פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג פתיונות מהחוף - מים מלוחים (אחראים: rafi, אבי חכם)
   חכה + רולר |
עמודים: 1 [2] 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: חכה + רולר (נקרא 5916 פעמים) |
הדפסה |
|
momi
|
חבר פורום
מנותקגיל:
54
הים של כולם
|
|
נראה לי שאנחנו מכירים אז דבר איתי ותוכל להצטרף לדיג בכיף. מומי: 0525634104 
|
-------------------------------
"לפעמים אתה מוצא את עצמך באמצע שום מקום ולפעמים באמצע שום מקום אתה מוצא את עצמך."
|
|
|
MK2
|
חבר פורום   
מנותקגיל:
40
כשהגלים מתחזקים... הולכים לשבת בבית
|
|
אופק שלום אם אתה מעוניין בדגים גדולים, וסרגוסים של 400 גרם לקילו נראים לך קטנים אז חבל על הציוד וכו'- תשאר בצלילה תאמת פעם ראשונה שאני שומע על צוללן שמתבאס מגודל הדגים שהוא תופס ומעדיף לעבור לדגים הגדולים מהחוף  אם אתה מעוניין בדיג לשם הדיג  אתה יודע.. בריזה עם אוויר נקי מהים- רעש הגלים המהפנט- הציפיה ודמיון בכל בקשור לשפיץ של החכה\ סטיק לייט- חברים להתדיינות( יש דג או אין דג בשפיץ הזה של החכה) - קפה פיצוחים וכו'... זה דיג חופי  ...אין יותר מידי דגים... אז כולם משפרים ציוד  חלק מהדיג משהו נוסף ... רשמו להתחיל עם חוט 0.45 רולר 7000-8000 וחכה 3.60 לא אופטימלי לפי דעתי, מתאים יותר לדיג טונות מסירה עם פופר או באונדר הייתי הולך על חכה 3.90 - חוט 0.40 מקסימום- גם 0.35 יהיה מעולה- מעדיף 0.30 באזורים פחות סלעיים רולר במידה 5000 יהיה אופטימלי- יכנס לפחות 300 מטר חוט 0.35 - מעבר לזה לא צריך. רשמתי את זה בעבר... חוט 0.30 יעמוד בעומס של 10 קילו- חשוב להקפיד על ריג עבה- 0.50-0.70 אפילו 0.80- זה מונע את קריעת המשקולת בהטלה בהצלחה
|
|
|
|
|
מומי תודה רבה אחי אני ידבר איתך בערב ( זה אני אורי חבר של גבי ), אבל...... כל אחד אומר לי משהו אחר בנושא הזה, אני שבוע הבא קונה חכה עם הרולר מה דעתכם על זה? שווה את ה 300 ש"ח ? משומשת + קרסים מצופים חוטים ומזוודה לציוד 
|
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
משהו נוסף ... רשמו להתחיל עם חוט 0.45 רולר 7000-8000 וחכה 3.60 לא אופטימלי לפי דעתי, מתאים יותר לדיג טונות מסירה עם פופר או באונדר
הייתי הולך על חכה 3.90 - חוט 0.40 מקסימום- גם 0.35 יהיה מעולה- מעדיף 0.30 באזורים פחות סלעיים רולר במידה 5000 יהיה אופטימלי- יכנס לפחות 300 מטר חוט 0.35 - מעבר לזה לא צריך. רשמתי את זה בעבר... חוט 0.30 יעמוד בעומס של 10 קילו- חשוב להקפיד על ריג עבה- 0.50-0.70 אפילו 0.80- זה מונע את קריעת המשקולת בהטלה
בהצלחה
אתה מציע לו (ובמידה מסוימת של צדק) את סט החלומות שלך שלכול הדעות יכול לעבוד מצויין בדיג חופים אבל שכחת דבר אחד. רשמתי את מה שרשמתי כשהבסיס להצעה מושתת על העובדה שאורי חסר ניסיון ולכן כדאי שילך בהתחלה על ציוד קצת יותר חזק ועמיד והכי חשוב,יותר סלחני. משקלי הטלה מבטאים בצורה די ישירה את חוזק המקל ובתור אחד שעובד עם חכות בלאק ווידו כבר מעל 20 שנה אני מציע לכול אחד שמסתדר עם המסיביות שלהן ונמצא בתחילת דרכו,לעשות עליהן את הסטאז'... נמנעתי בכוונה לנקוב במשקלי ההטלה שלהן (100-300 גרם) כי ישנן מספר חכות עם נתונים זהים אבל לא הייתי נוגע בהן גם אם לא היתה לי חכה לצאת לדיג... אגב, עם חכות באורך 3.50-3.60 אני עובד עד היום ונהנה מכול רגע ואני לא דג מסירה... רולרים במידות שאתה מציע מתאימים לחכות שאתה מציע עם ה חוטים שאתה מציע אבל כנתון עצמאי הרולרים האלו קטנים ולא מסוגלים להכיל כמות חוט סבירה בקוטר שהצעתי ולאפשר שחרור חוט טוב פלוס. מה שמביא אותי לענין החוטים. עבודה עם חוט 0.30 כחוט ראשי לדיג חופים דורשת ניסיון ומיומנות. גם בהטלה,גם בקשירות,גם בחילוץ משקולות תקועות ובעצם בכול אספקט של הדיג שמעורב בו החוט. אני מכיר כמה וכמה דייגים שעובדים עם חוט 0.30-0.35 לדיג פיתיונות אבל כמעט בלי יוצא מן הכלל הם עובדים עם שוק לידר. אתה באמת חושב שדיג מתחיל צריך להסתבך על ההתחלה עם שוק לידר? עם קשרים מסובכים? עם נזק פוטנציאלי לטבעות,למקל ואולי גם לעצמו? אני לא 
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
מומי תודה רבה אחי אני ידבר איתך בערב ( זה אני אורי חבר של גבי ), אבל...... כל אחד אומר לי משהו אחר בנושא הזה, אני שבוע הבא קונה חכה עם הרולר מה דעתכם על זה? שווה את ה 300 ש"ח ? משומשת + קרסים מצופים חוטים ומזוודה לציוד  אורי, אני לא מכיר את החכה אבל הרולר זה רולר עם מנגנון BAIT RUNNER שמאפשר ניתון של הקלאץ' והוצאת חוט בצורה חופשית עד שמסובבים את הידית של הרולר או מבטלים את הפעולה בצורה ידנית בעזרת ידית ההפעלה של המנגנון בתחתית הרולר. הפיצ'ר הזה מיועד לדיג קרפיונים ויש כאלו שעובדים איתו לדיג על חי. זהו מנגנון מורכב ויש לו חסרון מבחינת מורכבות והאפשרות שחלק נוסף ברולר יכול להתקלקל. אם הציוד לא נשמר בצורה טובה מאד, יש מצב שהמנגנון לא במיטבו ועלול לגרום להשבתת הרולר בעתיד הקרוב ולכן אני ממליץ שלא לקנות את הרולר הזה. לגבי התקציב שלך, יש חכות פיבר טלסקופיות פשוטות (וחלקן מצויינות!) בעלות של פחות מ-150 ש"ח. רולר גרפיט פשוט ניתן למצוא בסדר גודל מחירים דומה... מילוי חוט בחנויות,2-3 חבילות קרסים וכמה משקולות מסתכם בכמה עשרות בודדות של שקלים. סה"כ 300-350 ש"ח ואתה מסודר ליציאות דיג... עדיף ללכת על חדש מאשר משומש/יד שניה לדעתי.
|
"I don't know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve."
|
|
|
|
gaichuk תודה רבה לך , החכה והרולר מעולם לא הייתה במים חדשה לגמרי. זה של חבר טוב שלי שמוכר אותה , הוא אומר שהיא טובה לכל סוגיי הדגים ( לרוב ) . אז אתה אומר שהיא מיועדת לקרפיון? אז לא מומלץ? 
|
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
gaichuk תודה רבה לך , החכה והרולר מעולם לא הייתה במים חדשה לגמרי. זה של חבר טוב שלי שמוכר אותה , הוא אומר שהיא טובה לכל סוגיי הדגים ( לרוב ) . אז אתה אומר שהיא מיועדת לקרפיון? אז לא מומלץ?  אורי שים לב, את החכה אני לא מכיר וכול מה שנאמר בהודעה הקודמת מתייחס לרולר בלבד.
|
|
|
|
|
|
חבר שלי המליץ לי על החכת חוף הזו Leader Black Widow 3.50 M אלמנה שחורה . לפי מה שקראתי עליה היא יותר לאנטיאסים וללוקוסים , וחבר שלי אומר שהיא טובה לכל סוגיי הדגים ( כמו שציינתי בפתיחת השירשור ).האים מומלץ ללכת על החכה הזו ?  שמעתי עליה הרבה על החכה הזו .............. תאור:חכת חוף טלסקופית חזקה מאוד מבית Leader נקראת בעיברית אלמנה שחורה... עשויה פיבר ומתקפלת עד 74 ס"מ שהיא סגורה. אורך מלא 3.50 מטר בזמן שהיא פתוחה . חכה זו מאוד חזקה בקשיחותה וידועה באופיה בהתמודדות עם דגים גדולים ופתיונות חיים... בעלת כת אחורית קשיחה וחזקה. מדפס איכותי וחזק לאחיזת הרולר,בעל הברגה איכותית וחזקה לאחיזת הרולר. טבעות החכה מחוזקות וחזקות שאינן מאפשרות חיכוך ושחיקת החוט בזמן הדייג . ה Black Widow הינה החכה הידועה ביותר לדייג אנטיאסים, ולוקוסים . משקלי זריקה 100 - 300 גרם . אורך 3.50 מטר
|
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
חבר שלי המליץ לי על החכת חוף הזו Leader Black Widow 3.50 M אלמנה שחורה . לפי מה שקראתי עליה היא יותר לאנטיאסים וללוקוסים , וחבר שלי אומר שהיא טובה לכל סוגיי הדגים ( כמו שציינתי בפתיחת השירשור ).האים מומלץ ללכת על החכה הזו ?  שמעתי עליה הרבה על החכה הזו .............. תאור:חכת חוף טלסקופית חזקה מאוד מבית Leader נקראת בעיברית אלמנה שחורה... עשויה פיבר ומתקפלת עד 74 ס"מ שהיא סגורה. אורך מלא 3.50 מטר בזמן שהיא פתוחה . חכה זו מאוד חזקה בקשיחותה וידועה באופיה בהתמודדות עם דגים גדולים ופתיונות חיים... בעלת כת אחורית קשיחה וחזקה. מדפס איכותי וחזק לאחיזת הרולר,בעל הברגה איכותית וחזקה לאחיזת הרולר. טבעות החכה מחוזקות וחזקות שאינן מאפשרות חיכוך ושחיקת החוט בזמן הדייג . ה Black Widow הינה החכה הידועה ביותר לדייג אנטיאסים, ולוקוסים . משקלי זריקה 100 - 300 גרם . אורך 3.50 מטר אולי לוקוסים, אבל אם אינטי ישמע שאתה רוצה להוציא אותו עם מקל טלסקופי הוא ימות מצחוק
|
|
|
|
itzko
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
Baracuda לשעבר ..
|
|
חבר שלי המליץ לי על החכת חוף הזו Leader Black Widow 3.50 M אלמנה שחורה . לפי מה שקראתי עליה היא יותר לאנטיאסים וללוקוסים , וחבר שלי אומר שהיא טובה לכל סוגיי הדגים ( כמו שציינתי בפתיחת השירשור ).האים מומלץ ללכת על החכה הזו ?  שמעתי עליה הרבה על החכה הזו .............. תאור:חכת חוף טלסקופית חזקה מאוד מבית Leader נקראת בעיברית אלמנה שחורה... עשויה פיבר ומתקפלת עד 74 ס"מ שהיא סגורה. אורך מלא 3.50 מטר בזמן שהיא פתוחה . חכה זו מאוד חזקה בקשיחותה וידועה באופיה בהתמודדות עם דגים גדולים ופתיונות חיים... בעלת כת אחורית קשיחה וחזקה. מדפס איכותי וחזק לאחיזת הרולר,בעל הברגה איכותית וחזקה לאחיזת הרולר. טבעות החכה מחוזקות וחזקות שאינן מאפשרות חיכוך ושחיקת החוט בזמן הדייג . ה Black Widow הינה החכה הידועה ביותר לדייג אנטיאסים, ולוקוסים . משקלי זריקה 100 - 300 גרם . אורך 3.50 מטר אולי לוקוסים, אבל אם אינטי ישמע שאתה רוצה להוציא אותו עם מקל טלסקופי הוא ימות מצחוק 
|
חבר בצוות: משפחת סטטיה שיא אישי : מה זה משנה העיקר הכיף
|
|
|
gaichuk
|
יעד מצומצם חבר פורום
מנותקגיל:
49
יש אכילות ???
|
|
 |
|
|
חבר שלי המליץ לי על החכת חוף הזו Leader Black Widow 3.50 M אלמנה שחורה . לפי מה שקראתי עליה היא יותר לאנטיאסים וללוקוסים , וחבר שלי אומר שהיא טובה לכל סוגיי הדגים ( כמו שציינתי בפתיחת השירשור ).האים מומלץ ללכת על החכה הזו ?  שמעתי עליה הרבה על החכה הזו .............. תאור:חכת חוף טלסקופית חזקה מאוד מבית Leader נקראת בעיברית אלמנה שחורה... עשויה פיבר ומתקפלת עד 74 ס"מ שהיא סגורה. אורך מלא 3.50 מטר בזמן שהיא פתוחה . חכה זו מאוד חזקה בקשיחותה וידועה באופיה בהתמודדות עם דגים גדולים ופתיונות חיים... בעלת כת אחורית קשיחה וחזקה. מדפס איכותי וחזק לאחיזת הרולר,בעל הברגה איכותית וחזקה לאחיזת הרולר. טבעות החכה מחוזקות וחזקות שאינן מאפשרות חיכוך ושחיקת החוט בזמן הדייג . ה Black Widow הינה החכה הידועה ביותר לדייג אנטיאסים, ולוקוסים . משקלי זריקה 100 - 300 גרם . אורך 3.50 מטר מבלי שאמרתי אתה הגעת לחכה שהייתי ממליץ עליה אבל בכפוף כמובן לכול ההסייגויות שציינתי קודם (נוחות תפעול וכולי). אני לא הייתי אומר שהיא החכה הידועה ביותר ללוקוסים ואינטיאסים אבל כול השאר נכון  לעומת זאת ולמרות שהיא לא החכה המתאימה ביותר לאינטיאסים,אצלי היא כבר הוציאה שני אינטיאסים מכובדים ללא בעיה ואצל חברים ודייגים נוספים שאיני מכיר אישית היא הוציאה גם דגים במשקלים של 20 קילו ויותר...  והם לא צחקו... זו גם הסיבה שהייתי ממליץ עליה כי היא חכה חזקה,קלה יחסית,עמידה וסלחנית ומכסה טווח דגים ענק, מסרדינים ועד אינטיאסים  הנה שני דגים שנתפסו על החכה הזו ומי שצחק אחרון היה אני... 
|
|
|
|
עדי
|
חבר פורום
מנותקגיל:
51
|
|
הנה שני דגים שנתפסו על החכה הזו ומי שצחק אחרון היה אני... שיכנעת אותי 
|
איזהו חכם? הלומד מכל אדם, איזהו גיבור? הכובש את יצרו, איזהו עשיר? השמח בחלקו, איזהו מכובד? המכבד את הבריות
|
|
|
אביב.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
28
|
|
|
|