פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   בקשה לעזרתכם באיסוף דגי אבו נפחא פולשים |
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בקשה לעזרתכם באיסוף דגי אבו נפחא פולשים (נקרא 21395 פעמים) |
הדפסה |
|
|
דקל אני ממש שמח על השיתוף שלך
כשהתחלתי לקרוא,שמחתי....למעט סעיף אחד(ג) אשר קורא להשבתה מלאה של כל שיטות הדייג, המסמך ניראה לי יחסית הגיוני
הגדלת גודל עיין,הרחקה מהחוף,השבתה של המכמורתן, התייעצות עם אנשי מקצוע מגופים אקדמאיים ועוד
אבל בסוף המכתב הם כותבים :"במקביל, יש חשיבות רבה בקידומם של אזורים סגורים לדייג ושל שמורות טבע ימיות על פי תכנית האב של רשות הטבע והגנים."
פה התחלתי לחשוד
|
|
|
|
ruviva
|
חבר פורום
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ניצן, במקום להתאמץ ולאסוף אבו נפחות בודדים, אני מציע לך לבקש ולהצטרף ליציאה של מכמורתן, תוכל לקבל אבונפחות כאוות נפשך.
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
יאללה, חברים, מי מרים את הכפפה? נשים בצד את העצות, מי שיוצא בימים הקרובים לים ומתאים לו לשים את המתנפחים שתפס בשקית ולמסור לניצן, שירשום כאן לתיאום עם ניצן או פשוט יתקשר איתו ישירות בנייד....
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
להגיד שהמחקר לא יהיה חלק (ואולי אפילו במימון) מהחברה להגנת הטבע יהיה פשוט לא נכון טעות עושים פעם אחת  שמע חבר, אני לא הולך להכנס איתך לויכוחים פוליטיים, בטח שלא בפורום (תקנו אותי אם אני טועה אבל זו לא מטרתו). בכל מקרה, אני מבין שממש חשוב לך לשמוע את דבריי בעיניין (למרות שני לא מייצג שום ארגון). כל מה שיש לי לומר בנושא זה שלמחקר שלי אין שום קשר לרט"ג, חברה להגנת הטבע ומשרד החקלאות, לא מומן או מוזמן על ידם. בלי קשר, המעבדה שלי מבצעת מחקרים בלתי תוליים וללא אג'נדה מלמבד האמת המדעית. מקווה שתדע לשים דברים בצד ולא לעשות הכללות. המטרה שלי במחקר היא להבין מה הנזק שדגים אלו גורמים וכמה. חבל שאתה לא מצליח לראות קצת מעבר לאידיולוגיה שלך, שיתוף פעולה מלא מצדכם, הדייגים, יועיל לכם או לפחות לא יזיק. אם נצליח לאסוף מספיק דגים אולי נוכל להבין את הביולוגיה שלהם ובהתאם למנוע המשך הפצתם ואפילו אולי לצמצצם אותם. אני בימים אלו עובד על אישור דייג ולפי איך שאני רואה, שיטוף פעולה כזה יועיל לכולנו.
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ניצן, במקום להתאמץ ולאסוף אבו נפחות בודדים, אני מציע לך לבקש ולהצטרף ליציאה של מכמורתן, תוכל לקבל אבונפחות כאוות נפשך.
גם איתם אני יוצר קשרים, תודה
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
יאללה, חברים, מי מרים את הכפפה? נשים בצד את העצות, מי שיוצא בימים הקרובים לים ומתאים לו לשים את המתנפחים שתפס בשקית ולמסור לניצן, שירשום כאן לתיאום עם ניצן או פשוט יתקשר איתו ישירות בנייד....
תודה קובי, חברים תשמרו את המספר שלי תחת השם ניצן- אבו נפחא  ותתקשרו אם תפסתם משהו. תודה.
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
להגיד שהמחקר לא יהיה חלק (ואולי אפילו במימון) מהחברה להגנת הטבע יהיה פשוט לא נכון טעות עושים פעם אחת  שמע חבר, אני לא הולך להכנס איתך לויכוחים פוליטיים, בטח שלא בפורום (תקנו אותי אם אני טועה אבל זו לא מטרתו). בכל מקרה, אני מבין שממש חשוב לך לשמוע את דבריי בעיניין (למרות שני לא מייצג שום ארגון). כל מה שיש לי לומר בנושא זה שלמחקר שלי אין שום קשר לרט"ג, חברה להגנת הטבע ומשרד החקלאות, לא מומן או מוזמן על ידם. בלי קשר, המעבדה שלי מבצעת מחקרים בלתי תוליים וללא אג'נדה מלמבד האמת המדעית. מקווה שתדע לשים דברים בצד ולא לעשות הכללות. המטרה שלי במחקר היא להבין מה הנזק שדגים אלו גורמים וכמה. חבל שאתה לא מצליח לראות קצת מעבר לאידיולוגיה שלך, שיתוף פעולה מלא מצדכם, הדייגים, יועיל לכם או לפחות לא יזיק. אם נצליח לאסוף מספיק דגים אולי נוכל להבין את הביולוגיה שלהם ובהתאם למנוע המשך הפצתם ואפילו אולי לצמצצם אותם. אני בימים אלו עובד על אישור דייג ולפי איך שאני רואה, שיטוף פעולה כזה יועיל לכולנו. בס"ד שלום ניצן, אקדים ואומר שאני עוקב אחרי הדיון הזה מרגע פתיחתו. בעקבות התגובה האחרונה שלך לגבי המחקר, אשמח לשאול מהי מטרת המחקר ומהו האינטרס לביצוע המחקר.. וברשותך אני אחדד את השאלה טיפה יותר. למיטב ידיעתי, עריכת מחקר הוא לא דבר זול וזה עוד בלשון המעטה. אני עוד לא יודע כמה אנשים בסה"כ עובדים על המחקר, אבל די אפילו שאתה לבדך מבצע את המחקר בשביל שהוא לא יהיה זול. ולכן חייבת להיות מטרה שתצדיק את עריכת המחקר. יכול להיות מאד שאני טועה, אבל אני פחות מאמין בכך שאדם, גוף, ארגון כזה או אחר יעשה דבר שכזה בצורה פילנטרופית למען הטבע נטו - כמובן שיש אנשים שכאלו, אבל לא בצורה מאורגנת ומסודרת בצורה של מחקר. אהיה כנה, אני אישית לא יכול לתרום את דגי האבו-נפחא מאחר ואני בקושי יוצא לדוג, אבל במידה והייתי יכול לתרום הייתי נכנס איתך לעובי הקורה על מנת להבין את המטרות והאינטרסים של המחקר. ניצן, אין בדברי ניסיון או רמיזה כלשהי לכך שמה שאתה עושה אינו "כשר", חס ושלום זאת לא הכוונה בשאלה שלי.
|
-------------------------------
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
ואני שאלה שאינה קשורה באמת האם יצא לך לקרוא את את מה שהאו"ם עשה ופרסם בנושא המינים הפולשים ? כבר ב-2010 הם עשו ישיבה ביוון ( ואפילו איזה פקח רטג טען הוא היה נוכח , העלה גיחוך בפניי אבל זה ממש ממש לא קשור ) כדי לראות את הנזק שזה עושה לדגה המקומית ולמיוד הדייג של הדייגים שם. קישור לדוח שאני מדבר עליו
|
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
להגיד שהמחקר לא יהיה חלק (ואולי אפילו במימון) מהחברה להגנת הטבע יהיה פשוט לא נכון טעות עושים פעם אחת  שמע חבר, אני לא הולך להכנס איתך לויכוחים פוליטיים, בטח שלא בפורום (תקנו אותי אם אני טועה אבל זו לא מטרתו). בכל מקרה, אני מבין שממש חשוב לך לשמוע את דבריי בעיניין (למרות שני לא מייצג שום ארגון). כל מה שיש לי לומר בנושא זה שלמחקר שלי אין שום קשר לרט"ג, חברה להגנת הטבע ומשרד החקלאות, לא מומן או מוזמן על ידם. בלי קשר, המעבדה שלי מבצעת מחקרים בלתי תוליים וללא אג'נדה מלמבד האמת המדעית. מקווה שתדע לשים דברים בצד ולא לעשות הכללות. המטרה שלי במחקר היא להבין מה הנזק שדגים אלו גורמים וכמה. חבל שאתה לא מצליח לראות קצת מעבר לאידיולוגיה שלך, שיתוף פעולה מלא מצדכם, הדייגים, יועיל לכם או לפחות לא יזיק. אם נצליח לאסוף מספיק דגים אולי נוכל להבין את הביולוגיה שלהם ובהתאם למנוע המשך הפצתם ואפילו אולי לצמצצם אותם. אני בימים אלו עובד על אישור דייג ולפי איך שאני רואה, שיטוף פעולה כזה יועיל לכולנו. בס"ד שלום ניצן, אקדים ואומר שאני עוקב אחרי הדיון הזה מרגע פתיחתו. בעקבות התגובה האחרונה שלך לגבי המחקר, אשמח לשאול מהי מטרת המחקר ומהו האינטרס לביצוע המחקר.. וברשותך אני אחדד את השאלה טיפה יותר. למיטב ידיעתי, עריכת מחקר הוא לא דבר זול וזה עוד בלשון המעטה. אני עוד לא יודע כמה אנשים בסה"כ עובדים על המחקר, אבל די אפילו שאתה לבדך מבצע את המחקר בשביל שהוא לא יהיה זול. ולכן חייבת להיות מטרה שתצדיק את עריכת המחקר. יכול להיות מאד שאני טועה, אבל אני פחות מאמין בכך שאדם, גוף, ארגון כזה או אחר יעשה דבר שכזה בצורה פילנטרופית למען הטבע נטו - כמובן שיש אנשים שכאלו, אבל לא בצורה מאורגנת ומסודרת בצורה של מחקר. אהיה כנה, אני אישית לא יכול לתרום את דגי האבו-נפחא מאחר ואני בקושי יוצא לדוג, אבל במידה והייתי יכול לתרום הייתי נכנס איתך לעובי הקורה על מנת להבין את המטרות והאינטרסים של המחקר. ניצן, אין בדברי ניסיון או רמיזה כלשהי לכך שמה שאתה עושה אינו "כשר", חס ושלום זאת לא הכוונה בשאלה שלי.
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
להגיד שהמחקר לא יהיה חלק (ואולי אפילו במימון) מהחברה להגנת הטבע יהיה פשוט לא נכון טעות עושים פעם אחת  שמע חבר, אני לא הולך להכנס איתך לויכוחים פוליטיים, בטח שלא בפורום (תקנו אותי אם אני טועה אבל זו לא מטרתו). בכל מקרה, אני מבין שממש חשוב לך לשמוע את דבריי בעיניין (למרות שני לא מייצג שום ארגון). כל מה שיש לי לומר בנושא זה שלמחקר שלי אין שום קשר לרט"ג, חברה להגנת הטבע ומשרד החקלאות, לא מומן או מוזמן על ידם. בלי קשר, המעבדה שלי מבצעת מחקרים בלתי תוליים וללא אג'נדה מלמבד האמת המדעית. מקווה שתדע לשים דברים בצד ולא לעשות הכללות. המטרה שלי במחקר היא להבין מה הנזק שדגים אלו גורמים וכמה. חבל שאתה לא מצליח לראות קצת מעבר לאידיולוגיה שלך, שיתוף פעולה מלא מצדכם, הדייגים, יועיל לכם או לפחות לא יזיק. אם נצליח לאסוף מספיק דגים אולי נוכל להבין את הביולוגיה שלהם ובהתאם למנוע המשך הפצתם ואפילו אולי לצמצצם אותם. אני בימים אלו עובד על אישור דייג ולפי איך שאני רואה, שיטוף פעולה כזה יועיל לכולנו. בס"ד שלום ניצן, אקדים ואומר שאני עוקב אחרי הדיון הזה מרגע פתיחתו. בעקבות התגובה האחרונה שלך לגבי המחקר, אשמח לשאול מהי מטרת המחקר ומהו האינטרס לביצוע המחקר.. וברשותך אני אחדד את השאלה טיפה יותר. למיטב ידיעתי, עריכת מחקר הוא לא דבר זול וזה עוד בלשון המעטה. אני עוד לא יודע כמה אנשים בסה"כ עובדים על המחקר, אבל די אפילו שאתה לבדך מבצע את המחקר בשביל שהוא לא יהיה זול. ולכן חייבת להיות מטרה שתצדיק את עריכת המחקר. יכול להיות מאד שאני טועה, אבל אני פחות מאמין בכך שאדם, גוף, ארגון כזה או אחר יעשה דבר שכזה בצורה פילנטרופית למען הטבע נטו - כמובן שיש אנשים שכאלו, אבל לא בצורה מאורגנת ומסודרת בצורה של מחקר. אהיה כנה, אני אישית לא יכול לתרום את דגי האבו-נפחא מאחר ואני בקושי יוצא לדוג, אבל במידה והייתי יכול לתרום הייתי נכנס איתך לעובי הקורה על מנת להבין את המטרות והאינטרסים של המחקר. ניצן, אין בדברי ניסיון או רמיזה כלשהי לכך שמה שאתה עושה אינו "כשר", חס ושלום זאת לא הכוונה בשאלה שלי. היי, קודם כל אני מבין את התהייה לגבי מטרות המחקר. אני יכול להבטיח לך שעוד יש מוסדות וארגונים שעדיין מתקצבים מחקרים שונים למען הטבע או למען הציבור הרחב. נכון להיום יש העדר ידע חמור בכל הנוגע למאפיינים הביולוגיים של דגים אלו (כמו רבייה, תזונה וגדילה). אני בטוח שרובכם פה יכולים להעיד בעצמכם שדגים האלו מהווים מטרד רציני. גם עבור הסביבה האקולגית הן מהויים בעיה אך היא עוד אינה ברורה לחולוטין. מטרת המחקר זה היא קודם כל הערכת עוצמת הנזק עקב פלישתם של דגים אלו כמו גם להוות בסיס רחב למחקרים עתידיים הבוחנים את השפעתם של מינים פולשים אלו ודרכים להתמודדות איתם. לא תמיד ניתן לפתור את הבעיה אך לעיתים ניתן לצמצם אותה או לעשות השלכות ממחקרים על מינים פולשים דומים וכך למנוע את התבססותם. חוץ מזה, המחקר הוא חלק מהתזה שלי עבור התואר השני ואני מאוד אשמח לעמוד במשימה. את המחקר אני מבצע בעצמי יחד עם עזרה מחברים ודייגים שונים. בלי קשר, המחקר שלי לא מהיקרים בתחום ויש לי גישה לכלי מחקר שונים אז עלותו עוד פוחתת. חברים אתם מוזמנים להפגש איתי אחד על אחד ולראות בעצמכם שאני לא אדם רע או בעל אינטרסים חוץ מבאמת לחקור ולרכוש ניסיון בתחום. אני בסך הכל סטודנט לתואר שני שמנסה להתקדם בתחום ועל הדרך לקדם משהו טוב (לכולם!!!!)
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
ואני שאלה שאינה קשורה באמת האם יצא לך לקרוא את את מה שהאו"ם עשה ופרסם בנושא המינים הפולשים ? כבר ב-2010 הם עשו ישיבה ביוון ( ואפילו איזה פקח רטג טען הוא היה נוכח , העלה גיחוך בפניי אבל זה ממש ממש לא קשור ) כדי לראות את הנזק שזה עושה לדגה המקומית ולמיוד הדייג של הדייגים שם. קישור לדוח שאני מדבר עליוודאי שקראתי, אחת הבעיות הגדולות בתחום היא שרק הלגינון המוארך נחקר מבין ארבעת המינים שאני בוחן וגם אותו לא חקרו בצורה נרחבת מספיק (מוזמן להתקשר אלי וארחיב לך על זה). אני באיפה לעשות עבודה נרחבת על כל אחד מארבעתם ולתת תמונה מלאה לגביי המאפיינים הביולוגים שלהם, זו אחת מהדרכים להעריך את הנזק.
|
|
|
|
אברהם כהן
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
48
|
|
 |
|
|
בס"ד חברים אתם מוזמנים להפגש איתי אחד על אחד ולראות בעצמכם שאני לא אדם רע או בעל אינטרסים חוץ מבאמת לחקור ולרכוש ניסיון בתחום. אני בסך הכל סטודנט לתואר שני שמנסה להתקדם בתחום ועל הדרך לקדם משהו טוב (לכולם!!!!)
ניצן, חס ושלום, לא אמרתי או רמזתי שאתה אדם רע, וגם לא היה לך עניין להרגיש כך מהשאלות שלי. בנוסף, אין לך מה להילחץ משאלות שנשאלות לגבי מטרת המחקר. אני חושב שזאת שאלה ליטימית למדי. אחרי הכל, לא תמיד אתה תצליח להבין עד כמה הדברים הם לא כל כך ברורים לצד השני...  אני רק יכול לאחל לך המון בהצלחה בעבודת המחקר לתזה שלך... בסך הכל, זה לא דבר קל לכשעצמו. בע"ה אני מקווה שהמחקר בסופו של דבר יעזור. סתם מסוקרן, מאחר ואני אישית סקפטי לגבי שפיכת האור לגבי "הערכת עוצמת הנזק עקב פלישתם של דגים אלו" - כמה כבר הדגים שמתו יוכלו לעזור בלהבין את זה. אין לי ספק שזה יעזור במשהו, אבל לדעתי רחוק מלהבין את התמונה האמיתית. אני יותר מאשמח (אני מאד מסוקרן) אם תוכל להסביר איך הדגים בתצורה שתקבל אותם (מפונצ'רים) יוכלו לעזור בזה. בסך הכל אני מאד אוהב לראות סרטי מחקר על טבע וים וראיתי כבר המון כאלו בחיי. אני מעריך שצריכים לבחור מקום קודם להגעת האבו-נאפחות, או אפילו מקום שהאבו נאפחות יחסית חדשות שם. ואז לדגום את המקום לאורך זמן בשביל לראות את התרבות האוכלוסיה של האבו-נאפחות לעומת התדלדלות הדגה המקומית. בנוסף לדגום, למדוד ולשקול את הדגים לאורך זמן בשביל לבדוק את קצב הגדילה וההתרבות שלהם לאורך אותו זמן. אני מעריך שבשביל באמת להבין את זה, דרושה כאן סבלנות לאורך שנים לא מועטות. שוב, שיהיה בהצלחה, ואשמח להתעכן במידת האפשר בהתקדמות המחקר. זה בהחלט נושא מעניין. 
|
כל האוכל דג ביום דג ניצול מדג
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
 |
|
|
בס"ד חברים אתם מוזמנים להפגש איתי אחד על אחד ולראות בעצמכם שאני לא אדם רע או בעל אינטרסים חוץ מבאמת לחקור ולרכוש ניסיון בתחום. אני בסך הכל סטודנט לתואר שני שמנסה להתקדם בתחום ועל הדרך לקדם משהו טוב (לכולם!!!!)
ניצן, חס ושלום, לא אמרתי או רמזתי שאתה אדם רע, וגם לא היה לך עניין להרגיש כך מהשאלות שלי. בנוסף, אין לך מה להילחץ משאלות שנשאלות לגבי מטרת המחקר. אני חושב שזאת שאלה ליטימית למדי. אחרי הכל, לא תמיד אתה תצליח להבין עד כמה הדברים הם לא כל כך ברורים לצד השני...  אני רק יכול לאחל לך המון בהצלחה בעבודת המחקר לתזה שלך... בסך הכל, זה לא דבר קל לכשעצמו. בע"ה אני מקווה שהמחקר בסופו של דבר יעזור. סתם מסוקרן, מאחר ואני אישית סקפטי לגבי שפיכת האור לגבי "הערכת עוצמת הנזק עקב פלישתם של דגים אלו" - כמה כבר הדגים שמתו יוכלו לעזור בלהבין את זה. אין לי ספק שזה יעזור במשהו, אבל לדעתי רחוק מלהבין את התמונה האמיתית. אני יותר מאשמח (אני מאד מסוקרן) אם תוכל להסביר איך הדגים בתצורה שתקבל אותם (מפונצ'רים) יוכלו לעזור בזה. בסך הכל אני מאד אוהב לראות סרטי מחקר על טבע וים וראיתי כבר המון כאלו בחיי. אני מעריך שצריכים לבחור מקום קודם להגעת האבו-נאפחות, או אפילו מקום שהאבו נאפחות יחסית חדשות שם. ואז לדגום את המקום לאורך זמן בשביל לראות את התרבות האוכלוסיה של האבו-נאפחות לעומת התדלדלות הדגה המקומית. בנוסף לדגום, למדוד ולשקול את הדגים לאורך זמן בשביל לבדוק את קצב הגדילה וההתרבות שלהם לאורך אותו זמן. אני מעריך שבשביל באמת להבין את זה, דרושה כאן סבלנות לאורך שנים לא מועטות. שוב, שיהיה בהצלחה, ואשמח להתעכן במידת האפשר בהתקדמות המחקר. זה בהחלט נושא מעניין.  אפשר להוסיף שבמדינות מתוקנות הרגולטור ( ואפילו ארגוני הסביבה ) מעודדים דייג של מינים פולשים ולרוב על מינים אלו או שאין מכסה, או שהיא מאוד גבוהה אבל כאן , ממה שאנו רואים, ארגונים שונים שטוענים שהם בעד הסביבה מייצרים בתי גידול , ומקדמים יצירת בתי גידול לאותם המינים אחד מהם אפילו הגדיל לעשות ופרסם כתבה שלמה על " מה בעצם כל כך גרוע במין פולש " שהנושא הוא אחד המינים האגרסיביים ביותר
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
 |
|
|
ניצן, חס ושלום, לא אמרתי או רמזתי שאתה אדם רע, וגם לא היה לך עניין להרגיש כך מהשאלות שלי. בנוסף, אין לך מה להילחץ משאלות שנשאלות לגבי מטרת המחקר. אני חושב שזאת שאלה ליטימית למדי. אחרי הכל, לא תמיד אתה תצליח להבין עד כמה הדברים הם לא כל כך ברורים לצד השני...  אני רק יכול לאחל לך המון בהצלחה בעבודת המחקר לתזה שלך... בסך הכל, זה לא דבר קל לכשעצמו. בע"ה אני מקווה שהמחקר בסופו של דבר יעזור. סתם מסוקרן, מאחר ואני אישית סקפטי לגבי שפיכת האור לגבי "הערכת עוצמת הנזק עקב פלישתם של דגים אלו" - כמה כבר הדגים שמתו יוכלו לעזור בלהבין את זה. אין לי ספק שזה יעזור במשהו, אבל לדעתי רחוק מלהבין את התמונה האמיתית. אני יותר מאשמח (אני מאד מסוקרן) אם תוכל להסביר איך הדגים בתצורה שתקבל אותם (מפונצ'רים) יוכלו לעזור בזה. בסך הכל אני מאד אוהב לראות סרטי מחקר על טבע וים וראיתי כבר המון כאלו בחיי. אני מעריך שצריכים לבחור מקום קודם להגעת האבו-נאפחות, או אפילו מקום שהאבו נאפחות יחסית חדשות שם. ואז לדגום את המקום לאורך זמן בשביל לראות את התרבות האוכלוסיה של האבו-נאפחות לעומת התדלדלות הדגה המקומית. בנוסף לדגום, למדוד ולשקול את הדגים לאורך זמן בשביל לבדוק את קצב הגדילה וההתרבות שלהם לאורך אותו זמן. אני מעריך שבשביל באמת להבין את זה, דרושה כאן סבלנות לאורך שנים לא מועטות. שוב, שיהיה בהצלחה, ואשמח להתעכן במידת האפשר בהתקדמות המחקר. זה בהחלט נושא מעניין.  הי, מצטער אם קיבלת מהתשובה שלי רושם של תוקפנות. אני משתדל להכניס לתשובות שלי מסר כללי שמכוון לא לכלל הדייגים. אני חלילה לא נעלבתי, אתה מתנסח באדיבות רבה. ודאי שאשמח לשתף אותך במחקר ולהסביר על הראיון בהרחבה אבל בגדול, ע"י בחינת תוכן קיבתם ניתן להעריך ממה הם ניזונים וכמה. בבחינת אברי הרבייה שלהם ניתן להעריך את עוצמת הרבייה שלהם בעונות השונות. כמובן כל הנתונים מחייבים בהתייחסות לגילם וקצב גידולם, זאת ניתן לבחון בעזרת עצמות השמע שלהם, בחתך אופקי ניתן לראות טבעות גידול בדיוק כמו בגזע עץ. את אכן צודק, מחקרים כאלו מחייבים בבדיקה לאורך תקופה ארוכה אך ניתן לגשר זאת ע"י איסוף נרחב של דגים לצורך המחקר, פה אני זקוק לעזרתכם. כמובן שאתה מוזמן להתקשר אלי להרחבה נוספת, אני שמח לספר על המחקר שלי ולשתף על ההתקדמות. 
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
השאלה כמה אתה זמין לקפוץ ממקום מגורייך למקומות הדייג אני , לדוגמא, יוצא מנהריה במידה ועלה נפחא אני יכול ליצור קשר שתדע מתי אני יוצא מהים ואז תוכל להגיע?
ושוב חוזר, אשמח ברגע שיהיה אישור מפקיד הדייג שדגים אלו אינם נחשבים כשלל
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|