בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
| | |-+  התלבטות - penn850ss daiwa bg-90 - tica gg100
עמודים: 1 [2] למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: התלבטות - penn850ss daiwa bg-90 - tica gg100  (נקרא 5469 פעמים) הדפסה
רון דדון

Gone fishin...
חבר. ISF.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בעניין: התלבטות - penn850ss daiwa bg-90 - tica gg100
« הגיב #15 ב- : נובמבר 08, 2012, 18:43:37 PM »
הבעיה היחידה שיש לדעתי עם הGG100 זו הנטיה של חוט להיכנס מתחת לשפולה לאחר זריקה, במיוחד עם חוטי נילון עבים - מעבר לכך - זה סוס עבודה רציני, שגרר עשרות ק"ג של דגים וחתולי ים.

הPENN והDAIWA לדעתי עדיפים מבחינת איכות, אך גם יקרים ממנו.
 IP: [ מחובר ]
אביב.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : נובמבר 08, 2012, 18:56:16 PM »
אם יש לך גם שיקול כספי הייתי אומר לך ללכת על ה GG100 שעולה בסביבות 450-500 יש לי אותו ,אחלה רולר סוס עבודה.
לפי מה שאומרים על הפן גם סוס עבודה , ומבחינת ריכיבים וגימור יותר איכותיים, אבל עולה אם אני זוכר נכון בסביבות ה800 בקיצור אם אתה מעדיף רולר יחסית זול וטוב הייתי אומר לך ללכת על הGG100
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #17 ב- : נובמבר 09, 2012, 09:58:56 AM »
הרולר שאני רוצה זה לא הssm זה ss הדגם הישן

איל, את מה שאתה עושה עכשיו עשיתי לפני כמה שנים ובסופו של דבר יש לי גם את הפן 9500SS הישן וגם את הפן 950SS החדש.
לפני כ-8-9 שנים בערך פן יצאו עם סדרה מחודשת של דגמי ה-SKIRTED SPOOL ומהמספרים שציינו את הגודל הוסרה ספרה אחת של 0.
לפני כן השימוש ב-SSG או SSM היה בעל משמעות כי ה-SS זה ראשי התיבות של ה-SKIRTED SPOOL וה-M התייחס ל-METAL ואילו ה-G התייחס ל-GRAPHITE. אני לא חושב שהיום יש להם בכלל רולרים עם גוף גרפיט...
בכול אופן, החלפת הדגם 9500SS ב-950SS התבטא בהוספת לאגר,ביטול האפשרות לרוורס,איזון יותר טוב והחלפת הידית לידית כוח שנותנת בזמן הקרב תחושה יותר טובה אבל שמחייבת תשומת לב בזמן ההטלה שהספולה תסתובב עד הסוף בכדי למנוע מצב שהידית מסתובבת והגשר ייסגר באמצע ההטלה.
רולרים מצויינים עם עמידות וסיבולת וקלאץ' חזק מאד מצד אחד אבל לא חזק מדי.
חוט ניילון חדש בקוטר 0.60 הצליח להוציא חוט בלחץ רב אבל נגיעה קלה בספולה עם היד הפסיקה את יציאת החוט.

את ה-GG לא אהבתי.
אולי בגלל שהוא היה מהסדרה המאפנה שינון כתב עליה ואולי כי הוא סתם היה מעצבן.
גוש גרפיט ופלסטיק באריזה גדולה ממידותיו שהיה נסגר בהטלה כול הזמן,נשרט מכול דבר שנוגע בו,קלאץ' לא ידידותי והכי גרוע זה שאף פעם לא תפסתי עליו דג גדול... paddle

את הבלאק אנד גולד הייתי שמח לאמץ לניסיון אבל לא יצא לי עד יום...
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : נובמבר 10, 2012, 03:33:55 AM »
ינון שאלה אלייך ,מה ההבדל בין הss/ssm ובין הסדרה שנקראת slamer?
אני יודע שלסלאמר אין רוורס בכלל, שבעיני זה יתרון ופחות  נקודת חולשה.
נדמה לי שהדראג שלו יותר גבוה משל סדרת הss/m
מה שכן הוא מיוצר בסין או לא יודע איפה,בכלל קשה להשיג תוצרת ארה״ב חדשים רק יד שניה.
תודה
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #19 ב- : נובמבר 10, 2012, 08:52:59 AM »
מה שכן הוא מיוצר בסין או לא יודע איפה,בכלל קשה להשיג תוצרת ארה״ב חדשים רק יד שניה.
תודה

אני לא ינון אבל יש לי כמה תשובות אם תרצה...
דבר ראשון,האמריקאים מתייחסים לא מעט לעידן הייצור שלפני סין ולעידן הייצור אחרי סין.
מבחינת זיהוי,חוץ מצורה חיצונית,הדגם התלת ספרתי מיוצר בסין והדגם עם 4 ספרות מהסוג הישן,יוצר בארה"ב.
דבר שני, לסדרה החדשה של ה-SS (למשל 550 מול הישן 5500,850 מול ה-8500 וכו'), יש אנטי רוורס שזה פיצ'ר מעולה.
הסדרות החדשות של דגמי ה-SS עשויות אלומיניום יצוק מה שנותן להם משקל יחסית גדול אבל גם עמידות טובה לתנאי ים ולשחיקה מכנית לאורך זמן.
בעיה שניתקלתי בה באופן אישי וגם יצא לי לקרוא לא מעט חוות דעת של אחרים (בעיקר אמריקאים) היא בעית הקורוזיה שמופיעה באזורים שנחבטים ומתקלפים בגלל איכות צביעה (ציפוי יותר נכון...).

ה-SLAMMER מקבל המון ביקורות טובות עם התייחסות בעיקר לדראג גבוה (יותר מה-SS בכול המקרים) שמוערך לעתים גם ב-50 ליברות למרות שהדראג המוצהר שלו עומד על 20 ליברות!
אם הבנתי נכון ישנן דסקיות קלאץ' מתאימות לסלאמר ושהן נותנות 40 ליברות כסטנדרט...
תכונה נוספת שהפכה אותו למאד פופולארי היא סידור חוטי בד. כמעט בלי יוצא מן הכלל הוא מקבל ביקורות מעולות בפני עצמו ותמיד יותר טובות מה-SS.
כנראה שנעשתה בו גם עבודה נוספת עם מחשבה מאחוריה והבעיה של סגירת הגשר בזמן ההטלה (בגלל הקפצה של הקפיץ הנועל במנגנון או כתוצאה מסיבוב לא רצוי של הידית בגלל המשקל שלה) שהיתה אופיינית בחלק מהדגמים של ה-SS, טופלה.

ישנם כמה פרטים טכניים שבאופן טבעי ממקמים את הסלאמר מעל הספינפישר כמו כמות מיסבים,יחס גלגול,יציקת סגסוגת של הגוף וכו'.
אם הבחירה היא בין שני הפנים,הסלאמר מקבל עדיפות.
אם משווים לצורך הממוצע (וגם הממוצע פלוס ופלוס-פלוס) של ארצנו, זה ממש לא משנה...
לדעתי לפחות...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : דצמבר 05, 2012, 00:58:47 AM »
תודה

אני לא ינון אבל יש לי כמה תשובות אם תרצה...
דבר ראשון,האמריקאים מתייחסים לא מעט לעידן הייצור שלפני סין ולעידן הייצור אחרי סין.
מבחינת זיהוי,חוץ מצורה חיצונית,הדגם התלת ספרתי מיוצר בסין והדגם עם 4 ספרות מהסוג הישן,יוצר בארה"ב.
דבר שני, לסדרה החדשה של ה-SS (למשל 550 מול הישן 5500,850 מול ה-8500 וכו'), יש אנטי רוורס שזה פיצ'ר מעולה.
הסדרות החדשות של דגמי ה-SS עשויות אלומיניום יצוק מה שנותן להם משקל יחסית גדול אבל גם עמידות טובה לתנאי ים ולשחיקה מכנית לאורך זמן.
בעיה שניתקלתי בה באופן אישי וגם יצא לי לקרוא לא מעט חוות דעת של אחרים (בעיקר אמריקאים) היא בעית הקורוזיה שמופיעה באזורים שנחבטים ומתקלפים בגלל איכות צביעה (ציפוי יותר נכון...).

ה-SLAMMER מקבל המון ביקורות טובות עם התייחסות בעיקר לדראג גבוה (יותר מה-SS בכול המקרים) שמוערך לעתים גם ב-50 ליברות למרות שהדראג המוצהר שלו עומד על 20 ליברות!
אם הבנתי נכון ישנן דסקיות קלאץ' מתאימות לסלאמר ושהן נותנות 40 ליברות כסטנדרט...
תכונה נוספת שהפכה אותו למאד פופולארי היא סידור חוטי בד. כמעט בלי יוצא מן הכלל הוא מקבל ביקורות מעולות בפני עצמו ותמיד יותר טובות מה-SS.
כנראה שנעשתה בו גם עבודה נוספת עם מחשבה מאחוריה והבעיה של סגירת הגשר בזמן ההטלה (בגלל הקפצה של הקפיץ הנועל במנגנון או כתוצאה מסיבוב לא רצוי של הידית בגלל המשקל שלה) שהיתה אופיינית בחלק מהדגמים של ה-SS, טופלה.

ישנם כמה פרטים טכניים שבאופן טבעי ממקמים את הסלאמר מעל הספינפישר כמו כמות מיסבים,יחס גלגול,יציקת סגסוגת של הגוף וכו'.
אם הבחירה היא בין שני הפנים,הסלאמר מקבל עדיפות.
אם משווים לצורך הממוצע (וגם הממוצע פלוס ופלוס-פלוס) של ארצנו, זה ממש לא משנה...
לדעתי לפחות...

תודה גיאצ'וק
dovdov

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : דצמבר 06, 2012, 19:06:52 PM »
אני רכשתי היום את הפין נור 7500 הזה
http://www.tackledirect.com/fin-nor-ofs75-offshore-spinning-reel.html
ויש גם מקל עכשיו נשאר לקנות חוט טוב לא החלטתי האם בד או מונו נראה לי נוטה יותר לכיוון בד
אשמח להמלצות
תודה
דור מזרחי

חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : דצמבר 24, 2012, 13:30:02 PM »
ינון רשמתי שזה רולר למתחילים כי בין כל הרולרים לאינטיאס הוא בין הזולים למרות שהוא חזק אבל החיסרון שלו זה שהוא מגושם
אם הדג לא יבוא אל הדייג, הדייג יבוא אל הדג
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!