בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  עזרה בסירה לשליחת פתיון
עמודים: [1] 2 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: עזרה בסירה לשליחת פתיון  (נקרא 10164 פעמים) הדפסה
חרבונא
חבר פורום
**

מנותק מנותק

עזרה בסירה לשליחת פתיון
« ב- : אפריל 11, 2021, 15:31:10 PM »
יש למשהו ניסיון עם הדבר הזה? והאם יש דגם מומלץ ועל מה לשים דגש בהזמנה מחול אם בכלל כדאי...
תודה לכולם
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

בעניין: עזרה בסירה לשליחת פתיון
« הגיב #1 ב- : אפריל 18, 2021, 06:48:07 AM »
לי אין נסיון, אבל תנסה לפנות לדודו שמש (בערוץ שלו)  הוא משתמש בסירה כזו.
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #2 ב- : אפריל 18, 2021, 07:32:33 AM »
בגדול יש המון סוגים ודגמים וכמובן במחירים שונים.
תלוי מה אתה מחפש משהו רציני עם GPS ופיש פיינדר או משהו פשוט רק להוצאה של החוט.
צריך לקחת בחשבון שיש תנאי מזג אוויר שזה לא מתאים להשתמש בסירה כזו בכל זאת כנרת זה לא אגמים קטנםי שבהם משתמשים בסירה כזו.

בגדול זה נע בין 3000 שח ומעלה.
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #3 ב- : מאי 08, 2021, 20:52:27 PM »
בס"ד

בגדול יש הרבה צעצועים כאלו בעליאקספרס - ואני חוזר ואומר צעצועים.
אם מחפשים משהו טוב ואיכותי כך שיהיה לו יכולת התמודדות במים של הכנרת אז לדעתי הכיוון הוא סירות שיעלו יותר בכיוון ה- 5000 ש"ח. אבל כל זה לטעמי יקר כאפשר היום להשתמש ברחפנים. 
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
Misha Ravich

דיג קרפיונים ♥
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #4 ב- : מאי 15, 2021, 14:39:16 PM »
לי יש נסיון עם סירה כזאת אך דיי "צעצוע" מאלי אקספרס במחיר של כ- 600 ש"ח .
היא כביכול אמורה להוציא חוט עד 500 מטר אבל היא ללא GPS וקשה לראות אותה במים אחרי מרחק של 80-100 מטר למשל, לכן חשוב שתהיה אחת עם GPS באמת ומסך משדר.
הסירה שבבעלותי מתאימה לאגמים שקטים בהם אני מוציא חוטים וזורק פידור בעזרתה בלי לעשות הרבה רעש ובנוחות מירבית למען האמת אך לכנרת פחות מתאים.
לטעמי עדיף להשקיע את הכסף ברחפן, יותר יעיל ואין סיכונים שאיזו סירה או אופנוע ים ידרסו אותו באמצע הוצאת חוט.
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #5 ב- : מאי 16, 2021, 01:58:33 AM »
אני חושב שאם תבנה לבד את גוף הסירה ותקנה מאלי אקספרס את כל האלקטרוניקה בנפרד, תגיע למחיר בסביבות 500 שקל.
אבל תהיה לך סירה מקצועית ואמינה, לא צעצוע. עם ג׳י פי אס, מנוע בראשלס, בקר מהירות וסוללה חזקה. תצטרך להוסיף עוד כסף כדי לקנות שלט איכותי עם טלמטריה ומטען/מאזן לסוללות. או במקום שלט, ניתן לקנות בקר שיוט עם טלמטריה ולשלוט בסירה לחלוטין מהלפטופ.
כל זה לפני שמדברים על גלאי דגים. אבל עדיין, אם יש לך את הידיים והרצון לבנות לבד, אתה תקבל מוצר איכותי לא פחות ממוצרים מוכנים בשוק, בשבריר מהמחיר.

Sent from my iPhone using Tapatalk
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #6 ב- : מאי 16, 2021, 13:11:29 PM »
אני חושב שאם תבנה לבד את גוף הסירה ותקנה מאלי אקספרס את כל האלקטרוניקה בנפרד, תגיע למחיר בסביבות 500 שקל.
אבל תהיה לך סירה מקצועית ואמינה, לא צעצוע. עם ג׳י פי אס, מנוע בראשלס, בקר מהירות וסוללה חזקה. תצטרך להוסיף עוד כסף כדי לקנות שלט איכותי עם טלמטריה ומטען/מאזן לסוללות. או במקום שלט, ניתן לקנות בקר שיוט עם טלמטריה ולשלוט בסירה לחלוטין מהלפטופ.
כל זה לפני שמדברים על גלאי דגים. אבל עדיין, אם יש לך את הידיים והרצון לבנות לבד, אתה תקבל מוצר איכותי לא פחות ממוצרים מוכנים בשוק, בשבריר מהמחיר.

בס"ד

יפתח, במעבר על רשימת הקניות שערכת כאן, אני לא יודע איך אתה מגיע ל- 500 ש"ח. זה יצא הרבה יותר מזה לדעתי.
gershon
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #7 ב- : מאי 16, 2021, 13:25:57 PM »
יש למשהו ניסיון עם הדבר הזה? והאם יש דגם מומלץ ועל מה לשים דגש בהזמנה מחול אם בכלל כדאי...
תודה לכולם
שלום רב! יש לי נסיון רב עם סירות,( עוסק גם שנים רבות בתחום הטסנאות) בזמנו הייתי בונה עצמאית , לפני כמה שנים רכשתי מוכנה של חברת Camarad - סירה מעולה ואמינה, לפני זמן קצר הפכתי לנציג החברה בארץ ויש לי כרגע אחת במלאי, הסירה מהירה( 18 קמ״ש) מזוודת באוטופיילוט( שמירת נקודות ושליחה אליהן וחזרה לנקודת הבית באופן אוטומתי לחלוטין) , פיש פיינדר , שתי סוללות , מטען דיגיטלי , דג באמצאעותה לפחות פעם בשבוע- אף לא תקלה אחת.
לשאלות ופרטים ניתן לפנות אליי ישירות בנייד 0545390525
גרשון
gershon
מתעניין
*

מנותק מנותק

« הגיב #8 ב- : מאי 16, 2021, 15:21:08 PM »
בס"ד

בגדול יש הרבה צעצועים כאלו בעליאקספרס - ואני חוזר ואומר צעצועים.
אם מחפשים משהו טוב ואיכותי כך שיהיה לו יכולת התמודדות במים של הכנרת אז לדעתי הכיוון הוא סירות שיעלו יותר בכיוון ה- 5000 ש"ח. אבל כל זה לטעמי יקר כאפשר היום להשתמש ברחפנים. 
בזמנו, כאשר בניתי לבד, רק החלקים עצמם עולים כ- 4500 וזה עוד לפני הפיש פיינדר האלחוטי של חברת toslon , לצער כולנו אין להם מתחרים אמיתיים, כאשר לסירה יש כמה יתרונות על הרחפן: יכולת סריקת קרקעית והמצאות דגים, הסירה שבה אני משתמש כיום אינה מושפעת מרוחות ונבדקה בתנאים של 1.5 מטר גובה הגלים, צריכת החשמל של הסירה משמעותית קטנה יותר מזו של רחפנים
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #9 ב- : מאי 16, 2021, 17:06:25 PM »

בס"ד

יפתח, במעבר על רשימת הקניות שערכת כאן, אני לא יודע איך אתה מגיע ל- 500 ש"ח. זה יצא הרבה יותר מזה לדעתי.
כבר עברו כמה שנים מאז עזבתי את התחום אז יכול להיות שהמחירים עלו, אבל לא עד כדי כך.
זה מאוד תלוי בבקר השיוט שתקנה. אבל היום יש בקרים שמשתמשים בקוד פתוח ולא עולים יותר מעשרים דולר. מנוע בראשלס עם מערכת קירור עוד 30 דולר. בקר מהירות עוד 20 דולר. סוללת ליתיום 5000 מילי אמפר שלושה תאים תספיק ביותר, עוד 20 דולר.
ג׳י פי אס וטלמטריה עוד 50 דולר מקסימום, למרות שניתן לקנות בקר עם הרכיבים האלו מובנים במחיר הרבה יותר זול.
לפי דעתי, לא הגענו ל 500 שקל, בטח לא 4500.
בקרי השיוט היום עם קוד פתוח, מאוד אמינים. אלו כבר לא הבקרים שעבדו על ארדואינו טהור לפני עשר שנים וכל טיסה היית צריך להתפלל שהרחפן יחזור... גם הממשק שלהם כבר ליגה אחרת ואין צורך לדעת לתכנת או בכלל ללמוד יותר מידי. קצת ידיים טובות וכל אחד יכול לבנות לבד.

rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #10 ב- : אוגוסט 28, 2021, 21:21:56 PM »

בס"ד

כבר עברו כמה שנים מאז עזבתי את התחום אז יכול להיות שהמחירים עלו, אבל לא עד כדי כך.
זה מאוד תלוי בבקר השיוט שתקנה. אבל היום יש בקרים שמשתמשים בקוד פתוח ולא עולים יותר מעשרים דולר. מנוע בראשלס עם מערכת קירור עוד 30 דולר. בקר מהירות עוד 20 דולר. סוללת ליתיום 5000 מילי אמפר שלושה תאים תספיק ביותר, עוד 20 דולר.
ג׳י פי אס וטלמטריה עוד 50 דולר מקסימום, למרות שניתן לקנות בקר עם הרכיבים האלו מובנים במחיר הרבה יותר זול.
בקרי השיוט היום עם קוד פתוח, מאוד אמינים. אלו כבר לא הבקרים שעבדו על ארדואינו טהור לפני עשר שנים וכל טיסה היית צריך להתפלל שהרחפן יחזור... גם הממשק שלהם כבר ליגה אחרת ואין צורך לדעת לתכנת או בכלל ללמוד יותר מידי. קצת ידיים טובות וכל אחד יכול לבנות לבד.

אם אתה אומר יפתח - אני סומך בשתי ידיים..  אתה בסדר

אברהם,
תציץ בהזדמנות בפורום הסדנא ותראה מה יפתח מייצר ומעלה...
בגרוש וחצי מוצרים שמקביליהם עולים מאות או אלפים...
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #11 ב- : אוגוסט 29, 2021, 02:41:21 AM »
בס"ד

בס"ד

אם אתה אומר יפתח - אני סומך בשתי ידיים..  אתה בסדר

אברהם,
תציץ בהזדמנות בפורום הסדנא ותראה מה יפתח מייצר ומעלה...
בגרוש וחצי מוצרים שמקביליהם עולים מאות או אלפים...

רפי, אני ראיתי כבר מספר פעמים את הידיים הטובות של יפתח בפורום הסדנא. וידיעותיו וכישרונותיו אינן מוטלות בספק!
אבל, עם כל זאת, אני אשמח ללכת "ראש בראש" עם יפתח בדבר הזה כאתגר.
הדברים שיפתח רשם הם לא כל הרשימה. כגון, שלט איכותי לבד עולה כמה מאות שקלים. השלט שלי עלה קרוב ל- 1000 ש"ח, ונכון, אני לא קניתי את הכי זול, אבל אני גם לא קניתי גם את הכי יקר ( אני גם אוהב את התחום הזה)
מטען שמאזן תאים עולה עוד 100 ש"ח במינימום (שלי עלה כמה מאות שקלים).
אם לא רוצים שלט צריך מקלט-משדר עם מחשב נייד (כמו שיפתח רשם), אבל מי באמת הולך לדוג בים עם מחשב נייד. אז אני לא חושב שזה באמת רלוונטי. במחשבים הניידים משתמשים בתחום של רחפנים אוטונומים ובשביל עדכוני מידע ומשימות אבל לא בשביל לנהל טיסות לא אוטונומיות.

כשקונים רכיבים זולים ישנו אתגר לא קטן בלנצח על כולם בצורה טובה, והדבר כבר אינו תלוי רק בידיים טובות, אלא גם בידע אלקטרוני שרק הזמן שיצטרכו לבזבז בשביל זה יהיה ארוך - למי שמכיר את התחום אני בטוח שזה נראה קל, אבל זה לא באמת משחק ילדים. שלא נדבר על זה שמנוע בראשלס ב- 30 דולר לא מספיק כאן. צריך מנוע מוגן מים. לא ממש מוכרים מנוע בראשלס מוגן מים ב- 30 דולר. במידה וכן, אשמח לקבל קישור לאחד שכזה. בקר מהירות מנוע ב- 20 דולר זה כן נכון, אבל שוב, לא מוגן מים. ולהגן על בקר מהירות מנוע ממים זאת משימה לא קלה בכלל, בגלל שהחומר שמורחים עליו זה נהרס מהר בגלל החום שבקר מסוג שכזה פולט. והרבה אנשים נאלצים למרוח כל פעם מחדש את החומר לפני שיוצאים למים - וזה די מבאס ומטריד ועדיף לפתור את זה בצורה טובה יותר.
רגע, מה עם גלאי דגים?!?! גם הוא בשקט יעלה כמה מאות שקלים. ואיך בדיוק יהיה תקשורת בינו לבין השלט?!?! זאת גם משימה לא קלה שהחברות הסיניות הזולות לא נותנות אפשרות להתחבר אליהם, והדרך היחידה היא דרך הפאלפון. אבל המרחק שלהם הוא קטן מאד. בשביל מרחקים גדולים יותר המוצרים עולים הרבה יותר (בסביבות 600 - 800 ש"ח)
דבר נוסף, מה עם מנוע סרוו בשביל להפיל את הפתיון?!? מנוע סרוו מוגן מים עולה בסביבות ה- 25 דולר. אבל צריך לחבר אותו לבקר ולשלט.
מה שמביא לעוד רכיב שצריך שלא צוין, וזה מקלט רדיו שצריך שיהיה על הסירה. הוא לא יקר ואני מאמין שאפשר לקנות בסביבות ה- 100 - 150 ש"ח מקלט 8 ערוצים.
דבר נוסף, אם רוצים שהסירה תחזור אלינו אז אנחנו יכולים לעשות את זה עם מנוע אחד שבעצם מחזירים אותה ברוורס. אבל עם המים ישנו כיוון לסירה אז אנחנו לא נוכל לעשות את זה. בשביל לפתור את זה אנחנו צריכים אחד מ-2 האפשרויות: או מנוע בראשלס נוסף ככה השילוב יאפשר לנו לסובב את הסירה כרצוננו. או אפשרות שנייה, מנוע סרוו נוסף שיהיה סוג של משוט מתחת למים שיכוון את כיוון השיוט.
והסוללה שיפתח ציין ה- 5000 מיליאמפר היא ממש לא עולה 20 דולר אלא יותר בכיוון ה- 70 דולר. ואם אתה רוצה סוללה איכותית, מה שמאד חשוב, כי כך מורידים סיכון של שריפה בבית. זה כבר לא 70 דולר אלא 100 דולר.

אני אומר שוב, מוכן ללכת ראש בראש על מפרט מלא לסירה שכזו בשביל לראות לאיזה מחיר סופי מגיעים - שחשוב לציין שהסירה בסופו של דבר תהיה איכותית באמת. אין סיכוי שזה יהיה 500 ש"ח וגם ממש לא טיפה רחוק מהסכום הזה.
אי אפשר להגיד שבסוף זה יהיה איכותי כשמדברים על דברים זולים ופשוטים כגון מנוע ב- 30 דולר. ב- 30 דולר מקבלים מנוע סיני פשוט בסגנון ה- noname וכו'... ובטח ובטח שמדברים על בקר שיוט. בקרי שיוט שהם בגדר "בסדר" עולים בסביבות ה- 300 או 400 שקל. כשהטובים עולים קרוב ל- 1000. והמקצועיים עולים כמה אלפים בודדים.

אני בטוח שיפתח יותר מנוסה ממני בתחום. אני אישית גם מאד אוהב את זה ומתעניין בזה כל הזמן, ואשמח מאד (ואני מתכוון לזה במלוא מובן המילה) ללמוד איפה אני טועה - מתיקון טעויות אפשר ללמוד הרבה ולהתקדם.
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

עזרה בסירה לשליחת פתיון
« הגיב #12 ב- : ספטמבר 03, 2021, 07:03:40 AM »
תודה רבה על המחמאות אברהם ורפי. אני חושב שקצת העליתם מערך העבודות שלי, אני לא עד כדי כך כשרוני.
אברהם, חלילה לי ללכת איתך ראש בראש. ממש לא זו היתה הכוונה. אני מציע משהו אחר לגמרי, בוא נעבוד יחד. בוא ״נבנה״ פה בשרשור הזה סירת שליחת פתיון מבוססת על קניות באלי אקספרס. אני בטוח שרשימה כזאת כבר קיימת בהרבה מקומות באינטרנט אבל בוא נעשה רשימה משלנו. משהו מעודכן ומותאם לצרכים בארץ. כל מי שירצה מוזמן לבנות כל עוד הוא מבין שהרשימה הזאת היא המלצה בלבד ואין לנו שום אחריות אם בסופו של תהליך, מי שבונה יתאכזב מהתוצאה. עדיין, יש מעט הלחמות, איטום ובניית גוף הסירה באופן עצמאי.
לפני שנתחיל, קצת על רכיבים סיניים ללא שם. יותר ספציפית, מנוע בראשלס בשלושים דולר שהזכרת. נתחיל מזה שאני לא מומחה גדול, יש רבים וטובים ממני. אבל בכל זאת, מעט ניסיון יש לי. ולא מעט כסף, הוצאתי בעברי, על רכיבים יקרים עם שם ורכיבים זולים ללא שם.
יצא לי לקנות מנועי בראשלס בשמונה דולר שלא החזיקו אפילו טיסה אחת. יצא לי גם לקנות מנועי בראשלס בעשר דולר שעד היום עובדים. אותו הדבר נכון גם לגבי סרוואים. יצא לי גם לקנות סרוואים בשלושים דולר ליחידה ומנועי בראשלס בקרוב למאה דולר. התוצאות לא תמיד קשורות באופן ישיר למחיר המוצר. לא הביצועים ולא האמינות. מנוע יקר יאפשר לפתוח אותו אם צריך ולהחליף רכיבים. ההעדפה שלי היום היא לקנות שניים או שלושה מנועים זולים במחיר של אחד יקר. זה מאוד אישי, תלוי במוצר ולא תמיד נכון לעשות אם אתה מתכנן לבנות מוצר אחד וזהו ואתה על תקציב מוגבל (במקרה כזה עדיף לקנות מנוע יקר יותר). אם הבנייה היא חלק מההנאה שלך ואתה מתכנן להישאר בתחום, הייתי ממליץ על כמה מנועים זולים יותר ולקחת את הסיכון.
אז בוא נתחיל, לא צריך לזרוק קישורים של כל הרשימה כבר בהתחלה. אני אחפש מנוע עם מערכת קירור ואשלח קישור. אתה תחפש את הרכיב הבא או תשלח מנוע שונה שחשבת עליו.
נ.ב
אני חושב שבסוף אתה תופתע לטובה מהמחיר הסופי.

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

עזרה בסירה לשליחת פתיון
« הגיב #13 ב- : ספטמבר 03, 2021, 07:12:41 AM »
https://www.aliexpress.com/item/1005002657819392.html

המנוע הראשון שמצאתי, זורק פה קישור מהר לפני שאחסם (קורה הרבה בזמן האחרון).
קצת מהיר ממה שציפיתי, 2200 kv וללא מערכת קירור אבל כבר עם ציר ומדחף. 27 דולר
אמשיך לחפש

יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #14 ב- : ספטמבר 03, 2021, 07:20:10 AM »
https://www.aliexpress.com/item/1005002688997043.html
זוג מנועים טבולים - לא צריך סרוו להיגוי אבל לא מתאים לשימוש במים מלוחים.
18 דולר ועוד 8 דולר משלוח לברזיל. לא יודע כמה המשלוח לארץ.
המנוע הקודם היה עם משלוח חינם.

0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 3 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!