תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
27/9/2012 | שרון: מכמורת- נתניה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
16:30 | דמוי סיליקון - GRUB | לוקוס - דאור (דקר הסלעים) | 1 |
הדו"ח:
שלום לכולם
כול השבוע מחפש יום ללכת לים ופשוט לא מוצא. ילדים, גנים, יום כיפור, מחויבוית וכ"ו
יום חמישי בבוקר רואה שמתפנות לי כמה שעות אחר הצהריים לשקיעה, מקבל פס מהאישה.
מכין ציוד, נזכר שפעם הקודמת באתי עם ציוד קל מדיי, מחליט לשנות קצת, לוקח את חכת המדיום שלי 7-28, שם על הרולר 2500 חוט 20 ליברות במקום ה10 ליברות שהיה קודם ונוסע לים.
מגיע לים, ב16:15 מקבל את פני ים של 50-70 סנטימטר ורוח מערבית צפונית חזקה. מחליט ללכת לנקודה שהניבה גומברים בעבר. ההליכה לנקודה עוברת דרך ריפים נמוכים שנראים נהדרים לחיפוש לברקים.
אומר לעצמי נגיע לנקודה בחמש נעשה סריקה אוליי יצא איזה לברק על הדרך.
מתחיל לסרוק את הריפים עם סיליקון grub 4 אינץ בצבע פנינה, באחת הזריקות מקבל משיכה חזקה, מתחיל למשוך, יש עצירה ואני מרגיש שאני מסובב את הרולר במקום מבין שלברק זה לא... כנראה זה או לוקוס או לוקוס.
מרים את המקל כלפי מעלה בשביל למונע תנועת חפירה נוספת ומתחיל להביא אותו מעביר אותו בין הסלעים שהיה כמה שיותר קרוב לפני המים אחרי 20 שניות נגלה לעיני לוקוס יפה (לא הוצאתי כזה אף פעם באזור כול כך רדוד מטר עומק אוליי) .
עושה לו בוק ושם בתיק.
ממשיך לנקודת הגומברים זורק את כול הארסנל אך ללא הועיל, חוץ מקפיצות של כמה גומברים קטנים במרחק גדול לא נראת פעילות בגיזרה.
אחרי שעה ורבע של עבודה החושך כבר יורד ומחליט להתקפל.
חכה : major craft Air rock 7-28
רולר : stradic CI4 2500
חוט : 20 ליברה
דג : לוקוס משקל 970 גרם.
שהיה לכולם שבת שלום
נדב
חריימה מתכון:
• 6 נתחים יפים של דג לוקוס
• 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל ½ ס"מ
• 1 בצל חתוך לקוביות בגודל ½ ס"מ
• מיץ מלימון אחד
• 5 שיני שום פרוסות
• 3 כפות רסק עגבניות
• ½ 1 כפיות כמון
• ½ 1 קימל טחון
• 1 כף שטוחה פפריקה חריפה
• 1 כף עריסה או כל תערובת פלפלים חריפים אחרת (פלפל ג'ומה, סחוג)
• ½ כוס מים רותחים
• כוסברה קצוצה להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומוסיפים כמון, קימל ופפריקה. מטגנים מעט תוך בחישה מתמדת, עד שהתבלינים משחררים ריח.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להיות שקוף.
4. מוסיפים את הפלפלים האדומים ומטגנים עד השחמה.
5. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
6. מוסיפים את רסק העגבניות והעריסה ומטגנים 2 דקות נוספות.
7. מוסיפים מים רותחים תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה.
8. מכניסים את פרוסות הדג בשכבה אחת. אם יש צורך מוסיפים עוד מים רותחים עד לכיסוי הדגים.
9. מוסיפים מיץ מלימון אחד.
10. מטלטלים את הסיר מצד לצד, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-12 דקות.
11. מפזרים מעל את עלי הכוסברה ומגישים עם לחם אחיד.
נלקח מ
http://www.mako.co.il/food-recipes/recipes_column-hospitality/Recipe-2dbb7d57944ac11006.htm
שהיה שבת שלום