בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  פורומים כלליים ושרותים לחברים
| |-+  פינת המטבח והמתכונים (אחראי: shragam)
| | |-+  מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!
עמודים: [1] למטה
0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.
נושא: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!  (נקרא 3940 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!
« ב- : אוקטובר 15, 2019, 14:30:16 PM »
בכל מה שקשור למטבח, אני די עצלן...
מה גם שגיליתי - לעתים הכי פשוט יוצא הכי טעים....

בעקבות יציאת הדיג לדיג בוס אחרי הרבה מאוד שנים ותפיסת האראסים -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=34710.0
החלטתי ליישם את המתכון הישן נושן והמאוד מוצלח...
לימד אותי מישהו לפני כ-40 שנים והמתכון כיכב בכמה ארוחות חברים עם הרבה ליקוקי שפתיים מוצאי לשון
וכן,
אראסים בטיגון או על המנגל יוצא מעולה - אך אחרי ניסוי המתכון הזה כנראה תטגנו פחות אראסים מגניב

המתכון: אראסים מתובלים בטוסטר

1.
לפני הכל צריך טוסטר (כן, כמו זה שמכינים בו בייגל טוסט) -
ורצוי עם פלטות שניתן לשלוף ולנקות בנפרד (אם כי ניתן לנקות סביר גם אם אינן נשלפות).

2.
מצרכים:
*דגי אראס נקיים (אישית גוזר להם את כל הקוצים עם מזמרה).
*אבקת שום + גריל דגים + מעט שמן.

3.
את האראסים הנקיים, בין אם טריים ובין אם הוצאו מהמקפיא והופשרו,
מייבשים עם נייר סופג ושמים על מגש/צלחת.
חותכים בצדי הגוף חתך או שניים (תלוי בגודל הדג)

4.
שמים בכוס כמות שווה של אבקת שום וגריל דגים,
מוסיפים שמן ומערבבים בכפית עד שיש בלילה מתאימה למריחה.
מורחים את הדגים משני הצדדים וגם בחלק הפנימי בעמוד השדרה (עם מברשת או כפית)

5.
מחזירים את הדגים למקרר כדי שיספגו את הטעם של התיבול, 6 עד 24 שעות - איך שמסתדר...
אישית, נוהג לשים על הדגים נילון מתחת לכלי ונילון מעל - מונע "התייבשות" צד אחד של הדג

6.
הגיע זמן הארוחה...  מוצאי לשון
מורח את "צלעות" הטוסטר עם מעט שמן (מברשת או אפילו אצבע) למניעת הדבקות הדג לטוסטר..
מדליקים את הטוסטר ונותנים לו לתפוס חום
שמים "נגלה ראשונה" של הדגים זה לצד זה (כמובן לא זה על זה) וסוגרים עליהם את "הפלטה" העליונה
אפשר ללחות מעט ובעדינות, ואפשר גם לא...
משך זמן "הצלייה" של אראסים בינוניים הוא כ-4 דקות (3.5 עם דגים קטנים יותר, 4.5 אם הם מאוד גדולים)
מודד זמן ובאמצע (אחרי שתי דקות) הופך אותם לצד השני (יש בזה היגיון ויש סיבות גם אם הצלעות זהות)

7.
מהטוסטר לצלחת ובתיאבון



8.
נ.ב -
אפשר לנסות גם דגים אחרים, עם בננה קטנה זה עבד מצוין... להערכתי - יעבוד היטב גם עם סרגוסים ועוד...




עריכה אחרונה: אוקטובר 15, 2019, 17:28:53 PM על ידי rafi
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 1269

בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!
« הגיב #1 ב- : אוקטובר 15, 2019, 16:30:50 PM »
אראסים יפים, ומתכון מעניין.

אין לי טוסטר לחיצה, ואין לי אראסים אבל יש מתכון פשוט לפלמוד:

פלמוט מפולט בלי עור חותכים לגודל של  שתי אצבעות.

ממליחים מעט

מקמחים

בקערה נפרדת מקשקשים ביצה, טובלים את החתיכות המקומחות בביצה

בצלחת נפרדת שמים פירורי לחם, מגלגלים את החתיכות מהביצה ישר לפירורי הלחם ומשם למחבת עם שמן חם.

לטגן עד שמזהיב ולהפוך

יוצא מעדן
 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 55

הודעות: 4207

בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!
« הגיב #2 ב- : אוקטובר 15, 2019, 19:46:38 PM »
אראסים יפים, ומתכון מעניין.

אין לי טוסטר לחיצה, ואין לי אראסים אבל יש מתכון פשוט לפלמוד:

פלמוט מפולט בלי עור חותכים לגודל של  שתי אצבעות.

ממליחים מעט

מקמחים

בקערה נפרדת מקשקשים ביצה, טובלים את החתיכות המקומחות בביצה

בצלחת נפרדת שמים פירורי לחם, מגלגלים את החתיכות מהביצה ישר לפירורי הלחם ומשם למחבת עם שמן חם.

לטגן עד שמזהיב ולהפוך

יוצא מעדן
תנסה לשים בצלחת של הפרורי לחם גם סומסום
אני משתמש באותו מתכון בדיוק לאצבעות פלמידה אבל מוסיף גם סומסום
יוצר מעדן
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
xRoronoax(רן)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: 38

הודעות: 1427

חול זהב ים כחול שמש בשמיים וחכה לא צריך יותר מזה

בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!
« הגיב #3 ב- : אוקטובר 15, 2019, 20:33:48 PM »
 עצבן <a href="https://www.youtube.com/embed/EziM5ckJbo4" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/EziM5ckJbo4</a>


כבר פירסמתי את זה בעבר תמיד שווה
-------------------------------
<a href="https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/kwmmNWIdInM</a>
 IP: [ מחובר ]
Max

חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 523

Buri buri vien to papa

בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!
« הגיב #4 ב- : אוקטובר 16, 2019, 02:29:09 AM »
תודה על המתכון רפי
לדעתי האראס הוא בין הדגים הטעימים.
 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!
« הגיב #5 ב- : אוקטובר 19, 2019, 07:31:48 AM »
רפי, תודה על המתכון שנראה טוב 

הבעיה שצריך לצאת לתפוס אראסים  קריצה
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 57

הודעות: 14232

בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!
« הגיב #6 ב- : אוקטובר 19, 2019, 07:32:46 AM »
אראסים יפים, ומתכון מעניין.

אין לי טוסטר לחיצה, ואין לי אראסים אבל יש מתכון פשוט לפלמוד:

פלמוט מפולט בלי עור חותכים לגודל של  שתי אצבעות.

ממליחים מעט

מקמחים

בקערה נפרדת מקשקשים ביצה, טובלים את החתיכות המקומחות בביצה

בצלחת נפרדת שמים פירורי לחם, מגלגלים את החתיכות מהביצה ישר לפירורי הלחם ומשם למחבת עם שמן חם.

לטגן עד שמזהיב ולהפוך

יוצא מעדן
תנסה לשים בצלחת של הפרורי לחם גם סומסום
אני משתמש באותו מתכון בדיוק לאצבעות פלמידה אבל מוסיף גם סומסום
יוצר מעדן

ראובן ואלון, ככה גם אני עושה אצבעות דגים סמיילי
צריך לפרסם את זה בשררשור נפרד 
-------------------------------

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!
« הגיב #7 ב- : אוקטובר 23, 2019, 12:59:52 PM »
רפי, תודה על המתכון שנראה טוב 

הבעיה שצריך לצאת לתפוס אראסים  קריצה
לא בעיה...
הכי קל והכי קליל.. סמיילי
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
rafi

מנהל אתר
חבר פורום
*****

מנותק מנותק

גיל: 62

הודעות: 39113

בעניין: מתכון להכנת אראסים (ולא רק) - פשוט ומעולה!
« הגיב #8 ב- : אוקטובר 23, 2019, 13:01:47 PM »
עצבן <a href="https://www.youtube.com/embed/EziM5ckJbo4" target="_blank">https://www.youtube.com/embed/EziM5ckJbo4</a>

כבר פירסמתי את זה בעבר תמיד שווה
תזכורת במקומה רן  אתה בסדר

אראסים יפים, ומתכון מעניין.

אין לי טוסטר לחיצה, ואין לי אראסים אבל יש מתכון פשוט לפלמוד:

פלמוט מפולט בלי עור חותכים לגודל של  שתי אצבעות.

ממליחים מעט

מקמחים

בקערה נפרדת מקשקשים ביצה, טובלים את החתיכות המקומחות בביצה

בצלחת נפרדת שמים פירורי לחם, מגלגלים את החתיכות מהביצה ישר לפירורי הלחם ומשם למחבת עם שמן חם.

לטגן עד שמזהיב ולהפוך

יוצא מעדן
תנסה לשים בצלחת של הפרורי לחם גם סומסום
אני משתמש באותו מתכון בדיוק לאצבעות פלמידה אבל מוסיף גם סומסום
יוצר מעדן

קל ופשוט להכנה - תמיד שווה...
ואם אתם אומרים...
אז בקרוב אנסה

מסכים עם שרגא - מצדיק שרשור נפרד...
ואם אחד משניכם לא יפתח - אני אפתח ואעתיק קריצה
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

גיל: לא זמין

הודעות: 5702

זה מתכון מפורסם מליפני הרבה שנים מי שלא ניסה לא יודע מה הוא מפסיד    זקן

עראס דג טעים אש ובשיטה הזו יוצא פצצה    הגזעי
 IP: [ מחובר ]
0 משתמשים ו- 2 אורחים נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!