תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
30/7/2012 | צפון: ראש הנקרה-נהריה | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג חופי בים - פתיונות (סרף) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:
לילה
סוף השבוע עבר ועימו גם מחצית מהחופש הגדול.
החופים אמורים ליהיות די נטושים - רק אני והדגים.
21:30 מתייצב בעמוד 37. חבורה של צעירים בונה מאהל ואני מתמקם כמה עשרות מטרים מהם. משהו הולך ליהנות הלילה

מקל אחד מתוכנן לגומבר ומקל שני לטרחונים.
לגומבר החוט הראשי 0.33 וכבל פלדה. משקולת עוגן 170 גר'. מקל סאמוראי ביג פיש של דאיווה, 250 - 500 גר' 2 חלקים, 3.6 מ'. אני אוהב להרגיש איך הוא ממש עוזר לשמור על מתח בחוט ולמשוך את המשקולת. ריג של BREAKAWAY עם כבל פלדה ואימפקט שילד והטלה אל מעבר לגלים שנשברים במרחק 10 מ' מקו המים.
מחזיק את המקל ומגלגל את עודף החוט ואני מרגיש דפיקות.... החוט מתוח ואני רואה שהחוט נמשך ימינה במהירות, כמו חובר אל רכבת דוהרת... מתחיל לגלגל והעומס אדיר - מגלגל בהורדת המקל ומושך עד שהמקל ניצב, מגלגל ומושך. החוט כחולו מכוסה אצות סבוכות ולוקחות דקות ארוכות להחזיר את הריג ארצה, לחרטא לנד.
אין מה להשאר פה, אי אפשר לדוג פה היום. מדלג צפונה לכיוון השפך. הפעם ניגש לחוף בלי ציוד ומוצא מים שחורים מאצות וטינופת. המצב זהה בחוף בצת. המפלט האחרון - צפונה יותר באיזור המסולע.
כאן כבר אין אצות - אבל האם יהיו פה דגים?
עובר לריג לסרגוסים - שוב אימפקט שילד ובניות מאביזר בשם קסקייד וגם LEAD LIFT מעל המשקולת כדי להתחמק מהאצות שבקרקעית ומהסלעים שחומדים את הריגים עומד בקצה הסלע ומטיל רחוק כנגד המערבית ששולחת לעברי ענני רסס מהגלים שמתנפצים ראש בראש עם הסלע עליו אני עומד. והריג שוקע מעט מעבר לריף שמתחתי שעם הגלים והזרמים מהווה מלכודת מוות לריגים.
המים עמוקים
אני משתמש בקלמרי וטונה שחורה.
מוציא את הנייד החכם ומשחק נגדו טאקי, ועוד משחק... ועוד אחד, ועוד ועוד ועוד... מזל שיש משחקים בטלפונים הללו.
כעבור שעתיים ובלי אף לא אכילה אחת אני מתקפל עם הזנב בין הרגליים...
מסקנות:
אין. וטוב שכך כי אם אסיק אותן בפעם הבאה שיהיה לי ערב פנוי אשאר לראות טלוויזיה...