תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: |
26/4/2012 | כנרת - צפון | מים מתוקים | רגוע ונמוך | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים | ||||
---|---|---|---|---|
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
18:00 | ספינר - Mepps Aglia Gold | שפמנון / ברבוט (שפמנון מצוי) | 1 | בסביבות 2 ק''ג |
18:20 | ספינר - Mepps Aglia Gold | אמנון מצוי (עדדי) | 1 | 150 ג'ר |
18:40 | ספינר - Mepps Aglia Gold | בינית גדולת קשקש (אישרי/קישרי) | 1 | בסביבות 200 ג'ר |
הדו"ח:
כל הסיפור מתחיל לאחר ארוחת הצהרים המפנקת של החג
ב16:20 אני מקבל החלתה לתת קפיצה לשלולית הגדולה
מארגן זריז את הציוד שואל את הילדה אם בא לה להצטרף והיא קופצת משמחה
ב 17:05 אנכנו במים
מחבר ניקל צבע זהב תוצרת עצמית

מחליף לספינר Mepps Aglia Gold ומתחיל לעבוד מהר מאוד גם הספינר מקבל תקיפות אבל גם הפעם אין נעילות

הפעם אני מחלית לנסות דמוים שבדרך כלל אני לא עובד איתם במתוקים
הראשון היה כלב של סטריקפרו לבן עם פס צהוב על הגב
מנסה מספר זריקות ורואה שאין הענות מיצד הדגים
מחליף למינוים קטנים גם הם של סטריקפרו צבעים זהב גב שחור ירוק ,כסוף גב שחור עם נקודות על הצד ,וכסוף ראש אדום
גם על דמוים אילו לא היתה אף תגובה מיצד הדגים והם חזרו די מהר לווסט ואת מקומם תפס שוב הספינר
די מהר היתה התענינות והראשון שהחליט לבדוק מה זה הדבר שמנצנץ במים היה שפמנון עצבני
הנבל במקום לרוץ למים העמוקים פתח מבערים ורץ ישר אלי לא הספקתי לאסוף את החוט ואני רואה אותו עובר לידי וממשיך ישר לתוך השיחים

נותן את החקה לבת המקסימה שלי ומבקש מימנה לפעול לפי ההוראות שאתן לה
לוקח את הרשת ומתחיל ללכת לאורך החוט חשבתי שזה יהיה פשוט אבל הבחור עשה כזה בלגן וסיבך את החוט מסביב לכל עץ שיכל
בסופו של דבר הצלחתי להגיע לקצה שם המתין לי חסר אונים שפמנון מכובד אוסף אותו עם הרשת קורע את החוט מהדמוי ומבקש מהילדה לגלול אותו בחזרה
חוזר אל נקודת המוצא מכניס את הברנש לסל לצורך צילומים

קושר חזרה את הספינר ומתחיל לעבוד
מידי פעם יש תקיפות וידעתי שזה רק ענין של זמן שתגיע נעילה
לאחר 20 דקות זה מגיע נעילה וריצה קצרה לאחר כמה שניות הוא בחוץ מושט נחמד שגם הוא מוכנס לסל אבל הפעם לצורך תיגון בשמן עמוק

ממשיך לעבוד השמש מתחילה לשקוע ואת מקומה בשמים מתחילים לתפוס כל מיני יצורים מעופפים ומזמזמים
דבר קצת מעיק אבל החוויה של הדייג גוברת על להקת המעופפים
בסביבות 18:40 נעילה נוספת ומיד ריצה מטורפת מיצד לצד מה שלא משאיר ספק שלספינר מחוברת בינית
עבודה קצרה והיא בחוץ
גם היא מכנסת לסל לצורך צילומים
ממשיך לעבוד בתקווה שיהיה עוד משהוא אבל השמש שוקעת ולילדה מתחיל להיות קר אז אין מה לעשות צריך להתקפל
יוצאים מהמים מצלמים כמה תמונות
משחררים את השפמנון והבינית וצועדים שמחים ומאושרים חזרה לאוטו
נ.ב.
במקום שבו דגתי מצב המים השתפר והם יותר נקים מבשבוע שעבר