לא הצלחתי להבין אם זו ציניות או לא...

ממש לא ציניות.בגלל חוסר פיקוח על גודל הדגים שמוציאים ומחסור בחוקים נוקשים וקנסות גדולים כל אחד עודה מה בראש שלו.
בתור אחד שגר כמה שנים בארה"ב ומטייל לא מעט בעולם ומכבד בכל מקום את חוקי הדייג שלו על מנת לשמור על הדגה זה ממש מכעיס אותי לראות מה שקורה בארץ .אין דין ואין דיין.
אני מאמין שיש לא מעט חברים בפורום שיקראו את התגובה שלי ויזדהו איתי ומצד שני לא מעט שיהיו נגדי.בסופו של דבר אני עוסק בדייג ספוטיבי -90% מהדגים חוזרים למים גם בגדלים משמעותיים על מנת לשמור על הדגה.מי שמסכים איתי שיבורך .
אני לא מרבה להגיב פה בפורום אבל מידי פעם נדלקת לי מנורה אדומה ואני חושב שלכולם צריכות להדלק נורות כי המצב בארץ עגום מאוד מכל הבחינות -הן חוקתית והן אכפתיות ויישום חוקים למען הדגים ושמירת הים.
קודם כל ולפני הכל, אני סופר בעד דיג ספורטיבי אמיתי, של c&r, אבל, וזה אבל גדול, אתה לא יכול לאלץ אנשים לנהוג לפי אמות מידה סובייקטיביות כשאין שום תקן שמחייב אליהן.
דבר שני, אין מה להשוות בין ישראל לארה"ב מבחינת דיג טונה כחולת סנפיר, בישראל אין באמת דיג ספורטיבי של טונות, בשנה מאוד מוצלחת נתפסות בארץ אולי 10-15 טונות בסך הכל. גם דיג מסחרי של טונה בארץ הוא מזערי, מדובר על כ-20-30 טון בלבד, כשבאגן הים התיכון נידוגים בכל שנה כ-22,000 טון, לכן ל-10 דגים שנידוגים פה אין שום משמעות על האוכלוסייה הכללית.
דבר אחרון, החוק- הוא לא קובע גודל מינימלי לטונה כחולת סנפיר, בכלל, כלומר שעל פי חוק, גם טונה של חצי קילו מותר לקחת, אז טונה של 50 קילו?