שוב שלום, אני מטלבט בין הלורנס 7 ללא סריקת צד לבין הגרמין 7 עם סירקת צד , אגב המחיר שלהם זהה עכשיו אצל שתי הספקים 2300 אחריות שנתיים. השאלה היא אם בכל מקרה האופציה למפות הימיות בלורנס רלוונטיות רק לאיסורי דייג ולא לדייג עצמו (ואני לא דג באיסורים ) למה לי לא לקנות גרמין עם סריקת צד לריפים עד 12 מטר? זה כלי יעיל מאוד לעומקים האלו לפי מה שהבנתי ממך. האם יש עוד אלמנט שאני מפספס חוץ מהאפשרות להרחבה של האחריות בלורנס? האם העינית יותר טובה בלורנס?
עוד דבר למה העינית בגרמין טובה מספיק בשביל סריקת צד ודייג במים עמוקים, לעומת לורנס שאם לוקחים את המכשיר עם הסריקת צד זה גורע מיכולת הדייג במים מתוקים?
תודה רבה על העזרה אשמח אם תיצור קשר 0503315744 הסבר טלפוני יעזור לי הרבה יותר להבין.
בנימן.
קודם כל, בשמחה אתקשר מחר לעזור.
אבל למען התיעוד של כל הקוראים אענה קודם כאן על מה ששאלת:
- אני יודע שהעינית של לורנס בסריקת הצד היא הטריפלשוט, שהיא חלשה. זה גם הגיוני לא לבנות עינית מטורפת לסריקת עומק, כאשר אותה עינית סורקת צד רדוד בלבד... (ובאותה נשימה... יש עיניות מכל הסוגים, אני לא מכיר את כל המגוון, תביא דגם ונבדוק עליו, אני מכיר רק את הדגמים הנפוצים והמומלצים על ידי המומחים).
- אני לא יודע אם בגארמין אתה מיד חוטף את אותה מגבלה כמו בלורנס, ממש לא יודע. ההגיון אומר שעינית כזו לא תהיה מיועדת למים עמוקים יותר מ-30 מטר, אבל צריך לבחון כל עינית לגופה.
- 2 המכשירים נהדרים. לטעמי סריקת צד היא מיותרת לחלוטין בארץ (תזכור, היא לא מגלה דגים..... ואתה יודע איפה בארץ הריפים, אין הרבה הפתעות). היא כלי יעיל אם אתה הולך על לסרוק מקטעים שלמים כדי לגלות את הסלע הבודד או התקלה הבודדת שאף אחד לא מכיר. במקרה כזה אתה גם תקליט סונאר ותראה את ההקלטה בית על המחשב הרבה פעמים.
3. מבחינה צרכנית, 2 המכשירים ייתנו לך אותו דבר, כאשר לורנס ייתן לך הרחבת מפה, כרטיס זכרון (פחות קריטי, בגארמין 7 יש WIFI שמאפשר לגבות על הטלפון הנייד דרך האפליקציה) אבל היבואן בארץ חזק יותר, מקצועי יותר ואתה מקבל כיסוי שלם יותר וטיפול מהיר ומקומי. (בלורנס אתה מקבל אפשרות להרחיב 5 שנות אחריות בעלות מצחיקה, והתיקון מתבצע פה וכנראה שתקבל מכשיר חלופי לבינתיים, בגארמין ישלחו את המכשיר לחו"ל לתיקון)
4. אם אתה לא הולך על העינית המוחלשת של לורנס, אז 2 המכשירים והעיניות איכותיים, אין מקום לתחרות. יש לי חברים עם אלו ועם אלו, יש את אלו שאוהבים, את אלו שפחות... אבל אין שום קו מגמה שמראה עדיפות למי מהחברות.