בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  דוחות דיג
| |-+  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
| | |-+  יום חוויתי שהאנטיאסים הם רק חלק ממנו-חלק א'
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
דו"ח דיג: יום חוויתי שהאנטיאסים הם רק חלק ממנו-חלק א'  (נקרא 3930 פעמים) הדפסה
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

תאריך הדו"חמיקום סוג מצב היםעומק משוערסגנון הדייג:
10/9/2011צפון: חוף כרמל- עתלית מים מלוחיםרגוע ונמוךמעל 50 מטרדיג מסירה- ג'יגינג

תפיסות דגים
שעת תפיסהפיתיוןסוג הדגכמותמשקל כולל בק"ג
כל היוםגיג בינוני - קלמארי ראש אדום, ראש אדום ועודאינטיאס /שולה / אריצולה (סריול אטלנטי)5 14 ק"ג עלו לסירה
בוקרגיג בינוני - נצרן ים-תיכוני (חזיר ים)3 6 קילו
8ניקל קטן - קסט מאסטר 14 גרדוראדו / פוטה (רעמתן כחלחל)1 400 גר'
1600דמוי דג קטן - נוצה עבודת ידגומבר (גומבר טורפני)1 750 גר'

הדו"ח:
שבועיים מנסה לתכנן יציאת ג'יגינג אבל מתבטלת בגלל כל מיני סיבות, אחת מהם שאין מספיק אנשים.
חלק מהעניין הוא שבעכו אין הרבה תפיסות בג'יגינג, חלק נוסף שאנשים מסרבים לצאת עם חסקה כי זה פחות נוח וחלק מסיבות נוספות.

שבועיים, אני על אש ולא מצליח להגיע לים והרצון לשבור עוד שיא ולעבור את הדג של ה13 קילו ובתקווה לאחד של 20+ לא עוברת לי מהראש. הפחד שהגוף שלי יירדם והשרירים כבר לא מורגלים לג'יגינג  רודפים אותי. קודם יצאתי בקצב פעמיים בשבוע ורק ככה הייתי חוזר בלי כאבי שרירים אבל עכשיו אחרי שבועיים?!

אתמול בשבת היה לי אחד הימים הכי יפים השנה ושאזכור כנראה להרבה זמן...

מצליחים להתארגן רק שלושה אנשים: עודד, רשאד ואני, מהמעגן של נחשולים עם הסקיפר אבו אל אנאס. התקווה לאנטיאסים באזור זה דווקא גדולה.

אני מכניס לאוטו סט ג'יגינג, סט להורדה על חיי, וסט ג'רג'ור מיוחד לנוצה בשביל לנסות אחרצהריים מהחוף לתפוס את הבייבי אנטיאס-דבר שמזמן לא עשיתי. בכלל, מזמן לא ג'רג'רתי מהחוף בגלל רצף היציאות מסירה אבל גם אנטיאס של 10 קילו מסירה לא יחליף את הכיף בלתפוס אחד של קילו עם נוצה מהחוף ועם כל האלמנטים של החוף שלא קיימים בלב ים...אמרתי אם יהיה לי כוח ויסתדר לי אנסה לדוג אחרי בוקר הג'יגינג גם אחרצהריים עם נוצה...

מגיעים למעגן בנחשולים, אומר לעצמי "אם כבר יש לי סט ג'רג'ור באוטו אני אקח אותו לסירה שאם יהיה לנו רתיחות של פלמידות אוכל לתפוס אחת קטנה ואנסה אותה על חי לאנטיאסים".

יוצאים עם החסקה ומקבל את פנינו ים רגוע, בלי רוח, בלי זרם של ממש, מעונן ונוח-ממש ים יפה.

בתכנון ללכת על שתי נקדות: אחת עם אנטיאסים קטנים יחסית אבל שם יש ריבוי של תפיסות ועם נוכחות של לוקוסים לבנים ונקדה שנייה עם אנטיאסים יותר גדולים (שם תפסתי אחד של 13 קילו ומאמון אחד של 9 קילו וזה רק בתחילת אוגוסט-כרגע הצפייה ליותר גדולים אפילו). ההחלטה התקבלה להתחיל עם האנטיאסים הקטנים ונו שם כמה דקות אחרי אור ראשון.

מגיעים לנקדה, אני מארגן ציוד (אני עם ידני, עודד עם ציוד ידני ומקצועי ורשאד עם חשמלי) ועודד כבר מוריד, מספר ג'יגוגים ויש נעילה אצל עודד ויוצא לו אנטיאס קטן של 2.5 קילו. שמחה גדולה שיש אנטיאסים וממשיכים..

עוד מספר זריקות ועודד ננעל שוב על אחד ויוצא עוד קטן של 2.5 קילו....

עוד זריקה אחת או שתיים ואצלי יש נעילה אבל אחד שנראה גדול יותר ובסוף יוצא לו אנטיאס של 4 קילו!

רשאד ננעל על אנטיאס אבל משתחרר לו באמצע הדרך! היה לנו חשש שהלהקה תברח בגלל זה ולא תחזור...אחרי זה לרשאד יש עוד נעילה אבל גם הפעם משתחרר ואם חשבתם שזה מזל רע אז מה הייתם אומרים אם אגיד לכם שמאז המכונה שלו התקלקה ולא עבדה יותר למשך כל היום? לפחות בידני אין את כל הצרות האלו

אצלי עוד שתי נעילות עם השתחררות מהירה ואז עודד ננעל ומוציא חזיר של 2 קילו. הבנו שכנראה יש חזירים שדופקים על הדמוי אבל לא ננעלים טוב. הסקיפר מוריד פתיון לא להרבה זמן (על פי בקשתי כי אני מאמין שג'יגינג עם שיטה אחרת כנראה מפחידה את הלהקה-נושא לדיון) ותופס שני חזירים.

פתאום רואים רתיחה של דגים לידנו, חשבנו שזה פלמידות קטנות. אמרתי, זהו, אני אתפוס לי אחד. מהר מאוד לוקח את סט הג'רג'ור עם ניקל 70 גר שיש לו קרס גדולה יחסית וזה הטעות שלי. זורק לכיוון ורואה דג שרודף בצורה לא אופינית לפלמידה-המרדף היה לאורך מספר מטרים מעל פני המים ואז חטיפה של הדמוי והשתחררות מהירה מהדמוי. זריקה שנייה, נעילה, מביא את הדג חצי דרך והשתחררות, עוד 2 זריקות יותר לאט ושוב בלי נעילה ומבין שהקרס גדולה יחסית. מזל, התכוננתךי ויש לי ניקלים קטנים יותר, מרכיב ניקל של קאסט מאסטר 14 גר' ובזריקה ראשונה יש נעילה ודג שמתחיל לקפוץ במים, מרים למעלה ופתאום אני רואה מולי דוראדו ולא פלמידה. בכלל, דוראדו ראשון של 400 גר'.

אני יודע שהדוראדו היה גדול מדיי לאנטיאסים הקטנים שיש לנו באותה נקדה אבל עדיין יש תקווה שיבוא אחד גדול יותר וינגוס. משפד אותו על הג'יג ומוריד לקרקעית. עובר זמן מה, עודד מוציא עוד אנטיאס גם של 2.5 קילו ואצלי בלי נגיעה. מעלה את הדוראדו מת, בשיחה עם מאמון אמר לי שהדוראדו צריך לשפד בפה ולא בגב כי הוא מת מהר.

בזמן הזה עודד ננעל על האנטיאס הרביעי שלו והחזיר החמישי.

אחרי זמן הפסיקו האכילות של האנטיאסים ורוצים לעבור נקדה, רואים שעל התקלה השנייה (זאת עם האנטיאסים הגדולים) יש טרול שמפטרל לידה מאוד קרוב (כמובן זה ראינו ממרחק אבל הסקיפר שנולד בים ידע בוודאות שהטרול זה ליד הנקדה שלנו).

מה עושים, הולכים על החזירים ומורידים מדאי עם קלמארי לחזיקים. אני ננעל על חתיכה יפה (לדעתי מעל 3 קילו) ומתחיל להעלות אותה. ממש באמצע הדרך משתחררת עצבן ממש חזירי מצידו קריצה
חוץ מזה היה קצת אכילות אבל לא עלה שום חזיר אחר

הטרול ממשיך בדרכו ומתרחק מהנקדה השנייה אליה רצינו ללכת, ומחליטים לעבור אליה למרות שהיינו מבואסים כי יכול להיות שהטרול הבריח את כל הלהקה משם.

מגיעים לנקדה, באותה נקדה יש גם הרבה ברזל ולהזכיר היה דגים גדולים יחסית בפעמים קודמות אבל לא תמיד מצאנו דגים, לפעמים רואים סימנים של דגים אבל לא היו אכילות.

מגיעים לנקדה, לא רואים סימני דגים אבל מתחילים לג'גג ולג'גג ולג'גג בלי שום תקיפה ומזה פחדנו....

פה, יש קטע אצלי לפחות ובטח אצל אחרים שמורידים את הג'יג לקרקעית ומצפים לניעלה בגלגולים הראשונים, ובאותם גלגולים יש את הריכוז הכי גדול של המג'גג ואז אחרי כמה גלגולים מתחילים לדבר ולפטפט (אני לפחות)

באחד מהג'גוגים אני מעלה את הג'יג ואומר לחברה " בד"כ אם יש פה דגים אז רואים סימנים במסך, הפעם אין סימנים"לא השלמתי את המשפט וכבר כ20-30 מטר מהקרקעית אני מקבל נעילה יפה מאוד

הוקסט בריא, מרגיש את כוח הדג אבל בשניות הראשונות לא יכול להעריך איזה גודל דג זה. מיד, הדג מתחיל לקחת חוט למרות הקלאץ שסגור טוב מאוד וזה לקיחת חוט מתמשכת שנעצרת למספר שניות אבל שממשיכה שוב- דבר שמראה שיש דג בריא למטה. שם את המקל בחגורה אבל בקושי כי הדג לוקח חוט כל הזמן וכנראה ירד את אותם 20-30 מטר איפה שדפק על הדמוי. מלחמה ארוכה והמחשבה של הדג של ה20+ לא רחוקה ממני. לא היה ברור אם הדג היה באמת 20+ אבל בהחלט מעל 10 קילו והיה חזק יותר מהדג של ה 13 קילו שהיה לי השנה.

ממשיכה המלחמה והדג לוקח חוט ונותן לי לאסוף קצת חוט. כך היה כל הדרך אבל בשלב מסוים אני מביא את הדג בערך עד שני שליש מהדרך ואני כבר מחכה שהניצוץ שלו במים יופיע ונראה איזה גודל דג זה.

פתאום, תוך כדי איסוף חוט אני מרגיש שחרור ומבין שהדג השתחרר עם הדמוי. מעלה את החוט ורואה שהשוק לידר התפוצץ. צעקות שלי שמעו באשקלון......אבל, יש מה לעשות? הלך דג החלום אבל קורה גם לדייגים הכי מנוסים...

השוק לידר לא היה ברור אם נקרע בקש או מעליו. קצה החוט היה ישר ולא מפותל, כך שלא בטוח שזה היה בקשר. מה שכן החוט היה מכרסם\שבור לאורך מספר סנטימטרים מעל הקריעה ואולי הוא השתפשף בברזל כשהדג ירד לקרקעית בהתחלה.

חוזרים אחרי זה לאותה נקדה ראשונה, דגים לא מוצאים שוב. עושים דריפט באזור של סלעים אבל גם ללא תוצאות. מתקפלים הביתה אחרי בוקר נפלא ומלא חוויות מגוונות, משמחות, כואבות ועצובות אבל כל זה ביחד עושה את זה חוויתי ביותר.....

אם חשבתם שנגמר היום, לפחות בשבילי אז טעיתם. תהנו מהתמונות של חלק ראשון ותעברו לשלב ב' מהדוח של אחרצהריים

-------------------------------
בלי להתחיל מדגים קטנים קשה להעריך באמת דגים גדולים
 IP: [ מחובר ]
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

יום חוויתי שהאנטיאסים הם רק חלק ממנו-חלק ב'
« הגיב #1 ב- : ספטמבר 11, 2011, 18:19:34 PM »
אחרי יום ג'יגינג יפה ומעייף ועם חוסר שעות שינה מחליט בכל זאת לנצל את ההזדמנות שהים יפה ואני לידו ללכת לחוף ולנסות על בייבי אנטיאסים עם נוצה--דבר שאין תחליף לו ושממש התגעגעתי אליו.

אוכל, נח בצהריים, ובשלוש וחצי אני שוב על חוף הים עובד עם נוצה. לא היו תגובות אבל ראיתי סרגוסים בורחים ממני ומתחבאים בבורות, ניסיתי לתפוס אותם עם דמוי ג'קסון צהוב אבל לא הצלחתי ומיד חזרתי לנוצה. הים אגב עלה אחרצהריים ובאותה נקדה היה גלים שיכולים להעיף אדם מקצה הריף אז נקטתי בזהירות רבה...

סורק את הגזרה עד שהגעתי לנקדה שידעתי שהיא טובה וזורק וזורק ובאחת מהזריקות הדמוי ליד קצה הריף ופתאום דג מזנק ולוקח את הדמוי לפה, מתחיל להביא אותו אבל ליד הריף הוא נתקע כמה שניות, אני עובד בזהירות ולא

בכוח כי ההשתחררות יכולה לקרוא בכלות בסוג דיג זה, והדג עובר את הריף אבל עדיין המים מכסים את הסלעים שאני עליהם והרבה זרם והדג מתחיל לקפוץ מעל המים. אמרתי לעצמי שכנראה יש לי גומבר ולא אנטיאס, בסוף

מביא אליי בי להרים עם החכה ומסתכל עליו בלי שהאסימון ייפול לי-הדג בלי שיניים! אבל זה לא אנטיאס או שאני כבר רגיל לדגים הגדולים ושכחתי איך קטן נראה? מחליט שיש לי בייבי אנטיאס בלי פס צהוב ואפור יחסית אבל המחשבה לגבי הזיהוי לא יוצאת ממחשבותיי..ממשיך לנסות אבל מחליט לחזור לדג שהנחתי על סלעים קרובים

ובודק שיניים שוב, מושך הפעם את השפה התחתונה למטה ואז אני מגלה את השיניים ומבין שבאמת זה גומבר ובאמת יש לו שיניים וזה מסביר את הקפיצות והכל מסתדר לי בראש.

נפגש עם חסדייה, מקבל ממנו דמוי יפה מאוד ומוסר לו כמה דמויי נוצה ומתקפל הביתה בערב אחרי יום שאין כמותו....

מצרף תמונה גם של הדוראדו מחלק א מהסירה מקרוב ושל הגומבר עם הנוצה מהחוף...
חסדייה

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ואייי ווואיי וווווווואאאאאיייייייי סאמח
איזה דו"ח פצצה כתבת

הרגשתי שאני איתך על הסירה

מברוק ותמשיכו לתת בראש
תותוחים הגזעי
אביחי

ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ויקום הגזר ויתן מכות רצח לגנן..והגנן מבסוט רצח!

מר סאמח הנכבד  הגזעי

לקרוא דוח שלך זה ללקק את האצבעות

היה שווה להמתין  יום שלם  

ולקרוא את יצירת המופת הזו  

יופי של דגים ודיג  חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה חמסה

ד.א העניין עם  הנוצות נגמר  

אתה יודע הראשון שנתן לשני ............ קריצה

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

בראוו בראוו בראוו

מה יש לומר על דו"ח כזה?! אין מילים!!!!

כמה חוויות...
סירה וחוף...
תפיסות ובריחות...
קטנים וגדול שברח עם שיא שממתין להשבר...
תקיפות צפויות וכאלה שלא היו צפויות...
חגיגה של "אקשן"- ודו"ח יפיפה בירה

אל תיקח קשה את הבריחה, כמו שציינת זה קרה לטובים ומנוסים,
השיא עוד יישבר וזה יהיה לך מתוק... מוצאי לשון
בראל
חבר פורום

מנותק מנותק

סאמח , אין מילים,  פשוט דו'ח יפה ומעניין  אתה בסדר

ונראה לי שעם הגישה והאהבה כמו שלך לים ולדיג

הים יתן לך דו סיפרתי גדול באחד הימים  אתה בסדר
. !
tomer567

חבר פורום

מנותק מנותק

בוסניק אוהב ים

אחד הדוחות הכי טובים שהיו פה בפורום  בראוו
תמשיך ככה
lirany
HOBIE ADVENTURE ISLAND 2010 + P&H Cetus 178 MV + BISCUIT 65-Liquidlogic WW
חבר פורום

מנותק מנותק

בהחלט אחד הדוחות אם לא ה...
פשוט כתיבה מצויינת עם חוויה פגזית
תמשיך לפנק יא סאמח
shlomi
חבר פורום

מנותק מנותק

דוח משובח חוויה לקרוא
והדגים דליקטס  בראוו בראוו בראוו
דייג הים

חבר פורום

מנותק מנותק

פששששששששששששש איזה דוח תענוג לקרוא והנאה רצופה. בראוו
הנצרתי מס 1

חבר פורום
*

מנותק מנותק

אלבום תמונות http://www.flickr.com/photos/m_o_38/

בעניין: יום חוויתי שהאנטיאסים הם רק חלק ממנו-חלק א'
« הגיב #10 ב- : ספטמבר 11, 2011, 22:20:54 PM »
יופי של דוח ותפיסות היו לכם  אתה בסדר

יצאת דווקא עם עודד שנחשב לרולר חשמלי טורבו בידני  הבנאדם לא יודע מה זה מנוחה

וכל עוד הסירה עומדת הוא ממשיך וממשיך אפילו בלי שום סימן בכלל ..

קטע שהיה לנו לפני שנה בסירה עם אבו אשרף..צינור מים התפוצץ במרחק כ 3 קילומטר מהמרינה

בעכו .עומק מים של 15 מטר גג..בזמן הזה כשכולם התעסקו בתיקון הוא הוציא רולר והתחיל לג'גג'ג yahoo

מדהים כמה הבנאדם למד בהתחשב בזה שרק בסוף העונה שעברה התחיל לצאת לג'יג

ורק אחרי 4 יציאות תפס את הראשון שלו והוציא עם הדרכה צמודה משאר החברה ..היום הוא אש 

סאמח..בעניין של ג'יג ופתיון ביחד אני לא חושב בכלל שיש קשר או שזה מפריע ..אין דבר כזה

כל הזמן היו שיטות שונות בסירה ובשתי השיטות נתפסו בו זמנית !

טוב שבחרתם את הרדוד יותר ממש בהתחלה שכן יש סיכוי יותר גדול ל 111 באור ראשון

לגבי הבייביז הם כבר כאן אבל עדיף מהבוקר ועד הצהריים ..אח"צ זה חלש יותר מה גם

הים עובד יותר בגלל העונה ..טבעי מאד שיהיו גלים כל אח"צ בתקופה זו

עוד דבר לגבי זה שקרע..לא ראיתי אבל לפי מה כתבת

שפשוף מעל הקריעה לאורך השוק לידר מעיד יותר על כריש ולא אינטיאס

מי שהיה לו כריש פעם קרע או לא קרע ואם בודק את החוט יראה שזה משופשף מהעור שלו

בעיקר ..סימן כזה זה סימן מובהק לכריש בצד השני של החוט

יופי של דוח ותפיסות

בהצלחה בבאות

יורדי הים לא מפחדים  מטביעה !!

http://www.flickr.com/photos/m_o_38/
 IP: [ מחובר ] WWW
קובי לוי
אין כמו בים
חבר פורום

מנותק מנותק

אני כאן תמיד בשבילכם 052-6570506

« הגיב #11 ב- : ספטמבר 12, 2011, 07:33:54 AM »
סאמח איזה דוח איזה חוויות
פשוט הנאה צרופה
נהנתי לקרוא וקראתי שוב עם כוס קפה שני
תמשיך לשתף
*דודו*

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #12 ב- : ספטמבר 12, 2011, 08:06:42 AM »
איזה יופי של דוח סאמח.
כתיבה משובחת תוצאות מדהימות ממש תאווה לעיניים .
אל תדאג המפלץ יעלה בקרוב והשמחה תהיה כפליים .

תמשיך להנות כמו שצריך אהבתי את השילוב של החוף והסירה ביחד באמת יום שלא יישכח אתה בסדר
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #13 ב- : ספטמבר 12, 2011, 08:30:28 AM »
וואלה סאמח,כשאתה חם,אתה אש!! התפוצצות

ימים ארוכים בדיג ועם מגוון של שיטות זה משהו לא קל.
מי מאיתנו שניסה את זה יכול להעיד עד כמה זה יכול להתיש וכשחוזרים הביתה ופמסיימים עם הפירוק מרגישים כול נים וגיד בגוף 
מה שאהבתי במיוחד זו ההתאמה לדגים מבחינת הדמויים וגודל הקרסים ולאחר מכן עם הגראנד פינאלה שבהורדת דורדו למעמקים בתקווה למפלץ  אתה בסדר
בפעם הבאה הוא גם יביא משהו... אני בטוח 

תענוג לקרוא את הדוחות שלך 
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
סאמח הצפר

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : ספטמבר 12, 2011, 12:13:13 PM »
וואלה סאמח,כשאתה חם,אתה אש!! התפוצצות

ימים ארוכים בדיג ועם מגוון של שיטות זה משהו לא קל.
מי מאיתנו שניסה את זה יכול להעיד עד כמה זה יכול להתיש וכשחוזרים הביתה ופמסיימים עם הפירוק מרגישים כול נים וגיד בגוף 
מה שאהבתי במיוחד זו ההתאמה לדגים מבחינת הדמויים וגודל הקרסים ולאחר מכן עם הגראנד פינאלה שבהורדת דורדו למעמקים בתקווה למפלץ  אתה בסדר
בפעם הבאה הוא גם יביא משהו... אני בטוח 

תענוג לקרוא את הדוחות שלך 

אהלן גיצ'וק, אכן ג'יגינג ידני מפרק את הגוף ומלווה בהרבה כאבים אחרי יום ג'יגינג, זה נעלם לי כשהתחלתי לצאת פעמיים בשבוע לג'יגינג ונהיה הרגל, אבל הפעם ואחרי שבועיים שלא הייתי בג'רג'ור פחדתי שיכאב לי כמו פעם אלא שזה הסתיים עם כאבים כלים...כנראה שהגוף בכל זאת עדיין מורגל!

ג'רג'ור עם נוצה גם הוא נעשה בקצב מטורף והאמת שהיה לי רולר קטן (סטראדיק 4000) כך שגם זה סגנון דייג מעייף.
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!