בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  עזרה בסירה לשליחת פתיון
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה בסירה לשליחת פתיון  (נקרא 10174 פעמים) הדפסה
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: עזרה בסירה לשליחת פתיון
« הגיב #15 ב- : ספטמבר 03, 2021, 07:30:51 AM »
https://www.aliexpress.com/item/4000320921344.html
בקר שיוט עם ג׳י פי אס 26 דולר כולל משלוח (לברזיל).
עובד על קוד פתוח, תוכנת אופן פיילוט. היה לי בעבר את הבקר הזה על רחפן, מאוד איכותי.
לאופן פיילוט יש ממשק מאוד נוח לעבודה ואפשרות לשליטה מרחוק גם על סירה.
בשימוש בסירה אנו לא מנצלים אפילו עשירית ממה שהבקר הזה יודע לתת. קצת אובר קיל אבל שיהיה. עברו כמה שנים מאז שעזבתי את התחום. אני בטוח שהיום יש בקרים יותר מותאמים לסירות, יותר אמינים ובאותו מחיר אם לא יותר זולים.

Sent from my iPhone using Tapatalk
 IP: [ מחובר ]
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

עזרה בסירה לשליחת פתיון
« הגיב #16 ב- : ספטמבר 03, 2021, 07:58:39 AM »
https://www.aliexpress.com/item/33058886931.html
בקר שיוט פיקסהוק בזמנו זה היה הבקר למי שמעוניין בחיבור המחשב בשטח ולראות בלייב את מיקום הבקר על מפת לווין.
אישית אני פחות התחברתי. הבקר היה גדול מידי, כבר מידי (גם גירסת המיני) ויקר מידי לטעמי לרחפנים. קוד פתוח, אבל לפי מה שאני זוכר, הפיתוח הופסק.
מה חדש, טלמטריה ווי פיי וממשק לטלפון הסלולרי. לא מכיר, צריך לחקור יותר לעומק אבל על פניו, נראה אידאלי למי שלא מעוניין להביא מחשב לשטח אבל עדיין רוצה לראות את הסירה במפה.
כמובן שאם משתמשים בבקר הזה, אין חובה לקנות שלט. ניתן לשלוט ישירות מהמחשב / טלפון ועוד הרבה מעבר.
המחיר - עדיין בשמיים. 100 דולר כולל משלוח לטלמטריה ווי פיי ו 160 דולר לטלמטריה על בסיס תדר רדיו (יותר טווח, פחות התנגשויות תדרים)

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : ספטמבר 04, 2021, 20:00:39 PM »
בס"ד

תודה רבה על המחמאות אברהם ורפי. אני חושב שקצת העליתם מערך העבודות שלי, אני לא עד כדי כך כשרוני.
אברהם, חלילה לי ללכת איתך ראש בראש. ממש לא זו היתה הכוונה. אני מציע משהו אחר לגמרי, בוא נעבוד יחד.

בוודאי, הכוונה ב"ראש בראש" לא היתה מתוך כוונה שלילית חלילה. ההיפך הוא הנכון ואישית כיוונתי בדיוק לאותו מקום כמוך, רק שאתה התבטאת טוב יותר ממני. אני אומר את זה בלב אמיתי, אני פשוט אוהב אותך. 

בוא ״נבנה״ פה בשרשור הזה סירת שליחת פתיון מבוססת על קניות באלי אקספרס. אני בטוח שרשימה כזאת כבר קיימת בהרבה מקומות באינטרנט אבל בוא נעשה רשימה משלנו. משהו מעודכן ומותאם לצרכים בארץ.
אתגרת ושמחת אותי בנשימה אחת...

נ.ב
אני חושב שבסוף אתה תופתע לטובה מהמחיר הסופי.

אני יותר מאשמח להיות מופתע

טוב, ועכשיו להפשלת שרוולים... אבל מאחר ואנחנו יום לפני ערב ראש השנה, אני בספק כמה זמן פנוי יהיה לי. אבל אני מבטיח שאני אשב על זה אחרי ראש השנה.
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #18 ב- : ספטמבר 04, 2021, 20:05:13 PM »
בס"ד

https://www.aliexpress.com/item/33058886931.html
בקר שיוט פיקסהוק בזמנו זה היה הבקר למי שמעוניין בחיבור המחשב בשטח ולראות בלייב את מיקום הבקר על מפת לווין.
אישית אני פחות התחברתי. הבקר היה גדול מידי, כבר מידי (גם גירסת המיני) ויקר מידי לטעמי לרחפנים. קוד פתוח, אבל לפי מה שאני זוכר, הפיתוח הופסק.
מה חדש, טלמטריה ווי פיי וממשק לטלפון הסלולרי. לא מכיר, צריך לחקור יותר לעומק אבל על פניו, נראה אידאלי למי שלא מעוניין להביא מחשב לשטח אבל עדיין רוצה לראות את הסירה במפה.
כמובן שאם משתמשים בבקר הזה, אין חובה לקנות שלט. ניתן לשלוט ישירות מהמחשב / טלפון ועוד הרבה מעבר.
המחיר - עדיין בשמיים. 100 דולר כולל משלוח לטלמטריה ווי פיי ו 160 דולר לטלמטריה על בסיס תדר רדיו (יותר טווח, פחות התנגשויות תדרים)

הבקר הזה הוא אחד הפופולרים שיש. זה גרסת 2.4.8. יש גם את גרסת 2.4.6 שהם די זהות בינהם.
הוא אחד הבקרים שהמון חובבנים משתמשים בו לרחפנים, במיוחד בהתחלה - הוא מאד נח, קל לשימוש ומאפשר לך לנצח על שאר הרכיבים ממש די בקלות מבלי להבין יותר מדי - ישנם סרטוני YouTube עליו בלי סוף.

החסרון היחיד שאני יודע עליו הוא שאחד ל-3 או 4 יחידות אנשים מדווחים שהוא מגיע תקול. אז פשוט צריך להזמין אחדש חדש - כל עוד זה התווך האחריות אז זה לא עולה לך יותר כסף, אבל זה לוקח יותר זמן להגיע.
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : ספטמבר 04, 2021, 20:15:49 PM »
בס"ד

https://www.aliexpress.com/item/1005002657819392.html

קצת מהיר ממה שציפיתי, 2200 kv וללא מערכת קירור אבל כבר עם ציר ומדחף. 27 דולר

https://www.aliexpress.com/item/1005002688997043.html
זוג מנועים טבולים - לא צריך סרוו להיגוי אבל לא מתאים לשימוש במים מלוחים.
18 דולר ועוד 8 דולר משלוח לברזיל. לא יודע כמה המשלוח לארץ.

אני לא יודע עם המנועים הללו מתאימים לסירה. הם מתאימים לרחפנים שצוללים במים.
לגבי המשלוח, לישראל הוא 1.25 דולר. ככה שזה ממש לא רציני, אבל נראה לי שזה מחיר למנוע אחד ולא לשתיים.
זה מנוע יותר איטי לעומת הקודם (1450KV מול 2200), אבל לא בטוח שזה ישפיע על המהירות של הסירה, כי המהירות מושפעת גם מגודל הלהב.

בגדול, אני הייתי מעדיף את המנוע הראשון שבחרת, לטעמי מתאים יותר.
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : ספטמבר 04, 2021, 20:33:27 PM »
בס"ד

https://www.aliexpress.com/item/1005001731022522.html
מקלט של חברת FrSky. יחסית זול ואמין. 20$ כולל משלוח.
אישית לא השתמשתי במקלט הזה אבל אני משתמש במקלטים אחרים שלהם והם מאד אמינים.
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #21 ב- : ספטמבר 05, 2021, 11:45:07 AM »
בס"ד

https://www.aliexpress.com/item/1005002657819392.html

קצת מהיר ממה שציפיתי, 2200 kv וללא מערכת קירור אבל כבר עם ציר ומדחף. 27 דולר

https://www.aliexpress.com/item/1005002688997043.html
זוג מנועים טבולים - לא צריך סרוו להיגוי אבל לא מתאים לשימוש במים מלוחים.
18 דולר ועוד 8 דולר משלוח לברזיל. לא יודע כמה המשלוח לארץ.

אני לא יודע עם המנועים הללו מתאימים לסירה. הם מתאימים לרחפנים שצוללים במים.
לגבי המשלוח, לישראל הוא 1.25 דולר. ככה שזה ממש לא רציני, אבל נראה לי שזה מחיר למנוע אחד ולא לשתיים.
זה מנוע יותר איטי לעומת הקודם (1450KV מול 2200), אבל לא בטוח שזה ישפיע על המהירות של הסירה, כי המהירות מושפעת גם מגודל הלהב.

בגדול, אני הייתי מעדיף את המנוע הראשון שבחרת, לטעמי מתאים יותר.
מנועים ללא מברשות זו תורה שלמה. אני בטוח שאתה יודע את זה אבל אכתוב כאן בשביל כולם.
מנוע ללא מברשות הוא לא מנוע זרם ישיר, כלומר לא ניתן לחבר ישר לסוללה. צריך לחבר לו בקר מהירות, שזה בעצם ״מחשב״ קטן שמחליף את הקוטביות בסלילים השונים.
מהמנוע יוצאים שלושה חוטים, כל אחד מחובר לסליל שונה. שיטת הליפוף היא שתגדיר את תכונות המנוע. כלומר, יכולים להיות שני מנועים בדיוק באותו גודל, עם אותם מגנטים, אותם מייסבים, הכל זהה. אבל, הליפוף של הסלילים יהיה שונה. מנוע אחד יסתובב מהר מהשני ויהיה יחסית עם פחות כח בסלד נמוך.
הרוטור של מנוע ללא מברשות תמיד יהיה החלק עם המגנטים. הסטטור (הסלילים) יכול להיות חיצוני או פנימי. להבדיל ממנוע עם מברשות, שם הרוטר הוא הסליל והוא בדרך כלל החלק הפנימי במנוע.
אז למה בכלל צריך את כל הבלאגן הזה אם מנוע עם מברשות הוא כל כך פשוט וזול לבניה?
בשתי מילים, יעילות ואמינות.
מנוע ללא מברשות משאיר את אחיו המבוגר הרבה מאחור בשני התחומים האלו.
המנוע נמדד בכמה פרמטרים כשהפרמטרים הכי חשובים לנו הוא כמה וואט המנוע צורך (פועל יוצא של המידות הפיזיות) וכמה סיבובים לוולט המנוע עושה (פועל יוצא של הליפוף).
סיבובים לוולט מצוינים באותיות KV (קילו וולט).
אם אחבר סוללת ליפו של שלושה תאים, היא תיתן מתח ממוצע של 12 וולט (4.2 וולט לתא ליפו כשהסוללה מלאה). מנוע של 1000 קילו וולט יתן לי בתיאוריה 12 אלף סל״ד כשהוא ללא עומס. כמובן שאף פעם לא נגיע למהירות הזאת כי תמיד יש עומס על המנוע.
פה אני נכנס לעומס או במילים אחרות, יחס פרופלור/מדחף מנוע. איך נדע איזה פרופלור לבחור והאם המנוע יעמוד בעומס של הפרופלור ועדיין יהיה יעיל?
בגדול, ממש בגדול, כמה שהפרופלור יהיה יותר גדול המנוע יסתובב יותר לאט ויותר ביעילות. אבל, התאוצה תרד משמעותית, לא תמיד אנו יכולים פיזית לשים פרופלור גדול והחל מגודל מסויים, גם היעילות תרד.

כשבוחרים מנוע, צריך כמובן קודם להגדיר מה אנו מצפים מהמוצר הסופי. במקרה שלנו, אין לנו צורך בסירת מירוץ. להפך, אנו רוצים נסיעה יחסית איטית, בטוחה ומדוייקת.
לאחר מכן, נבדוק כמה מקום פיזי יש לנו כדי לשים פרופלור.
ולבסוף, נחליט אם אנחנו רוצים מנועים טבולים או מנוע עם ציר. יתרונות וחסרונות לשניהם.
ואחרי כל זה, יכול להיות שיגיע המנוע, נרכיב את כל הסירה, הכל יעבוד פיקס אבל טעינו בחישוב ולסירה לוקח המון זמן להגיע לנקודות. או לחלופין, שליחה אחת של הסירה ונגמרת הסוללה. אין מה לעשות, אנחנו חובבנים ולא מהנדסים אחרי הכל. גם זה קורה לפעמים. נשתדל לתת פה המלצה למוצר הכי טוב ביחס למחיר ושהכל מתאים לארץ.
ואת כל זה כתבתי כדי לשאול אותך שאלה אחת פשוטה אברהם, הסירה תהיה לכינרת או לים?
מנוע טבול או מנוע חיצוני?
נ.ב גם אני אוהב אותך.

תודה שקראתם.

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : ספטמבר 05, 2021, 12:14:04 PM »
בס"ד

אחד המוצרים האמינים והמוצלחים שיש בשוק. נראה לי שאם אנו מרכיבים רשימת קניות למי שמתחיל בתחום, אפילו שלט 4-6 ערוצים יספיק. בחמישים דולר או פחות ניתן למצוא שלט עם מקלט.  יש שלט זול עם טלמטריה של חברת טורניג׳י 9 ערוצים. יש שלט אחר מאוד אמין של חברת פליי סקיי, 6 ערוצים. השלט של פליי סקיי נמכר כעט בשישים דולר, בזמנו קניתי דגם שונה שלו בפחות מחמישים.
על איזה בקר חשבת? אתה רוצה לקבל מידע עדכני על מיקום הסירה או רק טלמטריה פשוטה של מצב סוללה ומנוע?

~@מור@~

אם מחפשים אותי - אני בים ;)
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אם מחפשים אותי - אני בים ;)

« הגיב #23 ב- : ספטמבר 05, 2021, 13:32:56 PM »
האמת שאני רחוק שנות אור מכל מה שאתם כותבים פה והרוב סינית לא מדוברת בשבילי אבל נהנה לראות את הידע המפורט שנשפך פה ואת האהבה והשיתוף הנהדרים - שאפו לכם ותודה על הזמן שאתם מקריבים לטובת הכלל.

למי שאין את הידע/יכולת/רצון לבנייה עצמית ומחפש לקנות מוצר מדף מושקע ואיכותי - ממליץ על הסירה של CAMARAD שהזכיר גרשון שראיתי בפעולה מס' פעמים והיא לא פחות ממדהימה.

ההבדלים בין רחפן לסירה מבחינתי הם יכולת פידור קלה יותר, חזרה לנקודות שמורות, טייס אוטומטי אמיתי ומלא, ראש שקט ולא מודאג מאיבוד הכלי, קריאת תוואי השטח, הכנסה של 2 פתיונות במקביל/פידור 2 נקודות בהוצאה אחת, עמידות לתנאי מזג האוויר ושימוש במזג אוויר פחות נח.

לאינטיאסים רחפן יעיל יותר מכיוון שלא מעט פעמים עומדים במקומות ללא גישה ישירה למים (מרינה למשל) כך שלא ניתן להניח את הסירה ולאסוף אותה בצורה בטוחה ונוחה. בנוסף לכך, הרבה מהיתרונות שצגתי קודם לטובת סירה אינם רלוונטיים (פידור, חזרה לנקודה מדוייקת וכד').

שנה טובה ומתוקה חברים 
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #24 ב- : ספטמבר 05, 2021, 16:06:37 PM »
האמת שאני רחוק שנות אור מכל מה שאתם כותבים פה והרוב סינית לא מדוברת בשבילי אבל נהנה לראות את הידע המפורט שנשפך פה ואת האהבה והשיתוף הנהדרים - שאפו לכם ותודה על הזמן שאתם מקריבים לטובת הכלל.

למי שאין את הידע/יכולת/רצון לבנייה עצמית ומחפש לקנות מוצר מדף מושקע ואיכותי - ממליץ על הסירה של CAMARAD שהזכיר גרשון שראיתי בפעולה מס' פעמים והיא לא פחות ממדהימה.

ההבדלים בין רחפן לסירה מבחינתי הם יכולת פידור קלה יותר, חזרה לנקודות שמורות, טייס אוטומטי אמיתי ומלא, ראש שקט ולא מודאג מאיבוד הכלי, קריאת תוואי השטח, הכנסה של 2 פתיונות במקביל/פידור 2 נקודות בהוצאה אחת, עמידות לתנאי מזג האוויר ושימוש במזג אוויר פחות נח.

לאינטיאסים רחפן יעיל יותר מכיוון שלא מעט פעמים עומדים במקומות ללא גישה ישירה למים (מרינה למשל) כך שלא ניתן להניח את הסירה ולאסוף אותה בצורה בטוחה ונוחה. בנוסף לכך, הרבה מהיתרונות שצגתי קודם לטובת סירה אינם רלוונטיים (פידור, חזרה לנקודה מדוייקת וכד').

שנה טובה ומתוקה חברים 
תודה רבה מור.
אז בגדול אתה מעדיף סירה למים מתוקים? אם יש פה מישהו עם העדפה שונה, אתם מוזמנים להגיב. תלוי בהעדפות, נראה לי שנכון יהיה להכווין את המוצר על פי התגובות פה בפוסט.
מיותר לציין שסירה תחזיק הרבה יותר במים מתוקים. גם מבחינת הבנייה, ניתן יהיה להשתמש במנועים טבולים, מה שמקל על הבניה ומעלה את האמינות.
בעניין הפידור, כבר מתבשל לי רעיון בראש לפידור ״אינסופי״, באיזו נקודה שתרצה, כמה שתרצה עד שנגמר הפידור. הרעיון הוא להשתמש בסרוו אינסופי, כמו שיש לסירות מפרש על שלט רחוק. ניתן להסב סרוו פשוט לאינסופי על ידי הוצאת הפוטנציומר מהסרוו.
כל פידור יהיה כמות קבועה ומדוייקת.
אותו דבר מבחינת הכנסת פתיונות. מבחינה טכנית, זה די פשוט להכניס שניים, שלושה, או ארבעה פתיונות במקביל. אני אפילו יכול לתכנן מנגנון שיעשה את זה עם סרוו אחד. אבל רצוי להגדיר מראש מה הציפיות שלנו מפני שההחלטות האלו ישנו לחלוטין את מבנה הסירה ואת המפרט הטכני.

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : ספטמבר 09, 2021, 22:04:05 PM »
מנועים ללא מברשות זו תורה שלמה. אני בטוח שאתה יודע את זה אבל אכתוב כאן בשביל כולם.
כשהתחלתי טחנתי סרטונים על איך בונים מנועים שכאלו, זה תחום סופר מעניין בשבילי.

כשבוחרים מנוע, צריך כמובן קודם להגדיר מה אנו מצפים מהמוצר הסופי. במקרה שלנו, אין לנו צורך בסירת מירוץ. להפך, אנו רוצים נסיעה יחסית איטית, בטוחה ומדוייקת.
מסכים לחלוטין רק דבר אחד קטן הייתי מוסיף, מעבר למהירות צריך עוצמה שלאו דווקא תתבטא במהירות אלא בכח לחצות מים. סירה שכזו לים היא שונה לחלוטין מסירה לכינרת.

ואת כל זה כתבתי כדי לשאול אותך שאלה אחת פשוטה אברהם, הסירה תהיה לכינרת או לים?
מנוע טבול או מנוע חיצוני?
אני חושב שאת התהליך נתחיל מסירה לכינרת. זה יהיה הרבה יותר קל מלבנות סירה לים. אני אומר את זה לא בגלל שלא יכולים לבנות סירה לים, אלא לבדוק את הסירה בתנאים נוחים יותר (לעומת הים). ואחרי שרואים שהכל מתאים אפשר להתקדם ולשדרג אותה לים.
ושוב, מעולם לא השתמשתי במנועים טאבולים אז לא יודע לענות על השאלה האחרונה... לכן כרגע הייתי מתחיל עם מנוע חיצוני
עריכה אחרונה: ספטמבר 09, 2021, 22:08:28 PM על ידי אברהם כהן
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : ספטמבר 10, 2021, 00:36:39 AM »
בס"ד

אחד המוצרים האמינים והמוצלחים שיש בשוק. נראה לי שאם אנו מרכיבים רשימת קניות למי שמתחיל בתחום, אפילו שלט 4-6 ערוצים יספיק. בחמישים דולר או פחות ניתן למצוא שלט עם מקלט.  יש שלט זול עם טלמטריה של חברת טורניג׳י 9 ערוצים. יש שלט אחר מאוד אמין של חברת פליי סקיי, 6 ערוצים. השלט של פליי סקיי נמכר כעט בשישים דולר, בזמנו קניתי דגם שונה שלו בפחות מחמישים.
על איזה בקר חשבת? אתה רוצה לקבל מידע עדכני על מיקום הסירה או רק טלמטריה פשוטה של מצב סוללה ומנוע?

בס"ד

האמת שלא ניסיתי אף אחד מהמוצרים שציינת חוץ מ- FrSky. אבל כן שמעתי עליהם. בגדול אם הייתי צריך לבחור, הייתי הולך על FlySky. לניסיון הייתי הולך על השם הידוע במחיר הזול ביותר.
לגבי בקר, בוא נתחיל עם טלמטריה פשוטה- שוב, העדיפות העליונה כרגע היא המחיר (אחרי הכל בזכות ה- 500 ש"ח שציינת העמקנו את כל הדיון הזה).
השאלה היא האם לא מההתחלה נתחיל עם רכיבים שאפשר יהיה להתקדם מבלי לשנות את כל מה שבוחרים. כלומר, בקר פיקסהוק 2.4.8 יכול להיות אחלה בקר שיאפשר לנו בהמשך להתקין / לשדרג כל מה שנצטרך (כולל מצלמות וכו'...).

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : ספטמבר 10, 2021, 04:53:56 AM »
הייתי הולך על הפיקסהוק רק אם הכוונה בעתיד היא באמת להגיע עם מחשב לשטח ולשלוח את הסירה לנקודות ספציפיות.
אם התקציב הוא שיקול מרכזי, הייתי הולך על בקרים זולים שמאפשרים חיבור ג׳י פי אס. בקרים כמו cc3d או naze32 או בקרים קצת יותר חדישים עם מעבד f3 ומעלה. יש כל כך הרבה כאלו שיצאו מאז שעזבתי את התחום כך שאני לא מכיר את השמות.
בקר כזה כאמור, לא יאפשר לדקור נקודה בלייב על המפה אבל כן יאפשר לתכנן מראש להגיע לנקודה ולשלוח לשם את הסירה. הוא כן יאפשר לשמור על מיקום קבוע כאשר משחררים פיתיון וכמובן שהוא יאפשר חזרה אוטומטית הביתה או חזרה בלחיצת כפתור.
כל זה בשימוש תוכנת Inav. תוכנה שהתחילה את הפיתוח שלה קצת לפני שעזבתי את התחום ומאז היא רק השתפרה והפכה להיות יותר אמינה.
הפיקסהוק משתמש בתוכנת arduboat אבל אם הרבה יחידות מגיעות תקולות, ניתן לחפש בקר של amp שמשתמש באותה תוכנה. יש לו גם גרסת מיני. הוא מיושן יחסית אבל עושה את העבודה.
לגבי סירה לים או לכינרת, זאת החלטה שצריכה להיעשות כבר בהתחלה. מעבר לרכיבים השונים, גם מבנה הסירה צריך להיות שונה לגמרי. סירה לים צריכה להתמודד עם גלים, לפעמים גלים חזקים. היא צריכה משקולת בנוייה בתחתית, ושוקע קעור ורחב.
לכינרת, תחתית כמעט שטוחה תתאים יותר.
סירה לכינרת תהיה יותר זולה ואמינה לפי דעתי. ניתן להשתמש במנועים טבולים, לא צריך סרוו, פחות חלקים נעים ויותר אמינות. וניתן להסתדר עם מנועים יותר חלשים.
לים חייבים מנוע חיצוני או שניים, מנוע חזק יותר, בקר מהירות חזק יותר, סוללה גדולה יותר ומטען מאזן חזק יותר. הכל יותר יקר.

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #28 ב- : ספטמבר 10, 2021, 05:06:59 AM »
שכחתי משהו חשוב. בקרי f3 ומעלה, מאפשרים חיבור מצלמה דרך הבקר. החיבור נעשה בין המצלמה למשדר ועל הדרך, הבקר מלביש על המצלמה osd (און סקרין דיספליי). כלומר, כל נתוני הטלמטריה ישודרו ישירות דרך המצלמה ואין צורך בשלט מיוחד או בחיבור למחשב.
כיוון, מהירות, נ.צ., מתח סוללה, זרם רגעי ועוד. את כל הנתונים האלו תוכל לראות בלייב אם תחליט לחבר מצלמת fpv  (צב״ר).
מצלמה ומשדר עלו לי בזמנו בסביבות 25-30 דולר. אנטנה לינארית פשוטה תהייה עדיפה לשימוש שלנו. משקפי צב״ר או מסך קטן ומקלט, כבר יעלו את התקציב הרבה יותר. אבל, אם מישהו חושב להיכנס לתחום, זה משהו די בסיסי  היום, כמו לקנות שלט.
אני מקווה שכל המילים באנגלית לא עושות בלאגן בטקסט. לחלק מהמילים אין חלופה עברית, ואם יש, זה לא משהו שהתקבע בשפה.

אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #29 ב- : ספטמבר 10, 2021, 13:01:48 PM »
בס"ד

גם iNav וגם ArduBoat מעולים, יש גם את BetaFlight רק שאני לא בטוח שהוא יתאים לסירה.

אני אישית מעדיף את ArduBoat. אבל בכל אופן, שניהם יכולים לעבוד עם שורה ארוכה של בקרים.
לגבי OSD ישנם זולים ומעולים - עולה בסביבות 15$
https://www.aliexpress.com/item/1005001794916588.html

בגדול יש גרסה חדשה יותר וכזו שמותאמת יותר - Pixhawk או ל- Naza תלוי במי בוחרים, זה אותו מחיר רק שאני עדיין לא מוצא את זה.
בגדול זה אומר שצריך גם מצלמה לחבר לזה. אז נגיד שכולל מצלמה אתה מגיע ל- 50 דולר (OSD + מצלמה).

לי יש את הפיקסוק 4 של חברת הוליברו ולהם יש OSD מעולה משלהם, כשהמחיר רק של הבקר עצמו הוא יקר יחסית (1000 ש"ח)

לגבי אנטנה, צריך קודם לבחור תדר תקשורת - לכל תדר יש גודל אנטנה שונה. המוכרים הם ה- 2.4 ו- 5.8. יש עוד, כגון 900MHZ, 1.1 וכו'....
בגדול ה- 5.8 הוא אסור לשימוש, מה שמשאיר את ה- 2.4. והאנטנות שלהם גדולות יותר לעומת ה- 5.8.
לעומת זאת היתרון של ה- 2.4 הוא מרחק קליטה גדול יותר. אבל אז אנחנו נכנסנים לבעיה של התנגשות תדרים בין השליטה של הסירה (שהוא 2.4) והשידור וידאו - בגדול בלי להיכנס יותר מדי לפרטים, זה לא אפשרי (זה אפשרי אבל ממש צריך להבין מה אתה עושה)
אני אישית משתמש בפרויקטים ציבוריים חינמיים, אבל בשביל זה נכנסים ל"בעיה" אחרת שהיא אפשרית וקלה לפתירה אבל יקרה הרבה יותר מבחינת הרכיבים הנדרשים לכך.
מה שאומר שבאופן רגיל צריך להשתמש ב- 5.8 לוידאו, או לשנות את תדר השליטה של הסירה ל- 900MHZ או משהו דומה - אבל כאן שוב נכנסים לנושא אישור תדרים שבארץ הוא הרבה יותר מכאב ראש.
כרגע יהיה פשוט יותר בלוותר על מצלמה  האשם תמיד

במידה ורוצים להשתמש במצלמה, אז צריך גם מסך (שאליו נקבל את התמונה), מסך בגודל 7" לדעתי הוא מספיק וטוב. יש כאלו הרבה בעליאקספרס. דבר חשוב לגבי בחירת מסך הוא שזה יהיה noblue.
הנה מסך שכזה אם רוצים - עולה בסביבות 40$
https://www.aliexpress.com/item/32694649289.html  
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC