פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 פורומי דיג מקצועיים
  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
   קיאק לכינרת |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: קיאק לכינרת (נקרא 8415 פעמים) |
הדפסה |
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
אהלן לכולם, התלבטתי אם לשאול את השאלה פה או בקטגוריית דייג מקיאק אך לדעתי לכאן זה יהיה יותר רלוונטי. נניח ואני שוקל לרכוש קיאק לכינרת, אילו מאפיינים עלי לחפש...מבחינת נתונים פיזיים, אביזרים כלשהם וכו' וכו' האם ניתן לסמוך גם על קיאקים המגיעים מחברות פחות מוכרות ולא רק קיאקים של Ocean kayak ו-Hobie? תודה רבה 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
אהלן דור בוא נתחיל עם התקציב שיש לך לקיאק ואביזרים נלווים כמו חליפת הצלה ,גגון לרכב , עגלה במידה ולא מגיע כחבילה עם הקיאק דבר שני האם אתה מיעד אותו רק לכינרת או פוזל גם לים
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
|
|
אהלן צור,  קודם כל, מייעד אותו נטו לכינרת תקציב 2000-2500 לקיאק עם הציוד הנלווה כמו שציינת שזה Must רפרוך קצר באינטרנט מצא לי מספר תוצאות שעשויות להיות רלוונטיות, גם באתר של קפטן ג'ק וגם באתר של seaspeed אך אם אני משליך את ההצעות האטרקטיביות האלה על עולם הזרזור לדוגמה: כשחנות כלשהי יוצאת במבצע חדש על סט זרזור למתחילים עם מחיר עממי יותר, על מנת לפתות חבר'ה שעדיין לא סוגרים על עצמם אם הם רוצים להיכנס לתחום הזה או לא, ברוב הפעמים אנחנו כן מקבלים סט זרזור ברמה הבסיסית, אבל מהר מאוד אנחנו מחפשים להשתדרג, כי אין מה לעשות יש אופציות טובות יותר במידה ומוכנים להשקיע יותר אני רוצה לקוות שבסיטואציה הזאת זה לא קורה אני לא מצפה לקבל את הקיאק או החבילה הכי מקצועית שיש, אך אני גם מצפה שמה שאקבל באמת יתן לי בסיס טוב שאוכל להישען עליו גם לשנים הבאות, כי מבחינת שימוש, מראש אני יודע שהכמות היציאות שלי לכינרת לא גבוהה אבל כשאני כן אשתמש בו בכינרת, אני ארגיש מסופק מקווה שהסברתי את עצמי פלוס-מינוס, בכוונה השלכתי את עיניין הקיאק על עולם הזרזור, כי זה משהו שאני יותר מכיר ונתקל. *לא פוסל רכישה של קיאק יד שנייה,בהנחה שהכל שלם ותקין
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 26, 2020, 18:01:27 PM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
בתקציב הזה יהיה לך קשה למצא משהוא טוב במידה ויש לך מספיק מקום לאכסון ואפשרות להוסיף עוד 800 שח יש בקישור המצורף כלי פצצה במחיר מצויין במידה והוא תקין לא הייתי חושב פעמים גרך אגב זה כלי שגם ישרת אותך נאמנה בים אם תחליט לנסות בלי שום צורך בהחלפה או שדרוג מיוחד https://www.yad2.co.il/s/c/kykpn6
|
|
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
דור בשני הקישורים מדובר על כלים שחלק מהם חיכוי של כלים ממותגים כמו למדל הברקודה שהוא חיכוי דל המליבו מיני איקס בגדול יתכן והכלים האלו יהיו טובים אבל אין לי מושג מה איכות הפלסטיק אין לי מושג מה רמת האטימה של התאים והכי חשוב האם הכלים האלו יציבים כמו המקוריים אם אתה שואל אותי ומניסיון אישי נסה להגדיל טיפה את התקציב לך על כלי יד שניה בתנאי שהוא תקין ועדיף משהוא שיתאים גם לים במידה ותתמכר לתחום מהר מאוד תמצא את עצמך גם בים מה שידרוש ממך לשדרג לקיאק ארוך יותר
|
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
קיבלתי את העצות שלך צור מעריך מאוד את העזרה אם יש פה חבר'ה שרוצים לזרוק את החצי שקל שלהם לדיון, בבקשה 
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
טיפ חשוב שבלעדיו אתה לא שם שקל על קיאק לפני רכישה תעלה פה את מה שמצאת וקבל חוות דעת במידה ואתה הולך על יד שניה בנוסף לשיתוף פה וחוות הדעת תגייס משהוא מהתחום שיש לו ניסיון שיבוא אתך לראות ולבחון את תקינות הכלי
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
קיבלתי את העצות שלך צור מעריך מאוד את העזרה אם יש פה חבר'ה שרוצים לזרוק את החצי שקל שלהם לדיון, בבקשה  האם אתה מתכוון לדוג יום שלם על הקיאק ? אם אתה מתכוון לעשות טרול , בעונת הביניות בחורף למשל , יהיה מאמץ גדול יותר לחתור מאשר לפדל. שים לב שבקיאקים האקונומיים יש פחות מעמדי חכות מה שאתה רואה בקפטן, למשל, זה קיאק נטו ללא עזרים נלווים . כפי שאתה אמרת בעצמך , לקנות משהו שהוא נקודת כניסה במחשבה מראש שתשדרג יוביל להסד כספי מצד אחד ( מכירת הקיאק ) והוצאה כספית נוספת ( קנייה של קיאק ) תגדיר עם כמה חכות תרצה לדוג ו/או לשים בקיאק תגדיר האם חשוב לך לקבל חבילה הכוללת גם פיש פיינדר וכדומה ( מה שצור כתב ) תחשוב טוב טוב אם אין סיכוי שתפזול לכיוון הים , כי אפילו פעם אחת שתרצה מחייבת ( לדעתי קיאק אחר לגמרי) לדוגמה , אם תיקח עלות של פיש ושאר פיצוחים אז תגיע למסקנה שהכלי בקישור הבא כבר נראה מפתה https://www.yad2.co.il/s/c/mlyz96אני התחלתי עם קלשון 15 , היה לי נהדר בכנרת פחות בעייה , אבל בים חובה לוודא פעמיים שהרוחות מתאימות אלו שני הקרסים שלי
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
דור שגב
|
חבר פורום
מנותקגיל:
27
|
|
 |
|
|
קיבלתי את העצות שלך צור מעריך מאוד את העזרה אם יש פה חבר'ה שרוצים לזרוק את החצי שקל שלהם לדיון, בבקשה  האם אתה מתכוון לדוג יום שלם על הקיאק ? אם אתה מתכוון לעשות טרול , בעונת הביניות בחורף למשל , יהיה מאמץ גדול יותר לחתור מאשר לפדל. שים לב שבקיאקים האקונומיים יש פחות מעמדי חכות מה שאתה רואה בקפטן, למשל, זה קיאק נטו ללא עזרים נלווים . כפי שאתה אמרת בעצמך , לקנות משהו שהוא נקודת כניסה במחשבה מראש שתשדרג יוביל להסד כספי מצד אחד ( מכירת הקיאק ) והוצאה כספית נוספת ( קנייה של קיאק ) תגדיר עם כמה חכות תרצה לדוג ו/או לשים בקיאק תגדיר האם חשוב לך לקבל חבילה הכוללת גם פיש פיינדר וכדומה ( מה שצור כתב ) תחשוב טוב טוב אם אין סיכוי שתפזול לכיוון הים , כי אפילו פעם אחת שתרצה מחייבת ( לדעתי קיאק אחר לגמרי) לדוגמה , אם תיקח עלות של פיש ושאר פיצוחים אז תגיע למסקנה שהכלי בקישור הבא כבר נראה מפתה https://www.yad2.co.il/s/c/mlyz96אני התחלתי עם קלשון 15 , היה לי נהדר בכנרת פחות בעייה , אבל בים חובה לוודא פעמיים שהרוחות מתאימות אלו שני הקרסים שלי זוהר, תודה על הקרסים  כעיקרון התכנון הוא לדוג מקיאק כל עוד מזג האוויר מאפשר זאת, לרוב עד שעות הבוקר המאוחרות טרולינג זו באמת שיטת דייג שמצריכה טכניקה וכושר חתירה יותר חדים, אבל האופציה השניה שזו פדאלים...כבר מחוץ לתקציב בהרבה... אני מרפרף שוב על ההצעות השונות שהעלתי פה ובכולן הקיאק מגיע עם תושבות לחכות...המסקימום של מספר החכות שאעמיס על הקיאק יהיה עד 3, כשברוב הזמן זה יהיה 2 בודדות. לגבי שאר הדברים מסביב...פישפיידר-אני מנסה להיזכר בדוחות פה של חבר'ה שדגו מקיאק בכינרת בשנים האחרונות, אני לא זוכר שהם משתמשים בפישפיינדר. רוב ההצעות שציינתי פה, מגיעות כחבילות, משוט, חליפת הצלה, עגלה וכו' וכו' לגבי פזילה לים...לא פעם יצא לי לחשוב על להיכנס לתחום הזה לכן יצא לי קצת לקרוא ולשאול נניח ועכשיו אני מחפש קיאק נטו לדייג בים, ככל הנראה אני אלך על קיאק עם פדלים נוסיף לזה את גודלו הפיזי וכל הציוד מסביב, אני חושב שאני לא ארד מתחת ל-7000 שקל במקרה הטוב. זוהר הקלשון 15 שצירפת פה בהחלט יכול להיות אופציה מעיינת העיניין הוא שוב, שאם אלך לים אעדיף קיאק עם מערכת פדלים כי יש לו המון יתרונות על פני קיאק חתירה כנראה מה שאני צריך עכשיו זו חוות דעת של מישהו שרכש משהו בסגנון שציינתי פה, ויוכל לשתף את חוות דעתו
|
|
עריכה אחרונה: אפריל 27, 2020, 10:57:06 AM על ידי דור שגב
|
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
אני יכול לומר לך שיצאתי עם בחור בשם סרגיי בנהריה הוא על מליבו X חתר כמו סוס גם 5 ק"מ פנימה אומנם הים היה רגוע , אבל רציתי שתדע שזה אפשרי
לגבי פיש בכנרת , משתמשים בהחלט בעונת הביניות כדי לחזור על אותו מסלול ( בד"כ עושים נתיב של 2 ק"מ הלוך חזור ) ולוודא את העומק
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
|
שני הקרסים שלי אין שום בעיה להתחיל ולהמשיך לדוג עם קיאק חתירה. עשיתי את זה כמה שנים ואני לא היחיד. יש יתרונות לקיאק פדלים אבל הם לא כאלו משמעותיים, לפחות בשבילי. מה שחשוב יותר לים הוא קיאק ארוך שישמור על כיוון ויאפשר מהירות שיוט גבוהה יחסית.
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
|
צור.
|
חבר פורום
מנותקגיל:
55
052-3770519
|
|
 |
|
|
דור כמו ששמת לב רוב המגיבים המליצו לך על קיאק שיוכל לשרת אותך גם לים במידה ותחלית לנסות או להצטרף לקבוצה בבוא ביום לא סתם זו ההמלצה חלק גדול מהקיאקיסתים ואני בינהם התחילו עם כלי קטן או לא מותאם במ100% אכן בתור התחלה זה יספיק אבל מהר מאוד תמצא את עצמך משדרג לכן בגלל בעיות תקציב קיאק פדלים לא בא בחשבון אבל קיאק חתירה כמו ששלחתי לך בתחילת הקישור תוכל למצוא קיאק כזה יענה לך גם על הכינרת וגם על הים אולי תהיה טיפה איתי יותר או קצת מוגבל במרחקים אבל את זה תוכל לפתור עם הצטרפות לצוות קיאקי חתירה או צוות של חברים שיהיו מוכנים להתאים עצמם לקצב החתירה שלך אולי זה קצת מגביל אבל בתור התחלה זה מצויין ובעתיד תחסוך ותשדרג רק שלא תאלץ לשדרג מספר פעמים אם תלך מראש על קיאק כמו הפרולר 13,15 או עלית 4.3 או 4.7 לגבי גלאי דגים לקייץ לא נחוץ חוץ מהרצון לדעת עומק בחורף כמו שזוהר אמר יש יותר חשיבות בגלל הצורך לדעת עומק , מהירות שייט ושמירה על מסלול הגרירה וגם אז לא צריך לרוץ לקנות אפשר להיצמד לחבר צוות אחר כנל גם בים חוץ מזה ניתן להביא מכשיר מחול כמו הגרמין סטריקר 4 במידה ויש מישהו שיוכל להביא לך מחו''ל זה יעלה לך 100$ למכשיר כולל gps בקיצור חפש לך כלי מהרשימה שכתבתי בקש מחבר פורום ותיק ובעל ניסיון עזרה בבדיקת הכלי ובמידה ויהיה תקין תתחדד לך בהצלחה
|
|
|
|
|
אהלן לכולם, התלבטתי אם לשאול את השאלה פה או בקטגוריית דייג מקיאק אך לדעתי לכאן זה יהיה יותר רלוונטי. נניח ואני שוקל לרכוש קיאק לכינרת, אילו מאפיינים עלי לחפש...מבחינת נתונים פיזיים, אביזרים כלשהם וכו' וכו' האם ניתן לסמוך גם על קיאקים המגיעים מחברות פחות מוכרות ולא רק קיאקים של Ocean kayak ו-Hobie? תודה רבה  ממליץ לקנות קיאק יד 2 לאחר בדיקה מקיפה שהכל תקין. וכן אל תתפשר על פחות מהובי או אושן , מי שקמצן משלם פעמיים , משפט שסבא שלי לימד אותי, וכל פעם שאני מנסה להתחכם , אני משלם ביוקר ונזכר בו...
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
עמודים: [1] 2 3
|