בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  אקשן בג'יגינג, אקשן בג'ירג'ור, אקשן בוקר ואקשן אחרצהריים-חלק של הבוקר
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: אקשן בג'יגינג, אקשן בג'ירג'ור, אקשן בוקר ואקשן אחרצהריים-חלק של הבוקר  (נקרא 4450 פעמים) הדפסה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
17/9/2011צפון: חוף כרמל- עתלית מים מלוחיםרגוע ונמוךמעל 50 מטרדיג מסירה- ג'יגינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
6-11דמוי דג בינוני - אינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי)3 12
10גיג קטן - מדאיי בלי פתיוןנצרן ים-תיכוני (חזיר ים)1 2

הדו"ח:
סה"כ לא המון דגים אבל המון חוויות:

יציאה אתמול ממעגן של נחשולים בחסקה של אבו אל אנאס-עודד, אבו כ'אלף, מואייד ואני.אני ועודד ידני, השאר חשמלי. ים שקט ורגוע מאוד.

מחליטים על תקלה בה המפלצת פוצצה לי שוק לידר בפעם קודמת. על הבוקר אנחנו שם, סימנים של דגים במידה שלא ראיתי אף פעם אבל הדגים מסרבים לנגוע...

קצת אכזבה וייאוש אבל ממשיכים עד ש.........
בוםםםםםםםםםםםםםםם יש דג אצלי אבל לא הבהמה שאני עדיין מחפש לסגור איתה חשבון.
מספר דקות והדג עולה-אנטיאס קרוב ל7 קילו שבלע את שתי הקרסים טוב.....

המשך נסיונות לא מניבים פירות ומחליטים ללכת על נקדה אחרת שיש בה קטנים..

נסיעה לנקדה ומתחילים לעבוד, אבל הדגים הפעם לא משתפים פעולה ואין סיפתח בדקות ראשונות...

מה לעשות ממשיכים....

בום.עודד מקבל תקיפה ויש דג נעול אצלו ומביא אנטיאס של 2 וחצי קילו בערך. שמחה שיש סיפתח לאותה נקדה...

ממשיכים לעבוד ואני מחליף לדמוי המנצח (דמוי חברת מאיא-עכשיו אני זוכר את שם החברה ראש אדום מצד אחד וקלמארי מצד שני)... עובד ועובד ועובד

אחת מהזריקות הדמוי עובר את אמצע הדרך אליי ובוםםםםםםםם אבל בוםםםםםםםםםםםםםםםםם גדול ויציאת חוט מתמשכת שגורמת לי קצת בהלה....הרי פה זה הקטנים, מה שיש לי זה לא קטן ! לא עוברים שתי שניות ויש שחרור אבל מיד מרגיש שזה לא רק שחרור הדג אלא שחרור של הג'יג גם כן...

מיד אני חושב על פלמוד גדול שחתך לי חוט אבל אחרי שמעלה את החוט רואה שהשוק לידר חתוך באמצע ויש שפשוף באורך מטר על השוק לידר. מבין שהיה לי עסק עם קריש  בלי שום ספק והאכזבה לא ענקית כי אני מוכן לוותר על קריש יותר מאשר על אנטיאס!

מואייד מיד אחרי זה מקבל גם הוא נעילה אבל ליד הקרקעית ומיד שחרור של החוט בלי ג'יג. מעלה חוט ורואה גם כן שפשוף בשוק לידר (או שזה אותו קריש או שיש להקה רעבה למטה).

פעם ראשונה קורה לי דבר כזה שנתקל עם קריש.....והלך לי הדמוי הטוב אבל יש לי ממנו ספייר כי כל פעם שמוצא בחנות מביא שיהיה לי (אחד כבר הלך לפני עם האנטי מהשבוע שעבר)

שווה לציין פה שיש חברה חדשה יפנית עם שם של יבואן על הדמוי (ספורט מיכלין-ואני לא עושה פה פרסומת קריצה) מייצרת דגם דומה של ראש קלמארי מצד אחד ודג מצד שני ונסיתי הפעם  אבל  לא היה אקשן מספיק בשביל לדעת מה הטיב של הדמויים מדגם זה. ינוסו פעם הבאה...

אחרי זה יש רגיעה אבל לי יש כמה מכות בלי נעילה ומבין שיש לנו עסק עם חזירים...

מואייד מרכיב מדאיי בלי פתיון (לא היה לנו ואולי כך עדיף) ומוציא חזיר נחמד של שני קילו.
אבו ח'לף ננעל עם ג'יג על חזיר ומתחיל להעלות אותו עם החשמלי ואני מזהיר אותו שחזירים הרבה פעמים נופלים באמצע דרך ושיעשה את זה בעדינות ולא מהר...אבל גם הפעם הדג נופל לו ב15 מטר אחרונים. פשוט דג בעייתי כאשר לא מדובר בפתיונות עם קרסים קטנות!

ממשיכים לעוד נקדה ורואים דייגים שיש להם משהו מפלצתי  תלוי על הסירה שמחרוק לא הבנו מה זה-דמוה ללוויתן, דמוה לצב, דומה לדג. התקרבנו לסירה ואז הדייגים שחררו את החיה המוזרה למים אבל החיה לא יכלה לשחות וצפה על פני המים. התקרבנו למרחק אפס וגם עכשיו לא הבנו מה זה-אפילו הסקיפר שיש לו נסיון של עשרות שנים לא ראה דבר כזה בחיים.

מי שכן ידע משיחת טלפון זה המייסטרו מאמון שניחש שזה דג שמש וכנראה שזה באמת הדג. ראו תמונות

בנקדה שם לא היה נגיעות...חוזרים לנקדה השנייה, ועודד ננעל על עוד אנטי של 2 קילו+ ובזה מסתיים הבוקר שלנו.

מבחינתי היום לא נגמר אבל ההמשך משאיר לדוח נפרד מיד
-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

דג השמש

בסוף שחה טוב (אני מקווה)
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

יום עם הרבה הפתעות והרבה אקשן ..מי צריך יותר מזה  אתה בסדר

רק לא הבנתי למה עדיף בלי פתיון ?

יש ימים שזה דווקא כן מחייב ..יש ימים שאין נגיעה בג'יג או מדאי ומקביל הרבה אקשן בפתיון

ולגבי הדג בתמונה אכן יצא לפי התיאור דג שמש ..בעבר הלא רחוק והרחוק נתפסו אצלי כאלה

וכמובן שוחררו ..דג שיכול להגיע למימדים גדולים בגודל ובמשקל ..בקלות יכול לעבור את ה 1 טון
יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
קובי לוי
אין כמו בים
חבר פורום

מנותק מנותק

אני כאן תמיד בשבילכם 052-6570506

יופי של יום עם חוויות מהנות
דגים יש מספיק
ואכן דג שמש דיי נדיר
מקווה שהוחזר למים בחיים
eyal_y
חבר פורום
**

מנותק מנותק

איזה דוח יפה ! ואיזה דגים .

לגבי דג השמש   . . . אפשר לראות אותו לרוב בים סוף, לא ידעתי שהדג הזה נמצא בים התיכון

דג מאוד חברותי , ניתן ליצלול איתו  , להאכיל אותו .

במפגש הראשוני שלי איתו מאוד נבהלתי ממנו עד ששחיתי לחוף בבהלה וסיפרתי לחבר על החוף , וקבלתי הסבר קצר לגביו .בהמשך כבר יצא לי שוב לראות אותו בצלילה .
דג מאוד גדול ושוחה ממש בכבדות .

חבל עליו . . . . .
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יום עם הרבה הפתעות והרבה אקשן ..מי צריך יותר מזה  אתה בסדר

רק לא הבנתי למה עדיף בלי פתיון ?

יש ימים שזה דווקא כן מחייב ..יש ימים שאין נגיעה בג'יג או מדאי ומקביל הרבה אקשן בפתיון

ולגבי הדג בתמונה אכן יצא לפי התיאור דג שמש ..בעבר הלא רחוק והרחוק נתפסו אצלי כאלה

וכמובן שוחררו ..דג שיכול להגיע למימדים גדולים בגודל ובמשקל ..בקלות יכול לעבור את ה 1 טון

אהלן מאמון. עדיף בלי פתיון לא מבחינת תוצאות דייג אלא פשוט אני לא אוהב דייג פתיונות, זה גם יכול לפתות אנשים ללכת על פתיונות, להוריד את הפוטנציאל לג'גג -גם כשיש סיכוי לתפוס בג'יגינג. זה נראה לי גם תלוי בקבוצה-אם זה קבוצה מגובשת ובעלת נסיון בדייג ומתי כן לעבור לפתיונות או לא לעבור לפתיונות. ז"א, אתה עכשיו עובר לפתיונות כאשר אתה "חש" ובצדק שג'יגינג לא יביא תוצאות אבל כשיצאת לג'יגינג בימים טובים לא היית נוגע בפתיונות. תאר לך שבימים הטובים של הג'יגינג היו אנשים מתעייפים מג'יגינג ומוציאים פתיונות וזורקים ומתחילים לסבך חוטים? זה לא היה נראה טוב!

וגם בגללי האמונה שלי שפתיונות יחד עם ג'יגינג מוריד סיכוי לתפוס אבל זה אני אומר בשקט ויודע שהרבה אחרים לא יסכימו איתי. מה שכן מוסכם, זה שזה עושה יותר סיבוכים בחוטים ובמיוחד עם חסקה שהיא לא יציבה בזרם כמו יאכטה גדולה...
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יופי של יום עם חוויות מהנות
דגים יש מספיק
ואכן דג שמש דיי נדיר
מקווה שהוחזר למים בחיים

הוחזר במים בחיים אבל בהתחלה שחה על הצד מעייפות. לא ברור לי איך התקדם משם מצבו אבל מקווה מאוד שישחה ויחזור לנורמה.
דייגים רמלה

חבר פורום

מנותק מנותק

כל הכבוד סאמח אחלה אקשן וזה עוד בזמן שאין הרבה אנטיאסים
מעניין מה תעשה שיגיעו העתריסים בחורף תתכונן עם ציוד כבד נראה לי עם ההתמדה שלך והעקשנות לתפוס תגדול שברח לך האנטיאסים פתחו חזית איתך והם יקבלו על הראש paddle
אין כמו נעילה בג"יג
חסדייה

חבר פורום
*

מנותק מנותק

כל הכבוד סאמח...
נראה שהתאהבת באיזור

כל הכבוד בירה
רהב אליהו

חבר פורום

מנותק מנותק

איזה יופי של דייג כל הכבוד בירה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

מעניין מה תעשה שיגיעו העתריסים בחורף תתכונן עם ציוד כבד נראה לי עם ההתמדה שלך והעקשנות לתפוס תגדול שברח לך האנטיאסים פתחו חזית איתך והם יקבלו על הראש paddle

אתה מתכון לתפוס אותם בחורף בג'יגינג? אני יודע שחודש זה הוא החודש האחרון בו יש אקשן בג'יגינג ואז אפשר לתפוס אותם עם הורדת פתיון חיי, אבל מאוד מכוה שזה לא המצב. אשמח להבהרה ממך ומהנסיון שלך. ותודה כמובן על הפרגון.
דייגים רמלה

חבר פורום

מנותק מנותק

אתה מתכון לתפוס אותם בחורף בג'יגינג? אני יודע שחודש זה הוא החודש האחרון בו יש אקשן בג'יגינג ואז אפשר לתפוס אותם עם הורדת פתיון חיי, אבל מאוד מכוה שזה לא המצב. אשמח להבהרה ממך ומהנסיון שלך. ותודה כמובן על הפרגון.
בחורף האנטיאסים נמצאים ותוקפים גם על הגיג אין ספק ואישית אני מעדיף את החודשים של החורף חוש 11 עד חודש 2 למשל בשנה שעברה בחודש 10 ו11  היו לנו הרבה אנטיאסים של קילו עד 2 קילו שכמעט כל יציאה תקפו גיגים בלי הפסקה עבדנו בעומקים של 30 עד 40 מטר עם גיגים קטנים 100 גרם עד 150 גרם ויותר מאוחר בחודשים 12 עד 2ו3 תפסנו תיותר גדולים באותם עומקים כנראה שבחורף האנטיאסים מגיעים לעומקים הרדודים
אחרי הסבידות והקלמארי
אין כמו נעילה בג"יג
shlomi
חבר פורום

מנותק מנותק

כל הכבוד סמח יום מענין ודוח משובח בראוו בראוו בראוו
Rony Shemer

חבר פורום

מנותק מנותק

הדג שמש הזה יצור יפיפה!! MOLA MOLA  דג מוזר ומגיע לגדלים ענקיים!!
התמזל מזלכם שצפיתם בו,נקווה שיחייה הדג למרות שנראה שהוא שוחה על הצד...
<a href="http://www.youtube.com/embed/g7ZQwlwbrQo" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/g7ZQwlwbrQo</a>
סאמח בכמה אתה מעריך את משקלו?

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

הדג שמש הזה יצור יפיפה!! MOLA MOLA  דג מוזר ומגיע לגדלים ענקיים!!
התמזל מזלכם שצפיתם בו,נקווה שיחייה הדג למרות שנראה שהוא שוחה על הצד...
<a href="http://www.youtube.com/embed/g7ZQwlwbrQo" target="_blank">http://www.youtube.com/embed/g7ZQwlwbrQo</a>
סאמח בכמה אתה מעריך את משקלו?

רוני,
למדתי שאתה יודע הרבה על דגים בצלחת,
גם על דגים שעולים בחכה....
לא ידעתי שאתה מומחה לדגים שוחים במים קריצה
חן חן על הסרטון אתה בסדר

סאמח,
לא יודע מה זה הרבה דגים,
יודע שיש סירות שיוצאות לימים שלמים של ג'יגינג ובקושי מביאים אינטיאס אחד,
אצלך ברוך השם אין אפס- כל יציאה דגים בסירה ואצלך לפחות אחד אתה בסדר

התוצאה, כל יציאה שלך דו"ח מהנה בשבילנו בירה