רגו"ר אני מייעץ לך להתמקד קודם במקל איכותי  ואת את לרכוש את היתר.

שמואל, מדוע והיכן מה שכתבתי איננו נכון?!
נדמה לי שאין רווח של מאות אחוזים,
לגבי המונופול התייחסתי בהרחבה...
עד שנפגש שוב באיזו נסיעה - נמשיך כאן בירה

צור,
פחות או יותר מה שכתבתי...
מקרה שהיה עם יבואן מסוים איננו מעיד על כלל היבואנים,
לגבי פרשה מלפני שנתיים - אינני רואה טעם להתייחס כעת,
אם יבואן שפישל בעבר (ללא קשר לפרשיה שהזכרת)  ישנה התנהלותו -
התנהלות נכונה והוגנת עם פנים אל הדייגים הספורטיביים תתקבל בברכה...
עריכה אחרונה: מרץ 11, 2014, 17:25:21 PM על ידי rafi
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 ... 4 5 [6] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!