בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פורום לתמיכה טכנית והצעות יעול (אחראי: Itamar)
| | |-+  צנזורה דתית באתר?
עמודים: 1 [2] 3 4 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: צנזורה דתית באתר?  (נקרא 8202 פעמים) הדפסה
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

בעניין: צנזורה דתית באתר?
« הגיב #15 ב- : ספטמבר 27, 2012, 08:22:58 AM »
שלום SPOOK וברוך הבא לבית חם וחברי מאוד מאוד- עוד תגלה בהמשך.
לעניינו, כפי ששמת לב אני בחור חרדי אמנם לא שגרתי אבל עם גבולות ברורים,
אכן, לדעתי טוב היה אם הפורום היה נעול בכיפור כיאה ליום כזה אבל,
יש לנו פה חברים ואפילו יותר מחברים שהם לא יהודים ואי אפשר לנעול,
אולם "עברות" כלשהם בכיפור או שבת וכו' הם ממש צורמות לעין( שלי לפחות),
ויש בהן הכשלה מסויימת, אני לא מתכוון להכנס לפרטים כי היריעה קצרה מלהכיל,
ויש סיכוי שדברים אלה יפלו על אוזניים אטומות למרות שאני בטוח שיכובדו כאדם לחברו,
לפי מה שהבנתי אתה לא שומר וזאת זכותך להאמין במה שאתה בוחר אבל באותו מידה ובאיזשהו
מקום הבחירה הזאת נעשית גם בשבילי כנגד רצוני, אין אני בא לכפות כלום אל אף אחד ולמרות שאתה חדש
בפורום ואנחנו לא מכירים אני מכבד אותך כאדם וחבר אבל ,
גם אני "סופג" וויתורים  כאלה ואחרים ונראה לי שתוכל להסתדר עם וויתור אחד או 2,
מקווה שנוכל להפגש פעם לאיזה יציאת דיג משותפת ולהכיר יותר טוב,
נראה לי שתשנה את דעתך לפחות במקצת על אורך החיים "היפה",
בהצלחה בהמשך ידידי, הפעילות פה קצת יותר חשובה מכל התעסקות אחרת,
ברוך הבא אמרתי? 
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
 IP: [ מחובר ]
gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #16 ב- : ספטמבר 27, 2012, 08:49:36 AM »
אני לא רואה פסול בלהעלות דוח מיום כיפור.
הכותרת היתה בעייתית משהו...
יום כיפור-איזה כיף.
יש בזה טעם נפגם...

חוץ מזה, ברגע שבכותרת מצויין שהדוח נכתב על דיג שהתבצע ביום כיפור, מי שלא מעוניין לקרוא אותו, יידע בדיוק איפה הוא עומד ויוכל להימנע מקריאתו...
כמו שרוב דייגי הסירות לא טורחים לקרוא דוחות של מים מתוקים ולהגיב להם וכמו שאני מתעלם מדוחות ג'יג...
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
אבי ס.

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : ספטמבר 27, 2012, 08:50:14 AM »
מומי שלום,

בהחלט אין טעם לנעול את הפורום ביום כיפור. מי שרוצה יכנס, ומי שלא רוצה, לא יכנס.

העובדה שיש אנשים שחיים באורח חיים שונה משלך צורמת לך לעין בדיוק כמו שיש מוסלמים שצורם להם לעין שלא כולם התאסלמו, נוצרים שצורם להם לעין שלא כולם התנצרו, סיינטולוגים וכו'.

תאר לך מצב דומה, שבו מישהו כותב דוח מסע דיג שערך ברמדאן, והיו מורידים את הדוח שלו זמנית כדי לשקול האם זה שצויין דיג בזמן הרמדאן פוגע ברגשות המוסלמים אשר לא הצליחו להמיר את היהודים לדתם.
המוסלמים היו מבקשים להתחשב בדתם וברגשותיהם ולא לתת לאנשים לציין שהם לא שומרים על הרמדאן.
נשמע אבסורדי?
היית מרגיש נפגע רק מהמחשבה שיש מה לשקול בלהוריד את הדוח?

מי שרוצה לשכנע אותי שראוי להוריד את הדוח הנוכחי על דייג ביום כיפור, עליו לשכנע אותי כיצד ראוי להוריד את הדוח התיאורטי שציינתי כאן.

הרי ידוע לך ולכל עם ישראל שקיימים אנשים במדינה אשר אינם שומרים את יום כיפור.
מכיוון שאני לא רוצה להלהיט את הויכוח, לא אתחיל לציין איזה דברים אני עשיתי ביום כיפור האחרון.

מה שכן, אני חושב שאתה צריך להיות פחות רגיש ולא לתת לעובדה שיש אנשים עם אורח חיים שונה משלך לפגוע ברגשותיך. כי אם זה מה שפוגע ברגשותיך, לעולם לא תפסיק להפגע. תמיד יהיו אנשים שחיים שונה ממך. ואין לך את הזכות לדרוש מהם לחיות את חייהם בהחבא.

אני מבין שלא אותי צריך לשכנע כאן, כי הכח להוריד את הדוח או להעלות אותו הוא בידי ההנהלה ולא בידי. אני רק עושה כאן את מה שראוי לעשות ולשכנע את ההנהלה לעשות את הדבר הנכון. ולזכור שצנזורה היא פגיעה גדולה בהרבה ברגשותיהם של אנשים.
אבי ס.

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : ספטמבר 27, 2012, 09:03:28 AM »
יום כיפור-איזה כיף.
יש בזה טעם נפגם...

חוץ מזה, ברגע שבכותרת מצויין שהדוח נכתב על דיג שהתבצע ביום כיפור, מי שלא מעוניין לקרוא אותו, יידע בדיוק איפה הוא עומד ויוכל להימנע מקריאתו...
כמו שרוב דייגי הסירות לא טורחים לקרוא דוחות של מים מתוקים ולהגיב להם וכמו שאני מתעלם מדוחות ג'יג...

גיאצ'וק, שאלה למחשבה.
מה בדיוק הטעם לפגם בכך שיום כיפור-איזה כיף.
האם לא ידוע כאן לאנשים שיש כאלה שעושים כיף ביום כיפור?
האם כל האופניים בחוץ נועדו לסבל?
momi

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הים של כולם

« הגיב #19 ב- : ספטמבר 27, 2012, 09:07:33 AM »
מומי שלום,

בהחלט אין טעם לנעול את הפורום ביום כיפור. מי שרוצה יכנס, ומי שלא רוצה, לא יכנס.

העובדה שיש אנשים שחיים באורח חיים שונה משלך צורמת לך לעין בדיוק כמו שיש מוסלמים שצורם להם לעין שלא כולם התאסלמו, נוצרים שצורם להם לעין שלא כולם התנצרו, סיינטולוגים וכו'.

תאר לך מצב דומה, שבו מישהו כותב דוח מסע דיג שערך ברמדאן, והיו מורידים את הדוח שלו זמנית כדי לשקול האם זה שצויין דיג בזמן הרמדאן פוגע ברגשות המוסלמים אשר לא הצליחו להמיר את היהודים לדתם.
המוסלמים היו מבקשים להתחשב בדתם וברגשותיהם ולא לתת לאנשים לציין שהם לא שומרים על הרמדאן.
נשמע אבסורדי?
היית מרגיש נפגע רק מהמחשבה שיש מה לשקול בלהוריד את הדוח?

מי שרוצה לשכנע אותי שראוי להוריד את הדוח הנוכחי על דייג ביום כיפור, עליו לשכנע אותי כיצד ראוי להוריד את הדוח התיאורטי שציינתי כאן.

הרי ידוע לך ולכל עם ישראל שקיימים אנשים במדינה אשר אינם שומרים את יום כיפור.
מכיוון שאני לא רוצה להלהיט את הויכוח, לא אתחיל לציין איזה דברים אני עשיתי ביום כיפור האחרון.

מה שכן, אני חושב שאתה צריך להיות פחות רגיש ולא לתת לעובדה שיש אנשים עם אורח חיים שונה משלך לפגוע ברגשותיך. כי אם זה מה שפוגע ברגשותיך, לעולם לא תפסיק להפגע. תמיד יהיו אנשים שחיים שונה ממך. ואין לך את הזכות לדרוש מהם לחיות את חייהם בהחבא.

אני מבין שלא אותי צריך לשכנע כאן, כי הכח להוריד את הדוח או להעלות אותו הוא בידי ההנהלה ולא בידי. אני רק עושה כאן את מה שראוי לעשות ולשכנע את ההנהלה לעשות את הדבר הנכון. ולזכור שצנזורה היא פגיעה גדולה בהרבה ברגשותיהם של אנשים.
קודם כל אשמח לפנות אליך בשם אמיתי כי השם הנוכחי מזכיר איזה סדרת מדע בדיוני,
עושה רושם של ניגוח עדין, תקרא שוב מה שכתבתי,
תבין שאין בכוונתי לפגוע באף אחד, גם כפיה אין פה אפילו לא סמוייה
בכל מקרה ההחלטה היא של ההנהלה ואנחנו כפופים להחלטות כאלה ואחרות,
היו מקרים דומים ושונים בעבר, אולם החברים בעצמם עשו החלטות ושינו לטובת החברי,
זאת המהות החברית בכלל ובפורום בפרט.
הכל פה ברוח טובה והבנה הדדית, אני מבין ויודע שאין זה פורום דתי או משהו דומה,
ההרגשה שה"צנזורה" נשקלת כבר עושה לי טוב כי יש מחשבה טובה אחרי החלטות כאלה,
אמרתי לך כבר שאני לא חרדי/דתי טיפוסי ושגרתי, אם כך היו פני הדברים מן הסתם לא הייתי פה
על מנת להכיר אותך, לפגוש זה כבר סיפור אחר ,
תצטרך ללבוש ארוך וצנוע ולהיות אחרי מקווה 
סתם אחי, אתה מוזמן לכוס קפה ויותר מזה,
יש פה חברים שיעידו שהוא טעים לא פחות מהקפה של יצחק  (קפה שבת)
וגם יציאות הדייג היו משתלמות, אני ירשה לך להשתמש בתפילות שלי
חתימה טובה אחי ולקראת שבת- שבת שלום
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
אבי ס.

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : ספטמבר 27, 2012, 09:27:34 AM »
קוראים לי אבי, נעים מאוד.

אני שמח לשמוע שהעובדה ששוקלים לצנזר כאן חילונים ואתאיסטים עושה לך טוב.
לי עשתה לא טוב.

צנזורה היא לעולם לא ברוח טובה. כי יש אדם שרצה להגיד משהו וסתמו לו את הפה.
הבנה הדדית צריכה להיות הדדית וצריכה לבוא גם מהכיוון השני.
והבנה היא לא הדדית אם יש צד שלא מוכן להבין שיש אנשים שונים ממנו ולתת גם להם זכות ביטוי. גם כשזה בוטה מאוד מבחינתו וצורם לו לעין.
סקווידוויד

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : ספטמבר 27, 2012, 09:53:25 AM »

לי עשתה לא טוב.

והבנה היא לא הדדית אם יש צד שלא מוכן להבין שיש אנשים שונים ממנו ולתת גם להם זכות ביטוי. גם כשזה בוטה מאוד מבחינתו וצורם לו לעין.

ספוק

רד מזה, כי אתה לא מכיר את מומי ואתה סתם מייחס לו דברים שלא רצה לומר.

תאמין לי שההבנה שלו לצד החילוני וההתחשבות ב'צרכיו', כפי הנראה גבוהה פי כמה מהרצון שלך להבין אותו ולהתחשב בו ובצרכיו.

gaichuk

יעד מצומצם
חבר פורום
*

מנותק מנותק

יש אכילות ???

« הגיב #22 ב- : ספטמבר 27, 2012, 10:37:46 AM »
יום כיפור-איזה כיף.
יש בזה טעם נפגם...

גיאצ'וק, שאלה למחשבה.
מה בדיוק הטעם לפגם בכך שיום כיפור-איזה כיף.
האם לא ידוע כאן לאנשים שיש כאלה שעושים כיף ביום כיפור?
האם כל האופניים בחוץ נועדו לסבל?

אולי כאן בעצם מתחילה הבעיה...
אני חילוני. לא צם ולא מקיים מצוות (לפחות לא במודע...).
אני גם מאמין בחופש הביטוי,בדעות לכול הכיוונים ויעידו מכרי שגם הגעתי לא פעם רחוק מכדי שהייתי צריך להגיע בכדי להבהיר את דעתי ועמדותיי בעניין...
אבל, וכאן אנחנו חוזרים לתחילתה של הבעיה כפי שאני רואה אותה, אני חושב ומאמין שכבוד הוא ערך עליון.
אין לי בעיה שאתה או אחר הולך לדוג בכיפור (וגם אני הייתי הולך לדיג בכיפור עד לפני מספר שנים כשנולדו ילדי ובחרתי לאפשר לאשתי לצום בשקט מבלי שתידרש לרדוף אחריהם ולדאוג להם...) ואין מבחינתי הבדל בין כיפור לשבת (ושוב, מבחינתי. נא לא להיכנס איתי לויכוח על זה.).
מה שכן הייתי מצפה זה שכותב הדוח לא יהיה כול כך בוטה.
כיפור זה לא כיף..
"דוח דיג יום כיפור" מספיק בהחלט והתוספת של "איזה כיף" מיותרת.
כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, מי שלא מעוניין לקרוא את הדוח כי הוא על דיג שהתבצע בכיפור,יידע מראש ויוכל להימנע מקריאתו אבל מתוך הגינות במידה וייבחר שכן לקרוא אותו וירגיש לא טוב עם העניין, שלא יגיב ושלא יעיר לכותב הדוח.

אגב רמאדן, ביום אולי לא יוצאים לדוג כי עלולים להתייבש אבל בלילה יוצאים לדוג כאילו אין מחר...

"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
שחר נ

חבר פורום
*

מנותק מנותק

ההוק4 נו זה היה פעם :)

« הגיב #23 ב- : ספטמבר 27, 2012, 10:56:21 AM »
לא יודע איפה נתקלתי בזה השבוע
איינשטיין הגדיר טרוף בלעשות כל פעם בדיוק את אותו דבר ולצפות לתוצאה שונה.
גם בעולם נקי לחלוטין מ״צנזורה ״ כלשונך יהיה על מה לריב ואם לא ילך לכיוון של מלחמה בלתי פוסקת סביר שיגמר בפשרות הדדיות ודו קיום ואפילו שיגשוג במקרה הטוב שזה במקרה גם המקרה שלנו .
כל עוד תשפוט את אותם פשרות בשחור ולבן ולפני שתכיר את טיב הדברים תתחפר בעמדתך תהיה התוצאה זהה ותמיד תרגיש מופלה לרעה
אין לך מושג כמה אין קשר בין כפייה דתית למה שקורה פה
לעניות דעתי זאת הפעם הראשונה שיש סוגיה סביב הנושא ועד לשירשור הזה דברים ״נפתרו״ בדרך הטבעית של סובלנות חברית כפי שציין מומי
בקצרה
זעקתך נשמעה למרות שלא באמת היה בה צורך לדעתי (הדיון הושעה בכדי לבדוק בין היתר גם את דעת החברים אני מניח) ונלקחה בחשבון אני בטוח
מעבר לשירשור הזה ישנם המון דיונים מרתקים שאולי עדיף להשקיע שם את הכוח
תן לזה קצת זמן למד להכיר אותנו והיווכח שאולי טעית
בכל מקרה נשמח להכיר אותך 
כמה מילים עליך סיגנון הדייג שלך מתוקים/מלוחים וכדומה יהיו אחלה התחלה
שחר
"Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter, and those who matter don't mind." Theodor Seuss Geisel
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : ספטמבר 27, 2012, 11:11:44 AM »

לי עשתה לא טוב.

שלום אבי,

אולי פספסת, אבל לא כל התחשבות במניעת פגיעה ברגשות הזולת- היא "צנזורה".
עבור ציבור מאוד גדול במדינה זהו יום קדוש, יום של תענית,
ופרסום "דוח דיג של כייף ביום הכיפורים"- פוגע בו.

אולי פספסת, אך דיברנו על "איזון"-
איזון משמעו התחשבות בכולם, גם בך אך גם בדתיים....

נתת דוגמאות על מוסלמים או נוצרים?!
אז ראשית, בכל חג של כל עדה מועלית כאן ברכה לחברי הפורום בני אותה עדה לרגל חגה...
לשאלתך, אם היה למוסלמים חג כזה של יום בשנה הגישה היתה זהה.
איזון משמעו מידתיות....

אתה רשאי להמשיך לקרוא לזה צנזורה ולהתעלם מההסברים שזה רחוק מלהיות צנזורה,
זכותך להמשיך לדבוק בנחישות בעמדתך ולסרב לבחון ההגיון של הדברים מזווית אחרת.

האם "הסיפוק" שייתן עוד דוח דיג או שניים, מבין 80-1 דוחות שמתפרסמים כאן בחודש,
שקול כנגד הפגיעה הקשה ברגשות של עשרות ומאות חברים?! ספק בעיני...

אגב טרם הבעת דעתך,
האם נסיעה ביום כיפור בכביש שעובר ליד בית כנסת - כשמוסיקה בדיסק מושמעת בקולי קולות,
זה תקין בעיניך?! האם אתה נוהג כך?! הרי זה "מותר" לפי החוק?!
או שמא בעניין זה אתה "מצנזר" במעט את עצמך...
סתם חומר למחשבה...

בכל אופן,
ההחלטה תתקבל ותודע עוד היום....

אבי ס.

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : ספטמבר 27, 2012, 11:30:49 AM »
אענה על שאלתך.
נסיעה ביום כיפור, בכביש שעובר ליד בית כנסת, כשמוסיקה מושמעת בדיסק בקולי קולות.
האם לגיטימי?

הנסיעה כן.
בכביש ליד בית כנסת כן.
במוסיקה בדיסק בקולי קולות - לא. כי אני באופן כללי מתייחס לרעש כמפגע סביבתי ואני חושב שאין לאפשר לאנשים להרעיש באופן כללי. יום כיפור או לא. וזה כולל את השכנים שלי שבוחרים לעשות מסיבות בווליום גבוה ביותר ומרעישים את כל השכונה.

האם זה תקין? כן.
האם אני הייתי עושה כך?
לא כל יום כיפור. אבל לפני כמה שנים היה מקרה שרציתי מאוד להגיע לחבר שלא גר במרחק הליכה וקיבלתי בחירה מודעת להכנס לרכב וליסוע אליו ביום כיפור. נסעתי במהירות 10 קמ"ש כדי לוודא שלא אפגע באף אחד. ועצרתי בכל רמזור (אדום או ירוק) כי ידעתי שיש ילדים על הכביש שלא מתחשבים ברמזורים. לא הפעלתי את הדיסק בקולי קולות.
אבל עדיין, באותו היום קיבלתי בחירה כן ליסוע. ואני עומד מאחורי הבחירה הזאת. כי זו היתה זכותי, והחלטה אישית שלי אם לסוע או לא.
תשאלו אותי למה לא בכל יום כיפור? כי בסופו של דבר אני נהנה מהשקט שיש ביום הזה ואני לא חש צורך עז להכנס בו לרכב וליסוע. אבל אני לא מתנגד למי שכן מחליט לסוע. כל עוד ינהג ברמת הזהירות שאני נקטתי. כי בכל זאת, יש ילדים בכביש.

מצד שני, מכיוון שאינני צם ביום כיפור, אתם יכולים גם לנחש שאני מבשל ביום כיפור.
אבל אני עושה זאת עם חלון המטבח סגור וקולט אדים עובד כדי לא להקשות על השכנים שכן צמים.

כך שאתם יכולים להבין שאין לי דבר נגד צנזורה עצמית. וכל מי שבוחר להתחשב באחרים אני רק מעודד התנהגות כזאת בין אדם לחברו.
ואם כאן היו פונים לאדם ומבקשים ממנו לשנות את נוסח הכותרת, והוא היה בוחר לעשות זאת, לא הייתי מוציא מילה.

ולגבי כל מי ששואל,
אני דג בדרך כלל במים מלוחים, אף על פי שכבר קפצתי פעם פעמיים לירדן ולכנרת.
בדרך כלל מז'רז'ר אבל גם נהנה מדיג חופי עם פתיונות מדי פעם.
כל זאת בתקופות שנהגתי לדוג.
בשנה וחצי האחרונה הפסקתי בשל לחצי העבודה וילדה שנולדה. אבל לפני שבועיים חבר הצליח לשכנע אותי להצטרף אליו ועכשיו הוירוס הדביק אותי שנית.
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : ספטמבר 27, 2012, 11:40:34 AM »
אבי - זאת בדיוק הצרה איתנו היהודים , שלא יודעים לכבד אחד את השני .
מרגיש לי שהחברים המוסלמים והנוצרים פה הרבה יותר מבינים את הערך העליון של היום הזה .
נכון שבסקאלה של הדת היהודית השבת לא פחות חשובה אבל מדובר פה על יום שהוא קוצנזוס לאומי (גם לא ברמה הדתית) .
אין פה צנזורה יש התחשבות - מילה פשוטה מאוד שבזכותה האתר מתקיים פה - פשוט התחשבות .
צר לי לראות חבר (האמת עוד לא בססטוס הרשמי של "חבר") שנרשם לפה שלשום וכבר מחפש לשנות סדרי עולם.
אם תעצור לרגע תראה שגם השכן שלי שעושה על האש כל שבת ביום כיפור וויתר וגם האנשים מסביבי שלא צמים לא יצאו מהבית עם אוכל או נהגו ביום הזה .
יש פה שיתוף מדהים בין מגזרים שאין בשום מקום וזה באחריות - לא תראה סירות שיושבים שם מוסלמי, נוצרי, יהודי חילוני, יהודי מסורתי, יהודי דתי לאומי עם נטיות להתנחלות ,ויהודי חרדי - פשוט אין .וכולם בסבבה איפה תראה מפגש שנערך בעיר ערבית עם אירוח של מוסלמים ומנגל כשר ??..
תן לנו להמשיך לקיים את אורך החיים הזה של לכבד .
אני לא פוגע בך שהנושא עובר לדיון בהנהלה אלא מכבד את האחרים .
רק יום אחד בשנה סה"כ 25 שעות - לאן הגענו ? האם בשם חופש הביטוי מותר לדרוס הכל ?

ולכותב הדוח , עזוב את זה שאתה לא רגיש בלשון המעטה , לא יכולת פשוט לא לתת פרטים מזהים על הדוח ? לא יותר פשוט להקדים אותו בכמה ימים ? ...

ונסיים בברכת מוצאי כיפור "תזכו לשנים רבות טובות ונעימות " לכל חברי האתר באשר הם

אבי ס.

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : ספטמבר 27, 2012, 11:50:38 AM »
דני, למה זה נראה לך הגיוני שהעובדה שאדם אחר הלך לדוג ביום כיפור זה צריך לפגוע בך.

אבל המחשבה שזה יכול לפגוע באנשים (כמוני למשל) העובדה שמצנזרים (או שוקלים לצנזר) את העובדה שיש אנשים שלא שומרים יום כיפור, פשוט קשה לך להבין.

ואגב, לא מדובר בסיפוק ספציפי שיהיה לי מדוח אחד נוסף באתר.
אלא פשוט בעובדה שמרגישים כאן צורך לצנזר אנשים על כך שהם לא שומרים חוקי דת והעזו להנות ביום כיפור ועוד לדבר על כך בראש חוצות.

בקיצור, אני רואה שהדיון כאן לא מתקדם לשום מקום. אף אחד כאן לא הצליח להסביר לי אפילו פעם אחת מדוע זה פוגע במישהו לדעת שיש אדם שלא שומר את יום כיפור.

לוקחים את זה כמובן מאליו שלגיטימי להפגע מכך שמישהו לא מצליח לכפות את אמונותיו על אחרים.   דופק את הראש
עריכה אחרונה: ספטמבר 27, 2012, 11:53:03 AM על ידי Spook
dani77
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #28 ב- : ספטמבר 27, 2012, 12:13:35 PM »
דני, למה זה נראה לך הגיוני שהעובדה שאדם אחר הלך לדוג ביום כיפור זה צריך לפגוע בך.

אבל המחשבה שזה יכול לפגוע באנשים (כמוני למשל) העובדה שמצנזרים (או שוקלים לצנזר) את העובדה שיש אנשים שלא שומרים יום כיפור, פשוט קשה לך להבין.

אלא פשוט בעובדה שמרגישים כאן צורך לצנזר אנשים על כך שהם לא שומרים חוקי דת והעזו להנות ביום כיפור ועוד לדבר על כך בראש חוצות.

בקיצור, אני רואה שהדיון כאן לא מתקדם לשום מקום. אף אחד כאן לא הצליח להסביר לי אפילו פעם אחת מדוע זה פוגע במישהו לדעת שיש אדם שלא שומר את יום כיפור.

לוקחים את זה כמובן מאליו שלגיטימי להפגע מכך שמישהו לא מצליח לכפות את אמונותיו על אחרים.   דופק את הראש

לא פוגע בי שהוא הולך לדוג ... אני לא תמים ומכיר טוב את שני העולמות . פוגע שהוא מעלה את זה לפורום שאמור להיות מסגרת חברית .
כמו שיש פה הרבה דעות פוליטיות שונות והן לא עולות לדיון כי לא נצא מזה (אני מתווכח עם שותפי לדייג על כל נושא שבעולם כולל הרבה פרות קדושות אבל לא בפורום אלא בחוף בכיף) כך לדעתי אין להעלות דוח שהוא במפורש מיום כיפור .
לא כפייה ולא צנזורה אלא התחשבות נטו . בתכלס יש לך 364 ימים בשנה לדוג ולדווח ולרוב אתה תקבל הרבה מחיאות כפיים וירטואליות עם פרגון ושאלות מעניינות - יום אחד בשנה זה הכל רק לכבד - לא סגרו את המקום , לא חסמו תגובות רק לקחו הצידה דוח אחד ומתדיינים בו .
קח את זה בפרופורציה הנכונה.

אבי ס.

חבר פורום
**

מנותק מנותק

« הגיב #29 ב- : ספטמבר 27, 2012, 12:27:28 PM »

לא פוגע בי שהוא הולך לדוג ... אני לא תמים ומכיר טוב את שני העולמות . פוגע שהוא מעלה את זה לפורום שאמור להיות מסגרת חברית .
כמו שיש פה הרבה דעות פוליטיות שונות והן לא עולות לדיון כי לא נצא מזה (אני מתווכח עם שותפי לדייג על כל נושא שבעולם כולל הרבה פרות קדושות אבל לא בפורום אלא בחוף בכיף) כך לדעתי אין להעלות דוח שהוא במפורש מיום כיפור .
לא כפייה ולא צנזורה אלא התחשבות נטו . בתכלס יש לך 364 ימים בשנה לדוג ולדווח ולרוב אתה תקבל הרבה מחיאות כפיים וירטואליות עם פרגון ושאלות מעניינות - יום אחד בשנה זה הכל רק לכבד - לא סגרו את המקום , לא חסמו תגובות רק לקחו הצידה דוח אחד ומתדיינים בו .
קח את זה בפרופורציה הנכונה.

כמו שאמרת, זה מסגרת חברית.
חברים מכבדים את אורח חייהם של חבריהם ולא מבקשים מהם להכנס לארון ולהחביא את העובדה שהם אינם שומרים על יום כיפור.

מכיוון שחסמו כאן דוח של אדם רק כי הוא סיפר שיצא לדוג ביום כיפור, אין לי מילה טובה יותר לנסח זאת מאשר צנזורה. וזו כפייה כי זה נעשה שלא בהסכמתו (לפחות למיטב ידיעתי).
לא נשמע לי מתחשב במיוחד. לא בבחור שהורידו את הדוח שלו, ולא בשאר החברים אשר הדבר גורם להם להרגיש שאורח חייהם אינו לגיטימי בעיני מנהלי האתר (רשום לי "חבר פורום" ליד ההודעות שלי!).

ואנא המשך את הטיעון שהתחלת. למה זה פוגע בך שהוא מעלה את זה לפורום? אם ידוע לך כבר שיש אנשים שלא שומרים יום כיפור. למה אתה נפגע מכך שהם מדברים על כך בפומבי?
האם יש איסור דתי כלשהוא לשמוע על אנשים אחרים שלא שומרים על הדת?
ואם היה מדובר במישהו לא יהודי. האם עדיין היית נפגע מכך?
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 4 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!