בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  בכיר באגף הדיג: התנהלות חמורה! החלט ורטג מטעים את בגצ!
עמודים: [1] 2 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: בכיר באגף הדיג: התנהלות חמורה! החלט ורטג מטעים את בגצ!  (נקרא 15132 פעמים) הדפסה
yaad

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

ביחד נעשה ונצליח!

שלום לכולם,
מפורסם לראשונה: קבלו סקופ שלא העליתם על דעתכם שתראו, ספק אם תאמינו למראה עיניכם!
מי שמתעייף לקרוא את ההקדמה והרקע - יכול לדלג ישר למסמכים עצמם....

משך מעל 4 שנים שאנחנו אומרים וגם מראים כי החל"ט - החב' להטעיית הציבור שמתקראת החב' להגנת הטבע, מנהלת את קמפיין הדיג שלה תוך הטעיית הציבור והרגולטורים, בעבר גם אמרנו שהם מטעים את בג"ץ. אמרנו שהם עושים זאת מתוך שיקולים זרים שאינם באמת שמירת הדגה והים ואמרנו שהם פועלים לחיסול הדיג הספורטיבי למען יצירת הספינים שלהם. הם עשו זאת בשת"פ עם רט"ג ומסתבר גם פעם נוספת - "הלך הזרזיר אצל העורב"..

הפעם, יצא המרצע מן השק! הפעם לא רק אנחנו אומרים זאת,
הפעם אומר זאת מנהל תחום דיג במשרד בחקלאות וביולוג ימי ותיק, ד"ר אורן סונין!

במה דברים אמורים?!

לפני כמה חודשים החל'ט חיפשו ומצאו ספין חדש: הכרזת הלוקוסים והטונות כמינים מוגנים.
מסתבר כי מבחינת שני הגופים השרלטנים הללו, בכל הנוגע לספינים בתחום הדיג, אין גבול לחוצפה, למניפולציות ולמזימות המסואבות. החל"ט עתרה לבג"צ בדרישה להכרזה כזו, מן הסתם וכדרכם בקודש בתאום עם רט"ג - הם מצרפים את רט"ג כמשיבה כדי שרט"ג תתמוך בהם, כי רט"ג בתור אורגן של המדינה לא יכולים לעתור נגד השר הממונה עליהם וכנגד אגף הדיג.

אנחנו (י.ע.ד והפורום) הצטרפנו לעתירה כמשיבים, בשלב ראשון ללא הגשת נימוקים מפורטים כנגד העתירה, במטרה לחשוף אחד ולתמיד את שקרי החל"ט. מדובר בעתירה מטעה ושקרית מתחילתה ועד סופה, עם בדיות בדבר "מינים בסכנת הכחדה" כשלא זה המצב, בצירוף חוו"ד תמוהה של מנחם גורן (מעניין כמה כסף קיבל?) ושאר גיבובי זריית חול בעיניים, למרות שאין בנמצא שום נתון או מחקר או סקר בדוק מהעשור האחרון, על מצב הלוקוסים והטונות.

נראה כי שני הגופים הללו הגדילו לעשות ובדרך לא דרך שכנעו את השר להגנת הסביבה אלקין, לחתום על אכרזה מתוקנת של מינים מוגנים, אשר תכלול את כל סוגי הלוקוסים ואת הטונות ולרבות טונה אלבקור שאין נפוצה ממנה ולא מתקרבת לחופים. מן הסתם הטעו אותו ומכרו לו לוקשים, הובילו אותו באף והוליכו אותו בכחש.

לפני זמן מה קיבלנו למייל של י.ע.ד את ההודעה על הכוונה להוציא צו אכרזה מתוקן, בצירוף הצו, עם הודעה שיש להגיש התייחסויות עד 27/5/18 (כמובן שנגיש). מה שקיבלנו פורסם כאן בפורום י.ע.ד

הבחנו כי יש כאן עוד נסיון בזוי של שני הגופים הללו, החל'ט ורט'ג, לא רק לעשות ספין הזוי נוסף על ראשנו, אלא גם נסיון מעוות לעקוף את אגף הדיג בתחומי סמכותו ולהפוך עצמם לרגולטור שמנהל את הדיג בישראל. המילה בזוי היא אולי קשה, אך אין מילה פחות קשה מהמילה נבזות, להגדרת ההתנהלות הבזויה הזו.

מיידית שיגרנו מכתב אל פקיד הדיג הראשי מר ניר פרוימן ואל מנהל תחום דיג במשרד בחקלאות ד"ר אורן סונין, שם הצבענו על ההתנהלות הבלתי ראויה ועל "התרגיל" (יצורף בהמשך לאחר שייסרק).

בתשובה, קיבלנו כמכותבים מייל ששלח ד"ר סונין אל היועצת המשפטית של משרדו, בצירוף חוות דעתו שמתייחסת לבג"ץ שהגישו החל"ט (כן כן, זה בהמשך ההודעה!). כמה ימים לאחר מכן, החל"ט שכנראה ידעו שהחומר בידינו, הודיעו לבג"צ על מחיקת העתירה שלהם.

קבלו לקט ציטוטים מהדברים אותם כותב ד"ר סונין על החל'ט ורט'ג, במייל ששלח:

"נראה כי המהלך מתואם היטב בין החברה להגנת הטבע ובין רשות הטבע והגנים"
......
"אין כל לגיטימיות להתנהלות מסוג זה. זהו מהלך מתואם, בין גופים שאינם מעוניינים בהמשך קיומו של הדיג הישראלי, המנסים להפסיקו בכל דרך"

קבלו לקט ציטוטים מהדברים אותם כותב ד"ר סונין על עתירת החל'ט לבג"ץ בחוות דעתו:

"בכך מציגים התובעים תמונה מטעה בפני שופטי בג"ץ "
.......
"זוהי עובדה, לא דעה,  עובדה החושפת באופן ברור כי מטרתו היחידה של בג"ץ פופוליסטי זה, להפחיד וליצור הד תקשורתי שאין בינו לבין המציאות דבר"
....
"אפרט בהמשך המסמך, עד כמה שגוי היה להגיש בג"ץ זה ועד כמה מוטעים ומטעים הנתונים המופיעים בו."
....
"זוהי מטרתה האמיתית של החלה"ט והיא משתמשת ב בג"ץ להשיג מטרה זו, לכאורה, תוך הטעיה בוטה של שופטי בג"ץ, כפי שאציג בהמשך"

"לכאורה,  יש בפניית החלה"ט ל בג"ץ, לא יותר מפופוליזם והטרדה,  הן של הרשות המבצעת והן של הרשות השופטת. נראה כי מטרת הפניה נובעת מהצורך ליצור הד תקשורתי ולא יותר מכך."

יש חשיבות רבה לכל מי שמנסה להבין מה מתרחש בנוגע לנסיון לאסור לחלוטין דיג לוקוסים וטונות, לקרוא את הדברים אז בבקשה, קבלו המייל המלא וחוות הדעת המלאה של ד"ר אורן סונין.
קריאה מהנה  מתבייש

המייל של ד"ר סונין (הדגשות בצהוב שלנו)-

חוות הדעת של ד"ר סונין (הדגשות בצהוב שלנו) -

אחרי קריאת הנ"ל לא נותר אלא לומר: I rest my case
עריכה אחרונה: אוקטובר 17, 2018, 13:58:02 PM על ידי הנהלת ISF
-------------------------------
י.ע.ד - ים עם דגים!
נלחמים על הדיג הספורטיבי!
נלחמים על עתיד הים והדגה!
 IP: [ מחובר ]
ruviva
חבר פורום
*

מנותק מנותק

אכן מסמך מפורט ומרשים ביותר, ונכונה הקביעה שאם פרט מסוים יוכרז כפרט מוגן, באופן אוטומטי יאסר גם היבוא של פרט זה מחו"ל. היעלה על הדעת שמאזרחי ישראל תמנע האפשרות לאכול טונות ולוקוסים?
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

זה כבר מרתיח את הדם

אבל מעניין מה יהיו ההשלכות ומה יתפתח מזה בעתיד

עריכה אחרונה: מאי 25, 2018, 06:09:30 AM על ידי בנצי (אלון )
אברהם כהן

חבר_ISF
חבר פורום
*

מנותק מנותק

בס"ד

תגובה משכילה, מקצועית ויסודית.
כמובן זה רק מראה את השחיתות שקוראת שמה אצל אלו שנותנים להם אחריות על נושא הדגה והים, וקרוב לוודאי שאפילו דג זהב הם לא גידלו אי פעם באקווריום זכוכית עגול וקטן אצלם בבית (וכנראה שאם כן, בטח הדג היה מת בשבוע הראשון).

עצוב ומקומם לראות איך הדברים הללו מתנהלים כאן  מקיאים
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

ברקים ברקים גשם

אני חושב שיש סערה בדרך

יש לי המוןןן מה להגיד על חוות הדעת של דוקטור סונין אבל בשלב זה אני יתן לכולם לקרוא ולהגיב
ולאותם "אורחים" שנימצאים בדף וקוראים אני יגיד ככה זו רק חוות דעת אחת מבין  כמה כאלו וכולם
מדברים על ההונאה שביצעתם במחטף הרפורמה לחיסול הדייג בישראל

המלצה שלי תשימו מעילים הולך לרדת גשם
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אחרי יומיים מאוד עמוסים אני מתפנה להגיב סוף סוף. טפח אחרי טפח, פרצופם האמיתי של "הירוקים" הולך ונחשף, ונראה שמי שראה בהם שותפים לדרך, אגף הדייג שקיבל עד היום את דעתם כמעט כתורה מסיני, מתחילים לפקוח את העיניים, ולהבין שכמו שהם מנסים לעשות עלינו סיבוב, ככה גם על האגף הם עושים סיבוב, מוליכים את כולם שולל בעזרת חוות דעת ועובדות שמבוססות על שקרים והונאות.
לא רחוק היום בו החיבור הרקוב הזה הולך להתפוצץ, מרגע שהחברים באגף הדייג הבינו שמשקרים להם, לנו ולבית המשפט בפרצוץ מבלי להניד עפעף, רק כדי לקדם את האינטרס הצר של החברה להגנת הטבע, הפרידה קרובה מאוד, והחלה"ט הולכת לעוף מהחבילה בלי כלום...
אני מקווה שגם בעזרת האגף וגם בזכות המאבק העיקש שמנוהל ע"י יעד ובהובלתו של רפי, נצליח לערער את אמינותם של נציגי החלה"ט ובעיקר את אמינות ה"עובדות" שהם מציגים, ונצליח לסלק את הגוף המושחת והמסואב הזה מהמגרש, ובכך להוביל את תחום הדייג בישראל לרפורמה אמיתית, צודקת והוגנת. כל הכבוד לכל העמלים על הנושא!

האתר מספר 1
עריכה אחרונה: מאי 25, 2018, 16:55:54 PM על ידי Kobiarava
Marat Matzkin

חבר פורום
*

מנותק מנותק

0542-143064

אחרי יומיים מאוד עמוסים אני מתפנה להגיב סוף סוף. טפח אחרי טפח, פרצופם האמיתי של "הירוקים" הולך ונחשף, ונראה שמי שראה בהם שותפים לדרך, אגף הדייג שקיבל עד היום את דעתם כמעט כתורה מסיני, מתחילים לפקוח את העיניים, ולהבין שכמו שהם מנסים לעשות עלינו סיבוב, ככה גם על האגף הם עושים סיבוב, מוליכים את כולם שולל בעזרת חוות דעת ועובדות שמבוססות על שקרים והונאות.
לא רחוק היום בו החיבור הרקוב הזה הולך להתפוצץ, מרגע שהחברים באגף הדייג הבינו שמשקרים להם, לנו ולבית המשפט בפרצוץ מבלי להניד עפעף, רק כדי לקדם את האינטרס הצר של החברה להגנת הטבע, הפרידה קרובה מאוד, והחלה"ט הולכת לעוף מהחבילה בלי כלום...
אני מקווה שגם בעזרת האגף וגם בזכות המאבק העיקש שמנוהל ע"י יעד ובהובלתו של רפי, נצליח לערער את אמינותם של נציגי החלה"ט ובעיקר את אמינות ה"עובדות" שהם מציגים, ונצליח לסלק את הגוף המושחת והמסואב הזה מהמגרש, ובכך להוביל את תחום הדייג בישראל לרפורמה אמיתית, צודקת והוגנת. כל הכבוד לכל העמלים על הנושא!

האתר מספר 1
מקווה מאוד שיצא משהו מזה...
היום הם "בסיכסוך" מחר הם "חברים" 

צריך לנצל את המומנטום לטובתנו!

לא משנה מה תהיה התוצאה, ואני יותר מבטוח שהיא תהיה לטובתנו,

אני אעביר "מסר" מעל במה זו לרט"ג & company:

" שטפו היטב את הפה, צחצחו היטב שיניים או תוציאו את התותבות כי 

הינה אני בא..."

מארט  אתה בסדר
ינשוף דייג ירושלמי

חבר פורום

מנותק מנותק

האתר מספר 1
אתה בסדר   
מה כל כך  קשה ללמוד ממדינות  אחרות עם ניסיון בתחום משאב הדייג וליישם בארץ ? 
ניתן לאפשר דייג חובבני יחד עם הגבלות שונות.   ניתן לקיים דייג מסחרי  עם  הגבלות רבות. 
מה שכן חובת אכיפה  והרתעה.  אחרת כלום.
אם אתה רוצה לברקים לך למעקה ברידינג יוצאים שם גומברים טלוויזיות ולברקים כמעט בכל שעה
shragam

הערוץ שלי
מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

פשוט  עצבן לראות איך ההחלטות מתקבלות במדינה (ולא רק במקרה שלנו קריצה).
מקווה מאוד שהמומנטום הזה  יצליח והגזרה תמנע.

הגיע הזמן לחשוף את השחיתות ברט"ג והחל"ט

מוזמנים להכנס לערוץ היוטיוב שלי  ולהרשם 

https://www.youtube.com/ShragaMiFishingForTheSoul

ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

חתיכת סקופ זה   זקן

מה שאומרים פה כול השנים מה שרושמים פה בכול הדיונים

אז עכשיו זה לא רק הספורטיביים אומרים

עכשיו זה מנהל באגף הדייג אומר שנימאס מהשקרים שלהם   זהירות

החלט האלו יוצאים פה שקרנים ומלוכלכים שמטעים את כול העולם ואחותו    עצבן

צריך לעשות משהו שהחלט האלו ישלמו על כול השטיקים שלהם   זהירות זהירות
ארז.ד.
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מחזק את ידי דר' אורן סונין אשר הציג אמת הנשענת על עובדות וידע ולא על פופוליזם גם אם כרוך הדבר בלצאת כנגד שני גופים עתירי כח וממון, תודה להנהלת יעד שממשיכה לעקוב ולהגיב אקטיבית לכל רעה חולה של החל"ט ורט"ג ,אם למישהו יש המייל של אותו דוקטור הייתי שמח לשלוח לו מכתב תודה , לא כי הוא משרת את האג'נדה שלי, כי הוא אמיץ מספיק לפעול על פי אמת פשוטה ולא פופולרית בימים אלה .
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

האתר מספר 1
אתה בסדר   
מה כל כך  קשה ללמוד ממדינות  אחרות עם ניסיון בתחום משאב הדייג וליישם בארץ ? 
ניתן לאפשר דייג חובבני יחד עם הגבלות שונות.   ניתן לקיים דייג מסחרי  עם  הגבלות רבות. 
מה שכן חובת אכיפה  והרתעה.  אחרת כלום.

הכל נכון ינשופנו... בדיוק כך צריך להיות... וזו מטרתנו!
רק שהחל"ט לא מעוניינים ברגולציית דיג נכונה ומידתית -
הם מתעניינים בספינים וכותרות כי מטרתם האמיתית איננה הים אלא קידום אינטרס כלכלי...

כפי שציין קובי,
ברגע שהמניפולטורים מהחל"ט יעופו מהמגרש - נכתיב רגולציית דיג נכונה ומידתית ברוח הדברים שציינת

הנהלת ISF

הנהלת האתר
חבר פורום

מנותק מנותק

זה הזמן להקפיץ את השרשור הזה
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

זה הזמן שלנו להפנות את הנושא לבג"צ, ולפנות לד"ר אורן סונין להגיע ולהעיד בתור עד מומחה!
הנהלת ISF

הנהלת האתר
חבר פורום

מנותק מנותק

מומלץ לכולם לקרוא את חוות הדעת של ד"ר אורן סונין שבהודעה הפותחת
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: [1] 2 למעלה  
« הקודם הבא »