מה גם שגיליתי - לעתים הכי פשוט יוצא הכי טעים....
בעקבות יציאת הדיג לדיג בוס אחרי הרבה מאוד שנים ותפיסת האראסים -
http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=34710.0
החלטתי ליישם את המתכון הישן נושן והמאוד מוצלח...
לימד אותי מישהו לפני כ-40 שנים והמתכון כיכב בכמה ארוחות חברים עם הרבה ליקוקי שפתיים

וכן,
אראסים בטיגון או על המנגל יוצא מעולה - אך אחרי ניסוי המתכון הזה כנראה תטגנו פחות אראסים

המתכון: אראסים מתובלים בטוסטר

1.
לפני הכל צריך טוסטר (כן, כמו זה שמכינים בו בייגל טוסט) -
ורצוי עם פלטות שניתן לשלוף ולנקות בנפרד (אם כי ניתן לנקות סביר גם אם אינן נשלפות).
2.
מצרכים:
*דגי אראס נקיים (אישית גוזר להם את כל הקוצים עם מזמרה).
*אבקת שום + גריל דגים + מעט שמן.
3.
את האראסים הנקיים, בין אם טריים ובין אם הוצאו מהמקפיא והופשרו,
מייבשים עם נייר סופג ושמים על מגש/צלחת.
חותכים בצדי הגוף חתך או שניים (תלוי בגודל הדג)
4.
שמים בכוס כמות שווה של אבקת שום וגריל דגים,
מוסיפים שמן ומערבבים בכפית עד שיש בלילה מתאימה למריחה.
מורחים את הדגים משני הצדדים וגם בחלק הפנימי בעמוד השדרה (עם מברשת או כפית)
5.
מחזירים את הדגים למקרר כדי שיספגו את הטעם של התיבול, 6 עד 24 שעות - איך שמסתדר...
אישית, נוהג לשים על הדגים נילון מתחת לכלי ונילון מעל - מונע "התייבשות" צד אחד של הדג
6.
הגיע זמן הארוחה...

מורח את "צלעות" הטוסטר עם מעט שמן (מברשת או אפילו אצבע) למניעת הדבקות הדג לטוסטר..
מדליקים את הטוסטר ונותנים לו לתפוס חום
שמים "נגלה ראשונה" של הדגים זה לצד זה (כמובן לא זה על זה) וסוגרים עליהם את "הפלטה" העליונה
אפשר ללחות מעט ובעדינות, ואפשר גם לא...
משך זמן "הצלייה" של אראסים בינוניים הוא כ-4 דקות (3.5 עם דגים קטנים יותר, 4.5 אם הם מאוד גדולים)
מודד זמן ובאמצע (אחרי שתי דקות) הופך אותם לצד השני (יש בזה היגיון ויש סיבות גם אם הצלעות זהות)
7.
מהטוסטר לצלחת ובתיאבון

8.
נ.ב -
אפשר לנסות גם דגים אחרים, עם בננה קטנה זה עבד מצוין... להערכתי - יעבוד היטב גם עם סרגוסים ועוד...