פורום הדיג הספורטיבי בישראל
 הוואי הפורום, שמירת הים ודיני דיג
  י.ע.ד- שמירת החי הימי וזכויות הדייגים הספורטיביים (אחראי: rafi)
   בקשה לעזרתכם באיסוף דגי אבו נפחא פולשים |
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
נושא: בקשה לעזרתכם באיסוף דגי אבו נפחא פולשים (נקרא 21393 פעמים) |
הדפסה |
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
שלום לכולכם, עכשיו הצטרפתי לפורום. אז כפי שכבר צויין לפני, אני מאוד אודה לעזרתך באיסוף אבו נפחות למחקר שלי. מוזמנים ליצור איתי קשר בוואטס אפ או בשיחה.
ניצן-0542141440. תודה לכולכם
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
דבר ראשון אני מבין את החשש, אני מצטער על החוויות הרעות הקודמות שהיו לך עם חוקרים. אני אשמח לספר לך את כל המידע שידוע עד כה ואת כיוון המחקר שלי. אל תשכח שכל אדם שונה
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
שלום לכולכם, עכשיו הצטרפתי לפורום. אז כפי שכבר צויין לפני, אני מאוד אודה לעזרתך באיסוף אבו נפחות למחקר שלי. מוזמנים ליצור איתי קשר בוואטס אפ או בשיחה.
היי ניצן זה כבר נאמר בתחילת הדיון , קשה להאמין שמישהו ייקח אותם הבייתה למקפיא בד"כ שאני תופס אני דואג שלא יחזרו חיים למים. לכן הדרך הכי טובה בשבילך זה לראות האם תוכל להצטרף לאיזו יציאה בסירה או אם יש לך קיאק להצטרף לקיאקיסטים
|
-------------------------------
!Preserving Recreational Fishing, One Fisherman at a Time
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
ברוכים הבאים... אני מקווה שעכשיו נקבל תשובות ממך גם על פרטים טכנים: 1. איסוף הפגרים 2. הכללה או אי הכללה שלהם במכסת הדיג 3. תוך כמה זמן אתה אוסף אותם ? 4. מה הסיכון בהחזקה שלהם ? האם יש רעילות בעור וכו' ובעיקר אני מקווה שאתה מבין שכולם שומרים אותך בניידים שלהם תחת השם "ניצן אבו-נפחא"  (הכל באהבה והומור כמובן) אני חושב שכולם מחזיקים לך אצבעות כאן, בהצלחה
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
לפני שאני שוקל לסייע במחקר וזה אחרי שראיתי בדיוק אך מסובבים נתונים אומרים חצי אמת ועוד ועוד ... אני חייב לשאול מי המרצה שמנחה את המחקר  עם התשובה תהיה לעיניין אני יסייע בכיף באזור הצפון עדייו מחכה לתשובה מניצן 
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
הי חברים, אז קודם כל תודה על ההיענות. אני מאוד אודה לעזרתכם באיסוף דגים למחקר שלי. אני זמין באיזור הצפון עד תל אביב אבל מן הסתם בגלל מגבלות גאוגרפיות אני פחות נגיש דרומית לתל אביב אבל אני אמצא את הדרך לאסוף את הדגים גם באיזורים הדרומיים (לפחות עבוד מספר רב של דגים). בכל מקרה אודה לכם אם תיצרו איתי קשר במידה ותפסתם דגים אלו. התחלתי תהליך עם אגף הדיג שיאשרו פורמלית להוציא את הדגים האלו ממכסת הדיג. לכל מקרה של שאלות, רצון ללמוד ולשמוע או לאלו שחושבים שאני מוסר רק חצאי פרטים, מוזמנים ליצור איתי קשר טלפוני. אני יותר מאשמח לשתף מה ידוע ולא ידוע בהקשר לדגים ולהציג בפניכם את כיוון המחקר שלי. אני מאמין שחשוב לשתף בתהליך המחקר לכל המעוניין לשמוע.
מכל מקרה אין סכנה במגע איתם (למעט נשיכה), הם מסוכנים רק כמזון. אני מבין שחלקכם לא מעוניינים לשמור את הדגים במקרר (לגטימי), אז מי שבכל זאת רוצה לעזור, אוכל לאסוף מכם אותם מיד אחרי הדייג (במידה ויהיו הרבה דגים, בכל זאת אני עדיין סטודנט)
אז תודה למשתפי הפעולה, זמין לשיחות מכם. ניצן, 0542141440
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
|
|
עריכה אחרונה: יוני 24, 2019, 12:22:25 PM על ידי Kobiarava
|
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
אתה חייב שהם יהיו במקרר ? מה אם יש לי מקפיא לפתיונות , קפואים גם בסדר?
ואם התחלת בתהליך מול אגף הדייג , נראה לי שרובנו נחכה לאישור פורמלי שהם לא במכסה
|
|
|
|
Kobiarava
|
מנהל פורום חבר פורום    
מנותקגיל:
45
|
|
היי ניצן, ברוך הבא. שים לב שנשאלו בדרך מס' שאלות, כמו למשל באיזה מוסד מתבצע המחקר, מי המנחה, מה מידת המעורבות של החלה"ט\רט"ג, מה מטרת המחקר... ככל שתשתף ותניח את הקלפים גלויים על השולחן, כך תוכל להינות משיתוף פעולה מלא מהחברים הרציניים פה, שרוצים להבין יותר כדי להירתם לעניין
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
אתה חייב שהם יהיו במקרר ? מה אם יש לי מקפיא לפתיונות , קפואים גם בסדר?
ואם התחלת בתהליך מול אגף הדייג , נראה לי שרובנו נחכה לאישור פורמלי שהם לא במכסה
קפוא זה מעולה
|
|
|
|
Nitzan
|
חבר פורום 
מנותקגיל:
לא זמין
|
|
היי ניצן, ברוך הבא. שים לב שנשאלו בדרך מס' שאלות, כמו למשל באיזה מוסד מתבצע המחקר, מי המנחה, מה מידת המעורבות של החלה"ט\רט"ג, מה מטרת המחקר... ככל שתשתף ותניח את הקלפים גלויים על השולחן, כך תוכל להינות משיתוף פעולה מלא מהחברים הרציניים פה, שרוצים להבין יותר כדי להירתם לעניין
הייי קודם כל תודה. המחקר במסגרת התואר השני שלי. הוא בשיתוף חקר ימים ואגמים יחד עם אוניברסיטת תל אביב, אין שום קשר להחלה"ט\רט"ג (למרות שהפקחים הימיים אמרו לי שהם ימנעו מלהחשיב את אבונפחות עבורי כחלק ממכסת הדיג). המחקר תחת הנחייתם של פרופסור יוני בלמקר ודר' ניר שטרן. אשמח לענות לעוד שאלות במידה ויהיו.
|
|
|
|
TookTook
|
חבר_ISF חבר פורום
מנותקגיל:
50
מי שם? ....זוהר
|
|
הייי קודם כל תודה. המחקר במסגרת התואר השני שלי. הוא בשיתוף חקר ימים ואגמים יחד עם אוניברסיטת תל אביב, אין שום קשר להחלה"ט\רט"ג (למרות שהפקחים הימיים אמרו לי שהם ימנעו מלהחשיב את אבונפחות עבורי כחלק ממכסת הדיג). המחקר תחת הנחייתם של פרופסור יוני בלמקר ודר' ניר שטרן. אשמח לענות לעוד שאלות במידה ויהיו. כאן אני אהיה קצת נודניק לפקחי רט"ג אין סמכות להחליט מה כן במכסה ומה לא ( וזה מטריד אותי ברמות שאפילו אמרו לך את זה ) זה נתון לשיקולו וסמכותו הבלעדית של פקיד הדייג לכן כפי שאמרתי , רובנו נחכה למכתב רשמי, ככל שיהיה כזה
|
|
|
|
מור אמסלם
|
חבר פורום
מנותקגיל:
42
|
|
לאחר בדיקה עם פקח, אין שום אישור לגבי האבו נפחות והן יחשבו כחלק מהשלל (רק מראה כמה טימטום יש) לכן התהליך הנכון, הוא לקבל מאגף הדייג היתר (כנראה לא תיהיה לך בעיה כי כבר עשינו לך את רוב העבודה) לאחר קבלת ההיתר, אתה יכול לשלוח לנו אותו כדי שנחזיק בו (כתמונה).
|
|
|
IP: [
מחובר ]
|
|
|
|
 |
|
|
אנו, החתומים מטה, אנשי אקדמיה העוסקים במחקר הים התיכון, מודאגים מאד ממצבו האקולוגי העגום, וחשוב לנו להבהיר כי לדיג היתר חלק עיקרי בהגעה למצב זה. ידוע לנו כי לאחר שנים רבות של היעדר ניהול ממשי של הדיג בים התיכון (אשר אחראי במידה רבה להתדרדרות המצב), הגיש שר החקלאות לאישור הכנסת תקנות דיג חדשות. בתאריך 16.8.2 תקיים וועדת הכלכלה בראשותך דיון בתקנות הדיג החדשות. אנו מבקשים להדגיש בפניך את הדחיפות והחשיבות של אישור תקנות אלה, עוד במושב הקיץ של הכנסת ולפני יציאתה לפגרה. מצב הדגה בים התיכון הוא קשה בעקבות דיג היתר ודיג בשיטות פוגעניות הגורם לנזקים ישירים ומערכתיים למערכת האקולוגית (יש לכך סימוכין מדעיים רבים, שלא כאן לפרטם, אך נשמח להעביר את המידע הרלוונטי). הדבר פוגע בראש ובראשונה בדייגים עצמם שסובלים מדגה מידלדלת. הסיבות העיקריות למשבר הדגה הן מאמץ דיג שאינו בר קיימא, דיג בעונות הרבייה, שימוש בציוד דיג פוגעני, היעדר אכיפה ומחסור בשמורות ימיות. בעיית דיג היתר מקורה בדייגים ישראליים, שהרי ספינות חיל הים מונעות דיג של ספינות זרות בשטחנו, וכל הדיג המבוצע במים הטריטוריאליים של ישראל הוא מעשה ידינו. על מנת להתמודד בהצלחה עם המשבר, יש לאשר בדחיפות ניהול בר קיימא של משאב הדגה, שיכלול את עקרונות העל הבאים: א. הגבלות משמעותיות על מאמץ הדיג בשיטת המכמורת, שיכולות לכלול השבתת המכמורת למשך עונות הרבייה, מגבלות על דייג במים רדודים וצמצום של צי המכמורת. ב. איסור דיג מכמורת על גבי מצע סלעי קשה – דיג הרסני המחריב את בתי הגידול הרגישים והחשובים ביותר בים. ג. השבתה של כל שיטות הדיג בשיא עונת הרבייה, למשך 3 חודשים. ד. התאמת שיטות הדיג לתפיסת דגים בוגרים (הגדלת גודל עין ברשתות, הרחקת דיג הקפה מהחוף, הגדרת אורך מינימום למיני הדגים השונים). ה. מניעת דיג לוואי של חיות מוגנות והגבלות על דיג מינים רגישים ובעלי חשיבות אקולוגית. ו. הקמת וועדה מייעצת, בהשתתפות ביולוגים ימיים, שתייעץ לפקיד הדיג בעת קבלת החלטות שוטפות. במקביל, יש חשיבות רבה בקידומם של אזורים סגורים לדייג ושל שמורות טבע ימיות על פי תכנית האב של רשות הטבע והגנים. נשמח להיפגש איתך בהקדם ולהציג בפניך את תמונת המצב האקולוגית בים התיכון. אנו קוראים לך להפעיל את סמכויותיך ולסייע בקידום האישור
על החתום: שם מוסד חתימה דר' יונתן בלמקר אוניברסיטת תל אביב דר' מנחם גורן אוניברסיטת תל אביב פרופסור גיתי יהל בית הספר למדעי הים, רופין פרופסור מיכה אילן אוניברסיטת תל אביב דר' נעה שנקר אוניברסיטת תל אביב פרופסור אביגדור אבלסון אוניברסיטת תל אביב פרופסור גיל רילוב חקר ימים ואגמים לישראל דר' משה כפלוי אוניברסיטת בו-גוריון פרופסור אמציה גנין האוניברסיטה העברית דר' רועי הולצמן אוניברסיטת תל אביב דר' דן צ'רנוב אוניברסיטת חיפה
|
|
|
|
|
להגיד שהמחקר לא יהיה חלק (ואולי אפילו במימון) מהחברה להגנת הטבע יהיה פשוט לא נכון טעות עושים פעם אחת 
|
|
|
|
0 משתמשים ו- 1 אורח נמצאים בנושא זה. |
« הקודם הבא »
|
הדפסה
|
|
|