בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  על החוף (אחראים: rafi, Kobiarava)
| | |-+  ילדי הפורום
עמודים: 1 [2] 3 4 ... 6 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: ילדי הפורום  (נקרא 15473 פעמים) הדפסה
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

בעניין: ילדי הפורום
« הגיב #15 ב- : דצמבר 03, 2012, 22:50:17 PM »
צודק סער שיש פה בעיה עם חלק מהתגובת והתשובות שהנוער מעלה בדיונים
בהם לפעמים הם עונים תשובות לא מדויקות ולפעמים גם בלי להבין כמו שצריך בנושה עליו הם מגיבים
בנוסף לכך גם לי מפריע כמו לסער וגם יצא לי לדבר איתו על כך נושה פרסום התמונות בהם רואים את חלק מילדי/נערי הפורום שותים אלקוהול
אבל נראה לי שיש פה פספוס קטן
הנושא אמור להיות מופנה לכלל החברים
לא פעם נתקלתי גם בחברים מבוגרים עונית תשובות ונותנים יעוץ למרות שלא תמיד יש להם נסיון
אני בטוח שיש פה מספר ילדים/נערים שאכן יכולים ללמד חלק מהמבוגרים דבר מה בדייג בתחומים מסוימים
לדוגמה מישה שבשנה האחרונה חבר לאיתמר 21 ואנדרי ולמד מהם בצורה יפה את תחום דייג הקרפיונים וצבר ידע רב שאותו הוא יכול להעביר או ליעץ לחברים בתחילת דרכם בתחום
מה שהכי חשוב זה שכל חבר צעיר או מבוגר  שנותן תשובה או יעוץ לשאלה שהעלה חבר יתן תשובה מדויקת ומבוססת על סמך ידע וניסין אישי
 ולא לזרוק סתם תגובות לשם התגובה
עריכה אחרונה: דצמבר 03, 2012, 23:07:20 PM על ידי צור.
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : דצמבר 03, 2012, 22:57:25 PM »
מישה לפי מה שהבנתי דג במים מתוקים הרבה אז נגיד שיש ומישהו שעוד לא ניסה מים מתוקים ורוצה להתחיל אז מישה כן יכול להדריך אותו ולהראות לו שיטות וגם להפך כל אחד טוב בתחום אחד יותר מאחר 

אכן דור אתה צודק.
אגב, בכל הנוגע למים מתוקים- אין ספק שמישה יכול ללמד אותי המון...

אגב,
ידע זה בסופו של דבר פונקציה של נסיון ולעיתים גם אמצעים כספיים ותעבורתיים,
לרוב- כשאנחנו נערים (כולנו נערים או היינו נערים...) יש לנו פחות פז"מ ופחות נסיון,
פחות אמצעים כספיים ופחות זמינות (רשיון נהיגה), אם כי גם נער יכול לצבור הרבה נסיון וידע-
במיוחד אם הוא מתעמק ופותח ראש ועיניים.
חוצמזה, כל הנערים בסוף יהיו "מבוגרים"- ואז יבינו כי הם יודעים הרבה יותר ממה שידעו לפני כמה שנים קריצה
-------------------------------
andreypa

אנדרי פרלוב
חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

תמיד זמין 053-6064261

« הגיב #17 ב- : דצמבר 04, 2012, 02:19:49 AM »
לדעתי אתה טועה ובגודל .. אני בקרוב בן 17 ואני בטוח שאני יכול ללמד כמה דברים חצי מהדייגים פה שהם כפול מהגיל שלי ..

וזו בדיוק הגישה שדובר עליה.
מה הקשר? לדעתי הבעיה בכם..
הוא פתח דיון וכתב (בסיכום:) שה"ילדים" פה בפורום לא מבינים כלום ואין להם מספיק נסיון כדי לייעץ חוטים \קרסים וכדומה .. שילדים פה לא יתנו עצות לאנשים כי הם מטעים אנשים ..
אז כתבתי שלדעתי זה ממש לא נכון כי לדוגמה לי יש ידע רב יותר מהמון אנשים מבוגרים פה בפורום ..
כי הוא אומר שה"ילדים" לא מבינים כלום , אז רציתי להראות לו שהוא טועה .. לא "להשוויץ" זאת ממש לא הייתה הכוונה ... מקווה שהבנתם אותי .......

אני באמת שלא מבין מה הבעיה אם המשפט שמישה אמר  וואלה לא יודע הרי ברור שהוא התכוון לדיג במיים מתוקים.
הוא הרי לא התכוון שהוא ילמד לתפוס מישהו אינטיאסים מהחוף.
אבל בדייג מתוקים הבחור יש לו ידע יותר מכל המבוגרים שמגיעים פעם בה למיים מתוקים וזורקים איזה קפיץ פה ושם, ולא רק ידע אלה רצון ומחויבות לשימור הדגה בכנרת כמה "ילדים" אתם מכירים שמשחררים בדרך קבע דגים שנתפסו ולא "רצים איתם הבייתה להראות מה הם תפסו".
ושלא נדבר על דייג במאגרים\אגמים למינהם שזה כבר סיפור אחר למישה יש בעניין יותר ניסיון אם כל הכבוד מכול אחד פה בפורם וכן הדייג שבמאגרים טיפה שונה ,ובמידה יום אחד מישה יזמין אותי  קריצה  מתבייש להצטרף אליו למאגר כזה אני השב בשקט והקשיב למה שיש לו לומר כיצד לעבוד שמה (עקב היכרות אם הנקודה,סוגי דגים,ריגים,פרזנטציה ועוד ועוד..)
אז אין צורך להכליל את המילה "ילדים"
חוץ מזה ראיתם איך מישה בנוי הוא רחוק מלהיות "ילד"  גיחוך גיחוך גיחוך
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : דצמבר 04, 2012, 03:19:40 AM »
לדעתי אתה טועה ובגודל .. אני בקרוב בן 17 ואני בטוח שאני יכול ללמד כמה דברים חצי מהדייגים פה שהם כפול מהגיל שלי ..

הוא פתח דיון וכתב (בסיכום:) שה"ילדים" פה בפורום לא מבינים כלום ואין להם מספיק נסיון כדי לייעץ חוטים \קרסים וכדומה .. שילדים פה לא יתנו עצות לאנשים כי הם מטעים אנשים ..
אז כתבתי שלדעתי זה ממש לא נכון כי לדוגמה לי יש ידע רב יותר מהמון אנשים מבוגרים פה בפורום ..
כי הוא אומר שה"ילדים" לא מבינים כלום , אז רציתי להראות לו שהוא טועה .. לא "להשוויץ" זאת ממש לא הייתה הכוונה ... מקווה שהבנתם אותי .......

אני באמת שלא מבין מה הבעיה אם המשפט שמישה אמר  וואלה לא יודע הרי ברור שהוא התכוון לדיג במיים מתוקים.
אבל בדייג מתוקים הבחור יש לו ידע יותר מכל המבוגרים שמגיעים פעם בה למיים מתוקים וזורקים איזה קפיץ פה ושם, ולא רק ידע אלה רצון ומחויבות לשימור הדגה בכנרת כמה "ילדים" אתם מכירים שמשחררים בדרך קבע דגים שנתפסו ולא "רצים איתם הבייתה להראות מה הם תפסו".
ושלא נדבר על דייג במאגרים\אגמים למינהם שזה כבר סיפור אחר למישה יש בעניין יותר ניסיון אם כל הכבוד מכול אחד פה בפורם וכן הדייג שבמאגרים טיפה שונה ,ובמידה יום אחד מישה יזמין אותי  קריצה  מתבייש להצטרף אליו למאגר כזה אני השב בשקט והקשיב למה שיש לו לומר כיצד לעבוד שמה (עקב היכרות אם הנקודה,סוגי דגים,ריגים,פרזנטציה ועוד ועוד..)

כל הכללה חוטאת למציאות,
ברור גם שסער לא התכוון להכליל ולא התכוון אל כל הנערים...

אגב אנדריי, מה שכתבת נראה מאוד נכון ולעניין,
גם אני ציינתי שבמים מתוקים יש למישה הרבה מה ללמד-
אך עודני חושב שניתן היה לנסח את דבריו בצורה פחות מתריסה...
אכן- גישת ה:C&R שלו ראויה להערכה וכפי שציינתי גישתו לדיג בכלל,
אך בכל זאת: יש כאן חבר'ה כמו גיאצוק, איתמר21, טרולוס, ינון לשם, yaniv -
שעם כל הכבוד לידע של מישה במתוקים (ויש לו הרבה) עדיין יש לו הרבה מה ללמוד מהם
לפני שהוא ילמד אותם...

בכל אופן, נחמד היה לקרוא את הפרגון שלך לנער... אתה בסדר
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : דצמבר 04, 2012, 04:52:11 AM »
הנושא שהועלה נכון בכללותו ובהרבה מהמקרים סער צודק.
ויש כמובן יוצאים מין הכלל כמו מישה לגבי המתוקים ,גם אותי הוא יכול ללמד הכל כי אין לי מושג במתוקים בכלל.
לרוב התשובות והתגובות שלו עינייניות ביותר,לפעמים אולי קצת נסחף,אבל הוא לא הדוגמה למה שסער התכוון לדעתי.
מישה ידע זה אחלה, אבל לא תמיד זה גם ניסיון.
גם מהנדס שיצא אחרי ארבע שנים מהטכניון יש לו המון ידע אבל מעט מאוד ניסיון,אם בכלל.
יש תיאוריטי ויש מעשי וההבדל ביניהים לפעמים הוא לא קטן.
Misha Ravich

דיג קרפיונים ♥
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : דצמבר 04, 2012, 06:43:51 AM »

תודה רבה על הפרגון ואל תדאג לגבי המאגרים אני כבר ידבר איתך  קריצה
והרגת אותי עם המשפט האחרון  מתפקע

בוקר טוב   
לנושא, ברור שהתכוונתי למים מתוקים ולא לזה שיש לי ידע רב בדיג מסירה בים..
הידע שלי במים מלוחים הוא מועט בגלל שאני כמעט ולא דג בים, אני גר בעפולה והים דיי רחוק לי,
ואני מעדיף לנסוע לכנרת אם כבר אני נוסע את אותה נסיעה את אותם קילומטרים ..
כן זה נכון שיש חברים במתוקים שמבינים יותר ממני אבל לדעתי יש הרבה יותר שמבינים פחות..
אני לא מכיר מישהו שיש לו ידע בכל התחומים, וידע רב (בולוס\ג'יג\טרולינג\דיג מהחוף\ז'ירז'ור\ דיג קרפיונים \ ז'ירז'ור במים מתוקים\פליי פישינג) וכו' כו' כו' ..... פשוט לא מבין למה בכלל הדיון הזה?
"הנערים לא מבינים כלום אז שלא יגיבו שטויות" ,  כל אחד טוב במשהו אחר,
ואין לי ספק שכל משתמש פה יכול ללמד דבר או שניים משתמש אחר ..
שני יצחקי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : דצמבר 04, 2012, 07:21:01 AM »
זוכרים את הדיון שפירסמו פה לא מזמן למה יש הרבה משתמשים ללא גיל?
אותו דבר אמרתי שם ואני יגיד גם כאן.
יש הרבה ילדים שנמצאים כאן ללא גיל כי הם מפחדים שיחשבו עליהם דברים(שהם לא מבינים) כאלה או שהם לא ישתלבו.
לכן לדעתי הם לא שמים את הגיל.
סער זאבי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים

« הגיב #22 ב- : דצמבר 04, 2012, 07:21:52 AM »
מישה בוקר טוב
חבל שאתה הופך להיות הנעלב ולא המפנים.
בוא נחשוב לרגע לגבי אותה התמונה שהעירו לך עליה ביום התחרות בכנרת
או על הדוח עם הוודקה והלתפוס ראש שכותב ילד בן 16 ואותו קוראים עוד חברים.
האם זה מה שאתה רוצה לקרוא פה אז אני לא .
אני גם לא מוכן לראות תגובה של ילד בן 15 לקצין בכיר בכוחות הבטחון שעונה בצורה מזלזלת
ודוחה אחרי שהוא התאמץ לענות לו.
מישה אתה מדבר בראש של ילד אין מה לעשות אני מבין את תגובתך ושאענה לך עכשיו תתעצבן
שתגדל תבין.
גם אני בעייתי בתגובותי בפורום והבנתי שאני לא תורם לשמו עם תגובות אלו לכן הפסקתי להשתולל פה.
כל תגובה שלי זו או אחרת היא רק לטובת הפורום גם אם היא בוטה מאוד כי אני לא מסתיר כלום.
אז שתה מים תרגע ותכין מאמר יפה על דיג במאגרים.
אה עוד דבר צניעות זה דבר חשוב
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #23 ב- : דצמבר 04, 2012, 07:22:16 AM »
ציטוט
"הנערים לא מבינים כלום אז שלא יגיבו שטויות"
מישה אף אחד לא אמר שהנערים לא מבינים כלום
אבל יש פה תופעה בעיקר אצל הילדים  והנוער וגם אצל חלק מהמבוגרים שהם רצים לענות ולתת תשובות על כל נושה שעולה בפורום
מכיבן שאין פה אף אחד שמבין בהכל יוצא שחלק מהתשובות וההמלצות לא נכונות ומתעות את השואל ומי שמעונין ללמוד
מה שסער מבקש זה שהם יורידו פרופיל יתנו כבוד למבוגרים בדרך שבה הם מתבתאים ויענו אך ורק על מה שיש להם ניסיון אישי בדוק ומוחך ולא יזרקו סתם תשובות לאוויר רק בכדי לכתוב משהוא
סער זאבי

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הבן שלי התחיל לדוג בגיל שנתיים וחודשיים

« הגיב #24 ב- : דצמבר 04, 2012, 07:36:16 AM »
שני אז למה אתה לא מסתיר את הגיל שלך?
אל תקפוץ בהצהרות בלי לעמוד מאחוריהן זאת כוונתי מתחילת כל השירשור הזה
אם תקשיבו למנוסים מכם רק תרויחו וחשוב לא להרים ידיים הבומבה כבר תבוא על המקל...
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : דצמבר 04, 2012, 08:09:32 AM »

תודה רבה על הפרגון ואל תדאג לגבי המאגרים אני כבר ידבר איתך  קריצה
והרגת אותי עם המשפט האחרון  מתפקע

בוקר טוב   
לנושא, ברור שהתכוונתי למים מתוקים ולא לזה שיש לי ידע רב בדיג מסירה בים..
הידע שלי במים מלוחים הוא מועט בגלל שאני כמעט ולא דג בים, אני גר בעפולה והים דיי רחוק לי,
ואני מעדיף לנסוע לכנרת אם כבר אני נוסע את אותה נסיעה את אותם קילומטרים ..
כן זה נכון שיש חברים במתוקים שמבינים יותר ממני אבל לדעתי יש הרבה יותר שמבינים פחות..
אני לא מכיר מישהו שיש לו ידע בכל התחומים, וידע רב (בולוס\ג'יג\טרולינג\דיג מהחוף\ז'ירז'ור\ דיג קרפיונים \ ז'ירז'ור במים מתוקים\פליי פישינג) וכו' כו' כו' ..... פשוט לא מבין למה בכלל הדיון הזה?
"הנערים לא מבינים כלום אז שלא יגיבו שטויות" ,  כל אחד טוב במשהו אחר,
ואין לי ספק שכל משתמש פה יכול ללמד דבר או שניים משתמש אחר ..

ביננו מישה אני חושב שאתה אחד הנערים האיכותיים ביותר  שיש פה (נניח לרגע את עניין השתיה) בגדול ,במים מתוקים יש לך ידע לא מבוטל ואתה בהחלט נותן צבע מיוחד לפורום ומעשיר אותנו בהרבה ידע במקוצות שלנו לא יותא לדוג בכלל .    (אם יצא לי לעלות השנה לכנרת לקרפיונים גם תקבל שיעור ממני  ומהמנטור YANIV )

אל תגיב בצורה מתלהמת ככלל פותח הדיון לא התכוון אליך ישירות אלא לכל ההמלצות חסרות הבסיס והניסיון של דייגים אחרים . בים מאוד קל להמליץ על דמוי\חט\מקל וכו' העניין הוא ללמוד מה לעשות עם הציוד ולהתאים אותו לסיטואציה (אם הוא מוצלח בככל) .
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : דצמבר 04, 2012, 08:16:30 AM »
סער , לא יעזור בית דין ואת זה אמרת גם בעבר במקומות אחרים .
מי שלא קיבל חינוך בבית לא יקבל אותו פה , מקסימום ירחיב את הידע שלו ואולי ישחרר לוקוס של 200 גרם .
חינוך בא מהבית .
אם היית רואה אותנו בתור נערים שנוסעים לים באוטובוס היינו הולכים על ביצים ליד הדייגים הוותיקים מפחדים לשאול שאלות וממש מתייחסים ביראה לכל תשובה שנתנה לנו .
רק שתבין בגיל 18 שכבר הייתי עם רשיון נהיגה קיבלתי מקום קבוע במרינה ליד הדייגים הכבדים של הבורי אחרי ששנים הסתובבתי לידם כמו ילדון , את הנסיון האמיתי קיבלתי אחרי אינספור שעות עם הבוס ביד משפשף את הטוסיק על כל סלע במזחים של ת"א.  כבוד מקבלים לא לוקחים וכמו בים שיש את החסרי נימוס "יש'ך משקולת אחשלי ? " "יש'ך קרס ?" ועוד גם פה חוסר הנימוס והכבוד יוצא החוצה בדיונים מסויימים אצל חלק קטן מהנערים .
כמו שאמרו מעלי, בגדול יש פה אחלה נוער  ורק צריך להתוות להם את הדרך הנכונה , אם יש עשבים שוטים אז יש פה מספיק גגנים ...
יום טוב וסערה נעימה ובטוחה .
ואדים

שיאי דייג בזירזור - פלמידה 7 kg לוקוס 4.2kg. טרכון 3.2 kg גומבר 4.8kg מליטה 2.1 kg לברק. 2.1kg
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : דצמבר 04, 2012, 08:22:49 AM »
סער כמה  שאתה צודק
שני יצחקי
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #28 ב- : דצמבר 04, 2012, 09:51:33 AM »
כי לי לא אכפת מה יחשבו עלי
יש כאן ילדים מפורום אחר עם אותו כינוי שאני יודע שהם ילדים
שי בגדדי

ג'ירג'ור בת ימי!!!!!
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #29 ב- : דצמבר 04, 2012, 10:23:52 AM »
שני אתה צריך להבין האישיו פה הוא לא הגיל לאף אחד לא אכפת אם יהיה פה ילד בן 6 זה לא משנה
לא  יקטלו אותו זה בטוח

אבל
אם ילד בן 13   14 והלאה  ממהר לענות על כל שאלה וראשון וישר אומר מנסיון שלי והנסיון שצברתי החוט / הדמוי הזה לא טוב בכלל וכ'ו
או מקרים שבוא ילדים מעלים דוחות שבהם הצהירו ששתו אלכוהול
זה מה שמעצבן את סער והחברים ואני מחזק את עמדתם

תסכים איתי שאם אתה למשל תקרא כל מאמר שקיים היום בזרזור 6 פעמים ותידע כל דבר  עדיין לא תידע באותה רמה שלמשל רון יודע

ולכן לא תוכל להגיב בכל שרשור בשנייה הראשונה שעלה שמהנסיון שלך אתה לא ממליץ על דבר כלשהו

אני מקווה שהבנת את הסיבה לשרשור אני מקווה שכל צעיריי הפורום הבינו הפנימו ובחרו שלא להתעצבן אלא ליישם לא אמרנו לא להגיב 
אמרנו להתבטא כפי שמצפים מימכם

הדיג הספורטיבי חי ובועט !!!

גם אני חתום בעצומה נגד דיג אסור
הצטרפו https://www.atzuma.co.il/daig
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 4 ... 6 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל: