העליתי את זה פעם , אך לטובת הדיון
לכל אוהבי הציפורים :

אהבתי עדי...
אספר לך על השבוע שלי ועל סדר יום:
פעמיים בשבוע עובר קורס של מדא כל שאר הימים, במידה והם פנויים אז

יש דייג ... אם אם לא פנויים (רוב הימים) מאחר שיש לי ללמוד למבחנים והשנה הזאת היא שנת בגרויות ... לצערי אני נשאר בבית..
למרות שמד"א זה המחויבות אישת שלי , אני לוקח את זה כתחביב, אני נהנה מזה וכמובן גם משכיל מזה ..
זה מעניין אותי לא פחות מהאם עדיף להשתמש בתלאי ארוך או קצר

לא חליה שאני מזלזל ...
אני אוהב את השילוב בין דייג למד"א משתי סיבות:
האחת היא שהדייג זה לנפש, זה המקום שלי לרוקן ת'מחשבות ולהתעסק רק בדבר מסוים.
השנייה, במד"א (תאמין או לא) אני לומד דברים שיכולים לסייע לי במקרי חירום במהלך דייג.... טיפול בתביעה, טיפול בתחשמלות, חבלות כתוצאה מנפילה מהשובר חס וחלילה...
אתן פה קצת רקע שהיה חשוב לי להבהיר שרציתי לעשות זאת הרבה זמן:

אתן קצת רקע לרקע ... (אם אתם משתעממים זה הרגע לצאת מהאשכול)

לא פעם ראיתי דוחות שאמרו .. כשהעלתי את הדג לחוף האנדרנלין היה בשיאו, במלחמה עם הדג הרגשתי פרץ אנדרנלין !!
עכשיו עוד רקע אחרון וסיימנו,
מערכת העצבים של הגוף מתחלקת למערכת מרכזית ומערכת הקפית ...
מערכת העצבים המרכזית מתחלקת למוח קטן גדול חוט שדרה ועוד ... (לא חשוב להסבר אבל רק ליידע כללי)
ומערכת העצבים ההקפית מתחלקת למערכת פארסימפטטית ולמערכת סימפטטית.
המערכת הסימפטטית היא מערכת המופעלת בשעת מאמץ כלשהו , כאשר המערכת הזו מופעלת הסימפונות מתרחבים הדופק עולה, וכו'. המערכת הזו מופעלת על ידי ההורמון אציטיל כולין.
המערכת הפארסימפטטית היא מערכת המופעלת בכל שאר הזמן, כאשר הגוף במנוחה... כאשר המערכת הזו מופעלת הסימפונות נשארים רגילים וכך גם הדופק... וכו'.. המערכת הזו מופעלת על ידי ההורמון
אנדרנליןאז כשאני שמעתי את זה ישר קפצה לי השאלה ... (המוח שלי דפוק מסתבר וכל דבר הוא חייב לקשר לדייג

)
למה שאנשים תופסים דגים והם למעשה בהיי הם אומרים האנדרנלין בשמיים ... אנדרנלין מטורף !!
אם בכלל ההורמון אנדרנלין מופרש כל הזמן ולא דווקא בזמן תחושת היי והוא למעשה מופרש רק שאנחנו באפס מעשה כמעט ולא עושים כלום ... והרי שאנחנו נלחמים עם הדג אנחנו בפעולה ..

חקרתי קצת בעצמי וגיליתי, שכולנו (גם אני עד שגיליתי זאת) עושים טעויות .. תחושת ההיי שאנחנו מרגישים נובעת מפני שאנו מפרישים הורמון שנקרא אנדורפינים והוא למעשה מקנה לנו את תחושת ההיי (לידע כללי ההורמון הזה מופרש גם כאשר אנחנו אוכלים שוקולד)
אז זהו ... כל החפירה הזאת אולי הייתה קצת מיותרת אבל היא ממחישה יפה כיצד אנחנו יכולים לקשר 2 דברים ששמענו , להשוות בינהם, ולקבל זווית ראייה גדולה יותר ..

מצטער עם חפרתי בכל מקרה התחביב שלי זה מדא