פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 דוחות דיג
  יומן דו"חות הדיג (אחראים: rafi, shragam)
   לוקוס ענק (מלפני תקופת האיסור) |
עמודים: [1] 2 3
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
דו"ח דיג: לוקוס ענק (מלפני תקופת האיסור) (נקרא 7647 פעמים) |
הדפסה |
|
ZAHI981
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
תאריך הדו"ח | מיקום | סוג | מצב הים | עומק משוער | סגנון הדייג: | 23/4/2019 | דרום - אשדוד | מים מלוחים | גלי | 0 - 10 מטר | דיג בז'רז'ור מהחוף (מלוחים) |
תפיסות דגים |
שעת תפיסה | פיתיון | סוג הדג | כמות | משקל כולל בק"ג |
הדו"ח:מתחיל מוקדם ב3 קובע עם אסולין בנקודה מגיעים ושום כלום אנשים מוצאים והפעם ואנחנו נהנים מחוויות שקרו לנו בשבוע שעבר ,נפגשים עם המאסטר "הפתיע אותנו הבחור" הגדול דוראדו על החוף,מחליטים לרדת לגשש בחוף,אחריי עבודה בערך של חצי שעה אני מקבל פיצוץ אדיר על המקל וצועק לאסולין ושרון שאני נעול ואין לי מושג מה זה, פייט מטורף ובסוף הוא יוצא באלגנטיות לוקוס יפיוף ביותר ,הכל הכוונה של התותחים האלה אסולין את שרון no1@ wife: נ.ב שכחתי לציין שנתפס לפני תקופת איסור הדייג של הלוקוסים,מאחר ורק היום הצליחו להוציא לי את התמונות מהנייד הקודם שנפל לי למים....
|
|
עריכה אחרונה: מאי 31, 2019, 21:01:23 PM על ידי ZAHI981
|
|
|
|
|
|
אחלה, רק אסור לדוג לוקוסים עד 29 ביוני.
|
|
|
|
ZAHI981
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אם תשים לב שאני עם כובע גרב מועיל,זה היה לפני תקופת האיסור,פשוט רק היום הצלחתי להוציא את התמונות מהנייד לאחר שנפל לי למים,תודה בכל זאת אציין בדוח..
|
|
|
|
|
יש סיפור ב י.ע.ד על בחור שפירסם תמונה שלו עם דג בשטח של שמורת טבע. זה הגיע לבית משפט. אולי תשקול מחדש איזה תמונות אתה רוצה לפרסם בדו"ח.
|
|
|
|
|
יופי של לוקוס, כל הכבוד.... 
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
אחלה צחי, לוקוס ביריון בהחלט לתפיסה מהחוף. היה לך מזל שהוא לקח אותך לסלע, כי בגודל הזה אם הוא נכנס בין הסלעים שום דבר לא יזיז אותו... לגבי האיסור, אם נתפס לפני, זה ממש לא משנה מתי פירסמת את הדו"ח, אין סיבה להסתיר או לטשטש. אם תרצה אפשר לעדכן את תאריך התפיסה בדו"ח בעריכה כדי להבהיר את העניין. יופי של תפיסה ויופי של דו"ח, תודה על השיתוף
|
|
|
|
ZAHI981
|
חבר פורום  
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אחלה צחי, לוקוס ביריון בהחלט לתפיסה מהחוף. היה לך מזל שהוא לקח אותך לסלע, כי בגודל הזה אם הוא נכנס בין הסלעים שום דבר לא יזיז אותו... לגבי האיסור, אם נתפס לפני, זה ממש לא משנה מתי פירסמת את הדו"ח, אין סיבה להסתיר או לטשטש. אם תרצה אפשר לעדכן את תאריך התפיסה בדו"ח בעריכה כדי להבהיר את העניין. יופי של תפיסה ויופי של דו"ח, תודה על השיתוף
אכן נתפס לפני האיסור אבל אין תאריך על התמונות כך שאני לא רוצה להסתבך סתם
|
|
|
|
|
איסור דיג תק' תשמ"ה-1985 תק' תשמ"ו-1986 תק' תשע"ז-2016 8א. (א) לא ידוג אדם דגים בים התיכון בתקופת הרבייה, למעט בדיג מכמורת; תקנת משנה זו לא תחול על דיג בחכה מהחוף.
|
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
יש סיפור ב י.ע.ד על בחור שפירסם תמונה שלו עם דג בשטח של שמורת טבע. זה הגיע לבית משפט. אולי תשקול מחדש איזה תמונות אתה רוצה לפרסם בדו"ח.
ז'ניה, מאחר ואני הייתי מאוד מעורב בכל הסיפור אז אחדד: אסור היה לרט"ג להשתמש בתמונות הללו בגלל זכויות יוצרים. הוגשה בקשה מתאימה לבית המשפט - י.ע.ד פעלה להכין כל מה שצריך, כולל לגבי השימוש בתמונות. באותו יום בתוך כמה שעות, עוה"ד של רט"ג הודיע שהוא מבטל את כתב האישום! הבחור שלנו אפילו לא הצטרך להגיע לבית המשפט! הם כבר לא יטרידו אנשים בגלל תמונות שפרסמו... בהזדמנות חגיגית זו רק נעדכן - רט"ג והפקח אישי יקבלו בימים הקרובים מכתבי התראה עם דרישה לפיצוי וצפויים לתביעה כספית אחלה, רק אסור לדוג לוקוסים עד 29 ביוני.
איסור דיג תק' תשמ"ה-1985 תק' תשמ"ו-1986 תק' תשע"ז-2016 8א. (א) לא ידוג אדם דגים בים התיכון בתקופת הרבייה, למעט בדיג מכמורת; תקנת משנה זו לא תחול על דיג בחכה מהחוף. ודקל הפנה נכון! התקנה לא חלה על דיג עם חכה מהחוף, גם אם פקיד הדיג יפרסם הודעה שאסור לדוג לוקוסים מהחוף - הודעה כזו היא חריגה מסמכות ובלתי חוקית ולכן חסרת תוקף.
|
-------------------------------
|
|
|
|
 |
|
|
לא אם, זה פורסם! תקופת הרבייה בתוקף סמכותי לפי סעיף 8א (ד) לתקנות הדיג, 1937, בתקופת הרבייה שתחול בין ה- 28 באפריל 2019 (כ"ג בניסן תשע"ט) לבין ה- 30 במאי 2019 (כ"ה באייר תשע"ט) (כולל), לא ידוג אדם דגים בים התיכון בתקופת הרבייה, למעט בדיג מכמורת ודיג בחכה מהחוף. ברם, גם ההיתר לגבי דייג מכמורת ודייג עם חכה מהחוף מוגבל כך- שלא ידוג אדם דגים בים התיכון השייכים לתת-משפחת הדקרים (לוקוס). היה ונדוגו דגים כאמור – יש להשיבם למים באופן מיידי. בתוקף סמכותי לפי סעיף 8א (ד) לתקנות הדיג, 1937, בתקופה שבין ה- 28 באפריל 2019 (כ"ג בניסן תשע"ט) לבין ה- 29 ביוני 2019 (כ"ו בסיון תשע"ט) (כולל), לא ידוג אדם דגים בים התיכון השייכים לתת-משפחת הדקרים (לוקוס). היה ונדוגו דגים כאמור – יש להשיבם למים באופן מיידי. תקופת הגיוס במכמורת בתוקף סמכותי לפי סעיף 8א (ד) לתקנות הדיג, 1937,בתקופה הגיוס שתחול בין ה-1 ביולי 2019 (כ"ח בסיון תשע"ט) לבין ה- 31 באוגוסט (ל' בתמוז תשע"ט) (כולל), לא ידוג אדם בדיג מכמורת בים התיכון בתקופת הגיוס במכמורת. ניר פרוימן מנהל האגף לדיג ולחקלאות מים פקיד הדיג הראשי https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/fishery/publication/2019/Pages/isur_daig.aspxרפי, תסביר בבקשה למה לדעתך זה לא חוקי.
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
שאפו ענק צחי  ממש לא פשוט להוציא לוקוס בז'רז'ור מהחוף, תפיסה של השמחות  ואין צורך בכל העריכה עם הציון של תקופת האיסור - ראה תגובתי הקודמת.... מתי שלא תפסת - שיהיה לך לבריאות... ולידיעת כולם - לוקוס האירדי להבדיל מלוקוסים אחרים, נפוץ ביותר וגם לפי IUCN הוא ללא כל חשש או סיכון, כמו סרגוס. פשוט, מאז ומתמיד היה דג יותר שקשה לתפוס אותו, גם לפני 40 שנה מעטים נתפסו עם חכה מהחוף, בצלילה רואים היום את האירדי בדומה לתקופה של לפני 20 שנים, די דומה... אחלה, רק אסור לדוג לוקוסים עד 29 ביוני.
אם תשים לב שאני עם כובע גרב מועיל,זה היה לפני תקופת האיסור,פשוט רק היום הצלחתי להוציא את התמונות מהנייד לאחר שנפל לי למים,תודה בכל זאת אציין בדוח.. צחי, לא רואה תמונה שלך, לא עם גרב ולא עם מעיל...  אחלה צחי, לוקוס ביריון בהחלט לתפיסה מהחוף. היה לך מזל שהוא לקח אותך לסלע, כי בגודל הזה אם הוא נכנס בין הסלעים שום דבר לא יזיז אותו... לגבי האיסור, אם נתפס לפני, זה ממש לא משנה מתי פירסמת את הדו"ח, אין סיבה להסתיר או לטשטש. אם תרצה אפשר לעדכן את תאריך התפיסה בדו"ח בעריכה כדי להבהיר את העניין. יופי של תפיסה ויופי של דו"ח, תודה על השיתוף
אכן נתפס לפני האיסור אבל אין תאריך על התמונות כך שאני לא רוצה להסתבך סתם לא משנה מתי נתפס ותשים בכייפ תאריך ותמונות... לגבי החשש שלך הנה אני מודיע פומבית - אם תצטרך לשלם קנס אני משלם לך כפול... אך גם לוקח חצי מהפיצויים שתרוויח  אחרי מה שחטפו אין סיכוי שבעולם שיטרידו אותך - ומי שינסה יחטוף תביעה. אנחנו לא אמורים לחשוש מהם, הגיע הזמן שהעבריינים שמתיימרים לאכוף - יתחילו לחשוש מאתנו!
|
|
|
|
rafi
|
מנהל אתר חבר פורום    
מנותקגיל:
62
|
|
 |
|
|
לא אם, זה פורסם! תקופת הרבייה בתוקף סמכותי לפי סעיף 8א (ד) לתקנות הדיג, 1937, בתקופת הרבייה שתחול בין ה- 28 באפריל 2019 (כ"ג בניסן תשע"ט) לבין ה- 30 במאי 2019 (כ"ה באייר תשע"ט) (כולל), לא ידוג אדם דגים בים התיכון בתקופת הרבייה, למעט בדיג מכמורת ודיג בחכה מהחוף. ברם, גם ההיתר לגבי דייג מכמורת ודייג עם חכה מהחוף מוגבל כך- שלא ידוג אדם דגים בים התיכון השייכים לתת-משפחת הדקרים (לוקוס). היה ונדוגו דגים כאמור – יש להשיבם למים באופן מיידי. בתוקף סמכותי לפי סעיף 8א (ד) לתקנות הדיג, 1937, בתקופה שבין ה- 28 באפריל 2019 (כ"ג בניסן תשע"ט) לבין ה- 29 ביוני 2019 (כ"ו בסיון תשע"ט) (כולל), לא ידוג אדם דגים בים התיכון השייכים לתת-משפחת הדקרים (לוקוס). היה ונדוגו דגים כאמור – יש להשיבם למים באופן מיידי. תקופת הגיוס במכמורת בתוקף סמכותי לפי סעיף 8א (ד) לתקנות הדיג, 1937,בתקופה הגיוס שתחול בין ה-1 ביולי 2019 (כ"ח בסיון תשע"ט) לבין ה- 31 באוגוסט (ל' בתמוז תשע"ט) (כולל), לא ידוג אדם בדיג מכמורת בים התיכון בתקופת הגיוס במכמורת. ניר פרוימן מנהל האגף לדיג ולחקלאות מים פקיד הדיג הראשי https://www.moag.gov.il/yhidotmisrad/fishery/publication/2019/Pages/isur_daig.aspxרפי, תסביר בבקשה למה לדעתך זה לא חוקי. ז'ניה, אסביר ברצון.... אך לא יהיה הוגן להפוך את הדוח של צחי לדיון על תקנות הדיג במקום לדיון על התפיסה הנהדרת. אנא תפתח דיון בפורום י.ע.ד עם הצגת השאלה, אשיב לך שם בהרחבה - ובשמחה. ואתן כאן קישור לדיון שייפתח  *שלח לי מסר כשאתה פותח את הדיון - זה דיון חשוב! ותודה לצחי ולך, על הדו"ח ועל ההערה - נוציא מכתב בנושא לאגף הדיג עוד השבוע! ===================================== דיון בנושא נפתח בפורום י.ע.ד בקישור הזה- http://www.israelsportfishing.co.il/index.php?option=com_smf&Itemid=41&topic=34082.0הסברתי שם מדוע אין שום תוקף להודעה על איסור דיג לוקוסים עם חכה מהחוף בעונת הרביההמשך הדיון בשרשור שבקישור
|
|
עריכה אחרונה: יוני 04, 2019, 19:09:21 PM על ידי rafi
|
|
|
|
|
shragam
|
הערוץ שלי מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
57
|
|
לוקוס מכובד ביותר מהחוף  אחד כזה אם היה חוזר לסלע, לא היה סיכוי להוציא אותו . בתאבון
|
|
|
|
|
צחי שאפו על לוקוס מכובד ביותר מהחוף אין ספק שנתן לך פייט מעורר אדרנלין  כל הכבוד ותהנה ממנו 
|
דייג זה קודם כל בשביל הנשמה 
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|