תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
17/9/2011 | צפון: חוף כרמל- עתלית | מים מלוחים | רגוע ונמוך | מעל 50 מטר | דיג מסירה- ג'יגינג |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
6-11 | דמוי דג בינוני - | אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי) | 3 | 12 |
10 | גיג קטן - מדאיי בלי פתיון | נצרן ים-תיכוני (חזיר ים) | 1 | 2 |
הדו"ח:
סה"כ לא המון דגים אבל המון חוויות:
יציאה אתמול ממעגן של נחשולים בחסקה של אבו אל אנאס-עודד, אבו כ'אלף, מואייד ואני.אני ועודד ידני, השאר חשמלי. ים שקט ורגוע מאוד.
מחליטים על תקלה בה המפלצת פוצצה לי שוק לידר בפעם קודמת. על הבוקר אנחנו שם, סימנים של דגים במידה שלא ראיתי אף פעם אבל הדגים מסרבים לנגוע...
קצת אכזבה וייאוש אבל ממשיכים עד ש.........
בוםםםםםםםםםםםםםםם יש דג אצלי אבל לא הבהמה שאני עדיין מחפש לסגור איתה חשבון.
מספר דקות והדג עולה-אנטיאס קרוב ל7 קילו שבלע את שתי הקרסים טוב.....
המשך נסיונות לא מניבים פירות ומחליטים ללכת על נקדה אחרת שיש בה קטנים..
נסיעה לנקדה ומתחילים לעבוד, אבל הדגים הפעם לא משתפים פעולה ואין סיפתח בדקות ראשונות...
מה לעשות

בום.עודד מקבל תקיפה ויש דג נעול אצלו ומביא אנטיאס של 2 וחצי קילו בערך. שמחה שיש סיפתח לאותה נקדה...
ממשיכים לעבוד ואני מחליף לדמוי המנצח (דמוי חברת מאיא-עכשיו אני זוכר את שם החברה ראש אדום מצד אחד וקלמארי מצד שני)... עובד ועובד ועובד
אחת מהזריקות הדמוי עובר את אמצע הדרך אליי ובוםםםםםםםם אבל בוםםםםםםםםםםםםםםםםם גדול ויציאת חוט מתמשכת שגורמת לי קצת בהלה....הרי פה זה הקטנים, מה שיש לי זה לא קטן ! לא עוברים שתי שניות ויש שחרור אבל מיד מרגיש שזה לא רק שחרור הדג אלא שחרור של הג'יג גם כן...
מיד אני חושב על פלמוד גדול שחתך לי חוט אבל אחרי שמעלה את החוט רואה שהשוק לידר חתוך באמצע ויש שפשוף באורך מטר על השוק לידר. מבין שהיה לי עסק עם קריש בלי שום ספק והאכזבה לא ענקית כי אני מוכן לוותר על קריש יותר מאשר על אנטיאס!
מואייד מיד אחרי זה מקבל גם הוא נעילה אבל ליד הקרקעית ומיד שחרור של החוט בלי ג'יג. מעלה חוט ורואה גם כן שפשוף בשוק לידר (או שזה אותו קריש או שיש להקה רעבה למטה).
פעם ראשונה קורה לי דבר כזה שנתקל עם קריש.....והלך לי הדמוי הטוב אבל יש לי ממנו ספייר כי כל פעם שמוצא בחנות מביא שיהיה לי (אחד כבר הלך לפני עם האנטי מהשבוע שעבר)
שווה לציין פה שיש חברה חדשה יפנית עם שם של יבואן על הדמוי (ספורט מיכלין-ואני לא עושה פה פרסומת

אחרי זה יש רגיעה אבל לי יש כמה מכות בלי נעילה ומבין שיש לנו עסק עם חזירים...
מואייד מרכיב מדאיי בלי פתיון (לא היה לנו ואולי כך עדיף) ומוציא חזיר נחמד של שני קילו.
אבו ח'לף ננעל עם ג'יג על חזיר ומתחיל להעלות אותו עם החשמלי ואני מזהיר אותו שחזירים הרבה פעמים נופלים באמצע דרך ושיעשה את זה בעדינות ולא מהר...אבל גם הפעם הדג נופל לו ב15 מטר אחרונים. פשוט דג בעייתי כאשר לא מדובר בפתיונות עם קרסים קטנות!
ממשיכים לעוד נקדה ורואים דייגים שיש להם משהו מפלצתי תלוי על הסירה שמחרוק לא הבנו מה זה-דמוה ללוויתן, דמוה לצב, דומה לדג. התקרבנו לסירה ואז הדייגים שחררו את החיה המוזרה למים אבל החיה לא יכלה לשחות וצפה על פני המים. התקרבנו למרחק אפס וגם עכשיו לא הבנו מה זה-אפילו הסקיפר שיש לו נסיון של עשרות שנים לא ראה דבר כזה בחיים.
מי שכן ידע משיחת טלפון זה המייסטרו מאמון שניחש שזה דג שמש וכנראה שזה באמת הדג. ראו תמונות
בנקדה שם לא היה נגיעות...חוזרים לנקדה השנייה, ועודד ננעל על עוד אנטי של 2 קילו+ ובזה מסתיים הבוקר שלנו.
מבחינתי היום לא נגמר אבל ההמשך משאיר לדוח נפרד מיד