גדלתי במשפחה חובבת גפילטה פיש. כילד, בארוחות החג, אני תמיד ראיתי התפעלות סביב החזרת. תמיד היו סיפורים על בצור מוצלח, או פחות. התכונות "הרפואיות" שלה והרבה דמאות.
לפני כ7-8, אני החלטתי שלארוחת החג הקרובה, אני מכין את החזרת לבד. קצת חיפוש מתכונים במקורות שונים, השוואה ויאללה.
במהלך השנים, זה כבר הפך למסורת. יש לי חברים שכל שנה מזמינים ממני קופסה לארוחת פסח.
אני חושף בפניכם את תהליך ההכנה והמתכון.
קודם כל השורש, חשוב לקנות שורשים טריים!
אני תמיד בוחר שורשים יותר יבשים וקלים ביחס לגודל שלהם. לדעתי הם יותר מוצלחים.
את החזרת חשוב להכין קרוב לזמן הארוחה ככל האפשר. עד יומיים מראש.
הפעם התחלתי לתעד כבר בשלב ההכנה, ואין צילום של השורש.
מתחילים בקילוף, נקיון וחיטוך השורש לחתיכות קטנות.
שורש בינוני ישקול כ250 גרם לאחר הקילוף והנקיון.
אני מוסיף עוד כ50 גרם סלק טרי, בשביל להעניק לחזרת את הצבע האופייני. סלק גם מוסיף מתיקות ונוזלים.
אני משתמש במטחנת בשר חשמלית עם הרשת הכי דקה. אני מקבל איתה את המרקם שאני אוהב. אפשר להשתמש גם במעבד מזון.
לאחר הטחינה של הסלק והחזרת, מוסיפים כפית גדושה של סוכר, כ30 מיליליטר חומץ מאכל. אני אוהב חומץ תפוחים. כשליש כפית מלח ולפעמים 20-30 מיליליטר מים במידה ואין מספיק נוזלים.
מערבבים את הכל ומעבירים במהירות לכלי סגור הרמתי!
מומלץ לעבוד במקום מאוורר!
את החזרת הטריה אפשר לשמור כשבוע במקרר, אבל היא מאבדת מהר מאוד מהחריפות שלה.
אסור להקפיא, זה מיד הורס את הכל!
בתאבון וחג שמח!




