פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חכה + רולר |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה. |
נושא: חכה + רולר (נקרא 5919 פעמים) |
הדפסה |
|
|
היי.אני רוצה להתחיל לדוג מהחוף/שובר עם חכה ורולר.בחיים לא החזקתי חכה ולא ניסיתי.אני צולל חופשי עם רובה כבר שנתיים + ורוצה לקנות חכה ורולר לדגי : לוקוס , טרכון,לבט,גומבר,פלמידה,מוסר ,זברה,סרגוס,בורי . כמה יכול לעלות לי סט כזה חדש או משומש , ואיזה חברה , אורך...... ? ( עד 200-300 ש" ח ) 169s;מצטער על הבורות חחחחחח אבל אני מת לדוג עם חכה ורולר.מעבר לזה מחירים סוג ומידה של חוט , קרסים , משקולת ויש עוד משהו שצריך ? קראתי פה מאמרים בפורום . 
|
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
שלום אופק הדיג החופי מתחלק לשלושה סוגים עיקריים 1.בוס, בולונז- מחזיקים את החכה ביד במשך כל הדיג- הדיג הוא לרוב על סלעים או שוברים- צריך עומק של מטר לפחות 2. דיג פתינות- זורקים הכי רחוק שאפשר, יושבים בכיסא מפצחים גרעינים, בירה ( עדיף לבוא עם חברים:)) מחכים לתזוזה בחכה 3. ז'רז'ור- שימוש בפתיונות דמה- פלסטיקים סיליקונים ברזלים, מה לא דיג מאוד מאתגר  אז לפי שאלתך הבוס לא יתאים, אין לו רולר- זה רק המקל... השאלה היא מה אתה מעדיף ? תן לנו כמה פרטים על סגנון הדיג שאתה מעדיף...
|
|
|
|
|
פיתיונות אחי.ראיתי אנשים בדייג מהחוף /שובר עם רולר . מדובר על קלמרי , שרימפס, תולעים ......... נכון או שאני טועה ?וזה לא מתאים למשל לדייג ממזח?  ( כמו בחיפה עכו בנמלים).
|
|
|
|
|
ודמויים , לאיזה סיגנון זה מתאים ?
|
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
אופק הכל נכון, אתה לא טועה פתיונות קלמרי שרימפס תולעים הולכים בעיקר בדיג פתיונות, חכות ארוכות יחסית להטלה רחוקה 3.90-4.20 אורך ממוצע זה גם הולך מצוין ממזחים ושוברים, צריך למצוא מקום לסטנד, או מקום לתקוע בו את החכה, שמעתי שהפתרון הטוב ביותר הוא שימוש בצינור פלסטיק ארוך יחסיתשל ביוב, ניתן לתקוע אותו בין האבנים בשובר בקוטר צול וחצי לערך- תלוי בעובי המקל
דמוים מתאימים לסגנון הז'רז'ור משתמשים בחכות קלות מאוד- במשך הדיג מחזיקים את החכה ביד ולא מכניסים לסטנד, אורך 2.70 אפשר יותר אפילו...
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 23, 2012, 11:43:24 AM על ידי MK2
|
|
|
|
|
|
 |
|
|
אחשלו תגיד לי יש לך ניסיון בזריקות עם חכה כי זה לא כזה פשוט עד שתופסים את הקטע וגם שתלמד לזרוק בהתחלה הזריקות שלך לא יהיו חזקות ורחוקות ולכן אתה עדיין לא מוכן לדייג חופי אני ממליץ בהתחלה ללכת לשוברי גלים שהם נמצאים יותר בעומק... עכשיו לדגים שאתה רוצה לתפוס אחי לא כולם עולים בפיתיונות למשל מאוד נידר לתפוס פלמידה על פיתיונות הם נתפסות אך זה מאוד שכיח עכשיו אתה לא יכול לקבוע איזה דגים אתה רוצה לתפוס הכל יכול לעלות בדייג פיתיונות אלא אם כן אתה שם פיתיון לאותו דג למשל דג בורי חי או מת או בומחיט חי או מת מתאים יותר לגומבר אבל יכול לעלות לך אבו נפחא בלי שתרצה ולא בטוח שתתפוס בכל יציאה שלך מבין אותי? חכות בעיקרון אתה צריך חכה עם משקלי זריקה גדולים ואורך של 3.90 עד 4.30 מבין זה מה שהולך בדייג חוף או מהשובר משי זריקה תיכח 200-500 או משהו כזה שיהתיאמו לך למגוון רחב של דגים בשביל שימוש בפיתיונות אחרים. קרסים ועובי של חוט זה כבר משתנה מדג לדג נגיד לסרוגסים כדאי קרסים מספר 5 או אפילו 4 חו עובי בדיגי פיתיונות לא עולה על מידה 0.45 לרוב עדיף ניילון עובי 0.40 זה מה שתמשתים בדיג פיתיונות. בדיגי פיתיונות לא ממולץ להשתמש בחוט בד בגלל סיבוך הפלונרטרים ולחוט מונו (ניילון) שהוא נמצא יותר בעומק כמעט ולא רואים אותו משקולות אתה צריך לדעת להתאים למצב הים ולאזור שבו אתה הולך לדוג נגיד אזור סלעי עדיף משקולות סטוחה שמגלגים אותה היא מקפצת על המים ולא נתפסת בסלעים בים עם סחף צריך להשתמש במשקולותסחוף או ים עם סחף מאוד חזק יש משקולת עוגן שברג שהיא נוחת היא נתקעת באדמה עם שפיצים שיוצאים לה מהצדדים משקולת עגולה מתאימה לים שקט כאשה יש לה תעופה מאוד טובה וכאשר שהיא נוחתת במים היא מתחברת במים הקיצר יש מלא סוגי משקולת וצריך לדעת להתאים לים אם צריך דברים נוספים ברור שצריך כדאי שיהיה לך בתיק/ארגז מספרים לחתיכת פיתיון פלאייר שפיץ לחתיכת חוטים והוצאת גרסים מהדג חוטים נוספים משקולות רזרביות גם קרסים רזרביות כפפות או סמרטוט לדגים ארסאים עם קוצים כמו ארסים ואו דגים מחליקים בהצלחה אם את צריך עוד משהו תשאל 
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
מהשובר משי זריקה תיכח 200-500 או משהו כזה שיהתיאמו לך למגוון רחב של דגים בשביל שימוש בפיתיונות
תן לי לתקן אותך, 200-500 משקלי זריקה, זה ממש לא למגוון רחב של דגים, זה מיועד לאינטאסים!!!! בתור התחלה אני מציע לך ללכת על מקל עם משקלי זריקה 100-200 , כי התיכנונים על גומברים פלמידות טרכון לבטים, זה לא מציאותי לטרגט אותם על ההתחלה, כי זה דייג שצריך עליו דברים מיוחדים, ושיטות מיוחדות ובעיקר ידע וניסיון . הקיצור בתור התחלה הייתי מציע לך לטרגט סרגוסים ומרמורים, ושתרצה תתקדם עם שכחתי או שיש לך עוד שאלות , אל תתבייש נ.ב אין דבר כזה לא מוכן, יקח לך קצת זמן ללמוד את השיטות זריקה, ריגים וכ'ו. אני מציע לך להצטרף לדייג מנוסה, ושהוא ילמד אותך על רטוב, כי לכתוב בפורום זה טוב ויפה, אבל לראות בעניים תמיד הרבה יותר טוב והנה מאמר אחד המושקעים שראיתי http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_content&view=article&id=2173:-surf-fishing&catid=136:2011-08-15-16-37-05&Itemid=204
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 24, 2012, 11:51:29 AM על ידי אביב.
|
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
המדריך לדייג המתחילמאמר נוסף שיעזור לך. Sent from my iphone
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 24, 2012, 13:51:25 PM על ידי עדי
|
|
-------------------------------
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
|
תודה רבה לכם באמת על התשובות  אבל נימאס לי כבר מסרגוסים בין 400 גרם- 1 קילו . האים יש מישהו שמוכן שאני יצא איתו לדייג? ויראה לי באמת איך הולך כל הקטע הזה ? אני מהקריות, וקוראים לי אורי ( אופק זה השם של הבת שלי ). והאים יש משהוא במחיר שציינתי ?
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
תודה רבה לכם באמת על התשובות  אבל נימאס לי כבר מסרגוסים בין 400 גרם- 1 קילו . האים יש מישהו שמוכן שאני יצא איתו לדייג? ויראה לי באמת איך הולך כל הקטע הזה ? אני מהקריות, וקוראים לי אורי ( אופק זה השם של הבת שלי ). והאים יש משהוא במחיר שציינתי ? לא אמרת שעוד אין לך ציוד??: אז איך נמאס לך?? ועוד פעם, זה ממש לא מציאותי לטרגט את הדגים שרשמת על ההתחלה!!!!
|
|
|
|
|
תיראה בהודעה הראשונה שלי פה " אני צולל חופשי עם רובה דייג כבר שנתיים " בגלל זה נמאס לי מהסרגוסים כבר.
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
אוקי אחי תעשה מה שאתה רוצה
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
הי אורי וברוך הבא  מאחר ואין לך ניסיון אני מציע שתלך על סט בסיסי ועמיד. חכה באורך של 3.50-3.60 מ' עם משקלי הטלה של 100-200 פלוס-מינוס. רולר גרפיט פשוט בגודל 7000-8000 עם חוט 0.45 מ"מ. כמה משקולות 100 גרם,2-3 חבילות קרסים קשורים בגדלים שונים, תלמד את הקשרים הבסיסיים וצא לתרגל. אם יש לך מישהו שאתה מכיר עם ניסיון או ידע בסיסי שאתה יכול לצאת איתו,עדיף. עם הזמן והניסיון (יכול לקחת רק כמה יציאות אם אתה קולט את העניין ומתרגל מספיק...),אפשר לעלות בגודל הקרסים והפיתיון,לשפר את הטכניקה,לדוג במקומות יותר בעייתיים (מבחינת מצב הים,סלעים ותוואי חוף כללי) ואם מתאים לך אז גם לשדרג ציוד... אני חייב להעיר לגבי משקלי הסרגוסים שרשמת קודם לכן. לא שאני לא מאמין שתפסת כאלו. נהפוך הוא. עם רובה בצלילה יש מצב גדול לדגים כאלו... אבל בדיג עם חכות סרגוסים של קילו זה דבר נדיר עד בלתי קיים לרובנו וגם סרגוס של 400 גרם זה משהו חריג בימינו... שיהיה בהצלחה 
|
-------------------------------
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
נכון גיאצ'וק הדגים שאתה רוצה להוציא בחכה יש לך יותר סיכוי להוציא אותם בצלילה ושאלה אתה צולל מהחוף או שאתה נכנס למים עם קיאק או משהו כזה וגם מהחוף יש סיכוים להוציא גומברים במקומות הנכונים ופלמידות תמצא במשקלים של 4 קילו מהחוף ואפילו יותר ועכשיו העונה של הטוניות יש מלא טוניות שמתקרבות לחוף במשלים מכובדים תצלול ותחפש ותמצא וכמו שגיא אמר סרגוסים של 1 קילו זה מאוד נדיר לתפוס בדייג חוף וגם סרגוסים של 400 גרם לא יוצאים כל יום בהצלחה 
|
|
|
|
|
תודה רבה לכם הבנתי, שבוע הבא אני יצא עם חבר לדייג חוף 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »