ינון שאלה אלייך ,מה ההבדל בין הss/ssm ובין הסדרה שנקראת slamer?
אני יודע שלסלאמר אין רוורס בכלל, שבעיני זה יתרון ופחות נקודת חולשה.
נדמה לי שהדראג שלו יותר גבוה משל סדרת הss/m
מה שכן הוא מיוצר בסין או לא יודע איפה,בכלל קשה להשיג תוצרת ארה״ב חדשים רק יד שניה.
תודה
אני לא ינון אבל יש לי כמה תשובות אם תרצה...
דבר ראשון,האמריקאים מתייחסים לא מעט לעידן הייצור שלפני סין ולעידן הייצור אחרי סין.
מבחינת זיהוי,חוץ מצורה חיצונית,הדגם התלת ספרתי מיוצר בסין והדגם עם 4 ספרות מהסוג הישן,יוצר בארה"ב.
דבר שני, לסדרה החדשה של ה-SS (למשל 550 מול הישן 5500,850 מול ה-8500 וכו'), יש אנטי רוורס שזה פיצ'ר מעולה.
הסדרות החדשות של דגמי ה-SS עשויות אלומיניום יצוק מה שנותן להם משקל יחסית גדול אבל גם עמידות טובה לתנאי ים ולשחיקה מכנית לאורך זמן.
בעיה שניתקלתי בה באופן אישי וגם יצא לי לקרוא לא מעט חוות דעת של אחרים (בעיקר אמריקאים) היא בעית הקורוזיה שמופיעה באזורים שנחבטים ומתקלפים בגלל איכות צביעה (ציפוי יותר נכון...).
ה-SLAMMER מקבל המון ביקורות טובות עם התייחסות בעיקר לדראג גבוה (יותר מה-SS בכול המקרים) שמוערך לעתים גם ב-50 ליברות למרות שהדראג המוצהר שלו עומד על 20 ליברות!
אם הבנתי נכון ישנן דסקיות קלאץ' מתאימות לסלאמר ושהן נותנות 40 ליברות כסטנדרט...
תכונה נוספת שהפכה אותו למאד פופולארי היא סידור חוטי בד. כמעט בלי יוצא מן הכלל הוא מקבל ביקורות מעולות בפני עצמו ותמיד יותר טובות מה-SS.
כנראה שנעשתה בו גם עבודה נוספת עם מחשבה מאחוריה והבעיה של סגירת הגשר בזמן ההטלה (בגלל הקפצה של הקפיץ הנועל במנגנון או כתוצאה מסיבוב לא רצוי של הידית בגלל המשקל שלה) שהיתה אופיינית בחלק מהדגמים של ה-SS, טופלה.
ישנם כמה פרטים טכניים שבאופן טבעי ממקמים את הסלאמר מעל הספינפישר כמו כמות מיסבים,יחס גלגול,יציקת סגסוגת של הגוף וכו'.
אם הבחירה היא בין שני הפנים,הסלאמר מקבל עדיפות.
אם משווים לצורך הממוצע (וגם הממוצע פלוס ופלוס-פלוס) של ארצנו, זה ממש לא משנה...
לדעתי לפחות...