בית דף הבית
עזרה עזרה
ברוך הבא, אורח. בבקשה התחבר או הירשם.

חיפוש:     חיפוש מתקדם
*
+  פורום הדיג הספורטיבי בישראל
|-+  הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
| |-+  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
| | |-+  בקשה לעזרתכם באיסוף דגי אבו נפחא פולשים
עמודים: 1 [2] 3 4 5 למטה
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
נושא: בקשה לעזרתכם באיסוף דגי אבו נפחא פולשים  (נקרא 21394 פעמים) הדפסה
rafi

מנהל אתר
חבר פורום

מנותק מנותק

http://mafish.org.il/wp-content/uploads/2016/03/Fishing_Nir_Stern_final.pdf

מומלץ לכם לקרוא את השטויות שעל בסיסם אסור לנו לדוג עם חכה  ולידיעתכם מי שמנחה את המחקר הנוכחי  הוא גם מי שאסף את הנתונים מכל העולם בשביל להציג לנו "עונת רבייה " הזויה שלא קשורה כלל לאזורנו
ולמי שלא מכיר מומלץ לרדת לסוף ה"מחקר" ולראות מאיזה ארצות הביאו נתונים על "עונת הרבייה "

עוד לפני שאסתכל, אתה מפנה לפרסום של החל"ט...
אצל החל"ט - כל מחקר שראיתי היה בבל"ת...
ערימה של שקרים וסתירות פנימיות, הטעיות ודמגוגיה...
כשאתפנה אציץ - מעניין אם זה משהו שראיתי...
הם מפברקים ביודעין ומטעים ביודעין - ואני עומד מאחורי כל מילה!
ראינו כבר בקטע של צו אכרזת הדגים המוגנים - לא התביישו להטעות שר ולשמחתנו בלמנו זאת!
-------------------------------
 IP: [ מחובר ]
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

רפי לא היית רחוק
מחקר משנת אלף תשע מאות ושכחו אותי ובכלל לא מהארץ
מעניין שעד היום לא נעשו מחקרים בארץ
ובכל זאת ולמרות הכל הם פשוט יורים לעצמם ברגליים
רשום שרוב הפריטים הקטנים שנתפסו היו ע"י הטרולים
רשום שמספר המינים שנתפסים הקטן ביותר הוא ע"י הדיגים הספורטיביים

נשבע לכם
תקראו!!!
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

רפי, לדעתי אתה מכיר את החומר בחוברת שצירף דקל. זו ה"עבודה", אם אפשר לקרוא לה ככה, שהכין אלון רוטשילד ועליה מתבססת תקופת הרביה שהוכרזה ע"י אגף הדיג. חלק מהחומר הוא מקומי, אבל מרמה של איסוף נתונים בחוף או "ידע אישי" של הכותבים, וחלק נשען, כמו שאמר אלון, על נתונים מחו"ל, במקומות בהם האקלים אחר, עומק המים אחר, משטרי הזרמים אחרים ואפילו לפעמים תתי המינים בכלל שונים... אבל זה מה שיש, וכשרוצים להציג תוצאות מוזמנות מראש- מיישרים את הנתונים בהתאמה.
צודק אלון שאומר, שהחוברת עצמה מסבירה שדיג החכות הספורטיבי הוא הבררני ביותר, וזה שממוקד בהכי פחות מיני מטרה (17 לפי החוברת, אני מאמין שיש יותר), בקיצור, אם מי שכתב היה רוצה, הוא היה בהחלט להציג מסקנה חד משמעית מהנתונים, שהדיג הספורטיבי לא הרסני ולא מזיק לסביבה, אבל נראה לכם??
לנו אין שום ברירה, כרגע זה "הבסיס המדעי" עליו נשען איסור הדיג הגורף, ובמידה ונרצה לטפל בבעייה הזו באופן יסודי (והלוואי וזו היתה הבעיה היחידה), נצטרך לחבור למוסד אקדמי מוכר ומכובד, ולהציע מלגת לימודים לדוקטורט או כמה עבודות מאסטר חופפות, שעיקרן סקירת תקופות הרבייה של המינים בים התיכון ומידת פגיעת דיג החכות הספורטיבי בפוטנציאל הרבייה של המינים המקומיים בתקופות השונות. בסיס כזה ישרת את הטיעונים שלנו, וגם יוסיף רובד חשוב של ידע והיכרות עם מארג החיים בחופי הים התיכון
(אלון)

חבר פורום
*

מנותק מנותק

רפי, לדעתי אתה מכיר את החומר בחוברת שצירף דקל. זו ה"עבודה", אם אפשר לקרוא לה ככה, שהכין אלון רוטשילד ועליה מתבססת תקופת הרביה שהוכרזה ע"י אגף הדיג. חלק מהחומר הוא מקומי, אבל מרמה של איסוף נתונים בחוף או "ידע אישי" של הכותבים, וחלק נשען, כמו שאמר אלון, על נתונים מחו"ל, במקומות בהם האקלים אחר, עומק המים אחר, משטרי הזרמים אחרים ואפילו לפעמים תתי המינים בכלל שונים... אבל זה מה שיש, וכשרוצים להציג תוצאות מוזמנות מראש- מיישרים את הנתונים בהתאמה.
צודק אלון שאומר, שהחוברת עצמה מסבירה שדיג החכות הספורטיבי הוא הבררני ביותר, וזה שממוקד בהכי פחות מיני מטרה (17 לפי החוברת, אני מאמין שיש יותר), בקיצור, אם מי שכתב היה רוצה, הוא היה בהחלט להציג מסקנה חד משמעית מהנתונים, שהדיג הספורטיבי לא הרסני ולא מזיק לסביבה, אבל נראה לכם??
לנו אין שום ברירה, כרגע זה "הבסיס המדעי" עליו נשען איסור הדיג הגורף, ובמידה ונרצה לטפל בבעייה הזו באופן יסודי (והלוואי וזו היתה הבעיה היחידה), נצטרך לחבור למוסד אקדמי מוכר ומכובד, ולהציע מלגת לימודים לדוקטורט או כמה עבודות מאסטר חופפות, שעיקרן סקירת תקופות הרבייה של המינים בים התיכון ומידת פגיעת דיג החכות הספורטיבי בפוטנציאל הרבייה של המינים המקומיים בתקופות השונות. בסיס כזה ישרת את הטיעונים שלנו, וגם יוסיף רובד חשוב של ידע והיכרות עם מארג החיים בחופי הים התיכון

קובי
שום דוקטורט כבר לא יכול להציל את הים התיכון
הים התיכון נמצא בעיצומם שם שינויים
יש המווווווווווווןןןןןןןןןןןן מינים פולשים שדוחקים את המינים המקומיים ואולי אפילו יכחידו אותם
בד בבד יש שינויים אקלימיים וזיהומים שמשפיעים על איכות וטמפרטורת המים
כל בר דעת יודע שלא רק שלא צריך לעצור את הדיג אלא יש אפילו לעודד תפיסת מינים פולשים כדוגמת הפלמידה
הים משתנה לנו לנגד עינינו וכל מחקר שנעשה לפני 5 שנים כבר לא רלוונטי
אגף הדייג ורט"ג נתפסים לזוטות כגון הדקר ועוד כמה מינים ועונת הרביה שלהם
שיתחילו לחקור איזה מין מהפולשים אולי אוכל את הביצים שלהם
שיתחילו לחקור מה השפעת כל מין ומין פולש על הדגים המקומיים
טוב הלכתי כנראה רחוק מידי
קודם שיוציאו את המכמורות מהמים דופק את הראש דופק את הראש דופק את הראש
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

אלון, לא ירדת לסוף דעתי... אני לא דיברתי בכלל על להציל את הים עם מחקר כזה או אחר, אלא על לנצל את הזחיחות והזילזול של חלה"ט, שהביאו נתונים על כלום ושום דבר ועל בסיסם קיבלנו את הפסקת הדייג, ולהביא מחקר אמיתי, יסודי, רציני ומבוסס, שיאפשר לנו להשיב את הגלגל ולהוריד מסדר היום את תקופת איסור הדיג המוחלטת לדייגים הספורטיבים. להציל את הים צריך הרבה יותר מזה, אבל נתחיל בלהוכיח שאנחנו לא מדרדרים אותו למקום גרוע יותר כשאנחנו דגים בחכות....
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

נראה שניצן לא לקח את ההצעה ברצינות. אני מניח שההפסד הוא בעיקר שלו... בשיחה טלפונית איתו הוא נשמע מאוד נלהב, אבל לא היתה שום התקדמות מצידו. גם תזכורות לא עזרו. חבל....
ilan62
חבר פורום
*

מנותק מנותק

מיליון דיונים מיליון מחקרים אבל שאלה  זקן

יש ביכלל סיכוי לסלק דגים פולשים כאלו  ??

קרה באיזה מקום בעולם שהיצליחו לסלק דג פולש שעשה נזקים  ??
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

לסלק לגמרי אני לא חושב, אבל אפשר למצוא דרכים לצמצם משמעותית את האוכלוסייה אל מתחת לרף הנזק המשמעותי. לצורך זה צריך מחקר....
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

ביום שיחליטו לתבוע את הגוף שאחראי על הטיפול במינים הפולשים (והיום הזה עוד יגיע ) תתחילו לראות אך עושים מחקרים ואך עושים רגולציה שבאה לטובת הים ולא קשורה לארגונים הירוקים שמבחינתם שלא ידוגו בכלל 
רגולציה שבאה אין גדלי מינימום למינים פולשים ואין עונת רביה למינים פולשים ועידוד של דייג מיסחרי למינים פולשים
ורק אחרי שננסה באמת לטפל באמת בבעיה נוכל לראות תוצאות ושיפור במצב הדגה מה שעם הרגולציה היום אנחנו לא רואים
ושוב כל זה רק אחרי שיחליטו לתבוע את הגוף האחראי ומנהלו והשר הממונה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

ביום שיחליטו לתבוע את הגוף שאחראי על הטיפול במינים הפולשים (והיום הזה עוד יגיע ) תתחילו לראות אך עושים מחקרים ואך עושים רגולציה שבאה לטובת הים ולא קשורה לארגונים הירוקים שמבחינתם שלא ידוגו בכלל  
רגולציה שבאה אין גדלי מינימום למינים פולשים ואין עונת רביה למינים פולשים ועידוד של דייג מיסחרי למינים פולשים
ורק אחרי שננסה באמת לטפל באמת בבעיה נוכל לראות תוצאות ושיפור במצב הדגה מה שעם הרגולציה היום אנחנו לא רואים
ושוב כל זה רק אחרי שיחליטו לתבוע את הגוף האחראי ומנהלו והשר הממונה
dekel
חבר פורום

מנותק מנותק

לפני שאני שוקל לסייע במחקר וזה אחרי שראיתי בדיוק אך מסובבים נתונים אומרים חצי אמת ועוד ועוד ...
אני חייב לשאול   מי המרצה שמנחה את המחקר מה?
עם התשובה תהיה לעיניין אני יסייע בכיף באזור הצפון

ועדיין לא קיבלתי תשובה  מה שגורם לי לחשוב (נו טוב להיות בטוח )שהבחור שעושה את המחקר עובד בשיתוף החברה לה... הטבע
עריכה אחרונה: יוני 22, 2019, 16:50:25 PM על ידי dekel
מור אמסלם

חבר פורום
*

מנותק מנותק

הבחור לא לקח ברצינות בכלל, וגם בפייסבוק הוא לא ענה לשום שאלה שנשאל
לדעתי בשלב זה, זה קשקוש ואני מרגיש שמנסים לעשות כאן סיבוב
כמו לדוגמא, להראות חוסר יכולת לקיים לחקר כזה בגלל אי שיתוף פעולה (מה שהוא קיבל בשפע אם היה עונה)
או משהו בסגנון, בקיצור - נדפדף הלאה

ערוץ Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCdnGTD0NwE_nfPDAsEFxVjA

הירשמו לערוץ
 IP: [ מחובר ] WWW
Kobiarava

מנהל פורום
חבר פורום

מנותק מנותק

הבחור לא לקח ברצינות בכלל, וגם בפייסבוק הוא לא ענה לשום שאלה שנשאל
לדעתי בשלב זה, זה קשקוש ואני מרגיש שמנסים לעשות כאן סיבוב
כמו לדוגמא, להראות חוסר יכולת לקיים לחקר כזה בגלל אי שיתוף פעולה (מה שהוא קיבל בשפע אם היה עונה)
או משהו בסגנון, בקיצור - נדפדף הלאה

מור, אתה טועה ידידי. דיברתי עכשיו עם ניצן והוא נתקל בקשיים טכניים בפתיחת משתמש, פלוס חוסר זמן, יצא שהוא נתקע עם ההתקשרות. הוא מאוד מעוניין להתקדם בפעילות משותפת, בתקווה שבהקדם נפתור את הבעיות הטכניות והוא ייכנס, יתקשר ישירות פה ויענה על כל השאלות
JB
חבר פורום

מנותק מנותק

לדעתי האישית
אנחנו צריכים לתת עדיפות עליונה
וללחוץ כל גורם אפשרי
לביצוע מחקר מקיף של הים שלנו.

מחקרים אלו לוקחים זמן
וחלקם נפרש על שנים(תלוי מה בודקים)
וכל עוד לא נפעיל לחץ ונתניע תהליך זה,אנחנו נתונים לחסדי בעלי האינטרסים
שמסובבים נתונים...
הייתי מתחיל עם אגף הדייג,הוא זה שצריך לדרוש את המחקרים
וסתם שאלה
איפה חקר ימים ואגמים בתמונה
מה הם לא עשו שום מחקר על הדגה בים שלנו?מה?
Nitzan
חבר פורום
**

מנותק מנותק

שלום לכולכם,
עכשיו הצטרפתי לפורום. אז כפי שכבר צויין לפני, אני מאוד אודה לעזרתך באיסוף אבו נפחות למחקר שלי. מוזמנים ליצור איתי קשר בוואטס אפ או בשיחה.

ניצן-0542141440.
תודה לכולכם
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה.
« הקודם הבא »
הדפסה
עמודים: 1 [2] 3 4 5 למעלה  
« הקודם הבא »
קפוץ ל:  

מופעל ע מופעל ע Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SMFAds for
XHTML 1.0 תקין! CSS תקין!