פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   בלאגןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בלייט |
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: בלאגןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן בלייט (נקרא 12504 פעמים) |
הדפסה |
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
חברים מי שרוצא לפרגן בבקשה מי שלא שיוכל את הלב יריב אני יכול לפרגן אבל לא שמדובר בכמות של דגים שצריכים להגיע לגודל של 30 עד 50 קילו למה לוקוס לא ואינטיאס כן ?
|
-------------------------------
|
|
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
 |
|
|
גם אני הייתי לוקח אני בטוח שהוא לא לקח את כולם לבד, זה בטח מתחלק בין החברה שהיו על הסירה. הגודל של ה-1 ק"ג+- הכי טעים שיש ובכמות הזאת לא בטוח שיספיק לארוחה משפחתית. ועוד דבר, גם אני הייתי במצב הזה בדיוק לפני שנה (מי שזוכר זוכר), לא נראה לי שרוב הדייגים היו משחררים ולא בכזאת קלות, אז די מספיק עם "הירידות" על הבן אדם, גם אם זאת הייתה טעות אין להחזיר את הגלגל אחורה, אני מאחל לכולכם דייג כזה או לפחות את ההרגשה הזאת ואל תשפטו אדם עד שתהיו במקומו
מומי אני לא כל כך מסכים זה אומר שגם נוציא לוקוס של 500 גר זה בסדר זה שזה טעות ואין לחזיר את הגלגל החורה אתה צודק , על תשכח מומי שאתה לקחתה דגים שהגודל שלהם זה הסופי +- וגם לא הכי מוצדק כאן נילקחו דגים שהגודל שלהם עד קילו דג שהגודל שלו יכול להגיע ל 30 עד 50 קילו זה צורם מאוד ולא נראה טוב במיוחד דייג כמו סידס , אנחנו צריכים גם ללמוד וללמד את הצעירים כאן באתר שגם לקחת יש גבול ואפשר גם לשחרר , ואל תשפטו אדם עד שתהיו במקומו אני מקווה שאני לא יגיע למצב הזה ועם כן אפשר גם לשחרר המקרר שלי יכול להכניס 3 דגים לא יותר  אתה צודק עוד לא הייתי במצב הזה , ביום שזה יהיה אני מקווה שאני לא יקח כמות שאין לי צורך , יש רף מסוים שבנאדם צריך להגיע אליו ולהגיד עד כאן מספיק ולשחרר גם בסירות מותר לשחרר בכל סגנון אפשרי זו דעתי האישית מומי  טוב אחי, אז בקשר ללברקים הגודל שלהם לא נגמר ב1ק"ג +- , אבל בינינו זה גודל שלא היית מוותר עליו, לגבי האינטיאסים, גם את הגודל הזה יצא להביא ולקחתי, אמנם לא 40 יח' רק 16 יח', זה היה לפני 3 שנים בערך בפוצקר. היום אני משחרר המון דגים שהם מאוד קטנים, אני לא עושה את החשבון לכמה הוא יגיע עוד 3 שנים, כנ"ל לגבי לוקוסים של 500 גרם אני משחרר למרות שהגודל הזה נחשב מעדן, אני אומר שאם הייתי שם על הסירה הייתי לוקח בכיף אבל אם היו יותר גדולים ברור שהייתי משחרר ולוקח את הגדולים יותר ואת כווווולם, לא חסר למי לתת אותם, זכור לי מקרה שיהודי יקר שמח לקבל לכבוד ארוחת שבת 2 דגים במשקל כללי של 6-7 ק"ג, מסקנה: תמיד יש מה לעשות עם הדגים ואפילו מצוות. מומי, לא רק יהודים, גם מוסלמים ונוצרים ישמחו  אין שום בעיה, יש לי הרבה חברים שהם לא יהודים, לא הייתה לי שום כוונה שמישהו יפגע, מישהו ניפגע?? ?? ?? ??
|
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
חברים מי שרוצא לפרגן בבקשה מי שלא שיוכל את הלב יריב אני יכול לפרגן אבל לא שמדובר בכמות של דגים שצריכים להגיע לגודל של 30 עד 50 קילו למה לוקוס לא ואינטיאס כן ? מוטי ראיתי סרגוסים של קילו פרידות של 5קילו גומברים של 6 קילו לברקים של 5 קילו המישקל והגודל הסופי זה לא האישו אני די בטוח שגם אילו היה תופס 40 אינטיסים של 50 קילו התגובות היו דומות או אפילו קשות יותר האישו פה זה הכמות ולא הלהקה הפונטנציאלית
|
|
|
|
yaniv
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
45
|
|
קודם כל כמה דברים להבהיר :
1. אף אחד לא מגעיל ולא שום מילה מעליבה אני מבקש כמו שביקשתי קודם סידס הוא חבר גם של הפורום וגם מכר אישי ואין פה כוונה להעליבו.. הוא נלקח כדוגמא מבחינתי רק היות והוא דייג שיש מספיק מה ללמוד ממנו ותרומתו חשובה גם בלימוד אהבת הים. אולי הוא לא בעד שחרורים וכל אחד יעשה כראות עיניו אבל כאן בפורום אנו מגדלים דור חדש ותפקידנו להסביר וללמד ולא לתת דוגמאות של משפחה גדולה יש למי לתת... גם לי יש משפחה גדולה וקרפיון אחד בלבד נלקח מתוך ערמה - הרבה יותר מהאינטיאסים שהיו על הסירה.
אין קשר. עכשיו אני לא משווה אינטיאס לקרפיון גם אני הייתי לוקח אבל בהגבלה. 15-16 יח אני חושב שזה מכובד מאד. אין צורך בלקיחת כל הלהקה.. זה דור שלם... ולהרוס דור כזה כולל הפצה בפורום זה גם הרס דור הדייגים הבא.
2. אין צורך לחנך אף דייג פה כולנו אנשים בוגרים ולא נעשתה פה שום עברה . הדיון הועלה היות והפורום הוא ספורטיבי ואני לא מוצא לנכון כי הפעולה הינה ספורטיבית - אופן הדייג כן שזה ללא ספק מה שאנו דנים בו - אך התוצאה הסופית אינה חשובה פחות
יום טוב..
ושוב בלי מילים מיותרות והעלבות. תודה
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
הנצרתי מס 1
|
חבר פורום
מנותקגיל:
60
אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
|
|
 |
|
|
קודם כל כמה דברים להבהיר :
1. אף אחד לא מגעיל ולא שום מילה מעליבה אני מבקש כמו שביקשתי קודם סידס הוא חבר גם של הפורום וגם מכר אישי ואין פה כוונה להעליבו.. הוא נלקח כדוגמא מבחינתי רק היות והוא דייג שיש מספיק מה ללמוד ממנו ותרומתו חשובה גם בלימוד אהבת הים. אולי הוא לא בעד שחרורים וכל אחד יעשה כראות עיניו אבל כאן בפורום אנו מגדלים דור חדש ותפקידנו להסביר וללמד ולא לתת דוגמאות של משפחה גדולה יש למי לתת... גם לי יש משפחה גדולה וקרפיון אחד בלבד נלקח מתוך ערמה - הרבה יותר מהאינטיאסים שהיו על הסירה.
אין קשר. עכשיו אני לא משווה אינטיאס לקרפיון גם אני הייתי לוקח אבל בהגבלה. 15-16 יח אני חושב שזה מכובד מאד. אין צורך בלקיחת כל הלהקה.. זה דור שלם... ולהרוס דור כזה כולל הפצה בפורום זה גם הרס דור הדייגים הבא.
2. אין צורך לחנך אף דייג פה כולנו אנשים בוגרים ולא נעשתה פה שום עברה . הדיון הועלה היות והפורום הוא ספורטיבי ואני לא מוצא לנכון כי הפעולה הינה ספורטיבית - אופן הדייג כן שזה ללא ספק מה שאנו דנים בו - אך התוצאה הסופית אינה חשובה פחות
יום טוב..
ושוב בלי מילים מיותרות והעלבות. תודה
יניב...אתה בטוח מכיר את עמדתי בנושא !! 40 דגים מלהקת זרזירים זה בקושי 1 % מהלהקה ...40 זה עדיין מספר קטן מאד
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
MOTI-M
|
איש השנה 2012-2013-2014 מקום שני תחרות דייג חופי - מקום שלישי תחרות הטלה לרחוק לכל שאלה: surf casting 0549259774 חבר פורום
מנותקגיל:
52
|
|
האישו פה זה הכמות זה אומר שאתה תומך בזה ? אני צריך להסביר לבן שלי כך עושים בים כמה שיותר דגים תוציא הכי טוב ,יריב לא לעניין מה שאתה אומר כל אחד יכול לתת דעה וזה הדעה שלי ואני בטוח של עוד הרבה שלא רוצים לרשום ברגע זה אבל גם זה יגיע בסופו של דבר . יש לנו דרך ללמד את הצעירים שיש כאן באתר זה לא שיטה זה בטוח .
|
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
האישו פה זה הכמות זה אומר שאתה תומך בזה ? אני צריך להסביר לבן שלי כך עושים בים כמה שיותר דגים תוציא הכי טוב ,יריב לא לעניין מה שאתה אומר כל אחד יכול לתת דעה וזה הדעה שלי ואני בטוח של עוד הרבה שלא רוצים לרשום ברגע זה אבל גם זה יגיע בסופו של דבר . יש לנו דרך ללמד את הצעירים שיש כאן באתר זה לא שיטה זה בטוח . איפו ראיתה שאני תומך ? אבל מצד שני מוטי אל תיפגע אבל לא שאלו דעה של אף אחד לא את שלי לא שלך הדוחות פה הם למתרת למידה דייג בסגנונות שונים בדיוק כמו המקרא של הבלונים בשמורה היה למי שהיה מה להגיד בנושא ניפתח אשכול או דיון על העיניין אני לא תומך בהוצאת כמות כזו של דגים לכן לא הגבתי אפילו עד עכשיו על דוח הדייג אבל ללמוד כיצד לתפוס ואיזה שיטה לעבוד עם גיג אם הייתי מעוניין אני מאמין שהייתי לומד מהדוח הזה דבר או שתיים
|
|
|
|
יריב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
46
טוב להיות בצד היבש
|
|
ועוד משהוא קטן הבן אדם רשם 40 יחידות בתמונה על המזח עם תספור אולי תגיע ל20+
|
|
|
|
popper
|
חבר של MOTI-M חבר פורום 
מנותקגיל:
41
|
|
יריב ערב טוב. אני נמנע מלהגיב בפורום אבל באמת שלא יכולתי להתאפק!!  1.מהדוח הנ"ל לא ניתן ללמוד את שיטת הדייג. -"נסענו לנקודה"( וואו למדתי שיש בים מקום בשם נקודה ) -"סיפתח של מוסר"( וואו למדתי איך להוציא מוסר ) -"לאחר מכן אני ויורם נעולים על לוקסים כל הגדלים" ( וואו לא ידעתי שיש לוקוסים בגדלים ) 2.בקיצור דבר אחד למדתי מהדוח איך האדם יכול להחריב עולם( ידוע שלאדם יש עניים גדולות ) למדתי מהדוח דבר אחד ויחיד איך אני לא יעשה אותו דבר ולמדתי איך להמנע. דג האניטאס מגיע עד 1-50 קילו ,ודגים כמו שהוציאו פשוט הרסו להקה שלמה שיכלה עוד לגדול כמה חבל!! שפשוט כואב הלב...
|
מקל של DAIWA VERTICE 2.10M 5-21g מכונת דייג SHIMANO NEXAVE 3000SFC חוט בד SUFIX GYRO 15LB 
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
יריב ערב טוב. אני נמנע מלהגיב בפורום אבל באמת שלא יכולתי להתאפק!!  1.מהדוח הנ"ל לא ניתן ללמוד את שיטת הדייג. -"נסענו לנקודה"( וואו למדתי שיש בים מקום בשם נקודה ) -"סיפתח של מוסר"( וואו למדתי איך להוציא מוסר ) -"לאחר מכן אני ויורם נעולים על לוקסים כל הגדלים" ( וואו לא ידעתי שיש לוקוסים בגדלים ) 2.בקיצור דבר אחד למדתי מהדוח איך האדם יכול להחריב עולם( ידוע שלאדם יש עניים גדולות ) למדתי מהדוח דבר אחד ויחיד איך אני לא יעשה אותו דבר ולמדתי איך להמנע. דג האניטאס מגיע עד 1-50 קילו ,ודגים כמו שהוציאו פשוט הרסו להקה שלמה שיכלה עוד לגדול כמה חבל!! שפשוט כואב הלב... זה באמת נכון לא ניתן ללמוד כלום צודק ליאור למדתי שיש נקודה יש גם משולש ברמודה בים  ועוד משהוא קטן הבן אדם רשם 40 יחידות בתמונה על המזח עם תספור אולי תגיע ל20+
יריב לא היה לו מקום בגלל זה  אנחנו רוצים לתקן רוצים חוק לדייגו רוציםו רוצים ובסוף אנחנו נראים אותו דבר כמו דייגי רשת בול אני אוהב אנשים שרושמים דוחות וזהו לא רואים אותם יותר באתר כבוד להם  לעלות דוח כזה באתר צריך גם לדעת שיהיה תגובות כאלה ,מי שרשם את הדוח שיהיה גבר ויסביר מה הייתה המטרה להוציא כמות כזאות
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 10, 2013, 00:13:59 AM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
popper
|
חבר של MOTI-M חבר פורום 
מנותקגיל:
41
|
|
טוב אחרי שקראתי את הדוח מס פעמים ועשיתי שעורי בית. מחר אני רוכש סירה גומי ושט לנקודה בשביל לקבל "סיפתח של מוסר"!! משם אני ממשיך ל"נקודה" חחחח בשביל לראות את ה"לוקוסים בגדלים" מראה שאסור לפספס.... משם אני שט לנקודה עם הסקיפר בשביל להוציא 90 בייבי אניטיאס שיא שאף אחד לא יוכל לשבור!! אם כבר עניים גדולות אז על כל הקופה.. חחחחחחח כמה שזה פתטי.
|
מקל של DAIWA VERTICE 2.10M 5-21g מכונת דייג SHIMANO NEXAVE 3000SFC חוט בד SUFIX GYRO 15LB 
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
טוב אז ככה, אחרי שקראתי את כל התגובות של החברים היקרים. אני מסכים עם חלק מהדברים ,ועם חלקם ממש לא. זה שלא ממש למדנו כלום מבחינת שיטות הדייג אני מסכים. אבל לדעתי אין יותר מידי מה ללמוד בעינין של הג'יגיניג מלבד להכיר תקלות ,ולדעת לקרוא את מגלה הדגים כמו שצריך ,לזהות את הלהקה, ולחשב את הדריפט כדי להוריד את הג'יג לתוך הלהקה. ואז לקוות שהם יתקפו וינעלו ,וכמה שיותר יותר כיף. את זה קצת קשה ללמד בכתב דרך הפורום. ואת זה אני כותב לא מנסיון בכלל,אלה מדו"חות של חברים שדגים בשיטה הזאת. בקשר לכמות אני בכלל לא מסכים עם כל המתנגדים שבחברים היקרים. אני לא נתקלתי עדין במצב כזה ,ואני מקווה שבקרוב אתקל במצב דומה ואני לא בטוח שאפסיק גם ב 40 אינטיאסים של ק"ג אחד ויותר ,כן כן זאת האמת, יש לי מספיק חברים שישמחו לקבל דגים ואני יותר מאשמח לחלק ולפנק חברים ומשפחה בדגים טעימים וטריים ישר מהים הגדול. וקחו בחשבון שהיו כמה חברים על הסירה ,אז 10-15 דגים לדייג זה לא כזה ביג דיל. כמו שכתב מאמון 40 זרזירים זה אחוז קטן מלהקה ענקית ויש מספיק להקות כאלה ע"פ הבנתי, האינטיאס לא נחשב דג בסכנת הכחדה,למה אף אחד לא מדבר על הוצאה של 20-30-40 קלמארים? בקיצור אני מאחל לכל אחד ואחד מאיתנו שיצא לכחול הגדול ויפול על יום כזה,כי זה לא קורה כל יום וגם לא כל שנה. כמה דו"חות כאלה כבר ראיתם? זה לא שכל יום נופלים על להקה כזאת. אם הייתי רואה כל יום 10 דו"חות כאלה של סירות הייתי מרים גבה ,אבל גם לא יותר מידי גבוה ,כל עוד זה חוקי מי אני שאדרוש שחרורים. וכן כן סירה אפילו שזה תחביב עולה בארץ הרבה כסף לאחזקה,ואם אפשר לממן חלק מהעינין במכירת דגים, למה לא,נראה אתכם שתהיה לכם סירה מדברים. בקיצור אני חושב שהגזימו כאן בתגובות,ומה שיקרה ואני מקווה שלא יקרה ,זה שלא נראה יותר דו"חות מהבחור וחבל. מה כן, אם יש משהו שאפשר ללמד דרך הפורום, הייתי שמח ליותר פירוט בדו"חות על קבלת החלטות איך ולמה . תודה ובתיאבון סידיס והחברים. ובהצלחה בבאות
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
 |
|
|
דוב יש לי קצת תשובות לתת לך : ואז לקוות שהם יתקפו וינעלו ,וכמה שיותר יותר כיף. נכון כמה שיותר יותר כייף אבל אפשר גם לשחרר בכל מקום בעולם משחררים דגים זה גם יכול להיות כייף  וקחו בחשבון שהיו כמה חברים על הסירה היו רק 2 לא יותר מי זה אנחנו לא מדברים על מה שניתפס מסביב . האינטיאס לא נחשב דג בסכנת הכחדה,למה אף אחד לא מדבר על הוצאה של 20-30-40 קלמארים? דוב הדג לא בהכחדה אז אומר שאני צריך להגיע למצב שכן יהיה ? בקשר לקלמרי אני עוד לא ראיתי דוח כאן באתר של כמות גדולה או אולי כן לא זוכר כמה דו"חות כאלה כבר ראיתם? 2 דוחות הפרש של כמה שעות זה מספיק לי ואני מקווה שגם לא יהיה יותר וכן כן סירה אפילו שזה תחביב עולה בארץ הרבה כסף לאחזקה,ואם אפשר לממן חלק מהעינין במכירת דגים, למה לא,נראה אתכם שתהיה לכם סירה מדברים. דוב גם לי עולה הרבה כסף ציוד ,משקולות ,קרסים ,ואני לא מבקש מהים שישלם לי על הובי שלי מי שלא יכול להחזיק סירה שלא יחזיק אני גם לא יכול להחזיק מרצדס יש דייג ספורטיבי אני רואה את זה בצורה כזאות הובי לא צריך להביא לי כסף עם זה מביא כסף זה כבר דייג מסחרי ולא הובי . זה שלא נראה יותר דו"חות מהבחור וחבל. להגיד לך את האמת לא חבל לי ,יש פה הרבה דייגי סירה שיודעים לכבד את הים דוב איך אומרים אני לא ישנה עולם ,אבל לא לשכוח שלפני 30 שנה לא היה מודעות לדייג יתר היום יש לנו את זה כמו בתחומים אחרים בחיים, גם בענף הדיג אומרים שפעם היה פה שמח. האגדה מספרת שלפני 30 שנה אנשים נהגו להיכנס אל המים בחוף נהריה עד חצי הגוף ולתפוס בידיים לוקוסים, בורים ודגים אחרים. היום בקושי רואים שם דגים. דייג שעבר את גבול הטעם הטוב לשם תאוות בצע כך אני רואה את זה . דוב הכל באהבה אתה יודע 
|
|
עריכה אחרונה: ינואר 10, 2013, 01:49:00 AM על ידי MOTI-M
|
|
|
|
|
dovdov
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
מוטי אני מקבל באהבה הכל ולא לוקח אישית. אבל אם תשים לב כל אחד מהדו"חות הוא מתאריך אחר לגמרי ,הדו"ח עם ה 48 אינטיאסים הוא מספטמבר 2012 וזה עם ה 40 הוא מסוף דצמבר. בקשר לשחרורים בעולם, שתדע שמשחררים דווקא את הגדולים כי הם מייצרים דור חדש של דגים. נו אז היו 2 דייגים כל אחד 20 דגים מה רע , למה סרגוסים ופארידות ומרמורים כן לקחת 20 זה בסדר כשיוצאים לבולוס וביבי אינטיאס זה לא בסדר? ובקשר להחזר הוצאות של התחביב זה לא תאוות בצע כי הם לא יוצאים כל יום בשביל לתפוס כמויות כדי להחזיר את ההוצאות, אבל אם נופלים על הזדמנות אז למה לא בכיף. אל תשווה דייג חופי לדייג מסירה כל ההוצאות שיש לך יש להם על ציוד דומה רק ברמה וכמויות גדולות יותר שלא לדבר על כל השאר מסביב. אני באמת חושב שקצת מגזימים עם התגובות נגד באמת שהם בלי פרופורציה. באמת שדייג ספוטיבי הוא לא רק תפוס ושחרר.אלה גם הדרך לתפוס את הדגים. אני בזמנו קיבלתי את התגובות על חטיפת בורים ושהסירו את הד"וח ,אבל זה לא אומר שאני לא דג בשיטה הזאת כשיש הזדמנות ובורים שלא נוגעים בפתיון,רק שלא מעלה דו"חות כדי לא לעורר את השד. יש הרבה דברים שהם לא מקובלים על אחד ומקובלים על אחר. יבוא מישהו ויגיד לך שלדעתו לא "הומני" לגדל קרפיונים בבריכה קטנה שאין להם הרבה מקום לשחות, או למה להחזיק דגים באקווריום קטן ,ציפורים בכלוב, ועוד ועוד אין לזה סוף.
|
|
|
|
MOTI-M
|
מנותקגיל:
52
|
|
דוב אח יקר בוקר טוב  יש לי הרבה מה לכתוב אבל אני עייף כבר מכל הסיפור הזה זה מה שקורה בסוף . איך אומרים בערבית : כֻּל וָאחַד בִּעִישׁ חָסָבּ עָקִידָתָהֻ אבל יום אחד זה יעלה לנו ביוקר 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
|