
מצרכים:
1/3 כוס שמן
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה (מי שאוהב חריף מאד-להוסיף כמה צ´ילי)
מלח לפי הטעם
1 לימון שלם סחוט
3 כפות כמון טחון
4-5 שיני שום גדולות פרוסות
5-6 חתיכות דג (המתכון לקילו דג! להכפיל בהתאם...)
2 רסק עגבניות קטן (22%) (כ-100 גרם סה"כ)
אופן ההכנה:
את הפפריקה לערבב טוב עם השמן ולהניח בצד.
לחמם קצת שמן בסיר,להוסיף שום וכמון - להקפיד לא לשרוף!
להוסיף את הרסק עגבניות,מלח ואת המיץ לימון ולערבב היטב.
מוסיפים את השמן עם הפפריקה ומערבבים היטב.
במקרה והדג יצא מההקפאה,לא להוסיף מים.
אם הדג טרי,להוסיף כ-1/4-1/3 כוס מים.
להביא לרתיחה על אש גבוהה ל-5 דקות,ואז להעביר לאש נמוכה
לכ-3/4-1/2 שעה.
בחימום חוזר של השאריות הרוטב נהיה סמיך יותר וגם יותר עשיר בטעם ומקבל מרקם וטעם שונים מעט...
מומלץ להכין ביום שישי כשיש חלות,השילוב "קטלני"!!!
בתיאבון!