תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
12/9/2012 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
קלמארי - | כחילה /מנורי/מנוריון (אובלד שחור-זנב) | 1 | ||
קלמארי - | סרגוס (סרגוס משורטט) | 2 |
הדו"ח:
כמו שור צמא אני חוזר בסוף, בכל פעם לאותן נקודות מוכרות - האבוס והשוקת שלי.
בכל פעם מעמיד שתי חכות ומתחיל לשחק בריגים - מעלה, מוריד, עם כבל ובלי, בניה אחת, ארבע בניות, סוויבל גדול או קטן, בוחן אביזרים חדשים, את התחושה בהטלה, משווה חוטים וקשרים לשוק לידר... משחקיה למבוגרים.
הפעם טל ומוטי מסרבים בנימוס - גם יריב עם ידיים מלאות (בילדים) אז אני מעמיס את הביסטמאסטר עם הווינד קאסט ויוצאים צפונה לנקודה בה ניתן לשבת גבוה מעל הים ומעל האצות.
בחדשיים האחרונים חופי אכזיב בהחלט מאכזבים - אצות, אצות ושוב אצות. אם על כל קילו אצות שמשכתי הייתי מוציא ולו גרם אחד של דגים - הייתי מסודר... הפעם אני בא תמציתי - כסא, מקל ובייבי קלמרי. אין ירח, החברים מדווחים על ים שעבד אחר הצהריים, מה שמבטיח מלאי אצות גדול מאשר בסושיה יפאנית גדולה ומרחיק אותי מחשבתית ממישורי החול הפתוחים בואכה לסלעים הגבוהים בקירבת רוהנ"ק.
מגיע לחוף ותוך שאני מתלוצץ עם יריב אני מזהה שורת פנסים בנקודה עליה בניתי... אכזבה. מחליט להדרים לבננה ביץ. תוך כדי נסיעה לאורך החוף אני מזהה סדרה של מקלות בבצת ועוד סדרה בשפך... מאוד מעניין. מה הם עושים פה עם כל האצות

עוצר בחוף - חולי נטו - לבדיקה חסרת ציפיות ומגלה ים חדש ומאוד מעניין. ראשית אין אצות על החוף, שנית יש שבירת גלים אדירה במרחק 15 מ' משפת המים מה שאומר שיש מדרגה מאוד חזקה - זרמים וסיכוי לים נקי מאצות.
בונה ריג ים תיכוני (כל הזכויות לשם שמורות להילל) עם כבל פלדה מאוד ארוך ורצועת קלמרי וזורק. הביסטמאסטר מאוד נוקשה - התכונה שמאפשרת הטלות כה רחוקות היא חיסרון בזיהוי אכילות - צריך אכילה משמעותית כדי לראות את הקצה זז. אחרי שעה ארוכה יש אכילות אבל אין תפיסות

מחליף ריג - לקווטרו ראנר

ארבעה תלאים עם סוויבל קסקייד ואימפקט שילד. אני רוצה ריג עם בניות רבות (הבנתי שיש הרבה קטנים במים שמחסלים את הפתיון במהירות) שמתנדנד במים ומונע מהדג לאכל בנחת ומחייב מהדג להתאמץ. בניות ארוכות של 40 - 50 ס"מ (ארוכות יחסית לבניה כזו שיוצרת ריג ארוך של 2 מ' אותו ניתן להטיל רק עם מקל ארוך. 2 קרסים קטנות מס 6 למעלה, ושתי קרסים מס 3 בחלק התחתון. פתיון - ראשים של בייבי קלמרי מאובטחות עם חוט אלסטי שלא יעופו בהטלה או יתפרקו במגע עם המים.
משקולת עוגן והטלה רחוק....
כסא, העיניים מחפשות סימן מהמקל שיש אצות במים, טאקי בסלולרי

מחמש שוב וזורק... חצי שעה ויש משיכה אגרסיבית.... זה כבר לא סרגוס. יוצאת כחילה נאה על אותה קרס ועוד סרגוס נוסף קטן בקרס שמעל.
שבע לא אצא היום וגם לא אפיק היום ארוחת חג - אבל בשביל זה יש סנדוויץ, אבל איך אומרים - הדגים הם רק ה... אז הנה, היום יצאתי עם הבונוס

היו עוד אכילות אבל בלי שום תפיסה. קיפול, כמה תגובות בפורום ולישון

אין תמונות ולא יהיו - אז חבל לשאול