בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומי דיג מקצועיים
| |-+  דיג במים מתוקים בכל הסגנונות (אחראים: itamar26, shragam)
| | |-+  קיאק לכינרת
עמודים: 1 [2] 3 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: קיאק לכינרת  (נקרא 8417 פעמים) הדפסה
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

בעניין: קיאק לכינרת
« הגיב #15 ב- : אפריל 28, 2020, 22:15:53 PM »
אהלן לכולם,
התלבטתי אם לשאול את השאלה פה או בקטגוריית דייג מקיאק
אך לדעתי לכאן זה יהיה יותר רלוונטי.

נניח ואני שוקל לרכוש קיאק לכינרת,
אילו מאפיינים עלי לחפש...מבחינת נתונים פיזיים, אביזרים כלשהם וכו' וכו'

האם ניתן לסמוך גם על קיאקים המגיעים מחברות פחות מוכרות ולא רק קיאקים של Ocean kayak ו-Hobie?

תודה רבה

ממליץ לקנות קיאק יד 2
לאחר בדיקה מקיפה שהכל תקין.

וכן אל תתפשר על פחות מהובי או אושן ,
מי שקמצן משלם פעמיים , משפט שסבא שלי לימד אותי,
וכל פעם שאני מנסה להתחכם , אני משלם ביוקר ונזכר בו...
שי אין פה עניין של קמצנות
יש פה נער צעיר עם תקציב מצומצם
שמתנהג כמו בוגר שואל מתייץ ומברר מה הכי טוב בשבילו במגבלות התקציב לפני הרכישה בכדי להמנע מטעות שתעלה לו ביוקר
 IP: [ מחובר ]
דור שגב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #16 ב- : אפריל 29, 2020, 10:15:32 AM »
אהלן לכולם,
התלבטתי אם לשאול את השאלה פה או בקטגוריית דייג מקיאק
אך לדעתי לכאן זה יהיה יותר רלוונטי.

נניח ואני שוקל לרכוש קיאק לכינרת,
אילו מאפיינים עלי לחפש...מבחינת נתונים פיזיים, אביזרים כלשהם וכו' וכו'

האם ניתן לסמוך גם על קיאקים המגיעים מחברות פחות מוכרות ולא רק קיאקים של Ocean kayak ו-Hobie?

תודה רבה

ממליץ לקנות קיאק יד 2
לאחר בדיקה מקיפה שהכל תקין.

וכן אל תתפשר על פחות מהובי או אושן ,
מי שקמצן משלם פעמיים , משפט שסבא שלי לימד אותי,
וכל פעם שאני מנסה להתחכם , אני משלם ביוקר ונזכר בו...
שי אין פה עניין של קמצנות
יש פה נער צעיר עם תקציב מצומצם
שמתנהג כמו בוגר שואל מתייץ ומברר מה הכי טוב בשבילו במגבלות התקציב לפני הרכישה בכדי להמנע מטעות שתעלה לו ביוקר

צור אני מאמין שמה ששי התכוון זה
שאולי כדי לחכות קצת עם הקנייה ולהקצות תקציב גבוה יותר
על מנת שבהמשך באמת אהיה מסופק ממה שאקבל, ולא ארכוש קיאק ואחרי כמה יציאות אמכור אותו.

מבחינת התקציב עצמו כן יש מקום להוסיף את העוד 500-800 ש"ח האלה להצעות שצור ציין פה
ואפילו עוד איזשהי הצעה שקיבלתי מבחור בשם עידן שחבר פורום.

אבל שוב אני חוזר לעיניין של עלות מול שימוש
כן יוצא לי לקפוץ לצפון בתקופת הקיץ לכמה יציאות דייג, אבל מצד שני זו לא הכמות של אדם המתגורר באזור הצפון
והכינרת במרחק של 40-30 דק' ממנו. מה גם שאני אוהב לצאת לים בקיץ אז זה לא רק "כינרת...כינרת...כינרת" בראש.

לכן חשבתי מראש אמרתי שלא "נשתגע" עם התקציב, כי בכל מקרה השימוש בקיאק לא יהיה "בשמיים"
לכן האופציות שציינתי פה כן קרצו לי
אבל בהיעדר חוות דעת על הקיאקים הללו, זה מרגיש לי כמו לרכוש ארנב בכובע. יכול להיות שזה יצליח ויכול להיות שלא.
הקיאקים האלה קורצים לי משום שהם מסמלים סוג של התפשרות. מצד אחד אם אתה בן אדם שזה לא מרכז העיסוק המרכזי שלו ולא רוצה להוציא סכום כסף משמעותי על משהו עם כמות שימוש נמוכה, זה פתרון זמין עבורך. אבל מצד שני אל תצפה לקבל את "הדה-בסט",שזה גם בסדר מבחינתי אבל אני כן רוצה לקבל מענה על תכונות בסיסיות כמו יציבות, מהירות  חתירה טובה...

שוב אני חוזר לעיניין הקיאק לים,
אני באמת מאמין בלב שלם, אף על פי שיש לי 0 ניסיון של דייג מקיאק
שבאמת למצות את חווית הדייג מקיאק בים בצורה הכי טובה, הפתרון האולטמטיבי זה קיאק פדלים.
גם עיקר כוח ההנעה שלך מגיע מהרגליים, ונניח והתעייפת עדיין קיימת האופציה לחתור
כשאתה עובד עם הרגליים הידיים שלך פנויות לחלוטין, לדעתי בזמן מלחמה עם דג גדול זה בונוס משמעותי.

כלומר, מה שאני מנסה להעביר פה. שבמידה ויגיע היום וארצה לפזול לתחום הדייג מקיאק בים
על מנת שבאמת אוכל למצות את החוויה בצורה הכי טובה שאפשר, כן יש מקום להקצות יותר כסף ובכך
בוודאי אקבל תמורה לזה.

אם אני טועה במשהו שכתבתי, בבקשה תקנו אותי. כמו שציינתי אין לי שום ניסיון בתחום. לימוד
אבל אם אתם מבינים את קו המחשבה שלי, וחושבים שיש בו איזשהו הגיון נכון. גם על זה הייתי שמח לשמוע.

מודה מקרב לב לכל אחד שמגיב פה
עריכה אחרונה: אפריל 29, 2020, 10:28:19 AM על ידי דור שגב
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #17 ב- : אפריל 29, 2020, 11:56:35 AM »
לפי דעתי אתה טועה. ואני לא מדבר על העדפה אישית אלא על הנחת הבסיס שלך. קיאק פדלים קצת יותר נוח מקיאק חתירה אבל בהעדר תקציב, זה בדיוק הקיאק שעדיף לקנות.
ועכשיו בוא נשבור כמה מיתוסים.
קיאק פדלים לא יותר מהיר מקיאק חתירה. פעמים רבות חתרתי במקביל לקיאקי פדלים ולקיאקים ממונעים חשמלית. אינספור פעמים מדדתי מהירויות עם ג׳י פי אס, גם כאשר קניתי את קיאק הפדלים שלי. ההבדל במהירות לא נובע מהפדלים!
המשתנה העיקרי שמשפיע על המהירות הוא אורך הקיאק. נוסף אליו משפיעים מעט גם עומק הרוקר ורוחב הקיאק.
אז מדוע כן פדלים. ידיים פנויות אצלי בקיאק לא הייתי אומר, כל הזמן צריך לשים יד על הגה הכיוון כך שאף פעם אין ידיים פנויות. אבל זה בעיקר בגלל המבנה הספציפי של הקיאק שלי. מאמין שעם קיאק ארוך יותר בעל קיל מודגש יותר, צריך פחות לשמור על כיוון עם הגה הכיוון.
התעייפות החותר, פה אולי היתרון המשמעותי. אבל, יכול להתחייב לך שבחתירה נכונה, תוכל לחתור שעות ולשמור על מהירות בלי להתעייף. במיוחד אם אתה צעיר. רוב הדייגים חותרים לא נכון בעליל ומכאן נוצר כל המיתוס הזה שקיאק חתירה לא משתווה לקיאק פדלים במהירות שלו. תוסיף לזה גם את המגמה שיש היום בשוק, בהשראת ארה״ב כמובן, כמה שיותר גדול יותר טוב, ותקבל קיאקים הרבה יותר רחבים ומגושמים ממה שהיו לפני עשר וחמש שנים. במילים אחרות, כבר לא מייצרים היום קיאקי דיג נורמליים שמאפשרים חתירה. גם אלו ללא פדלים, מיוצרים בהשראת קיאקי פדלים ברוחב מוגזם והעדפה שונה בתכונות הקיאק.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם תעדיף תכונה מסויימת, זה בא על חשבון תכונה אחרת. המגמה היום היא לייצר קיאקי דיג ״יציבים״. כל הפרספקטיבה של דייגים כיום לגבי מהירות קיאק נובעת מזה. יש גם סיבה מדוע שמתי את המילה יציבים במרכאות אבל זה סיפור לפוסט אחר. אם בא לך, חפש קצת בהיסטוריה בפורום ותבין.

Sent from my iPhone using Tapatalk
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #18 ב- : מאי 11, 2020, 20:16:42 PM »
דור מצאתי לך משהו מעניין
זה החיקוי של המיני x
במחיר הזה עם הציוד הנלווה שמגיע שווה לקחת סיכון
וללכת על מותג בית ולא חברה מוכרת
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #19 ב- : מאי 13, 2020, 14:15:59 PM »
לפי דעתי אתה טועה. ואני לא מדבר על העדפה אישית אלא על הנחת הבסיס שלך. קיאק פדלים קצת יותר נוח מקיאק חתירה אבל בהעדר תקציב, זה בדיוק הקיאק שעדיף לקנות.
ועכשיו בוא נשבור כמה מיתוסים.
קיאק פדלים לא יותר מהיר מקיאק חתירה. פעמים רבות חתרתי במקביל לקיאקי פדלים ולקיאקים ממונעים חשמלית. אינספור פעמים מדדתי מהירויות עם ג׳י פי אס, גם כאשר קניתי את קיאק הפדלים שלי. ההבדל במהירות לא נובע מהפדלים!
המשתנה העיקרי שמשפיע על המהירות הוא אורך הקיאק. נוסף אליו משפיעים מעט גם עומק הרוקר ורוחב הקיאק.
אז מדוע כן פדלים. ידיים פנויות אצלי בקיאק לא הייתי אומר, כל הזמן צריך לשים יד על הגה הכיוון כך שאף פעם אין ידיים פנויות. אבל זה בעיקר בגלל המבנה הספציפי של הקיאק שלי. מאמין שעם קיאק ארוך יותר בעל קיל מודגש יותר, צריך פחות לשמור על כיוון עם הגה הכיוון.
התעייפות החותר, פה אולי היתרון המשמעותי. אבל, יכול להתחייב לך שבחתירה נכונה, תוכל לחתור שעות ולשמור על מהירות בלי להתעייף. במיוחד אם אתה צעיר. רוב הדייגים חותרים לא נכון בעליל ומכאן נוצר כל המיתוס הזה שקיאק חתירה לא משתווה לקיאק פדלים במהירות שלו. תוסיף לזה גם את המגמה שיש היום בשוק, בהשראת ארה״ב כמובן, כמה שיותר גדול יותר טוב, ותקבל קיאקים הרבה יותר רחבים ומגושמים ממה שהיו לפני עשר וחמש שנים. במילים אחרות, כבר לא מייצרים היום קיאקי דיג נורמליים שמאפשרים חתירה. גם אלו ללא פדלים, מיוצרים בהשראת קיאקי פדלים ברוחב מוגזם והעדפה שונה בתכונות הקיאק.
אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם תעדיף תכונה מסויימת, זה בא על חשבון תכונה אחרת. המגמה היום היא לייצר קיאקי דיג ״יציבים״. כל הפרספקטיבה של דייגים כיום לגבי מהירות קיאק נובעת מזה. יש גם סיבה מדוע שמתי את המילה יציבים במרכאות אבל זה סיפור לפוסט אחר. אם בא לך, חפש קצת בהיסטוריה בפורום ותבין.

רק הערה קטנה יפתח - על ההסברים המפורטים שנתת ואם אתה אומר מבחינתי זה אורים ותומים,
יש חשיבות לסגנון הדיג - אם כולל טרולינג... וכנרת יש את הקטע של טרולינג ביניות (גם בים כמובן..)
לטעמי - ואולי אני טועה,
אם הכיוון הוא טרולינג אז יש עדיפות מסוימת לפדלים,
קיאק פדלים מאפשר ברגע שנתפס דג ובמיוחד עם קצת גדול, או פלמוד ששוחה פתאום מהר לכיוונך,
לתפוס את החכה ביד ולהמשיך להתקדם, או בשלב מסוים להאיץ...
אם קיאק חתירה - ברדע שתופסים בחכה מפסיקים להתקדם...
נכון שאפשר להסתדר אך בכל זאת יש חסרון מסוים כאשר הידיים או תופסות חכה או חותרות...
-------------------------------
יפתח
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #20 ב- : מאי 14, 2020, 12:01:21 PM »
הי רפי
כמו שאמרתי, היתרון העיקרי בפדלים הוא התעייפות פחותה של החותר. פשוט כי יש לנו יותר מסת שריר ברגלים מאשר בפלג הגוף העליון. זה בא לידי ביטוי בחתירה רגילה ובמיוחד למי שחותר רק עם כח הזרוע ולא עם כל שרירי הגוף העליון (כמו שנכון לחתור). לכן, בטרולינג, יש יתרון לפדלים.
לגבי ידיים פנויות, פה זה כבר תלוי במבנה הקיאק. מה יעזור לפדל אם אתה מפדל לכיוון ההפוך. אצלי בקיאק, בלי להיות צמוד על הגה הכיוון, אין לך באמת יכולת שליטה על כיוון הקיאק. להזכירך, הקיאק שלי גם קצר, גם עם הרבה רוקר וגם ללא קיל מודגש. קיאק בו תכונות אלו הפוכות, יהיה קל יותר לשמירה על קו ישר ולפידול בלי כל הזמן להחזיק את הגה הכיוון.
מה שאני רוצה להגיד בכל הסיפור הזה הוא שמתחיל להיווצר בפורום הרושם שאי אפשר להתחיל לדוג בקיאק כל עוד אין לו פדלים. מה שכמובן רחוק מהמציאות. יש פה מקרה קלאסי של תקציב מסויים, מעולה לקיאק חתירה ויכול לתת לבחור חווית דיג מעולה לכמה שנים טובות. מאמין שהוא קרא לא מעט בפורום והמסקנה שהוא הגיע אליה היא שללא קיאק פדלים, אין לו בגלל סיבה להיכנס לתחום.
אני אישית חושב שחבל וזה פספוס. אנחנו מדברים יותר מידי כמה טובים קיאקי הפדלים שלנו ושכחנו שחלקנו התחיל לחתור, הרבה לפני שהפדלים היו נפוצים, נגישים ובמחיר סביר (עד כמה שניתן). חתרנו ככה שנים, גמענו קילומטרים, ישבנו שעות בקיאק והכל היה טוב. פדלים זה נחמד, אבל בלי פדלים זה לא סוף העולם. קיאק אמיתי זה קיאק חתירה.

צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #21 ב- : מאי 14, 2020, 16:18:52 PM »
יד לך בקישור המצורף עוד משהו שיכול לעניין אותך ובתוך התקציב במידה ותחליט לא ךהגדיל אותו טיפה וללכת על כלי גדול יותר
חבילה יפה וכיסה שנראה מפנק
https://www.yad2.co.il/s/c/2kzvkd
עריכה אחרונה: מאי 14, 2020, 16:20:09 PM על ידי צור.
דור שגב

חבר פורום
*

מנותק מנותק

« הגיב #22 ב- : מאי 15, 2020, 17:29:28 PM »
צור
תודה רבה על ההשקעה והעזרה

הי רפי
כמו שאמרתי, היתרון העיקרי בפדלים הוא התעייפות פחותה של החותר. פשוט כי יש לנו יותר מסת שריר ברגלים מאשר בפלג הגוף העליון. זה בא לידי ביטוי בחתירה רגילה ובמיוחד למי שחותר רק עם כח הזרוע ולא עם כל שרירי הגוף העליון (כמו שנכון לחתור). לכן, בטרולינג, יש יתרון לפדלים.
לגבי ידיים פנויות, פה זה כבר תלוי במבנה הקיאק. מה יעזור לפדל אם אתה מפדל לכיוון ההפוך. אצלי בקיאק, בלי להיות צמוד על הגה הכיוון, אין לך באמת יכולת שליטה על כיוון הקיאק. להזכירך, הקיאק שלי גם קצר, גם עם הרבה רוקר וגם ללא קיל מודגש. קיאק בו תכונות אלו הפוכות, יהיה קל יותר לשמירה על קו ישר ולפידול בלי כל הזמן להחזיק את הגה הכיוון.
מה שאני רוצה להגיד בכל הסיפור הזה הוא שמתחיל להיווצר בפורום הרושם שאי אפשר להתחיל לדוג בקיאק כל עוד אין לו פדלים. מה שכמובן רחוק מהמציאות. יש פה מקרה קלאסי של תקציב מסויים, מעולה לקיאק חתירה ויכול לתת לבחור חווית דיג מעולה לכמה שנים טובות. מאמין שהוא קרא לא מעט בפורום והמסקנה שהוא הגיע אליה היא שללא קיאק פדלים, אין לו בגלל סיבה להיכנס לתחום.
אני אישית חושב שחבל וזה פספוס. אנחנו מדברים יותר מידי כמה טובים קיאקי הפדלים שלנו ושכחנו שחלקנו התחיל לחתור, הרבה לפני שהפדלים היו נפוצים, נגישים ובמחיר סביר (עד כמה שניתן). חתרנו ככה שנים, גמענו קילומטרים, ישבנו שעות בקיאק והכל היה טוב. פדלים זה נחמד, אבל בלי פדלים זה לא סוף העולם. קיאק אמיתי זה קיאק חתירה.

יפתח תודה רבה על התגובה שלך
לרגע אני לא שוכח שלפני שקיאקי הפדלים נחתו בארץ, האופציה היחידה עבור קיאקים הייתה חתירה או ממונע
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #23 ב- : מאי 19, 2020, 04:48:08 AM »
הי רפי

אין ספק יפתח שיש הרבה בדבריך...
אם מישהו מסיק כי "קיאק ללא פדלים לא מתאים לדיג" - זו בטח לא היתה הכוונה...
הרי רק לפני 10 שנים - בתקופת IKF, הרבה חבר'ה רק חתרו, בלי מנועים ובלי פדלים...
ובין היתר עבדו גם בטרולינג - ותפסו...

קיאק חתירה בהחלט מתאים לדיג ויש לו את החוויה שלו ואת היתרונות שלו...
יחד עם זאת - פדלים עדיין יותר מתאים לדיג מאשר חתירה, לדעתי,
בגלל הקטע של האפשרות להתקדם תוך כדי שהידיים על החכה....
צור.

חבר פורום
*

מנותק מנותק

052-3770519

« הגיב #24 ב- : מאי 21, 2020, 15:33:21 PM »
דור
תקשיב ותקשיב טוב
אם הקיאק הזה תקין ללא תיקונים או פיצוצים
קח 1000 ש''ח ורוץ לקחת אותו
הכלי הזה פצצה לכינרת וישרת אותך נאמנה גם בים
itamar26

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #25 ב- : מאי 22, 2020, 08:13:18 AM »
דור
תקשיב ותקשיב טוב
אם הקיאק הזה תקין ללא תיקונים או פיצוצים
קח 1000 ש''ח ורוץ לקחת אותו
הכלי הזה פצצה לכינרת וישרת אותך נאמנה גם בים

יכול גם להוריד ל 900 או 800 אם הוא יודע להתמקח
Eldad79

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #26 ב- : מאי 23, 2020, 22:01:50 PM »
היי,
ברוך הבא :-)
אני מניח שקראת את מאמר הכניסה לתחום http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=34967.0פה

אני מבין שפדלים הם מעבר לתחום שלך, אבל תדע שאתה יכול למצוא הובי אאוטבק ישן גם ב-4500 אם תחליט שזה מה שתלך עליו. רק סבלנות.
בניגוד ליפתח אני מוצא המון יתרונות בפדלים על פני חתירה - קודם כל העייפות. אתה יכול חתור 20 ק"מ בים לא משהו ולא להתרגש מדי. אתה יכול לפדל נגד הזרם/הדריפט, אתה יכול לזוז בקלות תוך כדי הדייג, עם חכה ביד אחת, עין על הפיש ויד על ההגה.... זז ודג, זז ודג...

אבל כן, זה יקר יותר.
צור אמר לך הרבה דברים נכונים, אני אדגיש את החשובים: אל תלך על צעצוע, או על קאייק שאין לו הרבה נסיון אצל החברים פה. בדגמים שהצעת לא הייתי נוגע גם עם מקל ארוך מאוד. בשום פנים ואופן אל תתפתה למערכת פדלים חיקוי כלשהי (לא חיקוי ולא מדחף מונע פדלים). עדיף לך קאייק חתירה טוב וישן על פני קאייק מצ'וקמק חדש.

צור נתן לך כאן כמה קישורים לקאייקים שהם זהב טהור, במידה ומצבם הפיזי טוב. כלים שיתאימו לך גם לים, לפחות לכמה שנים הבאות עד שתחליט מה בא לך.. וגם בכנרת אתה תצבור עליהם נסיון, ונסיון טוב (בניגוד לנסיון רע, שמוציא אותך מהר מהתחום).

אני אדגיש את הברור מאליו, מכיוון שאתה חדש:
1. לא יוצאים לבד ! (ומכשירי תקשורת מוגנים מים)
2. הכל קשור ומשופצר עד הביצה השמאלית !
3. בודקים תחזית רוחות וגלים לפני ולא לוקחים סיכון מיותר.
4. אפוד ציפה תמיד. קאייק שנפלת ממנו יכול להתרחק ממך בשנייה ורבע...

בהצלחה, וממליץ לך לקרוא את הנעוצים ועוד בפורום הקאייקים.
אני ממליץ לך מאוד שתתייעץ עם החברים פה לפני קניות ולא אחריהן...

בהצלחה ונתראה במים !
עריכה אחרונה: מאי 27, 2020, 23:06:15 PM על ידי Eldad79
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #27 ב- : מאי 27, 2020, 17:56:15 PM »
היי,
ברוך הבא :-)
אני מניח שקראת את מאמר הכניסה לתחום http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=34967.0פה

אני מבין שפדלים הם מעבר לתחום שלך, אבל תדע שאתה יכול למצוא הובי אאוטבק ישן גם ב-4500 אם תחליט שזה מה שתלך עליו. רק סבלנות.
בניגוד ליפתח אני מוצא המון יתרונות בפדלים על פני חתירה - קודם כל העייפוץ. אתה יכול חתור 20 ק"מ בים לא משהו ולא להתרגש מדי. אתה יכול לפדל נגד הזרם/הדריפט, אתה יכול לזוז בקלות תוך כדי הדייג, עם חכה ביד אחת, עין על הפיש ויד על ההגה.... זז ודג, זז ודג...

אבל כן, זה יקר יותר.
צור אמר לך הרבה דברים נכונים, אני אדגיש את החשובים: אל תלך על צעתוע, או על קאייק שאין לו הרבה נסיון אצל החברים פה. בדגמים שהצעת לא הייתי נוגע גם עם מקל ארוך מאוד. בשום פנים ואופן אל תתפתה למערכת פדלים חיקוי כלשהי (לא חיקוי ולא מדחף מונע פדלים). עדיף לך קאייק חתירה טוב וישן על פני קאייק מצ'וקמק חדש.

צור נתן לך כאן כמה קישורים לקאייקים שהם זהב טהור, במידה ומצבם הפיזי טוב. כלים שיתאימו לך גם לים, לפחות לכמה שנים הבאות עד שתחליט מה בא לך.. וגם בכנרת אתה תצבור עליהם נסיון, ונסיון טוב (בניגוד לנסיון רע, שמוציא אותך מהר מהתחום).

אני אדגיש את הברור מאליו, מכיוון שאתה חדש:
1. לא יוצאים לבד ! (ומכשירי תקשורת מוגנים מים)
2. הכל קשור ומשופצר עד הביצה השמאלית !
3. בודקים תחזית רוחות וגלים לפני ולא לוקחים סיכון מיותר.
4. אפוד ציפה תמיד. קאייק שנפלת ממנו יכול להתרחק ממך בשנייה ורבע...

בהצלחה, וממליץ לך לקרוא את הנעוצים ועוד בפורום הקאייקים.
אני ממליץ לך מאוד שתתייעץ עם החברים פה לפני קניות ולא אחריהן...

בהצלחה ונתראה במים !

כל מילה במקום,
המאמר אכן חובה לקרוא לכל קיאקיסט בתחילת דרכו
בכל מה שקשור לאחריות - אפשר לסמוך על דור..
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

« הגיב #28 ב- : יוני 04, 2020, 22:58:01 PM »
אני מסוקרן דור.... התחדשת כבר?
ואם טרם - החלטת מה הכיוון?

אגב,אם לכנרת - למה לא לים?